abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_63436441
Post hier wat je gaat eten en drinken vandaag! Linkje naar vorig topic.



TS trapt af: 50/50

[ Bericht 27% gewijzigd door Raissa op 22-11-2008 20:43:42 ]
pi_63436884
Bloemkool, broccoli, bleekselderij, ui, veel knoflook en heeel veel kruiden en dergelijke uit de oven met rijst en een salade . Was erg lekker.
pi_63437504
Pasta met cantharellen en oesterzwammen met een roomsausje (sjalot, afblussen met w wijn, beetje bouillon en dan room) met een biefstukje omwikkeld met parmaham. Was goed te doen
Life is too short not to have fun
pi_63439175
Nu een liquor 43
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_63439389
Uit eten geweest. Sushi.. helaas niet yummy. Was veel te koud.
  zaterdag 22 november 2008 @ 23:12:38 #6
3185 Adelante
To let it go now
pi_63439612
whisky

lekker warm
"We meet every day at the same cafe, six-thirty and no one knows she'll be there."
pi_63440479
Vanmiddag zelfgemaakte uiensoep die eergister is gemaakt, heerlijk als die wat langer staat! Samen met geroosterd brood en knoflooboter. Vanavond wortelstampot met een gehaktbal. Helaas schoot ik uit met de melk waardoor de stampot iets te waterig was.
pi_63443242
om 19u beetje macaroni, 22u beetje patat en om 3.30u een koude wrap cheddar. Nu lekker slapen
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zondag 23 november 2008 @ 05:38:50 #9
202014 JJH
Knetter. O+
pi_63443247
quote:
Op zaterdag 22 november 2008 23:12 schreef Adelante het volgende:
whisky

lekker warm
Wat voor een? Zit nu lekker aan een Aberlour 10, een mooie single malt.
Net ook lekker pealla mét vis gegeten.

Straks ontbijten.

(Ja, mijn bioritme ligt ondersteboven, heb net een halve nachtdienst gehad en geen zin om naar bed te gaan voor die paar uurtjes)
pi_63444243
Halve pizza, overgebleven van gister .
"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve" Napoleon Hill
  zondag 23 november 2008 @ 11:40:09 #11
521 ruby
Hell yeah!
pi_63444860
Restantje "mihoen Singapore".
Zit o.a. in: mihoen, kerrie, cha siu, garnaaltjes en groenten.
Voetjes van de vloer en schud die heupen los!
  zondag 23 november 2008 @ 12:09:04 #12
3185 Adelante
To let it go now
pi_63445477
quote:
Op zondag 23 november 2008 05:38 schreef JJH het volgende:

[..]

Wat voor een? Zit nu lekker aan een Aberlour 10, een mooie single malt.
standaard slubber whiskytje hier Laphroaig 6 years
"We meet every day at the same cafe, six-thirty and no one knows she'll be there."
pi_63445518
Koffie, wat anders...
pi_63446153
nu brood met grillworst saté, vanavond Kofta
pi_63447092
Een turkse pizza
pi_63447118
Vanmorgen een cornflakes-achtig-iets wat we uit Duitsland mee hadden genomen (matig ) en nu straks een spinazie-preisoepje.
Vanavond zelfgemaakte pizza met gegrilde groente, pancetta, salami en ham want ik heb van alles nog 1-2 plakken liggen en die moeten op.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_63450452
laat ontbijt: gebakken ei met tomaat op een bruine boterham, sinasappelsap, thee .
om 13.00 uur koffie met gevulde speculaas.
vanavond velderwtjes met allerlei zuur, zoals piccalilly, amsterdamse uien.
gebakken ei, speklapje(al ingesmeerd met mosterd).
rauwe en gebakken uitjes.
pi_63452916
net warme wijn en kruiden na een boswandeling in de sneeuw

vanavond rauwe andijviestamp met spekjes en worst
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_63453569
Wij eten zalm met lenteui, champignons en een sausje, sla en gebakken aardappeltjes.
pi_63454687
Warme wijn! Goed idee.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_63455583
Vanmorgen een boterham met hagelslag, vanmiddag warme chocolademelk met banketstaaf en zometeen rollade met aardappeltjes in de schil en hollandse wokgroenten
pi_63456104
Straks broodje hamburger met gebakken ui en paprika, en heb vanmiddag ook nog een paprika geroosterd dus die is als voorafje of voor erbij, jumm! Hij was lekker zwartgeblakerd en zacht geworden dus dat word smullen!
pi_63457825
Gisteren twee soorten wraps gemaakt voor 10 man.. met kip en met zalm.
Vandaag geen zin in koken, geen zin in ontdooien, dus vriendlief is even naar de snackbar
The rock candy's melted, only diamonds now remain
pi_63458145
quote:
Op zondag 23 november 2008 17:38 schreef MinderMutsig het volgende:
Warme wijn! Goed idee.
Ik maak er nog een.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_63469907
Kopje kamille thee, gekookt eitje, 1 boterham met kipfilet en een rode grapefruit voor zometeen

♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  maandag 24 november 2008 @ 09:37:11 #26
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_63470665
Vanmiddag Friese uiensoep (sipelsop) met stokbrood, vanavond rode kool met appel, aardappelpuree en een hertebiefstukje
pi_63471129
Zelfgebakken cake en een kopje thee
  Moderator / Redactie Sport maandag 24 november 2008 @ 10:02:56 #28
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_63471176
Koffie
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_63473348
sudderlapje, sperziebonen en gekookte aardappelen, ja, ik weet het: heel gewoon, maar wel lekker.
bovendien heb ik dan morgen heerlijke jus voor bij de stamppot boerenkool.
pi_63475038
Net 2 kaasbroodjes en een salade gegeten.

Wat het vanavond wordt weet ik nog niet, moet nog boodschappen doen
pi_63477526
Zo een blikje knakworsten open trekken en die lekker opeten
  maandag 24 november 2008 @ 16:49:25 #32
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_63481985
Macaroni van zaterdag nog.
En morgen... pfffffffff weet ik veel iets van www.boodschappen.nl en dan groot vlees uit de oven... geen idee welke???
Sylvana jij had toch die rosbief gemaakt?
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  maandag 24 november 2008 @ 17:02:24 #33
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_63482393
country aardappels, biefstuk, een salade en als toetje chocolade mouse met toffee saus
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_63482477
mandarijntjes Nu zijn ze nog lekker
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_63485669
Bulghur salade en panga.
pi_63485750
zonet geprobeerd een tonijnsteak van 300gram op te eten (met gebakken krieltjes en sperziebonen) Net niet gelukt, kan ik de rest in de koelkast bewaren (in een luchtdicht bakje) en morgen opeten?
Wel lekker blijven plakken hè?
pi_63485805
pasta met champignons, hamblokjes en roomsaus
pi_63486055
Wij hadden aardappels, boontjes en gebaktbal
pi_63486085
Even wat restjes opmaken...
Verse spinazie gewokt met wat knoflook, in stukjes gesneden aardappelen gebakken (in schil) en een rundvleesburger erbij gebakken.. Wel lekker, maar ik voel me nu echt zo'n aardappels-vlees-groente-mens
The rock candy's melted, only diamonds now remain
pi_63486714
quote:
Op maandag 24 november 2008 19:21 schreef LastRequest het volgende:
Even wat restjes opmaken...
Verse spinazie gewokt met wat knoflook, in stukjes gesneden aardappelen gebakken (in schil) en een rundvleesburger erbij gebakken.. Wel lekker, maar ik voel me nu echt zo'n aardappels-vlees-groente-mens
Oh en als toetje had ik griesmeelpudding.. maar ik zit nu After Eights te eten
The rock candy's melted, only diamonds now remain
pi_63487678
Paprika gevuld met gehakt, mozzarella en kruiden en een gepofte aardappel
  maandag 24 november 2008 @ 20:53:13 #42
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_63488995
Net, als avondsnack: gebakken granny smith met banaan en daarover kaneel en bruine suiker. Lekker!!

Morgen wordt het: kiprollade met venkel uit de oven. Ben benieuwd, nog nooit venkel bereid.
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_63490274
Goulashsoep.
The Hick from French Lick
The camera always points both ways. In expressing the subject, you also express yourself.
pi_63491064
Pasta met een bolognesesaus en parmezaan.
En nu een beker warme chocolademelk.
There is no love sincerer than the love of food.
  maandag 24 november 2008 @ 22:00:11 #45
3185 Adelante
To let it go now
pi_63491173
quote:
Op maandag 24 november 2008 17:05 schreef DarkElf het volgende:
mandarijntjes Nu zijn ze nog lekker
"We meet every day at the same cafe, six-thirty and no one knows she'll be there."
pi_63491693
Vandaag had ik een hamburger en röstirondjes, daarbij een salade met eigengemaakt rode wijnazijn-vinaigrette.

Nu een groot glas vers geperst sinasappelsap!

(Morgen eet ik een quesadilla met de ene helft; salami, mozzarella, tomaat en Italiaanse kruiden. De andere helft word belegd met ham, kaas, ananas en basilicum! Erbij nog de rest van m'n salade)
pi_63493562
Had vnv een lekkere simpele pizza funghi uit de diepvries
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_63498265
Als ontbijt een goed gevulde tortilla
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_63498395
quote:
Op dinsdag 25 november 2008 09:06 schreef Isabeau het volgende:
Als ontbijt een goed gevulde tortilla
Alleen jammer dat er zo weinig mais in zat...
pi_63498605
eitje, verse jus d'orange met banaan en honing en twee boterhammetjes.

vanmiddag gebakken rijst, vanavond geen idee.. eet niet thuis
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_63500189
Een appeltje
pi_63501449
Gebakken rijst is een goed idee, dat ga ik zo maken.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_63502515
Kip met spek uit oven en een lauwe maaltijdsalade van de AH met kaas en bacon
pi_63502752
quote:
Op dinsdag 25 november 2008 11:24 schreef MinderMutsig het volgende:
Gebakken rijst is een goed idee, dat ga ik zo maken.
ikke niet meer

net nog pompoensoep gevonden in de vriezer en die eten we straks met wat stokbrood met wat smeersel erbij
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_63503223
boterham met pindakaas, beker melk
Wel lekker blijven plakken hè?
pi_63511652
Net 2 rijstenwafels op... had trek en dit is beter dan snoepen

Zo lekker pasta eten
  dinsdag 25 november 2008 @ 17:34:31 #57
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_63512368
ik maak macaroni denk ik maar
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_63512391
zometeen: blokjes kipfilet met ui, champignons en fajitamix in de pan, dan in ovenschotel met tortillachips en kaas erover en aantal minuutjes laten smelten. Serveren met guacamole
Wel lekker blijven plakken hè?
pi_63512497
Vanavond preischotel uit de oven.. helemaal geen zin in, maar de prei moet eigenlijk wel op.
Quote papa: Sara gaat een paar keer in de week naar het kinderdagverblijf en daar leert ze voor blije peuter...
Sara
Merel
Ukje
  dinsdag 25 november 2008 @ 17:54:46 #60
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_63512936
Venkel met een versgemaakte kiprollade uit de oven.. Ben zeer benieuwd, het ruikt hier naar venkelthee

Oooh MM, in Leek kun je lamsbout krijgen bij de poelier
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  dinsdag 25 november 2008 @ 17:56:05 #61
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_63512969
quote:
Op dinsdag 25 november 2008 17:38 schreef Fuente het volgende:
Vanavond preischotel uit de oven.. helemaal geen zin in, maar de prei moet eigenlijk wel op.
Ja, prei vind ik ook geen groente om zo te eten. Door de pasta en door soep in het heerlijk maar voor de rest mogen ze het afschaffen .
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_63514725
gekookt.... de poes wil ook een hap

pi_63515191
Das niet zo gek met die garnalen

Wij aten kalfsvleesragout, homemade bij de slager, en rauwkost. En het zag er zo uit :

pi_63515387
quote:
Op dinsdag 25 november 2008 19:00 schreef bewegende_ninja het volgende:
gekookt.... de poes wil ook een hap

[ afbeelding ]
Nou, je hebt genoeg opgeschept voor jullie beiden lijkt me

OT: net terug van sporten en eet nu een zoete paprika en zo na het douchen mijn kip met sla
pi_63515510
Ja de helft is voor m'n vriendin, die straks thuis komt.... Die ragout ziet er lekker uit!
pi_63516428
Andijviestampot.
The Hick from French Lick
The camera always points both ways. In expressing the subject, you also express yourself.
pi_63517244
Wij hadden aardappels, bloemkool met kaassausje en een gehaktbal.
  woensdag 26 november 2008 @ 01:10:27 #68
105888 renzell
Ik wil alleen maar zwemmen.
pi_63525979
Moest weer eens werken vanavond. Ceasar salade van de Appie dus. Morgen wéér tot laat. Jeej! Derde keer op rij een kant-en-klaartje. Ik haaaaaaaaat kant en klaartjes!

Donderdag ga ik véél en uitgebreid koken!!!
pi_63526474
vandaag bij augusta in ijmuiden gegeten

vooraf een cheesecake van geitenkaas en tutti frutti, ingelegde groentenspaghetini, en vinaigrette van pijnboompitten

hoofdgerecht was KALFSRIB-EYE, gegrild, met balletje van risotto en truffel, roergebakken witlof en walnotenjus


en als afsluiter een selectie kazen met vijgen compote, was allemaal erg lekker
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_63527508
Yoghurt met cruesli en een groot kop thee
pi_63528690
Even een stomme vraag , want we eten vanavond bloemkool met een sausje, aardappelen en een braadworst...maar: hoe maak je een simpel sausje voor over de bloemkool? Gewoon een wit sausje, zonder kaas... Bedankt!
pi_63531848
quote:
Op woensdag 26 november 2008 09:14 schreef iggy_in_the_house het volgende:
Even een stomme vraag , want we eten vanavond bloemkool met een sausje, aardappelen en een braadworst...maar: hoe maak je een simpel sausje voor over de bloemkool? Gewoon een wit sausje, zonder kaas... Bedankt!
boter, bloem, melk, eventueel wat kruiden er door heen, beetje zout en peper.


Vanavond eet ik, rijst, sate, gemengde sla met komkommer
pi_63532354
quote:
Op woensdag 26 november 2008 11:30 schreef enrico_t het volgende:

[..]

boter, bloem, melk, eventueel wat kruiden er door heen, beetje zout en peper.


Vanavond eet ik, rijst, sate, gemengde sla met komkommer
Bedankt! Maar doe je dat allemaal samen in een pan en dan verwarmen? Of...
pi_63532383
Spaghetti met gehaktballetjes en rode saus
pi_63532888
Wij eten morgen ook bloemkool met witte saus, maar dan wel uit een zakje.

Vanavond aardappels met bio-saucijsjes en witte bonen in tomatensaus. Na 5 dagen op een rij afhaal/makkelijke hap/uit eten omdat we aan het verhuizen waren, had ik echt weer eens zin in Hollandse kost.
Are you pondering what I'm pondering?
pi_63532915
Iggy: eetlepel boter smelten, anderhalve eetlepel bloem erbij, eventjes op zacht vuur laten 'garen', dan scheut voor scheut melk erbij, steeds kloppen met de garde tot de klontjes weg zijn. Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat.

Ik had net een stuk zelfgemaakte banoffee pie. Té lekker
pi_63533003
Net indische kroket gemaakt

pi_63533435
gisteren had ik stamppot zuurkool met spekjes en rookworst gemaakt. partner was ziek en had geen trek in eten, dus bak ik het vanavond op. nog beter!
pi_63533488
quote:
Op woensdag 26 november 2008 12:10 schreef ColdFeet het volgende:
Iggy: eetlepel boter smelten, anderhalve eetlepel bloem erbij, eventjes op zacht vuur laten 'garen', dan scheut voor scheut melk erbij, steeds kloppen met de garde tot de klontjes weg zijn. Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat.

Ik had net een stuk zelfgemaakte banoffee pie. Té lekker
Dank je wel
pi_63533542
quote:
Op woensdag 26 november 2008 12:14 schreef n0a het volgende:
Net indische kroket gemaakt

[ afbeelding ]
Recept
pi_63533615
Ik heb http://www.smulweb.nl/105(...)che-aardappel-kroket een beetje gevolgd maar dan een beetje andere hoeveelheden.
Mijn versie staat hier: http://zombelina.com/indonesian-potato-croquettes/
Als ik niet bak dan doe ik vaak maar wat qua hoeveelheden.
pi_63534029
Ik ga zometeen een stoofpotje maken met aubergine, courgette, tomaten en rundsvlees. Daarbij denk ik aardappeltjes uit de oven! Jummie!

En in de oven staan nu voor de lunch mijn (door mijn dochter) bejubelde eier-hartjes, hihi. (mengsel van ei, melk, zout, peper, blokjes kaas, blokjes ham en blokjes tomaat in hartjes vormpjes gegaard in de oven).
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_63534188
quote:
Op woensdag 26 november 2008 12:40 schreef ColdFeet het volgende:


Recept
Ik wil ook

@ MMM
Was je in het hotel Augusta in IJmuiden??

Vanavond sucadelappies, ijsbergsla en krieltjes
pi_63534341
quote:
Op woensdag 26 november 2008 13:09 schreef Bluezz het volgende:


@ MMM
Was je in het hotel Augusta in IJmuiden??
ja
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_63534810
coca-cola
Wel lekker blijven plakken hè?
  woensdag 26 november 2008 @ 16:50:22 #86
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_63540411
Gekookte aardappels, spruitjes, spinazie, beetje sla en een biefstukje.
Lekker veel groentes weer
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_63540766
ik ga eerst een mandarijntje eten en daarna een lekker glas Siciliaanse rode wijn inschenken
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_63540901
Vooraf knoflooksoep, dan varkensrollade met jachtsaus, knolselderijpuree en gestoomde broccoli en na stoofpeertjes met een vanillesausje.
Herfst
There is no love sincerer than the love of food.
pi_63541166
zigeunerschnitzel met jachtsaus, aardappelpartjes en Mexicaanse groentenmix
pi_63541188
Nu een glas water
  woensdag 26 november 2008 @ 17:23:55 #91
160419 Zij-en-Hij
Je Doet Het Verkeerd Sukkel!!!
pi_63541247
Wij eten straks:

- patat
- kaassoufflee
- mayonaise
- appelmoes


Niet van de snackbar, maar zelf gefrituurd ..
"..Hij Spreekt Alien-taal! Kicken!!!.."
Verneukte Koffiepads..
pi_63541312
quote:
Op woensdag 26 november 2008 17:20 schreef Sylvana het volgende:
zigeunerschnitzel met jachtsaus, aardappelpartjes en Mexicaanse groentenmix
Hoe maak jij jachtsaus? Ik zit nog recepten te neuzen op zoek naar de lekkerste.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_63541582
quote:
Op woensdag 26 november 2008 17:27 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Hoe maak jij jachtsaus? Ik zit nog recepten te neuzen op zoek naar de lekkerste.
Ik gebruik zelf dit recept, alleen dan zonder de wijn ( dus gewoon alleen met de runderbouillon)

* 150 gram champignons, in stukken
* 2 uien, fijngesnipperd
* 2,5 deciliter runderbouillon
* 2 deciliter witte droge wijn
* 1 blikje tomatenpuree
* 2 eetlepels bruine suiker
* peterselie en dragonblaadjes
* boter
* zwarte peper en zout

Smelt een flinke klont boter in een pan en fruit daarin de champignons en de ui enkele minuten aan, blijf regelmatig roeren.
Giet vervolgens de bouillon en de wijn erbij en laat dit zo'n 10 minuten doorkoken.
Peper naar smaak. Neem wat vocht uit de pan en meng er de tomatenpuree onder.
Doe onder voortdurend roeren terug bij de saus. Breng alles op smaak met wat zout en de suiker.
Laat de saus aan de kook komen en klop er 1 eetlepel boter door zodat het ietwat schuimig wordt.
Laat zachtjes doorsudderen tot sausdikte. Strooi er tenslotte peterselie en dragonblaadjes over.
pi_63542991
quote:
Op woensdag 26 november 2008 17:41 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Ik gebruik zelf dit recept, alleen dan zonder de wijn ( dus gewoon alleen met de runderbouillon)

* 150 gram champignons, in stukken
* 2 uien, fijngesnipperd
* 2,5 deciliter runderbouillon
* 2 deciliter witte droge wijn
* 1 blikje tomatenpuree
* 2 eetlepels bruine suiker
* peterselie en dragonblaadjes
* boter
* zwarte peper en zout

Smelt een flinke klont boter in een pan en fruit daarin de champignons en de ui enkele minuten aan, blijf regelmatig roeren.
Giet vervolgens de bouillon en de wijn erbij en laat dit zo'n 10 minuten doorkoken.
Peper naar smaak. Neem wat vocht uit de pan en meng er de tomatenpuree onder.
Doe onder voortdurend roeren terug bij de saus. Breng alles op smaak met wat zout en de suiker.
Laat de saus aan de kook komen en klop er 1 eetlepel boter door zodat het ietwat schuimig wordt.
Laat zachtjes doorsudderen tot sausdikte. Strooi er tenslotte peterselie en dragonblaadjes over.
Die was ik inderdaad al tegengekomen in verschillende varianten, dan volg ik die wel ongeveer op.
Maar wel met reepjes spek en wijn.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_63543091
Wij hebben friet gehaald
pi_63543297
quote:
Op woensdag 26 november 2008 12:14 schreef n0a het volgende:
Net indische kroket gemaakt

[ afbeelding ]
Zien er lekker uit. .
"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve" Napoleon Hill
pi_63543586
Wij aten Ajam Paniki met rijst en wokgroenten, was erg lekker!
Die indische kroket ziet er heerlijk uit trouwens!
Quote papa: Sara gaat een paar keer in de week naar het kinderdagverblijf en daar leert ze voor blije peuter...
Sara
Merel
Ukje
pi_63543684
Visstroganofschnitzel, aardappelpuree en hollandse tuin en witte bonen.
stupidity has become as common as common sense was before
pi_63544165
Ze zijn ook lekker. Best eenvoudig om te maken ook nog.

Probeer af en toe dingen te maken die m'n vriend voor de lunch mee naar werk kan nemen. Geen kantine en alleen dure broodjes in de buurt.
pi_63544998
tomaten-limoen-risotto was het vanavond
Ja doei.
pi_63545083
quote:
Op woensdag 26 november 2008 20:13 schreef motorbloempje het volgende:
tomaten-limoen-risotto was het vanavond
Oeh die met Mascarpone volgens recept van Vork?
pi_63545099
quote:
Op woensdag 26 november 2008 20:13 schreef motorbloempje het volgende:
tomaten-limoen-risotto was het vanavond
Dat klinkt lekker
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_63545253
quote:
Op woensdag 26 november 2008 20:16 schreef Leintjeuh het volgende:

[..]

Oeh die met Mascarpone volgens recept van Vork?
Ja doei.
pi_63545645
Shoarma.
The Hick from French Lick
The camera always points both ways. In expressing the subject, you also express yourself.
pi_63545938
Raspatat joppie met een frikandel speciaal. En twee glazen melk
pi_63546179
Klein bordje pasta met tomatensaus.
pi_63550498
quote:
Op woensdag 26 november 2008 20:44 schreef Leintjeuh het volgende:
Raspatat joppie met een frikandel speciaal. En twee glazen melk
Die combinatie vind ik ook echt geniaal. Ik drink altijd melk bij de patat.
There is no love sincerer than the love of food.
  woensdag 26 november 2008 @ 22:50:13 #108
105888 renzell
Ik wil alleen maar zwemmen.
pi_63550603
Na een derde kant-en-klaartje kon ik mij niet beheersen en heb ik vanavond allerlei gebakken eieren met tomaat gegeten.

Nu een rood wijntje.
pi_63556744
Kopje thee
pi_63556833
bolletje met cervelaatworst en optimel

vanavond aardappelpartjes, zigeunerschnitzel met stroganoffsaus en groentenmix
pi_63556888
quote:
Op woensdag 26 november 2008 12:10 schreef ColdFeet het volgende:
Iggy: eetlepel boter smelten, anderhalve eetlepel bloem erbij, eventjes op zacht vuur laten 'garen', dan scheut voor scheut melk erbij, steeds kloppen met de garde tot de klontjes weg zijn. Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat.
Gemaakt en het was gelukt! Nogmaals bedankt
pi_63556896
quote:
Op woensdag 26 november 2008 20:13 schreef motorbloempje het volgende:
tomaten-limoen-risotto was het vanavond
Heb je een recept hiervoor? Klinkt ontzettend lekker
pi_63557210
Tonijntartaar met basilicummayo
Saffraanrisotto
Tarbot
Honingijs met marsala
pi_63558063
Kopje choco-koffie uit de Senseo.
Dadelijk maar eens ontbijten, brood met pindakaas en met avocado.

Vanavond runderlappen met aardappels en bloemkool met witte saus (uit een zakje ).
Are you pondering what I'm pondering?
pi_63558112
quote:
Op donderdag 27 november 2008 08:42 schreef iggy_in_the_house het volgende:

[..]

Heb je een recept hiervoor? Klinkt ontzettend lekker
staat in het Risotto-topic is een recept van Vork
Ja doei.
  donderdag 27 november 2008 @ 10:55:50 #116
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_63560033
Vanavond maak ik een salade van little gems, peer, geitenkaas en pijnboompitten met honing-mosterdressing en geroosterde aardappels uit de oven
pi_63561020
Ik heb geen flauw idee wat ik vanavond ga eten!
Wil veel groente maar het moet wel snel klaar zijn..
Nu even noodles + cola light
The rock candy's melted, only diamonds now remain
pi_63561409
LastRequest: groentesoep! Zo'n ondergewaardeerd gerecht!

Ontopic: hier ook cola light (nouja, zero).
Are you pondering what I'm pondering?
pi_63561544
Straks: een broodje met gorgonzola Vanavond aardappels, rode kool en een gehaktbal, lekker simpel.
Quote papa: Sara gaat een paar keer in de week naar het kinderdagverblijf en daar leert ze voor blije peuter...
Sara
Merel
Ukje
pi_63561638
Net indische kroket opgemaakt, vanavond stoofvlees met frietjes
pi_63562047
ik voel me ziek, dus maak ik maar een soepje
pi_63562445
Vanavond lekker wokken bij Ni Hao in Groningen!
pi_63562933
zometeen een broodje met kip.

vanavond gegrilde biefstuk met erbij verschillende gegrilde groentes (paprika/courgette en champignons) met erover wat balsamico en olijfolie
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_63563094
quote:
Op donderdag 27 november 2008 09:47 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

staat in het Risotto-topic is een recept van Vork
Duh Heb hem net "binnengehaald"
  donderdag 27 november 2008 @ 18:20:23 #125
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_63571538
Wij hebben gegeten:
Gekookte aardappels, gewokte witlof met gehakt.. Mijn makkelijkste favo kost
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_63571731
Vanavond nachos con todos.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_63573641
Frietjes, mayonaise, tomatensalade en satekroket.

En ik ben stikjaloers op MM, want ik had ook nacho´s con todo´s gewild
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_63574724
Aardappelpompoensoep met geroosterd brood en kruidenkwark .
  donderdag 27 november 2008 @ 20:56:40 #129
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_63576052
Ik denk dat ik jaloers ben op MM want dat klinkt wel erg lekker..
Morgen de hele dag de tijd om wat lekkers te maken, iemand een idee????????????
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_63576209
quote:
Op donderdag 27 november 2008 20:56 schreef uniekhoorn het volgende:
Ik denk dat ik jaloers ben op MM want dat klinkt wel erg lekker..
Morgen de hele dag de tijd om wat lekkers te maken, iemand een idee????????????
Je heupen en je kont zijn niet jaloers hoor.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_63576648
quote:
Op donderdag 27 november 2008 20:56 schreef uniekhoorn het volgende:
Ik denk dat ik jaloers ben op MM want dat klinkt wel erg lekker..
Morgen de hele dag de tijd om wat lekkers te maken, iemand een idee????????????
een lekker stoofpotje

zie stoofpottentopic hier in CUL, staan erg veel lekkere recepten in
pi_63578248
Hot Chocolate Mix van Nestle, best goed te drinken voor oplos-warme-chocolademelk
Wel lekker blijven plakken hè?
  donderdag 27 november 2008 @ 23:01:23 #133
3185 Adelante
To let it go now
pi_63581421
mac rotzooi

maar ik kon het niet meer opbrengen om te koken of wat anders te gaan halen, dus nu weer drie maanden die tent niet bezoeken.
"We meet every day at the same cafe, six-thirty and no one knows she'll be there."
pi_63582588
Mandarijntjes. Ze zijn lekker dit jaar.
There is no love sincerer than the love of food.
  vrijdag 28 november 2008 @ 08:01:27 #135
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_63585918
Knackebrod met peer en geitenkaas
pi_63586541
Koffie, veeeeel koffie!
pi_63587039
Beschuit met hagelslag
Quote papa: Sara gaat een paar keer in de week naar het kinderdagverblijf en daar leert ze voor blije peuter...
Sara
Merel
Ukje
pi_63589845
Appeltje
pi_63590047
vanmorgen boterhammetje met kip, een eitje en een kop thee

nu een rode grapefuit
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_63590168
Ontbijt was een kop koffie en pain de boulogne met avocado, pindakaas en kruidenboter.
Dadelijk nog een keer kofife.

Vanavond taco's van Knorr. Niet echt culinair verantwoord maar ik vond nog zo'n pak en de voorraad moet op.
Are you pondering what I'm pondering?
pi_63590471
2 wiite bolletjes met speculaaso (nieuw product)
  vrijdag 28 november 2008 @ 11:46:50 #142
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_63590688
tarwepistoletje met osseworst.
Ben bezig een groentensoep te maken en dat vanavond met spaghetti, had meneer zin in en het was alweer een poosje geleden.
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_63590771
Vandaag een logeerkindje die helemaal verzot is op wraps, dus ik heb lekkere bloemtortilla's gehaald en maak er maar van alles bij, zodat ze zelf kan vullen met wat ze lekker vindt. Ik heb roma tomaatjes, gekruide kipfilet, ijsbergsla, gegrilde courgette, geraspte kaas, jalapenopepertjes, komkommer en zoete puntpaprika. Daarbij nog wat creme fraiche en een salsa en dan moet het wel goed komen denk ik zo.

Als lunch mogen ze kiezen: poffertjes of tosti.

Als tussendoortje gaan we kruidnoten bakken.

Lekker joh, zo'n verwendagje voor de kids. Ik kan me heerlijk uitleven, hihi.
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  vrijdag 28 november 2008 @ 12:25:39 #144
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_63591756
mc chicken menu
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_63591836
Wat een leuke mama ben jij, Tezz!

Ontopic: nu toch echt die koffie die ik net al ging zetten.
Are you pondering what I'm pondering?
pi_63592457
Vanavond maak ik pasta... zou het van de week eten maar toen werd het de mac

Zo even verse groente etc kopen voor in de saus
pi_63592780
Ik ga een chinees tomatensoepje maken. Ben nog op zoek naar het ultieme recept dus als iemand tips heeft dan graag.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_63593082
Kopje thee & een tosti Hawaii
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_63594273
Vanavond fajitas
Nu broodjes met guacamole. Rare combi, wel lekker.
pi_63594450
Brood met avocado vind ik heerlijk, dus gaucamole zal ook wel lekker zijn

Net heeft mijn paps broodjes gebakken waar je iemand de hersens mee kon inslaan Nieuwe combimagnetron is nog even wennen Maar zijn gebakken eitje voor op de boterham was heerlijk, dus dat compenseert weer.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_63594990
Avocado's zijn echt één van de beste uitvindingen van moeder natuur.

Net Brinta op als lunch, omdat ik het als ontbijt geskipt had.
Are you pondering what I'm pondering?
  vrijdag 28 november 2008 @ 14:54:58 #152
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_63595665
Vanavond pasta met courgette, restje osso buco saus, rucola en padano
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_63595666
quote:
Op vrijdag 28 november 2008 13:03 schreef MinderMutsig het volgende:
Ik ga een chinees tomatensoepje maken. Ben nog op zoek naar het ultieme recept dus als iemand tips heeft dan graag.
OK, dit heb ik gedaan. Tips, opmerkingen en what the hell heb je gedaan?! zijn welkom.
-edit- Hij was op zich lekker maar ik miste iets en ik was uitgeschoten met de rijstwijn en dat was ook niet echt een succes.

Chinese tomatensoep

2 cm gember
stukje citroengras
1 flinke sjalot
1 dikke knoflookteen
1 kipfilet
1 ei
1 theelepeltje sesamolie
klein blikje tomatenpuree
2 eetlepels bruine suiker
2-2 ½ eetlepel ketjap
2 eetlepels gembersiroop
1 eetlepel bloem
1 eetlepel rijstwijn
driekwart liter kippenbouillon
half pakje gezeefde tomaten
noedels
3-4 lente-uitjes in ringen gesneden
peper en zout
maiskiemolie


Gember en citroengras in vijzel fijnmaken, sjalot fijnsnijden en knoflookteen hakken.
Kipfilet in kleine stukjes snijden.

Ei met een beetje peper, zout en sesamolie los kloppen en omelet van bakken. Omelet in reepjes snijden.

Tomatenpuree met de bruine suiker, ketjap en gembersiroop mengen.

Sjalotje in de pan bakken in beetje maiskiemolie, knoflook, gember en citroengras en kip erbij en meebakken. Dan lepel bloem erbij en goed roeren. Roux laten garen. Dan tomatenpureemengsel erbij en even mee laten bakken. Blussen met een eetlepel rijstwijn.

Kippenbouillon en gezeefde tomaten erbij en even laten koken.

Op het eind noedels erbij. Garneren met in ringen gesneden lente-ui en reepjes ei.

[ Bericht 5% gewijzigd door MinderMutsig op 28-11-2008 15:00:24 ]
There is no love sincerer than the love of food.
  vrijdag 28 november 2008 @ 14:56:22 #154
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_63595694
quote:
Op vrijdag 28 november 2008 11:49 schreef Tezz het volgende:
Vandaag een logeerkindje die helemaal verzot is op wraps, dus ik heb lekkere bloemtortilla's gehaald en maak er maar van alles bij, zodat ze zelf kan vullen met wat ze lekker vindt. Ik heb roma tomaatjes, gekruide kipfilet, ijsbergsla, gegrilde courgette, geraspte kaas, jalapenopepertjes, komkommer en zoete puntpaprika. Daarbij nog wat creme fraiche en een salsa en dan moet het wel goed komen denk ik zo.

Als lunch mogen ze kiezen: poffertjes of tosti.

Als tussendoortje gaan we kruidnoten bakken.

Lekker joh, zo'n verwendagje voor de kids. Ik kan me heerlijk uitleven, hihi.
Geweldig, zo'n moeder
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  vrijdag 28 november 2008 @ 15:53:09 #155
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_63597253
MM, ze zeggen dat je er appelmoes doorheen moet doen.
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_63597586
Lunch: restje nasi met pindasaus en een spiegelei

Vanavond: zalm met courgette en tomaten
pi_63598233
quote:
Op vrijdag 28 november 2008 15:53 schreef uniekhoorn het volgende:
MM, ze zeggen dat je er appelmoes doorheen moet doen.
Dat heb ik ook ergens gelezen maar dat vind ik zo... tja.. euhm... appelmoes in de soep?
There is no love sincerer than the love of food.
pi_63598284
Vanavond pastasalade.
Quote papa: Sara gaat een paar keer in de week naar het kinderdagverblijf en daar leert ze voor blije peuter...
Sara
Merel
Ukje
  vrijdag 28 november 2008 @ 16:39:03 #159
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_63598497
Vanavond maak ik tonijnspaghetti met creme fraiche
pi_63598632
quote:
Op vrijdag 28 november 2008 16:28 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Dat heb ik ook ergens gelezen maar dat vind ik zo... tja.. euhm... appelmoes in de soep?
Dan krijg je juist dat zoetzure wat je bij veel Oosterse gerechten ziet, toch?
Are you pondering what I'm pondering?
pi_63599129
Chinees opgehaald.

Bami, Babi Pangang en Koe Lo Yuk.
"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve" Napoleon Hill
pi_63599274
quote:
Op vrijdag 28 november 2008 16:28 schreef MinderMutsig het volgende:

Dat heb ik ook ergens gelezen maar dat vind ik zo... tja.. euhm... appelmoes in de soep?
Appels voor de consistentie en de suiker in de appelmoes voor de zoete smaak. Kan prima
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  vrijdag 28 november 2008 @ 17:35:14 #163
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_63599741
Vandaar dat ik chinese tomatensoep niet zo lekker vind
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_63601708
Ik heb nu een ovenschotel in de oven staan met biefreepjes, champignons, courgette, paprika, prei aardappels en een kerrysausje.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_63601798
quote:
Op vrijdag 28 november 2008 17:35 schreef -Mellow- het volgende:
Vandaar dat ik chinese tomatensoep niet zo lekker vind
Ik ben dol op appelmoes Oók in de soep
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  vrijdag 28 november 2008 @ 20:03:37 #166
22416 elcastel
Maggot Brain
pi_63603242
Bami/saté.
The Hick from French Lick
The camera always points both ways. In expressing the subject, you also express yourself.
  vrijdag 28 november 2008 @ 20:07:05 #167
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_63603339
Ja [insert scheldwoord]
Nou heb ik zin in chinees
Morgen na het werk maar even halen dan... haaievinnensoep en bami met troep voor mij. Voor vriend nasi en kipsate
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_63603408
Haaievinnesoep, mijn fois gras. Ik wil het dolgraag eens proberen maar ik vind het zo not done dat ik het dus nooit bestel en het ook niet zelf maak. Ik hoop altijd nog dat ik het ooit ergens voorgezet krijg zodat ik het kan proberen maar ik zal er zelf geen moeite voor doen om het te krijgen.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_63604716
vanavond spaghetti met paprika, ui, hamblokjes en Napolitaanse tomatensaus gegeten
  vrijdag 28 november 2008 @ 21:29:27 #170
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_63606157
Vanmiddag lekker geluncht bij de Lange Muur in Rotterdam. Echt een aanrader!

pi_63606297
Wat veel! Ziet er wel heel lekker uit.

En om ontopic te blijven: ik heb nu een glas water.
There is no love sincerer than the love of food.
  vrijdag 28 november 2008 @ 21:37:17 #172
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_63606446
wodka jus
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_63610781
quote:
Op vrijdag 28 november 2008 21:29 schreef RobinOok het volgende:
Vanmiddag lekker geluncht bij de Lange Muur in Rotterdam. Echt een aanrader!

[ afbeelding ]
Tijdje geleden daar geweest maar dat was toen niet echt een succes. Misschien toch maar eens proberen. Grand Palace ga ik iig nooit meer heen.
  zaterdag 29 november 2008 @ 01:16:21 #174
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_63612871
Ik ben geen heel erg grote fan van dimsum, maar bij de Lange Muur heb ik echt het idee dat ze alles zelf maken. Alles is kraakvers en knapperig en lekker en sappig en goed. Maar ja, je moet ook maar net de goeie dingen bestellen he? Want ik denk als je daar een portie bamie of zo bestelt dat er geen reet aan is.
Ik was er een keer eerder, in januari, ook 's middags en toen was ik ook al zo enthousiast.
Je weet toch wel dat het sinds een jaar of zo een nieuwe eigenaar heeft he?

Vrijdagmiddag, 14:00u en bijna alle tafels waren bezet. Dat zegt ook wat hoor.

Als je nog eens gaat dan kan ik dus aanbevelen:
* kwal met eend salade (middenlinks op foto, serieus, ik denk dat niemand daar moeite mee zal hebben, echt heerlijk)
* de gestoomde inktvis met trassi (middenrechts op de foto, de trassie gewoon links laten liggen, maar de inktvis is heerlijk vers en mals en de groenten en koriander en sojasaus heerlijk fris)
* changfen/ cheung fan zijn die rollen van rijstvellen. Rechtsboven op de foto. Deze keer met charsui, varkensvlees dus. (chinese babi pangang) Maar met garnalen vind ik nog lekkerder.
* linksboven, tarot-cakes. Oja, zeker weten dat de gemiddelde nederlander die lekker vind. Is een beetje de chinese kroket. Heerlijk knapperige buitenkant met zoetig ragout/stoofvlees van binnen. Echt niks "engs" aan ook.

Rechtsonder in de hoek was een vergissing, hihi.
En verder alle gewone, alom bekende garnalen/varkensvlees pasteitjes enzo zijn ook lekker. Maar meer standaard.
pi_63613683
Die tarotcakes lijken me heerlijk
Kwal met eend ( de combi alleen al )
Mmmmmmm

Hiero een chardo, het is weekenddddddddd
Morgenavond (ws italiaans-) eten bij vrienden!
Ik moet nog steeds de creme brulee proberen te maken, dus ingreds staan op het lijstje.

pi_63613940
safari jus
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_63615156
quote:
Op vrijdag 28 november 2008 21:29 schreef RobinOok het volgende:
Vanmiddag lekker geluncht bij de Lange Muur in Rotterdam. Echt een aanrader!

[ afbeelding ]
Mijn god, dat ziet er goddelijk uit
pi_63615165
quote:
Op zaterdag 29 november 2008 01:16 schreef RobinOok het volgende:
Ik ben geen heel erg grote fan van dimsum, maar bij de Lange Muur heb ik echt het idee dat ze alles zelf maken. Alles is kraakvers en knapperig en lekker en sappig en goed. Maar ja, je moet ook maar net de goeie dingen bestellen he? Want ik denk als je daar een portie bamie of zo bestelt dat er geen reet aan is.
Ik was er een keer eerder, in januari, ook 's middags en toen was ik ook al zo enthousiast.
Je weet toch wel dat het sinds een jaar of zo een nieuwe eigenaar heeft he?

Vrijdagmiddag, 14:00u en bijna alle tafels waren bezet. Dat zegt ook wat hoor.

Als je nog eens gaat dan kan ik dus aanbevelen:
* kwal met eend salade (middenlinks op foto, serieus, ik denk dat niemand daar moeite mee zal hebben, echt heerlijk)
* de gestoomde inktvis met trassi (middenrechts op de foto, de trassie gewoon links laten liggen, maar de inktvis is heerlijk vers en mals en de groenten en koriander en sojasaus heerlijk fris)
* changfen/ cheung fan zijn die rollen van rijstvellen. Rechtsboven op de foto. Deze keer met charsui, varkensvlees dus. (chinese babi pangang) Maar met garnalen vind ik nog lekkerder.
* linksboven, tarot-cakes. Oja, zeker weten dat de gemiddelde nederlander die lekker vind. Is een beetje de chinese kroket. Heerlijk knapperige buitenkant met zoetig ragout/stoofvlees van binnen. Echt niks "engs" aan ook.

Rechtsonder in de hoek was een vergissing, hihi.
En verder alle gewone, alom bekende garnalen/varkensvlees pasteitjes enzo zijn ook lekker. Maar meer standaard.
Is er altijd wel erg druk inderdaad. Ik weet het van de nieuwe eigenaar. We zijn van de zomer een keer geweest. Wat dim sum, wen chow fan, halve peking eend en kangkung. Kangkung dreef in grijzig water, smaak was ook niet je van het.

Mijn favo dim sum zijn lo pa ko (rettich cake), cha cheung fan, sin cho kun (bonenvelrol), ming ha dong (garnaal en mango), ngau yuk kau (beef in deeg), har kok (rijstbal met vulling). Pardon the spelling.
pi_63615242
quote:
Op vrijdag 28 november 2008 21:29 schreef RobinOok het volgende:
Vanmiddag lekker geluncht bij de Lange Muur in Rotterdam. Echt een aanrader!

[ afbeelding ]
Ik zou zelf diverse van die gerechten nooit bestellen, maar je maakt me nieuwsgierig!
Ik heb er zelf ook een keer gegeten, maar ik vond het niet zo bijzonder (de persoon die me meenam was lyrisch), maar misschien komt dat ook omdat ik 'herkenbare' gerechten heb besteld en niet de onbekende typisch chineze gerechtjes.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zaterdag 29 november 2008 @ 10:12:05 #180
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_63615319
Voortaan alleen nog maar dimsum bestellen dus, n0a.
Rettich cake staat hier op de planning om een keer zelf te maken. Ik at het pas 2 jaar terug of zo voor het eerst, omdat iemand waarmee we gingen dimsummen het bestelde. Mij leek het helemaal niks. En toen vond ik het toch verrassend lekker. Het stelt niet zoveel voor, maar toch is het lekker. En hoe verser hoe lekkerder, denk ik maar zo.
  zaterdag 29 november 2008 @ 10:16:24 #181
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_63615349
quote:
Op zaterdag 29 november 2008 10:02 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Ik zou zelf diverse van die gerechten nooit bestellen, maar je maakt me nieuwsgierig!
Ik heb er zelf ook een keer gegeten, maar ik vond het niet zo bijzonder (de persoon die me meenam was lyrisch), maar misschien komt dat ook omdat ik 'herkenbare' gerechten heb besteld en niet de onbekende typisch chineze gerechtjes.
Ja, ik zou eens zo'n bestelformulier mee naar huis moeten nemen en noteren welke ik denk dat de gemiddelde nederlander ook zou lusten. Want die dingen die ik hierboven noem, die zou jij ook echt lekker vinden. Zeker weten.
Of je moet een rare miemel zijn die sowieso "niks lust".
pi_63615370
Qua andere gerechten ben ik o.a. dol op peking eend, rice sticks met beef, ma po tofu, speenvaken en kreeft.

Bij Tai wu vind ik tot nu toe de lo pa kau het lekkerste. Waar heb je die diepvries vandaan en hoe smaakte die? Heb het ooit bij de wah nam hong gekocht en dat smaakte toch heel anders dan dat ik het bij restaurants heb gegeten.
  zaterdag 29 november 2008 @ 10:33:34 #183
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_63615475
quote:
Op zaterdag 29 november 2008 10:19 schreef n0a het volgende:
Waar heb je die diepvries vandaan en hoe smaakte die? Heb het ooit bij de wah nam hong gekocht en dat smaakte toch heel anders dan dat ik het bij restaurants heb gegeten.


Bedoel je waar ik deze vandaan had? Die kwam van Toko Cheung Kong in Rotterdam. Maar kan 'm niet aanbevelen hoor. Niet vies of zo, maar nou ja, ook niet echt geweldig. Aan de andere kant, voor die 2,20 kan je 't natuurlijk gewoon zelf uitproberen. Die andere schijnt wel lekkerder te zijn. Maar ik denk dat restaurants het allemaal zelf maken en dat zul je proeven.

Pekingeend bestel ik eigenlijk nooit in chinese restaurants. Of het moet hun specialiteit zijn, anders geloof ik dat ze ze ook maar gewoon kant-en-klaar inkopen en opwarmen. Nou, dat kan ik zelf wel.



Mapo Tofu is een van mijn favorieten, maar thuis! (mijn recept) Zou ik nooit in een restaurant bestellen, zeker niet omdat het toch altijd kantonezen zijn en die kunnen helemaal geen lekkere mapo maken. (bijvoorbeeld nog nooit sichuanpepers gekregen in een chinees restaurant in NL, maar die zijn voor mij toch een wezenlijk onderdeel van mapo tofu)

Rice sticks met bief, volgens mij heb ik dat ook wel eens zelfgemaakt. Met oestersaus he? Lekker ook. Speenvarken is wel lekker, maar te vet voor mij. En kreeft te duur.

[ Bericht 2% gewijzigd door RobinOok op 29-11-2008 10:41:15 ]
pi_63615610
quote:
Op zaterdag 29 november 2008 10:16 schreef RobinOok het volgende:

Ja, ik zou eens zo'n bestelformulier mee naar huis moeten nemen en noteren welke ik denk dat de gemiddelde nederlander ook zou lusten. Want die dingen die ik hierboven noem, die zou jij ook echt lekker vinden. Zeker weten.
Of je moet een rare miemel zijn die sowieso "niks lust".
Ik lust alles Ik dàcht dat ik geen ansjovis luste, maar gisteren 'verse' ansjovis gehaald ipv uit blik en die is héérlijk. Dus ik lust alles
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_63615620
soep met stokbrood

en morgen uit eten bij de Griek
Ja doei.
  zaterdag 29 november 2008 @ 10:52:45 #186
3878 Vork
Manisch creatief
pi_63615641
Isa, wat eten we vandaag?
pi_63615652
Allemaal vlees
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zaterdag 29 november 2008 @ 10:55:11 #188
3878 Vork
Manisch creatief
pi_63615660
quote:
Op zaterdag 29 november 2008 10:54 schreef Isabeau het volgende:
Allemaal vlees
Tot hoe laat is de snackbar open?
pi_63615711
* Isabeau mompelt iets over 'en van alles een vleesloze versie voor die ene vegetariër
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zaterdag 29 november 2008 @ 11:08:01 #190
3878 Vork
Manisch creatief
pi_63615811
quote:
Op zaterdag 29 november 2008 10:59 schreef Isabeau het volgende:
* Isabeau mompelt iets over 'en van alles een vleesloze versie voor die ene vegetariër
pi_63615824
En ik krijg mijn maangedroogde tomaatje sook al niet gedroogd, hoe kan dat nou!
Mijn oven koelt wel heel snel af, dus misschien ligt het daar aan
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zaterdag 29 november 2008 @ 11:11:04 #192
3878 Vork
Manisch creatief
pi_63615847
quote:
Op zaterdag 29 november 2008 11:08 schreef Isabeau het volgende:
En ik krijg mijn maangedroogde tomaatje sook al niet gedroogd, hoe kan dat nou!
Mijn oven koelt wel heel snel af, dus misschien ligt het daar aan
Teveel in een keer gedaan? Dat was bij mij sowieso het probleem. Maar aangezien je dezelfde oven hebt zou het ook daar aan kunnen liggen. Ik heb ze nog zeker 2 tot 3 uur in de oven gehad ergens tussen stand 3 en 4.
pi_63615919
is vanmorgen bij koekela langs geweest. Ik denk dat ie nutpie en blondies meeneemt.
Vanavond eten bij vrienden, nog geen idee wat.
pi_63615944
Ik heb nu een bakje brinta met rozijntjes.
There is no love sincerer than the love of food.
  zaterdag 29 november 2008 @ 11:20:00 #195
3878 Vork
Manisch creatief
pi_63615953
Oja, ontopic gezien heb ik nu koude koffie en heel wat minder koude pitabroodjes met kaas
  zaterdag 29 november 2008 @ 11:37:21 #196
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_63616234
jus de orange, met een panini kipfilet en groene pesto voor mij, en wat vriend lief heeft weet ik niet, maar ik vind het ranzig
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_63617040
net twee donkerbruin brood met tomaat en komkommer en een glas melk.
vanavond een bak sla met van alles en nog wat erdoor en een stuk gegrilde vis.
heerlijk!!!!!
pi_63617129
Ik heb geen zin meer in koken maar ik krijg gasten en die verwachten geen patat van de friettent.

Ik snoep nu salade
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_63617174
Vanavond patatjes met kippepoten, en appelmoes (door mijn schoonmoeder gemaakt).
Quote papa: Sara gaat een paar keer in de week naar het kinderdagverblijf en daar leert ze voor blije peuter...
Sara
Merel
Ukje
pi_63617575
Ik drink nu een mok groene thee, en dadelijk lunch ik met een stokbroodje met tomatentapenade en gegrilde groenten (paprika, courgette, rode ui, knof en tomaat, afgemaakt met olijfolie en balsamicoazijn)
Ik denk dat ik ook nog een stukje stokbrood besmeer met kip kerrie en plakjes komkommer, haha past er alleen helemaal niet bij!
pi_63619119
Vanavond eten bij vrienden en voor zondag en maandag maak ik de stoofpot die borisz ook al gemaakt heeft
pi_63619466
Om een uur of 5 in de nacht een broodje souflaki gegeten die niet zo goed gevallen is. Nog steeds niet ontbeten.
pi_63621009
vanmiddag ontbeten met croissantje en gekookt eitje, vnv naar de Pizzeria of Griek .. kan niet kiezen
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_63621671
Vandaag alle tijd gehad voor het maken van een italiaans 3 gangen menu. Ik heb dit altijd al eens willen doen, het zag er ongeveer zo uit:

-Carpaccio van ossehaas met pijnboompitten, parmesan en een simpel sausje van mayo citroen en worcestershire
-Lasagna, met verse lasagnabladen, wortel, bleekselderij, ui, knof, gehaktballetjes, pasata, ei, parmesan en mozzarella
-Tiramisu, gisteren gemaakt van verse eieren, pedersuiker, mascarpone, lange vingers, koffie, kahlua, pure chocolade en cacaopoeder

Applausje voor mezelf want zoveel tijd heb ik nog nooit aan het avondeten besteed. Carpaccio was eigenlijk veel te duur (5 euro voor 100gr) maar wel heel erg lekker. Ik kocht hiervoor altijd die voorverpakte van de supermarkt, maar dit stak er toch met kop en schouders boven uit. Lasagna was redelijk en de tiramisu om je vingers bij op te vreten. Voor herhaling vatbaar, maar dan de lasagna wat aanpassen.
pi_63622711
Pizza met 'Passie uit Grootegast' beter bekend als verse buffelmozzarella.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_63622760
Wij hadden kippensoep en stokbrood met paturain.

Voor vanavond hebben we allerlei lekkere hapjes.
  zaterdag 29 november 2008 @ 18:28:29 #207
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_63622817
Dat was dus chinees... njammie.
MM, haaienvinnensoep is nepsoep hier in nederland bij de reguliere chinees. Bij sommige kun je echte krijgen maar dat is best duur en ik hoef het niet..

Morgen.... ?? Geen idee, brood ofzo
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  zaterdag 29 november 2008 @ 18:42:36 #208
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_63623106
Mijn wildstoof heb ik verpest en dus zit er ossobuco in een pannetje. Daarbij gegrilde polenta en wat ingemaakte groenten.

Morgen krokodil! Eindelijk gevonden bij de horeca groothandel. Gewoon lekker puur, gegrild met een paprika roomsaus.
pi_63623246
Lekker simpel en makkelijk vandaag.... Lasagna van de lidl en een salade zelfgemaakt. Zelf-gemaakte lasagna is dan lekkerder maar deze kant en klare is niet vies en vult goed en is zeker smakelijk te noemen.

Krokodil ? Heb nog nooit gehoord dat iemand krokodil gaat eten Hoe smaakt krokodil?
Genieten is toegestaan!!!
pi_63623270
In krokodil zitten toch wormpjes die niet dood gaan van bakken/koken?
There is no love sincerer than the love of food.
pi_63623309
Zalm, paling en hollandse garnalen en stokbroooooooooooooood...
Plem het zo op tafel en aanvallen maar...

Lekker simpel.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zaterdag 29 november 2008 @ 18:55:28 #212
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_63623378
quote:
Op zaterdag 29 november 2008 18:48 schreef Topspin het volgende:
Lekker simpel en makkelijk vandaag.... Lasagna van de lidl en een salade zelfgemaakt. Zelf-gemaakte lasagna is dan lekkerder maar deze kant en klare is niet vies en vult goed en is zeker smakelijk te noemen.

Krokodil ? Heb nog nooit gehoord dat iemand krokodil gaat eten Hoe smaakt krokodil?
Kroko ziet eruit als vis, en smaakt naar kip.

Het heeft ook de structuur van vis, stevige vis dan. Het is mooi helder wit vlees.
Mocht je niet kunnen kiezen tussen vlees en vis, moet je kroko bestellen

@ Mimu: ben je mal. Niets engs aan krokodil.


Fuck me, ik zie net de lunch van Robin. Kwal & inktvis, mijn fav Goddelijk!
Ik ben er echt heeeel lang niet geweest, zo te zien is die tent weer het bezoeken waard.
pi_63623610
quote:
Op zaterdag 29 november 2008 18:55 schreef SHE het volgende:

[..]

Kroko ziet eruit als vis, en smaakt naar kip.

Toch eens kijken of het ergens te krijgen is hier in het zuiden, echt nog nooit van gehoord dat krokodil gegeten wordt maar dat had ik vroeger met struisvogel ook dus zo vreemd is het ook alweer niet Inktvis ben ik ook pas later achter gekomen als eetbaar. Het hoeft ook niet allemaal biefstuk en kip te zijn ook, een beetje vreemd kan des te lekkerder zijn

Zolang er maar bewegende wormen inzitten
Genieten is toegestaan!!!
pi_63623703
Ik ga maar spareribs bestellen straks.
stupidity has become as common as common sense was before
  zaterdag 29 november 2008 @ 20:09:55 #215
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_63625104
Ik heb nu rooibos en een stuk citroenkwarktaart.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  zaterdag 29 november 2008 @ 21:55:05 #216
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_63627675
Nu aan de kipkluifjes knoflook/ketjap en een blikje mountain dew code red.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_63635354
Carpaccio vooraf, Pizza Galante (tomaat/kaas/ham/salami/ei/oregano/peper) en kinderijsje toe (met lolly )
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_63638999
net yoghurt met banaan en volvezel-muesli op. Zit nu aan een bakje koffie

Vanavond eet ik entrecote met sperciebonen
  zondag 30 november 2008 @ 08:40:54 #219
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_63639106
Nu gebuild brood met geitenkaas, peer en honingmosterdressing
pi_63646164
Ik ga een soufflé maken met ricotta, sjalotjes en verse kruiden met een salade van jonge bladsla met citroenboontjes en een balsamicodressing.
En als toetje ricotta met caramel.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_63646200
we gaan naar de Griek
Ja doei.
pi_63646208
hokkien mie
pi_63649119
Wij hadden shoarma vandaag
pi_63649459
Ik had nasi goreng met sate gepland voor vandaag, maar we zijn bij mijn ouders op de borrel geweest vanmiddag en mijn moeder toverde weer de lekkerste hapjes op tafel (ze is echt goed in het 'nix-in-the-fridge-principe); gevulde peppadews, chorizo met augurk, seranoham met meloen, gevulde champigonsn, stokbroodjes met tomaat/feta/oregano, broodjes met brie/honing/noot en zalm. Was lekker!

Nu maar even een soepje of zo, we hebben verder echt geen honger meer!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_63651048
quote:
Op zondag 30 november 2008 16:33 schreef MinderMutsig het volgende:
Ik ga een soufflé maken met ricotta, sjalotjes en verse kruiden met een salade van jonge bladsla met citroenboontjes en een balsamicodressing.
En als toetje ricotta met caramel.
Mijn toetje staat nog in de oven maar de rest was lekker. Al snap ik niet waarom citroenbonen zo heten want ze smaken gewoon naar witte bonen. De salade heb ik dus wat opgeleukt met uitgebakken parmaham en tomaat.
En na het toetje een kop thee met een borrel.

-edit- En mijn soufflé was goed gelukt! Het was mijn souffléontmaagding. Hij mocht nog wel wat hoger maar hij kwam goed omhoog en stortte niet in voor de vork er ingestoken werd.
There is no love sincerer than the love of food.
  zondag 30 november 2008 @ 20:59:31 #226
198137 Uierboord
Broodje koeietiet !!!!!!!!!
pi_63652066
Vandaag surinaamse nasi, omelet van eieren met kokosmelk, kasripo-gember kip, zuurgoed en tomaat.

Heerlijk!!!
Uierboord, in de volksmond wel "koeietiet" genoemd, is een Rotterdams streekgerecht. Het bestaat uit de toppen van de uiers van koeien, die tot een smeersel verwerkt zijn; dit smeert men vervolgens op de boterham.
pi_63654842
Vandaag een beetje luxe (en ongezond) ontbeten met pannenkoekjes. Daarom als avondeten maar iets lichts: caesar-salade met wat gekruide aardappelpartjes.
Are you pondering what I'm pondering?
pi_63655076
Gekruide kippenpoot en kroket met patat
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_63659940
Yoghurt met cruesli en kopje thee.
pi_63659975
Ik ga zo een kopje thee zetten
pi_63662506
Een smoothie met banaan, peer, bosvruchten en een tikje yoghurt.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_63662568
heb gisteren 30 tongetjes van mn pa gehad

dus er liggen ernu 5 in de koelkast, de rest in de vriezer.

