Als ik alles goed begrijp komt het dus toch nog goed met een studieschuld van 50.000 E.quote:Op donderdag 4 december 2008 13:24 schreef LXIV het volgende:
Nu het sprookje van altid onbeperkt gratis geld voor iedereen een beetje haar glans verliest, gaan we over op het sprookje van onbeperkt meer dan gratis geld voor iedereen. Want wanneer er straks deflatie is die groter is dan de rentevoet, dan is het geld meer dan gratis. Dan kost het bezit ervan je geld en het hebben van schuld levert je op!
Net zoals we nu in Nederland al hebben met vermogensbelasting en HRA
idd, de horror van het teruggaan naar het niveau van de beginjaren 90. Herinner je die hongerwinters nog? De ellende met de houten fietsbanden?quote:Op donderdag 4 december 2008 14:48 schreef pberends het volgende:
Die inflatiecijfers kloppen ook voor geen reet.
http://www.shadowstats.com/alternate_data
Het westen mag blij zijn als we het huidige welvaartsniveau behouden.
Ik hoor het hem nog zeggen : Crisis in amerika raakt nederland niet! Blijkbaar worden politici erop getraint om tegen het volk te liegen.quote:
Mijn bier is op.quote:Op donderdag 4 december 2008 15:30 schreef rvlaak_werk het volgende:
maw: mensen moeten niet zo zeuren als het financieel niet goed gaat. OK, leuk is anders, maar een terugval is een natuurlijk economisch fenomeen.
Ga toch weg, wij observeren hier het slechts op een afstand toe. Je zit erop te kicken van al dat economische turbelentie. Dat is een verschil.quote:Op donderdag 4 december 2008 15:30 schreef rvlaak_werk het volgende:
idd, de horror van het teruggaan naar het niveau van de beginjaren 90. Herinner je die hongerwinters nog? De ellende met de houten fietsbanden?
maw: mensen moeten niet zo zeuren als het financieel niet goed gaat. OK, leuk is anders, maar een terugval is een natuurlijk economisch fenomeen.
Nou, eigenlijk zit ik er midden in. Ik werk in de ICT detachering en heb niet veel ICT werk-ervaring. Wanneer ik ontslagen word (ga ik van uit, gezien de huidige situatie) zullen er vele ICT'ers vòòr mij zijn met meer ervaring.quote:Op donderdag 4 december 2008 19:38 schreef Plux het volgende:
[..]
Ga toch weg, wij observeren hier het slechts op een afstand toe. Je zit erop te kicken van al dat economische turbelentie. Dat is een verschil..
Nette reactie!quote:Op donderdag 4 december 2008 19:46 schreef RvLaak het volgende:
Nou, eigenlijk zit ik er midden in. Ik werk in de ICT detachering en heb niet veel ICT werk-ervaring. Wanneer ik ontslagen word (ga ik van uit, gezien de huidige situatie) zullen er vele ICT'ers vòòr mij zijn met meer ervaring.
Mijn vriendin werkt bij een bedrijf dat sterk afhankelijk is van huizenbouw. Zij is daar gedetacheerd. Ook hier heb ik niet heel veel hoop op een continuatie van de status quo.
Ons spaargeld staat momenteel nog in IJsland, maar dat komt vanzelf wel weer terug.
Als wij beiden werkloos worden, wordt het een uitkeringssituatie. Aangezien wij vrij recent (1,5 tot 2 jaar) van school gekomen zijn, zullen wij relatief makkelijk terug kunnen naar het uitgaven patroon van een zuinige student.
Dat er mensen zijn die in een veel slechtere situatie komen, is vrij makkelijk voor te stellen. Echter zullen zij tot de minderheid behoren en zal de meerderheid in NL en het westen enkel een paar jaar terugvallen economisch gezien.
Gedeeltelijk mee eens. Het is idd kut, maar het is ook iets waar we doorheen moeten. Aangezien het huidige geld- en economiesysteem duidelijk gefaald hebben, moeten we naar een nieuw systeem voor beiden (discussies over welk systeem zijn in diverse topics al gevoerdquote:Op donderdag 4 december 2008 19:51 schreef Plux het volgende:
[..]
Nette reactie!.
Zelf ben ik niet zo happy van al dit economische malaise, want ik ben via allerlei kanten erbij betrokken. Dan kan het mij wel irriteren als ik anderen zo zie posten: Oeh, oeh, Dow gaat omlaag met 0,5%. Ah, nee. PPT komt in actie!.
Dan wordt het voor mij wat onsmakelijk, aangezien het toch iets essentieels is. Wij leven er allemaal van.
Dit topic was toch bedoeld voor een meer inhoudelijke discussie? Een systeem discussie lijkt me inhoudelijk.quote:Op donderdag 4 december 2008 20:03 schreef ItaloDancer het volgende:
Zo wordt er in dit topic ook niet gepost hoor.
De Beursvloer is wat losser wat dat betreften tevens: we kunnen allemaal heel verdrietig om bepaalde ontwikkelingen zijn, maar daarmee veranderen ze echt niet
Dit is niet de eerste kredietcrisis. Er zijn er al vele voor gegaan. Sterker nog, de depressie had exact dezelfde oorzaken als de huidige crisis.quote:Op donderdag 4 december 2008 20:01 schreef Plux het volgende:
Als het geldsysteem eeuwenlang bewezen heeft effeciënt te kunnen werken al bijna 350 jaar, totdat Bush keer niet volgens een normale wijze een land bestuurt, dan is het systeem ineens niet goed? Zou je niet ook naar andere factoren kijken?
Hoe verklaar je onze, voor historische begrippen, Goddelijke welvaart? Waarom hebben we het zo goed, terwijl het systeem volgens je niet eens werkt? Als het even tegenzit, dan moet ineens het hele systeem en al gedumpt worden. Alleen omdat het even tegenzit..
Mijns inziens weet je eigenlijk weinig waarover je werkelijk praat. Volgens mij ben je eerder op het huidige systeem uitgekeken. Dat is iets anders, maar nog altijd niet verantwoord om te gaan afschaffen.
quote:Op donderdag 4 december 2008 20:03 schreef ItaloDancer het volgende:
Zo wordt er in dit topic ook niet gepost hoor.
quote:De Beursvloer is wat losser wat dat betreften tevens: we kunnen allemaal heel verdrietig om bepaalde ontwikkelingen zijn, maar daarmee veranderen ze echt niet
Ik ben bekend met het filmpje. Het is anders wel het minst slechte systeem dat we hebben. Er zijn vele alternatieven, maar die hebben in andere staten in praktijk gefaald. Dan blijft het minst slechtste alternatief over. Namelijk het kapitalisme. Het zou treurig zijn als deze ook naar de knoppen gaat, aangezien we geen beter alternatief voor te handen hebben.quote:Op donderdag 4 december 2008 20:14 schreef RvLaak het volgende:
Voor een meer gedetailleerde uitleg over het systeem, kan ik je het beste verwijzen naar
Dit systeem werkt inderdaad al 350 jaar. Echter met regelmatig een crisis in meer of mindere mate. Tenzij we dat voor de volle 100% willen accepteren, moeten we naar een ander systeem. Simpel (imo).
Uitgekeken ben ik niet op dit systeem. Persoonlijk ben ik al jaren geen voorstander van kapitalisme. Maar dat is een ander puntje.
Het viel mij wel vaker op dat je overal met knipogen rondpost. Met veelvuldig knipogen ga ik bijna denken dat je zo'n...quote:Op donderdag 4 december 2008 20:20 schreef ItaloDancer het volgende:
ik twijfelde al of twee knipogen niet wat te veel van het goed was
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |