abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_65938756
Het allerlekkerste zijn Surinaamse Gehaktballetjes waar nog van alles bij zit zoals selderij en tomaat.

Ik kreeg deze als Hollander in het begin van mijn vriendin zoveel keer per week te eten, totdat de buit voor haar binnen was ;-)

Hier is het recept:

500 gram gehakt in een kom doen
3 versnipperde cocktail uitjes erbij
1 versnipperd teentje knoflook erbij
1 versnipperde tomaat erbij waarvan het hart eruit gesneden is
2 takjes versnipperde selderij
Zout erbij
Zwarte peper erbij
1 Maggie boullionblokje erbij
2 Eieren erbij
Alles goed roeren
Beetje paneermeel erbij
Alles goed roeren. Net zo lang paneermeel toevoegen + roeren totdat het een stevig megsel is.
Balletjes van het mengsel maken
Balletjes bakken.
pi_65959655
5 x kloppen per bal vind ik niet teveel werk als ze dan heel blijven...... Maar zoals al gezegd, ik ben ouderwets.....
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  woensdag 11 februari 2009 @ 19:33:29 #103
182728 honda1990
Laat gaan joh is toch heerlijk
pi_65959774
Ik denk zelf dat olijfolie best goed werkt tegen het uit elkaar vallen, het werkt sowieso perfect tegen de droogheid die je soms hebt bij sommige ballen.
Yes, London. You know: fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON.
pi_68185874
quote:
Op dinsdag 10 februari 2009 17:42 schreef Tammeh het volgende:
Men neme;
half om half gehakt
1 ei
2 beschuiten

beschuiten tegen elkaar aan draaien tot ze op zijn
ei erdoor
gehakt erbij
kneden
gehakt in pan bakken, et voila.
Sorry voor deze bump, maar in ben wel geïnteresseerd in zulke heel simpele gerechten.
Ik zou zelf ook binnenkort eens gehaktballen willen maken maar ik heb het nog nooit zelf gedaan. Liefst dus zo een eenvoudig mogelijk.
Als ik voor drie personen elk drie a vier gehaktballetjes zou willen maken (met een korstje), hoeveel gehakt, brood en ei heb ik dan juist nodig?
pi_68185948
nu heb ik weer zin in gehaktballen
underground forever baby
  zaterdag 9 mei 2009 @ 18:10:46 #106
249449 Paar
Verstrengeld paar
pi_68847004
http://ghbfanclub.web-log.nl

Gehaktballen fanclub
Dichter bij de bundel
  zaterdag 9 mei 2009 @ 18:18:01 #107
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_68847219
quote:
Op zaterdag 9 mei 2009 18:10 schreef Paar het volgende:
http://ghbfanclub.web-log.nl

Gehaktballen fanclub
kijk nog eens goed . Ik weet niet waar je op zocht maar dit is een andere fanclub
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  zaterdag 9 mei 2009 @ 19:14:01 #108
103930 Ewelina
Ik ben ik
pi_68848831
quote:
Op zaterdag 9 mei 2009 18:10 schreef Paar het volgende:
http://ghbfanclub.web-log.nl

Gehaktballen fanclub
[b]Op dinsdag 27 januari 2009 21:01 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
We zijn gewoon een topic vol dysfunctional awesomeness! And proud of it!
pi_68912046
ik doe bijna nooit met mixjes, maar gehaktballen maak ik altijd gewoon met bretonse kruidenmix voor gehaktballen. en dan de ballen goed door laten bakken zodat ze een lekker stevig korstje hebben
Your mind don't know how you're taking all the shit you see
Dont believe anyone but most of all dont believe me
God damn right it's a beautiful day Uh-huh
pi_68912888
quote:
Rundergehakt kan ook vet zijn
Uitgegeven: 8 mei 2009 ANP

DEN HAAG - Nederlanders eten per persoon elk jaar zo'n tachtig gehaktballen. Wie graag een mager balletje eet en daarom rundergehakt gebruikt, kan bedrogen uitkomen.

Rundergehakt is soms vetter dan half-om-halfgehakt. Dat blijkt uit een test van de Gezondheidsgids van de Consumentenbond die vrijdag gepubliceerd is.

Voor de test werden 27 merken rundergehakt, half-om-halfgehakt en mager gehakt vergeleken. Daaruit bleek ook dat het vetgehalte in de verschillende merken rundergehakt sterk uiteenloopt.

Zo bestaat het rundergehakt van de Keurslager voor een tiende uit vet en dat van Lidl voor een kwart, aldus de Gezondheidsgids. Het rundergehakt van de Keurslager is sowieso het magerst. Rundergehakt van Albert Heijn bevat 20 gram vet per 100 gram, evenveel als het gemengde gehakt van Plus en C1000.

Half-om-half

Overigens is half-om-halfgehakt wat anders dan gemengd gehakt. Bij half-om-half is de verhouding zoals de naam al aangeeft dat het voor de helft uit varkensvlees bestaat en voor de helft uit rundvlees. Gemengd gehakt is niet aan verhoudingen gebonden.

VWA

Het extra magere rundergehakt van Jumbo blijkt helemaal niet zo mager te zijn. Het bevat 10 gram vet per 100 gram. ''Evenveel als het gewone gehakt van de Keurslager.'' Bij extra mager gehakt moet het vetpercentage vermeld worden, maar Jumbo doet dat niet. De Consumentenbond heeft hierover een klacht ingediend bij de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA).

Uit de test bleek dat gehakt waar veel varkensvlees in zit niet vetter hoeft te zijn dan gehakt met minder varkensvlees erin. Bij gemend of half-om-halfgehakt bleek het gehakt van C1000 het minste vet te bevatten, 20 gram per ons. Bij het magere en extra magere gehakt scoorde C1000 ook het laagste vetpercentage, 6 procent in dit geval. Dat van Aldi bevat 16 gram vet.
  † In Memoriam † zondag 24 mei 2009 @ 19:17:06 #111
141844 Macka66
Ingewikkeld doekiemonster
pi_69359219
Mijn dochter van 1 jaar had laatst een leuke toevoeging; ze liet een plak ontbijtkoek in het gehakt vallen. Die heb ik meegekneed ipv paneermeel, een eitje er bij (ipv twee) en wat minder kruiden dan gewoonlijk. Helt werden hele lekkere ballen!
DancingPhoebe op <a href="http://forum.fok.nl/topic/1352192/3/51#73971988" target="_blank" >23/10/09</a>:[/b]
God, wat is het toch een dunne scheidslijn tussen een vrije geest zijn en je plek in het universum niet kennen :')
  maandag 25 mei 2009 @ 17:35:38 #112
65434 Parafernalia
Leuker als je denkt
pi_69388013
quote:
Op zondag 24 mei 2009 19:17 schreef Macka66 het volgende:
Mijn dochter van 1 jaar had laatst een leuke toevoeging; ze liet een plak ontbijtkoek in het gehakt vallen. Die heb ik meegekneed ipv paneermeel, een eitje er bij (ipv twee) en wat minder kruiden dan gewoonlijk. Helt werden hele lekkere ballen!
Bekend recept, paar weken geleden ook gedaan, erg lekker
Eindelijk iemand die denkt wat iedereen zegt
  maandag 25 mei 2009 @ 17:58:09 #113
181802 theKiD
Ons Gusje
pi_69388930
Sambal erdoor, ketjap en evt een paar pinda's
*** Nul Dertien ***
Rap... just a "C" away from "Crap"
R&P / Hoe voel je je nu? #827
pi_69412718
Zo doe ik het altijd.

Beschuit fijnkruimen.
(Runder)gehakt in een bord leggen.
Naar gelang de hoeveelheid gehakt een of twee eieren toevoegen.
Vervolgens aardig wat gehaktkruiden er doorheen kneden.
Dan het beschuit er doorheen kneden tot het stevig is.
Ballen en van maken en hoppa, in de pan!
Wel met boter bakken, gehaktballen mogen best een beetje vet zijn!

Ik ben in m'n vrienden/kennissengroep berucht om m'n gehaktballen
pi_73383000
Knooflook en uitje erdoor en verder niet teveel zooi behalve peper en zout !
When I die, I want to go peacefully like my Grandfather did, in his sleep -- not screaming, like the passengers in his car.
  maandag 5 oktober 2009 @ 09:23:51 #116
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_73383898
quote:
Op dinsdag 26 mei 2009 11:49 schreef Tommeke het volgende:
Ik ben in m'n vrienden/kennissengroep berucht om m'n gehaktballen
We kunnen natuurlijk volgend voorjaar eens een fiets/gehaktballen meet plannen...naar jouw weten nog andere van't fiets onderwerp die leuk koken?
Mijn ballen worden in mijn omgeving namelijk als kwalitatief zeer goed ervaren, ik durf een wedstrijdje wel aan!
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
pi_73384128
quote:
Op maandag 5 oktober 2009 09:23 schreef Captain_Fabulous het volgende:

[..]

We kunnen natuurlijk volgend voorjaar eens een fiets/gehaktballen meet plannen...naar jouw weten nog andere van't fiets onderwerp die leuk koken?
Mijn ballen worden in mijn omgeving namelijk als kwalitatief zeer goed ervaren, ik durf een wedstrijdje wel aan!

Goed plan!
  maandag 5 oktober 2009 @ 22:45:27 #118
211016 Cocktailprikker
Cocktailprikker
pi_73409803
Op zen Zweeds is ook lekker Vrij kleine, middellgrote ballen en als ze bijna gaar zijn, flink veel jam in de jus doen !
pi_73409888
quote:
Op zaterdag 9 mei 2009 18:18 schreef The_Hives het volgende:

[..]

kijk nog eens goed . Ik weet niet waar je op zocht maar dit is een andere fanclub
fanclubs
Hives-negert

En nu even het topic lezen, want dit boeit me wel.
I asked God for a bike, but I know God doesn't work that way.
So I stole a bike and asked for forgiveness.
  woensdag 7 oktober 2009 @ 01:54:16 #120
249449 Paar
Verstrengeld paar
pi_73445911
Mijn ballen
Dichter bij de bundel
pi_73448077
hoe deed me ma dat...

owja!

half om half gehakt
2 eieren
paneermeel
zout peper nootmuskaat (soms pakt ze gewoon een zakje gehaktkruiden)

me oma heeft een nog beter recept nog betere ballen, maar heb geen idee wat ze erin gooit

half om half gehakt
2 beschuiten tegen elkaar aanwrijven
kruiden(dunno)
iig, in de pan doet ze nog een bouillonblokje, en een theelepel buisman(soort koffiesmaakmaker dacht ik)

mjam!
Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
  donderdag 8 oktober 2009 @ 19:42:05 #122
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_73497236
quote:
Op maandag 5 oktober 2009 22:47 schreef -J-D- het volgende:

[..]

fanclubs
Hives-negert

En nu even het topic lezen, want dit boeit me wel.
ja, zo gauw er ballen staat is JD erbij
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_74100593
beetje sambal erdoor
When I die, I want to go peacefully like my Grandfather did, in his sleep -- not screaming, like the passengers in his car.
pi_74458134
wat een saaie ballen allemaal

300 gr rundergehakt
3 beschuiten
1 ei
3 eetl ketjap
3 eetlepels sambal
3 tenen knoflook
versgemalen peper heel wat
klein beetje laos en kentjoer
theelepel koriander
snuf notmuskaat
paprika poeder
half runderboouillion blok goed verkruimeld
een gesnipperde sjalot

doe boter in de pan
doe de ballen er in als de boter nog niet te heet is en bak op middelhoog vuur rondom bruin
dit duurt ongeveer een minuut of 10

daarna een scheut water erbij en goed mengen en omroeren, lekker laten smoren met de deksel er op ongeveer 5 minuten dan in laten koken, jus binden op smaak brengen met peper zout en knoflookpoeder en koriander, serveren met aardappelpuree en groene groenten of met rijst en groene groenten
  vrijdag 6 november 2009 @ 18:38:54 #125
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74461924
Wij hadden dus gisteren ballen, had de slagerijdame gevraagd de mooie riblappen door de molen te halen, resultaat was een goddelijk lekker gehakt dat ik al rauw aan het eten was.
Maar goed, hoewel het dus max een 10% vet had waren het heerlijk sappige ballen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_74745065
hoelaat eten we
  maandag 13 februari 2012 @ 16:25:52 #127
65434 Parafernalia
Leuker als je denkt
pi_107933831
quote:
1s.gif Op zondag 7 september 2008 20:59 schreef sigme het volgende:
Tip 1: kruiden door het gehakt in plaats van in de pan.

Basisballen:
Gehakt, ei, zout, peper, per bal ongeveer een halve boterham. Brood moet oud zijn (niet heel oud ofzo, maar geen vers brood). Korstjes eraf, even deppen in melk, uitknijpen, door gehakt kneden. Je kan (armestudententip) gehaktballen tot de helft uit brood laten bestaan.
Kneden, ballen maken, bakken. Eerst goed rondom aanbakken, later een beetje (beetje!) water erbij.

Varatie: gepaneerde ballen. Vermorzel een beschuit (of twee, en tegen elkaar raspen is een goede vermorzeltechniek voor fijne handjes). Rol de balletjes daardoor en bak ze dan. Dan geen water toevoegen. (Als de balletjes wat droog zijn deze dan voordat je door de paneermeel haalt even door een geklutst ei rollen).

Ook lekker: mosterd door het gehakt.
Pikante ballen: sambal / piripiri oid en knoflook erdoor.
Italiaanse ballen: thijm & oregano.
Scheutje ketjap & likje pindakaas is ook lekker.
Lamsballen: komijn & knoflook.

Van die dingen dus.
quote:
0s.gif Op maandag 8 september 2008 14:52 schreef Isabeau het volgende:
Voor een speciaal balletje: de gehaktbal van Johnny Boer.

Voor 4 personen:

400 gram rundergehakt
2 el ketjap manis
2 el grove mosterd
1 el zout
1 tl cayennepeper
2 kleine eieren
80 gram paneermeel
3 el boter
1 pot vleesfond van 380 ml

Meng alle ingrediënten op de fond en boter na.
Maak 4 ballen en zet die 30 min. in de koelkast om te rusten.
Braad de ballen in de boter rondom bruin.
Voeg de fond toe en laat de ballen onder af en toe keren en met het deksel schuin op de pan in 45 min. gaar worden.
quote:
0s.gif Op maandag 8 september 2008 19:22 schreef -Mellow- het volgende:
gehaktballen doe ik op z'n turks, naar recept van ex-schoonmoe

Men neme een kilo'tje lamsgehakt
uitje
bosje fijngehakte peterselie
knoflook
lepel tomatenpuree
komijn!!
1 of 2 beschuiten
1 ei
zout & peper

Meng de bende door elkaar, maak er mooie balletjes van en bak ze in olijfolie.
Lekker met rijst en een goeie tomatensaus
of nog beter: zo uit t knuistje of op een turks broodje met tzatziki O+
tvp
Eindelijk iemand die denkt wat iedereen zegt
  maandag 13 februari 2012 @ 16:27:57 #128
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_107933913
Nou, dat was die enorme topickick echt wel waard. ;)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 13 februari 2012 @ 16:29:20 #129
65434 Parafernalia
Leuker als je denkt
pi_107933976
quote:
0s.gif Op woensdag 11 februari 2009 09:03 schreef josvr het volgende:
Het allerlekkerste zijn Surinaamse Gehaktballetjes waar nog van alles bij zit zoals selderij en tomaat.

Ik kreeg deze als Hollander in het begin van mijn vriendin zoveel keer per week te eten, totdat de buit voor haar binnen was ;-)

Hier is het recept:

500 gram gehakt in een kom doen
3 versnipperde cocktail uitjes erbij
1 versnipperd teentje knoflook erbij
1 versnipperde tomaat erbij waarvan het hart eruit gesneden is
2 takjes versnipperde selderij
Zout erbij
Zwarte peper erbij
1 Maggie boullionblokje erbij
2 Eieren erbij
Alles goed roeren
Beetje paneermeel erbij
Alles goed roeren. Net zo lang paneermeel toevoegen + roeren totdat het een stevig megsel is.
Balletjes van het mengsel maken
Balletjes bakken.
*O*
Eindelijk iemand die denkt wat iedereen zegt
  maandag 13 februari 2012 @ 16:29:46 #130
65434 Parafernalia
Leuker als je denkt
pi_107934002
quote:
6s.gif Op maandag 13 februari 2012 16:27 schreef golfer het volgende:
Nou, dat was die enorme topickick echt wel waard. ;)
Ze komt binnenkort eten O-)
Eindelijk iemand die denkt wat iedereen zegt
pi_107937719
quote:
0s.gif Op maandag 8 september 2008 14:52 schreef Isabeau het volgende:
Voor een speciaal balletje: de gehaktbal van Johnny Boer.

Voor 4 personen:

400 gram rundergehakt
2 el ketjap manis
2 el grove mosterd
1 el zout
1 tl cayennepeper
2 kleine eieren
80 gram paneermeel
3 el boter
1 pot vleesfond van 380 ml

Meng alle ingrediënten op de fond en boter na.
Maak 4 ballen en zet die 30 min. in de koelkast om te rusten.
Braad de ballen in de boter rondom bruin.
Voeg de fond toe en laat de ballen onder af en toe keren en met het deksel schuin op de pan in 45 min. gaar worden.
Deze zijn echt héérlijk. Alleen wel wat minder zout want een eetlepel is veel te veel naar mijn smaak.
  dinsdag 14 februari 2012 @ 11:12:22 #132
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_107961546
Johnny Boer my ass, die heeft gewoon het recept van mijn Oma gejat! Goeie Topickick trouwens...
Siesta & Fiesta!
pi_107998753
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 februari 2009 17:42 schreef Tammeh het volgende:

beschuiten tegen elkaar aan draaien tot ze op zijn
Een zeef werkt ook prima, en lijkt mij op het eerste gezicht handiger.

Verder hou ik zelf wel van een beetje vet rundergehakt en niet van half om half. Had er laatst wat gemaakt met behalve ui en knoflook ook pecorino en peterselie. De pecorino voegde niet zoveel toe vond ik, de peterselie houden we erin.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_107999383
Genoeg recepten hier, maar nog 1 tip, maak je handen nat voor je de ballen draait. Zo vallen ze niet uit elkaar bij het bakken.
[b] Unstable. Volatile. Dangerous. [/b]
YES! The rhythm, the rebel.
  woensdag 15 februari 2012 @ 15:24:43 #135
65434 Parafernalia
Leuker als je denkt
pi_108008087
quote:
14s.gif Op woensdag 15 februari 2012 10:52 schreef Kluts het volgende:
Genoeg recepten hier, maar nog 1 tip, maak je handen nat voor je de ballen draait. Zo vallen ze niet uit elkaar bij het bakken.
Serieus? Had dat eerder gezegd!
Eindelijk iemand die denkt wat iedereen zegt
pi_108008247
quote:
0s.gif Op woensdag 15 februari 2012 15:24 schreef Parafernalia het volgende:

[..]

Serieus? Had dat eerder gezegd!
Ik zag vandaag het topic pas. ;(

Maar het werkt perfect. En je hoeft trouwens ook niet persé halfomhalfgehakt te gebruiken, mensen die beweren dat je droge gehaktballen krijgt met alleen rundergehakt kunnen gewoon niet koken. :+
[b] Unstable. Volatile. Dangerous. [/b]
YES! The rhythm, the rebel.
  woensdag 15 februari 2012 @ 15:35:52 #137
65434 Parafernalia
Leuker als je denkt
pi_108008553
quote:
0s.gif Op woensdag 15 februari 2012 15:28 schreef Kluts het volgende:

[..]

Ik zag vandaag het topic pas. ;(

Maar het werkt perfect. En je hoeft trouwens ook niet persé halfomhalfgehakt te gebruiken, mensen die beweren dat je droge gehaktballen krijgt met alleen rundergehakt kunnen gewoon niet koken. :+
Inderdaad, die kunnen er niet mee omgaan.
Eindelijk iemand die denkt wat iedereen zegt
  zondag 19 februari 2012 @ 18:26:52 #138
241690 kibo
Semper Fidelis
pi_108157010
Hoe voorkom je dat ze tijdens het braden uit elkaar vallen?
  zondag 19 februari 2012 @ 18:33:30 #139
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_108157254
quote:
0s.gif Op zondag 19 februari 2012 18:26 schreef kibo het volgende:
Hoe voorkom je dat ze tijdens het braden uit elkaar vallen?
quote:
14s.gif Op woensdag 15 februari 2012 10:52 schreef Kluts het volgende:
Genoeg recepten hier, maar nog 1 tip, maak je handen nat voor je de ballen draait. Zo vallen ze niet uit elkaar bij het bakken.
^O^
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zondag 19 februari 2012 @ 18:43:46 #140
241690 kibo
Semper Fidelis
pi_108157557
Thx.
Maar waarom werkt dit?
  woensdag 22 februari 2012 @ 16:43:59 #141
65434 Parafernalia
Leuker als je denkt
pi_108267913
quote:
0s.gif Op zondag 19 februari 2012 18:43 schreef kibo het volgende:
Thx.
Maar waarom werkt dit?
Daar ben ik ook benieuwd naar
Eindelijk iemand die denkt wat iedereen zegt
pi_108268126
quote:
0s.gif Op zondag 19 februari 2012 18:43 schreef kibo het volgende:
Thx.
Maar waarom werkt dit?
Geen idee, ik denk dat door het vocht het gehakt makkelijker plakt als het ware. Als je normaal gesproken kneedt heb je altijd wel van die scheurtjes erin zitten, waardoor ze uit elkaar vallen, dat heb je dan niet. Met dat vocht aan je handen plakt het makkelijker aan elkaar.

Denk ik hoor, als je een scheikundige verklaring wil moet je niet bij mij wezen, maar joh, vraag niet hoe het kan maar profiteer ervan! :P
[b] Unstable. Volatile. Dangerous. [/b]
YES! The rhythm, the rebel.
pi_108358457
quote:
14s.gif Op woensdag 15 februari 2012 10:52 schreef Kluts het volgende:
Genoeg recepten hier, maar nog 1 tip, maak je handen nat voor je de ballen draait. Zo vallen ze niet uit elkaar bij het bakken.
Nog een tip: Laat ze voor het braden eerst een half uurtje opstijven in de koelkast dan vallen ze niet uit elkaar.

Gezien bij de Croma mini Masterclass. ;)

http://www.croma.nl/nl/minimasterclass/videos/gehaktbal
Als de moed je in de schoenen zinkt, ga dan eens op je kop staan.
  vrijdag 24 februari 2012 @ 20:16:54 #144
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108359320
Vandaag weer anderhalf pond riblap 1 keer door de gehaktmolen stanje grof, eitje, beetje paneermeel, zout, peper, foelie, chili, en djinten erdoor. Ballen draaien en braden. Heerlijk rulle ballen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 25 februari 2012 @ 12:32:56 #145
241690 kibo
Semper Fidelis
pi_108379431
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 februari 2012 20:00 schreef Lunaflame het volgende:

[..]

Nog een tip: Laat ze voor het braden eerst een half uurtje opstijven in de koelkast dan vallen ze niet uit elkaar.

Gezien bij de Croma mini Masterclass. ;)

http://www.croma.nl/nl/minimasterclass/videos/gehaktbal
Dan heb jij niet goed opgelet tijdens de Masterclass. :)
Volgens die Chef is dat voor vormbehoud van de ballen.
pi_108380131
Lekkere recepten :9 ga binnenkort eens 1 uitkiezen en proberen: trefwoorden: gekruid, pittig, vet en iets waar goede jus bij zit :D
pi_108380928
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 februari 2012 12:32 schreef kibo het volgende:

[..]

Dan heb jij niet goed opgelet tijdens de Masterclass. :)
Volgens die Chef is dat voor vormbehoud van de ballen.
Ja ze behouden hun vorm, dus dan vallen ze niet uit elkaar. ;)
Als de moed je in de schoenen zinkt, ga dan eens op je kop staan.
pi_108381681
Vandaag worst gemaakt; te drogen (gefermenteerde) worst en gewone verse worst.
Van het gehakt dat achterblijft in de tuut en de schroef maak ik kleine vette gehaktballetjes.
De drogeworstrestantballetjes kook ik, in verband met het slagerszout. De andere balletjes braad ik gewoon. Alle balletjes zijn daarna voor koude consumptie, ze zijn nogal zout en dat komt koud beter uit.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  zaterdag 25 februari 2012 @ 17:39:30 #149
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_108388240
Je denkt dat het slagerszout met koken uit de balletjes oplost in het water?
pi_108395609
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 februari 2012 17:39 schreef RobinOok het volgende:
Je denkt dat het slagerszout met koken uit de balletjes oplost in het water?
Nou, dat doet het wel gedeeltelijk, maar dat is niet de reden. Nitriet wordt rap slechter voor de mens bij bereiding boven de 100oC.

Het kookwater heb ik gebruikt om witte rijst in te koken.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')