abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 14 oktober 2009 @ 12:30:25 #101
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_73677609
quote:
Op woensdag 14 oktober 2009 12:20 schreef Like-a-Bunny het volgende:
Ik heb voor de tweede keer sjalotten ingemaakt, die nu al twee maandjes heelijk staan de rijpen in het donker.
Iemand een idee hoelang je ze minimaal moet laten staan voordat ze echt lekker zijn?
Na 2 a 3 maanden zijn ze al lekker, ligt een beetje aan het recept, en na een half jaar worden ze pas echt lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_73705942
quote:
Op woensdag 14 oktober 2009 12:30 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Na 2 a 3 maanden zijn ze al lekker, ligt een beetje aan het recept, en na een half jaar worden ze pas echt lekker.
Thanks! Mmm...dan bedwing ik me toch maar even tot februari (pfff).
Ik heb h vrij standaar gehouden, met blank azijn, zwarte peperkorrels, lepel suiker, en een paar kruidnagels.
Raoul Duke: "Quick, like a bunny!"
----------------------------------------
  donderdag 15 oktober 2009 @ 10:30:36 #103
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_73706134
Ik moet me ook altijd inhouden.
Het is echter wel leuk om te doen, droom is nog steeds een grote kelder en die helemaal volzetten met uitgelezen wijnen, zelfgemaakte conserven en inmaak.
Confits de canard/porc/Oie, jams, geconfijte vruchten, geweckte tomaten uit eigen tuin, zuurkool, etc etc
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_73706796
quote:
Op vrijdag 10 april 2009 12:09 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Goedkoopste jenever, en kruiden. En dan is het net wat je wilt. Ik had, als ik het goed herinner, 2 dingetjes kruidnagel, 2 blaadjes laurier, kaneelstokje, 4 stuks steranijs, wat speculaaskruiden, beetje zwarte peper, jeneverbessen (6 ofzo), heel klein beetje (!) sinasappelschil en lavendel, beetje citroenmelisse, dat 3 weken laten staan, en toen ook nog een week met zoethout er bij.

Exacte kruidencombi die ik gebruikt heb staat op mn thuis pc, ik zoek hem vanavond even voor je op
Deze bleek toch wat slapjes, toen heb ik hem nog een week of 6 langer laten staan met opnieuw een kaneelstok, wat meer zoethout, en een extra dingetje steranijs.

Hij is perfect op het moment
La derecha oprime, la izquierda libera
  zaterdag 31 oktober 2009 @ 18:04:10 #105
70867 Jackal_Omega
Boeiend.................
pi_74256919
Ik wil binnenkort weer Chutney gaan maken. Heb een aantal kleine weckpotjes gekocht waar ik het in wil gaan doen.
Ik heb alleen geen weckketel om alles in te koken. Kan dit ook in de oven. Ik bedoel dus niet om die potjes schoon te krijgen maar om ze (als ze gevuld zijn) weer luchtdicht te krijgen.

Bij gewone potjes vul ik hete potjes af en zet ik die op de kop. Dan trekt het ook vacuum maar dit lukt volgens mij niet met weckpotten
Het beste horlogeforum van Nederland
pi_74259362
Chutney weck ik niet, wecken in de oven ken ik niet, wecken zou ook moeten kunnen in een gewone grote pan.

Ik heb vandaag weer een portie appelschijfjes te drogen gelegd; eerder heb ik al twee porties gemaakt. Er blijft maar een klein papieren zakje gedroogde appeltjes over van een groot rek natte appelschijfjes..

En ik heb vandaag de laatste portie druiven klaargezet om te drogen in de oven; eerste droogbeurt vanmiddag gehad maar moet nog wel een paar maal, en nu moet de oven weer eerst wat afkoelen. na drogen doe ik de rozijnen in een pot waarna ik ze overgiet met drank. Vorige pot onverdunde rum, da's te straf. Eerst eens kijken hoe deze rozijnen eruit gaan zien - dit zijn witte druiven, de vorige waren blauw.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  zaterdag 31 oktober 2009 @ 21:47:22 #107
70867 Jackal_Omega
Boeiend.................
pi_74263106
En als je iets kokends heet in een weckpot doet en op de kop zet. Dan hoeft ie toch ook niet meer in de pan
Het beste horlogeforum van Nederland
  zaterdag 31 oktober 2009 @ 22:02:01 #108
94782 Nieuwschierig
Pro bikini-lijn
pi_74263481
quote:
Op zaterdag 31 oktober 2009 21:47 schreef Jackal_Omega het volgende:
En als je iets kokends heet in een weckpot doet en op de kop zet. Dan hoeft ie toch ook niet meer in de pan
Misschien niet als de inhoud "stabiel" is (erg zuur, zoet of zout) en voor een paar maanden maar goed geweckte groenten of fruit kun je minimaal 20 jaar bewaren.
Wie dit leest is gek
pi_74264215
sigme wat doe je dan met die appelschijfjes?

ik krijg binnenkort kilo's appels.
nu wilde ik zelf appelmoes maken en inwecken. alleen maar appelmoes inwecken is ook niks natuurlijk. het word de eerste keer dus ben heel erg benieuwd hoe ik het er vanaf ga brengen.

ik heb laatst op de rommelmarkt een weckpan met thermometer voor 1.50 gekocht.
weckpan van de rommelmarkt is goed schoon geworden, met een paar flessen azijn.
mama van 3 kids!
pi_74269918
quote:
Op zaterdag 31 oktober 2009 22:31 schreef Popples het volgende:
sigme wat doe je dan met die appelschijfjes?

ik krijg binnenkort kilo's appels.
nu wilde ik zelf appelmoes maken en inwecken. alleen maar appelmoes inwecken is ook niks natuurlijk. het word de eerste keer dus ben heel erg benieuwd hoe ik het er vanaf ga brengen.

ik heb laatst op de rommelmarkt een weckpan met thermometer voor 1.50 gekocht.
weckpan van de rommelmarkt is goed schoon geworden, met een paar flessen azijn.
Je kan ook appelpartjes inmaken. Recept zonder weck:
quote:
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in kwarten. Breng een pan met ruim water aan de kook en blancheer de appels twee minuten. Neem brandschone, met hete soda afgewassen glazen potten en schep de appelen erin. Vul aan tot de rand met een scheutje kookvocht. Draai het deksel erop, zet de pot 5 minuten op zijn kop en laat afkoelen.
Voor het drogen van appels heb je een niet speciaal warme maar wel redelijk tochtende plaats nodig (boven een cv-ketel bijvoorbeeld), maar in een tochtige schuur kan ook heel goed.
Ik gebruik de gedroogde appeltjes voor door de yoghurt. Eventueel met een paar nootjes en wat honing.

Succes met de weck, ik ben reuze benieuwd (heb zelf nog nooit geweckd).
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  zondag 1 november 2009 @ 22:48:26 #111
70867 Jackal_Omega
Boeiend.................
pi_74298749
Vandaag drie potten mango chutney en tomaat rode uit chutney gemaakt. Weckpotten gesteriliseerd en tot aan de nok gevuld. Klemmen erop en klaar. Spul kwam er ook echt langs de randen eruit dus zat geen lucht meer in. Schoongemaakt van buiten en op zijn kop laten afkoelen. Rubbertje gaan mooi naar beneden staan dus mooi vacuum
vraag me alleen af of het niet erg is dat er wat chutney onder het rubber zit doordat ze zo vol zaten
Het beste horlogeforum van Nederland
pi_74572397
vraagje; als je knoflook inmaakt kan het gebeuren dat hij op plekjes verkleurt naar grijzig/blauw. Dat schijnt te maken te hebben met kopersulfides en schijnt ook de smaak niet aan te tasten. Het ziet er alleen wat vreemd uit maar je kan het eten zegt men.

nou weet ik dat niet zeker dus dat vroeg ik mij af en ik vroeg mij af; hoe voorkom je die verkleuring?
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_74693702
Vandaag gemaakt:
Russisches Kraut
quote:
Originalrezept aus dem Kaukasus

Kleine, feste Weißkrautköpfe,
Sellerieknollen + Sellerieblätter,
grüne Tomaten
Zwiebeln
Rote Paprikaschoten
Knoblauch
Pfefferkörner

Weißkohlköpfe vierteln, zusammen mit den grünen Tomaten, rohen Selleriestückchen, Zwiebelringe, Knoblauchzehen + in Streifen geschnittenen roten Paprikaschoten in den Gärtopf schichten.
Aus Sellerieblättern, einigen Pfefferkörner + Salz ( 25 g auf 1 l Wasser)
Sud kochen + handwarm über Gemüse gießen.
Beschwerungsstein muss gut bedeckt sein.
Het leek me nogal een losjes recept en ik heb de ingredienten dan ook aangepast naar wat ik zoal had. Eén klein (nogal los) wit kooltje in achten; een lading spruitjes in kwartjes, niet heel fijn gesneden Russische rode snijkool; een dikke ui in stukken, een teentje knoflook in plakjes, een rode paprika in stukken, twee koolrabi in fijne plakjes en een knolselderij ook in fijne plakjes. Allemaal eigen teelt. Ben heel benieuwd.

In de laatste zuurkoolpot die ik nog vrij had heb ik rode bieten ingemaakt. Geschild, in dunne plakken, twee eetlepels kwark erbij en onder water gezet met 25gr/liter zout.

In 2010 mag ik proeven of 't wat geworden is.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  zaterdag 14 november 2009 @ 14:01:21 #114
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74694110
quote:
Op zaterdag 14 november 2009 13:41 schreef sigme het volgende:
Vandaag gemaakt:
Russisches Kraut
[..]

Het leek me nogal een losjes recept en ik heb de ingredienten dan ook aangepast naar wat ik zoal had. Eén klein (nogal los) wit kooltje in achten; een lading spruitjes in kwartjes, niet heel fijn gesneden Russische rode snijkool; een dikke ui in stukken, een teentje knoflook in plakjes, een rode paprika in stukken, twee koolrabi in fijne plakjes en een knolselderij ook in fijne plakjes. Allemaal eigen teelt. Ben heel benieuwd.

In de laatste zuurkoolpot die ik nog vrij had heb ik rode bieten ingemaakt. Geschild, in dunne plakken, twee eetlepels kwark erbij en onder water gezet met 25gr/liter zout.

In 2010 mag ik proeven of 't wat geworden is.
Waarom de kwark erbij?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_74696518
quote:
Op zaterdag 14 november 2009 14:01 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Waarom de kwark erbij?
Het recept schrijft 1/4 liter melk voor. Ik weet dat het ook yoghurt of karnemelk mag zijn: het is om de melkzuurbacterie een handje te helpen (melk, liefst zuur). Nu heb ik alleen houdbare melk in huis en die vertrouw ik zuur niet. Yoghurt en karnemelk heb ik toevallig niet staan, en kwark wel. Vandaar dus.

Nu je er toch bent Piet; het recept zei dat m'n bieten feingefafffelt (mét al die ff'en) moest zijn. Een digitale variant spreekt van feingeraffelt. Ik gok dat ze geraspt bedoelen, klopt dat?
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_74697167
niemand die antwoorden heeft? dacht dat hier van die inmaak die hards zaten
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  zaterdag 14 november 2009 @ 16:28:02 #117
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74697553
quote:
Op zaterdag 14 november 2009 15:42 schreef sigme het volgende:

[..]

Het recept schrijft 1/4 liter melk voor. Ik weet dat het ook yoghurt of karnemelk mag zijn: het is om de melkzuurbacterie een handje te helpen (melk, liefst zuur). Nu heb ik alleen houdbare melk in huis en die vertrouw ik zuur niet. Yoghurt en karnemelk heb ik toevallig niet staan, en kwark wel. Vandaar dus.

Nu je er toch bent Piet; het recept zei dat m'n bieten feingefafffelt (mét al die ff'en) moest zijn. Een digitale variant spreekt van feingeraffelt. Ik gok dat ze geraspt bedoelen, klopt dat?
Ik gok hetzelfde
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Redactie Frontpage / Spellchecker zaterdag 14 november 2009 @ 17:44:40 #118
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_74699582
http://www.uitmuntend.de/woordenboek/raspen/

Raspen is raspeln, dat zal hem wel zijn

Overigens een handige vertaalsite
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  zaterdag 14 november 2009 @ 18:28:55 #119
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74700721
feingeraffelt of geraffelt is geen officieel duits, het is naar wat ik er van begrijp omgangsduits, informeel, maar kleingesneden/gemaakt/geraspt dekt de lading aardig
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_75163740
wat ik in ieder geval weet van wecken is dat je die zooi in de schone potten zet en dan nog gloeiend heet gaat koken (met ringetjes enz.) dat moet op een bepaalde temperatuur en een bepaalde tijd. in ieder geval niet op zijn kop. glazen potjes met schroefdeksels maak je wel vacuum op zijn kop. ik ga binnen kort beginnen met wecken. denk dat ik maar begin met appelmoes en jam...
pi_76368293
quote:
Op zaterdag 14 november 2009 13:41 schreef sigme het volgende:
Vandaag gemaakt:
Russisches Kraut
[..]

Het leek me nogal een losjes recept en ik heb de ingredienten dan ook aangepast naar wat ik zoal had. Eén klein (nogal los) wit kooltje in achten; een lading spruitjes in kwartjes, niet heel fijn gesneden Russische rode snijkool; een dikke ui in stukken, een teentje knoflook in plakjes, een rode paprika in stukken, twee koolrabi in fijne plakjes en een knolselderij ook in fijne plakjes. Allemaal eigen teelt. Ben heel benieuwd.


In 2010 mag ik proeven of 't wat geworden is.
Lekker! Echt heel lekker !
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  zondag 3 januari 2010 @ 19:10:18 #122
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_76368981
Ga het ook eens proberen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_76519220
De komkommer in het zuur uit dit topic is gelukt. Hij is echt lekker.
Ik heb hem afgelopen zomer gemaakt toen ik wat komkommer uit de tuin overhad.
pi_79179190
Klein schopje.

Heb recentelijk hete pepers in de azijn gezet (recept gevolgd) maar nu lees ik een recept dat zegt dat je ze met pot en al 10 minuten in kokend water moet laten staan, omdat er anders botulisme ontstaat. Nu heb ik de pot gesteriliseerd en het azijn-mengsel laten koken...wie moet ik geloven?
Eins, zwei, hoeplakai.
  maandag 15 maart 2010 @ 18:59:03 #125
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_79179550
quote:
Op maandag 15 maart 2010 18:50 schreef jakkop het volgende:
Klein schopje.

Heb recentelijk hete pepers in de azijn gezet (recept gevolgd) maar nu lees ik een recept dat zegt dat je ze met pot en al 10 minuten in kokend water moet laten staan, omdat er anders botulisme ontstaat. Nu heb ik de pot gesteriliseerd en het azijn-mengsel laten koken...wie moet ik geloven?
Botuline kan alleen in een zuurstofvrij milieu ontstaan, zoals in olie, en niet in een zuur milieu, daarom kan je aan dingen die je inlegt in olie wat azijn toevoegen om het te voorkomen.
In zaken die ingelegd zijn in azijn ontstaat zeker geen botuline.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_79184421
quote:
Op maandag 15 maart 2010 18:59 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Botuline kan alleen in een zuurstofvrij milieu ontstaan, zoals in olie, en niet in een zuur milieu...
Dan ben ik nu heel blij dat ik mijn zelfgemaakte basilicumolie maar weggekieperd heb. Er zaten wat rare slierten in en hij rook ook niet meer heel fris.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_79185413
Fijn zo. Had er eentje geproefd en smaakte goed, zou jammer zijn om weg te gooien
Eins, zwei, hoeplakai.
pi_79186548
Heb net een zooitje gedroogde rode pepers in een flesje met olie gedaan, doel is peperolie. Neem aan dat hier geen botuline ontstaat aangezien de pepers al gedroogd zijn?

Oh en ze blijven allemaal drijven, is daar wat aan te doen of maakt het sowieso niet zo veel uit?
Eins, zwei, hoeplakai.
  maandag 15 maart 2010 @ 22:26:48 #129
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_79190142
quote:
Op maandag 15 maart 2010 21:24 schreef jakkop het volgende:
Heb net een zooitje gedroogde rode pepers in een flesje met olie gedaan, doel is peperolie. Neem aan dat hier geen botuline ontstaat aangezien de pepers al gedroogd zijn?
Doe er een theelepel azijn bij
quote:
Oh en ze blijven allemaal drijven, is daar wat aan te doen of maakt het sowieso niet zo veel uit?
Je had ze fijn kunnen stampen, of kunnen wellen in wat azijn, maar nu kan je er niet zoveel meer aan doen, regelmatig schudden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_79687649
Heeft er hier iemand ervaring met het maken van leverworst (in weckpotten, dus eigenlijk geen worst)? Is het een beetje houdbaar? Wat zijn de risico's, ruik je het als het niet goed is of merk ik het pas als ik dood ben? Kortom, allemaal vragen
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  zondag 28 maart 2010 @ 22:59:51 #131
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_79690875
Zie dit topic net weer oppoppen en bedacht me dat ik nog wat in de kelder had staan. Zelfgemaakte uitjes in het zuur/amsterdamse uien.
quote:
Op zaterdag 3 oktober 2009 17:00 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb amsterdamse uitjes ingelegd. 2 kilo uien geschild, zo groot als grote eieren. Kopje suiker kopje zout en 24 laten pekelen hierin, daarna grondig afspoelen. Half water half witte azijn genomen, suiker erbij, envelopje saffraan erbij, peperkorrels, blaadje laurier, mosterdzaad. In een grote glazen pot met deksel en nu een paar maanden wachten op iets moois.
Ze hebben nu 6 maanden gestaan. Ze zijn erg lekker geworden, maar hebben geen fel gele kleur, meer vuilgeel, zoals strandzand met een hint van groen erin.
De smaak is echter vele malen beter dan gekochte uitjes in het zuur.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_79696541
quote:
Op dinsdag 13 oktober 2009 20:30 schreef sigme het volgende:
Mijn gepekelde boontjes kom ik voorlopig niet aan toe (om op te eten) want eerst moeten de verse bonen op, dan de 16kg diepgevroren, en dan de melkzure bonen .
Twee weken geleden waren dan de diepgevroren bonen op. Vorige week de laatste portie melkzure bonen gegeten. Allebei een groot succes.

De gepekelde bonen heb ik aan schoonmoeder gegeven: ik wist niet goed hoe ze te bereiden. Zij heeft het inmiddels onder de knie, eerdaags ons maar weer eens te ete laten uitnodigen. Misschien maak ik komende oogsttijd weer een pot, maar waarschijnlijker maak ik meer zure bonen.

De zure bieten zijn ook apart. Gister bietensoep van gemaakt: vreemd maar wel lekker.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_79697692
Ik heb alleen nog een potje komkommers op zuur staan naar een recept van Piet en wat rabarbermoes.
Die laatste moeten we maar eens opeten voordat de rabarber groot genoeg is om van te oogsten.
  Licht Ontvlambaar maandag 29 maart 2010 @ 09:44:37 #134
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_79697832
quote:
Op zondag 28 maart 2010 22:59 schreef Pietverdriet het volgende:
Zie dit topic net weer oppoppen en bedacht me dat ik nog wat in de kelder had staan. Zelfgemaakte uitjes in het zuur/amsterdamse uien.
[..]

Ze hebben nu 6 maanden gestaan. Ze zijn erg lekker geworden, maar hebben geen fel gele kleur, meer vuilgeel, zoals strandzand met een hint van groen erin.
De smaak is echter vele malen beter dan gekochte uitjes in het zuur.
Dit wil ik ook gaan proberen, moet alleen ergens aan potten zien te komen. De laatste potten die ik had, zijn inmiddels gevuld met komkommer in het zuur en pruimenjam.
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_79698320
De buren vragen of naar bijvoorbeeld Dille en Kamille gaan. Die hebben de twist off en weckpotten.
  Licht Ontvlambaar maandag 29 maart 2010 @ 10:27:16 #136
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_79698684
quote:
Op maandag 29 maart 2010 10:10 schreef Oceanonix het volgende:
De buren vragen of naar bijvoorbeeld Dille en Kamille gaan. Die hebben de twist off en weckpotten.
Alle buren zijn al verlost van hun jampotten En Dille en Kamille hebben we hier niet
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_79700662
IKEA is goedkoop
Eins, zwei, hoeplakai.
pi_79700744
Gisteravond een potje groene pepers open gemaakt, kwamen er lekker uit Had er wat citroenzout aan toegevoegd, was geen slecht idee!
Eins, zwei, hoeplakai.
pi_79953197
compote chutney picalilly en al dat soort rotzooi met kilos tegelijk maken in wekpotten doen
2 keer door de vaatwasser heen (pasteuriseren 80 graden ofzo)

en u kunt weer een jaartje vooruit
JAWEL!
pi_79992039
verhitten jullie de olies wel die jullie gebruiken?
trouwens knoflook olie en dergelijke lekker laten trekken maar na een tijdje wel je product uit de olie halen en weggooien
olie conserveert wel maar toch zal de knoflook etc gaan schimmelen
JAWEL!
  donderdag 8 april 2010 @ 23:43:13 #141
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_80107267
Morgen trek ik mijn eerste potje komkommerschijven open
pi_80687462
Weet misschien iemand waar ik in nederland parafine zou kunnen kopen om inmaak mee af te dekken? Ik Duitsland en Luxemburg zie ik het wel eens in de supermarkt liggen, maar in NL heb ik het volgens mij nog nooit gezien.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  zondag 25 april 2010 @ 10:04:21 #143
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_80687676
quote:
Op zondag 25 april 2010 09:44 schreef stavromulabeta het volgende:
Weet misschien iemand waar ik in nederland parafine zou kunnen kopen om inmaak mee af te dekken? Ik Duitsland en Luxemburg zie ik het wel eens in de supermarkt liggen, maar in NL heb ik het volgens mij nog nooit gezien.
Waarom zou je een zo ouderwetse methode willen toepassen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_80691671
quote:
Op zondag 25 april 2010 09:44 schreef stavromulabeta het volgende:
Weet misschien iemand waar ik in nederland parafine zou kunnen kopen om inmaak mee af te dekken? Ik Duitsland en Luxemburg zie ik het wel eens in de supermarkt liggen, maar in NL heb ik het volgens mij nog nooit gezien.
Parafine = kaarsvet. Een doos waxinelichtjes voldoet niet?
La derecha oprime, la izquierda libera
  zondag 25 april 2010 @ 13:04:17 #145
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_80691954
17,50 euro voor 2,50 kilo : http://www.labstuff.nl/contents/nl/d97.html

Lijkt me wel smerig trouwens.
  zondag 25 april 2010 @ 13:32:12 #146
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_80692818
quote:
Op zondag 25 april 2010 12:53 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Parafine = kaarsvet. Een doos waxinelichtjes voldoet niet?
Maar niet alle kaarsen zijn parafine
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_80693245
quote:
Op zondag 25 april 2010 13:32 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Maar niet alle kaarsen zijn parafine
En daarnaast wil ik liever geen kaarskleurstoffen en -parfums op m'n inmaak. Ik ben meer op zoek naar iets dat specifiek voor voeding bedoeld is.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_80693341
quote:
Op zondag 25 april 2010 10:04 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Waarom zou je een zo ouderwetse methode willen toepassen?
Omdat ik laatst wat schimmelplekjes boven op m'n chutney had en ik hoop om dat hiermee te voorkomen. Dan wordt de chutney 3-dubbel beschermd, door z'n eigen zuur en suiker, door de deksel op de gesteriliseerde pot en ook nog door een afdekking van parafine.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  zondag 25 april 2010 @ 14:00:43 #149
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_80693620
quote:
Op zondag 25 april 2010 13:49 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Omdat ik laatst wat schimmelplekjes boven op m'n chutney had en ik hoop om dat hiermee te voorkomen. Dan wordt de chutney 3-dubbel beschermd, door z'n eigen zuur en suiker, door de deksel op de gesteriliseerde pot en ook nog door een afdekking van parafine.
Weck je je potjes chutney? (zet je ze in een pan kokend water)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Licht Ontvlambaar zondag 25 april 2010 @ 14:02:51 #150
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_80693670
quote:
Op donderdag 8 april 2010 23:43 schreef Erasmo het volgende:
Morgen trek ik mijn eerste potje komkommerschijven open
Goed bevallen?
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')