Het NL BNP is ook ruimschoots onvoldoende om zelfs maar 100.000 euro te garanderen als er NL banken omvallen.quote:Op vrijdag 10 oktober 2008 00:21 schreef henkway het volgende:
[..]
Alleen als de banken die het lenen failliet gaan.
Maar Bos heeft net een duidelijk signaal afgegeven dat Nederlandse banken niet failliet mogen gaan, en dus kunnen lenen met courant onderpand tegen de marktrente
dat probleem lost zichzelf nu wel op, weinig banken die daar nog trek in hebben lijkt me zo.quote:Op vrijdag 10 oktober 2008 00:20 schreef Ryan3 het volgende:
Overigens vind ik dat we weer terug moeten naar oude standaarden. Iedereen een vast contract en niet eerder een hypotheek voordat je een vast contract hebt. Geen gesodemieter met het ontslagrecht ook, dat financiële onzekerheid vergroot. Want geloof me dat soort dingen, dat in de VS al veel verder ontwikkeld was, heeft mede aan de basis gelegen van de subprime ellende.
Nee, meneer, mevrouw u heeft een flex contract, o, maar dan kunt u ook een hypotheeklening krijgen hoor...
Je bedoelt, die bank kun je verkopen? En dus neemt-ie kortlopende obligaties met lage rente om de boel te financiëren? Dat is ook weer gokken, als hij die bank niet op tijd kan verkopen, en dat zit er nog even niet in wrs.quote:Op vrijdag 10 oktober 2008 00:18 schreef Pony-Lover het volgende:
[..]
Dat is onzin.
Dat is ie namelijk niet.
Voor die 16,8 heeft de staat een bank gekocht, die heeft z'n waarde, al het een beetje mee zit meer dan 16,8 miljoen op het moment dat hij weer op de markt komt.
Voor die 20 miljard zal men een aandeel in de banken die de steun ontvangen krijgen, hetzelfde verhaal dus.
Dan komen we ongeveer tot de helft, er vanuit gaande dat iedere nederlander 100.000 zou moeten ontvangen.quote:Op vrijdag 10 oktober 2008 00:23 schreef kraaksandaal het volgende:
[..]
Het NL BNP is ook ruimschoots onvoldoende om zelfs maar 100.000 euro te garanderen als er NL banken omvallen.
Jaquote:Op vrijdag 10 oktober 2008 00:25 schreef Ryan3 het volgende:
[..]
Je bedoelt, die bank kun je verkopen? En dus neemt-ie kortlopende obligaties met lage rente om de boel te financiëren? Dat is ook weer gokken, als hij die bank niet op tijd kan verkopen, en dat zit er nog even niet in wrs.
De politci in Ijsland geven de toon aan in hoeverre je de boel kan vertrouwen.quote:Op vrijdag 10 oktober 2008 00:30 schreef Pony-Lover het volgende:
Al kan je in die situatie sowieso nergens meer op vertrouwen.
Toch moet je de situatie in IJsland niet gelijkstellen aan wat in Nederland zou kunnen gebeuren.quote:Op vrijdag 10 oktober 2008 00:33 schreef kraaksandaal het volgende:
[..]
De politci in Ijsland geven de toon aan in hoeverre je de boel kan vertrouwen.
Die 16.8 wordt idd gewoon uit de markt gehaald door obligaties (de staatschuld loopt dan wel op met de rente en bovendien wordt de druk op de geldmarkt groter, maar dat is nog altijd minder dan die 16,8 miljard).quote:Op vrijdag 10 oktober 2008 00:18 schreef Pony-Lover het volgende:
[..]
Dat is onzin.
Dat is ie namelijk niet.
Voor die 16,8 heeft de staat een bank gekocht, die heeft z'n waarde, al het een beetje mee zit meer dan 16,8 miljoen op het moment dat hij weer op de markt komt.
Voor die 20 miljard zal men een aandeel in de banken die de steun ontvangen krijgen, hetzelfde verhaal dus.
Lekker bankje waar jij je geld op gezet hebt.quote:Op vrijdag 10 oktober 2008 01:24 schreef Wexy het volgende:
http://www.fd.nl/artikel/(...)t-slechte-combinatie
Ook hier even de link die ik zag in een ander topic.. Ijsland kan wel bij het geld komen.... gewoon het vermogen van Gudmundsson toe-eigenen, 1,1 miljard dollar.
http://www.fd.nl/artikel/(...)t-slechte-combinatie
Ja lekker he...quote:Op vrijdag 10 oktober 2008 01:26 schreef Ryan3 het volgende:
[..]
Lekker bankje waar jij je geld op gezet hebt..
Hallo, ik denk dat dat voor alle staatsschuld geldt, zou het het niet?quote:Op vrijdag 10 oktober 2008 01:09 schreef yozd het volgende:
[..]
Die 16.8 wordt idd gewoon uit de markt gehaald door obligaties (de staatschuld loopt dan wel op met de rente en bovendien wordt de druk op de geldmarkt groter, maar dat is nog altijd minder dan die 16,8 miljard).
Ja, en die 20 miljard komt niet op, denk je?quote:Die 20 miljard, die komt toch niet van de staat? Is dit geen regeling van de DNB? Een soort fonds waar je een beroep op kunt doen tegen een bepaalde (lage) rente? Of heb ik het hier helemaal verkeerd begrepen?
Dat zijn idd van die kleine lulligheidjes waar je later pas achter komt.quote:Op vrijdag 10 oktober 2008 01:28 schreef Wexy het volgende:
[..]
Ja lekker he...
Als dit van te voren allemaal bekend zou zijn geweest was het een heel ander verhaal.
Media en zelfs DNB hebben hier geen enkele onderzoeken naar gedaan.
Dat komt wel van de staat.quote:Op vrijdag 10 oktober 2008 01:09 schreef yozd het volgende:
[..]
Die 16.8 wordt idd gewoon uit de markt gehaald door obligaties (de staatschuld loopt dan wel op met de rente en bovendien wordt de druk op de geldmarkt groter, maar dat is nog altijd minder dan die 16,8 miljard).
Die 20 miljard, die komt toch niet van de staat? Is dit geen regeling van de DNB? Een soort fonds waar je een beroep op kunt doen tegen een bepaalde (lage) rente? Of heb ik het hier helemaal verkeerd begrepen?
bij mij stond er maar een tientje bij IceSave... Niet hardop vertellen hoorquote:Op vrijdag 10 oktober 2008 01:31 schreef Ryan3 het volgende:
[..]
Dat zijn idd van die kleine lulligheidjes waar je later pas achter komt.
Bij mij staat mijn spaarloon bij fortis hoor.. (niet meer dan 20k¤)
Mjah je hebt helemaal gelijk. Ik heb 2 zaken door elkaar gegooid (http://www.nrc.nl/economie/article2017423.ece/20_miljard_voor_financiele_sector):quote:Op vrijdag 10 oktober 2008 01:31 schreef Pony-Lover het volgende:
[..]
Dat komt wel van de staat.
Het is zelfs ongeveer dezelfde constructie als bij fortis/abn, in ruil voor hulp krijgt de staat een aandeel in het bedrijf (al was dat bij fortis/abn natuurlijk meteen 100%)
Ik heb van beide zaken één gemaaktquote:Den Haag, 9 oktober. De Nederlandse staat heeft per direct 20 miljard euro beschikbaar gesteld voor de Nederlandse financiële sector om te voorkomen dat bedrijven in problemen komen. Ook kunnen financiële instellingen onbeperkt liquiditeit opvragen bij De Nederlandsche Bank.
Wellink zei dat DNB „voor een onbeperkt bedrag liquide middelen beschikbaar stelt”. Deze regeling loopt tot 20 januari volgend jaar. Daarna zal DNB „zo lang als nodig” bijzonder krediet verschaffen aan individuele financiële ondernemingen, „uiteraard op basis van toereikend onderpand”.
quote:Op vrijdag 10 oktober 2008 01:29 schreef Ryan3 het volgende:
Hallo, ik denk dat dat voor alle staatsschuld geldt, zou het het niet?
Mjah hebt laatst ergens gelezen dat een fatsoenlijke bailout rond de 12% van een economie kost. Wat dat betreft zijn we er nog nietquote:Ja, en die 20 miljard komt niet op, denk je?
Ik weet niet wat er trouwens volgende week gaat gebeuren.
Ik weet niet wat er gaat gebeuren als bedrijven geen geld meer kunnen lenen?
Nog meer overheidsschuld?
Dooddoenerquote:Op donderdag 9 oktober 2008 23:01 schreef Bolkesteijn het volgende:
Lees je in of hou je afzijdig van de discussie.
Zeg ik ergens dat dat niet zo isquote:Hoe kun je zo'n uitspraak doen zonder ook maar een glimp van de boeken van Fortis te hebben bekeken?Aandeelhouders hebben het recht om over de boeken, het beleid enzovoort geinformeerd te worden bij een belangrijke veranderingen in een onderneming.
quote:Op vrijdag 10 oktober 2008 00:06 schreef Xenomaniac het volgende:
Het is als meespelen in de Staatsloterij en als je niet wint de boel aanklagen. Stelletje stumperds.
Zeker.quote:Op vrijdag 10 oktober 2008 10:55 schreef Drugshond het volgende:
Als crisisminister doet W.Bos het prima (deze rol is hem op het lijf geschreven).
Het valt mij idd niet tegenquote:Op vrijdag 10 oktober 2008 10:55 schreef Drugshond het volgende:
Als crisisminister doet W.Bos het prima (deze rol is hem op het lijf geschreven).
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |