Blues | maandag 1 september 2008 @ 21:30 |
Bluezz' en golfer's restaurant-recensies Bluezz' en golfer's Restaurant-recensies, #2 Bluezz' en golfer's Restaurant-recensies, # 3 Bluezz' en golfer's Restaurant-recensies, #4 Laatste etentje | |
Sanne | maandag 1 september 2008 @ 21:32 |
Waar gaan jullie volgende keer naar toe? | |
borisz | maandag 1 september 2008 @ 21:32 |
1 van de leukere topicreeksen in cul ![]() | |
Blues | maandag 1 september 2008 @ 21:34 |
quote:Eerstvolgende zal wel ergens in Australië zijn gok ik ![]() | |
Sanne | maandag 1 september 2008 @ 21:40 |
quote:Ook niet verkeerd!! Ik neem aan dat jullie daar ook wat recensies van zullen schrijven? ![]() | |
golfer | maandag 1 september 2008 @ 21:59 |
Terug vreet post. | |
Ole | dinsdag 2 september 2008 @ 14:14 |
Nog steeds gestopt met roken? Schijnt wel goed te zijn voor je smaak ^ O^ | |
Ingridh007 | dinsdag 10 februari 2009 @ 20:21 |
Enorme kick, maar uh, que pasa? Ik mis jullie recensies! | |
Blues | dinsdag 10 februari 2009 @ 20:23 |
quote:We hadden er even geen zin meer an ![]() Misschien weer in de restaurantweek ![]() | |
golfer | dinsdag 10 februari 2009 @ 20:24 |
Maar we zijn nog wel een aantal keren uit eten geweest hoor. ![]() | |
Windigo | woensdag 11 februari 2009 @ 06:24 |
quote:Laat eens zien dan ![]() | |
Ingridh007 | woensdag 11 februari 2009 @ 08:09 |
Ik hoop dat jullie er weer zin in krijgen ![]() Jullie bezoeken enorm gave restaurants en schrijven er leuk over. Restaurantweek ![]() | |
Blues | woensdag 11 maart 2009 @ 22:01 |
quote:Voor de restaurantweek zie onze 2 recensies in het daarvoor bestemde topic ![]() Vanavond hebben we in de Kloosterkeuken te Haarlem gegeten! WEBSITE Van de site : De kloosterkeuken is een goed lopend horecabedrijf in het hartje van Haarlem en heeft als doelstelling het begeleiden van jongeren die zijn uitgevallen in het VMBO en MBO onderwijs. · De jongeren werken onder de dagelijkse leiding van een team van twee leermeesters en een assistent. Hiermee verkrijgen zij een grote hoeveelheid werkervaring. · De jongeren volgen in samenwerking met het ROC NOVA een horeca vakopleiding. Hierdoor verkrijgen zij een beroepskwalificatie. · Een hulpverlener van Bureau Jeugdzorg Noord-Holland begeleidt de jongeren bij persoonlijke problemen. · Om alle benodigde sociale vaardigheden aan te leren is er eveneens een mogelijkheid om gerichte trainingen te volgen. · Tevens worden de jongeren toegeleid naar stages in het bedrijfsleven en worden zij begeleid bij het vinden van werk en/of een vervolgopleiding. Je moet het wel even weten te vinden ![]() De entree : (eigen foto) ![]() De rest vd foto's van de gerechten zijn echt te donker en te slecht. Bij binnenkomst valt meteen het mooie oude interieur van het klooster op. Grote hoge ruimtes en ingericht met oude spullen die er goed bij passen. De restaurantruimte ziet er gezellig uit, er was ook nog een gedeelte lager gelegen in een 'kelder'. De keuken is ruim en als je eet kan je er net een stukje inkijken. ![]() ![]() Er lopen heel wat jongeren rond, zowel in de keuken als in de bediening. Het zat redelijk vol voor een woensdagavond. De bediening deed het prima, netjes en vriendelijk en onderling hadden ze veel lol. Er liep een begeleider zelf onder het meewerken aanwijzingen te geven en ook hier en daar wat gedrag te corrigeren. We begonnen met een amuse : lolly van kabeljauwmousse, heerlijk! Zag er mooi uit ook. golfers voorgerecht: Lauwwarme salade van gerookte Ierse ossenhaas met artisjok harten en een frisse tomaten dressing de mijne: Lasagne van gesauteerde kabeljauw wangen en courgette, afgemaakt met een milde schuim van kerrie en druiven Allebei erg lekker, niets op aan te merken! (alleen een beetje veel ![]() Daarbij kregen we ook ineens 2 grote bollen zelfgebakken donkerbruin brood met olie en boter, wat meteen met ophalen van de lege borden ook weg werd gehaald. Beter was natuurlijk geweest het bij binnenkomst bij onze fles wijn - die we meteen bestelden ipv eerst een huiswijntje te nemen - te serveren. Maar dat is een keuze denk ik, want ik zag dat het bij elk tafeltje zo ging. golfers hoofdgerecht: Zacht gegaarde tarbotfilet met wilde spinazie, romige truffelpolenta vergezeld met een jus van wilde bospaddestoelen de mijne: Ierse tournedos “Rossini”. Klassieker uit de keuken geserveerd met gebakken eendenlever, risotto, pastinaak en truffeljus SUPERlekker allemaal, vooral de jus en de sausjes vallen op, alle gerechten zijn gewoon echt heerlijk!! We hebben in de hele restaurantweek niet zo lekker gegeten als hier!! ![]() ![]() Als afsluiter koffie met zelfgemaakte limonchello, die op basis van grappa was. Daar houden wij niet zo van, die hadden we wel eens lekkerder gehad. Daarbij op een grote schelp 2 enorme pindarotsen die ook wel zelfgemaakt leken. Alles bij elkaar waren we nog geen 80 euro kwijt. Een aanrader!! Hou er wel rekening mee dat ze alleen open zijn van di t/m vrij. ![]() ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door Blues op 11-03-2009 23:34:53 ] | |
Den_Haag | woensdag 11 maart 2009 @ 22:19 |
klinkt erg goed Bluezz. En golfer's voorgerecht is ook wat ik had gekozen toen ik die kaart zag ![]() | |
Isabeau | woensdag 11 maart 2009 @ 23:38 |
Klinkt super, Bluezz. Alleen vind ik het restaurant er helemaal niet gezellig uitzien, beetje kaal en kil. (en ik mis foto's ![]() | |
golfer | woensdag 11 maart 2009 @ 23:41 |
En omdat het een leerproject is kan er natuurlijk ook wel eens een foutje gemaakt worden. Was bij ons overigens allemaal prima, maar de gasten aan de tafel naast ons kregen 2 verkeerde gerechten geserveerd die voor een andere tafel bedoeld waren. Ik vond het leuk om al die jongens en meisjes zo hun best te zien doen. ![]() | |
Blues | woensdag 11 maart 2009 @ 23:41 |
Nee, het was absoluut niet kaal en kil. Deze foto's van de site, zijn van overdag en toen wij er waren was het buiten al een beetje donker dus kaarslicht ![]() Ik heb wel foto's gemaakt maar die zijn zo donker, ik háát flitsen in restaurants ![]() | |
David Letterman | vrijdag 13 maart 2009 @ 18:57 |
weer leuk om te lezen! | |
LastRequest | vrijdag 13 maart 2009 @ 19:44 |
Daar heb ik ook eens gegeten met mijn vriend! Erg leuk inderdaad om de bediening bezig te zien enzo. Volgens mij hebben ze wel de menukaart "gepimpt", want volgens mij waren er toen ik er was minder bijzondere gerechten. Ik had volgens mij iets van kipfilet met een sausje en zelfgemaakte patat enzo. |