abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_85592278
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
Op zaterdag 21 augustus 2010 12:45 schreef Black-Hole het volgende:
Hele grote schop, wist dat deze topic reeds er ooit was uit een ver verleden ;)

Site: www.nionwebdesign.com

Wat er nog moet gebeuren:
- debugging
- smooth scroll effect aan de navigatie

Ben benieuwd wat jullie van mijn website vinden. Bedoeling van de site is een soort van portfolio en info wat ik bied als freelance designer/developper :)

Bedankt alvast voor jullie feedback!
Om de 1 of andere reden vindt ik het heel rustig, maar toch ook weer wat rommelig overkomen, en ik weet niet precies waarom...
pi_85615329
quote:
Op maandag 23 augustus 2010 00:25 schreef Sar2007 het volgende:

[..]

Om de 1 of andere reden vindt ik het heel rustig, maar toch ook weer wat rommelig overkomen, en ik weet niet precies waarom...
Ik denk hierom: omdat niet elke onderdeel van de pagina dezelfde opmaak heeft:
Die "We Tweet" staat er los ergens tussen (wel grappig met de poten van de vogel op de lijn, dat is leuk bedacht).
Het deel over de tools is feitelijk 3 kolommen; het stukje erboven over advies design en development is 2+1 kolommen (2 kolommen voor de voorbeelden, 1 kolom voor de tekst), maar die kolom met tekst lijnt vertikaal niet met die van de tools.

Ik had hier zelf 3 pagina's van gemaakt, zodat klikken op Contact een nieuwe pagina opent ipv naar het anker onderin.
  maandag 23 augustus 2010 @ 20:06:44 #203
71610 Black-Hole
Deep in my soul
pi_85621264
quote:
Op zondag 22 augustus 2010 12:20 schreef gebrokenglas het volgende:
Puntjes op de i van Geinteresseerd. ;)
De "Are you human", vertalen naar het nederlands?
Het faden van het ene voorbeeld naar het andere sneller maken, dit duurt _net_ te lang. Alsof je site te traag werkt.
Onduidelijkheid bij contact: mag je alleen maar het formulier invullen of mag je ook direct bellen? maw: wat heeft je voorkeur?
Had de trema gemist op de i, zal de are you human nog vertalen, staat wel zo netjes. Slideshow is juist iets trager omdat het anders de aandacht te veel opeist van de pagina, maar zal hem eens een seconde korter maken kijken of dat veel verschil maakt.

Bedankt voor je reactie, contact opnemen kan en mag op twee manieren, zal dat er nog wel even bijzetten zodat het duidelijker overkomt :)

Het is overigens geen 2 + 1 kolom layout maar gebaseerd op 16 kolommen, zie www.960.gs ;)
  maandag 23 augustus 2010 @ 20:16:38 #204
4283 nietzman
Geen zin meer.
pi_85621671
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
Op maandag 23 augustus 2010 20:06 schreef Black-Hole het volgende:
Het is overigens geen 2 + 1 kolom layout maar gebaseerd op 16 kolommen, zie www.960.gs ;)
My point exactly, teveel focus op techniek.

Je gebruikt 2+1 koloms.
Ik ga naar huis.
pi_85622331
 
pi_85824743
deze mededeling is inclusief samenvatting onderaan (godzijdank)


Ik zit in een slechte matige supergoede coverband die RockBeest heet en zo een instituut heeft natuurlijk een eigen website tegenwoordig. Omdat de oude prima voldoet maar toch wat verouderd is ( check) en er qua band ook e.e.a. is veranderd (nieuwe bassist die 'Parralel Universe' zonder plectrum kan!!!! Gans geil jawohl! maar dat terzijde) ben ik begonnen met een nieuwe webzijde.

Allereerst heb ik een nieuw logo ontworpen met Adobe Photoshop software :') . Toen ben ik de site gaan plannen en maken, database aangemaakt en PSPad opgestart om PHP, CSS, xHTML en een snufje JavaScript te gaan tikken.

Omdat JavaScript en jQuery (nog) niet behoren tot de dingen die ik tot in de puntjes beheers wilde ik daar vooral gebruik van maken. Javscript isn't evil , tenslotte, en voor de mobiele telefoon e.d. komt er toch nog een aparte subsite dus daar hoef ik nu geen rekening mee te houden.

Een tijd terug was er wat vaag gedoe met jquery+strings+een Windows-server op 't werk (nooit opgelost wat het nu was, oplossing -> virtuele win-server deleten, virtuele unix server aanmaken en klaar) en daarom wilde ik deze keer jSon gebruiken - dat kende ik slechts uit de boekjes en daarom was het uitdaging genoeg.

Al met al was het niet echt spannend wat ik tot nu toe tegen kwam qua jSon maar je moet met kleine stappen beginnen, nietwaar.

Tot nu toe ben ik een goede week in de avonduren bezig geweest.
Er zitten met name wat uurtjes in wat je niet te zien krijgt, het backend: De bedoeling is namelijk dat bandleden nieuws, foto's en video's kunnen toevoegen en met name onze zanger is er erg goed in CMS'en over de zeik te krijgen - het moet dus foolproof en wat dat betreft is jQuery een handige hulp!

Dit is de eerste site waar ik website en CMS combineer - al je bent ingelogd als admin zie je gewoon de site, behalve dat je op een knopje kunt klikken en dan plopt er ineens iets tevoorschijn. Voorheen had ik altijd frontend en backend 100% gescheiden, dat is wel flexibeler, maar dit is toch maar een klein website'tje en liefdewerk.

Ikzelf ontwikkel lokaal met PHP v5.3.0 en alles werkte zo mooi aan deze site dat het mijzelf bijna ontroerde. Enthousiast uploaden die meuk dus om erachter te komen dat er niks, niente, noppes nada meer werkte van mooie jSon-met-jQuery-meuk .... alles weer checken met FireBug en toen dacht ik bij mezelf, 'Nem, je bent een eikel - PHP4.3 kan helegaar niet omgaan met JSON_ENCODE ...'. (eerlijkheid gebied te zeggen dat het geen Einstein-achtige 'aha-erlebnis' was maar meer het resultaat van vriend Google.)
Mijn hosting maakt namelijk gebruik van PHP4.3.x. Dat is een grote beperking (want er zijn wel meer dingetjes die niet werken), maar daar staat tegenover dat het vrijwel niks kost en ik ongeveer kan doen en laten wat ik wil qua ruimte en aantal databases n dat als ik rare plugins op de server wil gebruiken zoals onlangs om een RGB=>CMYK-conversie goed te kunnen doen een mailtje genoeg is en dat krijg ik bij een andere aanbieder niet voor elkaar.

Net toen ik serieus overwoog dan toch maar over te stappen naar een hoster die wl een nieuwe versie van PHP draait kwam ik de moeder aller oplossingen tegen - een JSON-wrapper - waardoor die fossiele server nu ineens wl doet wat ie moet doen :D

Er moeten nog bandfoto's worden gemaakt waardoor het ontwerp her en der eeuh, wat minder ruimtelijk overkomt zeg maar: Lege ruimtes in content en onder bandmembers wordt nog opgevuld dus.
De image-slider aan de rechterzijde heb ik snel even voorzien van wat pica's, ben nog bezig aan/met back-end om ingelogde users makkelijk foto's + tags en begeleidende tekst te kunnen laten toevoegen.
De slider haalt nu foto's uit een bestand, dat gaat verhuizen naar de database. Ook moet de slideshow willekeurig pica's gaan laten zien en niet meer op volgorde, zoals nu.

Ook moeten onder de content-artikelen nog zo'n hippe div komen met links naar social network ('t is net werk :D )- sites (maar dan niet zo'n kut-div die je handmatig moet sluiten als je er per ongeluk overheen gaat.)

Qua grafische shizzle denk ik dat het af is - more is less. De standaard-kleuren (#603913 en #009900 voor de liefhebbers) doen de rest

Nou, het is nu al een ontzettend lang lulverhaal (waar het hart vol van is - en snel kunnen tikken) - dus samenvatting:

Oude site kut, nieuwe site nog niet klaar, meer content volgt - nadruk voor zelfontwikkeling op jQuery/jSon - leerzame momenten: ontwikkelen voor PHP 5, uploaden, server blijkt PHP4.3 te draaien, omweg nodig.

Gaarne uw reacties qua usability en indrukken qua ontwerp     :s)     => klik

Ondanks dat bier op is en TS lam is na zo'n verhaal poging tot review hier onder

Owja, de W3C-validator hikt nogal over brakke content uit DB en jQuery.. ik weets....

[ Bericht 58% gewijzigd door Nemephis op 29-08-2010 07:01:23 (bier, whiskey, coke, typo, weet jij het? :P) ]
pi_85825200
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
Op zaterdag 21 augustus 2010 12:45 schreef Black-Hole het volgende:
Hele grote schop, wist dat deze topic reeds er ooit was uit een ver verleden ;)

Site: www.nionwebdesign.com

Wat er nog moet gebeuren:
- debugging
- smooth scroll effect aan de navigatie

Ben benieuwd wat jullie van mijn website vinden. Bedoeling van de site is een soort van portfolio en info wat ik bied als freelance designer/developper :)

Bedankt alvast voor jullie feedback!
* Nemephis kijkt naar de interwebs met Firefox O+ / :r1 op 1440x900px met Os WinXP Home helemaal up to date

n.b.: ik ga wel even zeiken hoor. Don't take it personal en als je vragen hebt, brand maar los. Bedenk je maar, ik heb net in de stad gezopen en net weer een paar blikken bier, dus echt, ik ga nu eerst zeiken. :P

Eerste indruk:
    • teveel horizontale ruimte - de ruimte tussen elementen boven elkaar mag kleiner.
   • hey, anchors! ik verwachtte links in het menu....
   • grijs, saai
   • gave slideshow-portfolio!! - eyecatcher waarvoor ik helaas eerst moet scrollen
   • form -> veiligheidscode/captcha - onleesbaar en irritant

Tip: Gebruik i.p.v. de standaard captcha met vage rare tekens dit concept: Stel je bezoeker een voor de hand liggende vraag (zoals 'hoeveel is acht gedeeld door twee') en laat ze dat beantwoorden in letters. Dat is veel gebruikersvriendelijker en filtert bots net zo goed, is mijn ervaring.
Gooi er wat PHP/RoR/.Net2/MySQL/JavaScript tegenaan om random zo een vraag tevoorschijn te toveren en je hebt nooit meer last van spam.

   • Tegenvaller: bijna geen content.
   • Je hebt een standaard verhaaltje over wij dit en wij dat, maar wie die wij zijn? Geen idee.
   • Leuk dat je iets met 960px breed hebt in je pakket, maar als ik nu een bedrijf ben dat van liquid design houdt?...

Als afsluiter, mede namens de W3C-validator:
The align attribute on the img element is obsolete. Use CSS instead.
Dat weet zelfs zo'n domme aap als mij - dat soort dingen horen in een .css bestand...

1
O+ - Firefox doet alles wat ik wil en is aan te passen zoals ik wil
:r - Het ding vreet geregeld meer dan 250mb geheugen, zelf met plugin-container.

2
God verhoede dat je met die .NET rommel aan het kutten bent. Dat is het .NET niet, zeg maar.

[ Bericht 3% gewijzigd door Nemephis op 29-08-2010 06:44:57 ]
  vrijdag 8 oktober 2010 @ 13:23:28 #208
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_87320320
edit: al opgelost ;)

[ Bericht 85% gewijzigd door Burdie op 08-10-2010 14:28:28 ]
KuikenGuppy
pi_87614559
Ik ben sinds kort bezig met een design blogje, hij is al aardig zo, maar er mist nog wat, iemand nog wat tips?

http://www.nvus.nl/

Trouwens geniaal dat WordPress, voorheen schreef ik alle PHP altijd zelf, maar waarom moeite doen als je met WP ook alles kan!

Edit: en dan bedoel ik iets om hem wat dynamischer te maken, misschien nog wat meer implementatie met social media of iets interactiefs?
  maandag 18 oktober 2010 @ 03:59:02 #210
134533 donroyco
dus niet Donroyco
pi_87660347
quote:
Op zaterdag 16 oktober 2010 20:16 schreef JDx het volgende:
Ik ben sinds kort bezig met een design blogje, hij is al aardig zo, maar er mist nog wat, iemand nog wat tips?

http://www.nvus.nl/

Trouwens geniaal dat WordPress, voorheen schreef ik alle PHP altijd zelf, maar waarom moeite doen als je met WP ook alles kan!

Edit: en dan bedoel ik iets om hem wat dynamischer te maken, misschien nog wat meer implementatie met social media of iets interactiefs?
Een duidelijke header is wat ik mis (op de voorpagina) met een goed/mooi voorbeeld van architectuur.
Op maandag 29 september 2008 11:45 schreef HostiMeister het volgende:
Dat is zeg maar de Nederlandse taal op een vuige keukentafel voorover buigen en hem dan zonder glijmiddel anaal verkrachten. :'(
  zaterdag 7 april 2012 @ 02:16:56 #211
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_110013162
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2009 17:22 schreef hello_moto1992 het volgende:
jammer dat het allemaal plaatjes zijn
Wow, flinke kick maar ik vond het juist zo handig topic :D Mede door de opmerking van hello_moto1992 ben ik de afgelopen tijd erg druk geweest met een complete make-over.

Zojuist de geheel vernieuwde website geupload, heb alleen inmiddels vlekken voor mijn ogen en zie dus lang niet alles meer. Als er mensen zijn die willen testen, of die op- of aanmerkingen hebben dan waardeer ik dat zeer :Y
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  zondag 8 april 2012 @ 18:25:41 #212
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_110064607
Niemand? Iedereen te druk met paaseieren zoeken?
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  zondag 8 april 2012 @ 18:30:13 #213
134533 donroyco
dus niet Donroyco
pi_110064734
quote:
5s.gif Op zondag 8 april 2012 18:25 schreef flipsen het volgende:
Niemand? Iedereen te druk met paaseieren zoeken?
Zorg er eens voor dat je alt-teksten omschrijven wat er eigenlijk moet staan. Daarnaast is de website niet veel bijzonders. Het is lelijk om inline styling te gebruiken, evenals inline JavaScript. Bovendien HOEF JE NIET ALLES IN KAPITALEN TE ZETTEN, dat kan eenvoudig met CSS.
Op maandag 29 september 2008 11:45 schreef HostiMeister het volgende:
Dat is zeg maar de Nederlandse taal op een vuige keukentafel voorover buigen en hem dan zonder glijmiddel anaal verkrachten. :'(
  zondag 8 april 2012 @ 19:04:10 #214
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_110065867
De ALT-teksten van plaatjes bedoel je neem ik aan? Dat moet toch alleen kort maar krachtig zijn welk plaatje er staat (voor mensen die geen plaatjes zien)? De title heb ik juist beter omschreven. Ik had eerst zowel de title als de alt tekstjes gelijk, maar las dat dat niet handig is...

Inline styling is nodig op de verschillende pagina´s voor het achtergrondplaatje dat per pagina wijzigt, dus dat kan niet in het CSS document. Ik had de JS-code eerst in een apart document, maar dat werkt niet bij analytics van Google omdat die per pagina afzonderlijk kijkt volgens mij. En WAAR HEB IK ALLES IN KAPITALEN? Hm, in de menubalk, maar dat is toch niet zo vreemd?

De website is wellicht niet veel bijzonders, maar wel een enorme verandering tov de oude website :)

Dank voor je kritische blik ^O^
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  zondag 8 april 2012 @ 19:09:31 #215
134533 donroyco
dus niet Donroyco
pi_110066054
quote:
0s.gif Op zondag 8 april 2012 19:04 schreef flipsen het volgende:
De ALT-teksten van plaatjes bedoel je neem ik aan? Dat moet toch alleen kort maar krachtig zijn welk plaatje er staat (voor mensen die geen plaatjes zien)? De title heb ik juist beter omschreven. Ik had eerst zowel de title als de alt tekstjes gelijk, maar las dat dat niet handig is... Die moet je ook gewoon goed neerzetten. Beter een alt dan title.

Inline styling is nodig op de verschillende pagina´s voor het achtergrondplaatje dat per pagina wijzigt, dus dat kan niet in het CSS document. Kan wel in het CSS-document, gewoon iedere pagina een body id meegeven. Ik had de JS-code eerst in een apart document, maar dat werkt niet bij analytics van Google omdat die per pagina afzonderlijk kijkt volgens mij. Het gaat niet om je Analytics-code, maar om je afbeeldingen popup geval. En WAAR HEB IK ALLES IN KAPITALEN? Hm, in de menubalk, maar dat is toch niet zo vreemd? Jawel, styling doe je in de CSS, niet in je HTML

De website is wellicht niet veel bijzonders, maar wel een enorme verandering tov de oude website :)

Dank voor je kritische blik ^O^
Op maandag 29 september 2008 11:45 schreef HostiMeister het volgende:
Dat is zeg maar de Nederlandse taal op een vuige keukentafel voorover buigen en hem dan zonder glijmiddel anaal verkrachten. :'(
pi_116118634
Hey, ik zou het waarderen als er eens mensen zouden wezen die constructieve feedback willen geven over mn projectje, freedomeditor.

Freedomeditor is een soortvan remote file browser/ editor, met o.a. tinyMCE WYSIWYG ingebouwd enzo. De bedoeling is naast basis textverwerken, dat mensen makkelijk gauw templates kunnen maken voor eender welk website(systeem). Soort van dreamweaver idee, maar dan anders enzo, o.a. gezien het op een webserver geinstalleerd dient te worden.

http://code.google.com/p/freedomeditor/downloads/list voor download.

Wat ik wil weten is welke functies mensen missen, wat niet naar behoren werkt, eigenlijk wil ik alles weten.

Dat de GUI niet oogstrelend is snapt mn lege flesje desperados ook nog wel ;).

[ Bericht 7% gewijzigd door Bart op 28-08-2012 20:57:21 ]
ive rarely lost my rare temper temporar[el]y
  vrijdag 30 november 2012 @ 20:28:24 #217
390363 Happizine
Brighten up your day
pi_119791796
All,

Ik heb onlangs al eerder een post gedaan, maar blijkbaar bij verkeerde topic.

Anyway, ik heb een internationale site gemaakt in Drupal, deels gebaseerd op Pinboard (Pinterest-achtig). Het dient een online site te zijn waar je een soort instant happiness kan krijgen door items die je selecteert op basis van hoeveel tijd je hebt dan wel je (gewenste) stemming. Verder ook tips en achtergrond OVER happiness. Allemaal nog in een testversie, maar ben wel benieuwd naar meningen hierover.

Ik ben niet helemaal zeker van lay-out. Het is wellicht wat druk, maar als ik het vergelijk met andere sites (Fok, AD, telegraaf) vind ik het eigenlijk wel meevallen. Graag jullie opinie.

Verder beetje in dubio over kleurstelling. Ik wil het rustig en overzichtelijk houden, maar krijg wel veel feedback voor meer kleur. Ik hoor graag je mening.

Alvast dank!! Ik neem de feedback zeer serieus om de huidige versie te verbeteren.

het gaat om Happizine.com
  dinsdag 26 januari 2016 @ 15:57:13 #218
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_159409993
Stormlooptopic!

Ik had een vraag, heeft iemand hier ervaring met Prestashop? :+
KuikenGuppy
  dinsdag 26 januari 2016 @ 16:01:26 #219
134533 donroyco
dus niet Donroyco
pi_159410106
quote:
10s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 15:57 schreef Burdie het volgende:
Stormlooptopic!

Ik had een vraag, heeft iemand hier ervaring met Prestashop? :+
Daarvoor mag je gewoon een eigen topic aanmaken.
Op maandag 29 september 2008 11:45 schreef HostiMeister het volgende:
Dat is zeg maar de Nederlandse taal op een vuige keukentafel voorover buigen en hem dan zonder glijmiddel anaal verkrachten. :'(
  dinsdag 26 januari 2016 @ 17:57:16 #220
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_159413245
Dat lijkt me inderdaad het handigste ja.
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_159434351
Hello Fokkers!

Ik heb zelf een handige tool ontwikkeld, mede omdat ik zelf steeds vergat hoe het nou zat met inclusief en hoe exclusief BTW te berekenen (iedere keer weer tijdens mijn kwartaalaangifte omzetbelasting als ZZP-er).

Wat vinden jullie van mijn tool? Mis je nog dingen? Werkt het in jouw browser? De site is gemaakt in Wordpress in combinatie met een klein rekenscript in Javascript.

Je kan hem vinden op https://www.btwberekening.nl/

Ik hoor graag jullie bevindingen!
pi_159443246
quote:
3s.gif Op woensdag 27 januari 2016 12:25 schreef iwanino het volgende:
Ik hoor graag jullie bevindingen!
ik zou hem standaard op 'inc 21%' zetten, aangezien dat het meeste gebruikt zal worden. misschien kan je ook automatisch de focus verplaatsen naar het tweede veld als je een punt of komma intoets bij het eerste veld. de lap tekst kan je mogelijk ook beter onder ipv boven het formulier zetten, zodat je niet naar beneden hoeft te scrollen om het in zijn geheel te zien.
..///
  donderdag 28 januari 2016 @ 10:08:15 #223
230788 n8n
Pragmatisch
pi_159459868
http://n8n.nl/lab/home/?refresh=5000

Een interface for het Arduino project van mn pa. rendert een webapp van een JSON object.
Specialization is for insects”.—Robert Heinlein
  donderdag 28 januari 2016 @ 10:12:14 #224
230788 n8n
Pragmatisch
pi_159459951
quote:
3s.gif Op woensdag 27 januari 2016 12:25 schreef iwanino het volgende:

Ik hoor graag jullie bevindingen!
Ik zou de volgorde van de tool en de introductie omdraaien. Klinkt achterstevoren, maar als je een tool vaker gebruikt gaat die tekst in de weg zitten.

En van de btw opties zou ik de percentages met radio inputs doen (standaard op 21%) en ‘inclusief’ als checkbox. Dan zie je meteen de opties en je kan ze meteen wijzigen.
Specialization is for insects”.—Robert Heinlein
pi_159563090
Bedankt voor jullie feedback, zeer welkom! Ik ga jullie punten meenemen, bedankt!
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')