FOK!forum / Televisie / Keuringsdienst van waarde, seizoen 2008-2009 # 2
tong80vrijdag 29 augustus 2008 @ 17:13
Hier verder.

Pilesvrijdag 29 augustus 2008 @ 17:15
http://player.omroep.nl/?aflID=7757124
tong80vrijdag 29 augustus 2008 @ 17:17
quote:
Ik dank U. Ik ga gelijk kijken

EnGCatjuhvrijdag 29 augustus 2008 @ 17:37
Heb genoten gisteravond
Pilesvrijdag 29 augustus 2008 @ 17:38
Mooie uitzending hoor Vooral het laatste telefoontje
Morgen toch eens op mn diepvriespizza kijken
Kekaavrijdag 29 augustus 2008 @ 17:42
Geweldig programma.
Vanochtend die van E120 gezien.
tong80vrijdag 29 augustus 2008 @ 17:47
Leuk met de jeugd

Ze hebben niet de domste kinderen uitgekozen.

EnGCatjuhvrijdag 29 augustus 2008 @ 17:51
quote:
Op vrijdag 29 augustus 2008 17:47 schreef tong80 het volgende:
Leuk met de jeugd

Ze hebben niet de domste kinderen uitgekozen.

Klopt, ik vind dat ze het leuk doen
BertMaalderinkvrijdag 29 augustus 2008 @ 17:53
Leuke uitzending

Je kan je natuurlijk wel afvragen wat het eigenlijk nog uitmaakt, als je het verschil toch niet merkt. Al zou je wel kunnen concluderen dat de prijzen van de nep-producten te hoog zijn, en dat dat zo blijft zolang ze geen echte openheid geven over hun soort(en) kaas.
The_Hivesvrijdag 29 augustus 2008 @ 17:57
Sinds kort kijk ik dit ook altijd . Leuk programma. Las alleen ergens dat hun eigen dvd's van slechte kwaliteit zijn, dat ze dit weten, maar er niets aan doen. Beetje tegenstrijdig
sander89vrijdag 29 augustus 2008 @ 17:57
quote:
TVP en ga ook maar even kijken
Longmenvrijdag 29 augustus 2008 @ 20:45
Vandaag een pizza op
kenwelzaterdag 30 augustus 2008 @ 15:31
Leuke uitzending over kaas. Eigenlijk zouden ze al die nepkaas moeten verbieden dan maar duurdere pizza en andere kaasproducten. Want als een bakker geen melkpoeder of melkproducten in zijn melkbrood doet krijgt hoe een boete en die fabrikanten van pizza stoppen gewoon plantaardige olie en van alles en nog wat in hun product zodat het kaas moet zijn.
EnGCatjuhzaterdag 30 augustus 2008 @ 15:38
quote:
Op zaterdag 30 augustus 2008 15:31 schreef kenwel het volgende:
Leuke uitzending over kaas. Eigenlijk zouden ze al die nepkaas moeten verbieden dan maar duurdere pizza en andere kaasproducten. Want als een bakker geen melkpoeder of melkproducten in zijn melkbrood doet krijgt hoe een boete en die fabrikanten van pizza stoppen gewoon plantaardige olie en van alles en nog wat in hun product zodat het kaas moet zijn.
Dat zou niet meteen duurdere pizza's betekenen. Eerder gewoon dat er óók analoogkaas op de pizza zit. Of 'een mengsel van kazen'. Want in 99% van de gevallen is het een mix van kaas en nepkaas.
Pilesdonderdag 4 september 2008 @ 10:58
quote:
Consumentenprogramma over eten. Simpele vragen, hilarische antwoorden. RVU-verslaggevers Maurice Dekkers, Roland Duong, Teun van de Keuken, Wouter Klootwijk en Maarten Remmers stellen vragen aan fabrikanten en gaan op onderzoek uit.

Een koe en een kalf en een heel paard half. De droom is het van Holle Bolle Gijs. Hij kon schrokken, grote brokken. Maar dat was niet goed voor hem. De tijden zijn veranderd. Gijs kan tegenwoordig zijn gulzige gang gaan. Want met hartelijke medewerking van de regering maken voedsel-, snack- en snoepfabrikanten nu heerlijkheden waar je met een gerust hart van eten kan. Zoveel je maar wilt. Zelfs elke dag taart. Als het maar taart is waar een ondergaand zonnetje met de woorden Ik kies bewust op staat. Er is Ik kies bewust patat met mayonaise. Er is Ik kies bewuste frisdrank en worst. Er zijn tientallen kant-en-klare slaatjes met saus waar je onbeperkt van mag smullen, want ze zijn zo Ik kies bewust als Bolle Gijs zich maar kan dromen. We vieren het begin van een nieuw seizoen consumentenpret op televisie met een parade van verschrikkelijk gezond gemaksvoedsel. Je ziet de verslaggevers er tijdens de uitzending al jong en dun van worden. Zo geweldig kiezen ze bewust. Een nieuwtje ook. Taart gemaakt van water, suiker en vet. Goedgekeurd door de Nederlandse regering, omdat je er dun van wordt. Dat wil zeggen, als je er elke dag één eet, anders helpt het niet.
Nieuwe serie? Vanavond om 22.00 uur
marcodejdonderdag 4 september 2008 @ 11:00
Toch niet weer met kinderen? Vond ik persoonlijk geen succes...
Pilesdonderdag 4 september 2008 @ 11:01
quote:
Op donderdag 4 september 2008 11:00 schreef marcodej het volgende:
Toch niet weer met kinderen? Vond ik persoonlijk geen succes...
Zie 3e zin?
tong80donderdag 4 september 2008 @ 20:56
quote:
Op donderdag 4 september 2008 11:00 schreef marcodej het volgende:
Toch niet weer met kinderen? Vond ik persoonlijk geen succes...
Ik vond het wel leuk

Pilesdonderdag 4 september 2008 @ 22:02
Zonder kinderen dus, maar ik kijk nog even niet
cinnamongirldonderdag 4 september 2008 @ 22:05
Er zitten geen kinderen in dit programma, hoor.
Het gaat vanavond over het 'Kies bewust'-logo. Treft, ik wil ook weleens weten wanneer een produkt in aanmerking komt voor dit logo.
Pilesdonderdag 4 september 2008 @ 22:05
quote:
Op donderdag 4 september 2008 22:05 schreef cinnamongirl het volgende:
Er zitten geen kinderen in dit programma, hoor.
De zomereditie wel hè
Maar die is nu voorbij dus
cinnamongirldonderdag 4 september 2008 @ 22:06
quote:
Op donderdag 4 september 2008 22:05 schreef Piles het volgende:

[..]

De zomereditie wel hè
Maar die is nu voorbij dus
Ok. Ik heb de hele zomer geen tv gekeken, dat verklaart een hoop!
Erasmodonderdag 4 september 2008 @ 22:09
Heerlijk om te zien weer
cinnamongirldonderdag 4 september 2008 @ 22:12
Wel vreemd dat volvette mayo wel een logo heeft en de yogonaise niet, terwijl in de laatste minder kcal zit.
Blijkbaar is het aantal kcal in een produkt geen (of niet het enige) ciriterium om in aanmerking te komen voor zo'n logo.
cinnamongirldonderdag 4 september 2008 @ 22:13
...en een ei krijgt geen logo, maar een bakje eiersalade dat vette saus, zout en suiker bevat, wél.
Erasmodonderdag 4 september 2008 @ 22:15
Zo prachtig dat ze met kinderlijk simpele vragen de fabrikanten compleet in het nauw drijven
Pilesdonderdag 4 september 2008 @ 22:19
Spa Blauw & Spa Appel
cinnamongirldonderdag 4 september 2008 @ 22:19
Ah. Het gaat dus allemaal om geld. Je moet als fabrikant betalen om het logo op je produkt te krijgen, en als je niet meedoet, dan schrappen supermarkten je produkt van de schappen.
Pilesdonderdag 4 september 2008 @ 22:20
quote:
Op donderdag 4 september 2008 22:19 schreef cinnamongirl het volgende:
Ah. Het gaat dus allemaal om geld.
Zoals bij alles dus
cinnamongirldonderdag 4 september 2008 @ 22:23
quote:
Op donderdag 4 september 2008 22:20 schreef Piles het volgende:

[..]

Zoals bij alles dus
Ja...maar het is erg treurig dat de consument hierdoor op het verkeerde been wordt gezet.
Het doet mij overigens niets. Ik zie meteen of een produkt (te)veel vet, suiker of zout bevat.
Daarvoer hoef ik niet eens het etiket te lezen, laat staan dat ik zo'n logo nodig heb.
EnGCatjuhdonderdag 4 september 2008 @ 22:26
Ik wist dat het IKB-logo een farce was, maar dit slaat echt alles

Je bent toch wel compleet naïef als je daar je eetpatroon op baseert
Beauregardvrijdag 5 september 2008 @ 20:27
Interesting.
sander89vrijdag 5 september 2008 @ 20:36
Tegen woordig staat KW ook op UG

Even kijken dus
kenwelvrijdag 5 september 2008 @ 21:16
Ik moet zelden ergens om lachen tijdens zo'n soort programma's maar dit slaat op alles.
De fabrikanten met veel geld kopen het logo en plakken het op ieder produkt van hun en klaar. Want maak me niet wijs dat mayosaus van Calve net zo gezond is als fritessaus van Calve. En dan ga ik ervan uit dat je het dagelijks gebruikt bij het eten. Jammer dat dit programma niet op Ned1 wordt uitgezonden en op primetime zodat meer mensen het programma zien en eens wakker worden geschut, want er zijn genoeg mensen die nu alleen maar kijken naar dat logo in de super.

Hopelijk volgende week weer zo'n nuttige uitzending, jammer dat er zo'n programma niet meer zijn op de tv.
Erasmovrijdag 5 september 2008 @ 23:12
quote:
Op vrijdag 5 september 2008 21:16 schreef kenwel het volgende:
Ik moet zelden ergens om lachen tijdens zo'n soort programma's maar dit slaat op alles.
De fabrikanten met veel geld kopen het logo en plakken het op ieder produkt van hun en klaar. Want maak me niet wijs dat mayosaus van Calve net zo gezond is als fritessaus van Calve. En dan ga ik ervan uit dat je het dagelijks gebruikt bij het eten. Jammer dat dit programma niet op Ned1 wordt uitgezonden en op primetime zodat meer mensen het programma zien en eens wakker worden geschut, want er zijn genoeg mensen die nu alleen maar kijken naar dat logo in de super.

Hopelijk volgende week weer zo'n nuttige uitzending, jammer dat er zo'n programma niet meer zijn op de tv.
Meestal komen zulke dingen na een uitzending wel in de kranten
Longmenvrijdag 12 september 2008 @ 15:56
Wat een belachelijk logo dat ik kies bewust Nooit op gelet, gelukkig maar.
Goede aflevering
http://player.omroep.nl/?aflID=7804331
Pilesdonderdag 25 september 2008 @ 19:38
Kijk er tegenwoordig niemand meer
Vanavond weer dus
sander89donderdag 25 september 2008 @ 22:43
Niet echt super bijzondere uitzending vanavond was het, maar wel weer wat bijgeleerd.
Erasmodonderdag 25 september 2008 @ 22:49
quote:
Op donderdag 25 september 2008 22:43 schreef sander89 het volgende:
Niet echt super bijzondere uitzending vanavond was het, maar wel weer wat bijgeleerd.
Wel leuk om te zien hoe de Chinezen winst weten te maken uit een plaag
Curiositydonderdag 25 september 2008 @ 23:08
Bijzonder vond ik het wel en apart, zoals ze die rivierkreeften laten braken in dat bad, bizar.
En dan ook nog eens 700 man om ze te pellen

Ik ben echt een liefhebber van deze lekkernij, lekker met een klein beetje mayo en peper op een broodje
The_Hivesvrijdag 26 september 2008 @ 07:36
nooit verwacht dat ze ook zoveel in onze natuur voorkwamen
Mylenedonderdag 9 oktober 2008 @ 09:23
Vanavond hamburgers.
quote:
’Keuringsdienst’ maakt gehakt van hamburgers

NED. 3, 21.55 UUR

Keuringsdienst van Waarde neemt vanavond de hamburger onder de loep. Oorspronkelijk is het gerecht een bal rundergehakt die een klap heeft gekregen. Volgens KvW is de hedendaagse hamburger meestal niet meer dan een plakje worst, dat gemaakt kan worden van alles wat bij leven kon bewegen. De Keuringsdienst maakt er gehakt van.
bron
The_Hivesdonderdag 9 oktober 2008 @ 10:07
jammer, kan het niet zien vanavond.
sander89donderdag 9 oktober 2008 @ 21:40
Gewoon afval vlees zit in die hamburgers uit de vriezer net zoals bij frikandel.
Pilesdonderdag 9 oktober 2008 @ 21:59
En begonnen
boriszdonderdag 9 oktober 2008 @ 22:13
geweldige aflevering
Pilesdonderdag 9 oktober 2008 @ 22:16
quote:
Op donderdag 9 oktober 2008 22:13 schreef borisz het volgende:
geweldige aflevering
Zeker

Slordig van Unox zeg, over die verpakking
En het vlees bij MacDonalds lijkt me wel in orde, in tegenstelling tot de rest van de ingredienten
Pilesdonderdag 9 oktober 2008 @ 22:17
Om te ijshockeyen
boriszdonderdag 9 oktober 2008 @ 22:20
quote:
Op donderdag 9 oktober 2008 22:16 schreef Piles het volgende:

[..]

Zeker

Slordig van Unox zeg, over die verpakking
En het vlees bij MacDonalds lijkt me wel in orde, in tegenstelling tot de rest van de ingredienten
Ze zagen er wel het beste uit .
Pilesdonderdag 9 oktober 2008 @ 22:22
Die Unox dingen zijn echt smerig, vooral de structuur
boriszdonderdag 9 oktober 2008 @ 22:22
quote:
Op donderdag 9 oktober 2008 22:22 schreef Piles het volgende:
Die Unox dingen zijn echt smerig, vooral de structuur


Doe dan maar een bigmac
Sunnythesundonderdag 9 oktober 2008 @ 22:22
Vind het wel flauw dat die gast niet een goede verse hollandse hamburger van de slager of Appie mee heeft genomen naar de USA trouwens.. Die troep zet ons wel slecht weg zeg
Pilesdonderdag 9 oktober 2008 @ 22:23
quote:
Op donderdag 9 oktober 2008 22:22 schreef borisz het volgende:


Doe dan maar een bigmac
Dat nou ook weer niet
Pilesdonderdag 9 oktober 2008 @ 22:24
quote:
Op donderdag 9 oktober 2008 22:22 schreef Sunnythesun het volgende:
Vind het wel flauw dat die gast niet een goede verse hollandse hamburger van de slager of Appie mee heeft genomen naar de USA trouwens.. Die troep zet ons wel slecht weg zeg
Het ging vooral om het contrast tussen die kant-en-klaarzooi en een hamburger van de echt expert natuurlijk
boriszdonderdag 9 oktober 2008 @ 22:25
quote:
Op donderdag 9 oktober 2008 22:23 schreef Piles het volgende:

[..]

Dat nou ook weer niet
Triple wopper dan ?
Pilesdonderdag 9 oktober 2008 @ 22:27
quote:
Op donderdag 9 oktober 2008 22:25 schreef borisz het volgende:

[..]

Triple wopper dan ?
Gewoon een hamburger van de plaatselijke snackbar
Mac en BK
Remcodonderdag 9 oktober 2008 @ 22:28
quote:
Op donderdag 9 oktober 2008 22:27 schreef Piles het volgende:

[..]

Gewoon een hamburger van de plaatselijke snackbar
Die gaan in de frituur hoor
Curiositydonderdag 9 oktober 2008 @ 22:28
Oh my
Die man van Unox neemt zichzelf wel erg serieus met die hamburgers, of die daar voor door moeten gaan.
De verpakking was al klaar, natuurlijk, hoe kun je het verzinnen, hij stond me daar een partij te liegen.
Als het al waar zou zijn dan is het een kleine moeite om een sticker op het produkt te plakken, zodat je eerlijk verteld wat erin zit.
Ze kunnen hier grote problemen door krijgen, iemand mag geen rund en neemt dus de burger met kip en varkensvlees, terwijl het dus gewoon rund is, kom op zeg, geloven we die onzin nu echt, nou ik niet.

Maar die van Mc donalds zagen er niet slecht uit, en je zag het al aan het gehakt dat deze mooier zouden worden als die van Unox, wat een grauwe dingen.
Tuurlijk er zal wat kleurstof in zitten, maar ach, het oog wil ook wat.

En hij zat echt met lange tanden die Unox dingen te eten en die in new York mocht zijn tanden in die heerlijke sappige burgers zetten
Pilesdonderdag 9 oktober 2008 @ 22:29
quote:
Op donderdag 9 oktober 2008 22:28 schreef Remzz het volgende:

[..]

Die gaan in de frituur hoor
Hier niet hoor
Longmendonderdag 9 oktober 2008 @ 22:30
quote:
Op donderdag 9 oktober 2008 22:28 schreef Curiosity het volgende:
Oh my
Die man van Unox neemt zichzelf wel erg serieus met die hamburgers, of die daar voor door moeten gaan.
De verpakking was al klaar, natuurlijk, hoe kun je het verzinnen, hij stond me daar een partij te liegen.
Als het al waar zou zijn dan is het een kleine moeite om een sticker op het produkt te plakken, zodat je eerlijk verteld wat erin zit.
Ze kunnen hier grote problemen door krijgen, iemand mag geen rund en neemt dus de burger met kip en varkensvlees, terwijl het dus gewoon rund is, kom op zeg, geloven we die onzin nu echt, nou ik niet.

Maar die van Mc donalds zagen er niet slecht uit, en je zag het al aan het gehakt dat deze mooier zouden worden als die van Unox, wat een grauwe dingen.
Tuurlijk er zal wat kleurstof in zitten, maar ach, het oog wil ook wat.

En hij zat echt met lange tanden die Unox dingen te eten en die in new York mocht zijn tanden in die heerlijke sappige burgers zetten
eens, maar sorry die van de MC zag er ook vreselijk uit. Maar goed ik ben dan ook anti Mc
Pilesdonderdag 9 oktober 2008 @ 22:31
quote:
Op donderdag 9 oktober 2008 22:30 schreef Longmen het volgende:

[..]

eens, maar sorry die van de MC zag er ook vreselijk uit. Maar goed ik ben dan ook anti Mc
Plat en klein, maar het vlees leek me wel in orde. Wat Mc er verder allemaal omheen vouwt en mee doet is gewoon smerig natuurlijk
Curiositydonderdag 9 oktober 2008 @ 22:32
quote:
Op donderdag 9 oktober 2008 22:31 schreef Piles het volgende:

[..]

Plat en klein, maar het vlees leek me wel in orde. Wat Mc er verder allemaal omheen vouwt en mee doet is gewoon smerig natuurlijk
Hij zei ook dat die gewoon neutraal smaakte.
Pilesdonderdag 9 oktober 2008 @ 22:33
quote:
Op donderdag 9 oktober 2008 22:32 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Hij zei ook dat die gewoon neutraal smaakte.
Gehakt zonder kruiden e.d. smaakt toch ook neutraal
Of ligt dat aan mij?
Longmendonderdag 9 oktober 2008 @ 22:34
quote:
Op donderdag 9 oktober 2008 22:31 schreef Piles het volgende:

[..]

Plat en klein, maar het vlees leek me wel in orde. Wat Mc er verder allemaal omheen vouwt en mee doet is gewoon smerig natuurlijk
Een hamburger hoort niet plat en klein te zijn. Doe mij er maar zo'n één van die Ier.
Remcodonderdag 9 oktober 2008 @ 22:35
quote:
Op donderdag 9 oktober 2008 22:32 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Hij zei ook dat die gewoon neutraal smaakte.
Klopt, bij meteen na het bakken gaat er ook een zout/peper mix overheen bij de Mc daarna smaken de patty's wel wat anders.
quote:
Op donderdag 9 oktober 2008 22:34 schreef Longmen het volgende:

[..]

Een hamburger hoort niet plat en klein te zijn. Doe mij er maar zo'n één van die Ier.
Wat ze lieten zien waren natuurlijk hamburger/Big Mac patty's, het vlees van Quater Pounder en Big Tasty is vele malen dikker.
Pilesdonderdag 9 oktober 2008 @ 22:36
quote:
Op donderdag 9 oktober 2008 22:34 schreef Longmen het volgende:

[..]

Een hamburger hoort niet plat en klein te zijn. Doe mij er maar zo'n één van die Ier.
Precies
7mm vs half pond
Curiositydonderdag 9 oktober 2008 @ 22:39
quote:
Op donderdag 9 oktober 2008 22:33 schreef Piles het volgende:

[..]

Gehakt zonder kruiden e.d. smaakt toch ook neutraal
Of ligt dat aan mij?
Nee hoor.
Het toont aan dat er niet mee gerommeld wordt, 100% rundvlees.
Longmendonderdag 9 oktober 2008 @ 22:43
quote:
Op donderdag 9 oktober 2008 22:35 schreef Remzz het volgende:
Wat ze lieten zien waren natuurlijk hamburger/Big Mac patty's, het vlees van Quater Pounder en Big Tasty is vele malen dikker.
En dat vind ik dus geen "hamburgers" die meuk is niet te vreten.
Kidney_Beanvrijdag 10 oktober 2008 @ 00:31
Ik viel er helaas pas half in, en vroeg me toch wat dingen af:

- ik dacht dat Mc Donalds er heel slecht vanaf zou komen, maar begrijp ik nou dat ze als enige alleen maar 100% rundvlees gebruiken en al die andere unox/shitverpakkingen niet? Dus dat in basis de Mac er nog als beste vanaf komt?

- Wat deed precies die Ierse man erin (en weet iemand het hele recept met die hamburger met uien )?
The_Hivesvrijdag 10 oktober 2008 @ 07:31
quote:
Op vrijdag 10 oktober 2008 00:31 schreef Kidney_Bean het volgende:
Ik viel er helaas pas half in, en vroeg me toch wat dingen af:

- ik dacht dat Mc Donalds er heel slecht vanaf zou komen, maar begrijp ik nou dat ze als enige alleen maar 100% rundvlees gebruiken en al die andere unox/shitverpakkingen niet? Dus dat in basis de Mac er nog als beste vanaf komt?

nee, in Amerika is het 100% rundvlees. Europa niet persé
quote:
- Wat deed precies die Ierse man erin (en weet iemand het hele recept met die hamburger met uien )?
dat was volgens mij het hele recept


Maar na die laffe Nederlandse hamburgers gezien te hebben weet ik weer precies waarom ik die voorverpakte zooi nooit koop .
The_Hivesvrijdag 10 oktober 2008 @ 07:31
quote:
Op donderdag 9 oktober 2008 10:07 schreef The_Hives het volgende:
jammer, kan het niet zien vanavond.
Pandora73vrijdag 10 oktober 2008 @ 09:36
tvp
kenwelzaterdag 11 oktober 2008 @ 14:45
toffe uitzending over hamburger, ik vraag blijft onbeantwoord waar komt de naam Hamburger vandaan. Er zit geen ham in.

Die Unox dingen zagen er wel slecht uit, en ze smaken ook niet (onlangs een pakje gekocht), ik blijf bij mijn hamburger van de Ijskoning.
Curiosityzaterdag 11 oktober 2008 @ 15:36
quote:
Op zaterdag 11 oktober 2008 14:45 schreef kenwel het volgende:
toffe uitzending over hamburger, ik vraag blijft onbeantwoord waar komt de naam Hamburger vandaan. Er zit geen ham in.

Uit Hamburg
travelmanzaterdag 11 oktober 2008 @ 18:00
Érg leuke en informatieve uitzending!! Die gast van de Unox was net een karikatuur!! Volgens mij was hij niet bedacht op kritische vragen!!
Pilesdonderdag 16 oktober 2008 @ 17:37
Vanavond:
quote:
Hij is geel, zuur en hij glimt. En er is niemand op de wereld die er nog nooit één heeft gezien. Een citroen. Iedereen weet wat het is, maar wat maar heel weinig mensen weten is hoe het komt dat citroenen glimmen. De verslaggevers van de Keuringsdienst van Waarde konden het eerst ook niet geloven toen ze er van hoorden. Elke citroen wordt als een antiek meubel in de boenwas gezet en gepoetst. Waarom? Vraag dat maar aan de Keuringsdienst van Waarde
rubbereenddonderdag 16 oktober 2008 @ 20:33
ik heb zelden een citroen vast dus dat wist ik niet eens
boriszdonderdag 16 oktober 2008 @ 20:50
quote:
Op donderdag 16 oktober 2008 20:33 schreef rubbereend het volgende:
ik heb zelden een citroen vast dus dat wist ik niet eens
Ik gebruik een citroen eigenlijk alleen maar voor het eten. Voor citroenpasta ofzo
Pilesdonderdag 16 oktober 2008 @ 21:57
Nu
rubbereenddonderdag 16 oktober 2008 @ 22:07
"ja dat is goed voor de houdbaarheid en dingen"
"Houdbaardheid en dingen?"
"Ja houdbaarheid en dingen"

Longmenvrijdag 17 oktober 2008 @ 12:04
quote:
Op donderdag 16 oktober 2008 20:33 schreef rubbereend het volgende:
ik heb zelden een citroen vast dus dat wist ik niet eens
[onderbroekenlolmodus] alleen meloenen zeker[/onderbroekenlolmodus]

OT: Helaas gemist, even uitzendinggemist aanslingeren.
boriszvrijdag 17 oktober 2008 @ 12:30
Geweldige aflevering
travelmandonderdag 30 oktober 2008 @ 17:40
Vanavond: dé ui

De ui krijgt van de scheet de schuld. En veel eerbied is er niet voor de ui als eten. We staan er onverschillig tegenover en willen alleen van de ui het gemak en er niet om huilen. Maar de Keuringsdienst van Waarde doet een ontdekking. Hoe je met spotgoedkope uien miljonair kunt worden. Wat kost een ui? Keuringsdienst van Waarde in tranen!
EnGCatjuhdonderdag 30 oktober 2008 @ 21:18
Maar weer eens kijken. Heb er alweer te veel gemist dit seizoen.
EnGCatjuhdonderdag 30 oktober 2008 @ 22:05
Kilo uien voor -0,02 euro.
Roidonderdag 30 oktober 2008 @ 22:12
UI
Roidonderdag 30 oktober 2008 @ 22:13
Relevant topic

Hoe snij je dat laatste stukje nou?!?
rubbereenddonderdag 30 oktober 2008 @ 22:15
de productiekosten.................. ehm die hou ik voor mezelf....

katsjing
rubbereenddonderdag 30 oktober 2008 @ 22:18
je kan ze nog duurder maken............... ik zal het doorgeven
EnGCatjuhdonderdag 30 oktober 2008 @ 22:19
quote:
Op donderdag 30 oktober 2008 22:18 schreef rubbereend het volgende:
je kan ze nog duurder maken............... ik zal het doorgeven
Geniaal ja
EnGCatjuhdonderdag 30 oktober 2008 @ 22:19
"Als je gesneden uien verkoopt, kan je er een flinke marge op trekken, want het is alsnog goedkoper dan broccoli!"

EnGCatjuhdonderdag 30 oktober 2008 @ 22:22
Bosui
tong80donderdag 30 oktober 2008 @ 22:23
quote:
Op donderdag 30 oktober 2008 22:18 schreef rubbereend het volgende:
je kan ze nog duurder maken............... ik zal het doorgeven


Erasmodonderdag 30 oktober 2008 @ 22:26
Tijd voor een Fok!-uieninvesteringsgroep dan maar?
rubbereenddonderdag 30 oktober 2008 @ 22:26
ik welk bos groeit de bos ui en dan die vrouw aan de telefoon met wie spreek ik dan, met Teun
EnGCatjuhdonderdag 30 oktober 2008 @ 22:29
quote:
Op donderdag 30 oktober 2008 22:26 schreef Erasmo het volgende:
Tijd voor een Fok!-uieninvesteringsgroep dan maar?
Een uiensnijbedrijf doet het blijkbaar wel goed inderdaad.
golferdonderdag 30 oktober 2008 @ 22:29
Geniale uitzending weer, vooral die laatste vraag van Teun over de bosui.
Roidonderdag 30 oktober 2008 @ 22:32
Een van het beste programma op de Nederlandse TV
Daverzdonderdag 30 oktober 2008 @ 22:43
quote:
Op donderdag 30 oktober 2008 17:40 schreef travelman het volgende:
Vanavond: dé ui

De ui krijgt van de scheet de schuld. En veel eerbied is er niet voor de ui als eten. We staan er onverschillig tegenover en willen alleen van de ui het gemak en er niet om huilen. Maar de Keuringsdienst van Waarde doet een ontdekking. Hoe je met spotgoedkope uien miljonair kunt worden. Wat kost een ui? Keuringsdienst van Waarde in tranen!
Toch vind ik het naive van die knullen soms wel storend. Zich tot in den treure afvragen waarom gesnipperde uitjes zoveel duurder zijn dan een net uien. Kritisch zijn is prima, maar dit is toch hetzelfde als je afvragen waarom 2 losse aardappelen ¤ 0,20 kosten en een patatje ¤ 1,75? Of een bakje mayo bij de Mc ¤ 0,40 en een fles met 40x zoveel slechts ¤ 1,40? Natuurlijk zal het bedrijf een gezonde winst maken, maar dat is ook niet verboden lijkt me.

Ze hebben vaak erg interessante afleveringen, zoals waar de vruchten uit de bosvruchtenyoghurt vandaan komen, waar überhaupt de spullen vandaan komen die bij ons lekker makkelijk altijd in de winkel liggen, erg interessant om te zien. Maar zodra het om inkoop - verkoopprijs gaat lijken ze factoren als personeel, apparatuur, huur, licht, vervoer etc te vergeten.
golferdonderdag 30 oktober 2008 @ 23:58
quote:
Op donderdag 30 oktober 2008 22:43 schreef Daverz het volgende:


Toch vind ik het naive van die knullen soms wel storend.

Naïef?
Ik dacht het niet. Naïef spelen, dat wel, maar intussen zo vilein de boel tot op het bot blootleggen.
tong80vrijdag 31 oktober 2008 @ 02:43
quote:
Op donderdag 30 oktober 2008 23:58 schreef golfer het volgende:

[..]


Naïef?
Ik dacht het niet. Naïef spelen, dat wel, maar intussen zo vilein de boel tot op het bot blootleggen.
Precies ze zijn jong. Maar weten precies waar ze mee bezig zijn.

The_Hivesvrijdag 31 oktober 2008 @ 15:06
quote:
Op vrijdag 31 oktober 2008 02:43 schreef tong80 het volgende:

[..]

Precies ze zijn jong. Maar weten precies waar ze mee bezig zijn.


jong? Ik weet niet of jij al 90 bent Tong, maar die gast die zelf de uien ging pellen is nou ook niet bepaald een broekkie
UIO_AMSdinsdag 4 november 2008 @ 14:10
Verdomme de uitzending gemist. Volgende keer maar weer beter.

Of uitzending gemist er maar weer op na slaan.
Longmendonderdag 13 november 2008 @ 22:04
Waarom is t niet vandaag?
Bluesdonderdag 13 november 2008 @ 22:57
Nee, volgende week pas weer.
http://kvw.rvu.nl/index.php?page=afleveringen&action=show
Longmendonderdag 20 november 2008 @ 17:41
Niet vergeten te kijken post!
sander89donderdag 20 november 2008 @ 21:25
quote:
Op donderdag 20 november 2008 17:41 schreef Longmen het volgende:
Niet vergeten te kijken post!
rubbereenddonderdag 20 november 2008 @ 21:50
vandaag de bospaddestoelen
Pilesdonderdag 20 november 2008 @ 22:01
En begonnen
Tourniquetdonderdag 20 november 2008 @ 22:31
't was weer leuk
rubbereenddonderdag 20 november 2008 @ 23:36
we gaan de verpakking aanpassen
Longmenvrijdag 21 november 2008 @ 11:47
"ik heb hier een bos paddenstoelen"
TheSilverSpoonvrijdag 21 november 2008 @ 12:00
quote:
Op donderdag 20 november 2008 23:36 schreef rubbereend het volgende:
we gaan de verpakking aanpassen
Het leek mij een zeer adequate oplossing van AH, vooropgesteld dat het werkelijk uitgevoerd wordt. Vorige week kocht ik uit het rek met kruiden 'vanillestokjes. Je raadt het al... er zat maar één stokje in. Er zit een venstertje in zo'n zakje, evengoed was ik wel verbaasd.

De verse paddestoelensoep die voorgeschoteld werd zag er zeer smakelijk uit overigens. De zoute massa uit een zak, pot of pakje komt daar niet eens bij een de buurt voor wat betreft de smaak, laat staan het gebruik van paddestoelen.
Longmendonderdag 4 december 2008 @ 19:54
Jammer toch dat het elke keer moet wijken voor andere zaken
The_Hiveszaterdag 6 december 2008 @ 16:12
komende donderdag is het wel weer?
golferzaterdag 6 december 2008 @ 16:16
quote:
Op zaterdag 6 december 2008 16:12 schreef The_Hives het volgende:
komende donderdag is het wel weer?
Ja, staat wel weer geprogrammeerd in de gids.
The_Hivesdonderdag 11 december 2008 @ 13:31
De uitzending van vanavond
quote:
Uitzending 11 december '08, 21:55


Prachtig, ontroerend, oud hout. Hout gaat lang mee en als de lange
lengtes aan de koppen zijn verrot kun je van de middenstukken nog
meubels maken. Of oud houten vloertjes leggen. Prachtig, ontroerend en
je zou haast het modewoord duurzaam tegen iets zeggen, van oud hout
gemaakt. Maar een probleem dient zich aan. Het wordt zo mooi gevonden
(en ontroerend), meubilair van oud hout, dat er aan oud hout enorm te
kort is.

De Keuringsdienst van Waarde doet een uitvinding: een houtwormfabriek.
En geloof het of niet, die was er al. Om nieuw hout oud te maken.
Enfermeradonderdag 11 december 2008 @ 22:01
Voorstukje:
Presentator: "Oke, en dan gaat u het dus gewoon weer kapot maken? (over het 'nieuwe' hout)
Meneer van het bedrijf: "Nou, ik noem het 'veredelen'."

Ik denk dat dit weer leuk gaat worden
Roidonderdag 11 december 2008 @ 22:08
Wat een onderwerp
Roidonderdag 11 december 2008 @ 22:10
Uit de huizen van Chinezen gehaald
Enfermeradonderdag 11 december 2008 @ 22:31
Karakter en uitstraling, omfg
Longmendonderdag 11 december 2008 @ 22:42
Niet zo onthullend vanavond maar wel leuk!
golferdonderdag 11 december 2008 @ 23:42
De inkoper van de Xenox merkte ter plekke ook even dat ie genept werd door die Chinezen.
Dapper dat Xenox toch toestemming gaf voor deze uitzending.
EnGCatjuhvrijdag 12 december 2008 @ 10:27
quote:
Op donderdag 11 december 2008 23:42 schreef golfer het volgende:
De inkoper van de Xenox merkte ter plekke ook even dat ie genept werd door die Chinezen.
Dapper dat Xenox toch toestemming gaf voor deze uitzending.
Ja, dat was wel opvallend.
rubbereendvrijdag 12 december 2008 @ 11:50
is dat nieuw hout?
JA



onee toch oud

en die man van de Xenos maar lachen want hij weet dat hij het toch wel verkocht krijgt

TheSilverSpoonvrijdag 12 december 2008 @ 11:56
quote:
Op donderdag 11 december 2008 22:31 schreef Enfermera het volgende:
Karakter en uitstraling, omfg
Een enorme faalhaas die vloerveredelaar, type colporteur die doorgegroeid is in het bedrijf. Koopt pakken bij de C&A en mag graag dom lullen.

Xenos kerel daarentegen vond ik wel goed eigenlijk. Eerlijk over wat ze doen en hoe het werkt, en hij gaf ruiterlijk toe dat ze het old wood label kennelijk niet altijd juist gebruiken.
The_Hivesvrijdag 12 december 2008 @ 12:22
quote:
Op vrijdag 12 december 2008 11:56 schreef TheSilverSpoon het volgende:

[..]

Een enorme faalhaas die vloerveredelaar, type colporteur die doorgegroeid is in het bedrijf. Koopt pakken bij de C&A en mag graag dom lullen.

Xenos kerel daarentegen vond ik wel goed eigenlijk. Eerlijk over wat ze doen en hoe het werkt, en hij gaf ruiterlijk toe dat ze het old wood label kennelijk niet altijd juist gebruiken.
nou ja, niet juist gebruiken..... hij gaf toe genept te zijn door die chinezen bij dat product en dat die dus niet meer het label Old Wood zou dragen in het vervolg.
TheSilverSpoonvrijdag 12 december 2008 @ 12:39
quote:
Op vrijdag 12 december 2008 12:22 schreef The_Hives het volgende:
nou ja, niet juist gebruiken..... hij gaf toe genept te zijn door die chinezen bij dat product en dat die dus niet meer het label Old Wood zou dragen in het vervolg.
Ik hoor 'm niet zeggen dat hij genept is. Hij zei volgens mij alleen dat hij het niet wist. Dat is wat anders. Het effect is hetzelfde: het label wordt gebruikt op producten waar het niet op hoort. Ik geloof ook best dat het niet expres is gedaan, maar of ze ook 'genept' zijn vind ik wel een sterke conclusie. Niet goed uitzoeken zou ook een reden kunnen zijn dat ze het niet wisten. Je ziet dat ze het nu simpelweg zo konden achterhalen.
rubbereendvrijdag 12 december 2008 @ 13:34
Ik heb ook ernstig het idee dat hij wat besteld en vervolgens gaan de Chinezen zelf bedenken hoe ze het gaan leveren. Ze willen het netjes doen. Ook met dat deurtje met het glas erin, doe vrouw wilde het glas eruit en die man van de Xenos wilde het erin houden
Longmendonderdag 18 december 2008 @ 08:45
Vanavond weer!
quote:
Van een oude koe een nieuwe maken. Bij de slager en in het slachthuis zijn kostelijke stukjes vlees gedoemd te verdwijnen in de gehaktmolen. De snippertjes die van de biefstuk afgesneden worden en de puntjes van de ossenhaas. Gehakt! Maar dat hoeft niet meer. Van de snippertjes kan weer een hele nieuwe koe gemaakt worden. Door ze aan elkaar te plakken. Er is een lijm voor die uit beestenbloed gemaakt wordt. En met die lijm maakt de Keuringsdienst van Waarde van een tartaartje een reusachtige tournedos
golferdonderdag 18 december 2008 @ 22:23
Briljante aflevering weer.
ik wist dit ook niet van dat aan elkaar gelijmde vlees.
Heb meteen even in de diepvries gekeken waar we nog van die verpakte supermarkt diepvries ossenhaas-tournedos hebben liggen. Er staat nergens op dat het 'gevormd' vlees is, maar ik neem nu aan dat het ook van die gelijmde meuk is.
kwaakvaakdonderdag 18 december 2008 @ 23:39
quote:
Op donderdag 18 december 2008 22:23 schreef golfer het volgende:
Briljante aflevering weer.
ik wist dit ook niet van dat aan elkaar gelijmde vlees.
Heb meteen even in de diepvries gekeken waar we nog van die verpakte supermarkt diepvries ossenhaas-tournedos hebben liggen. Er staat nergens op dat het 'gevormd' vlees is, maar ik neem nu aan dat het ook van die gelijmde meuk is.
En daar ga je imho de fout in, het is geen meuk. Eerder composiet vlees. Meuk zou het zijn als ze van 3 verschillende dieren een stuk vlees zouden maken.

Overigens vond ik deze aflevering erg goed in elkaar steken, duidelijk wat meer aandacht aan besteed dan aan sommige andere afleveringen die toch vooral gemaakt leken te zijn om ff lekker snel wat te maken en de niet echt van een goed staaltje journalistiek denk werk getuigden.
Bluesdonderdag 18 december 2008 @ 23:44
Ik ben het ook niet eens met de term 'meuk' golfer
Het zijn resten van het vlees zelf, en volgens mij is het nog best lekker ook.
Prachtig ook altijd die telefoongesprekken, waarbij voorlichters nog veel te vaak maar 'wat zeggen' om van zo'n lastige doorvrager af te zijn
Longmenvrijdag 19 december 2008 @ 08:28
quote:
Op donderdag 18 december 2008 23:44 schreef Bluezz het volgende:
Prachtig ook altijd die telefoongesprekken, waarbij voorlichters nog veel te vaak maar 'wat zeggen' om van zo'n lastige doorvrager af te zijn
Ja en die ene die argwaan kreeg: "met wie spreek ik eigenlijk?"
The_Hivesvrijdag 19 december 2008 @ 17:43
Ik ga er toch wel heel anders naar kijken . Niet dat het vlees niet goed is, maar ik zal wel voortaan kijken of het gelijmd is (in ieder geval proberen om het te zien/herkennen ) .
Erasmovrijdag 19 december 2008 @ 17:45
quote:
Op vrijdag 19 december 2008 08:28 schreef Longmen het volgende:

[..]

Ja en die ene die argwaan kreeg: "met wie spreek ik eigenlijk?"
Met Teun!

The_Hivesvrijdag 19 december 2008 @ 17:49
quote:
Op vrijdag 19 december 2008 17:45 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Met Teun!


Hij heeft een ook een perfecte naam voor dit programma: Teun van de Keuken
Mirjamvrijdag 19 december 2008 @ 17:51
quote:
Op donderdag 18 december 2008 22:23 schreef golfer het volgende:
Briljante aflevering weer.
ik wist dit ook niet van dat aan elkaar gelijmde vlees.
Heb meteen even in de diepvries gekeken waar we nog van die verpakte supermarkt diepvries ossenhaas-tournedos hebben liggen. Er staat nergens op dat het 'gevormd' vlees is, maar ik neem nu aan dat het ook van die gelijmde meuk is.
ik had van de week een beenham, waarcvan ik zeker wist dat die aan elkaar geknutseld was
aflevering gemist, jammer
en de term meuk, daar ben ik het wel degelijk mee eens.
als je een boterham koopt, zit je toch ook niet te wachten op aan elkaar gelijmde kruimels van andere boterhammen?
Stansfieldzaterdag 20 december 2008 @ 15:19
Blijft een erg goed programma. Vooral dat hippe sloophout vond ik erg grappig.
TheSilverSpoonzaterdag 20 december 2008 @ 17:24
quote:
Op donderdag 18 december 2008 08:45 schreef Longmen het volgende:
Vanavond weer!
Lijkt mij een beetje het dunnetjes overdoen van een uitzending uit 2005 ofzo. Daar is al eerder uitgebreid aan bod gekomen dat bijv beenham geen heel stuk is. Ook het aan elkaar plakken van de stukken vlees d.m.v. het masseren waarbij de eiwitten hun werk doen. Hier gaat het iets ruimer over alle soorten vlees.
quote:
Elk beest heb un haas
Lekker droog.

[ Bericht 10% gewijzigd door TheSilverSpoon op 20-12-2008 17:33:47 ]
Pilesdonderdag 8 januari 2009 @ 21:28
quote:
Afl.: Mandarijn. Keurige partjes, maar hoe kan dat? Keuringsdienst van Waarde wordt overspoeld met kijkersvragen. Eindelijk maken de verslaggevers wat tijd vrij voor een antwoord. Op de ogenschijnlijk zo onschuldige vraag, hoe krijgen ze de partjes mandarijn in blik zo netjes, zo schoon en zo helemaal zonder vliesje? Het antwoord blijkt, als veel vaker, in China te vinden. Kijk niet, kijker, als u dol bent op mandarijntjes uit blik. Die partjes hebben het heel zwaar voor ze uiteindelijk op sap in het blik gaan. Arme partjes mandarijn.
22.05 uur, Nederland 3
Roidonderdag 8 januari 2009 @ 21:40
Hmm klinkt niet echt boeiend.. Ben ook eigenlijk nog nooit mandarijnen in blik tegen gekomen!
Pilesdonderdag 8 januari 2009 @ 22:11
Begint
boriszdonderdag 8 januari 2009 @ 22:11
Begint nu al grappig
Felixadonderdag 8 januari 2009 @ 22:14
"So then afterwards the floebertjes come off?"
Pilesdonderdag 8 januari 2009 @ 22:19
Zo, die zijn goed, met mandarijnen
Felixadonderdag 8 januari 2009 @ 22:23
Gootsteenontstopper!
Pilesdonderdag 8 januari 2009 @ 22:30
Het werkt nog ook
Longmendonderdag 8 januari 2009 @ 22:32
quote:
Op donderdag 8 januari 2009 21:40 schreef Roi het volgende:
Hmm klinkt niet echt boeiend.. Ben ook eigenlijk nog nooit mandarijnen in blik tegen gekomen!
T was best shocking eigenlijjk. Ik houd toch al niet van die blik dingen

Leuk dat je zelf ook ideeën kan gaan indienen.
Erasmodonderdag 8 januari 2009 @ 22:35
Stiekem moet ik bij die Chinese fabrieken toch altijd aan het volgende tafereel denken:

Longmendonderdag 8 januari 2009 @ 22:43
quote:
Op donderdag 8 januari 2009 22:35 schreef Erasmo het volgende:
Stiekem moet ik bij die Chinese fabrieken toch altijd aan het volgende tafereel denken:

[ afbeelding ]
golfervrijdag 9 januari 2009 @ 00:52
Briljante aflevering.
Vooral de manier waarop in China werd gefilmd met die filmmuziek er onder.
Bluesvrijdag 9 januari 2009 @ 00:56
quote:
Op donderdag 8 januari 2009 22:35 schreef Erasmo het volgende:
Stiekem moet ik bij die Chinese fabrieken toch altijd aan het volgende tafereel denken:

[ afbeelding ]
Ik post dit net in de CUL sc, zonder je post te hebben gelezen :
quote:
Op vrijdag 9 januari 2009 00:50 schreef Bluezz het volgende:
Geweldige aflevering van de KvW
Die muziek en die beelden in de chinese fabriek Deed me denken aan Sjakie en de chocoladefabriek (die muziek dan... ik zou er de oempaloempa muziek onder hebben gezet.
rubbereendvrijdag 9 januari 2009 @ 00:58
er zat ook een hele mooi wending in de uitzending, eerst lijkt alles nog mooi en weinig aan de hand en ineens......... chemische middelen waar niet gefilmd mag worden in Italië
golfervrijdag 9 januari 2009 @ 01:00
quote:
Op vrijdag 9 januari 2009 00:58 schreef rubbereend het volgende:
er zat ook een hele mooi wending in de uitzending, eerst lijkt alles nog mooi en weinig aan de hand en ineens......... chemische middelen waar niet gefilmd mag worden in Italië
Spanje.
rubbereendvrijdag 9 januari 2009 @ 01:05
oja, Valencia
Erasmovrijdag 9 januari 2009 @ 01:20
En het medisch water natuurlijk
Enfermeravrijdag 9 januari 2009 @ 10:18
Bizar.. Heb vanochtend ff de herhaling gezien. Gootsteenontstopper en zoutzuur?? Voor mij geen fruit uit blik meer. Ik stop cold turkey
amarantavrijdag 9 januari 2009 @ 12:55
Ik ook Ik lustte het al niet maar nu laat ik het zeker en vast staan. En de partjes van de slagroomtaarten laat ik ook gewoon liggen.
amarantavrijdag 9 januari 2009 @ 12:56
quote:
Op donderdag 8 januari 2009 22:35 schreef Erasmo het volgende:
Stiekem moet ik bij die Chinese fabrieken toch altijd aan het volgende tafereel denken:

[ afbeelding ]
Ik ook!
En dan komen we nu in de kamer met de buis met.... heerlijk!
Erasmovrijdag 9 januari 2009 @ 13:05
quote:
Op vrijdag 9 januari 2009 10:18 schreef Enfermera het volgende:
Bizar.. Heb vanochtend ff de herhaling gezien. Gootsteenontstopper en zoutzuur?? Voor mij geen fruit uit blik meer. Ik stop cold turkey
Ach zodra je het bij elkaar stopt neutraliseert het elkaar, dus ik zie het probleem verder niet
Tourniquetvrijdag 9 januari 2009 @ 14:00
quote:
Op vrijdag 9 januari 2009 13:05 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Ach zodra je het bij elkaar stopt neutraliseert het elkaar, dus ik zie het probleem verder niet
Inderdaad, niet gaan overdrijven allemaal.

Ik quote even een reactie op de RVU site:
quote:
Ik ben een groot liefhebber van de Keuringsdienst van Waarde en kijk altijd met veel plezier, maar dit keer werd er wel wat overdreven.... Ik heb zo'n beetje elke drie minuten de woorden "chemicalien", "chemisch" enz. horen vallen, steeds met verbijstering uitgesproken. Kennelijk om in te spelen op de angst van het grote publiek voor alles wat met chemie te maken heeft: als het 'chemisch' is, dan moet het wel slecht zijn!

Het allerengste was dan ook wel wat die Chinezen en die Spanjaarden met onze partjes mandarijn uitvoerden, dat we dat sowieso nog overleven.... Eerst gooien ze er gootsteenontstoper bij en alsof dat nog niet erg genoeg is werken ze het daarna nog af met zoutzuur ook! Rare jongens, die buitenlanders en wat onverantwoord van onze grootgrutters om dat nog te durven verkopen ook!

Maar om dat even in perspectief te plaatsen: gootsteenontstopper, althans de versie hier gebruikt, is natronloog oftewel NaOH. Zoutzuur, HCl, is natuurlijk een gif, maar ook dat spul wat bij ons allemaal er in de maag voor zorgt dat we ons eten kunnen verteren. Verder welbekend van "wrijven helpt niet, Rennies wel!"
Als we die twee bij elkaar voegen dan is wat er overblijft NaCl in H2O. En dat, angstige kijkertjes, is keukenzout in water. Klinkt toch even anders, niet?

Niet dat ik nu iedereen wil aanraden om zelf aan de slag te gaan met natronloog of zoutzuur, natuurlijk niet. Maar het zou de Keuringsdienst toch sieren als ze de chemie wat genuanceerder zouden benaderen.
Gewoon simpele middelbareschoolchemie dus.
kenwelzondag 11 januari 2009 @ 15:04
zeer goede aflevering van a tot z , wel vind ik het niet fair en raar waarom ze niet gewoon vertellen wat er in het water zit tijdens het wassen.
golferdonderdag 15 januari 2009 @ 21:49
Zo dus weer over olijfolie.
boriszdonderdag 15 januari 2009 @ 22:00
quote:
Op donderdag 15 januari 2009 21:49 schreef golfer het volgende:
Zo dus weer over olijfolie.
Extra Verge aflevering dus.

Echt goede olijfolie haal je toch bij de speciale toko's
honda1990donderdag 15 januari 2009 @ 22:10
Geweldig dit Keuringsdienst van waarde is al 1 van mijn favoriete programma's, en als het dan ook nog is over olijfolie gaat......
honda1990donderdag 15 januari 2009 @ 22:12
Hopelijk komt straks aan bod dat Bertolli gewoon in Spanje wordt gemaakt omdat het goedkoper is

Die antwoorden altijd Extra pittig

[ Bericht 38% gewijzigd door honda1990 op 15-01-2009 22:18:13 ]
boriszdonderdag 15 januari 2009 @ 22:20
AH olie is dus uit Spanje

En de rest van de supermarkt olijfolie ook dus
honda1990donderdag 15 januari 2009 @ 22:23
Voor Spanjaarden is dit heel wat, maar voor ons Italianen natuurlijk niet

Italianen
golferdonderdag 15 januari 2009 @ 22:27
Prachtig weer om te zien dat Bertolli en Carbonel hetzelfde is en gewoon uit Spanje/Tunesie komt.
Wat een mooie kleur had die vers geperste Toscaanse olie van dat laatste shot op dat brood.
DeeBeedonderdag 15 januari 2009 @ 22:29
quote:
Op donderdag 15 januari 2009 22:27 schreef golfer het volgende:
Prachtig weer om te zien dat Bertolli en Carbonel hetzelfde is en gewoon uit Spanje/Tunesie komt.
Wat een mooie kleur had die vers geperste Toscaanse olie van dat laatste shot op dat brood.
Helder groen inderdaad.

Heerlijk die smaaktest van die Italianen.

En die carabinieri die zich ook met die olijfolie bezighielden...die ene verslikte zich bijna in die olie die niet goed was en probeerde dat beschaafd te verbergen nog...
maartenducrotdonderdag 15 januari 2009 @ 22:35
quote:
Op donderdag 15 januari 2009 22:20 schreef borisz het volgende:
AH olie is dus uit Spanje

En de rest van de supermarkt olijfolie ook dus
Dat maakt toch niks uit? Alleen moeten producenten hun olie dan niet gaan verkopen als Italiaans.
Site van KvW is hier trouwens down
honda1990donderdag 15 januari 2009 @ 22:38
quote:
Op donderdag 15 januari 2009 22:35 schreef maartenducrot het volgende:

[..]

Dat maakt toch niks uit? Alleen moeten producenten hun olie dan niet gaan verkopen als Italiaans.
Site van KvW is hier trouwens down
Hier ook, mensen willen massaal weten wat nou de minst slechte olie is
Mr.Noodledonderdag 15 januari 2009 @ 22:58
Godver waar staat die olijfolie test nou op de site? Hij is nu weer up, maar ik kan het niet vinden..
honda1990donderdag 15 januari 2009 @ 23:07
quote:
Op donderdag 15 januari 2009 22:58 schreef Mr.Noodle het volgende:
Godver waar staat die olijfolie test nou op de site? Hij is nu weer up, maar ik kan het niet vinden..
Ik kan hem ook niet vinden
Stansfielddonderdag 15 januari 2009 @ 23:42
Erg goede aflevering weer. Bertoli is toch ook al een keer met pastasaus flink door de mand gevallen bij de KvW?
golferdonderdag 15 januari 2009 @ 23:43
quote:
Op donderdag 15 januari 2009 23:42 schreef Stansfield het volgende:
Erg goede aflevering weer. Bertoli is toch ook al een keer met pastasaus flink door de mand gevallen bij de KvW?

Bertoli is natuurlijk ook alleen maar een verzonnen naam van Unilever.
boriszdonderdag 15 januari 2009 @ 23:44
quote:
Op donderdag 15 januari 2009 22:35 schreef maartenducrot het volgende:

[..]

Dat maakt toch niks uit? Alleen moeten producenten hun olie dan niet gaan verkopen als Italiaans.
Site van KvW is hier trouwens down
Het gaat om dat laatste punt ja, Spaans spul als Italiaans spul verkopen .
NoCigarvrijdag 16 januari 2009 @ 00:06
quote:
Op donderdag 15 januari 2009 23:43 schreef golfer het volgende:

[..]


Bertoli is natuurlijk ook alleen maar een verzonnen naam van Unilever.
Nee, volgens mij hebben ze die naam wel degelijk van een Italiaanse producent overgenomen, ooit. Maar de uitzending riep bij mij meer vragen op dan het antwoorden gaf: Wat is nu echt extra vergine en niet alleen in Italië waar het ook meen kwaliteitskeurmerk blijkt te zijn voor Italiaanse olie? Waar staat de uitslag van die test? En nog veel meer eigenlijk, zoals: in de aankondiging stond overal heel suggestief dat Bertolli naar Zonnebloemolie zou smaken: waarom kwam dat niet terug in de uitzending?
golfervrijdag 16 januari 2009 @ 00:12
Overigens..ik weet niet of deze uitzending daar iets mee te maken zou kunnen hebben:
quote:
Dec. 23. 2008
Unilever nv heeft de verkoop van Bertolli aan Grupo SOS afgerond. Dat heeft Unilever dinsdag bekendgemaakt.
De transactie met een waarde van euro 630 mln behelst de wereldwijde licensie voor olijfolie en azijnactiviteiten van het merk Bertolli.
Het voedings- en levensmiddelenbedrijf houdt Bertolli in eigen handen voor alle andere producten onder het merk, zoals margarine, pastasauzen en diepvriesmaaltijden.
Het merk Bertolli blijft belangrijk voor Unilever, vanwege sterke groeiplannen van het bedrijf met mediterrane voedselproducten.
Eyeopenervrijdag 16 januari 2009 @ 00:23
quote:
Op vrijdag 16 januari 2009 00:06 schreef NoCigar het volgende:

[..]

Nee, volgens mij hebben ze die naam wel degelijk van een Italiaanse producent overgenomen, ooit. Maar de uitzending riep bij mij meer vragen op dan het antwoorden gaf: Wat is nu echt extra vergine en niet alleen in Italië waar het ook meen kwaliteitskeurmerk blijkt te zijn voor Italiaanse olie? Waar staat de uitslag van die test? En nog veel meer eigenlijk, zoals: in de aankondiging stond overal heel suggestief dat Bertolli naar Zonnebloemolie zou smaken: waarom kwam dat niet terug in de uitzending?
Ik kon er ook geen touw aan vastknopen. Ga morgen maar eens wikipedia kijken .
Longmenvrijdag 16 januari 2009 @ 08:47
Leuke aflevering. Mooi weer hoe elk bedrijf wat gebeld werd geen idee had wat vergine inhoud.
"Vergine is een Italiaans woord voor extra. "
"Ik zie dat dit Spaanse olijfolie is, is het dan niet Spaans?"
even stil
"Het is gewoon Italiaans voor extra"
honda1990vrijdag 16 januari 2009 @ 09:29
quote:
Op vrijdag 16 januari 2009 08:47 schreef Longmen het volgende:
Leuke aflevering. Mooi weer hoe elk bedrijf wat gebeld werd geen idee had wat vergine inhoud.
"Vergine is een Italiaans woord voor extra. "
"Ik zie dat dit Spaanse olijfolie is, is het dan niet Spaans?"
even stil
"Het is gewoon Italiaans voor extra"
Geweldig idd, terwijl ze vaak op meest logische vragen nog geen antwoord kunnen geven.
Stansfieldvrijdag 16 januari 2009 @ 09:46
En ze vragen ook altijd goed door vind ik. Echt geweldig.

Extra vergine is de eerste persing. En wordt normale olijfolie dan uit een olijf geperst die al uitgeperst is??

en dan valt het stil.
Kekaavrijdag 16 januari 2009 @ 09:58
Wanneer is de herhaling ook alweer?
honda1990vrijdag 16 januari 2009 @ 10:00
quote:
Op vrijdag 16 januari 2009 09:58 schreef Kekaa het volgende:
Wanneer is de herhaling ook alweer?
Het moment dat jij hem aan klikt
http://player.omroep.nl/?aflid=8653981
Hyperdudevrijdag 16 januari 2009 @ 10:03
quote:
Op donderdag 15 januari 2009 22:58 schreef Mr.Noodle het volgende:
Godver waar staat die olijfolie test nou op de site? Hij is nu weer up, maar ik kan het niet vinden..
Staat er nu wel. Italiaans commentaar vertaald in het Nederlands vlgns mij. Niet vergeten dat een Italiaans oordeel over Spaanse olie niet zaligmakend hoeft te zijn.
quote:
AH - Olijfolie Extra Vierge
“Dit is een erg merkwaardige olie. Ik ga hem niet proeven, ruiken is voldoende. Het is een Spaanse olie. De geur is daar karakteristiek voor. Voor ons Italianen heeft deze olie een dusdanig mankement dat we hem niet extra vergine kunnen noemen. Als je hem analyseert op zijn zuurtegraad zal die zeker wel als extra vergine uit de test komen, maar voor ons is hij niet goed.”

Bertolli - Extra Vergine Olio Di Oliva
“Ik proef deze uit nieuwsgierigheid, maar normaal zou ik dat niet doen. Deze heeft zeker een mankement. Hij is bitter en echt totaal niet fruitig. Hij heeft veel bezinksel. Deze olijfolie is niet goed. Hij is ook niet pittig. We hebben snel even wat water nodig.”

Carbonell - Extra Virgin Extra Olijfolie
“Deze is een beetje zoals de eerste. Hij heeft dezelfde euvels. Komt ook zeker weten uit Spanje.”
Uit de technische analyse blijkt de olie met een zuurtegraad van 0.28 inderdaad op technisch vlak dus wel extra vergine te zijn.

De olie van Gerrardo Czechi
“Deze heeft geen mankementen. Hij is aardig fruitig en pittig. Dit is echt de betere olie. Zeker Italiaanse olijfolie. Hij is wel vrij fors van smaak.”
Bij de technische analyse blijkt de olie een zuurtegraad van 0.09 te hebben. Dat is volgens de analyticus “onrealistisch” en hij trekt zijn testresultaat in twijfel. Een tweede test moet uitsluitsel bieden. Weer komt er een zuurtegraad van 0.09 uit de test: “Dit is echt ongelofelijk laag. Hij verdient een prijs.”

Aldi - La Villa Extra Olijfolie
“We zijn weer terug in Spanje met deze olijfolie, zoals de eerste drie. Ongeveer 80% van de olijfolie komt uit Spanje. In Spanje blijft dit een extra vergine olijfolie. Veel bezinking. Hij is niet fruitig, vrij bitter en echt niet pittig. Hij stinkt echt.”

AH Biologisch - Olijfolie
“Oh, dit is echt een tragedie. Een ramp. Hij is ranzig. Deze proeven we echt niet. Wat? Is deze biologisch? Nou, een echte biologische ramp is het dan.”

PLUS - Appetit Olijfolie Extra Vierge - Volgens de fles Italiaans
“Deze is ook ranzig. Niet fruitig, niet bitter en niet pittig. Maar hij stinkt wel ietsje minder dan de anderen.”

Monini - Classico Olio Extra Vergine Di Oliva
“Deze heeft geen smaak en geen fruitigheid. Ook niet bitter of kruidig. Is deze toch Italiaans? Opmerkelijk.”

Prima Goccia - Olio Extravergine Di Oliva (uit Maurice zijn keuken)
“Oh, weer een echte tragedie. Nee, deze gaan we niet proeven. Het zou kunnen dat hij te lang in het schap of in je keuken heeft gestaan. Olijfolie heeft normaal een houdbaarheid van twaalf maanden. Naarmate de tijd vordert, wordt de kwaliteit minder.”
Uit de technische analyse blijkt later dat deze olie een zuurtegraad heeft van 1.10 en dus zeker niet extra vergine genoemd mag worden. De analyticus drukt Maurice op het hart dat deze olie “echt smerig is, dodelijk zelfs.”


http://kvw.rvu.nl/index.php?page=aflevering&action=show&id=173
Kekaavrijdag 16 januari 2009 @ 10:48
quote:
Op vrijdag 16 januari 2009 10:00 schreef honda1990 het volgende:

[..]

Het moment dat jij hem aan klikt
http://player.omroep.nl/?aflid=8653981
thanks
Longmenvrijdag 16 januari 2009 @ 11:18
quote:
Op vrijdag 16 januari 2009 09:46 schreef Stansfield het volgende:
En ze vragen ook altijd goed door vind ik. Echt geweldig.

Extra vergine is de eerste persing. En wordt normale olijfolie dan uit een olijf geperst die al uitgeperst is??

en dan valt het stil.
En als ze dan aan de andere kant van de lijn geïrriteerd raken is helemaal mooi!
thettesvrijdag 16 januari 2009 @ 12:23
Waar is Maarten eigenlijk gebleven?
t-8onevrijdag 16 januari 2009 @ 15:41
quote:
Op vrijdag 16 januari 2009 09:46 schreef Stansfield het volgende:
En ze vragen ook altijd goed door vind ik. Echt geweldig.

Extra vergine is de eerste persing. En wordt normale olijfolie dan uit een olijf geperst die al uitgeperst is??

en dan valt het stil.
Het leuke is indd, dat ze hele simpele vragen stellen, een antwoord terugkrijgen wat nergens op slaat, wat zowel de kijker als de persoon die antwoord weet, en zij het dan rustig herhalen alsof ze een conclusie trekken.
UIO_AMSvrijdag 16 januari 2009 @ 17:12
quote:
Op donderdag 15 januari 2009 23:42 schreef Stansfield het volgende:
Erg goede aflevering weer. Bertoli is toch ook al een keer met pastasaus flink door de mand gevallen bij de KvW?
De Italiaanse mamma's die de pastasaus in de Italiaanse fabriek maakten en keurden volgens de reclame, bleken Spaanse mamma's in een Spaanse opslag.
TheSilverSpoonvrijdag 16 januari 2009 @ 17:25
quote:
Op vrijdag 16 januari 2009 15:41 schreef t-8one het volgende:

[..]

Het leuke is indd, dat ze hele simpele vragen stellen, een antwoord terugkrijgen wat nergens op slaat, wat zowel de kijker als de persoon die antwoord weet, en zij het dan rustig herhalen alsof ze een conclusie trekken.
Dat zou ik maar niet te hard zeggen. Ik vrees dat er genoeg 'beantwoorders' zijn die zich niet van de onbenulligheid van het antwoord bewust zijn.
Mr.Noodlevrijdag 16 januari 2009 @ 17:28
Weet je nou wat het grappige is, ik loop hier net door de lokale AH, zie ik die olijfolie staan. Qua prijs is de Extra Vierge goedkoper dan de Traditionele Olijfolie van AH. Ik dacht dat Extra Vierge juist van betere kwaliteit was? Nu snap ik er geen f*ck meer van..
boriszdonderdag 22 januari 2009 @ 21:55
Begint over een kwartiertje weer
Pilesdonderdag 22 januari 2009 @ 21:56
quote:
Op donderdag 22 januari 2009 21:55 schreef borisz het volgende:
Begint over een kwartiertje weer
Is dat niet herhaling? Met die kinderen?
golferdonderdag 22 januari 2009 @ 21:56
quote:
Op donderdag 22 januari 2009 21:55 schreef borisz het volgende:
Begint over een kwartiertje weer
Het is volgens de gids weer een aflevering van De Kinderen van de Keuringsdienst over Toverrijst.
boriszdonderdag 22 januari 2009 @ 22:11
quote:
Op donderdag 22 januari 2009 21:56 schreef golfer het volgende:

[..]

Het is volgens de gids weer een aflevering van De Kinderen van de Keuringsdienst over Toverrijst.
Jep, ik heb deze iig nog niet gezien.
rubbereenddonderdag 22 januari 2009 @ 22:16
"Waarom durft u dat niet te zeggen?"
golferdonderdag 22 januari 2009 @ 22:39
Erg leuk weer.
Lassie toverrijst is dus gewoon Surinaamse rijst die voorgestoomd is.
Longmendonderdag 22 januari 2009 @ 22:40
"Rijstleider"


Maar verder niet zo'n onthullende uitzending. Ik koop altijd die euroshopper. Dat toverrijst bewerkt is lijkt me duidelijk.

en over aan jaar of 8 zijn die meisjes ook mooi
jmacdonderdag 22 januari 2009 @ 23:06
mooie uitzending. Die gezellige Surinaamse tante op 't end had ook een mooie achternaam
golferdonderdag 29 januari 2009 @ 17:15
Vanavond weer een aflevering met de Kinderen over hamsters:

Er moeten er wekelijks duizenden van verkocht worden in de Nederlandse dierenwinkels. Maar waar komen al die kleine knaagdiertjes eigenlijk vandaan?
Niemand die het precies weet, of durft te vertellen. En dat knaagt behoorlijk.
De Kinderen van de Keuringsdienst op jacht naar de geheime kraamkamers van de hamster.
Pilesdonderdag 29 januari 2009 @ 17:32
Ah, die ga ik wel ff kijken
thettesdonderdag 29 januari 2009 @ 17:40
Toch denk ik dan, maak gewoon wat meer afleveringen met de "vaste crew" i.p.v. de kinderen van de keuringsdienst. Het is een leuk idee, en ook goed uitgevoerd hoor, maar om nu te zeggen dat het iets toevoegt?
sander89donderdag 29 januari 2009 @ 21:14
Volgens mij komen al die hamsters en diertjes uit een soort met fabriek, waar elke dag een vrachtwagens naar buiten rijden met 1000 diertjes.
Pilesdonderdag 29 januari 2009 @ 21:58
Begint zo
boriszdonderdag 29 januari 2009 @ 21:59
Nu
tong80donderdag 29 januari 2009 @ 22:01
Nu al leuk

boriszdonderdag 29 januari 2009 @ 22:01
Opgehangen .
PirEdonderdag 29 januari 2009 @ 22:08
Hadden ze niks aan die Unibrow kunnen doen?
muisje-elizadonderdag 29 januari 2009 @ 22:13
wat zielig die hamstertjes in die kleine bakjes
thettesdonderdag 29 januari 2009 @ 22:13
Toch wel leuk
tong80donderdag 29 januari 2009 @ 22:18
Briljante aflevering weer

Pilesdonderdag 29 januari 2009 @ 22:18
quote:
Op donderdag 29 januari 2009 22:13 schreef muisje-eliza het volgende:
wat zielig die hamstertjes in die kleine bakjes
Vind het wel een beetje erg jammer dat de dierenwinkels/fokkers altijd alles verkeerd doen. Het wordt tijd dat ze eens bij de mensen thuis gaan kijken hoe de meeste dieren er daar bij zitten. De 1e week is het allemaal leuk en schattig, maar de jaren daarna wordt er niet meer naar gekeken
Pilesdonderdag 29 januari 2009 @ 22:21
Ja, de normale hamster (Syrische hamster) komt uit Syrië ja
En de dwerghamster (Russische dwerghamster) komt uit Rusland
Pilesdonderdag 29 januari 2009 @ 22:21
Is dat mens serieus minister
muisje-elizadonderdag 29 januari 2009 @ 22:22
quote:
Op donderdag 29 januari 2009 22:21 schreef Piles het volgende:
Is dat mens serieus minister
idd

boriszdonderdag 29 januari 2009 @ 22:23
quote:
Op donderdag 29 januari 2009 22:21 schreef Piles het volgende:
Is dat mens serieus minister
Ja .
DeeBeedonderdag 29 januari 2009 @ 22:25
Henk was wel de held van de aflevering.
Pilesdonderdag 29 januari 2009 @ 22:26
quote:
Op donderdag 29 januari 2009 22:25 schreef DeeBee het volgende:
Henk was wel de held van de aflevering.
Ik hoop voor Henk dat ze 'm niet echt zo mee naar buiten hebben genomen, want ze kunnen absoluut niet tegen kou
rubbereenddonderdag 29 januari 2009 @ 22:29
quote:
Op donderdag 29 januari 2009 22:21 schreef Piles het volgende:
Is dat mens serieus minister
CDA hè
sander89donderdag 29 januari 2009 @ 22:45
quote:
Op donderdag 29 januari 2009 22:29 schreef rubbereend het volgende:

[..]

CDA hè
en ze valt op vrouwen.
golferdonderdag 29 januari 2009 @ 22:54
Was weer erg leuke aflevering. Jammer alleen dat het ze dit keer niet gelukt is om zo'n Tsjechische fokkerij te bezoeken en te bekijken.
du_kedonderdag 29 januari 2009 @ 22:55
Leuke aflevering inderdaad
CherryLipsdonderdag 29 januari 2009 @ 22:56
quote:
Op donderdag 29 januari 2009 22:18 schreef Piles het volgende:

[..]

Vind het wel een beetje erg jammer dat de dierenwinkels/fokkers altijd alles verkeerd doen. Het wordt tijd dat ze eens bij de mensen thuis gaan kijken hoe de meeste dieren er daar bij zitten. De 1e week is het allemaal leuk en schattig, maar de jaren daarna wordt er niet meer naar gekeken
Je moet eens op marktplaats kijken hoe ellendig sommige diertjes erbij zitten. Als het aan mij lag had ik echt de hele boel volstaan met geadopteerde hamstertjes. Hoe moeilijk kan het nou zijn om fatsoenlijk voor een hamster te zorgen?
Kidney_Beandonderdag 29 januari 2009 @ 23:44
en dan niet alleen hamstertjes, ook konijnen, katten, honden.. niet normaal. Al die mensen denken eerst: oooh wat schattig zo'n lief klein beestje! Maar ja, dan worden ze groot... en na verloop van tijd is de nieuwigheid eraf. Ik ben trouwens wel blij dat ik het niet in Tsjechie heb gezien, emmers boven de varkens? Ik heb beelden gezien van fokkers van honden en katten die nogsteeds op mijn netvlies gebrand staan, die van de hamsters gaan vast die richting op...
Longmenvrijdag 30 januari 2009 @ 12:57
Leuk maar ik wil de volwassen terug.
Wel leuk is de kinderachtige toon die de "grote mensen" aanslaan tegen die kids.
CherryLipsvrijdag 30 januari 2009 @ 13:06
Dat ze de AH ook bellen .
PirEvrijdag 30 januari 2009 @ 15:08
quote:
Op vrijdag 30 januari 2009 13:06 schreef CherryLips het volgende:
Dat ze de AH ook bellen .
Kind: Waar komen die hamsters vandaan?
Telefoonmiep: Van het hoofdkantoor

Kadoooshzondag 1 februari 2009 @ 18:46
Is er eigenlijk ook een soort KvW maar dan uit Amerika of de UK?
Dus een soortgelijk prog.
Vind het altijd wel interessant .
The_Hiveszondag 1 februari 2009 @ 20:14
quote:
Op vrijdag 30 januari 2009 15:08 schreef PirE het volgende:

[..]

Kind: Waar komen die hamsters vandaan?
Telefoonmiep: Van het hoofdkantoor


Kind: fokken ze daar dan ook hamsters?

tuut tuut tuut

Eerlijk gezegd vond ik dat nog een leukste van de hele aflevering. Verder vrij matig
thetteszondag 1 februari 2009 @ 22:20
quote:
Op zondag 1 februari 2009 18:46 schreef Kadooosh het volgende:
Is er eigenlijk ook een soort KvW maar dan uit Amerika of de UK?
Dus een soortgelijk prog.
Vind het altijd wel interessant .
Ik vind het echt een typisch nederlands programma
travelmandonderdag 5 februari 2009 @ 12:50
vanavond weer!
golferdonderdag 5 februari 2009 @ 13:45
quote:
Op donderdag 5 februari 2009 12:50 schreef travelman het volgende:
vanavond weer!
Weer een aflevering met de Kinderen over slakkenslijm.
quote:
Je vraagt je af hoe ze erop zijn gekomen, maar het bestaat echt, potjes huidcrème vol met slakkenslijm. Smeer het op je gezicht en puistjes verdwijnen als sneeuw voor de zon.
Maar waar haalt de cosmeticaproducent al dat slijm eigenlijk vandaan?
Hoe krijg je het slijm van een slak in een potje?
Stel de vraag en er wordt wild over gespeculeerd maar niemand die het echt lijkt te weten. Daarom duiken de ‘Kinderen van de Keuringsdienst’ in de wereld van de slak. Op zoek naar de slak die slijmt in een potje.
henkde_jdonderdag 5 februari 2009 @ 16:35
Ik heb zojuist even de hamsteraflevering gezien. Wat geweldig gefilmd ook weer. Zeker een van de betere programma's qua filmwerk.

wat een droeftoeter trouwens die Ministe r
Pilesdonderdag 5 februari 2009 @ 22:01
Begint
Xenomaniacdonderdag 5 februari 2009 @ 22:07
De namen van de bedrijven die dat soort antwoorden geven moeten erbij worden gegeven.
Pilesdonderdag 5 februari 2009 @ 22:08
quote:
Op donderdag 5 februari 2009 22:07 schreef Xenomaniac het volgende:
De namen van de bedrijven die dat soort antwoorden geven moeten erbij worden gegeven.
Idd
Xenomaniacdonderdag 5 februari 2009 @ 22:19
Hmmm, slakken.
Pilesdonderdag 5 februari 2009 @ 22:19
Ze willen weer niks vertellen
henkde_jdonderdag 5 februari 2009 @ 22:22
Zout op slakken leggen, diervriendelijk?
Xenomaniacdonderdag 5 februari 2009 @ 22:25
Je kan ze ook gewoon vers koken met wat zout en wat knof. Daarna gratineren. Heerlijk.
Zero2Ninedonderdag 5 februari 2009 @ 22:29
quote:
Op vrijdag 30 januari 2009 12:57 schreef Longmen het volgende:
Leuk maar ik wil de volwassen terug.
Wel leuk is de kinderachtige toon die de "grote mensen" aanslaan tegen die kids.
Deze aflevering ook weer: "dan gaan ze weer kindjes maken" (over de slakken)
golferdonderdag 5 februari 2009 @ 22:30
Wel weer grappig om te zien wat er voor onzinantwoorden aan die kinderen werden gegeven.
henkde_jdonderdag 5 februari 2009 @ 22:43
Erg matige uitzending. Doe mij maar de volwassenen versie. Ik mis nu echt het doorvragen bij de telefoongesprekken en de kritische blik.
Seabiscuitvrijdag 6 februari 2009 @ 13:50
Binnenkort met nieuwe jonge talenten:

Dahl TV zoekt

Journalistiek talent
M/V

Voor het programma ‘Keuringsdienst van Waarde’ zijn wij op zoek naar nieuwsgierige, enthousiaste verslaggevers.

Stuur je CV, foto en motivatie naar kvw@dahl.nl o.v.v. ‘Nieuw Talent’
golferdonderdag 12 februari 2009 @ 19:21
Vanavond weer:

Een goudvis eet visvoer. Kleurige, droge vlokjes uit een rood potje.
Je mag er niet te veel van geven, dat weet zelfs een kind, maar wat erin zit? Vis zegt de fabrikant. Een goudvis eet vis. Zeevis uit Zuid Amerika. Vermalen tot poeder worden er vlokjes van geperst.

Maar wat is een goudvis eigenlijk voor vis? En heeft die wel graag zeevis op het menu? Een goudvis zwemt namelijk niet in de zee. De Kinderen van de Keuringsdienst op pad voor het voer van de vis.

Vierde in een serie van zes afleveringen van de Keuringsdienst van Waarde waar de kinderen weer het werk doen.
Clyde_Frogdonderdag 12 februari 2009 @ 20:21
quote:
Op vrijdag 30 januari 2009 15:08 schreef PirE het volgende:

[..]

Kind: Waar komen die hamsters vandaan?
Telefoonmiep: Van het hoofdkantoor


Hoe droog

Samen met de aflevering over toverrijst, geweldige serie.
Longmendonderdag 12 februari 2009 @ 21:28
jammer dat de kinderen vanavond weer komen.
Roidonderdag 12 februari 2009 @ 21:36
quote:
Op donderdag 12 februari 2009 21:28 schreef Longmen het volgende:
jammer dat de kinderen vanavond weer komen.
Idd! Opbokken, dit is voor grote kinderen !
jmacdonderdag 12 februari 2009 @ 22:11
Die spreekt goed duits
thettesdonderdag 12 februari 2009 @ 22:14
cool daar woon ik nu, die containers in de verte :p

edit:
maar over anderhalve week niet meer overigens
golferdonderdag 12 februari 2009 @ 22:18
Heilbot aan die goudvissen voeren.
Bluesdonderdag 12 februari 2009 @ 22:22
quote:
Op donderdag 12 februari 2009 22:11 schreef jmac het volgende:
Die spreekt goed duits
Vroeg me af of ze een oortje in had eigenlijk

Geweldig dat item bij Midas Dekkers
Pilesdonderdag 12 februari 2009 @ 22:28
Jammer dat ik het gemist heb, binnenkort maar eens terugkijken
du_kedonderdag 12 februari 2009 @ 22:29
Vond deze aflevering niet heel erg sterk als ik eerlijk ben.
UnderTheWingsOfLovedonderdag 12 februari 2009 @ 22:34
tvp
golferdonderdag 5 maart 2009 @ 16:41
Vanavond weer!

Een maiskip is geen gewone kip. Of toch wel? Dat hij geel uit het ei kwam, dat weten we zeker. Maar hoe zijn vlees geel werd, dat weten we niet. Een maiskip eet mais zegt de kippenboer. En van mais krijg je kleur. Behalve kinderen die mais eten, die niet. En gewone kippen, die eigenlijk ook niet. Dat vraagt om uitleg. Het ei wil wijzer zijn dan de kip. De Kinderen van de Keuringsdienst op zoek naar de kip die geel werd.

Vijfde in een serie van zes afleveringen van de Keuringsdienst van Waarde waar de kinderen weer het werk doen.
Pilesdonderdag 5 maart 2009 @ 16:41
Klinkt goed
Longmendonderdag 5 maart 2009 @ 19:12
Ja maar kap eens met de kinderen van...
The_Hivesdonderdag 5 maart 2009 @ 19:14
soms is dat wel grappig, maar liever inderdaad de volwassen versie
Felixadonderdag 5 maart 2009 @ 19:17
Ik vind die kinderen wel een goede zet eigenlijk. Volwassenen zullen kinderen niet zo snel de deur wijzen of ze afbekken. Door het ontwapenende in kinderen krijgen ze toch meer voor elkaar.
sander89donderdag 5 maart 2009 @ 23:01
Die beelden van de kuiken fok fabriek, al die kuikentjes op die lopende banden.
Zijn ze erg rijk mee geworden zo te zien met de kip een andere kleurtje te geven en daardoor fiks duurder te maken.

[ Bericht 0% gewijzigd door sander89 op 05-03-2009 23:09:05 ]
Longmendonderdag 5 maart 2009 @ 23:01
Dat kinderachtige toontje ook weer van die pluimveehouders
du_kevrijdag 6 maart 2009 @ 08:17
quote:
Op donderdag 5 maart 2009 23:01 schreef sander89 het volgende:
Die beelden van de kuiken fok fabriek, al die kuikentjes op die lopende banden.
Je wilt ook niet weten wat er gebeurt met de kuikentjes die van de lopende band afdonderen of in de hokken kratten blijven steken .
jmacvrijdag 6 maart 2009 @ 13:31
quote:
Op donderdag 5 maart 2009 19:14 schreef The_Hives het volgende:
soms is dat wel grappig, maar liever inderdaad de volwassen versie
Komt na deze serie weer. Maar nieuwe verslaggevers dus ze moeten nog beetje opgeleid worden en de feeling krijgen. Dus nog even geduld.

Kuikentjes
Longmenvrijdag 6 maart 2009 @ 14:15
quote:
Op vrijdag 6 maart 2009 13:31 schreef jmac het volgende:

[..]

Komt na deze serie weer. Maar nieuwe verslaggevers dus ze moeten nog beetje opgeleid worden en de feeling krijgen. Dus nog even geduld.

Kuikentjes
Stopt vd Keuken er mee?
The_Hivesvrijdag 6 maart 2009 @ 19:18
dat ene meisje had wel een goede opmerking op het einde dat mij ook meteen te binnen schoot, dat maïskip toch wel erg decadent is. Dat je gewoon 30% meer betaalt alleen omdat de kip een bijzonder kleurtje heeft
golferzaterdag 7 maart 2009 @ 00:41
Net pas bekeken. En ja, ik ben er ook jarenlang ingetrapt door te denken dat het betere kip zou zijn.
Xenomaniaczaterdag 7 maart 2009 @ 00:45
quote:
Op zaterdag 7 maart 2009 00:41 schreef golfer het volgende:
Net pas bekeken. En ja, ik ben er ook jarenlang ingetrapt door te denken dat het betere kip zou zijn.
Ik dacht juist dat jij een bresse kip-fanaat was!
Longmenzaterdag 7 maart 2009 @ 00:55
Twee scenes die dr uitsprongen waren ook in DWDD:

,,Maiskippen en gewone kippen, net als bij mensen: je hebt negers en gewone mensen"

Bij de kuikens:
,,maar nu gaan de kuikens dood." Pluimveeboer: ,,Ach ja dat gaan we allemaal, jij ook"

golferzaterdag 7 maart 2009 @ 01:08
quote:
Op zaterdag 7 maart 2009 00:45 schreef Xenomaniac het volgende:


Ik dacht juist dat jij een bresse kip-fanaat was!
Dat zeker ook, maar in de categorie 'betaalbaar' dacht ik altijd dat dit net iets beter was dan de plofkip, maar het is dus gewoon een plofkip met kleurstof.
kenwelzaterdag 7 maart 2009 @ 09:55
zeer goede uitzending, dit heb ik me al tijden afgevraagd. Toch gek dat we voor kip met een beetje kleurstof het dubbele betalen terwijl het niet eens anders smaakt.
golferdonderdag 19 maart 2009 @ 18:45
Vanavond weer:
Kort was er paniek in Nederland. Er zat dioxine in de boterhamworst. Niks aan de hand zei onze Voedsel en Waren autoriteit. De worst met dioxine kwam uit Ierland en het werd allemaal vernietigd. Opgelost dus. Maar ook De Kinderen van de Keuringsdienst lezen de krant. En gerust gesteld waren ze niet. Opgelost? Maar waar is het dan gebleven? De Kinderen van de Keuringsdienst op zoek naar het opgeloste varkentje.

Laatste in een serie van zes afleveringen van de Keuringsdienst van Waarde waar de kinderen weer het werk doen.
Erasmodonderdag 19 maart 2009 @ 19:59
Dit gaat weer een schandaal worden
Longmendonderdag 19 maart 2009 @ 22:22
vind t niet zo leuk vanavond.
golferdonderdag 19 maart 2009 @ 22:59
Ben blij dat het met die kinderen nu weer voorbij is.
Nu graag weer gewone afleveringen.
Killer_Momvrijdag 20 maart 2009 @ 01:14
quote:
Op donderdag 19 maart 2009 22:59 schreef golfer het volgende:
Ben blij dat het met die kinderen nu weer voorbij is.
Nu graag weer gewone afleveringen.
dat ook, maar die kinderen hebben toch iets meer toegang met hun eerlijke rechtstreekse vragen. en daarbij spreken ze beter Engels als de ouders.
golfervrijdag 20 maart 2009 @ 01:23
quote:
Op vrijdag 20 maart 2009 01:14 schreef Killer_Mom het volgende:


dat ook, maar die kinderen hebben toch iets meer toegang met hun eerlijke rechtstreekse vragen. en daarbij spreken ze beter Engels als de ouders.
Oortjes in de oren die ze voorzeggen doen wel wonderen tegenwoordig bij TV-programma's.
W00fervrijdag 20 maart 2009 @ 02:02
Besides, ik geloof er geen zak van dat alle afspraken geregeld worden door die kids. Dat doet de volwassen redactie. De kids zijn alleen maar voor het plaotje.

Sara is eigenlijk best lief . En die blonde ook redelijk
Longmenvrijdag 20 maart 2009 @ 09:33
quote:
Op vrijdag 20 maart 2009 01:14 schreef Killer_Mom het volgende:

[..]

dat ook, maar die kinderen hebben toch iets meer toegang met hun eerlijke rechtstreekse vragen. en daarbij spreken ze beter Engels als de ouders.
Het Engels van de kids was inderdaad verbazingwekkend goed.
Killer_Momzaterdag 21 maart 2009 @ 02:13
oortjes met vragen die ze moeten stellen en de afspraken bij de bedrijven lijkt me ook logisch dat mensen met kennis dat overnemen, je moet tenslotte een programma maken, goed voor school TV en leuk voor ouders.
Longmendonderdag 26 maart 2009 @ 07:44
quote:
Vandaag:citroen.

Er zijn maar heel weinig mensen die
weten waarom citroenen glimmen.

De verslaggevers van de Keuringsdienst
van Waarde konden het eerst ook niet
geloven toen ze het hoorden.

Elke citroen wordt als een antiek
meubel in de boenwas gezet en gepoetst.

Waarom?
Zonder de kinderen.
TheSilverSpoondonderdag 26 maart 2009 @ 07:52
quote:
Op donderdag 26 maart 2009 07:44 schreef Longmen het volgende:

[..]

Zonder de kinderen.
Dat is al een oude aflevering.
The_Hivesdonderdag 26 maart 2009 @ 08:01
idd. Daarom altijd eerst goed wassen voordat je bijvoorbeeld de schil ergens voor wilt gebruiken
Longmendonderdag 26 maart 2009 @ 08:25
quote:
Op donderdag 26 maart 2009 07:52 schreef TheSilverSpoon het volgende:

[..]

Dat is al een oude aflevering.
oke. deze komt me niet bekend voor...
Wel jammer dat ze zo vaak herhalen.

[ Bericht 0% gewijzigd door Longmen op 26-03-2009 08:31:48 ]
Zero2Ninedonderdag 26 maart 2009 @ 11:36
Waneer komen er weer nieuwe afleveringen met de volwassenen?
thettesdonderdag 26 maart 2009 @ 13:50
quote:
Op donderdag 26 maart 2009 08:01 schreef The_Hives het volgende:
idd. Daarom altijd eerst goed wassen voordat je bijvoorbeeld de schil ergens voor wilt gebruiken
Ik dacht dat ook bleek dat je het er niet af kon wassen
The_Hivesdonderdag 26 maart 2009 @ 14:27
hmm, dat weet ik me niet meer goed te herinneren, alleen dat goed wassen is me bij gebleven . Zelfde met sinaasappels ed uit Spanje/Italië
golferdonderdag 26 maart 2009 @ 14:52
Jammer. Herhaling dus.
watnuweerdonderdag 26 maart 2009 @ 22:32
De conclusie die ze trekken: citroenen ed. hoeven niet in de was gezet te worden, gewoon door een boenmachine laten rollen, laat ze ook glansen. Waarom dan al die moeite met de was. Die vraag hadden ze nog wel even kunnen beantwoorden vind ik...
The_Hivesvrijdag 27 maart 2009 @ 07:49
om ze langer houdbaar te maken
Longmenzaterdag 28 maart 2009 @ 19:29
Vanavond komt het weer, de herhaling van oud hout.

Prachtig, ontroerend, oud hout. Hout gaat lang mee en als de lange
lengtes aan de koppen zijn verrot kun je van de middenstukken nog
meubels maken. Of oud houten vloertjes leggen. Prachtig, ontroerend en
je zou haast het modewoord duurzaam tegen iets zeggen, van oud hout
gemaakt. Maar een probleem dient zich aan. Het wordt zo mooi gevonden
(en ontroerend), meubilair van oud hout, dat er aan oud hout enorm te
kort is.

De Keuringsdienst van Waarde doet een uitvinding: een houtwormfabriek.
En geloof het of niet, die was er al. Om nieuw hout oud te maken
The_Hiveszaterdag 28 maart 2009 @ 19:38
ik moet elke keer aan die oud hout aflevering denken als ik in de Xenos kom
Music4allzaterdag 28 maart 2009 @ 22:52
Als het goed is komen er binnenkort weer nieuwe afleveringen o.a. over bier

Die olijfolie uit Italie is trouwens echt anders van smaak dan bijvoorbeeld de AH Extra vierge olijfolie
jmacmaandag 30 maart 2009 @ 12:00
PERSBERICHT

KEURINGSDIENST VAN WAARDE

Nieuwe afleveringen van de mannen van Keuringsdienst van Waarde.

Aflevering 1 - Pils


Donderdag 2 april 2009, Nederland 3 om 21.50 uur

Water, een beetje gerst, wat gist en hop: je hebt een pilsje. We
drinken er per jaar zo'n 77 liter van. Het liefst van ons eigen merk.
Want als het op een biertje aankomt wordt de Nederlander kieskeurig.
Maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen al die brouwsels? De
Keuringsdienst wilde graag een feestje geven, maar kwam er niet uit.
Welk flesje moesten ze hun gasten toch voorschotelen? De kenner steekt
zijn handen in het haar. Verschil? Amper. De Keuringsdienst van Waarde
op kroegentocht. Geniet met je maten!

Deze aflevering wordt opnieuw uitgezonden op zaterdag 2 mei 2009.
Longmenmaandag 30 maart 2009 @ 12:42
quote:
Op maandag 30 maart 2009 12:00 schreef jmac het volgende:
PERSBERICHT

KEURINGSDIENST VAN WAARDE

Nieuwe afleveringen van de mannen van Keuringsdienst van Waarde.

Aflevering 1 - Pils


Donderdag 2 april 2009, Nederland 3 om 21.50 uur

Water, een beetje gerst, wat gist en hop: je hebt een pilsje. We
drinken er per jaar zo'n 77 liter van. Het liefst van ons eigen merk.
Want als het op een biertje aankomt wordt de Nederlander kieskeurig.
Maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen al die brouwsels? De
Keuringsdienst wilde graag een feestje geven, maar kwam er niet uit.
Welk flesje moesten ze hun gasten toch voorschotelen? De kenner steekt
zijn handen in het haar. Verschil? Amper. De Keuringsdienst van Waarde
op kroegentocht. Geniet met je maten!

Deze aflevering wordt opnieuw uitgezonden op zaterdag 2 mei 2009.
Nice. Wel vreemd dat ze dan 2 weken opvullen met oude afleveringen...
Zero2Ninemaandag 30 maart 2009 @ 17:42
Klinkt als een leuke aflevering, ben benieuwd
Music4allmaandag 30 maart 2009 @ 19:53
Pils

We krijgen een kijkje in de....... fabriek

Edit.. Naam weggehaald, ik weet namelijk niet of ik dit mag zeggen

[ Bericht 16% gewijzigd door Music4all op 30-03-2009 19:59:35 ]
Music4alldonderdag 2 april 2009 @ 21:14
En zo meteen de Keuringsdienst van Waarde

Nederland 3 om 21.55