quote:
Op woensdag 11 februari 2009 08:09 schreef Ingridh007 het volgende:Ik hoop dat jullie er weer zin in krijgen

Jullie bezoeken enorm gave restaurants en schrijven er leuk over.
Restaurantweek

. Wij gaan aar de Lindehof in Nuenen.
Voor de restaurantweek zie onze 2 recensies in het daarvoor bestemde topic

Vanavond hebben we in de Kloosterkeuken te Haarlem gegeten!
WEBSITEVan de site :
De kloosterkeuken is een goed lopend horecabedrijf in het hartje van Haarlem en heeft als doelstelling het begeleiden van jongeren die zijn uitgevallen in het VMBO en MBO onderwijs.
· De jongeren werken onder de dagelijkse leiding van een team
van twee leermeesters en een assistent.
Hiermee verkrijgen zij een grote hoeveelheid werkervaring.
· De jongeren volgen in samenwerking met het ROC NOVA een horeca vakopleiding.
Hierdoor verkrijgen zij een beroepskwalificatie.
· Een hulpverlener van Bureau Jeugdzorg Noord-Holland begeleidt de jongeren
bij persoonlijke problemen.
· Om alle benodigde sociale vaardigheden aan te leren is er eveneens een mogelijkheid
om gerichte trainingen te volgen.
· Tevens worden de jongeren toegeleid naar stages in het bedrijfsleven
en worden zij begeleid bij het vinden van werk en/of een vervolgopleiding.
Je moet het wel even weten te vinden
De entree : (eigen foto)
![]()
De rest vd foto's van de gerechten zijn echt te donker en te slecht.Bij binnenkomst valt meteen het mooie oude interieur van het klooster op. Grote hoge ruimtes en ingericht met oude spullen die er goed bij passen.
De restaurantruimte ziet er gezellig uit, er was ook nog een gedeelte lager gelegen in een 'kelder'.
De keuken is ruim en als je eet kan je er net een stukje inkijken.
![]()
![]()
Er lopen heel wat jongeren rond, zowel in de keuken als in de bediening.
Het zat redelijk vol voor een woensdagavond.
De bediening deed het prima, netjes en vriendelijk en onderling hadden ze veel lol.
Er liep een begeleider zelf onder het meewerken aanwijzingen te geven en ook hier en daar wat gedrag te corrigeren.
We begonnen met een
amuse : lolly van kabeljauwmousse, heerlijk! Zag er mooi uit ook.
golfers
voorgerecht: Lauwwarme salade van gerookte Ierse ossenhaas met artisjok harten en een frisse tomaten dressing
de mijne: Lasagne van gesauteerde kabeljauw wangen en courgette, afgemaakt met een milde schuim van kerrie en druiven
Allebei erg lekker, niets op aan te merken!
(alleen een beetje veel
)Daarbij kregen we ook ineens 2 grote bollen zelfgebakken donkerbruin brood met olie en boter, wat meteen met ophalen van de lege borden ook weg werd gehaald. Beter was natuurlijk geweest het bij binnenkomst bij onze fles wijn - die we meteen bestelden ipv eerst een huiswijntje te nemen - te serveren.
Maar dat is een keuze denk ik, want ik zag dat het bij elk tafeltje zo ging.
golfers
hoofdgerecht: Zacht gegaarde tarbotfilet met wilde spinazie, romige truffelpolenta vergezeld met een jus van wilde bospaddestoelen
de mijne: Ierse tournedos “Rossini”. Klassieker uit de keuken geserveerd met gebakken eendenlever, risotto, pastinaak en truffeljus
SUPERlekker allemaal, vooral de jus en de sausjes vallen op, alle gerechten zijn gewoon echt heerlijk!!
We hebben in de hele restaurantweek niet zo lekker gegeten als hier!!

Als afsluiter koffie met zelfgemaakte limonchello, die op basis van grappa was.
Daar houden wij niet zo van, die hadden we wel eens lekkerder gehad.
Daarbij op een grote schelp 2 enorme pindarotsen die ook wel zelfgemaakt leken.
Alles bij elkaar waren we nog geen 80 euro kwijt.
Een aanrader!! Hou er wel rekening mee dat ze alleen open zijn van di t/m vrij.
[ Bericht 0% gewijzigd door Blues op 11-03-2009 23:34:53 ]