Die ga ik lekker koken vanavond, moet alleen nog even iets bedenken om erbij te eten.
In ieder geval iets met veel groente..

suggesties?
Ja doei.
pi_63663355
tongetjes koken? ik neem aan dat het slip-tongetjes zijn(vis). die bak je lekker in roomboter.
erbij sla en gekookte worteltjes!!! en aardappelpuree.
het lekkerste wat er is.
pi_63663490
ja dat kan óók, maar ik kook ze vanavond

jij kan iets anders lekker vinden, maar zeg het niet zo alsof jouw manier de enige is om iets te bereiden

gekookte tongetjes zijn goddelijk , net zoals gebakken tongetjes heerlijk zijn

ik ga ze koken! basta naar paps recept, een traktatie vroeger toen ik nog thuis woonde

Ik ben een scheveningse, dus weet écht wel hoe ik met vis moet omgaan! Daarbij bak ik, als ik ze bak, mijn tongetjes in zonnebloemolie, nadat ik ze even in de melk heb gehouden waar een snufje zout doorheen zit, soort van marinade dus
Ja doei.
pi_63663537
erbij overigens pasta met limoen-kastanjechampignons
Ja doei.
pi_63663702
Zoals ik al anderhalf jaar doe, doordeweeks: Gebakken rijst...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_63663755
Vanavond: risotto met een kipfiletje gewikkeld in pancetta
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_63665590
nu een grapefruit en vanavond risotto met verschillende paddestoelen, bleekselderij etc , erbij gebakken pancetta
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_63665742


risotto dan woendag mara doen
Ja doei.
pi_63665875
quote:
Op maandag 1 december 2008 11:21 schreef motorbloempje het volgende:
ja dat kan óók, maar ik kook ze vanavond

jij kan iets anders lekker vinden, maar zeg het niet zo alsof jouw manier de enige is om iets te bereiden

gekookte tongetjes zijn goddelijk , net zoals gebakken tongetjes heerlijk zijn

ik ga ze koken! basta naar paps recept, een traktatie vroeger toen ik nog thuis woonde

Ik ben een scheveningse, dus weet écht wel hoe ik met vis moet omgaan! Daarbij bak ik, als ik ze bak, mijn tongetjes in zonnebloemolie, nadat ik ze even in de melk heb gehouden waar een snufje zout doorheen zit, soort van marinade dus


Volens mij was het gewoon haar advies op je vraag om suggesties...nu doe je net of ze je de les las oid. Je bent toch niet autistisch, moblo
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_63665911
jawel, wel als men aan mijn vis komt

daarbij vroeg ik om suggesties voor groente náást de gekookte tong, niet om andere receptuur
Ja doei.
pi_63665928
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_63666191
Net tosti met brie, gebraden yorkham, honing en mosterd. Vanavond nasi met mn sticky spek.
pi_63666423
Ik heb zin in iets dat uit de frituur komt en vreselijk slecht voor me is waar ik dan veel te veel van ga eten zodat ik me daar weer slecht over voel en dan ga ik me heerlijk wentelen in zelfmedelijden..


(kater)
pi_63666441
haal zo'n snack-kit bij de Aldi ofzo

frikadellen, bitterballen en kipsnacks in één doosje
Ja doei.
pi_63666820
Ik heb een kommetje rijst gegeten met wat bieflapjes in reepjes gesneden en gewokt met gehakte gember,ui, knof en rode peper en wat paksoi, champignons, courgette, paprika en afgeblusd met wat sojasaus en chilisaus.

Vanavond aardappel-tomaatgratin met salami en mozzarella met gestoomde broccoli.

[ Bericht 5% gewijzigd door MinderMutsig op 01-12-2008 13:47:04 ]
There is no love sincerer than the love of food.
pi_63667870
ik bedoelde er niets mee en bedoelde het goed. ik wist niet dat je zo snel geirriteerd was. ik zal me voortaan dus onthouden van reacties op een post van jouw.
pi_63668096
je moet voortaan gewoon de vraag lezen

ik vroeg om tips voor een gerecht ernaast, niet om een ander gerecht met tong dat jij wel lekker vindt
Ja doei.
pi_63669793
ik gaf ook een tip: sla, worteltjes en aardappelpuree, dat ik daarbij nog meld dat ik gebakken tongetjes erg lekker vind kan toch niet een reden zijn om zo opge**** te reageren.
ik las trouwens al dat je er niet echt groentes maar pasta met champignons bijeet. lijkt me een goede keuze.
dat je uit scheveningen komt wil overigens niet zeggen dat dat een garantie is om verstand van vis te hebben. ii rest my case.
pi_63669817
Nu groene ijsthee en een mandarijn..
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_63670925
fijn dat het je goedkeuring heeft maar als je het niet zo bedoelt moet je voortaan een verontwaardigde 'tongetjes koken????' gevolgd door een gebod 'die bak je!' achterwege laten een vraag met 'gekookt? daar heb ik nog nooit van gehoord, vertel eens!' staat een stuk leuker dan een gebod

[ Bericht 1% gewijzigd door motorbloempje op 01-12-2008 16:16:40 ]
Ja doei.
pi_63671174
ontopic, want ze zou toch niet meer op me reageren :

twee mandarijntjes

en dan nog even wat aan de studie doen, en dan koken al ga ik misschien de kastanjechampignons alvast eve in de marinade zetten en er nog een paar stronkjes broccoli bij blancheren
Ja doei.
  maandag 1 december 2008 @ 16:22:23 #253
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_63671243
Gekookt?? vertel eens??

Wij eten spinazie en gekookte verse sperzieboontjes en een salade met gekookte aardappels en gegrilde kalkoenfilet.

Hoe kan ik mijn kalkoenfilet het allerlekkerst kruiden in de grillpan?? Echt dat je denkt: zo maar dat is goddelijk
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_63671271
alleen als je het echt wilt weten
Ja doei.
  maandag 1 december 2008 @ 16:26:48 #255
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_63671378
quote:
Op maandag 1 december 2008 16:23 schreef motorbloempje het volgende:
alleen als je het echt wilt weten
Ik heb jaren op Urk gewerkt en toen kon ik vis krijgen of heel goedkoop alleen toen waardeerde ik het niet, stomme ik
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_63671511
ziel...

heb 't met de paplepel ingegoten gekregen én ben verwend
lust alleen lekkerbekjes van mn pa, de gerookte tongen van wijlen mijn opa (ja, je kunt ze ook roken met zeezout ) en de haring schoongemaakt en goedgekeurd door paps

en dat is een van de dingen die ik wel mis nu ik in het oosten woon
Ja doei.
pi_63672900
Ik heb jullie hulp nodig.

Ik wil als ik thuis ben snel en makkelijk iets op tafel zetten, maar heb geen inspiratie

De volgende ingredienten heb ik:
- Kipfilet
- Zalmfilet
- Rundergehakt
- Andijvie
- Spitskool
- Spruiten
- Bloemkool
- Wortels
- Rijst, pasta en aardappelen
- Craime fraise, salsa rojo, sambal, limoen en een redelijke verscheidenheid aan kruiden.

Ik hoop dat jullie iets supersimpel, -lekker, en -makkelijk hebben bedacht en hier gepost als ik dadelijk thuis kom
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
pi_63673170
maak een lekkere pasta met wat limoen en euh.. roergebakken spruiten?

Zalmfiletje in de oven met en klein beetje citroensap, zout en evt. witte wijn (alufoliepakketje) en erbij serveren?

Euh...

Rundergehakt rullen met wat spitskool en stukjes groente (wortelen dus enzo) met wat kruiden waaronder komijn.

Aardappelen voorkoken en in stukjes snijden en in de oven afbakken/in de koekenpan opbakken. Dit eten met wat creme fraiche erbij?

euh...

ja... weet niet waar je van houdt?
Ja doei.
pi_63673997
macaroni met stroganoffsaus
pi_63674439
quote:
Op maandag 1 december 2008 17:17 schreef henkSX het volgende:
Ik heb jullie hulp nodig.

Ik wil als ik thuis ben snel en makkelijk iets op tafel zetten, maar heb geen inspiratie

De volgende ingredienten heb ik:
- Kipfilet
- Zalmfilet
- Rundergehakt
- Andijvie
- Spitskool
- Spruiten
- Bloemkool
- Wortels
- Rijst, pasta en aardappelen
- Craime fraise, salsa rojo, sambal, limoen en een redelijke verscheidenheid aan kruiden.

Ik hoop dat jullie iets supersimpel, -lekker, en -makkelijk hebben bedacht en hier gepost als ik dadelijk thuis kom
Aardappels poffen en eten met creme fraiche en kruiden. Gehaktbal of hamburger maken van je gehakt. En dan nog wat spruitjes/bloemkool of worteltjes erbij maken. Zoiets?
Tonight I think I'll walk alone
I'll find my soul as I go home
pi_63674478
quote:
Op maandag 1 december 2008 17:17 schreef henkSX het volgende:
Ik heb jullie hulp nodig.

Ik wil als ik thuis ben snel en makkelijk iets op tafel zetten, maar heb geen inspiratie

De volgende ingredienten heb ik:
- Kipfilet
- Zalmfilet
- Rundergehakt
- Andijvie
- Spitskool
- Spruiten
- Bloemkool
- Wortels
- Rijst, pasta en aardappelen
- Craime fraise, salsa rojo, sambal, limoen en een redelijke verscheidenheid aan kruiden.

Ik hoop dat jullie iets supersimpel, -lekker, en -makkelijk hebben bedacht en hier gepost als ik dadelijk thuis kom
Zalm insmeren met limoensap, peper en zout, in een ovenschaal doen, wat witte wijn onder in de schaal schenken en wat crème fraîche erover verdelen. 15-20 minuten in de oven.
En dan met gestoomde worteltjes?
There is no love sincerer than the love of food.
pi_63674536
quote:
Op maandag 1 december 2008 18:25 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Zalm insmeren met limoensap, peper en zout, in een ovenschaal doen, wat witte wijn onder in de schaal schenken en wat crème fraîche erover verdelen. 15-20 minuten in de oven.
En dan met gestoomde worteltjes?
Ja! Dit wordt hem Bedankt! Ik neem ook een deel van Mjan en Motorbloempje over en ga er lekkere aardappeltjes uit de oven bijmaken.

Super! En ik hoop dat jullie ook kunnen genieten van jullie eten
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
pi_63674590
En dat voor iemand die geen vis eet.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_63674884
Ik eet aardappel anders.. ik had zo'n zin om dat weer eens te eten.
Volgende keer alleen wat langer in de oven, beetje tegenvallertje nu..
Aardappelschijfjes en nog-net-niet-helemaal-gare-broccolistronkjes met wat lauwe saus eroverheen
The rock candy's melted, only diamonds now remain
  maandag 1 december 2008 @ 18:48:57 #265
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_63674971
Hier spare ribs in maple-syrup marinade.
Daarbij tomatensalade met gegrilde courgette, rucola en pecorino

Om je knuisjes bij af te likken
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_63675199
Manlief had zijn best gedaan (en het was echt heel lekker): gestoofde kippepoten met champignons, ui en paprika en daarbij een aardappelpurree met bieslook en geraspte kaas er door.
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_63675424
Spaghetti met tomatenknoflook saus.
stupidity has become as common as common sense was before
pi_63675500
Ik wilde morgen tongetjes koken, maar ik durf niet meer

OT vandaag het restant van de heeeeeeeeeerlijke stoofpot gegeten
Als toetje 2 laurierdropjes
pi_63675576
quote:
Op maandag 1 december 2008 18:31 schreef MinderMutsig het volgende:
En dat voor iemand die geen vis eet.
Waarom eet je dan geen vis ?

Vis vind ik soms echt 10 keer lekkerder dan vlees Maar smaken verschillen ook, ken de vrouw van een vis-speciaal zaak die ook alleen maar vlees eet terwijl de man van haar die eigenaar is wel vis eet Geen principe kwestie zoals bij sommige vegetariers maar ze lust geen vis terwijl ze iedere dag met vis in de weer is Overdosis vis?

Hier vandaag afhaal-chinees, altijd hetzelfde qua gerechten maar soms eens per 2 maanden wel lekker tussendoor. Wilde pizza bestellen maar het is toch chinees geworden. Qua afhaalmogelijkheden is het hier in Nederland maar beperkt vind ik, in Limburg in ieder geval. Shoarma, Friet, Pizza of Chinees en daar blijft het vaak bij.
Genieten is toegestaan!!!
pi_63675634
Krokante kipschnitsel, aardappels en boontjes.
pi_63676750
Ovenschotel met prei, aardappelpuree, rauwe ham en geraspte kaas
pi_63676813
heerlijk was het weer

en heb nu lekker wat pasta over voor morgen als lunch :
Ja doei.
  maandag 1 december 2008 @ 20:14:38 #273
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_63677278
quote:
Op maandag 1 december 2008 18:31 schreef MinderMutsig het volgende:
En dat voor iemand die geen vis eet.
Gekookt ook niet???

Ik heb heerlijk gegeten, zoals Aknynke al had geopperd heb ik mijn kalkoenfilet gemarineerd in soja, knoflook, verse ananas, superlekkere uit de toko loempiasaus, zout, peper, gember, koriander en wat me verder nog in de handen kwam...
Het was supermals en zo lekker van smaak.. Soms ben ik best trots op mijnzelf
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_63677498
quote:
Op maandag 1 december 2008 19:16 schreef Topspin het volgende:

[..]

Waarom eet je dan geen vis ?
Naja eigenlijk zeg ik het niet goed. Ik probeer wel regelmatig vis maar ik vind het niet lekker.

En ontopic: Ik heb nu een peer.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_63677599
quote:
Op maandag 1 december 2008 20:23 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Naja eigenlijk zeg ik het niet goed. Ik probeer wel regelmatig vis maar ik vind het niet lekker.


Okey Vraag me dan wel even af wat er niet lekker kan zijn aan vis , Maar daar zal ik niet dieper op ingaan, ben wel nieuwsgierig waarom mensen vis niet lekker vinden en vlees wel, ook nieuwsgierig waarom sommige mensen helemaal geen vis en vlees eten en ga zo door

Over vis gesproken, morgen een lekker stuk gebakken vis halen bij de speciaal zaak

Als ik over eten praat/schrijf krijg ik spontaan zin erin

Mooi dat smaken zo kunnen verschillen ook
Genieten is toegestaan!!!
pi_63678071
quote:
Op maandag 1 december 2008 20:26 schreef Topspin het volgende:

[..]

Okey Vraag me dan wel even af wat er niet lekker kan zijn aan vis , Maar daar zal ik niet dieper op ingaan, ben wel nieuwsgierig waarom mensen vis niet lekker vinden en vlees wel, ook nieuwsgierig waarom sommige mensen helemaal geen vis en vlees eten en ga zo door
De smaak, de structuur, het mondgevoel. Een of meerdere van deze afhankelijk van het soort zeebeest, maar eigenlijk altijd wel de smaak.
Het ziet er lekker uit, ik kan recepten met vis lezen en dan oprecht denken dat het heerlijk zal smaken en als ik het dan eet vind ik het uiteindelijk toch nooit lekker.
quote:
Over vis gesproken, morgen een lekker stuk gebakken vis halen bij de speciaal zaak

Als ik over eten praat/schrijf krijg ik spontaan zin erin

Mooi dat smaken zo kunnen verschillen ook
Ja hè.

En omdat we toch een beetje ontopic moeten blijven pak ik dan nu maar een mandarijntje zodat ik nog iets aan het topic toe te voegen heb.
There is no love sincerer than the love of food.
  maandag 1 december 2008 @ 22:50:09 #277
22416 elcastel
Maggot Brain
pi_63682914
Zalm/dille salade.
The Hick from French Lick
The camera always points both ways. In expressing the subject, you also express yourself.
pi_63682965
Tonijnsalade met zalm
Kropslasoep met draadjesvlees
Wild zwijnbiefstuk met hertenleverworst
Pistacheijs met kletskop en smoothie van bosvruchten

En nu zit ik vol en ga ik slapen
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_63683737
net mandarijntjes op
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_63684479
Hier vanavond pasta met een simpele rode saus, en als toetje een stukje appeltaart.

Nu een glaasje rode wijn.
Are you pondering what I'm pondering?
pi_63687830
Kop thee
pi_63688176
Kop thee, want verkouden
pi_63688205
Nu thee, zometeen eitje, boterhammetje en sinaasappel/banaansmoothie

vanavond Boerenkoolstamp
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  dinsdag 2 december 2008 @ 08:45:39 #284
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_63688310
Nu broodje met geitenkaas en peer, vanavond spitskool, aardappels en langzaam gestoofd draadjesvlees
pi_63688348
koffie, want: wakker worden op uni
Ja doei.
  dinsdag 2 december 2008 @ 09:23:24 #286
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_63688861
3 crackers met kaas, en goedemorgen ontbijtdrink met aardbei sinaasappel
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_63690343
Boeuf Bourguignon! Ga ik zo opzetten, trwns; is het hierbij ook hoe langer het op staat hoe lekkerder of moet ik me toch maar aan de in het recept voorgeschreven +- 4 uur houden? Ik heb namelijk genoeg tijd om de pan al veel eerder op het vuur te zetten!
pi_63690858
Chocoladeletter

En Zo-is-dat: ik zet stoofpotjes ook altijd veel langer op dan de receptuur aangeeft, dan wel opletten dat het niet droogkookt.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_63690962
quote:
Op dinsdag 2 december 2008 10:58 schreef Isabeau het volgende:
Chocoladeletter

En Zo-is-dat: ik zet stoofpotjes ook altijd veel langer op dan de receptuur aangeeft, dan wel opletten dat het niet droogkookt.
Dankjewel dan ga ik nu het vlees op kamertemperatuur laten komen!
pi_63695167
Cup a soup champion en 4 rijstenwafels
2 x pate, 1x speculoos en 1x chocopasta
pi_63695482
Tussen de middag twee warme pistoletjes met pesto, ham en kaas. Heb voor straks nog twee mandarijnen liggen. Vanavond spaghetti dacht ik.
We want happy paintings. Happy paintings. If you want sad things, watch the news
  dinsdag 2 december 2008 @ 14:58:56 #292
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_63696588
2 ciabattas met gerookte zalm, tomaat en rucola
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_63696773
Ik wok vanavond wat kip en broccoli in oestersaus.. daarbij wat mihoen
Nu ga ik een chocolaatje eten uit m'n chocoadventskalender
The rock candy's melted, only diamonds now remain
pi_63697207
Net thuis van sushi lunch heaven
pi_63697535
Als lunch een vers, hard broodje van de bakker met filet americain en een gekookt eitje daarop.

Vanavond komt manlief weer terug uit het buitenland. Ga hem verwennen met lekkere sudderkarbonade.
Is dat zo?
  dinsdag 2 december 2008 @ 15:48:56 #296
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_63697962
ik ben de hele middag in Emmen geweest, even helpen bij hunkemoller en ff shoppen, dus ik had nog niet gegeten. Haal ik bij de hema een baquette met beenham, istie doordrenkt van de mayo!

Ik heb heel aso met een papiertje die mayo eraf zitten schrapen
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_63698169
Dadelijk een kop koffie.
Vanavond weet ik nog niet, ik heb Knorr Burritos en Kip Tandoori in huis. Allebei niet erg het vermelden waard.

Ik vind die mayo bij de Hema eigenlijk wel lekker. Vooral die mosterdkorrels.
Are you pondering what I'm pondering?
pi_63698180
Bruine M&M's
  dinsdag 2 december 2008 @ 16:15:29 #299
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_63698649
quote:
Op dinsdag 2 december 2008 15:56 schreef Mini_rulez het volgende:
Dadelijk een kop koffie.
Vanavond weet ik nog niet, ik heb Knorr Burritos en Kip Tandoori in huis. Allebei niet erg het vermelden waard.

Ik vind die mayo bij de Hema eigenlijk wel lekker. Vooral die mosterdkorrels.
Die mayo is ook wel lekker, alleen ze hadden het er op lopen smeren, als een dikke laag boter bij elke hap had ik mayo in mn klauwen
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  dinsdag 2 december 2008 @ 16:48:16 #300
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_63699683
Ik ga zuurkool stamp maken, aardappels zijn geschild, zuurkool met laurierblad, jeneverbes en kruidnagels staan al klaar op het fornuis.
Daarbij knapperige uitgebakken spekjes en een HEMA rookworst.
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  dinsdag 2 december 2008 @ 16:48:25 #301
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_63699694
quote:
Op dinsdag 2 december 2008 15:48 schreef Qwea het volgende:
ik ben de hele middag in Emmen geweest, even helpen bij hunkemoller en ff shoppen, dus ik had nog niet gegeten. Haal ik bij de hema een baquette met beenham, istie doordrenkt van de mayo!

Ik heb heel aso met een papiertje die mayo eraf zitten schrapen
*trots*
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')