quote:
Je kunt je afvragen of EU en JPN door relatief zuinige auto's te maken en relatief goed OV te hebben het de VS mogelijk hebben gemaakt zo lang door te gaan op hun heilloze Hummer pad. Als 'wij' ook waren blijven gas guzzlen was de olie al veel eerder zo schaars / duur geworden dat de VS veel eerder gedwongen zou zijn geweest ook iets te doen.quote:Op zaterdag 18 april 2009 21:24 schreef zakjapannertje het volgende:
in dit artikel stelt de auteur voor dat de autofabrikanten zich meer moeten toeleggen op het maken van voertuigen voor in het openbaar vervoer en bv. accu's voor elektrische auto's, producten waar nu meer vraag naar zal zijn, o.a. omdat de Obama-regering van plan is een nationaal spoornetwerk met hogesnelheidstreinen aan te leggen:
[..]
http://www.theglobalist.com/storyid.aspx?StoryId=7604
Beetje rare stelling, dat schaars worden van fossiele brandstoffen werd al in de jaren '70 aangekaart. Genoeg tijd om daar dus om in te springen. Autofabrikanten uit de VS hebben gewoon de hele tijd liggen te slapen, terwijl de Japanners nu een redelijk alternatief in de vorm van de Toyota Prius op de markt hebben.quote:Op zondag 19 april 2009 11:01 schreef Poekieman het volgende:
[..]
Je kunt je afvragen of EU en JPN door relatief zuinige auto's te maken en relatief goed OV te hebben het de VS mogelijk hebben gemaakt zo lang door te gaan op hun heilloze Hummer pad. Als 'wij' ook waren blijven gas guzzlen was de olie al veel eerder zo schaars / duur geworden dat de VS veel eerder gedwongen zou zijn geweest ook iets te doen.
M.a.w. heeft de overheidsinterventie van EU en JPN wel enig effect gehad op wereldschaal?
Of de overheid faalt juist hard bij het ingrijpen door koste wat kost GM overeind te willen houden. Nog een ander voorbeeld: in die filmpjes zie je ook die kerel zich verwonderen waarom de overheid het nodig acht om met een heel ijzeren frame zo'n muur/façade nog overeind te houden.quote:SUVs zouden trouwens zowieso verboten moeten worden, al was het alleen maar ter bescherming van leuke vrouwtjes in Panda's en Ka's e.d. In deze tijden van vergrijzing is enige overheidsregulering in deze wel gewenst, maar daar laat de overheid het nu juist weer afweten.
Ja, maar toen bleek het later niet waar te zijn. Althans, nog lang niet zo ernstig als voorspeld. De idee van de vrije markt is natuurlijk dat de onzichtbare hand dit allemaal regelt: middels het schaarste / prijs mechanisme.quote:Op zondag 19 april 2009 11:07 schreef Falco het volgende:
[..]
Beetje rare stelling, dat schaars worden van fossiele brandstoffen werd al in de jaren '70 aangekaart. Genoeg tijd om daar dus om in te springen. Autofabrikanten uit de VS hebben gewoon de hele tijd liggen te slapen, terwijl de Japanners nu een redelijk alternatief in de vorm van de Toyota Prius op de markt hebben.
[..]
De overheid faalt eigenlijk per definitie altijd. De overheid kan onmogelijk de prijs van wat dan ook bepalen. Dat kan alleen de markt. Foutieve prijzen leiden tot mis-allocatie van middelen en daarmee tot minder welvaart voor iedereen - gemiddeld dan.quote:Of de overheid faalt juist hard bij het ingrijpen door koste wat kost GM overeind te willen houden. Nog een ander voorbeeld: in die filmpjes zie je ook die kerel zich verwonderen waarom de overheid het nodig acht om met een heel ijzeren frame zo'n muur/façade nog overeind te houden.
quote:Op zondag 19 april 2009 11:07 schreef Falco het volgende:
[..]Of de overheid faalt juist hard bij het ingrijpen door koste wat kost GM overeind te willen houden. Nog een ander voorbeeld: in die filmpjes zie je ook die kerel zich verwonderen waarom de overheid het nodig acht om met een heel ijzeren frame zo'n muur/façade nog overeind te houden.
Europa en Japan hebben nooit de grote oliereserves gehad die de VS heeft gehad (en nu nog wel heeft), zij zijn dus al langer van import afhankelijk geweest en waren dus altijd bewuster geweest dat de olie een schaars goed is waar je dus zuinig mee om moet springen, zeker is dat het geval met Japan, ook de uitgebreidere verzorgingsstaat dan in de VS maakt om deze te bekostigen een relatief hoge belastingheffing op olie noodzakelijk, ook doordat Europa en Japan veel dichter bevolkt zijn dan de VS en vooral Japan weinig ruimte heeft voor ruim opgezette woonwijken is OV er veel rendabeler en autogebruik er minder aantrekkelijk door de relatief smalle wegen en de grotere kans op opstoppingen en files, het is nog de vraag of in de VS de mensen bereid zullen zijn de auto te laten staan voor het openbaar vervoer omdat de steden daar lang niet op zijn aangepast zoals in Europa en Japanquote:Op zondag 19 april 2009 11:01 schreef Poekieman het volgende:
[..]
Je kunt je afvragen of EU en JPN door relatief zuinige auto's te maken en relatief goed OV te hebben het de VS mogelijk hebben gemaakt zo lang door te gaan op hun heilloze Hummer pad. Als 'wij' ook waren blijven gas guzzlen was de olie al veel eerder zo schaars / duur geworden dat de VS veel eerder gedwongen zou zijn geweest ook iets te doen.
M.a.w. heeft de overheidsinterventie van EU en JPN wel enig effect gehad op wereldschaal?
Maar in de US komt nu coast to coast superrail ala Japan, dus dat zal schelen in het kerosine verbruikquote:Op zondag 19 april 2009 14:40 schreef zakjapannertje het volgende:
[..]
Europa en Japan hebben nooit de grote oliereserves gehad die de VS heeft gehad (en nu nog wel heeft), zij zijn dus al langer van import afhankelijk geweest en waren dus altijd bewuster geweest dat de olie een schaars goed is waar je dus zuinig mee om moet springen, zeker is dat het geval met Japan, ook de uitgebreidere verzorgingsstaat dan in de VS maakt om deze te bekostigen een relatief hoge belastingheffing op olie noodzakelijk, ook doordat Europa en Japan veel dichter bevolkt zijn dan de VS en vooral Japan weinig ruimte heeft voor ruim opgezette woonwijken is OV er veel rendabeler en autogebruik er minder aantrekkelijk door de relatief smalle wegen en de grotere kans op opstoppingen en files, het is nog de vraag of in de VS de mensen bereid zullen zijn de auto te laten staan voor het openbaar vervoer omdat de steden daar lang niet op zijn aangepast zoals in Europa en Japan
ligt er aan waar de stations voor deze treinen komen, als ze midden in de stad komen vereist dat een uitgekiend systeem van openbaar vervoer tot aan bijna je voordeur om ze bereikbaar te maken, aan de rand van de stad is dat niet zo noodzakelijk en kunnen mensen er met de auto komen en die ook makkelijker parkeren daar omdat er ook meestal veel meer ruimte daarvoor isquote:Op zondag 19 april 2009 15:32 schreef henkway het volgende:
[..]
Maar in de US komt nu coast to coast superrail ala Japan, dus dat zal schelen in het kerosine verbruik
http://en.wikipedia.org/wiki/Michigan_Central_Stationquote:The Detroit City Council voted on April 7, 2009 to demolish the building, passing the resolution that calls for the expedited demolition.
Tja, prachtig pand maar als je echt geen geld hebt is slopen echt de enige optie.quote:Op maandag 20 april 2009 15:17 schreef Zero2Nine het volgende:
Wat een nare beelden zijn dat toch van al die vervallen huizen en bedrijfspanden.
Hier bijvoorbeeld een oud station: http://www.forgottendetroit.com/mcs/01.htm Waarom gebeurt daar niets mee vraag ik me af. Het lijkt wel of ze het gewoon laten staan om weg te rotten. Bij zo'n gebouw zou ik zeggen: of je vindt het een monument en je knapt het op, of je breekt het helemaal af. Beide opties zullen wel te duur zijn.
edit: toch slopen dus
[..]
http://en.wikipedia.org/wiki/Michigan_Central_Station
Detroit is niks vergeleken met Flint. Da's helemaal een bende daar. Ben er een keer door heen gereden en was meteen twintig jaar ouder.quote:Op vrijdag 24 april 2009 13:17 schreef HiZ het volgende:
In Flint Michigan (ja, van de Moore film) zijn er nu plannen om echt op grote schaal hele buurten te gaan slopen, zodat de rest van de stad weer de aandacht en fondsen kan krijgen voor een beetje redelijk niveau.
Ja, heb 't artikel gelezen. Wel opmerkelijk ook dat Detroit qua aantal inwoners gehalveerd is. Dat was al veel langer aan de gang overigens.quote:Op woensdag 7 oktober 2009 16:13 schreef Aether het volgende:
Theater als parkeergarage
[ afbeelding ]
Time: Assignment Detroit
Time: Detroit: The Death — and Possible Life — of a Great City
Wat vet hahaquote:Op woensdag 7 oktober 2009 16:13 schreef Aether het volgende:
Theater als parkeergarage
[ afbeelding ]
Time: Assignment Detroit
Time: Detroit: The Death — and Possible Life — of a Great City
quote:Chaos at Cobo: Detroiters turn out for federal help
Detroit -- Thousands hoping to get applications for federal help on rent and utility bills turned Cobo Center into a chaotic scene today.
They came by foot, wheelchair, bicycle and car. About six left by ambulance after tensions rose and people were trampled, according to a paramedic on the scene. One unfortunate soul got his car booted.
Detroiters were trying to pick up 5,000 federal assistance applications from the city at Cobo because Detroit received nearly $15.2 million in federal dollars under the Homeless Prevention and Rapid Re-Housing Program, which is for temporary financial assistance and housing services to individuals and families who are homeless, or who would be homeless without this help.
Belachelijk en schandalig. Waar een groot land klein in kan zijn.quote:Op woensdag 14 oktober 2009 02:01 schreef antonwachter het volgende:
Luguber verhaal over mensen die niet kunnen worden begraven en in de vriezer van het mortuarium liggen.
http://www.rtl.nl/compone(...)cessie.avi_plain.xml
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |