abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_61512056
quote:
Op dinsdag 9 september 2008 22:27 schreef HenkBenzinetank het volgende:
Voor in de op:
http://justbento.com/ (& http://justhungry.com/) sites van een Japanse die in Zwitserland woont en veel goede, makkelijke, veelal Japanse recepten heeft. En ook nog veel weet over de Japanse keuken, erg leuk om te lezen
Ze staan erbij Henk, bedankt
Zomerkind <3 & Winterkind <3
Polkadotflying
Want zo is het ook!
初戀的香味就這樣被我們尋回
pi_61514922
quote:
Op dinsdag 9 september 2008 22:33 schreef BBQ-kip het volgende:
Zo, gaat hard zeg, dit nieuwe deeltje!
Morgen een bento met gehaktballetjes, broccoli en rijst voor mij. Ik ga dit weekend eens kijken bij de Xenos voor wat handige frutsels en bij de Halfords voor die thermo-bento. Kunnen de bezitters hiervan misschien meer foto's van dat ding posten? Ik kan niks vinden op de website ofzo.



Niet de beste foto's maar ik denk dat het zo wel ongeveer duidelijk is. De doorsnede van de bakjes is iets meer dan een normale aansteker en het hoge bakje is iets hoger dan een aansteker. (Was het enige met een standaard maat dat in de buurt lag. )

Het bestekbakje lijkt op een tandenborstelhouder in de vorm van een lange lepel. Daar in zitten een lepeltje en een vorkje die qua formaat tussen gebaksvork en dessertvork zitten al zijn die eerlijk gezegd een beetje van prutkwaliteit en is de lepel meer een plat schepje. Maar er is ruimte zat in die houder dus je zou deze ook kunnen vervangen voor een beter bestekje en een setje eetstokjes.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_61515449
Ha, leuk, een nieuw topic! Goeie OP, Huup! En mijn eerste bento's staan erin!

Verder.. Ik vind die van Halfords stiekem niet zo..

Natuurlijk gaat het bij een bento vooral om wát erin zit, maar toch ook een beetje om de presentatie, en ik vind die transparante bakjes op dat punt een beetje twijfelachtig..
Niettemin is het wél tof en handig dat -ie helemaal lekvrij is!

Ik zit trouwens de komende dagen (voor het eerst in mijn leven) in Groningen.. Weet iemand daar een goede toko?

[ Bericht 8% gewijzigd door minilot op 10-09-2008 06:34:22 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_61516429
Nou, ik zit op school met mn Bento, is allemaal gelukt Ik heb ook wel een foto gemaakt, maar ben nu hele dag op school en ga daarna gelijk naar mn vriend, dus die foto komt morgen pas.

Ik heb wel gewoon mn eigen bestek meegenomen, want dat bestek van de Halfords is wel erg klein om soep mee te eten enzo.
pi_61518710
De soep was na 2,5 uur nog warm

De soep heeft wel gelekt Had het bakje bijna vol, en toen ik hem open deed was mn bakje nog maar halfvol en was mn tas en de Bento zelf van binnen nat

Dus geen soep meer in het vervolg :S
  † In Memoriam † woensdag 10 september 2008 @ 12:23:27 #56
141844 Macka66
Ingewikkeld doekiemonster
pi_61521075
Wat jammer, Sylvana! Gelukkig lekt warme rijst meestal niet
DancingPhoebe op <a href="http://forum.fok.nl/topic/1352192/3/51#73971988" target="_blank" >23/10/09</a>:[/b]
God, wat is het toch een dunne scheidslijn tussen een vrije geest zijn en je plek in het universum niet kennen :')
pi_61521200
balen dat ie toch een beetje lekt dan
Misschien moet je de chinese-restaurant-chasieuwsauspotjes-truuk proberen?
Soep in je bakje dan een stukje van dat plastic folie eroverheen. Het soort folie dat enorm aan elkaar plakt, dat je een propje hebt als je het verkeerd van de rol aftrekt... Plasticfolie goed aan elkaar en het bakje plakken zeg maar en dan het deksel eroverheen. Als het goed is verdikt de folie het bakje minimaal dus het zou gewoon nog dicht moeten kunnen.

Veel chinese restaurant doen hun potjes saus zo dicht zodat het dus niet uit die fragiele witte plastic potjes lekt.

Ik vind die halfords bento persoonlijk niet erg veel mooier of lelijker dan de gewone mr. bento. Het witte plastic is inderdaad een minpuntje, maar ach, voor die 30 euro verzendkosten minder vind ik dat best acceptabel
Twee van die dingen lijkt me wel een goed plan om mee te nemen in de auto voor op vakantie. Lekker een goeie stevige warme hap voor tussen de middag ofzo na flink wat uur rijden. maar dan dus wel zonder soep
Zomerkind <3 & Winterkind <3
Polkadotflying
Want zo is het ook!
初戀的香味就這樣被我們尋回
pi_61521388
Dat zal dan toch komen doordat er door de warmte van de soep een overdruk gecreëerd wordt. Je zou het inderdaad eens kunnen proberen met plasticfolie of door zowel de metalen container als het plastic bakje goed voor te verwarmen door er heet water in te doen. Dat werkt bij mijn isolatietheepot ook altijd tegen overstromen.

Ik ben het wel met minilot eens dat hij niet zo heel mooi is maar het scheelt ¤30,- bezorgkosten en daarvoor neem ik minder mooie, doorzichtige bakjes graag op de koop toe.
Het is wel mijn bedoeling om ook nog een mooi bentobakje op de kop te tikken ergens maar een thermobento is gewoon enorm handig volgens mij.

Een toko in Groningen zou ik zo niet echt weten maar ik houd me ook aanbevolen, zeker als ze bentogear verkopen.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_61524608
Blegh, want een domper. Hopelijk lukt het met het plastic wel. Bij de Mr. Bento zit er bovenop een soort ontluchtigsventielachtigding (3x woordwaarde) die overdruk tegen gaat. Ik heb nog nooit last gehad van lekken, maar wel een keer dat ik het soepkommetje bijna niet opkreeg omdat ie te vast zat (of ik over te weinig kracht beschik).
pi_61536160
Hm, voor de mensen die hun bestelling voor www.japancentre.com hadden doorgegeven aan mij:

Ik ga over 1 uur en een kwartier bestellen, dus je kunt er nú nog iets bij doen of nú nog meebestellen en je bestelling doorgeven!

Just so you know
Zomerkind <3 & Winterkind <3
Polkadotflying
Want zo is het ook!
初戀的香味就這樣被我們尋回
  woensdag 10 september 2008 @ 22:51:49 #61
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_61538816
Ow, ik ben zo benieuwd naar de spulletjes die ik heb doorgegeven!!! Ik ga op de site eens kijken hoe lang het ongeveer duurt voor het in NL is

Ik heb een nieuwe stagiair rondlopen en die zat heel raar naar mijn bento te kijken vandaag, hehe, heb hem maar even uitgelegd dat ik wel meer rare trekjes heb dan gekke lunchboxen maken
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_61546253
Ik ga het dan wel met plastic eroverheen proberen, want was wel erg jammer dat de helft nou gelekt was. Ik heb om kwart over 12 nog wel de nasi en de gehaktballetjes opgegeten ( die in het tweede bakje zaten) en die waren toen ( dus na 4,5 uur) nog lekker warm en ze waren ook erg lekker De sperzieboontjes in spek heb ik niet opgegeten, aangezien dat bakje dus onder in de box zat en dus helemaal onder de soep zat :S

Ik had van te voren de Bento-box zelf wel met heet water gevuld, misschien in het vervolg dan ook het bakje zelf maar even voorverwarmen, misschien dat dat ook helpt

Ben nu nog bij mn vriend, dus de foto komt later vandaag

Mn klasgenoten vinden het trouwens wel leuk dat ik elke dag een Bento meeneem naar school 1 klasgenoot maakte echt nog een geniale opmerking Maandag had ik dus allemaal koude dingen erin, en gister dus allemaal warme. Zegt hij zo: Volgens mij is het gewoon een box, als je dan op een knopje drukt, dan komt al het eten er uit wat je wilt Dus dan kun je de ene keer op een knopje drukken dat er gehaktballetjes uitkomen, de volgende keer komt er nasi uit, dan patat, enzovoort. En dat voor maar 30 euro

Vanmiddag ook nog even hier naar de toko in Almelo ( kom ik toch langs als ik naar het station ga om naar huis te gaan) om daar ff naar kleefrijst te zoeken En dan hoop ik dat als ik thuis kom ik al een keer wat accessoires binnen heb
  donderdag 11 september 2008 @ 11:46:22 #63
8369 speknek
Another day another slay
pi_61546668
quote:
Op dinsdag 9 september 2008 09:30 schreef huuphuup het volgende:
Er kunnen nog steeds mensen meebestellen bij www.japancentre.com!!

hoe meer mensen hoe meer vreugd en hoe minder verzendkosten
PM me maar bij interesse
Goeie tip! Ik moet daar eens groot in gaan slaan voor Okonomiyaki spullen... .
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
pi_61553732
Mijn Bento van gisteren:



Ik heb bij de toko in Almelo kleefrijst gekocht, 1 kilo voor 2,50 euro. Bij thuiskomst had ik ook al een pakketje gekregen, met daarin 4 vormpjes ( vis, beer, konijn, auto) en 3 metalen vormpjes in de vorm van een hartje, ster en beertje. Heb nog wel meer accessoires besteld ( zoals die scheidingswandjes) dus die zullen hopelijk later deze week of volgende week komen
pi_61561514
Ziet er goed uit Sylvana
Wel jammer dat het dus lekte die soep hopelijk met het plastic erover werkt het wel.

De bestelling voor Japan Centre is de deur uit :D yaaaaaay!!
Ik ben benieuwd! ^___^
Zomerkind <3 & Winterkind <3
Polkadotflying
Want zo is het ook!
初戀的香味就這樣被我們尋回
pi_61566471
Speknek.. Okonomiyaki spullen kan je ook in NL kopen.. is het niet beetje zonde om het te bestellen via de website?

Sylvana.. Kleeftrijst (ketanrijst) is niet helemaal hetzelfde als koreanse/japanse rijst, misschien dat je het kan uitproberen om verschil te proeven
Life is short, eat dessert first.
pi_61568769
quote:
Op vrijdag 12 september 2008 00:17 schreef missy_c het volgende:
Speknek.. Okonomiyaki spullen kan je ook in NL kopen.. is het niet beetje zonde om het te bestellen via de website?

Sylvana.. Kleeftrijst (ketanrijst) is niet helemaal hetzelfde als koreanse/japanse rijst, misschien dat je het kan uitproberen om verschil te proeven
je brengt me op een idee

* lontong maken gaat
Zomerkind <3 & Winterkind <3
Polkadotflying
Want zo is het ook!
初戀的香味就這樣被我們尋回
pi_61569534
De lunches voor vandaag
Mijn vriend geeft komende week rondleidingen aan Japanners enzo dus die wilde extra veel bento

zijn bento:



hij moet van erg vroeg tot erg laat dus vandaar dat het een beetje meer is.
Onigiri met los verpakt furikake en nori. zo blijft het lekker knapperig enzo. Daartussen in gerookte kip (niet afgebeeld is een chili-dipsausje); ei in ster-vorm, komkommer, gele paprika en 'blauwe' pitloze druiven. In het bakje ernaast als "snack" zeg maar mini-toastjes en zo'n mini-leverpastei dingetje idee gepikt van minilot's bento en zo'n kaneel-bonk ding.
Rare verrassing, toen ik het ei doorsneed kwam dit eigeel patroontje erin. Wat bleek, mn vriend had niet helemaal goed gekeken en per ongeluk dubbele-dooier eieren gekocht maar al met al vind ik het best grappig zo eigenlijk.

mijn bento:



3e (kleinere) bento voor een vriendin:



hier zit hetzelfde in als in die voor mn vriend basically.

Zomerkind <3 & Winterkind <3
Polkadotflying
Want zo is het ook!
初戀的香味就這樣被我們尋回
pi_61569756
quote:
Op vrijdag 12 september 2008 00:17 schreef missy_c het volgende:

Sylvana.. Kleeftrijst (ketanrijst) is niet helemaal hetzelfde als koreanse/japanse rijst, misschien dat je het kan uitproberen om verschil te proeven
Maar plakt die Koreaanse/Japanse rijst dan wel, of niet? Want daar gaat het me natuurlijk om, dat die vormpjes aan elkaar blijven kleven.

Leuke Bento's weer huuphuup! En idd erg grappig zo dat ei met die dubbele dooier
pi_61570440
dank

die japanse/koreaanse rijst kleeft ook gewoon hoor. Het enige wat iets minder kleeft is rijst als basmati bijvoorbeeld. Maar dit heeft ook met de manier van koken te maken. Je kunt basmati rijst wel in onigiri vormen krijgen hoor, maar het zal waarschijnlijk niet zo'n stevig vormpje zijn als met japanse rijst. Zelfde geldt voor de ketanrijst. Hij plakt wel, heul erg zelfs maar die japanse plakt weer ietsje minder, wat waarschijnlijk een iets prettigere structuur geeft voor je onigiri. De uiteindelijke truuk met onigiri is om de rijst zoveel aan elkaar te latten plakken dat er een samenhangende vorm ontstaat, maar waarbij de individuele korrel zeg maar niet kapot gedrukt is.

Maar je kunt van de ketanrijst wel heule lekkere soort indonesische onigiri maken.



lontong
traditioneel gemaakt in een zakje of eigenlijk bananenblad -> recept 1 recept 2

maar het kan ook ietsje gemakkelijker --> shortcut recept.
Zomerkind <3 & Winterkind <3
Polkadotflying
Want zo is het ook!
初戀的香味就這樣被我們尋回
pi_61570533
quote:
Op vrijdag 12 september 2008 09:55 schreef huuphuup het volgende:
dank

die japanse/koreaanse rijst kleeft ook gewoon hoor. Het enige wat iets minder kleeft is rijst als basmati bijvoorbeeld. Maar dit heeft ook met de manier van koken te maken. Je kunt basmati rijst wel in onigiri vormen krijgen hoor, maar het zal waarschijnlijk niet zo'n stevig vormpje zijn als met japanse rijst. Zelfde geldt voor de ketanrijst. Hij plakt wel, heul erg zelfs maar die japanse plakt weer ietsje minder, wat waarschijnlijk een iets prettigere structuur geeft voor je onigiri. De uiteindelijke truuk met onigiri is om de rijst zoveel aan elkaar te latten plakken dat er een samenhangende vorm ontstaat, maar waarbij de individuele korrel zeg maar niet kapot gedrukt is.
Ik heb nu 1 kilo ketanrijst, dus ik zie wel hoe dat gaat en als dat op is kan ik altijd nog Japanse rijst kopen
pi_61570692
Ketanrijst in huis? Lempers maken! Lekker Liefst in bananenblad
pi_61570784
ooooh ja dat k die vergeten was zeg
ik ga bep vuyk maar weer es uit de kast trekken denk ik binnenkort, mijn vriend is het hele weekend weg, dus ik kan me lekker helemaal uitleven wie komt er eten

@Sylvana, ik kan begrijpen dat je graag je onigiri maakt en dat je het met de ketanrijst wilt proberen. Moet ook wel lukken hoor. Het is gewoon plakrijst. Maar ik weet niet of je van koken houdt lijkt me wel in cul en of je van de indonesische/maleische keuken houdt; maar god je kunt zoveel lekkere dingen met ketanrijst maken. Ik zou even google-en als ik jou was en me helemaal uitleven *grinnik*
wel foto's posten hè
Zomerkind <3 & Winterkind <3
Polkadotflying
Want zo is het ook!
初戀的香味就這樣被我們尋回
pi_61570867
Ik heb helemaal zin om ze weer te maken; ik maak een hele berg met verschillende vullingen en vries ze in Of zal ik een berg bapao's maken?
pi_61570972

wat doe je! Ik heb echt schreeuwende honger nu...

kun je die lempers nou een beetje behoorlijk invriezen? Ik ben er altijd een beetje huiverig voor; Onigiri vries ik heel soms in, maar ik merk dat ik dan toch de rijst-textuur achteruit vind gaan. Even 5 seconden in de magnetron lost een hoop op, maar nie alles...
Zomerkind <3 & Winterkind <3
Polkadotflying
Want zo is het ook!
初戀的香味就這樣被我們尋回
  vrijdag 12 september 2008 @ 10:25:11 #76
71048 Tokay
makes your day!
pi_61571063
Goedemorgen. Vraagje aan huuphuup: wat zit er in die plastic zakjes met Shin Chan-afbeelding?
"Are we going to be friends forever?", asked Piglet. "Even longer", Pooh answered.
- A.A. Milne, Winnie the Pooh
pi_61571123
quote:
Op vrijdag 12 september 2008 10:25 schreef Tokay het volgende:
Goedemorgen. Vraagje aan huuphuup: wat zit er in die plastic zakjes met Shin Chan-afbeelding?
Furikake
Ik vind het wel prettig die kleine zakjes, lekker makkelijk hoewel milieutechnisch niet helemaal verantwoord
Zomerkind <3 & Winterkind <3
Polkadotflying
Want zo is het ook!
初戀的香味就這樣被我們尋回
  vrijdag 12 september 2008 @ 10:34:06 #78
71048 Tokay
makes your day!
pi_61571256
Furikake?! Ik spreek geen Japans. Is dat een smaakmaker?
Ik ga wel even Googlen...

Aha!
Is dat een beetje te vergelijken met hoe je seroendeng gebruikt, of zo?
"Are we going to be friends forever?", asked Piglet. "Even longer", Pooh answered.
- A.A. Milne, Winnie the Pooh
pi_61571412
quote:
Op vrijdag 12 september 2008 10:21 schreef huuphuup het volgende:

wat doe je! Ik heb echt schreeuwende honger nu...

kun je die lempers nou een beetje behoorlijk invriezen? Ik ben er altijd een beetje huiverig voor; Onigiri vries ik heel soms in, maar ik merk dat ik dan toch de rijst-textuur achteruit vind gaan. Even 5 seconden in de magnetron lost een hoop op, maar nie alles...
1 keer zelf gemaakt en kon prima in de vriezer. Geloof dat het wel een beetje de standaard bewaar methode is voor als je een hoop hebt. Bij de toko van mijn tante lagen de zelf gemaakte lempers ook in de vriezer. Vanuit de vriezer magnetronnen en klaar.
pi_61571703
quote:
Op vrijdag 12 september 2008 10:34 schreef Tokay het volgende:
Furikake?! Ik spreek geen Japans. Is dat een smaakmaker?
Ik ga wel even Googlen...

Aha!
Is dat een beetje te vergelijken met hoe je seroendeng gebruikt, of zo?
ja ik denk dat je het wel zo kunt zien ja, seroendeng beetje de indische furikake. Je strooit het gewoon over je plain rijst heen als smaakmaker voor de rijst. Of je kunt het ook door de rijst heen mengen. Net wat je zelf liever hebt.
Warm, koud maakt niet uit. Ik eet soms als lunch ook wel eens gewoon een kommetje hete rijst met furikake eroverheen. Lekker
Zomerkind <3 & Winterkind <3
Polkadotflying
Want zo is het ook!
初戀的香味就這樣被我們尋回
pi_61571760
quote:
Op vrijdag 12 september 2008 10:21 schreef huuphuup het volgende:
kun je die lempers nou een beetje behoorlijk invriezen? Ik ben er altijd een beetje huiverig voor; Onigiri vries ik heel soms in, maar ik merk dat ik dan toch de rijst-textuur achteruit vind gaan. Even 5 seconden in de magnetron lost een hoop op, maar nie alles...
Ik weet niet meer precies waar ik het ben tegen gekomen, maar onigiri invriezen is ook wel goed mogelijk zonder kwaliteits verlies. Ik herinner met iets over ze individueel in plastic wrap in te vriezen en ze zo ook te laten ontdooiten, zodat de rijst niet uitdroogt.
pi_61571765
quote:
Op vrijdag 12 september 2008 10:40 schreef n0a het volgende:

[..]

1 keer zelf gemaakt en kon prima in de vriezer. Geloof dat het wel een beetje de standaard bewaar methode is voor als je een hoop hebt. Bij de toko van mijn tante lagen de zelf gemaakte lempers ook in de vriezer. Vanuit de vriezer magnetronnen en klaar.
Ah okay, bedankt.
Ja, ik ben altijd beetje huiverig voor grote hoeveelheden maken want wij hebben maar een heel klein vriesvakje en die ligt al best wel vol dus als het stiekem dan ook nog eens niet zo heel lekker is dan bespaar ik me die vriezer-ruimte liever. Maar dit wordt dus van het weekend lemper maken zodat ik ze ook komende week nog in mn bento mee kan nemen!!
Mensen nog persoonlijke tips voor vulling die lekker is? Ik hou op zich wel van beetje pedis, maar zoet of kokos is ook lekker
Zomerkind <3 & Winterkind <3
Polkadotflying
Want zo is het ook!
初戀的香味就這樣被我們尋回
pi_61571811
quote:
Op vrijdag 12 september 2008 10:54 schreef Zwaalie het volgende:

[..]

Ik weet niet meer precies waar ik het ben tegen gekomen, maar onigiri invriezen is ook wel goed mogelijk zonder kwaliteits verlies. Ik herinner met iets over ze individueel in plastic wrap in te vriezen en ze zo ook te laten ontdooiten, zodat de rijst niet uitdroogt.
Ja dat deed ik ook regelmatig, toen ik nog een grotere vriezer had. Maar ik moet zeggen dat ik toch wel iets verschil in kwaliteit merk. Maakt niet zoveel uit of ik het op kamertemperatuur liet ontdooien of even in de magnetron popte. Het smaakte gewoon ik weet niet... niet vers I guess.
Maar ik ben ook wel een rijst-junkie die waarde hecht aan lekkere rijst enzo hoor, dus ik ben een zeikerd
Zomerkind <3 & Winterkind <3
Polkadotflying
Want zo is het ook!
初戀的香味就這樣被我們尋回
pi_61571867
Kip met kokos, kemirienoten, djinten en palmsuiker
pi_61573061
En weer een pakketje gekregen met vormpjes
pi_61575286
Ooh, elke keer als ik dit topic open denk ik , en dan ga ik lezen, en dan doet mijn maag . En dat ligt NIET aan de prachtige bento's, maar aan dat dwarse kind-to-be van mij.
Hopelijk gaat het nu snel over en kan ik mijn bento-gear gaan gebruiken!
Eva en Maria
pi_61580015
quote:
Op vrijdag 12 september 2008 10:56 schreef huuphuup het volgende:
Maar ik ben ook wel een rijst-junkie die waarde hecht aan lekkere rijst enzo hoor, dus ik ben een zeikerd
Nee hoor, je bent helemaal geen zeikerd. Ik heb het alleen online gelezen en ik hou zelf ook het meeste van verse sushi en onigiri. Ik heb zelf van die plasticjes gekocht van iemand in Japan, speciaal om driehoekige onigiri in te verpakken waarbij je de nori apart mee kan nemen en die er pas om doet als je hem opeet.

Ik heb wel voor bibimpap rijst ingevroren en die ontdooit wanneer ik heb nodig had, maar bij een gerecht als bibimpap maakt het toch minder uit.
  vrijdag 12 september 2008 @ 18:19:25 #88
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_61582158
Wat is er nou zo "bijzonder"aan bibimpap? Als ik een beetje op google kijk is het rijst met gemengde groenten en vlees/vis, toch? Wat is het precies en hoe kun je het maken?
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_61582256
quote:
Op vrijdag 12 september 2008 18:19 schreef BBQ-kip het volgende:
Wat is er nou zo "bijzonder"aan bibimpap? Als ik een beetje op google kijk is het rijst met gemengde groenten en vlees/vis, toch? Wat is het precies en hoe kun je het maken?
Het is iets ingewikkelder dan dat, maar je hebt verder helemaal gelijk. Het is een koreaans gerecht, en koreaanse keuken is verre van speciaal, eigenlijks helemaal niet speciaal.
  vrijdag 12 september 2008 @ 18:35:09 #90
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_61582496
Ik heb zojuist bij de boodschapjes gerookte kip meegenomen omdat ik dat ergens in een bento zag zitten in dit topic en ik had er meteen zin in! Morgen dus in mijn bento!
Ik ben nog even langs de Halfords geweest, maar ik vond die niet zo mooi, bovendien eet ik 's middags meestal liever koud (kamertemperatuur). Bij de Xenos heb ik wel nog siliconen-cakevormpjes en 3 lunchbakjes gekocht die je kunt stapelen (E. 3,79 ofzo voor 3) en die lijken me heel leuk voor bento, ga ik morgen eens proberen. Riep meneer BBQ-kip dat hij ook die bakjes wilde, gevuld met lekkere dingen
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  vrijdag 12 september 2008 @ 18:37:02 #91
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_61582536
quote:
Op vrijdag 12 september 2008 18:23 schreef DarkerThanBlack het volgende:

[..]

Het is iets ingewikkelder dan dat, maar je hebt verder helemaal gelijk. Het is een koreaans gerecht, en koreaanse keuken is verre van speciaal, eigenlijks helemaal niet speciaal.
Vertel, vertel! Nu ben ik echt benieuwd! Wat is het ingewikkelde eraan?
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_61583089
quote:
Op vrijdag 12 september 2008 18:23 schreef DarkerThanBlack het volgende:
koreaanse keuken is verre van speciaal, eigenlijks helemaal niet speciaal.
Zo, dat klinkt lekker genuanceerd.

Bibimpap is een simpel gerecht, aangezien makkelijk kunt varieren met de spullen die je in huis hebt. De basis is rijst met groente en vlees erop. Traditioneel wordt het klaargemaakt in een dolsot, een aardewerken pot die mee verwarmd wordt. Verder doe je er een lepel rode peperpasta (lekker pittig) op, sesamzaad en tot slot een rauw ei. De bedoeling is dat je het ei stolt door de warmte van de rijst en de dolsot. Bij gebrek aan een dolsot kan je of de bibimpap in de koekenpan maken of een gebakken ei gebruiken.
  vrijdag 12 september 2008 @ 19:04:07 #93
206640 Beelzebufo
All my vices are devices!
pi_61583147
quote:
Op vrijdag 12 september 2008 18:37 schreef BBQ-kip het volgende:

[..]

Vertel, vertel! Nu ben ik echt benieuwd! Wat is het ingewikkelde eraan?
Hoe ingewikkeld is risotto maken? Rijst even in de olie bakken, daarna langzaam bouillon toevoegen. Zo simpel is het!

En zoiets zal het ook wel met bibimpbap zijn.

[ Bericht 1% gewijzigd door Beelzebufo op 12-09-2008 19:09:24 ]
Een Rijnlandse morgen (ca. 8516 vierkante meter) is onderverdeeld in 6 hont, een hont in 100 vierkante roeden, en een roede in 144 vierkante voet.
  vrijdag 12 september 2008 @ 19:14:41 #94
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_61583443
Lekker hoor, ik houd wel van dat soort gerechten! Ik vind het alleen soms een beetje lastig om goed de kruiding voor elkaar te krijgen.
Ben dol op rijst- en noodlesgerechten met lekker veel groente en wat vlees en/of zeevruchten. De Kantonese keuken is hier ook erg goed in vind ik.

Hmmmm, rijst!
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_61587801
quote:
Op vrijdag 12 september 2008 19:04 schreef Beelzebufo het volgende:
En zoiets zal het ook wel met bibimpbap zijn.
Woops! Je hebt nog gelijk ook! De reden waarom het op verschillende manier wordt gespeld is omdat er in Korea geen onderscheid wordt gemaakt tussen de b en de p. Zo wordt de stad Pusan ook wel Busan genoemd.
quote:
Op vrijdag 12 september 2008 19:14 schreef BBQ-kip het volgende:
Ik vind het alleen soms een beetje lastig om goed de kruiding voor elkaar te krijgen.
Belangrijk ingredient is de red pepper paste (op de foto is het het potje links onder) wat natuurlijk een vrij dominante smaak heeft. Veel eraan verknallen kan je dus niet, behalve als je niet van heet houdt. Die red pepper paste is vaak wel te krijgen in de Aziatische toko. Dun Yong in Amsterdam verkoopt het en Shilla in Buitenveldert ook.

Helemaal vergeten om te noemen als ingredient bij de bibimbap is kimchi. De meest bekende kimchi bestaat uit gefermenteerde kool. Het is zowel ready made te krijgen als zelf te maken. Smaak is lastig te beschrijven, maar is zeker wel apart. Je houdt er van of niet.
pi_61589127
quote:
Op vrijdag 12 september 2008 21:43 schreef Zwaalie het volgende:

[..]

Woops! Je hebt nog gelijk ook! De reden waarom het op verschillende manier wordt gespeld is omdat er in Korea geen onderscheid wordt gemaakt tussen de b en de p. Zo wordt de stad Pusan ook wel Busan genoemd.
[..]

Belangrijk ingredient is de red pepper paste (op de foto is het het potje links onder) wat natuurlijk een vrij dominante smaak heeft. Veel eraan verknallen kan je dus niet, behalve als je niet van heet houdt. Die red pepper paste is vaak wel te krijgen in de Aziatische toko. Dun Yong in Amsterdam verkoopt het en Shilla in Buitenveldert ook.

Helemaal vergeten om te noemen als ingredient bij de bibimbap is kimchi. De meest bekende kimchi bestaat uit gefermenteerde kool. Het is zowel ready made te krijgen als zelf te maken. Smaak is lastig te beschrijven, maar is zeker wel apart. Je houdt er van of niet.
kimchi!
die red pepper paste heet gochuchang. En dat van busan/pusan klopt niet helemaal. Er wordt wel onderscheid gemaakt tussen een b-klank en een p-klank en zelfs een aangeblazen p klank ㅂ ㅃ en ㅍ namelijk. Het verschil zit hem in de verschillende transcriptie methoden die jammer genoeg door elkaar heen gebruikt worden overal. McCune-Reischauer enerzijds (meest gebruikt in academische wereld) en de Revised Romanization (aangehouden door de koreaanse overheid, en daarnaast zit het ook in of het na een klinker komt enzo. koreaans gestudeerd heeft
Zomerkind <3 & Winterkind <3
Polkadotflying
Want zo is het ook!
初戀的香味就這樣被我們尋回
pi_61597668
De spulletjes uit London zijn gisteren bij mij binnengekomen, ik ga morgen leuk knutselen in de keuken.
Vanavond kikkererwten in de week voor de mini-falafel.
Please don't sit on my imaginary friend
pi_61600329
quote:
Op vrijdag 12 september 2008 22:24 schreef huuphuup het volgende:

[..]
En dat van busan/pusan klopt niet helemaal. Er wordt wel onderscheid gemaakt tussen een b-klank en een p-klank en zelfs een aangeblazen p klank ㅂ ㅃ en ㅍ namelijk. Het verschil zit hem in de verschillende transcriptie methoden die jammer genoeg door elkaar heen gebruikt worden overal.
Dank voor de verbetering. Maar is het nou Pusan of Busan?
pi_61600545
quote:
Op zaterdag 13 september 2008 14:48 schreef Zwaalie het volgende:

[..]

Dank voor de verbetering. Maar is het nou Pusan of Busan?
hangt er vanaf welke stijl je aan houdt dus voor romanization. In McCune-Reischauer (heeft mijn persoonlijke voorkeur) is het Pusan. In de Revised Romanization is het Busan. Omdat de Revised Romanization door de overheid aangehouden wordt ga ik er vanuit dat het officieel Busan is.

Maar ach, 15 jaar geleden moest iedereen ook omschakelen van Peking naar Beijing en men schrijft nog steeds (sporadisch) Sjanghai. Zolang iedereen weet over welke stad het gaat maakt het niet zoveel verschil denk ik

Conclusie: Jouw feestje
Zomerkind <3 & Winterkind <3
Polkadotflying
Want zo is het ook!
初戀的香味就這樣被我們尋回
pi_61601594
Ik onderbreek deze taalles even voor een praktische tip aan alle nieuwe bento-enthousiastelingen:
Kijk uit met lichtgekleurd plastic en rode sauzen.
Ik heb een lichtgroen bakje en wit deksel verpest door er iets te lang tomatenchili in te laten zitten. Geeft vlekken die er haast niet uit te krijgen zijn..
Bakje en deksel voordat je er iets tomaterigs indoet eerst even inwrijven met olie schijnt te helpen.

In Groningen trouwens niks bentogerelateerds kunnen vinden. Wél drie dagen gelunched bij het knusse Taco's en daardoor zoveel zin in Mexicaans gekregen dat mijn bento's de komende dagen vol zullen zitten met guacemole, salsa, geroosterde kippetjes in chipotlesaus en jalapeno-kaaskoekjes! Dat worden vast vrolijke foto's!
Let me see you stripped down to the bone
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')