ziet er goed uit Mackaquote:Op dinsdag 9 september 2008 00:40 schreef Macka66 het volgende:
Geen bento, maar even laten zien wat je met de sushi vormen kunt maken. Zonder veel moeite: eerst de topping in de vorm, dan sushirijst - vulling - sushirijst erin, deksel erop en aandrukken, omdraaien en vorm eraf halen. Boel op een bordje leggen.
Onigiri met een vulling van tonijn en mayonaise, en plum flavored sesamzaad als topping, staafjes met een vulling van in hete olie gebakken courgette en rode paprika met mayonaise en mosterd, en bamboo-charcoal flavored sesamzaad als topping. Die dingen die er bij liggen zijn de vormen.
leg die nieuwe OP maar vast klaar
Is helemaal niet duur daar!quote:Op dinsdag 9 september 2008 09:30 schreef huuphuup het volgende:
Er kunnen nog steeds mensen meebestellen bij www.japancentre.com!!
hoe meer mensen hoe meer vreugd en hoe minder verzendkosten![]()
PM me maar bij interesse
Liever vandaag dan morgen, haha, nee serieus, het liefst hoor ik het zo snel mogelijk ivm de andere bestellers die anders dus langer moeten wachten. Maar zo enorm is de site niet dus ik denk dat als je een uurtje rustig kijkt dat je het dan wel gezien hebtquote:Op dinsdag 9 september 2008 10:51 schreef Innocence het volgende:
[..]
Is helemaal niet duur daar!
Ik ga eens even rustig kijken vanavond, voor waneer wil je het weten?
quote:Op dinsdag 9 september 2008 11:36 schreef Macka66 het volgende:
[ afbeelding ]
van de uitgebreide esthetische bento link uit de OPDaar staan echt hele mooie schilderachtige bento's.
Heel wat anders dan mijn hoogtepunt van bentodecoratie ooit: octopussen van knakworstjes. Die niet te vreten waren![]()
Ik heb hem dus ook nu en hij bevalt primaquote:Op dinsdag 9 september 2008 12:06 schreef MinderMutsig het volgende:
Ik ga in ieder geval even naar de Halfords om te kijken hoe die is, een thermobento lijkt me superhandig.
Dat zou wel moeten lukken denk ik in Beijing. Een vriendin van mij heeft daar voor mij superleuke setjes bestek meegenomen. Zitten in een soort plastic doosje met schuifdeksel en daarin zitten metalen stokjes en een metalen vork en lepel. Ik weet uit ervaring dat ze er wel bento's hebben, maar het is wel een kwestie van even zoeken. Ze moeten dan waarschijnlijk sowieso even in Xidan kijken, hét winkelcentrum zeg maar. En anders zouden ze SOGO moeten proberen, een megagroot Japans warenhuis --> http://en.beijing2008.cn/(...)ist/n214257855.shtml Wil natuurlijk niet direct zeggen dat ze daar allemaal bento enzo hebben, maar ze hebben er wel huishoudelijke meuk dus kansje dat er ook bento's bij staan.quote:Op dinsdag 9 september 2008 12:06 schreef MinderMutsig het volgende:
Ik kijk ook weer even mee.![]()
Het is voor mij nog even afwachten of ik mee wil bestellen of niet dus wacht maar niet op mij. Mijn ouders zijn naar Beijing om mijn zus aan te moedigen en zij zouden daar voor me kijken of ze Bentobakjes en accessoires kunnen vinden. (Ja dat is China maar wel dichterbij Japan en een enorme wereldstad dus ik hoopte dat ze wat leuks konden vinden.)
Ik ga in ieder geval even naar de Halfords om te kijken hoe die is, een thermobento lijkt me superhandig.
Niet als het kleefrijst is.quote:Op dinsdag 9 september 2008 17:08 schreef ijsmeis het volgende:
Stomme vraag hoor, maar onderstaand kuikentje is toch allang 'kapot' als je het hebt bewogen en mee hebt genomen naar je werk?
[ afbeelding ]
Die zien er leuk uit!quote:Op dinsdag 9 september 2008 17:05 schreef Macka66 het volgende:
Beelzebufo, dan moet je gewoon nog een ander doosje of wat stuks fruit meenemen. Die bentoboxes zijn natuurlijk wel op de Japanse maten gemaakt...
een maagband laten plaatsen gaat ook weer zo ver![]()
En dan nu wat geheel anders. Mijn kleintje krijgt flesvoeding, en dat is noodzaak en geen keuze. Integendeel, ik heb er meestal flink de pest over in. Maar vandaag zag ik opeens een voordeel van de flesvoeding![]()
[ afbeelding ]
Heb ik toch zomaar een berg schattige rijstvormpjes in huisLepeltje natmaken en vullen, ander lepeltje er in drukken en omdraaien maar. Het kan vast ook wel met koffiemaatschepjes.
er zit furikake met shiso door die paars-rozige rijst
Dat ben ik eigenlijk wel van plan. Zeker als je de methode voor een rijstdeksel van Biggie van lunch in a box gebruikt lijkt me dat het goed moet gaan. Ik ga ze nog even testen maar ik heb er geloof ik niet zoveel vertrouwen in met soep o.i.d.quote:Op dinsdag 9 september 2008 18:12 schreef huuphuup het volgende:
oeh die zijn inderdaad leuk die icetray dingen! * huuphuup noteert: ijsblokjes houder kopen
Ga je er ook warme dingen indoen in die halfords bento? Ik ben benieuwd, moet me echt inhouden om niet á la minute naar de halfords te fietsen
Dankje.quote:Op dinsdag 9 september 2008 18:33 schreef Macka66 het volgende:
MinderMutsig, gefeliciteerd met je Halfords bento
Je kunt ook gomasio gebruiken als topping (sesampoeder met zeezout). En voor de kleur wat paprikapoeder erdoor doen of wat groene thee of gedroogde citroenmelisse bladeren erdoorheen kruimelen. Of wat zwarte sesamzaadjes erdoor doen, of gehakte nootjes.
En er zijn van die molentjes zeezout met kruiden, doet het ook leuk op de rijst.
Dat is idd wel zo, ik was eigenlijk van plan om mn laptop mee naar school te nemen, maar dan werd het wel erg zwaar. Dus dan toch maar alleen de bento meenemenquote:Op dinsdag 9 september 2008 18:27 schreef MinderMutsig het volgende:
[..]
De thermocontainer is trouwens best wel groot dus hij is niet echt altijd handig om mee te nemen lijkt me.
Ik moet mijn laptop wel mee dus ik moet nog maar eens iets zien te versieren om beide fatsoenlijk mee te kunnen nemen. Ik denk dat ik een kleinere laptoptas/sleeve ga kopen en dan een aparte tas meeneem voor mijn boeken en bento e.d. Ik had nl. sowieso al last van chronisch ruimtegebrek in mijn tas.quote:Op dinsdag 9 september 2008 19:01 schreef Sylvana het volgende:
[..]
Dat is idd wel zo, ik was eigenlijk van plan om mn laptop mee naar school te nemen, maar dan werd het wel erg zwaar. Dus dan toch maar alleen de bento meenemen
Ik ga zo vast even gehaktballetjes voor morgen draaien, kan ik ze morgen ff snel opbakken
quote:Op dinsdag 9 september 2008 19:01 schreef Sylvana het volgende:
[..]
Dat is idd wel zo, ik was eigenlijk van plan om mn laptop mee naar school te nemen, maar dan werd het wel erg zwaar. Dus dan toch maar alleen de bento meenemen
Ik ga zo vast even gehaktballetjes voor morgen draaien, kan ik ze morgen ff snel opbakken
Ach, dan maar ff wat langer zoeken naar een vrije pc op schoolquote:Op dinsdag 9 september 2008 19:28 schreef huuphuup het volgende:
[..]
![]()
![]()
En dan neem je dus in plaats van je laptop zodat je kunt werken en een zakje met bammetjes gewoon toch je bento mee en laat je je laptop thuis?![]()
![]()
prioriteiten, zo zie ik het graaghaha
Haha, echt? Vind inderdaad de plaatjes vreselijk. Ze hebben 'm ook met schelpjes, blaadjes of dolfijnenquote:Op dinsdag 9 september 2008 19:26 schreef huuphuup het volgende:
hahaha, wat vind je er lelijk aan dan? Het plaatje? Flink met een schuursponsje tekeer gaan en je plaatje is finito. Watje met nagellak-remover eroverheen doet de truuk ook trouwens.
Dat is goed om te wetenquote:Op dinsdag 9 september 2008 21:17 schreef MinderMutsig het volgende:
Soep gaat trouwens prima in die bento van de Halfords.![]()
Tenminste... ik heb er water in gedaan en hem op zijn kop en op zijn kant gelegd en er kwam niks uit en schudden ging ook prima zonder lekken dus ik neem aan dat soep ook wel wil.
*ook benieuwd isquote:Op dinsdag 9 september 2008 22:33 schreef BBQ-kip het volgende:
Zo, gaat hard zeg, dit nieuwe deeltje!
Morgen een bento met gehaktballetjes, broccoli en rijst voor mij. Ik ga dit weekend eens kijken bij de Xenos voor wat handige frutsels en bij de Halfords voor die thermo-bento. Kunnen de bezitters hiervan misschien meer foto's van dat ding posten? Ik kan niks vinden op de website ofzo.
Ze staan erbij Henk, bedanktquote:Op dinsdag 9 september 2008 22:27 schreef HenkBenzinetank het volgende:
Voor in de op:
http://justbento.com/ (& http://justhungry.com/) sites van een Japanse die in Zwitserland woont en veel goede, makkelijke, veelal Japanse recepten heeft. En ook nog veel weet over de Japanse keuken, erg leuk om te lezen
quote:Op dinsdag 9 september 2008 22:33 schreef BBQ-kip het volgende:
Zo, gaat hard zeg, dit nieuwe deeltje!
Morgen een bento met gehaktballetjes, broccoli en rijst voor mij. Ik ga dit weekend eens kijken bij de Xenos voor wat handige frutsels en bij de Halfords voor die thermo-bento. Kunnen de bezitters hiervan misschien meer foto's van dat ding posten? Ik kan niks vinden op de website ofzo.
Goeie tip! Ik moet daar eens groot in gaan slaan voor Okonomiyaki spullen...quote:Op dinsdag 9 september 2008 09:30 schreef huuphuup het volgende:
Er kunnen nog steeds mensen meebestellen bij www.japancentre.com!!
hoe meer mensen hoe meer vreugd en hoe minder verzendkosten![]()
PM me maar bij interesse
je brengt me op een ideequote:Op vrijdag 12 september 2008 00:17 schreef missy_c het volgende:
Speknek.. Okonomiyaki spullen kan je ook in NL kopen.. is het niet beetje zonde om het te bestellen via de website?
Sylvana.. Kleeftrijst (ketanrijst) is niet helemaal hetzelfde als koreanse/japanse rijst, misschien dat je het kan uitproberen om verschil te proeven![]()
Maar plakt die Koreaanse/Japanse rijst dan wel, of niet? Want daar gaat het me natuurlijk om, dat die vormpjes aan elkaar blijven kleven.quote:Op vrijdag 12 september 2008 00:17 schreef missy_c het volgende:
Sylvana.. Kleeftrijst (ketanrijst) is niet helemaal hetzelfde als koreanse/japanse rijst, misschien dat je het kan uitproberen om verschil te proeven![]()
Ik heb nu 1 kilo ketanrijst, dus ik zie wel hoe dat gaat en als dat op is kan ik altijd nog Japanse rijst kopenquote:Op vrijdag 12 september 2008 09:55 schreef huuphuup het volgende:
dank
die japanse/koreaanse rijst kleeft ook gewoon hoor. Het enige wat iets minder kleeft is rijst als basmati bijvoorbeeld. Maar dit heeft ook met de manier van koken te maken. Je kunt basmati rijst wel in onigiri vormen krijgen hoor, maar het zal waarschijnlijk niet zo'n stevig vormpje zijn als met japanse rijst. Zelfde geldt voor de ketanrijst. Hij plakt wel, heul erg zelfsmaar die japanse plakt weer ietsje minder, wat waarschijnlijk een iets prettigere structuur geeft voor je onigiri. De uiteindelijke truuk met onigiri is om de rijst zoveel aan elkaar te latten plakken dat er een samenhangende vorm ontstaat, maar waarbij de individuele korrel zeg maar niet kapot gedrukt is.
Furikakequote:Op vrijdag 12 september 2008 10:25 schreef Tokay het volgende:
Goedemorgen. Vraagje aan huuphuup: wat zit er in die plastic zakjes met Shin Chan-afbeelding?
1 keer zelf gemaakt en kon prima in de vriezer. Geloof dat het wel een beetje de standaard bewaar methode is voor als je een hoop hebt. Bij de toko van mijn tante lagen de zelf gemaakte lempers ook in de vriezer. Vanuit de vriezer magnetronnen en klaar.quote:Op vrijdag 12 september 2008 10:21 schreef huuphuup het volgende:![]()
wat doe je! Ik heb echt schreeuwende honger nu...
kun je die lempers nou een beetje behoorlijk invriezen? Ik ben er altijd een beetje huiverig voor; Onigiri vries ik heel soms in, maar ik merk dat ik dan toch de rijst-textuur achteruit vind gaan. Even 5 seconden in de magnetron lost een hoop op, maar nie alles...
ja ik denk dat je het wel zo kunt zien ja, seroendeng beetje de indische furikake. Je strooit het gewoon over je plain rijst heen als smaakmaker voor de rijst. Of je kunt het ook door de rijst heen mengen. Net wat je zelf liever hebt.quote:Op vrijdag 12 september 2008 10:34 schreef Tokay het volgende:
Furikake?! Ik spreek geen Japans.Is dat een smaakmaker?
Ik ga wel even Googlen...
Aha!
Is dat een beetje te vergelijken met hoe je seroendeng gebruikt, of zo?
Ik weet niet meer precies waar ik het ben tegen gekomen, maar onigiri invriezen is ook wel goed mogelijk zonder kwaliteits verlies. Ik herinner met iets over ze individueel in plastic wrap in te vriezen en ze zo ook te laten ontdooiten, zodat de rijst niet uitdroogt.quote:Op vrijdag 12 september 2008 10:21 schreef huuphuup het volgende:
kun je die lempers nou een beetje behoorlijk invriezen? Ik ben er altijd een beetje huiverig voor; Onigiri vries ik heel soms in, maar ik merk dat ik dan toch de rijst-textuur achteruit vind gaan. Even 5 seconden in de magnetron lost een hoop op, maar nie alles...
Ah okay, bedankt.quote:Op vrijdag 12 september 2008 10:40 schreef n0a het volgende:
[..]
1 keer zelf gemaakt en kon prima in de vriezer. Geloof dat het wel een beetje de standaard bewaar methode is voor als je een hoop hebt. Bij de toko van mijn tante lagen de zelf gemaakte lempers ook in de vriezer. Vanuit de vriezer magnetronnen en klaar.
Ja dat deed ik ook regelmatig, toen ik nog een grotere vriezer had. Maar ik moet zeggen dat ik toch wel iets verschil in kwaliteit merk. Maakt niet zoveel uit of ik het op kamertemperatuur liet ontdooien of even in de magnetron popte. Het smaakte gewoon ik weet niet... niet vers I guess.quote:Op vrijdag 12 september 2008 10:54 schreef Zwaalie het volgende:
[..]
Ik weet niet meer precies waar ik het ben tegen gekomen, maar onigiri invriezen is ook wel goed mogelijk zonder kwaliteits verlies. Ik herinner met iets over ze individueel in plastic wrap in te vriezen en ze zo ook te laten ontdooiten, zodat de rijst niet uitdroogt.
