Het laatste is onvermijdelijk lijkt me.quote:Op dinsdag 12 augustus 2008 10:17 schreef DennisMoore het volgende:
Wat zou de beste manier zijn om zo'n scenario te voorkomen?Moeten we een ban zetten op het verder ontwikkelen van kunstmatige intelligentie? Is dat überhaupt mogelijk, of gaat die ontwikkeling (wereldwijd internet etc) vrijwel autonoom? Moeten we research op dit gebied streng reguleren (net als bijvoorbeeld kernenergie en gentechnologie?) en proberen te hannesen met Asimov's robotwetten? Een soort überwetten ingebakken in het 'bios' van zo'n kunstmatige intelligentie? Is dat betrouwbaar genoeg? Of moeten we maar 'samensmelten' met die kunstmatige intelligentie? In feite zou dat ook een soort einde van de mensheid zijn, van de mensheid zoals die nu bestaat in ieder geval. Je zou het de volgende stap in de evolutie kunnen noemen met wat fantasie.
Aangezien de evolutie nooit stil staat en wij toch al lang bezig zijn met het ingrijpen in natuurlijk processen zal dit wel een denkbaar scenario zijn.quote:Op dinsdag 12 augustus 2008 10:17 schreef DennisMoore het volgende:Of moeten we maar 'samensmelten' met die kunstmatige intelligentie? In feite zou dat ook een soort einde van de mensheid zijn, van de mensheid zoals die nu bestaat in ieder geval. Je zou het de volgende stap in de evolutie kunnen noemen met wat fantasie.
Maar dan krijg je natuurlijk wel een splitsing in mensen die dit wel willen en mensen die dat niet willen. Ik behoor tot de laatste groep.quote:Op dinsdag 12 augustus 2008 10:22 schreef L.Denninger het volgende:
Het laatste is onvermijdelijk lijkt me.
Bijvoorbeeld Sergey Brinn van Google maakt er geen geheim van dat het zijn doel is om voor het einde van zijn leven iedereen aan een Google-implant te helpen, waardoor iedereen altijd beschikt over alle informatie.
Asimov's wetten zijn leuk en aardig, maar werken alleen als een robot altijd de complete gevolgen van zijn eigen acties kan zien / beredeneren.quote:Op dinsdag 12 augustus 2008 10:25 schreef bigore het volgende:
Daarvoor bestaat dus de 3 wetten van robotica, die zullen goed genoeg zijn.
Eerste Wet
Een robot mag een mens geen letsel toebrengen of door niet te handelen toestaan dat een mens letsel oploopt.
Tweede Wet
Een robot moet de bevelen uitvoeren die hem door mensen gegeven worden,
behalve als die opdrachten in strijd zijn met de Eerste Wet.
Derde Wet
Een robot moet zijn eigen bestaan beschermen, voor zover die bescherming niet in strijd is met de Eerste of Tweede Wet.
Dan behoor je tot een uitstervende groep.quote:Op dinsdag 12 augustus 2008 10:29 schreef Lod het volgende:
[..]
Maar dan krijg je natuurlijk wel een splitsing in mensen die dit wel willen en mensen die dat niet willen. Ik behoor tot de laatste groep.
Dat lijkt mij persoonlijk een beetje te kort door de bocht. Ik verwacht eerder dat de meeste mensen er tegen zullen zijn en dat juist de mensen met AI als paria's zullen worden gezien.quote:Op dinsdag 12 augustus 2008 10:37 schreef L.Denninger het volgende:
Dan behoor je tot een uitstervende groep.
Mwoah... daar kon je nog wel 's ongelijk in hebben.quote:Op dinsdag 12 augustus 2008 10:59 schreef Lod het volgende:
Denk niet dat we het gaan meemaken in ieder geval .
Als het in 1 klap zou gebeuren zou ik je geljk geven, maar het gaat geleidelijk.quote:Op dinsdag 12 augustus 2008 10:59 schreef Lod het volgende:
[..]
Dat lijkt mij persoonlijk een beetje te kort door de bocht. Ik verwacht eerder dat de meeste mensen er tegen zullen zijn en dat juist de mensen met AI als paria's zullen worden gezien.
Mee eens. Over een paar 100 jaar zijn wij net als de Borg uit Star Trek. Best vet eigenlijk, ik heb altijd al een Borg cube willen hebben.quote:Op dinsdag 12 augustus 2008 11:19 schreef Flashwin het volgende:
AI is de logische opvolger van de mensheid in de evolutie. Onvermijdelijk.
Tomtom is makkelijk als je in een vreemde grote stad bent en je tijdens het rijden geen tijd hebt om ook nog eens op de weg te letten. Bijvoorbeeld als je de Peripherique van Parijs en in Parijs moet zijn.quote:Op dinsdag 12 augustus 2008 11:14 schreef L.Denninger het volgende:
Een voorbeeldje - ben je principieel tegen tomtom ?
Of is dat soort 'AI' toch wel makkelijk in het dagelijks leven ?
Aha.quote:Op dinsdag 12 augustus 2008 11:23 schreef Lod het volgende:
[..]
Tomtom is makkelijk als je in een vreemde grote stad bent en je tijdens het rijden geen tijd hebt om ook nog eens op de weg te letten. Bijvoorbeeld als je de Peripherique van Parijs en in Parijs moet zijn.
Ik vind het zelf vreselijk om puur op de Tomtom te rijden, je weet niet meer waar je bent. Ik gebruik bij voorkeur de ouderwetse landkaart.
Helemaal niet. Dit is waarschijnlijk precies wat de mensheid gaat proberen in desperate pogingen niet totaal vervangen te worden door AI.quote:Op dinsdag 12 augustus 2008 11:23 schreef DennisMoore het volgende:
Straks engineeren we allerlei lichaamsdelen, als reserve-onderdelen. Als we ook een kunstmatig brein zouden weten te bakken voor onszelf, dan wordt het vast ook vrij makkelijk om de inhoud ervan op een dvd'tje te gooien, en de computer in dus.
Op zo'n moment (als dat zou lukken met behoud van bewustzijn en emoties enzo) heb je dus als mens geen lichaam meer nodig, en wordt je hersencapaciteit ook niet meer beperkt door je hoeveelheid hersencellen en neuronen. Wanneer de eerste mensen worden ge-upload en online gaan rondzwerven... is dat een mogelijke 'verdediging' tegen kunstmatige intelligenties die online rondzwerven?
Okay, dit wordt wel erg fantasierijk misschien .
IMO is de grens de imperfectie die inherent is aan de mens. Een mens zal nooit perfect zijn.quote:Op dinsdag 12 augustus 2008 11:50 schreef DennisMoore het volgende:
Maar als er straks 6+ miljard mensen virtueel gaan leven, en daarmee de beperkingen van hun huidige brein kunnen overstijgen... Wat is dan nog de grens tussen de kunstmatige en de 'natuurlijke' intelligentie?
Gaan we toe naar een soort 'Gaia' zoals Asimov dat omschreef? Een grote intelligente entiteit?
Ik wacht wel op de film met Will Smith .quote:Op dinsdag 12 augustus 2008 11:29 schreef L.Denninger het volgende:
Het boek "Shutdown" van Eric L. Harry.
Kwestie van definitie van 'perfectie'.quote:Op dinsdag 12 augustus 2008 11:53 schreef Flashwin het volgende:
IMO is de grens de imperfectie die inherent is aan de mens. Een mens zal nooit perfect zijn.
AI wel.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |