abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 15 september 2008 @ 16:30:27 #51
65434 Parafernalia
Leuker als je denkt
pi_61648619
Met fricoricofrikandellenvet voor in de frituur
Eindelijk iemand die denkt wat iedereen zegt
pi_61648671
Paneermeel of brood (zonder de korsten), ei (klutsie-klutsie) en/of een beetje melk, zout, peper en ui-snippertjes.
Dance into the fire, to fatal sounds of broken dreams...
  maandag 15 september 2008 @ 16:39:04 #53
65434 Parafernalia
Leuker als je denkt
pi_61648915
quote:
Op maandag 15 september 2008 16:32 schreef Pappie_Culo het volgende:
Paneermeel of brood (zonder de korsten), ei (klutsie-klutsie) en/of een beetje melk, zout, peper en ui-snippertjes.
Present. Alleen te weinig paneershit. Heb ik een keer géén oud brood in huis.
Eindelijk iemand die denkt wat iedereen zegt
pi_61648994
quote:
Op maandag 15 september 2008 16:39 schreef Parafernalia het volgende:

[..]

Present. Alleen te weinig paneershit. Heb ik een keer géén oud brood in huis.
Bij AH hebben ze een breed scala aan oude broden
Dance into the fire, to fatal sounds of broken dreams...
pi_61653893
quote:
Op maandag 15 september 2008 16:39 schreef Parafernalia het volgende:

[..]

Present. Alleen te weinig paneershit. Heb ik een keer géén oud brood in huis.
Beschuit, krekkers, zweedse broodjes?
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  vrijdag 26 september 2008 @ 04:54:27 #56
226867 Superfast
Keep on smiling
pi_61922692
tvp
-je avatar gaf een malware melding bij verschillende users, vandaar verwijderd-
pi_61938670
Iedereen heeft inderdaad zijn eigen recept, gehaktballen kunnen op zo veel manieren!

Mijn recept:
biologisch rundergehakt
paar tenen geperste knoflook
soms een eitje en gemalen beschuit, maar hoeft niet.

kruiden:
gemalen peper en snufje zout
paprikapoeder (scherpe)
koriander (gemalen, zaad)
komijn
drup Worcestershiresauce
  zaterdag 27 september 2008 @ 18:00:44 #58
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_61954817
quote:
Op vrijdag 12 september 2008 15:16 schreef Captain_Fabulous het volgende:
In plaats van brood, geraspte rauwe aardappel gebruiken. ongeveer half half aardappel en vlees, half om half gehakt gebruiken. Mengen, eitje bij, zout en peper, fijn gesniperde ui en knof als je daar zin in hebt
Heel lekker Russisch recept!
Ligt nu in de pan!
pi_61955524
quote:
Op vrijdag 12 september 2008 15:16 schreef Captain_Fabulous het volgende:
In plaats van brood, geraspte rauwe aardappel gebruiken. ongeveer half half aardappel en vlees, half om half gehakt gebruiken. Mengen, eitje bij, zout en peper, fijn gesniperde ui en knof als je daar zin in hebt
Heel lekker Russisch recept!
Met velen eens dat dit een aanlokkelijk recept is. Wat ik nog graag zou willen weten is: wat eten die Russen hierbij?
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  zaterdag 27 september 2008 @ 19:55:40 #60
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_61957088
quote:
Op zaterdag 27 september 2008 18:40 schreef sigme het volgende:

[..]

Met velen eens dat dit een aanlokkelijk recept is. Wat ik nog graag zou willen weten is: wat eten die Russen hierbij?
Denk iets van kool oid

De ballen waren trouwens heerlijk
  zondag 28 september 2008 @ 10:02:01 #61
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_61965376
quote:
Op zaterdag 27 september 2008 18:40 schreef sigme het volgende:

[..]

Met velen eens dat dit een aanlokkelijk recept is. Wat ik nog graag zou willen weten is: wat eten die Russen hierbij?
Zal het even bij mijn in-huiselijke Russin navragen
Maar kool en bieten worden in de winter erg veel gegeten omdat ze zo lekker makkelijk te bewaren zijn...toen ik daar in september was zag ik allemaal mensen grote zakken witte kool van de markt naar huis slepen, die gaat dan in een kooi van kippegaas op het balkon, de kool gaat daar dan in (samen met zand gelof ik) en blijft zo de hele winter goed...Nu verandert alles natuurlijk heel snel maar de traditionele Russische keuken is heel seizoens gebonden.
Ik ga binnenkort eens Kwas maken, een soort van limonade van geroosterd roggebrood, als het lukt zal ik het recept posten, het is heel lekker!
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
pi_61969097
En als je weinig tijd hebt om allerlei spul aan gort te hakken:
Pakje mix voor gehaktballen met uitjes van de Appie, 300 of 400 gram rundergehakt, 1 ei. Mengen, kneden, rollen, bakken in goede braadpan met beetje water voor de jus, eten.. Ik ben redelijk culinair aangelegd over het algemeen, maar dit blijf ik toch wel heel erg lekkere snelle ballen vinden!!!! Lukt altijd!
  maandag 6 oktober 2008 @ 13:31:32 #63
65434 Parafernalia
Leuker als je denkt
pi_62171587
tvp
Eindelijk iemand die denkt wat iedereen zegt
pi_62172917
quote:
Op maandag 6 oktober 2008 13:31 schreef Parafernalia het volgende:
tvp
underground forever baby
pi_62182786
  maandag 6 oktober 2008 @ 20:13:50 #66
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_62183044
kan iemand even gehakt maken van deze achterlijke reakties? We hebben het hier over eten ja, een beetje respect...
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
pi_62193764
nog geen recept met dille ?
ik dan maar:

pond rundergehakt
snufje zout
flink wat dille (tip: lekker lui, diepvries Aldi)
3 sjalotjes fijn gehakt
1 ei (L)
paneermeel
beetje bloem

ingrediënten voor de ballen mengen en er forse soepballen van draaien
even door de bloem wentelen en aanbraden in (braad)boter
ruim ½ uur in de oven (175-200 ºC)
warm serveren

lekker met een dipsausje:
dille, verse peper, zout, sjalotje super fijn gehakt en een bekertje crème fraish (light) door elkaar roeren
pi_62204796
vanavond gehaktballen
underground forever baby
pi_62205076
Ja hallo, probleem hier.

Mijn ballen vallen uit elkaar. Wat doe ik fout?

* +/- 500g gehakt
* 1 gesnipperd ui
* ketjap + beetje sambal erdoor
* 1 ei

Kneden, goed mengen, mengsel even laten staan en dan door de paneer en in de pan ermee. Maar bij de eerste de beste aanraking heb je het al. . Gescheurde ballen, halve ballen, etc.

Tips?
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
pi_62205163
quote:
Op dinsdag 7 oktober 2008 16:23 schreef Jarno het volgende:
Ja hallo, probleem hier.

Mijn ballen vallen uit elkaar. Wat doe ik fout?

* +/- 500g gehakt
* 1 gesnipperd ui
* ketjap + beetje sambal erdoor
* 1 ei

Kneden, goed mengen, mengsel even laten staan en dan door de paneer en in de pan ermee. Maar bij de eerste de beste aanraking heb je het al. . Gescheurde ballen, halve ballen, etc.

Tips?
Kneed een beetje paneermeel mee, dat zorgt voor een betere binding. En zorg dat je wat vettig gehakt neemt (runder, kalfs of half om half maakt dan niet uit, als het maar vettig is. Neem wat je lekker vindt). En met vettig bedoel ik niet dat het wit moet zien van de vetstukjes, maar biefstuk tartaar is wel het andere uiterste....
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_62205219
Hm. Had vorige keer al wat paneer meegekneed omdat ik al het idee had dat dat het was. Frapant is dat ik dat gisteren dus níet gedaan had, en ze toen al een tikkie beter waren.
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
pi_62208820
quote:
Op dinsdag 7 oktober 2008 16:23 schreef Jarno het volgende:
Ja hallo, probleem hier.

Mijn ballen vallen uit elkaar. Wat doe ik fout?

* +/- 500g gehakt
* 1 gesnipperd ui
* ketjap + beetje sambal erdoor
* 1 ei

Kneden, goed mengen, mengsel even laten staan en dan door de paneer en in de pan ermee. Maar bij de eerste de beste aanraking heb je het al. . Gescheurde ballen, halve ballen, etc.

Tips?
Ui fijner snipperen. Pureren bijvoorbeeld.
Verder veel energie steken in de balvorming. Goed dichtknijpen, flink rollen.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_62215803
En dan vooral niet te snel willen keren!!! Goede pan met dikke bodem gebruiken (gebruik zelf het liefste een gietijzeren braadpan), genoeg boter, en geduld. De bal moet goed dicht schroeien voor je hem om rolt (met beleid!). Zelf vind ik het lekker als ze goed donker worden, klein beetje aankoeken is dan ook niet erg, is juist wel weer lekker voor de jus
pi_62223044
goed paneer erdoor idd, en dat van die ui ook ter harte nemen, de struktuur van een stukje ui geeft al aan dat het uitzichzelf niet gebonden kan worden, er moet dus gehakt omheen zitten om een bal te kunnen vormen.
de ui erg fijn snipperen en goed verdelen door het gehakt is dus een must.
  donderdag 9 oktober 2008 @ 01:43:51 #75
65434 Parafernalia
Leuker als je denkt
pi_62250812
quote:
Op dinsdag 7 oktober 2008 22:11 schreef Sunnythesun het volgende:
En dan vooral niet te snel willen keren!!! Goede pan met dikke bodem gebruiken (gebruik zelf het liefste een gietijzeren braadpan), genoeg boter, en geduld. De bal moet goed dicht schroeien voor je hem om rolt (met beleid!). Zelf vind ik het lekker als ze goed donker worden, klein beetje aankoeken is dan ook niet erg, is juist wel weer lekker voor de jus
Dat merkte ik laatst ook ja. Had altijd gescheurde ballen. Maar als je ze met deksel gewoon een tijdje laat sudderen ( ) dan kun je ze na een tijdje prima rollen.
Eindelijk iemand die denkt wat iedereen zegt
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')