Nee hoor, je bent helemaal geen zeikerd. Ik heb het alleen online gelezen en ik hou zelf ook het meeste van verse sushi en onigiri. Ik heb zelf van die plasticjes gekocht van iemand in Japan, speciaal om driehoekige onigiri in te verpakken waarbij je de nori apart mee kan nemen en die er pas om doet als je hem opeet.quote:Op vrijdag 12 september 2008 10:56 schreef huuphuup het volgende:
Maar ik ben ook wel een rijst-junkie die waarde hecht aan lekkere rijst enzo hoor, dus ik ben een zeikerd![]()
Het is iets ingewikkelder dan dat, maar je hebt verder helemaal gelijk. Het is een koreaans gerecht, en koreaanse keuken is verre van speciaal, eigenlijks helemaal niet speciaal.quote:Op vrijdag 12 september 2008 18:19 schreef BBQ-kip het volgende:
Wat is er nou zo "bijzonder"aan bibimpap? Als ik een beetje op google kijk is het rijst met gemengde groenten en vlees/vis, toch? Wat is het precies en hoe kun je het maken?
Vertel, vertel! Nu ben ik echt benieuwd! Wat is het ingewikkelde eraan?quote:Op vrijdag 12 september 2008 18:23 schreef DarkerThanBlack het volgende:
[..]
Het is iets ingewikkelder dan dat, maar je hebt verder helemaal gelijk. Het is een koreaans gerecht, en koreaanse keuken is verre van speciaal, eigenlijks helemaal niet speciaal.
Zo, dat klinkt lekker genuanceerd.quote:Op vrijdag 12 september 2008 18:23 schreef DarkerThanBlack het volgende:
koreaanse keuken is verre van speciaal, eigenlijks helemaal niet speciaal.
Hoe ingewikkeld is risotto maken? Rijst even in de olie bakken, daarna langzaam bouillon toevoegen. Zo simpel is het!quote:Op vrijdag 12 september 2008 18:37 schreef BBQ-kip het volgende:
[..]
Vertel, vertel! Nu ben ik echt benieuwd! Wat is het ingewikkelde eraan?
Woops! Je hebt nog gelijk ook!quote:Op vrijdag 12 september 2008 19:04 schreef Beelzebufo het volgende:
En zoiets zal het ook wel met bibimpbap zijn.
Belangrijk ingredient is de red pepper paste (op de foto is het het potje links onder) wat natuurlijk een vrij dominante smaak heeft. Veel eraan verknallen kan je dus niet, behalve als je niet van heet houdt. Die red pepper paste is vaak wel te krijgen in de Aziatische toko. Dun Yong in Amsterdam verkoopt het en Shilla in Buitenveldert ook.quote:Op vrijdag 12 september 2008 19:14 schreef BBQ-kip het volgende:
Ik vind het alleen soms een beetje lastig om goed de kruiding voor elkaar te krijgen.
kimchi!quote:Op vrijdag 12 september 2008 21:43 schreef Zwaalie het volgende:
[..]
Woops! Je hebt nog gelijk ook!De reden waarom het op verschillende manier wordt gespeld is omdat er in Korea geen onderscheid wordt gemaakt tussen de b en de p. Zo wordt de stad Pusan ook wel Busan genoemd.
[..]
Belangrijk ingredient is de red pepper paste (op de foto is het het potje links onder) wat natuurlijk een vrij dominante smaak heeft. Veel eraan verknallen kan je dus niet, behalve als je niet van heet houdt. Die red pepper paste is vaak wel te krijgen in de Aziatische toko. Dun Yong in Amsterdam verkoopt het en Shilla in Buitenveldert ook.
Helemaal vergeten om te noemen als ingredient bij de bibimbap is kimchi. De meest bekende kimchi bestaat uit gefermenteerde kool. Het is zowel ready made te krijgen als zelf te maken. Smaak is lastig te beschrijven, maar is zeker wel apart. Je houdt er van of niet.
Dank voor de verbetering.quote:Op vrijdag 12 september 2008 22:24 schreef huuphuup het volgende:
[..]
En dat van busan/pusan klopt niet helemaal. Er wordt wel onderscheid gemaakt tussen een b-klank en een p-klank en zelfs een aangeblazen p klank ㅂ ㅃ en ㅍ namelijk. Het verschil zit hem in de verschillende transcriptie methoden die jammer genoeg door elkaar heen gebruikt worden overal.
quote:Op zaterdag 13 september 2008 14:48 schreef Zwaalie het volgende:
[..]
Dank voor de verbetering.Maar is het nou Pusan of Busan?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |