Die ijspopjes die in het topic staan zijn volgens mij suikergoed en niet handgemaakt. Maar bijv die rozen (bijv ook op mijn taart) die kun je gewoon zelf maken van fondant en/of marsepein met een verharder. En dan gewoon boetseren net als met kleiquote:Op zaterdag 6 september 2008 19:32 schreef miss_sly het volgende:
die decoraties, maken jullie die ook zelf? die mooie ijspopjes, bloemen, poezenkopjes, etc? Dat lijkt me namelijk godsonmogelijk
Indien je die sneeuwmannetjes van mij bedoelde, die heb ik wel zelf gemaakt en ze zijn helemaal niet moeilijk om te maken. Twee bolletjes maken van poedersuiker met eiwit gemixt en die op elkaar plakken, neusje en ogen van hetzelfde mengsel met een klein beetje oranje kleurstof en het dasje was van een rode dropveter.quote:Op zaterdag 6 september 2008 19:42 schreef Trusten het volgende:
Die ijspopjes die in het topic staan zijn volgens mij suikergoed en niet handgemaakt.
Mmmm, ziet er heerlijk uit Maneki.Neko! Ik komt zo bij je op de koffie hoor!quote:Op zaterdag 6 september 2008 20:19 schreef Maneki.Neko het volgende:
Ik heb mezelf een taart gemaakt vandaag, gevuld met frambozen en chipolata
[ afbeelding ]
Ik moet alleen nog ff op m`n sierrandjesspuittechniek oefenen
Zwaailie jij maakt mooie dingen!
Hoiquote:Op zaterdag 6 september 2008 23:15 schreef Zwaalie het volgende:
Indien je die sneeuwmannetjes van mij bedoelde, die heb ik wel zelf gemaakt en ze zijn helemaal niet moeilijk om te maken.
Er is ook eiwitpoeder te verkrijgen (bij de betere taartwinkel), waarmee je het probleem van rauw ei verhelpt. Om eerlijk te zijn ben ik nooit zo bang voor voedselvergiftiging, zolang je zorgt dat je met verse producten werkt en probeert hygienisch te werk te gaan. Ik moet erbij zeggen het bij mij nog niet fout is gegaan en ik misschien wel anders piep na een flinke vergiftiging.quote:Op zaterdag 6 september 2008 23:29 schreef Brighteyes het volgende:
Rauw eiwit kan toch wel? Het is toch het geel dat link is?
Ik heb een keer gewoon om te proberen een tiara gemaakt. Ik moet eerlijk zeggen dat het wat lastiger werkt omdat je op een halfronde vorm werkt. Ik heb een weckpot gebruikt, wat ik erg handig vond omdat je dan meer hou vast hebt omdat je je hand er in kan doen. Verder kan ik je als tip mee geven dat je moet zorgen dat je bakpapier erg goed vast geplakt zit (wat soms wat lastig kan zijn met bakpapier). Licht inwrijven met wat vet maakt het op het einde een stuk makkelijker als je de tiara van het papier wil halen. Zorg dat je hem opspuit in verschillende lagen, liefst met minstens een paar uur tussen het spuiten van de volgende laag. En laat hem echt lang drogen, zonder tussentijds aan het papier te pulken om te kijken of je hem er straks wel af kan krijgen (*kucht aangezien de laatste opmerking te maken heeft met eigen ervarig*). Succes!quote:Op zaterdag 6 september 2008 23:36 schreef Maneki.Neko het volgende:
Had een how-to gevonden van een tiara, die staat op mijn lijstje van dingen die gemaakt moeten worden
Lief dat je dat nog even post - ik voelde me niet beledigd maar wilde alleen even zeggen dat je ze makkelijk zelf kan maken.quote:Op zondag 7 september 2008 11:29 schreef Trusten het volgende:
Ok, wilde je niet beledigen hoormaar leuk gemaakt dan want ze lijken erg op elkaar
Nou er zijn een paar supermarkten open, dus ik zou zeggen! Begin met de ingrediënten!quote:Op zondag 7 september 2008 14:47 schreef Lotjeb het volgende:
Sinds ik vanmorgen dit topic ontdekte heb ik aan niets anders dan taarten kunnen denken
Die staan dus al klaarquote:Op zondag 7 september 2008 14:48 schreef Sanne het volgende:
[..]
Nou er zijn een paar supermarkten open, dus ik zou zeggen! Begin met de ingrediënten!
Ben benieuwd hoe het je vergaat. Of het moeilijk is.quote:Op zondag 7 september 2008 14:51 schreef Lotjeb het volgende:
[..]
Die staan dus al klaar![]()
Ik drukte per ongeluk op invoeren voordat ik mijn bericht klaar had. Je was snel!
Ik ben zelf ook niet zo moeilijk, maar om te trakteren op bijvoorbeeld een kinderdagverblijf neem ik liever geen risico's.quote:Op zondag 7 september 2008 12:10 schreef Zwaalie het volgende:
Dank iedereen voor de leuke reacties!
[..]
Er is ook eiwitpoeder te verkrijgen (bij de betere taartwinkel), waarmee je het probleem van rauw ei verhelpt. Om eerlijk te zijn ben ik nooit zo bang voor voedselvergiftiging, zolang je zorgt dat je met verse producten werkt en probeert hygienisch te werk te gaan. Ik moet erbij zeggen het bij mij nog niet fout is gegaan en ik misschien wel anders piep na een flinke vergiftiging.
[..]
Eigenlijk niet met water want dat gaat smelten, maar in geval van nood kun je best poedersuiker met een klein beetje water tot een heel dik papje roeren. Daarmee kun je plakkenquote:Op zondag 7 september 2008 18:18 schreef Lotjeb het volgende:
Spoedvraag!
Hoe bevestigje fondant op fondant? En hoe andere dingetjes?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |