abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 15 september 2008 @ 16:30:27 #51
65434 Parafernalia
Leuker als je denkt
pi_61648619
Met fricoricofrikandellenvet voor in de frituur
Eindelijk iemand die denkt wat iedereen zegt
pi_61648671
Paneermeel of brood (zonder de korsten), ei (klutsie-klutsie) en/of een beetje melk, zout, peper en ui-snippertjes.
Dance into the fire, to fatal sounds of broken dreams...
  maandag 15 september 2008 @ 16:39:04 #53
65434 Parafernalia
Leuker als je denkt
pi_61648915
quote:
Op maandag 15 september 2008 16:32 schreef Pappie_Culo het volgende:
Paneermeel of brood (zonder de korsten), ei (klutsie-klutsie) en/of een beetje melk, zout, peper en ui-snippertjes.
Present. Alleen te weinig paneershit. Heb ik een keer géén oud brood in huis.
Eindelijk iemand die denkt wat iedereen zegt
pi_61648994
quote:
Op maandag 15 september 2008 16:39 schreef Parafernalia het volgende:

[..]

Present. Alleen te weinig paneershit. Heb ik een keer géén oud brood in huis.
Bij AH hebben ze een breed scala aan oude broden
Dance into the fire, to fatal sounds of broken dreams...
pi_61653893
quote:
Op maandag 15 september 2008 16:39 schreef Parafernalia het volgende:

[..]

Present. Alleen te weinig paneershit. Heb ik een keer géén oud brood in huis.
Beschuit, krekkers, zweedse broodjes?
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  vrijdag 26 september 2008 @ 04:54:27 #56
226867 Superfast
Keep on smiling
pi_61922692
tvp
-je avatar gaf een malware melding bij verschillende users, vandaar verwijderd-
pi_61938670
Iedereen heeft inderdaad zijn eigen recept, gehaktballen kunnen op zo veel manieren!

Mijn recept:
biologisch rundergehakt
paar tenen geperste knoflook
soms een eitje en gemalen beschuit, maar hoeft niet.

kruiden:
gemalen peper en snufje zout
paprikapoeder (scherpe)
koriander (gemalen, zaad)
komijn
drup Worcestershiresauce
  zaterdag 27 september 2008 @ 18:00:44 #58
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_61954817
quote:
Op vrijdag 12 september 2008 15:16 schreef Captain_Fabulous het volgende:
In plaats van brood, geraspte rauwe aardappel gebruiken. ongeveer half half aardappel en vlees, half om half gehakt gebruiken. Mengen, eitje bij, zout en peper, fijn gesniperde ui en knof als je daar zin in hebt
Heel lekker Russisch recept!
Ligt nu in de pan!
pi_61955524
quote:
Op vrijdag 12 september 2008 15:16 schreef Captain_Fabulous het volgende:
In plaats van brood, geraspte rauwe aardappel gebruiken. ongeveer half half aardappel en vlees, half om half gehakt gebruiken. Mengen, eitje bij, zout en peper, fijn gesniperde ui en knof als je daar zin in hebt
Heel lekker Russisch recept!
Met velen eens dat dit een aanlokkelijk recept is. Wat ik nog graag zou willen weten is: wat eten die Russen hierbij?
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  zaterdag 27 september 2008 @ 19:55:40 #60
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_61957088
quote:
Op zaterdag 27 september 2008 18:40 schreef sigme het volgende:

[..]

Met velen eens dat dit een aanlokkelijk recept is. Wat ik nog graag zou willen weten is: wat eten die Russen hierbij?
Denk iets van kool oid

De ballen waren trouwens heerlijk
  zondag 28 september 2008 @ 10:02:01 #61
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_61965376
quote:
Op zaterdag 27 september 2008 18:40 schreef sigme het volgende:

[..]

Met velen eens dat dit een aanlokkelijk recept is. Wat ik nog graag zou willen weten is: wat eten die Russen hierbij?
Zal het even bij mijn in-huiselijke Russin navragen
Maar kool en bieten worden in de winter erg veel gegeten omdat ze zo lekker makkelijk te bewaren zijn...toen ik daar in september was zag ik allemaal mensen grote zakken witte kool van de markt naar huis slepen, die gaat dan in een kooi van kippegaas op het balkon, de kool gaat daar dan in (samen met zand gelof ik) en blijft zo de hele winter goed...Nu verandert alles natuurlijk heel snel maar de traditionele Russische keuken is heel seizoens gebonden.
Ik ga binnenkort eens Kwas maken, een soort van limonade van geroosterd roggebrood, als het lukt zal ik het recept posten, het is heel lekker!
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
pi_61969097
En als je weinig tijd hebt om allerlei spul aan gort te hakken:
Pakje mix voor gehaktballen met uitjes van de Appie, 300 of 400 gram rundergehakt, 1 ei. Mengen, kneden, rollen, bakken in goede braadpan met beetje water voor de jus, eten.. Ik ben redelijk culinair aangelegd over het algemeen, maar dit blijf ik toch wel heel erg lekkere snelle ballen vinden!!!! Lukt altijd!
  maandag 6 oktober 2008 @ 13:31:32 #63
65434 Parafernalia
Leuker als je denkt
pi_62171587
tvp
Eindelijk iemand die denkt wat iedereen zegt
pi_62172917
quote:
Op maandag 6 oktober 2008 13:31 schreef Parafernalia het volgende:
tvp
underground forever baby
pi_62182786
  maandag 6 oktober 2008 @ 20:13:50 #66
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_62183044
kan iemand even gehakt maken van deze achterlijke reakties? We hebben het hier over eten ja, een beetje respect...
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
pi_62193764
nog geen recept met dille ?
ik dan maar:

pond rundergehakt
snufje zout
flink wat dille (tip: lekker lui, diepvries Aldi)
3 sjalotjes fijn gehakt
1 ei (L)
paneermeel
beetje bloem

ingrediënten voor de ballen mengen en er forse soepballen van draaien
even door de bloem wentelen en aanbraden in (braad)boter
ruim ½ uur in de oven (175-200 ºC)
warm serveren

lekker met een dipsausje:
dille, verse peper, zout, sjalotje super fijn gehakt en een bekertje crème fraish (light) door elkaar roeren
pi_62204796
vanavond gehaktballen
underground forever baby
pi_62205076
Ja hallo, probleem hier.

Mijn ballen vallen uit elkaar. Wat doe ik fout?

* +/- 500g gehakt
* 1 gesnipperd ui
* ketjap + beetje sambal erdoor
* 1 ei

Kneden, goed mengen, mengsel even laten staan en dan door de paneer en in de pan ermee. Maar bij de eerste de beste aanraking heb je het al. . Gescheurde ballen, halve ballen, etc.

Tips?
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
pi_62205163
quote:
Op dinsdag 7 oktober 2008 16:23 schreef Jarno het volgende:
Ja hallo, probleem hier.

Mijn ballen vallen uit elkaar. Wat doe ik fout?

* +/- 500g gehakt
* 1 gesnipperd ui
* ketjap + beetje sambal erdoor
* 1 ei

Kneden, goed mengen, mengsel even laten staan en dan door de paneer en in de pan ermee. Maar bij de eerste de beste aanraking heb je het al. . Gescheurde ballen, halve ballen, etc.

Tips?
Kneed een beetje paneermeel mee, dat zorgt voor een betere binding. En zorg dat je wat vettig gehakt neemt (runder, kalfs of half om half maakt dan niet uit, als het maar vettig is. Neem wat je lekker vindt). En met vettig bedoel ik niet dat het wit moet zien van de vetstukjes, maar biefstuk tartaar is wel het andere uiterste....
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_62205219
Hm. Had vorige keer al wat paneer meegekneed omdat ik al het idee had dat dat het was. Frapant is dat ik dat gisteren dus níet gedaan had, en ze toen al een tikkie beter waren.
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
pi_62208820
quote:
Op dinsdag 7 oktober 2008 16:23 schreef Jarno het volgende:
Ja hallo, probleem hier.

Mijn ballen vallen uit elkaar. Wat doe ik fout?

* +/- 500g gehakt
* 1 gesnipperd ui
* ketjap + beetje sambal erdoor
* 1 ei

Kneden, goed mengen, mengsel even laten staan en dan door de paneer en in de pan ermee. Maar bij de eerste de beste aanraking heb je het al. . Gescheurde ballen, halve ballen, etc.

Tips?
Ui fijner snipperen. Pureren bijvoorbeeld.
Verder veel energie steken in de balvorming. Goed dichtknijpen, flink rollen.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_62215803
En dan vooral niet te snel willen keren!!! Goede pan met dikke bodem gebruiken (gebruik zelf het liefste een gietijzeren braadpan), genoeg boter, en geduld. De bal moet goed dicht schroeien voor je hem om rolt (met beleid!). Zelf vind ik het lekker als ze goed donker worden, klein beetje aankoeken is dan ook niet erg, is juist wel weer lekker voor de jus
pi_62223044
goed paneer erdoor idd, en dat van die ui ook ter harte nemen, de struktuur van een stukje ui geeft al aan dat het uitzichzelf niet gebonden kan worden, er moet dus gehakt omheen zitten om een bal te kunnen vormen.
de ui erg fijn snipperen en goed verdelen door het gehakt is dus een must.
  donderdag 9 oktober 2008 @ 01:43:51 #75
65434 Parafernalia
Leuker als je denkt
pi_62250812
quote:
Op dinsdag 7 oktober 2008 22:11 schreef Sunnythesun het volgende:
En dan vooral niet te snel willen keren!!! Goede pan met dikke bodem gebruiken (gebruik zelf het liefste een gietijzeren braadpan), genoeg boter, en geduld. De bal moet goed dicht schroeien voor je hem om rolt (met beleid!). Zelf vind ik het lekker als ze goed donker worden, klein beetje aankoeken is dan ook niet erg, is juist wel weer lekker voor de jus
Dat merkte ik laatst ook ja. Had altijd gescheurde ballen. Maar als je ze met deksel gewoon een tijdje laat sudderen ( ) dan kun je ze na een tijdje prima rollen.
Eindelijk iemand die denkt wat iedereen zegt
pi_62259144
Is je bal nou gelukt?
  donderdag 9 oktober 2008 @ 14:04:21 #77
65434 Parafernalia
Leuker als je denkt
pi_62259270
quote:
Op donderdag 9 oktober 2008 13:58 schreef Thorwald het volgende:
Is je bal nou gelukt?
Ja : )
Eindelijk iemand die denkt wat iedereen zegt
  donderdag 9 oktober 2008 @ 15:30:58 #78
139820 mol_air
Jus ex injuria non oritur
pi_62261507
Trucje (geleerd van mijn moeder), in plaats van ingewikkeld doen met allerhande kruiden, gewoon een zakje ui-creme soep mix van honig door het gehakt. Kruiding is perfect! (zeker makkelijk als je niet teveel tijd/moeite hebt, maar toch lekkere ballen wilt!)
  donderdag 9 oktober 2008 @ 16:40:16 #79
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_62263304
Nog eentje:

500 g rundergakt/ lamsgehakt (of allebei, whatever rocks your boat)
1/2 theelepel kaneel
1/2 theelepel chilipoeder
theelepel komijn
scheutje melk
beetje zout
knoflook
1 of 2 sjalotjes
peterselie
olijfolie
paneermeel/broodkruim (kan maar hoeft niet)

in een beetje olijfolie de heel ieniemini fijngehakte sjalotjes, knoflook en peterselie fruiten.
Dat mengseltje en de rest bij het gehakt doen en kneden tot een egaal papje. Dat scheutje melk is belangrijk, daar krijg je een heel smeuïge boel van.

Mooie kleine balletjes ervan draaien en bakken.

'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_62266726
quote:
Op maandag 8 september 2008 14:52 schreef Isabeau het volgende:
Voor een speciaal balletje: de gehaktbal van Johnny Boer.

Voor 4 personen:

400 gram rundergehakt
2 el ketjap manis
2 el grove mosterd
1 el zout
1 tl cayennepeper
2 kleine eieren
80 gram paneermeel
3 el boter
1 pot vleesfond van 380 ml

Meng alle ingrediënten op de fond en boter na.
Maak 4 ballen en zet die 30 min. in de koelkast om te rusten.
Braad de ballen in de boter rondom bruin.
Voeg de fond toe en laat de ballen onder af en toe keren en met het deksel schuin op de pan in 45 min. gaar worden.
ben deze nu aan 't maken
"Those unforgettable days, for them I live"
pi_62267903
quote:
Op donderdag 9 oktober 2008 01:43 schreef Parafernalia het volgende:

[..]

Dat merkte ik laatst ook ja. Had altijd gescheurde ballen. Maar als je ze met deksel gewoon een tijdje laat sudderen ( ) dan kun je ze na een tijdje prima rollen.
  zondag 12 oktober 2008 @ 17:19:30 #82
65434 Parafernalia
Leuker als je denkt
pi_62330355
Wat is vleesfond?
Eindelijk iemand die denkt wat iedereen zegt
  zondag 12 oktober 2008 @ 17:29:11 #83
24493 Am
Zeg eens Aargh
pi_62330562
Tip voor de uien is ook raspen, gewoon op zo'n knokkel-killer
Blaat het niet dan schaapt het niet
  zondag 12 oktober 2008 @ 17:37:31 #84
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_62330725
quote:
Op zondag 12 oktober 2008 17:19 schreef Parafernalia het volgende:
Wat is vleesfond?
Bouilon maar dan sterk.
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
pi_65870570
tvp
k zie geen enkele reden waarom iemand thuis een computer zou willen hebben.Ken Olson, stichter van Digital Equipment, 1977
  maandag 9 februari 2009 @ 04:21:02 #86
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_65870613
quote:
Op maandag 9 februari 2009 03:57 schreef Pacmaniac het volgende:
tvp
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
  dinsdag 10 februari 2009 @ 15:10:05 #87
182728 honda1990
Laat gaan joh is toch heerlijk
pi_65914237
Gehakt, tijm, oregano, knoflook, veel parmezaanse kaas, chilipoeder/pepertje, zout, olijfolie

Bakken in boter, lekker met tomatensaus en spaghetti.
Écht een aanrader!!
Yes, London. You know: fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON.
  dinsdag 10 februari 2009 @ 17:39:10 #88
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_65920051
even tvp. Heb afgelopen weekend iemand beloofd dat ik wereldse zelfgemaakte ballen ga serveren (terwijl ik ze tot nu toe alleen maar kant en klaar bij de slager heb gehaald )
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_65920172
Men neme;
half om half gehakt
1 ei
2 beschuiten

beschuiten tegen elkaar aan draaien tot ze op zijn
ei erdoor
gehakt erbij
kneden
gehakt in pan bakken, et voila.
  dinsdag 10 februari 2009 @ 18:05:53 #90
182728 honda1990
Laat gaan joh is toch heerlijk
pi_65920985
quote:
Op dinsdag 10 februari 2009 17:39 schreef The_Hives het volgende:
even tvp. Heb afgelopen weekend iemand beloofd dat ik wereldse zelfgemaakte ballen ga serveren (terwijl ik ze tot nu toe alleen maar kant en klaar bij de slager heb gehaald )
Het recept van mij kan bijna niet mislukken, serveer het in tomatensaus, supermakkelijk maar wel echt geweldig lekker
Yes, London. You know: fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON.
pi_65929309
quote:
Op dinsdag 10 februari 2009 17:42 schreef Tammeh het volgende:
Men neme;
half om half gehakt
1 ei
2 beschuiten

beschuiten tegen elkaar aan draaien tot ze op zijn
ei erdoor
gehakt erbij
kneden
gehakt in pan bakken, et voila.
Ik ben vast ouderwets, maar ik zou er toch kruiden bij doen......
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_65929651
TVP. Ik maak eigenlijk zelden gehaktballen, voornamelijk omdat ze uit elkaar vallen.

Mijn 'recept:'
- half om half gehakt
- kruiden naar smaak
- 1 ei
- paneermeel

Ik druk de ballen stevig aan, maar de boel blijft uit elkaar donderen Wat doe ik fout?

Oja, ik kook electrisch ( ) en op hoe hoog vuur moet je die ballen eigenlijk braden?
[b]Op dinsdag 27 januari 2009 21:01 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
We zijn gewoon een topic vol dysfunctional awesomeness! And proud of it!
pi_65930044
quote:
Op dinsdag 10 februari 2009 22:02 schreef Ewelina het volgende:
TVP. Ik maak eigenlijk zelden gehaktballen, voornamelijk omdat ze uit elkaar vallen.

Mijn 'recept:'
- half om half gehakt
- kruiden naar smaak
- 1 ei
- paneermeel

Ik druk de ballen stevig aan, maar de boel blijft uit elkaar donderen Wat doe ik fout?

Oja, ik kook electrisch ( ) en op hoe hoog vuur moet je die ballen eigenlijk braden?
Meng alles goed door elkaar en kneed nog even. Maak dan een portie en sla daar dan zachtjes op, om de lucht eruit te krijgen.
Smelt de boter of braadproduct en bak de ballen rondom bruin. Als je er veel hebt, doe het dan in gedeeltes.
Doe dan voorzichtig vocht bij de boter (laat de pan desnoods eerst afkoelen, want het kan enorm spetteren), doe de ballen erbij en laat ze gaar sudderen.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_65930149
quote:
Op dinsdag 10 februari 2009 22:10 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Meng alles goed door elkaar en kneed nog even. Maak dan een portie en sla daar dan zachtjes op, om de lucht eruit te krijgen.
Smelt de boter of braadproduct en bak de ballen rondom bruin. Als je er veel hebt, doe het dan in gedeeltes.
Doe dan voorzichtig vocht bij de boter (laat de pan desnoods eerst afkoelen, want het kan enorm spetteren), doe de ballen erbij en laat ze gaar sudderen.
Je bedoelt dat ik er gewoon water bij moet gieten? Hoeveel ongeveer? (per 500 gram gehakt, ik maak daar meestal 4 ballen van)
[b]Op dinsdag 27 januari 2009 21:01 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
We zijn gewoon een topic vol dysfunctional awesomeness! And proud of it!
pi_65930322
quote:
Op dinsdag 10 februari 2009 22:12 schreef Ewelina het volgende:

[..]

Je bedoelt dat ik er gewoon water bij moet gieten? Hoeveel ongeveer? (per 500 gram gehakt, ik maak daar meestal 4 ballen van)
Het gaat niet zozeer om hoeveel gehakt je hebt, maar hoeveel boter je gebruikt en wat voor jus je wilt hebben.
Het is maar een scheut water, net zoveel dat het suddert ipv bakt.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_65930363
quote:
Op dinsdag 10 februari 2009 22:17 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Het gaat niet zozeer om hoeveel gehakt je hebt, maar hoeveel boter je gebruikt en wat voor jus je wilt hebben.
Het is maar een scheut water, net zoveel dat het suddert ipv bakt.
Oh nou ja, ik gebruik eigenlijk nooit jus. En maak het dus ook nooit. Maar iig bedankt voor de tips, ik ga binnenkort wel weer een poging doen

[ Bericht 13% gewijzigd door Ewelina op 10-02-2009 22:31:17 ]
[b]Op dinsdag 27 januari 2009 21:01 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
We zijn gewoon een topic vol dysfunctional awesomeness! And proud of it!
pi_65930600
quote:
Op dinsdag 10 februari 2009 21:53 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Ik ben vast ouderwets, maar ik zou er toch kruiden bij doen......
gekruid gehakt. excuses.
pi_65931103
quote:
Op dinsdag 10 februari 2009 22:02 schreef Ewelina het volgende:
Ik druk de ballen stevig aan, maar de boel blijft uit elkaar donderen Wat doe ik fout?

Oja, ik kook electrisch ( ) en op hoe hoog vuur moet je die ballen eigenlijk braden?
Ik maak ze zelf in een gietijzeren braadpan die best heet wordt, in genoeg boter met een klein beetje olie zodat het niet verbrand. Ik doe de ballen er in en laat ze liggen tot ik ze met een klein duwtje om kan rollen, dan is de gebakken kant dus goed dicht en plakt het niet meer vast. Overigens helpt het als er een klein laagje paneermeel op de bal zit (echt heel weinig is genoeg). Wat ik ook wel eens doe is ze er in mikken en meteen in de pan laat ronddraaien, maar alleen als ik er zeker van ben dat ik ze stevig genoeg gedraaid heb en daar heb ik niet altijd even veel zin in (kost wat tijd om ze echt compact te krijgen)
pi_65931202
quote:
Op dinsdag 10 februari 2009 22:33 schreef Sunnythesun het volgende:

[..]

Wat ik ook wel eens doe is ze er in mikken en meteen in de pan laat ronddraaien, maar alleen als ik er zeker van ben dat ik ze stevig genoeg gedraaid heb en daar heb ik niet altijd even veel zin in (kost wat tijd om ze echt compact te krijgen)
Slaan, zeg ik je! Slaan!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_65938199
dat ja.. (maar dan vind ik het nog veel werk soms, ben lui hoor )
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')