Meestal niet nee, want de rechter gaat er altijd vanuit dat wat de agent op ambtseed heeft verklaard klopt en dus verlies je.quote:Op maandag 22 september 2008 23:33 schreef okubulu het volgende:
Maar nogmaals, je maakt mij niet wijs dat agenten als getuige worden opgeroepen in dit soort zaken.
En wat heeft die agent dan gezien? Dat iemand een bankpas liet zien zonder zich verder te legitimeren? Ofwel: een aanname maar geen concreet bewijs dat de persoon dat is geweest. En dat lijkt me nog steeds niet een wettelijk en overtuigend bewijs. Politieagent had dus echt verder onderzoek moeten doen. Nu kan TS er mijns inziens onderuit door stelselmatig te ontkennen. Bankpas is geen geldig identiteitsbewijs...quote:Op dinsdag 23 september 2008 00:20 schreef CraZaay het volgende:
[..]
Meestal niet nee, want de rechter gaat er altijd vanuit dat wat de agent op ambtseed heeft verklaard klopt en dus verlies je.
Het is niet verplicht om in de rechtzaal de waarheid te spreken (als verdachte).quote:Op dinsdag 23 september 2008 07:13 schreef Erasmo het volgende:
Mijneed plegen om onder een boetetje uit te komen
Meineed bedoel je. TS is echter geen getuige, maar verdachte.quote:Op dinsdag 23 september 2008 07:13 schreef Erasmo het volgende:
Mijneed plegen om onder een boetetje uit te komen
Had je dan ook het bankpajse van je buurman bij jequote:Op maandag 22 september 2008 21:39 schreef okubulu het volgende:
[..]
Ja maar je kan toch gegevens van je buurman geven. Dan lrijgt die de boete naar aanleiding van juiste gegevens. dan zou hij er dus niets tegen kunnen doen?
Men neme een klein dorpje ergens ver weg. Inteelt is een vast probleem en veel dorpsbewoners kennen elkaar en hebben dezelfde achternaam. Laten we zeggen dat deze achternaam Paulusma is.quote:Op dinsdag 23 september 2008 09:12 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Had je dan ook het bankpajse van je buurman bij je
Je vader had dus gelijk; hij heeft zich niet schuldig gemaakt aan het feit in het proces verbaal. Dat ligt bij TS iets anders natuurlijk; het zou wel heel makkelijk zijn om altijd te zeggen "ik weet van niks" om vervolgens nooit een boete te krijgen.quote:Op dinsdag 23 september 2008 16:42 schreef nachtdier2 het volgende:
Mn vader heeft zo ook ooit eens een boete weten af te wentelen wegens verkeerd parkeren. Kreeg ie een boete voor het parkeren op die en die straat, terwijl het een andere straat was. "Meneer de rechter, ik heb mijn auto daar nooit geparkeerd.."
Inderdaad heel simpel. En daarom moet een agent naar een ID-bewijs vragen.quote:Op dinsdag 23 september 2008 16:56 schreef CraZaay het volgende:
Je vader had dus gelijk; hij heeft zich niet schuldig gemaakt aan het feit in het proces verbaal. Dat ligt bij TS iets anders natuurlijk; het zou wel heel makkelijk zijn om altijd te zeggen "ik weet van niks" om vervolgens nooit een boete te krijgen.
gecondoleerd.quote:Op maandag 22 september 2008 22:20 schreef nattermann het volgende:
[..]
Denk je nou niet dat dit nooit voorkomt? Mensen hebben regelmatig niks van legitimatie of wat dan ook bij zich. Dan zal betreffende agent het moeten doen met de gegevens die degene opgeeft.
Probeer maar bezwaar op te maken of wat dan ook, justitie lult je toch klem. Ik heb geen ervaring ermee, maar hier kun je vanuit gaan lijkt mij.
* nattermann is politieagent in opleiding![]()
Hij had gelijk ja, maar de OvJ wilde dus even de dagvaarding aanpassen en plein veranderen in straat. Dat kan tegenwoordig heel makkelijk in de rechtzaal zelf. Dat vond ie geen goed idee en heeft ie dus tegengesproken op een consequente manier door steeds te herhalen dat ie daar niet is geweest, doelende op de straat/plein op het PV terwijl zijn kenteken is genoteerd...waarmee het feit dus erg twijfelachtig werd en niet overtuigend bewezen. Op je woorden letten dus kan je eronder uit laten komen.quote:Op dinsdag 23 september 2008 16:56 schreef CraZaay het volgende:
[..]
Je vader had dus gelijk; hij heeft zich niet schuldig gemaakt aan het feit in het proces verbaal. Dat ligt bij TS iets anders natuurlijk; het zou wel heel makkelijk zijn om altijd te zeggen "ik weet van niks" om vervolgens nooit een boete te krijgen.
Ook zoiets raars... voor de rechter hoef je je ID niet eens te tonen als je op de zitting komt voor het niet tonen van je ID.quote:Op dinsdag 23 september 2008 10:55 schreef karr-1 het volgende:
Misschien krijg je er nog een boete bij wegens het niet bij hebben van identificatie?
Heeft ie toch nog een beetje waar voor zn geldquote:Op dinsdag 23 september 2008 09:32 schreef fruityloop het volgende:
Nee, heeft geen zin, en is alleen maar uitstellen van het onvermijdelijke, terwijl je ook nog onnodig belasting geld verspild. .
Als TS binnen de gestelde termijn een klacht indient, zijn de beelden veelal nog wel terug te zien.quote:Op woensdag 24 september 2008 01:12 schreef nachtdier2 het volgende:
En dat gezicht is natuurlijk echt opgeslagen als TS een jaar later voor de rechter opgeroepen wordt omdat ie niet akkoord is gegaan met het aangeboden transactievoorstel. En uiteraard zal de agent ook in de rechtszaal aanwezig zijn. Tuurlijk, geloof je hetzelf?
Zo werkt het in theorie omdat de verklaring van de agent waarschijnlijk middels ambtseed is opgesteld, maar in de praktijk is er echt wel mogelijk om de verklaring van een agent te doen wankelen. Advocaten doen niets anders namelijk en proberen alles in twijfel te trekken teneinde een verweer te voeren.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |