quote:Op woensdag 17 september 2008 21:08 schreef RacerDKB het volgende:
Het is sowieso vies.
Ik koop altijd deze niet duur en ik vind hem lekker, had een keer een dure gekocht die echt niet te vreten wasquote:Op woensdag 17 september 2008 21:09 schreef hierissieweer het volgende:
sommige feta is indd vies. Wat is nu de lekkerste en waar kunnen we het beter niet halen?
Helemaal top. Met van die galepino pepertjes en kebab (ik heb het nu dus over de kababboer)quote:Op woensdag 17 september 2008 21:23 schreef WensMeester het volgende:
Verse feta van de plaatselijke bezorggriek!
Jojoortje houdt wel van Grieksquote:Op woensdag 17 september 2008 21:16 schreef Koploperkopper het volgende:
Droge ongein is het.
Daar houdt Jojoortje vast niet van.
Die groene pepertjes idd, die doet de griek hier er ook bijquote:Op woensdag 17 september 2008 21:25 schreef hierissieweer het volgende:
[..]
Helemaal top. Met van die galepino pepertjes en kebab (ik heb het nu dus over de kababboer)
Da's heul geen fetaquote:Op woensdag 17 september 2008 21:11 schreef paultjuhhh het volgende:
[..]
Ik koop altijd deze niet duur en ik vind hem lekker, had een keer een dure gekocht die echt niet te vreten was
deze dus
[ afbeelding ]
quote:Op woensdag 17 september 2008 21:11 schreef paultjuhhh het volgende:
[..]
Ik koop altijd deze niet duur en ik vind hem lekker, had een keer een dure gekocht die echt niet te vreten was
deze dus
[ afbeelding ]
Dizz mijn feta nietquote:Op woensdag 17 september 2008 22:31 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]Die rommel mag geen eens Feta meer heten
![]()
Mediterane smaakmaakzuivelblokjes noemen ze het nu
Wat dan wel?quote:
Die zachte is echt lekker!quote:Op woensdag 17 september 2008 22:41 schreef zoalshetis het volgende:
ga naar de turk en haal die varianten die nog in het pekel liggen. vooral die zachtere variant (de duurste, maar nog steeds iets van 7 euro per kilo) is echt waanzinnig lekkert. en fettina is meuk.
door een lamsgehaktsausje voor de spaghetti is ie ook erg lekker. of door de bechamel voor lasagne. maar vooral in combinatie met lam is het ultiem.quote:Op woensdag 17 september 2008 22:47 schreef hierissieweer het volgende:
[..]
Die zachte is echt lekker!
officieel van geit. maar who's counting. volgens mij is de zachte verse variant van de turk van koe.quote:Op woensdag 17 september 2008 22:49 schreef Duderinnetje het volgende:
Moet feta nou eigenlijk van schaap zijn of van geit?
En doe mij inderdaad de verse van de Turk/Marokkaan maar! Supermarktfeta is volgens mij van hergebruikte petflessen gemaakt.
Yep, da's degene die ik ook bedoelquote:Op woensdag 17 september 2008 22:41 schreef zoalshetis het volgende:
ga naar de turk en haal die varianten die nog in het pekel liggen. vooral die zachtere variant (de duurste, maar nog steeds iets van 7 euro per kilo) is echt waanzinnig lekkert. en fettina is meuk.
ik ga altijd om naar zijn mooie dochters te kijken, en dan voor de feta...quote:Op woensdag 17 september 2008 22:58 schreef BBQ-kip het volgende:
[..]
Yep, da's degene die ik ook bedoel
Heerlijk! Voor mij het enige waarvoor ik naar de Turk ga
Ik haal blikken van 400 gram. Daar zitten twee kaasjes in. Wel van koe, maar ook erg lekker.quote:Op woensdag 17 september 2008 22:56 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
officieel van geit. maar who's counting. volgens mij is de zachte verse variant van de turk van koe.
quote:Op woensdag 17 september 2008 23:00 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
ik ga altijd om naar zijn mooie dochters te kijken, en dan voor de feta...
Schaap is sterker van smaak dan geit en geit is sterker van smaak dan koe. Zacht en licht zilt is denk ik koeienkaas.quote:Op woensdag 17 september 2008 23:09 schreef Duderinnetje het volgende:
Maar geit of koe maakt nogal wat uit, qua smaak. Die zachte zilte... geit zeker?
Je kon niet gewoon broodje zeggen?quote:Op woensdag 17 september 2008 23:47 schreef Klautje het volgende:
Turkse kaas is wat mij betreft verreweg de beste, en goedkoper. Lekker zoetjes. Heerlijk in de ochtend op zo eentje:
[ afbeelding ]
Het is geen normaal kankerbroodje, maar speciaalquote:Op woensdag 17 september 2008 23:48 schreef Koploperkopper het volgende:
[..]
Je kon niet gewoon broodje zeggen?
volgens mij heet zo'n ding borek oid.quote:Op woensdag 17 september 2008 23:48 schreef Koploperkopper het volgende:
[..]
Je kon niet gewoon broodje zeggen?
Ik neem aan dat je jalapeños bedoelt?quote:Op woensdag 17 september 2008 21:25 schreef hierissieweer het volgende:
[..]
Helemaal top. Met van die galepino pepertjes en kebab (ik heb het nu dus over de kababboer)
Borek is volgens mij een bladerdeegachtig gerechtje of zo. Sigara boregi zijn nl. van die lange rolletjes met bijv. feta erin, om het toch even ontopic te houden.quote:Op woensdag 17 september 2008 23:50 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
volgens mij heet zo'n ding borek oid.
dat zou best kunnen. maar turkije en griekenland grenzen aan elkaar en je weets, dan neem je vaak wat dingen van elkaar over. vooral de lekkere dingen.quote:Op woensdag 17 september 2008 23:45 schreef misteriks het volgende:
en ik die dacht dat the real stuff uit Griekenland kwam
In Turkije hebben ze een witte kaas die op feta lijkt, beyaz peynier, volgens een kookboek van Claudia Roden. Deze kaas verkopen ze ook inderdaad veel bij supermarkt Dunya hier in R'dam.quote:Op woensdag 17 september 2008 23:57 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
dat zou best kunnen. maar turkije en griekenland grenzen aan elkaar en je weets, dan neem je vaak wat dingen van elkaar over. vooral de lekkere dingen.
moet dat gekanker nou?quote:Op woensdag 17 september 2008 23:49 schreef Klautje het volgende:
[..]
Het is geen normaal kankerbroodje, maar speciaal
Burek is gevuld, bijvoorbeeld met feta of gehakt.quote:Op woensdag 17 september 2008 23:50 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
volgens mij heet zo'n ding borek oid.
Jeugd van tegenwoordig hé...quote:
burek lijkt wel heel erg veel op dat broodje. hoe heet dat broodje, zonder de vulling?quote:Op donderdag 18 september 2008 00:08 schreef Klautje het volgende:
[..]
Burek is gevuld, bijvoorbeeld met feta of gehakt.![]()
Het enige woord voor brood dat ik ken is ekmek. Maar goed, ik spreek ca. 20 woorden Turks, 12 daarvan zijn telwoorden en één is Turkse pizza.quote:Op donderdag 18 september 2008 00:09 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
burek lijkt wel heel erg veel op dat broodje. hoe heet dat broodje, zonder de vulling?
voor sherrydrinkende mannen is dat inderdaad de enige goede kaas.quote:Op donderdag 18 september 2008 00:20 schreef kurk_droog het volgende:
Er is maar één goede kaas en dat is Noord-Holland Jong Belegen..
Ik weet wel wat beters voor bij de sherry.quote:Op donderdag 18 september 2008 00:21 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
voor sherrydrinkende mannen is dat inderdaad de enige goede kaas.
ja een afbrokkelende kaas, een zwaargerookte ham of een fijn riekende punani.quote:Op donderdag 18 september 2008 00:30 schreef Maeghan het volgende:
[..]
Ik weet wel wat beters voor bij de sherry.
Ligt eraan wat voor sherry. Doe mij maar chocoladetaart.quote:Op donderdag 18 september 2008 00:30 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
ja een afbrokkelende kaas, een zwaargerookte ham of een fijn riekende punani.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |