komt omdat in Nederland tot 40.000 euro gedekt is, mits men gehuwd is.quote:Op zondag 6 juli 2008 10:48 schreef _Arthur het volgende:
[..]
Toch raar dan dat het bedrag tussen de 20 en 40.000e weer wel onder de nederlandse regelgeving valt.
Het is 40.000 per persoon , maakt niet uit of je getrouwd bent.quote:Op zondag 6 juli 2008 10:51 schreef Twijfelaar80 het volgende:
[..]
komt omdat in Nederland tot 40.000 euro gedekt is, mits men gehuwd is.
Deze regeling is van overeenkomstige toepassing verklaard op deze IJslandse bank.
Nee, heeft niks met gehuwd zijn te maken. En 't bedrag boven die 20.887 is voor 90% gedekt door DNB.quote:Op zondag 6 juli 2008 10:51 schreef Twijfelaar80 het volgende:
komt omdat in Nederland tot 40.000 euro gedekt is, mits men gehuwd is.
Deze regeling is van overeenkomstige toepassing verklaard op deze IJslandse bank.
Ice bank heeft geen vestiging (in de fiscale zin des woords) in Nederland, slechts een administratiekantoortje, vandaar dat ze niet onder het nederlandse garantiestelsel vallen.quote:Op zondag 6 juli 2008 10:40 schreef _Arthur het volgende:
[..]
Die snap ik niet. Hoe kan het dat een bank met een vestiging in nederland het bedrag tot 20.000,- onder een buitenlands garantiestelsel kan laten vallen. En het bedrag tussen de 20 en 40.000euro voor 90% weer onder het nederlandse garantiestelsel laat vallen.
Of is het bedrag tot 20.000euro twee maal afgedekt? Zowel door het buitenlandse stelsel ALS het nederlandse stelsel?
Ah, bedankt voor de verduidelijking. Ik was in de veronderstelling dat Icesave wel een officieel kantoor had in Nederland. Dit stuk op de Icesave site is daar dus gewoon niet volledig in:quote:Op zondag 6 juli 2008 11:37 schreef Essebes het volgende:
Ice bank heeft geen vestiging (in de fiscale zin des woords) in Nederland, slechts een administratiekantoortje, vandaar dat ze niet onder het nederlandse garantiestelsel vallen.
De Nederlandse Bank heeft wel besloten de IJslandse garantie op te hogen, en garant te staan voor het deel van 20.000 tot 40.000.
quote:Landsbanki is genotificeerd door De Nederlandsche Bank voor het voeren van een bijkantoor in Nederland. Alle activiteiten van Landsbanki in Nederland vallen volledig onder toezicht van de IJslandse toezichthouder FME. Daarnaast voert De Nederlandsche bank liquiditeitstoezicht op de activiteiten van Landsbanki in Nederland.
Dit is nou net de bank waarin ik het minste vertrouwen heb. Turkse bank waarover zeer weinig informatie te vinden is. Lage credit-rating. Daarnaast lijkt deze rente vooral een (korte) actierente te zijn die binnenkort naar beneden wordt aangepast (zie hoe ze het op hun site presenteren). En is deze rekening wel degelijk MET beperkende voorwaarden.quote:Op zondag 6 juli 2008 10:43 schreef RemcoDelft het volgende:
Die Anadolu wordt steeds interessanter! Alleen de naam klinkt zo "indiaans"...
Ah, tnx, ik weet genoeg. Bij twijfel, niet doenquote:Op zondag 6 juli 2008 12:18 schreef dyna18 het volgende:
[..]
Dit is nou net de bank waarin ik het minste vertrouwen heb. Turkse bank waarover zeer weinig informatie te vinden is. Lage credit-rating. Daarnaast lijkt deze rente vooral een (korte) actierente te zijn die binnenkort naar beneden wordt aangepast (zie hoe ze het op hun site presenteren). En is deze rekening wel degelijk MET beperkende voorwaarden.
Ja dat snap ik ook nietquote:Op zondag 6 juli 2008 10:48 schreef _Arthur het volgende:
[..]
Toch raar dan dat het bedrag tussen de 20 en 40.000e weer wel onder de nederlandse regelgeving valt.
De Anadolubank valt, in tegenstelling tot IceSave, wél volledig onder het depositogarantiestelsen van De Nederlandse Bank. Dus je kunt daar sowieso 20K stallen zonder risico, en 40K met bijna geen risico.quote:Op zondag 6 juli 2008 12:18 schreef dyna18 het volgende:
Dit is nou net de bank waarin ik het minste vertrouwen heb. Turkse bank waarover zeer weinig informatie te vinden is. Lage credit-rating. Daarnaast lijkt deze rente vooral een (korte) actierente te zijn die binnenkort naar beneden wordt aangepast (zie hoe ze het op hun site presenteren). En is deze rekening wel degelijk MET beperkende voorwaarden.
Het probleem is dat je niet eenvoudig met geld kunt schuiven bij zo'n beperking. Als je toch wilt plannen om slechts 2x maand een opname te doen ben je beter af met een deposito van een jaartje en je betaalrekening gekoppeld aan relatief goed renderende spaarrekening om tegenvallers op te vangen. Anders is het die kwart procent wat mij betreft totaal niet waard.quote:Op zondag 6 juli 2008 12:58 schreef Tekniko het volgende:
De enige beperkende voorwaarde is dat je maximaal 2 keer per maand een opname mag doen. Nou dat lijkt me niet zo'n wezenlijke beperking voor een spaarrekening.
Houd je rekening met 2 weken wachttijd tot ze het van je giro afschrijven? 2 weken renteloos dus! Zie het eind van het vorige topic.quote:Op zondag 6 juli 2008 15:01 schreef onderscheid het volgende:
ik ga voor de postbank rentecertificaat voor 2 jaar.
klopt zag ik ook. deze word het dus niet...quote:Op zondag 6 juli 2008 15:15 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
Houd je rekening met 2 weken wachttijd tot ze het van je giro afschrijven? 2 weken renteloos dus! Zie het eind van het vorige topic.
quote:Geachte Iced_LIps
Hierbij informeren wij u dat de rente op uw Icesave Spaarrekening met ingang van vandaag, maandag 7 juli 2008, is verhoogd naar 5,25%. Wij reageren hiermee op de aangekondigde stijging van de minimum-biedrente van de Europese Centrale Bank (ECB). Deze wordt verhoogd van 4,00% naar 4,25%.
Icesave garandeert tot mei 2011 een minimale rente van 0,25% boven de minimum-biedrente van de ECB. Het nieuwe rentepercentage van 5,25% is daarmee 0,75% boven onze garantie.
De voordelen van Icesave blijven onveranderd: een consistent hoge rente, geen minimumsaldo, vrij storten of opnemen, rente die elk kwartaal wordt bijgeschreven en de ruime openingstijden van onze klantenservice
Heeft u nog vragen? Raadpleeg dan onze website of bel met onze klantenservice: 0900 – 0242 (lokaal tarief). Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 21.00 uur en op zaterdag en zon- en feestdagen van 10.00 tot 16.00 uur.
Met vriendelijke groet,
Icesave Klantenservice
Volgens mij wordt de Rabobank bang om klanten te verliezen...quote:Rabobank kritiseert toetreders spaarmarkt
7 juli 2008, 7:29 uur | FD.nl/DJ
AMSTERDAM (FD.nl/DJ)--De Rabobank vindt dat buitenlandse banken misbruik maken van het depositogarantiestelsel dat spaarders beschermt tegen het faillissement van banken. Dat schrijft Het Financieele Dagblad (FD) maandag op basis van een gesprek met bestuursvoorzitter Bert Heemskerk van de Rabobank.
Het genoemde stelsel voorziet in een schadeloosstelling voor clienten tot euro 38.000 als de bank van de client failliet gaat.
Heemskerk stelt in het interview dat buitenlandse banken in feite tegen hun Nederlandse clienten zeggen dat ze zich geen zorgen hoeven te maken, als de bank omvalt.
Alle in Nederland gevestigde banken dragen in dat geval naar rato bij aan het faillissement.
Veel buitenlandse banken bieden vandaag de dag in Nederland spaarmogelijkheden met 5% of meer. Heemskerk stelt dat Rabobank niet meer dan iets meer dan 4% kan bieden, omdat het geld anders verlieslatend wordt.
Heemskerk wil het stelsel aanpassen. Nu vindt hij het een marketinginstrument om de concurrentie aan te gaan.
Idd. En ik citeer de Rabobank:quote:Op maandag 7 juli 2008 12:38 schreef RJD het volgende:
Leuk artikel op de website van het Financiële Dagblad.
[..]
Volgens mij wordt de Rabobank bang om klanten te verliezen...
Laat ze dan beginnen met de rente te verhogen naar dat percentage, als ze de concurentie aan willen gaan/hun huidige spaarders willen behouden. En schijnbaar zijn de overheadkosten van de Rabobank gewoon te hoog, als andere banken wel een hoger percentage kunnen bieden. Ik ga er vanuit dat Icesave wel winstgevend is, zelfs met hun 5,25%.quote:niet meer dan iets meer dan 4% kan bieden
Ik heb het gevoel dat veel mensen de nieuwe banken ontdekken en de vaste groep banken achter zich laat. Met 5 % rente tegen 2,6 % bij de ABN Amro vind ik toch een verschil.quote:Op maandag 7 juli 2008 13:09 schreef RobertoCarlos het volgende:
De directievoorzitter van de Rabobank zegt nu ook op RTLz dat ie de buitenlande banken gaat aanpakken via de toezichthouder, en hij suggereert dat die banken snel om zullen vallen omdat er veel minder toezicht op is.![]()
Ja hoor, deze banken proberen bewust zichzelf failliet te laten gaanquote:Rabo-topman uit kritiek op buitenlandse banken
Rabobank-topman Bert Heemskerk heeft flinke kritiek op buitenlandse banken die stunten met hoge spaarrentes.
Misbruik
Heemskerk vindt dat zij misbruik maken van het Nederlandse depositogarantiestelsel. Dat stelsel garandeert spaargeld tot 38.000 euro als een bank failliet gaat. Volgens Heemskerk maken sommige buitenlandse banken daar misbruik van door onrealistisch hoge spaarrentes te bieden.
En hockey, en de paardensport en het Van Gogh museum...quote:Op maandag 7 juli 2008 12:46 schreef Apie74 het volgende:
Waarom kan een Rabobank niet meer dan +/- 4% bieden? Anders niet genoeg geld over voor sponsoring van wielrennen?
Bij rtlz vergelijkt de Rabo directeur het ook met de hoogte van de hypotheekrente...net alsof dat de enige manier van geld lenen is. Een persoonlijke lening bij de Rabobank gaat bijvoorbeeld tegen een tarief van 9,8%. Daar zit dus genoeg marge op.quote:Op maandag 7 juli 2008 13:36 schreef Wexy het volgende:
Wat denk ik ook een voordeel is..... is dat Icesave geld uitleent tegen hogere rentes dan hier in NL gebruikerlijk is.
Daardoor hebben zij veel meer renteinkomsten tegenover relatief weinig renteuitgaven.
quote:Wat gebeurt er met mijn spaargeld?
Het geld dat bij Icesave binnenkomt wordt door Landsbanki primair gebruikt voor groei in haar zakelijke dienstverlening in Nederland middels het verstrekken van bedrijfsfinancieringen. Dat betekent dat aan bedrijven leningen worden verstrekt. Het geld wordt dus niet geïnvesteerd in risicovolle obligaties en/of andere constructies. Op het vlak van bedrijfsfinancieringen is Landsbanki sinds 2006 al actief in Nederland en de bank wil in dit segment dus groeien. Uw spaargeld zal dus primair worden aangewend voor groei in Nederland.
Maar hoe kan de Rabobank bij een twee jarig deposito wel 4,95% bieden? Is dat ineens niet verliesgevend? De directeur kan er mooi in om lullen, maar dat is niet onbegrijpelijk als je miljoenen aan spaartegoeden weg ziet vloeienquote:niet meer dan iets meer dan 4% kan bieden
Dat niet alleen, elke echte euro wordt direct 9 (!!) keer uitgeleend, en via dubbeltellingen (geleend geld wordt weer gestort) komt het in de praktijk op een factor 20.quote:Op maandag 7 juli 2008 13:43 schreef MrBadGuy het volgende:
[..]
Bij rtlz vergelijkt de Rabo directeur het ook met de hoogte van de hypotheekrente...net alsof dat de enige manier van geld lenen is. Een persoonlijke lening bij de Rabobank gaat bijvoorbeeld tegen een tarief van 9,8%. Daar zit dus genoeg marge op.
En als dat omgedraaid wordt, dan kan dus gesteld worden dat elke 100 euro spaargeld wat weggehaald wordt bij de Rabobank neerkomt op 900 euro wat minder uitgeleend kan worden. Toch?quote:Op maandag 7 juli 2008 14:30 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
Dat niet alleen, elke echte euro wordt direct 9 (!!) keer uitgeleend, en via dubbeltellingen (geleend geld wordt weer gestort) komt het in de praktijk op een factor 20.
M.a.w.: zet je 100 euro op de Rabobank, krijg je 4 euro rente per jaar. Rabobank zelf vangt 9 keer 9,8% rente! Vraag je maar eens af hoe het kan dat vrijwel iedereen een schuld aan de bank heeft...
Leuke docu: Money as debt.
Het zou niet alleen een lullige truc zijn, maar ook pure concurrentievervalsing. Gelukkig is het stelsel Europees geregeld, dus de Rabobank zal in haar eentje niet veel uit kunnen halen. Het zal dan ook niet veel meer zijn dan bangmakerij voor de 'onbetrouwbare buitenlandse banken die onze eigen eerlijke banken bedrijgen', maar met de aandacht die Icesave krijgt verwacht ik eerder het tegenovergestelde effect.quote:Op maandag 7 juli 2008 16:55 schreef RJD het volgende:
Rabobank ziet eindelijk in dat spaarders om zich heen kijken naar betere rentes. En het moet gezegd... de "kleine" banken met hoge rentes schieten als paddestoelen uit de grond. De een na de ander begint met Nederlandse spaarrekeningen. Eindelijk is er goede concurrentie en dat is alleen maar goed voor de consument, wij dus.
Nu ze dat eindelijk doorkrijgen bij de Rabobank worden ze bang. En dan willen ze ook nog het garantiestelsel van DNB aanscherpen? Een lullige truc om die buitenlandse banken buiten spel te zetten. Ik hoop dat het de Rabobank niet lukt.
Wel een mooie uitspraak om mee langs de lokale Rabobank te gaan als je een hypotheek wil afsluiten, want ja, de directeur van de Rabobank zegt dat ze dat aanbiedenquote:Op maandag 7 juli 2008 17:26 schreef corus het volgende:
'Wij bieden hypotheken aan van iets boven 4%. Bij een spaarrente van meer dan 4,5% lijden wij daar zwaar verlies op', zegt Heemskerk.
op de rabo site : Rabo VoordeelHypotheek met 5,4%* rente
strak planquote:Op maandag 7 juli 2008 17:29 schreef MrBadGuy het volgende:
[..]
Wel een mooie uitspraak om mee langs de lokale Rabobank te gaan als je een hypotheek wil afsluiten, want ja, de directeur van de Rabobank zegt dat ze dat aanbieden
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |