Inderdaad, en als je ze dan bijna een schedelbasisfractuur rijdt omdat zij niet opletten kijken ze je nog aanquote:Op woensdag 7 januari 2009 09:36 schreef deedeetee het volgende:
Van mijn mag het bellen op een tweewieler meteen verboden worden. Idioot dat men tegenwoordig aan de lopende band aan een foon moet hangen om te kletsen.
Als je zo'n fietser druk kwebbelend over de straat ziet zwabberen weet je toch meteen dat dit géén goed idee is ?
Nope, dan geef je 'm een boete omdat ie over straat zwabbert en verkeersgevaarlijk gedrag vertoont, niét omdat ie aan 't bellen is.quote:Op woensdag 7 januari 2009 09:36 schreef deedeetee het volgende:
Van mijn mag het bellen op een tweewieler meteen verboden worden. Idioot dat men tegenwoordig aan de lopende band aan een foon moet hangen om te kletsen.
Als je zo'n fietser druk kwebbelend over de straat ziet zwabberen weet je toch meteen dat dit géén goed idee is ?
Ik ben het met je eens echter heeft onderzoek uitgewezen dat handsfree bellen geen zier helpt, en verder zie mensen veel gekkere capriolen uithalen wanneer ze de gps of de autoradio aan het bedienen zijn.quote:Op vrijdag 8 augustus 2008 12:24 schreef gelly het volgende:
Ik snap de aversie tegen dit voorstel niet zo goed, je bent als automobilist vrijwel altijd verantwoordelijk als je een fietser schept en ik zie regelmatig fietsers al bellende de meeste idiote capriolen uithalen. In het drukke verkeer in Nederland moet je gewoon je aandacht er 100% bij hebben.
mij maakt dat danw eer niets uit ik fiets 9 van de 10x sowieso zonder mijn handen aan het stuur te hebben dus of ik nu een telefoon vast heb of niet maakt dan weinig uit.quote:Op zaterdag 9 augustus 2008 02:41 schreef Dagonet het volgende:
[..]
Of een fiets.
Als ik fiets en ik ben aan het bellen dan heb ik m'n koptelefoon op, twee handen aan het stuur fietst een stuk prettiger. En dan heb ik maar één oortje in zodat ik met het andere m'n omgeving nog kan horen. Vaak hoor ik brommers en scooters veel eerder dan dat ik ze aan kan zien komen en die krengen nemen de bochten vaak zo ruim dat als ik niet inhou ik eronder zou liggen.
1 regel, autos komen hard aan, dus die ontwijk je ten aller tijdenquote:Op woensdag 7 januari 2009 12:26 schreef zquing het volgende:
En ik als bijzonder geoefende stadsfietser moet gaan lijden onder de mensen die niet goed kunnen stadsfietsen
een goede fietser kent geen regels
Als ik niet zeker weet dat de automobilist me gezien heeft dan stop ik gewoonquote:Op woensdag 7 januari 2009 22:51 schreef fs180 het volgende:
[..]
1 regel, autos komen hard aan, dus die ontwijk je ten aller tijden
Je moet wel iéts overlaten voor de Darwin-award!quote:Op donderdag 8 januari 2009 00:42 schreef -Beer- het volgende:
Eens. En sowieso ook belachelijk dat in Nederland nog steeds zonder helm gefietst mag worden. Dit soort simpele maatregelen schelen veel verkeersdoden per jaar.
Als je zo´n halve gare omkegelt, is het nog jouw schuld ook.quote:Op woensdag 7 januari 2009 09:39 schreef Specularium het volgende:
[..]
Inderdaad, en als je ze dan bijna een schedelbasisfractuur rijdt omdat zij niet opletten kijken ze je nog aan
alsof je niet uit kon kijken.
Oprotten met die ellende. Bellen doe je maar als je stilstaat.
Yep, dan mag je je rijbewijs inleveren wegens blindheid.quote:Op donderdag 8 januari 2009 01:16 schreef Halcon het volgende:
Als je zo´n halve gare omkegelt, is het nog jouw schuld ook.
Dat jij nu te dom bent om je aandacht slechts aan één ding te geven, zegt nog niet dat iedereen zo beperkt is. Misschien moet je gewoon een verbod t.a.v. jezelf uitvaardigen om de verkeersveiligheid te dienen.quote:Inderdaad opzouten met die ellende. Mensen moeten maar gewoon de aandacht bij het verkeer houden i.p.v. bij de GSM.
In de praktijk blijkt gewoon dat veel mensen niet kunnen fietsen en bellen tegelijk.quote:Op donderdag 8 januari 2009 01:27 schreef DennisMoore het volgende:
[..]
Yep, dan mag je je rijbewijs inleveren wegens blindheid.
[..]
Dat jij nu te dom bent om je aandacht slechts aan één ding te geven, zegt nog niet dat iedereen zo beperkt is. Misschien moet je gewoon een verbod t.a.v. jezelf uitvaardigen om de verkeersveiligheid te dienen.
In de praktijk blijkt gewoon dat jij niet weet waarover je praat.quote:Op donderdag 8 januari 2009 01:28 schreef Halcon het volgende:
In de praktijk blijkt gewoon dat veel mensen niet kunnen fietsen en bellen tegelijk.
Misschien moet je je eens wat vaker in het verkeer begeven en dan eens letten op het gedrag van fietsers.quote:Op donderdag 8 januari 2009 01:30 schreef DennisMoore het volgende:
[..]
In de praktijk blijkt gewoon dat jij niet weet waarover je praat.
Maargoed, je kunt dan vast wel met cijfers komen waaruit blijkt dat dit veel ongevallen oplevert? Nee, dacht het ook niet.
Je moet eens wat minder vanuit je eigen beperkte vermogens redeneren.
Da's geen bron met ongevalscijfers. Da's een testje op tv met één proefpersoon, een tv-presentatorquote:Op donderdag 8 januari 2009 01:51 schreef Halcon het volgende:
Oh ja, een bron: http://www.tbm.tudelft.nl/live/pagina.jsp?id=f5986fb8-1f38-4332-a861-83c806abaa31&lang=nl
Nee, dat meen ik helemaal niet. Ik meen (en zei) dat er tig zaken zijn die invloed hebben op rijgedrag, maar niet voldoende en niet bij iedereen hetzelfde om ze dan maar allemaa domwegl te verbieden.quote:Op donderdag 8 januari 2009 10:59 schreef FortunaHome het volgende:
Dennis... meen je nou echt dat mobiel bellen op de fiets geen enkele invloed heeft op je rijgedrag?
http://www.verkeerenwater(...)ts_tcm195-171429.pdf
quote:Conclusies en aanbevelingen
Het aantal ernstige ongevallen als gevolg van mobiel bellen tijdens het fietsen lijkt laag. Met de aannamen die in dit onderzoek als het meest realistisch worden beschouwd, schatten we het aantal verkeersdoden door mobiel bellen op de fiets op een enkele per jaar. Bij negatieve schattingen, gebaseerd op minder waarschijnlijke aannames, loopt dat op tot ongeveer drie.
In veel landen is het gebruik van handheld mobiele telefoons tijdens het autorijden verboden. Evaluaties laten zien dat het moeilijk is om met een verbod een blijvend effect te bereiken. Zou een verbod op handheld bellen tijdens het fietsen worden overwogen dan moet daarbij bedacht worden dat handhaving onder fietsers moeilijk en duur zal zijn.
Gezien het verwachte aantal ongevallen door mobiel bellen tijdens het fietsen en de effectiviteit en kosten van mogelijke maatregelen adviseren wij het volgende:
• Voer geen verbod door op mobiel bellen tijdens het fietsen.
• Besteed aandacht aan de risico’s van mobiel bellen tijdens het fietsen in de verkeerseducatie voor scholieren.
De tweede aanbeveling past bij het streven uit de Nota Mobiliteit om extra aandacht te besteden aan ‘risicoherkenning’ in de verkeerseducatie voor scholieren. Voordeel is dat daarmee de groep wordt bereikt die vermoedelijk het meest mobiel zal bellen op de fiets.
Daarnaast hoeft geen onderscheid gemaakt te worden tussen handheld en handsfree bellen. Aandacht voor de effecten van mobiel bellen kan worden gecombineerd met andere oorzaken van verminderde taakbekwaamheid zoals het rijden in grote groepen, slaapgebrek, alcohol- en drugsmisbruik.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |