Present. Alleen te weinig paneershit. Heb ik een keer géén oud brood in huis.quote:Op maandag 15 september 2008 16:32 schreef Pappie_Culo het volgende:
Paneermeel of brood (zonder de korsten), ei (klutsie-klutsie) en/of een beetje melk, zout, peper en ui-snippertjes.
Bij AH hebben ze een breed scala aan oude brodenquote:Op maandag 15 september 2008 16:39 schreef Parafernalia het volgende:
[..]
Present. Alleen te weinig paneershit. Heb ik een keer géén oud brood in huis.
Beschuit, krekkers, zweedse broodjes?quote:Op maandag 15 september 2008 16:39 schreef Parafernalia het volgende:
[..]
Present. Alleen te weinig paneershit. Heb ik een keer géén oud brood in huis.
Ligt nu in de pan!quote:Op vrijdag 12 september 2008 15:16 schreef Captain_Fabulous het volgende:
In plaats van brood, geraspte rauwe aardappel gebruiken. ongeveer half half aardappel en vlees, half om half gehakt gebruiken. Mengen, eitje bij, zout en peper, fijn gesniperde ui en knof als je daar zin in hebt
Heel lekker Russisch recept!
Met velen eens dat dit een aanlokkelijk recept is. Wat ik nog graag zou willen weten is: wat eten die Russen hierbij?quote:Op vrijdag 12 september 2008 15:16 schreef Captain_Fabulous het volgende:
In plaats van brood, geraspte rauwe aardappel gebruiken. ongeveer half half aardappel en vlees, half om half gehakt gebruiken. Mengen, eitje bij, zout en peper, fijn gesniperde ui en knof als je daar zin in hebt
Heel lekker Russisch recept!
Denk iets van kool oidquote:Op zaterdag 27 september 2008 18:40 schreef sigme het volgende:
[..]
Met velen eens dat dit een aanlokkelijk recept is. Wat ik nog graag zou willen weten is: wat eten die Russen hierbij?
Zal het even bij mijn in-huiselijke Russin navragenquote:Op zaterdag 27 september 2008 18:40 schreef sigme het volgende:
[..]
Met velen eens dat dit een aanlokkelijk recept is. Wat ik nog graag zou willen weten is: wat eten die Russen hierbij?
Kneed een beetje paneermeel mee, dat zorgt voor een betere binding. En zorg dat je wat vettig gehakt neemt (runder, kalfs of half om half maakt dan niet uit, als het maar vettig is. Neem wat je lekker vindt). En met vettig bedoel ik niet dat het wit moet zien van de vetstukjes, maar biefstuk tartaar is wel het andere uiterste....quote:Op dinsdag 7 oktober 2008 16:23 schreef Jarno het volgende:
Ja hallo, probleem hier.
Mijn ballen vallen uit elkaar. Wat doe ik fout?
* +/- 500g gehakt
* 1 gesnipperd ui
* ketjap + beetje sambal erdoor
* 1 ei
Kneden, goed mengen, mengsel even laten staan en dan door de paneer en in de pan ermee. Maar bij de eerste de beste aanraking heb je het al.. Gescheurde ballen, halve ballen, etc.
Tips?
Ui fijner snipperen. Pureren bijvoorbeeld.quote:Op dinsdag 7 oktober 2008 16:23 schreef Jarno het volgende:
Ja hallo, probleem hier.
Mijn ballen vallen uit elkaar. Wat doe ik fout?
* +/- 500g gehakt
* 1 gesnipperd ui
* ketjap + beetje sambal erdoor
* 1 ei
Kneden, goed mengen, mengsel even laten staan en dan door de paneer en in de pan ermee. Maar bij de eerste de beste aanraking heb je het al.. Gescheurde ballen, halve ballen, etc.
Tips?
Dat merkte ik laatst ook ja. Had altijd gescheurde ballen.quote:Op dinsdag 7 oktober 2008 22:11 schreef Sunnythesun het volgende:
En dan vooral niet te snel willen keren!!! Goede pan met dikke bodem gebruiken (gebruik zelf het liefste een gietijzeren braadpan), genoeg boter, en geduld. De bal moet goed dicht schroeien voor je hem om rolt (met beleid!). Zelf vind ik het lekker als ze goed donker worden, klein beetje aankoeken is dan ook niet erg, is juist wel weer lekker voor de jus
ben deze nu aan 't makenquote:Op maandag 8 september 2008 14:52 schreef Isabeau het volgende:
Voor een speciaal balletje: de gehaktbal van Johnny Boer.
Voor 4 personen:
400 gram rundergehakt
2 el ketjap manis
2 el grove mosterd
1 el zout
1 tl cayennepeper
2 kleine eieren
80 gram paneermeel
3 el boter
1 pot vleesfond van 380 ml
Meng alle ingrediënten op de fond en boter na.
Maak 4 ballen en zet die 30 min. in de koelkast om te rusten.
Braad de ballen in de boter rondom bruin.
Voeg de fond toe en laat de ballen onder af en toe keren en met het deksel schuin op de pan in 45 min. gaar worden.
quote:Op donderdag 9 oktober 2008 01:43 schreef Parafernalia het volgende:
[..]
Dat merkte ik laatst ook ja. Had altijd gescheurde ballen.Maar als je ze met deksel gewoon een tijdje laat sudderen (
) dan kun je ze na een tijdje prima rollen.
Bouilon maar dan sterk.quote:
quote:Op maandag 9 februari 2009 03:57 schreef Pacmaniac het volgende:
tvp
Het recept van mij kan bijna niet mislukken, serveer het in tomatensaus, supermakkelijk maar wel echt geweldig lekkerquote:Op dinsdag 10 februari 2009 17:39 schreef The_Hives het volgende:
even tvp. Heb afgelopen weekend iemand beloofd dat ik wereldse zelfgemaakte ballen ga serveren (terwijl ik ze tot nu toe alleen maar kant en klaar bij de slager heb gehaald)
Ik ben vast ouderwets, maar ik zou er toch kruiden bij doen......quote:Op dinsdag 10 februari 2009 17:42 schreef Tammeh het volgende:
Men neme;
half om half gehakt
1 ei
2 beschuiten
beschuiten tegen elkaar aan draaien tot ze op zijn
ei erdoor
gehakt erbij
kneden
gehakt in pan bakken, et voila.
Meng alles goed door elkaar en kneed nog even. Maak dan een portie en sla daar dan zachtjes op, om de lucht eruit te krijgen.quote:Op dinsdag 10 februari 2009 22:02 schreef Ewelina het volgende:
TVP. Ik maak eigenlijk zelden gehaktballen, voornamelijk omdat ze uit elkaar vallen.
Mijn 'recept:'
- half om half gehakt
- kruiden naar smaak
- 1 ei
- paneermeel
Ik druk de ballen stevig aan, maar de boel blijft uit elkaar donderenWat doe ik fout?
Oja, ik kook electrisch () en op hoe hoog vuur moet je die ballen eigenlijk braden?
Je bedoelt dat ik er gewoon water bij moet gieten? Hoeveel ongeveer? (per 500 gram gehakt, ik maak daar meestal 4 ballen van)quote:Op dinsdag 10 februari 2009 22:10 schreef krakkemieke het volgende:
[..]
Meng alles goed door elkaar en kneed nog even. Maak dan een portie en sla daar dan zachtjes op, om de lucht eruit te krijgen.
Smelt de boter of braadproduct en bak de ballen rondom bruin. Als je er veel hebt, doe het dan in gedeeltes.
Doe dan voorzichtig vocht bij de boter (laat de pan desnoods eerst afkoelen, want het kan enorm spetteren), doe de ballen erbij en laat ze gaar sudderen.
Het gaat niet zozeer om hoeveel gehakt je hebt, maar hoeveel boter je gebruikt en wat voor jus je wilt hebben.quote:Op dinsdag 10 februari 2009 22:12 schreef Ewelina het volgende:
[..]
Je bedoelt dat ik er gewoon water bij moet gieten? Hoeveel ongeveer? (per 500 gram gehakt, ik maak daar meestal 4 ballen van)
Oh nou ja, ik gebruik eigenlijk nooit jus. En maak het dus ook nooit. Maar iig bedankt voor de tips, ik ga binnenkort wel weer een poging doenquote:Op dinsdag 10 februari 2009 22:17 schreef krakkemieke het volgende:
[..]
Het gaat niet zozeer om hoeveel gehakt je hebt, maar hoeveel boter je gebruikt en wat voor jus je wilt hebben.
Het is maar een scheut water, net zoveel dat het suddert ipv bakt.
gekruid gehakt. excuses.quote:Op dinsdag 10 februari 2009 21:53 schreef krakkemieke het volgende:
[..]
Ik ben vast ouderwets, maar ik zou er toch kruiden bij doen......
Ik maak ze zelf in een gietijzeren braadpan die best heet wordt, in genoeg boter met een klein beetje olie zodat het niet verbrand. Ik doe de ballen er in en laat ze liggen tot ik ze met een klein duwtje om kan rollen, dan is de gebakken kant dus goed dicht en plakt het niet meer vast. Overigens helpt het als er een klein laagje paneermeel op de bal zit (echt heel weinig is genoeg). Wat ik ook wel eens doe is ze er in mikken en meteen in de pan laat ronddraaien, maar alleen als ik er zeker van ben dat ik ze stevig genoeg gedraaid heb en daar heb ik niet altijd even veel zin in (kost wat tijd om ze echt compact te krijgen)quote:Op dinsdag 10 februari 2009 22:02 schreef Ewelina het volgende:
Ik druk de ballen stevig aan, maar de boel blijft uit elkaar donderenWat doe ik fout?
Oja, ik kook electrisch () en op hoe hoog vuur moet je die ballen eigenlijk braden?
Slaan, zeg ik je! Slaan!quote:Op dinsdag 10 februari 2009 22:33 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]
Wat ik ook wel eens doe is ze er in mikken en meteen in de pan laat ronddraaien, maar alleen als ik er zeker van ben dat ik ze stevig genoeg gedraaid heb en daar heb ik niet altijd even veel zin in (kost wat tijd om ze echt compact te krijgen)
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |