abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  Trouwste user 2022 dinsdag 8 juli 2008 @ 01:41:38 #1
7889 tong80
Spleenheup
pi_59963676
Je ontmoet geen nieuwe mensen. Je zit weer tegen dezelfde mensen aan te lullen die je al kent.

Het is maar afwachten of het smaakt. Voor dat geld zeggen ze natuurlijk dat het heerlijk was.

Je mag niet roken terwijl je snakt naar een peuk.

Na afloop heb je vaak nog honger en zet thuis de frituurpan aan.

De porties zijn altijd net te klein om je lekkere trek te bevredigen.

Wat je krijgt is een schilderij, maar of het smaakt ?

Er staat geen ketchup op tafel.

Geen Mayonaisse ook trouwens.

Er zit iemand naast je aan een andere tafel te smakken of luid te lachen om zijn eigen grapjes.

Na afloop ben je verplicht te zeggen dat het geweldig was

Je moet met mes en vork eten

De wijn kost 20 euro terwijl dezelfde wijn voor 5 euro bij de Albert Hein te koop is

Het toetje is altijd net zo groot als een vingerhoed. Maar alweer een mooi klein schilderijtje.

Kopje koffie is van het huis. Terwijl je eigenlijk wil doorzuipen met de te dure wijn.

Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_59963686
waarom maken mensen 150000 posts op een forum?
Op donderdag 22 juli 2010 01:22 schreef xmamacitax het volgende:
mijn nederlands is 1000 x beter dan de joune
  dinsdag 8 juli 2008 @ 01:43:19 #3
138258 LasTeR
Run for your life.
pi_59963690
Zodat paupers als jij er topics over openen.
Elk huis z’n kruiswoordraadsels
Iedereen z'n plaats aan tafel
Maar ik kom wat later, ik kom wat later
pi_59963697
Omdat je je dan goed voelt.

Meestal is het erg smakelijk.

Je het kan missen.
All those moments will be lost, like tears in rain... Time to die.
pi_59963739
goed punt. Maar wat nu als je genoeg geld hebt?

Scheelt je afwas, scheelt je de keuze die je moet maken omdat je niet weet wat je moet koken, nu wachten mensen op je zodra je gekozen hebt.
  dinsdag 8 juli 2008 @ 01:54:58 #6
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_59963756
Omdat je krap bij kas zit, of geen zin hebt om je netjes aan te kleden voor het tweesterrenrestaurant.
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
  dinsdag 8 juli 2008 @ 02:00:17 #7
73683 leolinedance
Voor Rood-Wit gezongen
pi_59963783
Eens met de TS
pi_59963849
quote:
Op dinsdag 8 juli 2008 01:41 schreef tong80 het volgende:
Je ontmoet geen nieuwe mensen. Je zit weer tegen dezelfde mensen aan te lullen die je al kent.
Tenzij je steeds met andere mensen eet.
quote:
Het is maar afwachten of het smaakt. Voor dat geld zeggen ze natuurlijk dat het heerlijk was.
Vooral niet doen als het niet heerlijk was, gegronde kritiek doet de prijs van de rekening dalen
quote:
Je mag niet roken terwijl je snakt naar een peuk.
Tussen elke gang de benen strekken en lekker even buiten in de frisse lucht roken blijkt leuk omdat er meerdere mensen buiten staan waar je anders nooit een praatje mee zou maken.
quote:
Na afloop heb je vaak nog honger en zet thuis de frituurpan aan.

De porties zijn altijd net te klein om je lekkere trek te bevredigen.
Even thuis nog een kaasplankje en napraten over al dat lekkers is wel bevredigend.
quote:
Wat je krijgt is een schilderij, maar of het smaakt ?
Dat moet je maar afwachten dus.
quote:
Er staat geen ketchup op tafel.

Geen Mayonaisse ook trouwens.
Maar wel olie, gezouten en ongezouten boter
quote:
Er zit iemand naast je aan een andere tafel te smakken of luid te lachen om zijn eigen grapjes.
Dan vraag je om een andere tafel, in het restaurant van jouw OP moet dat mogelijk zijn...
quote:
Na afloop ben je verplicht te zeggen dat het geweldig was
Je bent niks verplicht, sterker nog, deze prijsklasse vragen ze niet of het gesmaakt heeft, en ook niet of het naar je zin was. Daar gaan ze gewoon van uit
quote:
Je moet met mes en vork eten
Nee
quote:
De wijn kost 20 euro terwijl dezelfde wijn voor 5 euro bij de Albert Hein te koop is
Daar heb je een punt. De wijn gaat 3X over de kop.
quote:
Het toetje is altijd net zo groot als een vingerhoed. Maar alweer een mooi klein schilderijtje.
Een eenhapssmeltopjetonghapje
quote:
Kopje koffie is van het huis. Terwijl je eigenlijk wil doorzuipen met de te dure wijn.
Geen probleem


De OP gaat toch wel pp hoop ik
  Trouwste user 2022 dinsdag 8 juli 2008 @ 02:18:57 #9
7889 tong80
Spleenheup
pi_59963871
Wat is PP Bluezzie ?

Het was niet persoonlijk bedoeld trouwens


Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_59963884
omdat het kan punt
  dinsdag 8 juli 2008 @ 02:22:27 #11
65837 cerror
ik kom af en toe
pi_59963886
quote:
Op dinsdag 8 juli 2008 01:41 schreef tong80 het volgende:
Je ontmoet geen nieuwe mensen. Je zit weer tegen dezelfde mensen aan te lullen die je al kent.
HAHAHAHAHAHAHA!
Hoi, ik ben een lamzak met een passie voor flessen wasverzachter.
Neuk mijn oor en noem me Harry Mulisch
  dinsdag 8 juli 2008 @ 02:47:53 #12
176420 Dibble
Neqschot...?
pi_59963970
Voor dat geld stamp ik me een maand lang vol bij de shoarmatent hier met ongelimiteerd saus
*Hosselcopter*
pi_59963980
quote:
Op dinsdag 8 juli 2008 02:47 schreef Dibble het volgende:
Voor dat geld stamp ik me een maand lang vol bij de shoarmatent hier met ongelimiteerd saus
Goed voor je lijn
Wie ben jezelf?!!
  dinsdag 8 juli 2008 @ 02:54:27 #14
176420 Dibble
Neqschot...?
pi_59963991
quote:
Op dinsdag 8 juli 2008 02:50 schreef Blondestoot het volgende:

[..]

Goed voor je lijn
Tsja dat sommige mensen dik van eten worden......
*Hosselcopter*
pi_59964001
quote:
Op dinsdag 8 juli 2008 02:54 schreef Dibble het volgende:

[..]

Tsja dat sommige mensen dik van eten worden......
een maand lang shoarma met veel saus eten,komt iedereen van aan lijkt me en anders word je wel strontmisselijk
Wie ben jezelf?!!
  dinsdag 8 juli 2008 @ 02:58:53 #16
84524 Morwen
I got life
pi_59964003
Omdat het lekker is? En voor de aandacht voor je binnenste mens, ik kan zeer genieten van de opmaak van een gerecht. Sterker nog, als ik iemand kan laten genieten van mijn creatie dan hoef ik niet meer te eten.

Iemand zien genieten is voor mij voldoening genoeg. Ik ben geen topkok maar ik hoop toch echt over een tijdje mijn droom waar te maken, mensen laten genieten. 150 pp, dat denk ik niet, maar ieder zijn ding toch? Bij de Maya's was de Kok de hoogste persoon, gewoon een weetje
I used to work in a morgue........I am a people person
Only Human
  Trouwste user 2022 dinsdag 8 juli 2008 @ 03:35:30 #17
7889 tong80
Spleenheup
pi_59964080
quote:
Op dinsdag 8 juli 2008 02:58 schreef Morwen het volgende:
Bij de Maya's was de Kok de hoogste persoon, gewoon een weetje
Bij de Egyptenaren de hoer.

Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  dinsdag 8 juli 2008 @ 03:49:51 #18
84524 Morwen
I got life
pi_59964105
quote:
Op dinsdag 8 juli 2008 03:35 schreef tong80 het volgende:

[..]

Bij de Egyptenaren de hoer.

Gaan we persoonlijk worden?
I used to work in a morgue........I am a people person
Only Human
pi_59964109
Doe mij maar gewoon een lekker bord zuurkool met kookspek en worst. Ik ben twee jaar geleden in een zeer duur restaurant wezen eten (200 euro pp ofzo) en dat vond ik maar niks eigenlijk, ik had nog steeds een hongerig gevoel, en lekker bier hadden ze ook niet. Sorry meneer de 3-sterren kok, maar ik lust echt geen wijn.
  dinsdag 8 juli 2008 @ 04:02:25 #20
84524 Morwen
I got life
pi_59964122
quote:
Op dinsdag 8 juli 2008 03:55 schreef Bolkesteijn het volgende:
Doe mij maar gewoon een lekker bord zuurkool met kookspek en worst. Ik ben twee jaar geleden in een zeer duur restaurant wezen eten (200 euro pp ofzo) en dat vond ik maar niks eigenlijk, ik had nog steeds een hongerig gevoel, en lekker bier hadden ze ook niet. Sorry meneer de 3-sterren kok, maar ik lust echt geen wijn.

Een echte kok zal je dus nooit hongerig het pand laten verlaten, dan doen ze dus iets niet goed En dat zie ik zo vaak in 4 sterren restaurants, alles moet perfect de keuken uit maar de meeste mensen willen gewoon lekker eten.
I used to work in a morgue........I am a people person
Only Human
pi_59964147
quote:
Op dinsdag 8 juli 2008 04:02 schreef Morwen het volgende:
Een echte kok zal je dus nooit hongerig het pand laten verlaten, dan doen ze dus iets niet goed En dat zie ik zo vaak in 4 sterren restaurants, alles moet perfect de keuken uit maar de meeste mensen willen gewoon lekker eten.
4 sterren restaurants? Ik dacht dat ze maar tot 3 gingen. Maar als ik dat zo hoor dan moet ik een keer bij jou komen eten. Ik ben liefhebber van een lekker groot bord pasta, boerenkool met spek, andijviestamppot met spek, pannenkoeken, gebakken visjes (poon, kabeljauw, forel, tong, tarbot) met wat rijst en kidneybonen, aardappelen met postelein en een gehaktbal en al het eten dat uit Azië komt als het maar lekker pittig is.

Je begrijpt het al, al die dure restaurants zijn niks voor mij, een echte Hollander wat dat betreft. Wel wil ik dat er zorg aan het eten is besteed en dat er geen compromissen gesloten worden.
pi_59964286
In Thailand kun je heerlijk eten voor 1,50 euro, gebakken thaise rijst met kip, en lekkere saus erbij zoveel je wilt en koud bier en sterren lopen er ook
pi_59964290
quote:
Op dinsdag 8 juli 2008 01:42 schreef Flashwin het volgende:
waarom maken mensen 150000 posts op een forum?
omdat ze geen centjes hebben om uit eten te gaan
pi_59964307
Ik-ben-een-loser-topic
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_59964310
quote:
Op dinsdag 8 juli 2008 06:56 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Ik-ben-een-loser-topic
heul niet waar

Tong is een topper

altijd toptopics met hoog intelligentie gehalte, diepgang en ander shit
pi_59965137
quote:
Op dinsdag 8 juli 2008 06:49 schreef henkway het volgende:
In Thailand kun je heerlijk eten voor 1,50 euro, gebakken thaise rijst met kip, en lekkere saus erbij zoveel je wilt en koud bier en sterren lopen er ook

Er is alleen 1 klein probleem wanneer je in Nederland woont en je in Thailand uit eten wilt gaan...
Woei!
pi_59965264
quote:
Op dinsdag 8 juli 2008 01:42 schreef Flashwin het volgende:
waarom maken mensen 150000 303640 posts op een forum?
Ja doei.
pi_59965292
Omdat ze honger hebben ?
Honey ! Take me drunk, i am home !
  dinsdag 8 juli 2008 @ 09:15:00 #29
6253 HeatWave
Apex Predator
pi_59965303
quote:
Op dinsdag 8 juli 2008 06:56 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Ik-ben-een-loser-topic
Je zal je er prima thuis voelen dus....
A gentle wave of heat flows over the FOK! forum
Get woke, go broke!
  dinsdag 8 juli 2008 @ 09:27:54 #30
49017 Reneuh
Met je hoof
pi_59965472
Nou, Gordon Ramsay of Jamie Oliver mag best wel eens voor me koken hoor Ik kan me niet voorstellen dat je in hun restaurants honger zult lijden.
I spoke proper England since I was a children.
pi_59966283
quote:
Op dinsdag 8 juli 2008 02:18 schreef tong80 het volgende:
Wat is PP Bluezzie ?

Het was niet persoonlijk bedoeld trouwens


Per Persoon.
Jawel, je zocht net zolang een pakkende TT waarvan je wist dat ik zou reageren

Morwen, wij komen bij je eten hoor
  dinsdag 8 juli 2008 @ 10:26:31 #32
130154 BarraCupraCuda
yeah im talking to you!
pi_59966344
quote:
Op dinsdag 8 juli 2008 03:35 schreef tong80 het volgende:

[..]

Bij de Egyptenaren de hoer.


pssst meisje
Death is lighter than a feather, duty heavier than a mountain.
The only easy day is yesterday
stay frosty
  dinsdag 8 juli 2008 @ 10:32:30 #33
31101 _Led_
Visje aaien niemand zeggen
pi_59966457
Waarom delen sommige mensen een account terwijl dat eigenlijk verboden is ?
zzz
pi_59968154
Omdat ze het kunnen betalen natuurlijk. Waarom zou je thuis koken of mindere kwaliteit eten als je het geld hebt?
  dinsdag 8 juli 2008 @ 13:49:55 #35
3869 David
Drum the drums
pi_59971067
Als het goed is kun je voor die prijs dingen proeven die je zelf nooit kunt bij mekaar klotsen...

Als je dat geld hebt, waarom niet.
pi_59972311
quote:
Op dinsdag 8 juli 2008 13:49 schreef David het volgende:
Als het goed is kun je voor die prijs dingen proeven die je zelf nooit kunt bij mekaar klotsen...

Als je dat geld hebt, waarom niet.
Ben het met TS eens, het is vaak weinig, mooi maar niet lekker.

Ik had een keer twee hertenbiefstukjes, nou mijn gehaktballen smaken beter.
carpaccio, nou die was de naam paardenrookvlees niet waardig

nee hoor laat mijj maar zelf een lekkere salade maken thuis met tonijn en tomaatjes en eitjes enzo
of lekkere home made spaghetti of kipje uit de grill

En dat saaie gedoe in een restaurant je kan niet doen wat je wilt, zit je te wachten, nee vind het niet leuk
  dinsdag 8 juli 2008 @ 15:01:41 #37
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_59972956
Prachtig dit
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  dinsdag 8 juli 2008 @ 16:06:52 #38
6915 Faithy
Kutwijf.
pi_59974875
-edit-

[ Bericht 95% gewijzigd door Muck op 08-07-2008 16:52:58 (We gaan het er hier niet ook nog eens over hebben) ]
Doei.
  dinsdag 8 juli 2008 @ 16:10:27 #39
17205 Profesor
I have a dream!
pi_59974968
Zodat je zeker weet dat je geen Fokkers of ander links tuig met een uitkering tegenkomt en eindelijk op niveau kunt praten.
[url=http://forum.fok.nl/showtopic.php/297546] ~Profesor geeft spreekuur~ [/url] Professor zou wel een vrij trieste and pretentieuze nick zijn voor iemand die zoveel semi-doordachte nonsens post.
  dinsdag 8 juli 2008 @ 16:13:33 #40
6915 Faithy
Kutwijf.
pi_59975048
ja, mensen die profesor schrijven enzo
Doei.
  dinsdag 8 juli 2008 @ 16:16:53 #41
17205 Profesor
I have a dream!
pi_59975130
quote:
Op dinsdag 8 juli 2008 16:13 schreef Faithy het volgende:
ja, mensen die profesor schrijven enzo
Praten! niet schrijven..


trut..
[url=http://forum.fok.nl/showtopic.php/297546] ~Profesor geeft spreekuur~ [/url] Professor zou wel een vrij trieste and pretentieuze nick zijn voor iemand die zoveel semi-doordachte nonsens post.
pi_59975196
dat heet dus genieten
  dinsdag 8 juli 2008 @ 16:24:18 #43
6915 Faithy
Kutwijf.
pi_59975314
quote:
Op dinsdag 8 juli 2008 16:16 schreef Profesor het volgende:

[..]

Praten! niet schrijven..


trut..

Doei.
pi_59976028
omdat als je er het geld voor hebt het gewoon leuk en lekker is?
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_59978266
quote:
Op dinsdag 8 juli 2008 16:50 schreef DarkElf het volgende:
omdat als je er het geld voor hebt het gewoon leuk en lekker is?
Is helemaal niet leuk en zeker niet lekker, en altijd te weinig en mooi, maar mijn eten hoeft niet mooi, alleen bij de griek ie leuk met live muziek.
maar niet bij zo'n 2 sterren ding.

Laat mij maar lekker thuis.
pi_59978284
dan blijf je lekker thuis maar begrijp dan ook dat er mensen zijn die t wel leuk vinden...
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  Donald Duck held dinsdag 8 juli 2008 @ 18:40:30 #47
46149 __Saviour__
Superstapelsmoor op Kristel
pi_59978397
daarom vind ik het dus toffer om voor 18 euro onbeperkt te eten bij een wokrestaurant
❤ Rozen zijn rood ❤
❤ Viooltjes zijn blauw ❤
❤ Kristel, ik hou van jou! ❤
pi_59978421
ieder zijn of haar ding toch?

ik vind mezelf volproppen bij de mexicaan ook lekker voor weinig euro's én ik kan zelf prima koken maar ik vind sjiek uit eten gaan gewoon leuk en lekker en echt uit... dus als t kan doen we t het
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_59978564
quote:
Op dinsdag 8 juli 2008 18:40 schreef __Saviour__ het volgende:
daarom vind ik het dus toffer om voor 18 euro onbeperkt te eten bij een wokrestaurant
Dat vind ik ook wel top ja, kan leuk zijn
pi_59978608
Omdat bij een bijzondere gelegenheid kwaliteit boven kwantiteit gaat. Alle waar is naar zijn geld en voor écht goed eten ben ik bereid aardig wat neer te tellen.
pi_59978848
Ik mag ook wel graag uitgebreid uit eten gaan, maar de 150 e prijscategorie laat ik meestal aan mij voorbij gaan. Meestal is de tent da toch wat stijfjes, en naarmate de prijs stijgt gaat het steeds meer om opmaak en originele vondsten of ingredienten waar 3 bijvoeglijke naamwoorden voor kunnen dan om de smaak. Het eten wordt dan vaak vanzelf bepalender dan het gezelschap, het moet dan ook meteen ontzettend lekker zijn en uitgebreid besproken worden.

Ik ga liever naar een wat eenvoudiger tent, waar ze voor 100 euro alles uit de kast trekken en er ook nog een taxi vanaf kan waar je ernstig beneveld in kan waggelen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_59978876
wijnarrangementen erbij
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  dinsdag 8 juli 2008 @ 19:03:38 #53
128272 Haaibaaike
50 jaar Golden Earring.
pi_59978928
Wij houden ook van uit eten gaan zijn vorige week zondagmiddag uit eten gegaan !
Was erg lekker...
  dinsdag 8 juli 2008 @ 19:07:24 #54
128272 Haaibaaike
50 jaar Golden Earring.
pi_59979004
quote:
Op dinsdag 8 juli 2008 18:50 schreef Isegrim het volgende:
Omdat bij een bijzondere gelegenheid kwaliteit boven kwantiteit gaat. Alle waar is naar zijn geld en voor écht goed eten ben ik bereid aardig wat neer te tellen.
Ja wij ook ..als het maar goed en lekker is.
pi_59979033
quote:
Op dinsdag 8 juli 2008 19:00 schreef Weltschmerz het volgende:
Ik mag ook wel graag uitgebreid uit eten gaan, maar de 150 e prijscategorie laat ik meestal aan mij voorbij gaan. Meestal is de tent da toch wat stijfjes, en naarmate de prijs stijgt gaat het steeds meer om opmaak en originele vondsten of ingredienten waar 3 bijvoeglijke naamwoorden voor kunnen dan om de smaak. Het eten wordt dan vaak vanzelf bepalender dan het gezelschap, het moet dan ook meteen ontzettend lekker zijn en uitgebreid besproken worden.

Ik ga liever naar een wat eenvoudiger tent, waar ze voor 100 euro alles uit de kast trekken en er ook nog een taxi vanaf kan waar je ernstig beneveld in kan waggelen.
Als je naar een pretentieuze tent gaat wel. Als je naar een echt kwaliteitsrestaurant gaat, gaat het júist in de eerste plaats om de smaak.
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 8 juli 2008 @ 19:18:11 #56
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_59979210
Omdat je niet alleen betaald voor het eten .
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Trouwste user 2022 dinsdag 8 juli 2008 @ 22:12:54 #57
7889 tong80
Spleenheup
pi_59983246
quote:
Op dinsdag 8 juli 2008 19:18 schreef borisz het volgende:
Omdat je niet alleen betaald voor het eten .

Waarvoor nog meer dan ?

'Dank je wel voor het ophangen van mijn jas.'
'Bedankt dat ik de vaat niet hoef te doen.'
'Wat een mooie gordijnen.'
'Wat een schone toiletten.'
'Mag ik u echt bij de voornaam noemen ?'
'Wat een schoon bestek.'
'Wat leuk dat u het vraagt, ja het smaakte wel.'
'Bedankt dat u mijj deze dure wijn hebt aanbevolen.'
'Leuk dat het echte bloemen zijn en geen plastic.'
'Ben altijd blij dat ik kan pinnen hier, anders denk je verdomme dat is veel geld.'


Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  dinsdag 8 juli 2008 @ 22:55:54 #58
131644 Wickedangel
Na mij de zondvloed
pi_59984428
Mensen die zoveel geld aan een etentje besteden, zijn natuurlijk snobs
Mij zien ze niet in dat soort tenten. Afgelopen week echt heerlijk gegeten (voor- en hoofdgerecht, koffie) voor 25 euro.
P.S. P.P.!
Erst kommt das Fressen und dann kommt die Moral
  Redactie Games dinsdag 8 juli 2008 @ 23:00:17 #59
52557 crew  Mr.Noodle
Offtopic in geleuter...
pi_59984550
Waarom zijn bananen krom..
How do you get precisely 4 Gallons of water with a 3 Gallon and 5 Gallon Can...
  dinsdag 8 juli 2008 @ 23:56:40 #60
3869 David
Drum the drums
pi_59986076
Ik heb ook nog nooit gegeten voor meer dan 20 euro pp. Ik kan me echter wel voorstellen dat als ik zoveel geld had dat ik het niet erg zou merken om voor een maaltijd 150 euro uit te geven dat ik het zeker ook zou doen.

Jammer genoeg draait het eten in heel dure restaurants vaak over vlees en vis, wat ik respectievelijk niet (vlees) en weinig (vis) eet.

Ik kan zelf ook redelijk goed koken al zeg ik het zelf, maak bv. heel graag verse pasta met een lekker innovatief sausje - een heerlijke maaltijd voor 3 euro per persoon of zo. Maar dat is gewoon anders dan gaan eten in een leuk restaurant.
pi_59986616
IK vind het gewoon lekker zelf een lekkere pizza te maken, en ik wordt niet goed als ik in een 2 sterren moet gaan zitten.

wokrestaurant vind ik wel lekker of die boot in rotterdam met sushis of een griek met live muziek.
maar droge hertenbiefstukjes met droge witte wijn en waar ze ijs als dessert te gewoon vinden, nee dankoewel
pi_59990479
quote:
Op dinsdag 8 juli 2008 19:08 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Als je naar een pretentieuze tent gaat wel. Als je naar een echt kwaliteitsrestaurant gaat, gaat het júist in de eerste plaats om de smaak.
Natuurlijk wel, maar voor een euro of 75 kunnen je smaakpapillen ook al behoorlijk verwend worden. Wat krijg je dan meer voor die tweede 75 euro? Het voer wordt mooier opgestapeld, de combinaties zijn origineler en verrassender, de vindplaats van de ingredienten staat op de menukaart en van het tafellinnen hadden ze ook een bruidsjurk kunnen maken. Prima, maar tegelijk krijg je het gevoel dat je gedempt moet praten om de concentratie op het eten niet te verstoren, dat het eten het gespreksonderwerp moet zijn, en dat je het toch al niet erg spontane personeel diep beledigt wanneer je wat van die aardappels bijbestelt of nog een fles van diezelfde wijn wilt die je lekker vond voor bij het volgende gerecht.

Mijn ervaringen zijn slechts heel incidenteel hoor, maar het lijkt mij meer iets voor als je in alle rust meegenomen wilt worden op een culinaire ontdekkingsreis en het daar de hele avond over wilt hebben. Als je even heel lekker wilt eten met een groepje vrienden die je lang niet gezien hebt heb ik een betere avond in een eenvoudiger restaurant.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_59992352
Meerdere malen in toprestaurants gegeten (op kosten van een ander). Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat je daar alleen moet gaan eten als je ook echt iets totaal anders dan normaal op je bord wil hebben.

Zo'n liefhebber ben ik niet; als ik uit eten ga wil ik sate, duitse biefstuk, entrecote, wienerschnitzel, pizza of mixed grill van de Griek eten. Geen hertenbiefstuk, wilde everzwijn, fazantenborst of gemarineerde lamsbout met een dressing van sinaasappel en passievrucht.
pi_59992437
Hoewel de prijs en de kwaliteit vast niet helemaal lineaiar gerelateerd zijn, gebruiken sterrenrestaurants ook echt wel betere ingredienten dan gemiddeld. Een beetje fijnproever weet het verschil tussen een biefstukkie van de groothandel en echt mooi biologisch Schots rundvlees wel te waarderen. En ja, dan is er natuurlijk ook een prijsverschil. En kom nou, Bluezz, jij zou toch moeten weten dat er echt wel een verschil is tussen Appie-wijnen van 5 euro en een echt goede fles

Ik denk wel dat je een zeker culinair niveau ( ) nodig hebt om de kwaliteitsverschillen te kunnen waarderen.
pi_59992641
quote:
Op woensdag 9 juli 2008 12:08 schreef Mutsaers__78 het volgende:
wilde everzwijn, fazantenborst of gemarineerde lamsbout met een dressing van sinaasappel en passievrucht.


Ik heb nog nooit voor 150 p.p. gegeten. Wel een keer voor zo'n 35 euro, maar dat was per ongeluk
  woensdag 9 juli 2008 @ 12:44:00 #66
121315 LENUS
UFC undisputed 2009
pi_59993092
Ik kan ook genieten van lekker eten, maar ik zie net als TS niet de meerwaarde van 150 euro PP dineren. Dan ga ik liever thuis met mooie ingredienten koken.
JFK: "Ask not what your country can do for you; ask what you can do for your country".
pi_59993183
quote:
Op woensdag 9 juli 2008 12:12 schreef ColdFeet het volgende:

Ik denk wel dat je een zeker culinair niveau ( ) nodig hebt om de kwaliteitsverschillen te kunnen waarderen.
Laat me raden, dat culinair niveau he, dat heb jij?
Van geboorte zeker.
Praat je ook een beetje bekakt?? En zit je dan bij het raam ??
pi_59993212
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_59993262
quote:
Op woensdag 9 juli 2008 12:47 schreef henkway het volgende:

[..]

Laat me raden, dat culinair niveau he, dat heb jij?
Van geboorte zeker.
Praat je ook een beetje bekakt?? En zit je dan bij het raam ??
Ik las een keer iets van iemand die klaagde dat zijn dragonsoep verpest was omdat de kok zo stom was geweest om de takjes geheel in de soep te verwerken in plaats van alleen de blaadjes. Ik moet je zeggen, ik zou het niet door hebben gehad. Jij?
pi_59993265
quote:
Op woensdag 9 juli 2008 12:47 schreef henkway het volgende:

[..]

Laat me raden, dat culinair niveau dat heb jij? waar ??
Praat je ook een beetje bekakt?? En zit je dan bij het raam ??
Nee hoor. Ik heb nog nooit bij de Librije of Oud Sluis gegeten.

Doe niet zo belachelijk... Maar als je het verschil tussen saus uit een zakje en zelfgemaakte saus bijvoorbeeld niet proeft, dan gooi je je geld toch weg als je zo exquis uit eten gaat? That's all I'm saying. Los van mijn eigen culinair niveau of accent of wat ook. Pffff. Begrijpend lezen is ook een kunst, hè
  Moderator / Redactie Sport woensdag 9 juli 2008 @ 12:51:23 #71
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_59993283
quote:
Op dinsdag 8 juli 2008 22:12 schreef tong80 het volgende:

[..]

Waarvoor nog meer dan ?

'Dank je wel voor het ophangen van mijn jas.'
'Bedankt dat ik de vaat niet hoef te doen.'
'Wat een mooie gordijnen.'
'Wat een schone toiletten.'
'Mag ik u echt bij de voornaam noemen ?'
'Wat een schoon bestek.'
'Wat leuk dat u het vraagt, ja het smaakte wel.'
'Bedankt dat u mijj deze dure wijn hebt aanbevolen.'
'Leuk dat het echte bloemen zijn en geen plastic.'
'Ben altijd blij dat ik kan pinnen hier, anders denk je verdomme dat is veel geld.'


Je betaalt voor een hoop imago

Ik heb nog nooit bij een heel duur restaurant gegeten hoor . Vaak zijn we met zo'n drieën 80-100 euro kwijt.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_59994199
quote:
Op woensdag 9 juli 2008 12:08 schreef Mutsaers__78 het volgende:
Geen hertenbiefstuk, wilde everzwijn, fazantenborst of gemarineerde lamsbout met een dressing van sinaasappel en passievrucht.
Dat kun je ook nog wel voor 50 euro krijgen. Voor 150 euro heeft het everzwijn uitsluitend eikeltjes van meer dan 200 jaar oude bomen gegeten en is hij even lekker gemasseerd voordat ze hem omlegden en wordt het geserveerd met fruit dat zo exotisch is dat ze het per helicopter moesten invliegen.

Ik geloof best dat je dat proeft, maar voor hoe lekker je eet is toch eigenlijk belangrijker of je de juiste keuze uit de kaart maakt. Ik heb het wel eens gehad hoor, dat je iets krijgt dat echt zo sensationeel lekker is dat het echt een ervaring is. Alleen is het niet zo dat 150 euro de garantie biedt dat alle gerechten zo zijn of dat er zelfs maar één tussenzit.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_59994311
quote:
Op woensdag 9 juli 2008 13:22 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Dat kun je ook nog wel voor 50 euro krijgen. Voor 150 euro heeft het everzwijn uitsluitend eikeltjes van meer dan 200 jaar oude bomen gegeten en is hij even lekker gemasseerd voordat ze hem omlegden en wordt het geserveerd met fruit dat zo exotisch is dat ze het per helicopter moesten invliegen.


Duurder is niet altijd beter (Lidl-gehakt is toch als beste getest?) maar reken maar dat de kwaliteit van het voer invloed heeft op het vlees-eindproduct. Pata-Negraham is echt bijzonder lekker! En de omslachtige bereidingswijze heeft natuurlijk wel een prijs.
pi_59995057
quote:
Op woensdag 9 juli 2008 13:27 schreef ColdFeet het volgende:

[..]


Duurder is niet altijd beter (Lidl-gehakt is toch als beste getest?) maar reken maar dat de kwaliteit van het voer invloed heeft op het vlees-eindproduct. Pata-Negraham is echt bijzonder lekker! En de omslachtige bereidingswijze heeft natuurlijk wel een prijs.
Ja, maar daar voegt een sterrenkok dan weer heel weinig aan toe. Als je een echte koopt, niet zo'n ding wat in Spanje voor 120 euro bij de pomp te koop ligt, dan heeft dat ook niks nodig. Geef mij een goed mes en de poort naar de hemel staat wagenwijd open.

Voor mij persoonlijk is het bij dure restaurants nogal onderhevig aan de wet van het afnemende grensnut: Het extra genot wordt steeds minder in verhouding tot de extra euro's, terwijl je er wel de andere nadelen bij krijgt. Ik was een keer verdwaald in Drenthe, bleken we om tien uur nog te kunnen eten in de plaatselijke Westernstyle vreetschuur. Pindadoppen op de grond, personeel in cowboyhoed met pistoolholsters, bierpullen, erg verontrustend allemaal. Maar die kok bleek voor een lullig bedrag uitstekende ossehaas te kunnen bakken. Dat kan een sterrenkok ook wel, maar dat voegt gewoon relatief weinig toe met zijn truffelsausje.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  woensdag 9 juli 2008 @ 14:10:16 #75
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_59995436
Wat veel mensen vergeten is dat "dure" restaurants ook veel meer extra kosten hebben, naast dat ze zowieso met wat exclusievere (en dus duurdere) producten werken.

Daarnaast moet je idd zoals iemand al opmerkte denken aan tafellinnen, mooi servies, mooier glaswerk, maar ook bijvoorbeeld aan meer geschoold personeel. Afschrijving van apparatuur is ook veel meer in een sterrenrestaurant dan bij bijvoorbeeld een gemiddelde Listers, omdat ze in die "dure" restaurants alles zelf maken hebben ze ook veel meer (gespecialiseerde) apparatuur nodig, denk aan sorbetieres, pacojets, frix-airs, roners en ga zo maar door.

Daarbij vind ik de opmerkingen van mensen die zeggen dat de gerechten alleen maar schilderijtjes zijn, niet smaken en daarnaast ook nog eens te weinig zouden zijn volledig belachelijk, en daar blijkt m.i. uit dat zij nooit bij een echt goed restaurant zijn geweest.

Natuurlijk is 150 euro veel geld, zeker voor de gemiddelde student die hier rond loopt, maar naar mijn mening zijn de prijzen in dit soort restaurants zeker gerechtvaardigd, dat jullie het er niet voor over hebben is een totaal andere discussie, de ene geeft geld uit aan een computer van 3000 euro, de andere is voor 300 euro klaar.

Bedenk goed, aan het einde van het jaar, is de nettowinst helemaal onderaan de streep gemiddeld 2 tot 5 procent, waar de ondernemers 80 uur in de week voor moeten werken.
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_59996157
quote:
Op woensdag 9 juli 2008 13:55 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ja, maar daar voegt een sterrenkok dan weer heel weinig aan toe. Als je een echte koopt, niet zo'n ding wat in Spanje voor 120 euro bij de pomp te koop ligt, dan heeft dat ook niks nodig. Geef mij een goed mes en de poort naar de hemel staat wagenwijd open.

Voor mij persoonlijk is het bij dure restaurants nogal onderhevig aan de wet van het afnemende grensnut: Het extra genot wordt steeds minder in verhouding tot de extra euro's, terwijl je er wel de andere nadelen bij krijgt. Ik was een keer verdwaald in Drenthe, bleken we om tien uur nog te kunnen eten in de plaatselijke Westernstyle vreetschuur. Pindadoppen op de grond, personeel in cowboyhoed met pistoolholsters, bierpullen, erg verontrustend allemaal. Maar die kok bleek voor een lullig bedrag uitstekende ossehaas te kunnen bakken. Dat kan een sterrenkok ook wel, maar dat voegt gewoon relatief weinig toe met zijn truffelsausje.
Ik wil in een sterrenrestaurant geen ossehaas met truffelsaus eten

Afijn, ik denk dat sterrenrestaurants leuk zijn als je het geld ervoor hebt. Net zoals dure cosmetica en merkkleding. Net wat je leuk vindt en wat je zelf je geld waard vindt. Maar ik wil het zelf best weleens proberen
pi_59996953
quote:
Op woensdag 9 juli 2008 14:40 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Ik wil in een sterrenrestaurant geen ossehaas met truffelsaus eten
Witte truffel misschien. Maar het is een beetje het paradoxale van dure restuarants, hoe beter het voer, des te minder het nodig heeft. Maar je betaalt wel voor het talent om daar dan alsnog een hoop mee te doen.
quote:
Afijn, ik denk dat sterrenrestaurants leuk zijn als je het geld ervoor hebt. Net zoals dure cosmetica en merkkleding. Net wat je leuk vindt en wat je zelf je geld waard vindt. Maar ik wil het zelf best weleens proberen
Ik heb net een paar keer echt duur gegeten, maar het viel mij in die zin tegen dat niet alles dan sensationeel lekker is. Er zijn van die dingen die je bijblijven omdat ze gewoon schokkend lekker zijn, die sensatie heb ik nog geen tien keer in mijn leven gehad, maar slechts één keer daarvan was het echt duur.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_60001346
quote:
Op woensdag 9 juli 2008 10:30 schreef Weltschmerz het volgende:
Mijn ervaringen zijn slechts heel incidenteel hoor, maar het lijkt mij meer iets voor als je in alle rust meegenomen wilt worden op een culinaire ontdekkingsreis en het daar de hele avond over wilt hebben. Als je even heel lekker wilt eten met een groepje vrienden die je lang niet gezien hebt heb ik een betere avond in een eenvoudiger restaurant.
Duh. Nogal wiedes. Als ik naar een 'duur' restaurant ga, dan ga ik daar dus ook heen voor de culinaire ervaring en niet voor de gezelligheid, hoewel het ook in een duur restaurant erg gezellig kan zijn. Het is echt geen bibliotheek ofzo hoor.
pi_60002402
quote:
Op woensdag 9 juli 2008 18:07 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Duh. Nogal wiedes. Als ik naar een 'duur' restaurant ga, dan ga ik daar dus ook heen voor de culinaire ervaring en niet voor de gezelligheid,
culinaire ervaring , ?? Is dat zo een vierkant bord met een rond tonnetje met een franse naam en dwars een strootje er op en dan op het bord een rood soort sausje??
, soort eenhaps cracker als hoofdgerecht .


Ja nou geef mij dan maar een gezellig wokrestaurant
  woensdag 9 juli 2008 @ 19:13:02 #80
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_60002610
quote:
Op woensdag 9 juli 2008 18:07 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Duh. Nogal wiedes. Als ik naar een 'duur' restaurant ga, dan ga ik daar dus ook heen voor de culinaire ervaring en niet voor de gezelligheid, hoewel het ook in een duur restaurant erg gezellig kan zijn. Het is echt geen bibliotheek ofzo hoor.


Je gaat naar zo een restaurant voor de totaal beleving, voor het lekkere eten, de ambiance, de sfeer, de bediening, alles, ook de gezelligheid. Zou anders toch best gek zijn, gaan uit eten en het niet gezellig vinden? Tenminste, dat denk ik dan.

Heb ook nog nooit een restaurant meegemaakt waar ik het gevoel had te moeten fluisteren, of me op een bepaalde manier moeten gedragen. Tuurlijk is het not done om boeren aan tafel te laten, maar dat is bij goedkope restaurants net zo. Je moet gewoon jezelf blijven en dat kan ook, maar veel mensen denken dat ze opeens iemand moeten spelen die ze helemaal niet zijn omdat ze in een duur restaurant zijn.
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_60002640
ik vraag me ernstig af of TS al eens ergens anders uit eten geweest is dan bij van der Valk of Mc Donnalds.
pi_60002689
quote:
Op woensdag 9 juli 2008 19:03 schreef henkway het volgende:

[..]

culinaire ervaring , ?? Is dat zo een vierkant bord met een rond tonnetje met een franse naam en dwars een strootje er op en dan op het bord een rood soort sausje??
, soort eenhaps cracker als hoofdgerecht .


Ja nou geef mij dan maar een gezellig wokrestaurant
Aan jou is dat dus inderdaad niet besteed.

Het is een beetje het verschil tussen een reproductie van de Xenos (best leuk, maar niet erg orgineel) en een oude meester. Sommige mensen boeit dat geen klap, anderen kunnen intens genieten van 'culinaire kunst'. En nee, dat gaat niet alleen om de presentatie, maar vooral om de smaken. Maar goed, dat krijg je niet aan het verstand bij iemand die het liefst naar een restaurant gaat waar je veel eten voor weinig geld krijgt. Niet dat het eten bij zo'n restaurant vies is, maar dat kan ik thuis ook wel en daar geef ik dus geen geld aan uit.
pi_60002755
quote:
Op woensdag 9 juli 2008 19:16 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Aan jou is dat dus inderdaad niet besteed.

Het is een beetje het verschil tussen een reproductie van de Xenos (best leuk, maar niet erg orgineel) en een oude meester. Sommige mensen boeit dat geen klap, anderen kunnen intens genieten van 'culinaire kunst'. En nee, dat gaat niet alleen om de presentatie, maar vooral om de smaken. Maar goed, dat krijg je niet aan het verstand bij iemand die het liefst naar een restaurant gaat waar je veel eten voor weinig geld krijgt. Niet dat het eten bij zo'n restaurant vies is, maar dat kan ik thuis ook wel en daar geef ik dus geen geld aan uit.
Zelfs thuis eet ik beter dan bij zo'n tent

Laat ze maar, ze weten niet beter
pi_60002867
Lord, forgive them, for they know not what they do!

Nee, ff serieus, sommige mensen geven een paar honderd euro uit om een voetbalwedstrijd op het EK bij te wonen. Dat zou ik nooit doen want ik heb weinig met voetbal. Vind het wel leuk om naar te kijken, maar het is geen passie. Eten, voedsel en koken zijn voor mij wel een passie. En dus ga ik liever een avond genieten van eetbare kunstwerkjes dan dat ik naar een voetbalwedstrijd ga. Ieder zijn meug, toch?
pi_60003310
quote:
Op woensdag 9 juli 2008 18:07 schreef Isegrim het volgende:
Duh. Nogal wiedes. Als ik naar een 'duur' restaurant ga, dan ga ik daar dus ook heen voor de culinaire ervaring en niet voor de gezelligheid, hoewel het ook in een duur restaurant erg gezellig kan zijn. Het is echt geen bibliotheek ofzo hoor.
Misschien komt het omdat ik zo'n door en door sociaal persoon ben, maar als ik met een groep vrienden ga eten dan is dat toch best lawaaiig zonder dat iemand nou echt een schreeuwlelijk is, en dan voel ik me best opgelaten in zo'n tent die verder best rustig is. Verder vind ik dat het eten dan centraal staat, en dat je toch meer geneigd bent om het maar zo te nemen zoals zij het bedacht hadden, ipv dat je helemaal doet waar je zin in hebt. Daarnaast is een culinaire ervaring niet echt voorbehouden aan restaurants in die prijscategorie.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_60003561
quote:
Op woensdag 9 juli 2008 19:39 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Misschien komt het omdat ik zo'n door en door sociaal persoon ben, maar als ik met een groep vrienden ga eten dan is dat toch best lawaaiig zonder dat iemand nou echt een schreeuwlelijk is, en dan voel ik me best opgelaten in zo'n tent die verder best rustig is. Verder vind ik dat het eten dan centraal staat, en dat je toch meer geneigd bent om het maar zo te nemen zoals zij het bedacht hadden, ipv dat je helemaal doet waar je zin in hebt. Daarnaast is een culinaire ervaring niet echt voorbehouden aan restaurants in die prijscategorie.
Nee, je kan bij een doorsnee restaurant ook wel eens een gelukstreffer hebben.

Kijk, ik eet niet echt vaak bij 'chique' restaurants, maar de keren dat ik er heb gegeten werd er net zo geluld en gelachen als bij elk ander restaurant. Er zijn vast wel restaurants die 'stijfjes' zijn, maar daar zul je mij niet zo gauw vinden want dat vind ik ook niet echt gezellig.
pi_60003823
Haha heb laatst ergens met iemand gegeten voor 275,-. (werd uitgenodigd hoor) Gelukkig was het wel aan mij besteed. En anderhalf jaar geleden, met 3 personen bouillabaise met kreeft in de haven van Marseille, 1 flesje wijn, geloof dat we 425,- hebben afgerekend. Maar het kan net zo goed gezellig en goedkoop.

Met oude mensen nieuwe dingen proeven is leuk, met nieuwe mensen trouwens ook. Toetje is meer voor de kindertjes, liever een dubbele espresso met calvados. Maar als je niks te vertellen hebt en na 150 euro tafelen nog trek in frituur blijf je toch met een bord patat en frikandellen voor de buis zitten, ieder zijn ding.
Jusqu'ici tout va bien...
  Trouwste user 2022 woensdag 9 juli 2008 @ 21:00:57 #88
7889 tong80
Spleenheup
pi_60005231
quote:
Op woensdag 9 juli 2008 19:14 schreef MarMar het volgende:
ik vraag me ernstig af of TS al eens ergens anders uit eten geweest is dan bij van der Valk of Mc Donnalds.
Uit mijn recensie topic :

Vanmiddag bij de TIGO in Zaltbommel geweest

Leuke zaak iets te weinig stoelen om een mooie ambiance te maken maar verder is de aankleding gezellig.

Je kunt kiezen om te blijven staan bij de toonbank, maar er is ook een keuze om in de eetmuur een kroketje te nemen of een frikandel. Net wat je wil.

Ik koos voor de toonbank en dat beviel me goed, leuke mensen achter de toog man en vrouw dus afwisseling. De man was erg bezig het de klanten naar de zin te maken en gooide uit de losse pols friet bami kroketten en andere snacks in de bak. Erg leuk om dat live te mogen zien.

De dame was druk met het aanvullen van het voer en had voor iedere klant een goed woordje. Ze voelde zich echt thuis in deze caferaria en was de dame die elke friettent zich wenst.

Het uitzicht was ook zeer leuk, de vrachtwagen die voor de deur stond deed niks af aan de ambiance. Iedere wandelaar kon gewoon naar binnen kijken en gezien het aantal keren dat de eigenaar zwaaide werd dat zeer op prijs gesteld.

Ik en mijn partner haden het bescheiden gehouden en hadden de maaltijd van de dag besteld. Voor mij een frietje stoofvlees en een liamboutje met maionaisse. M'n Partner nam een patatje oorlog.

Alles was perfect op warmte. Hoewel het stoofvlees iets langer gebraden had mogen worden. De tussen het wachten op de bestelling uit de muur getrokken kroket was perfect kwa smaak en omvang. Het wachten op de bestelling werd daardoor een genot en duurde me niet lang genoeg.

Als aperatief nam mijn partner een ijsje van citroen en aardbei. Volgens haar was dit een delicatesse voor de tong. Ik zelf kon me niet beheersen en nam nog een klein huzaren slaatje.
Dat was even wennen na de patat stoofvlees. Maar achteraf was de aanbeveling van de cafetariahouder een ware tong in sjiek. De salade paste perfect bij het net genuttigde patatje.

Al in al een aanbeveling na ons eerste bezoek. Een dikke 8.


Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Trouwste user 2022 woensdag 9 juli 2008 @ 21:02:01 #89
7889 tong80
Spleenheup
pi_60005254
En deze :

Agelopen weekend naar Markzicht in Zaltbommel geweest.

Ik en mijn partner hadden een dagje te vieren, we zijn nu al een jaartje samen namelijk. Wat doe je dan ? Dan blijf je dicht bij huis en gaat naar je favoriete eetgelegenheid.
Nu was het leuke dat het zondag mooi weer was dsus we konden op de stoep beginnen. We zeiden tegen elkaar dat Markzicht zo'n mooie naam is. Want wat wil je meer de markt in blakende zonnenschijn aanschouwen, terwijl je op het terrasje je aardbeien milk shake kunt nuttigen.
En wat voor een milkshake, je durfde het rietje bijna niet uit je mond te halen zo heerlijk.Perfect gekoeld en geserveerd in mooie plastic bekers met de naam van het cafetaria er op.
Dit kon niet meer fout gaan zei m'n partner.
We hadden inmiddels onze bestelling geplaatst, mijn schat nam het menu van de dag, bestaand uit een patatje stoofvlees en een frikandel met uien en ketchup.
Ikzelf meer aanhanger van de traditionele maaltijd nam een berenlul en een patatje oorlog.
Het duurde niet te lang dat onze delicatessens klaar waren.Een minpuntje was wel dat we zelf onze bestelling aan de balie moesten ophalen ipv dat het aan het tafeltje werd bezord.
Maar goed een kniesoor.
Want eenmaal aan het eten geslagen kwamen we steeds meer in vervoering. Alles was perfect op temperatuur. Zelfs de berenlul, waar zo als je weet veel mee kan mis gaan, was perfect.
De uitjes bij de frikandel waren mooi fijn gesneden en niet te grof.
Maar het hoogtepunt was toch het patatje stoofvlees, Frietje Haché zoals we hier zeggen, zelden zo'n hoeveelheid vlees gezien op een patatje. Ik keek m'n ogen uit. Je zag de patat amper meer. Zelden zoiets gezien.
Dat het iets aan de prijzige kant was maakte niet uit. Want dit was een voorrecht om mee te maken.
De bedienig was ook al perfect. Ze sleepten zelfs de naast ons leegstaande plastic stoeltjes naar binnen terwijl we nog aan het eten waren. Alles om ons op het gemak te stellen.

Na de Tigo is het wel uniek dat je in dezelfde plaats een even hoog niveau treft bij een cafetaria.

Net als bij de Tigo een dikke 8. Ik ben nog aan het bijkomen.


Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_60006280
quote:
Op woensdag 9 juli 2008 21:02 schreef tong80 het volgende:
En deze :
.
Want eenmaal aan het eten geslagen kwamen we steeds meer in vervoering. Alles was perfect op temperatuur. Zelfs de berenlul, waar zo als je weet veel mee kan mis gaan, was perfect.
De uitjes bij de frikandel waren mooi fijn gesneden en niet te grof.
Maar het hoogtepunt was toch het patatje stoofvlees, Frietje Haché zoals we hier zeggen, zelden zo'n hoeveelheid vlees gezien op een patatje. Ik keek m'n ogen uit. Je zag de patat amper meer. Zelden zoiets gezien.
Dat het iets aan de prijzige kant was maakte niet uit. Want dit was een voorrecht om mee te maken.
De bedienig was ook al perfect. Ze sleepten zelfs de naast ons leegstaande plastic stoeltjes naar binnen terwijl we nog aan het eten waren. Alles om ons op het gemak te stellen.

goede recensie
pi_60006397
quote:
Op woensdag 9 juli 2008 19:03 schreef henkway het volgende:

[..]

culinaire ervaring , ?? Is dat zo een vierkant bord met een rond tonnetje met een franse naam en dwars een strootje er op en dan op het bord een rood soort sausje??
, soort eenhaps cracker als hoofdgerecht .


Ja nou geef mij dan maar een gezellig wokrestaurant
Contradictio in terminis

Nou ja, het zou in jouw geval ook zonde van je geld zijn, lijkt me

Ik ben nog nooit bij een duur(der) restaurant met honger naar huis gegaan, hoor.
pi_60006498
Och, na In de keuken van Floris had ik nog best een patatje weg kunnen kanen hoor. Maar honger? Nou, nee.
  Trouwste user 2022 donderdag 10 juli 2008 @ 20:11:39 #93
7889 tong80
Spleenheup
pi_60026937
Kwam behang pang Wat een restaurant in Zaltbommel.

Vorige week een ongeëvenaarde avond.

Mooie Plastic bloemen. Peper en zout op de tafel in een perfect houten beeldhouwerkje.

Het was niet druk. We hadden de maandagavond gekozen om te kunnen genieten.
En wat een avond werd het.
De Chineze gastvrouw was allerliefst. We konden zelfs blijven zitten toen we het bier bestelden.
We bestelden een witbier dat ze in huis hadden. Er werd ons geen wijn opgedrongen.
Mijn partner bestelde een Babi Pagjang ik een Foe Jong Heij.
Ik gaf de serveerster een compliment voor haar mooie make up. Ze moest blozen.
Dat is mooi bij Chinezen dan worden ze Oranje.
Het wachten op het gerecht duurde niet eens te lang. Na een kwartier stond het eten al voor onze neus.
Wel jammer eigenlijk want we waren net lekker aan het zuipen met ons tweede pilsje.
Maar dit ongenoegen werd weggenomen door de eerste hap in het gerecht.
Zelden zo'n Foe Jong Heij geproeft. De ei leek net gelegd en de nasi erbij geserveerd was als net geoogst.
Mijn partner had weinig tijd om te eten omdat ze haar Babi Pagjang steeds wilde anprijzen.
'Tong dit moet je proeven' zei ze.
En Inderdaad wat een delicatesse. Wat een kok hebben ze daar in de keuken.
Maar het mooiste was eigenlijk de dingen rondom. Een mooie waterval aan de muur. Lekkere Chineze muxziek om te horen. En gratis kroepoek bij iedere maaltijd.
Dit was iets om van te genieten. Dat deden we dan ook. We bestelden dan ook nog Gamba's en garnalen.
Nou dit overtrof elke verwachting. Dit verwacht je niet in een stadje zoals Zaltbommel.
We hoefden ze zelf niet te pellen en ze gingen erin als koek.
Ze zeiden dat familieleden ze zelf hadden gevangen in de Chineze zee. Ik geloof ze direct.
Ik hoef niemand meer te vertellen dat het toetje bestond uit gele vanille vla met Yogurt om de Nederlandse gasten zich thuis te laten voelen.

Dit was na de Tigo en Markzicht alweer een 8.

Wat een stad is Bommel toch op eetgebied.


Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_60026963
Geez Tong, je vindt jezelf wel uber-geestig hè, met je recensies
  Trouwste user 2022 donderdag 10 juli 2008 @ 21:29:29 #95
7889 tong80
Spleenheup
pi_60028550
Pardon ?

Dit zijn serieuse recenties hoor.

Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_60028918
quote:
Op woensdag 9 juli 2008 14:10 schreef Euc- het volgende:
Bedenk goed, aan het einde van het jaar, is de nettowinst helemaal onderaan de streep gemiddeld 2 tot 5 procent, waar de ondernemers 80 uur in de week voor moeten werken.
Afgezien van de vraag of dit inderdaad overeenkomt met de realiteit (mijn ervaring is dat het voor topzaken, of het nu horeca, modewinkels, juweliers, hifiwinkels of autodealers zijn, in 90% van de gevallen meer is dan 5%) even een kleine rekensom.

Als we het hebben over De Librije, dan hebben we het over een 3-sterrenrestaurant met 50 couverts.

Even wat gegevens, achter de streep staat een aanname. Corrigeer me als ik er naast zit.
5 dagen diner - gemiddelde besteding 200 euro, 95% bezetting?
3 dagen lunch - gemiddelde besteding 100 euro, 80% bezetting?

50 x 5 x 200 x 0,95 = 47.500 x 0,05 = 2375
50 x 3 x 100 x 0,80 = 15.000 x 0,05 = 600
Totaal = 2.975
Afronden naar 3.000 per week.
Dan zitten we op 156.000 per jaar.
Per maand is dit (rekening houdend met 13 weken per kwartaal) 13.000 euro.

En dan hebben we de winkel, de boeken, de Koperen Kees, het atelier, het hotel en de incidentele (televisie)schnabbel nog niet meegerekend.

Begrijp me niet verkeerd, ze werken er hard voor. Maar je hoeft er beslist geen medelijden mee te hebben en je hoeft al helemaal niet te suggereren dat ze er weinig aan over houden.
Waar komt anders die Porsche et cetera vandaan?

Nogmaals, ze werken er hard voor en ze hebben een lange weg afgelegd om hier te komen en ik gun het hun meer dan van harte én ik heb er überfantastisch gegeten, maar ze hebben beslist niet te klagen.
"De dwaling is de moeder van het inzicht."
"Intelligentie gaat niet om wat je weet maar om wat je doet met wat je weet."
"If you think education is expensive, try ignorance"
LinkedIn profiel
pi_60029105
quote:
Op woensdag 9 juli 2008 12:12 schreef ColdFeet het volgende:
Hoewel de prijs en de kwaliteit vast niet helemaal lineaiar gerelateerd zijn, gebruiken sterrenrestaurants ook echt wel betere ingredienten dan gemiddeld. Een beetje fijnproever weet het verschil tussen een biefstukkie van de groothandel en echt mooi biologisch Schots rundvlees wel te waarderen. En ja, dan is er natuurlijk ook een prijsverschil. En kom nou, Bluezz, jij zou toch moeten weten dat er echt wel een verschil is tussen Appie-wijnen van 5 euro en een echt goede fles

Ik denk wel dat je een zeker culinair niveau ( ) nodig hebt om de kwaliteitsverschillen te kunnen waarderen.
Helemaal mee eens, afgezien van de wijn. Wijn gaat 3 tot 4 keer over de kop in een restaurant. Ik heb de cijfers gezien, als accountant. Niet van De Librije, maar van een ander sterrenrestaurant.

Overigens vind ik het geniale van een zaak als De Librije dat ze in staat zijn met doodsimpele ingrediënten (maar wel heel erg goede ingrediënten) iets fantastisch te maken. Voorbeeld: een sardientje in een tuinbonensausje. Werkelijk geniaal! Wát een smaakexplosie. Onvoorstelbaar.

Je betaalt natuurlijk voor de sfeer, de entourage, de beleving. Als je bij De Librije aankomt, dan staan er drie mensen klaar voor je. De eerste opent de deur, de tweede neemt je jas aan en de derde begeleid je naar je tafel waar hij/zij tevens je stoel aanschuift als je gaat zitten.

Vervolgens ga je minstens 4,5 uur zitten genieten en je gaat met een voldaan gevoel weer weg. En je hoeft na de tijd beslist niet naar de McDonalds of de BurgerKing omdat je niet genoeg hebt gehad. Integendeel.
"De dwaling is de moeder van het inzicht."
"Intelligentie gaat niet om wat je weet maar om wat je doet met wat je weet."
"If you think education is expensive, try ignorance"
LinkedIn profiel
  Eurovisie Songfestival Queen donderdag 10 juli 2008 @ 21:59:08 #98
163650 Greys
pi_60029299
Die recensies!
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  donderdag 10 juli 2008 @ 22:28:15 #99
160834 Florian_
Anatomy is destiny
pi_60030049
Dat heet nou marketing, zolang mensen het er voor over hebben kunnen ze hun prijzen opschroeven.

Tevens ligt het inderdaad aan de eerder genoemde kwaliteiten als ingredienten & geschoold personeel etc.
Primum non nocere
pi_60030431
Omdat ik niet altijd duur uit eten wil?
How beautiful they are - the trains you miss..
Would you like to watch tv? Or get between the sheets? Or contemplate a silent freeway?
The angle of the dangle is inversely proportional to the heat of the beat
  vrijdag 11 juli 2008 @ 01:03:29 #101
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_60033316
Als antwoord op de vraag in de TT, zonder verder in te gaan op de flauwe grappen en grollen van de TS:
je gaat voor dat geld uit eten omdat je het er voor over hebt.
Zoals andere mensen naar een (pop)concert of festival gaan of naar een voetbalwedstrijd waar je veel geld voor moet betalen.

Met ander woorden: ieder z'n meug en zonder kritiek op anderen z'n hobby/liefhebberij laten uit-oefenen.
Sommige mensen, waar ik de TS toe inschat, hebben zelfs voor het een keertje seks hebben wel eens 150 euro over.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Trouwste user 2022 vrijdag 11 juli 2008 @ 01:08:42 #102
7889 tong80
Spleenheup
pi_60033386
Daar moet ik wel op reageren.

Ik ben een fervent concertganger. Maar laat me niet langer oplichten met die oplichtersprijzen.

Ben met Golfer een paar keer naar de Arena geweest tijdens het Ajax-Tournooi.

Het aangebodene stond niet in verhouding tot het geen het me koste.

Ik heb de laatste keer gepast.

Jammer dat je mijn recensies niet als ironie ziet maar als een aanval.

Verder neuk ik inderdaad alleen voor geld.

Ik verdien er alleen te weinig mee


Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  vrijdag 11 juli 2008 @ 01:18:55 #103
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_60033513
quote:
Op vrijdag 11 juli 2008 01:08 schreef tong80 het volgende:
Daar moet ik wel op reageren.

Ik ben een fervent concertganger. Maar laat me niet langer oplichten met die oplichtersprijzen.

Ben met Golfer een paar keer naar de Arena geweest tijdens het Ajax-Tournooi.

Het aangebodene stond niet in verhouding tot het geen het me koste.

Ik heb de laatste keer gepast.

Jammer dat je mijn recensies niet als ironie ziet maar als een aanval.

Verder neuk ik inderdaad alleen voor geld.

Ik verdien er alleen te weinig mee


Je hebt em ge-edit!

Er stond nog iets anders.
pi_60033519
iets over bluezz en verschuldigd geld en geen waar voor geld ofzo toch?
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  Trouwste user 2022 vrijdag 11 juli 2008 @ 01:20:54 #105
7889 tong80
Spleenheup
pi_60033534


Ik was op zijn tongs aan het veranderen maar lukte me niet.

Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  vrijdag 11 juli 2008 @ 01:22:09 #106
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_60033548
Tja...
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Trouwste user 2022 vrijdag 11 juli 2008 @ 01:24:04 #107
7889 tong80
Spleenheup
pi_60033563
Trek het je niet aan Golfert was leuk alleen per abuis gewist

Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_60044133
quote:
Op dinsdag 8 juli 2008 01:42 schreef Flashwin het volgende:
waarom maken mensen 150000 posts op een forum?

Touche!
75 topics = FIN
  vrijdag 18 juli 2008 @ 11:00:07 #109
79273 18konijn
Rey de Copán
pi_60184207
Waarom gaan mensen in zo'n duur restaurant eten?

Om ongeveer dezelfde reden waarom mensen:
- een BMW X5 kopen in plaats van een Kangoo Bakkerskar
- naar Ajax 1 gaan kijken in plaats van Recht Op Doel Af zaterdagcompetitie afdeling Brabant
- de kathedraal van Burgos gaan bekijken in plaats van de Pauluskerk in Osdorp
- een mantelpakje bij Claudia Straeter kopen in plaats van een joggingpak bij Zeeman.
- een Miele wasmachine aanschaffen in plaats van een Nordstar of Zanussi
It's not a lie, if you believe
pi_60186666
Punt 2 kan ik niet volgen, wat is het verschil daar?
How beautiful they are - the trains you miss..
Would you like to watch tv? Or get between the sheets? Or contemplate a silent freeway?
The angle of the dangle is inversely proportional to the heat of the beat
pi_60188267
quote:
Op vrijdag 18 juli 2008 12:35 schreef charon het volgende:
Punt 2 kan ik niet volgen, wat is het verschil daar?

Dat je er geld aan moet uitgeven
Wie ben jezelf?!!
  vrijdag 18 juli 2008 @ 14:09:48 #112
79273 18konijn
Rey de Copán
pi_60189022
quote:
Op vrijdag 18 juli 2008 12:35 schreef charon het volgende:
Punt 2 kan ik niet volgen, wat is het verschil daar?
Kwaliteitsverschil...
It's not a lie, if you believe
  dinsdag 22 juli 2008 @ 13:20:03 #113
7091 punchdrunk
The occasional acid flashback.
pi_60266952
quote:
Op dinsdag 8 juli 2008 01:41 schreef tong80 het volgende:
Je ontmoet geen nieuwe mensen. Je zit weer tegen dezelfde mensen aan te lullen die je al kent.

Het is maar afwachten of het smaakt. Voor dat geld zeggen ze natuurlijk dat het heerlijk was.

Je mag niet roken terwijl je snakt naar een peuk.

Na afloop heb je vaak nog honger en zet thuis de frituurpan aan.

De porties zijn altijd net te klein om je lekkere trek te bevredigen.

Wat je krijgt is een schilderij, maar of het smaakt ?

Er staat geen ketchup op tafel.

Geen Mayonaisse ook trouwens.

Er zit iemand naast je aan een andere tafel te smakken of luid te lachen om zijn eigen grapjes.

Na afloop ben je verplicht te zeggen dat het geweldig was

Je moet met mes en vork eten

De wijn kost 20 euro terwijl dezelfde wijn voor 5 euro bij de Albert Hein te koop is

Het toetje is altijd net zo groot als een vingerhoed. Maar alweer een mooi klein schilderijtje.

Kopje koffie is van het huis. Terwijl je eigenlijk wil doorzuipen met de te dure wijn.


je kunt natuurlijk veel beter de hele dag op een internet forum posten, das pas rock & roll!

on topic: als je ooit in een echt goed restaurant gegeten had, had je deze vraag niet gesteld.
If you can lie on the floor without holding on, you're not really drunk
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')