Stond dat bij www.tipica-reizen.nl? Lijkt me sterkquote:Op maandag 16 juni 2008 15:12 schreef UIO_AMS het volgende:
Goedkope tickets online vlieg mit Vueling. Dat klinkt Duits.
			
			
			
			Mierda carajo! Waar?!? Stelletje nepperdsquote:Op maandag 16 juni 2008 16:56 schreef k_man het volgende:
Ik zie trouwens wel een ad met 'Belééf Canada'.
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			quote:
quote:Client: Delta Projectontwikkeling - SNS Property Finance – Redevco
Location: Rotterdam
Building surface: 44.000 m2
Building site: 28.500 m2
Programme: Redevelopment and extension of the Post Office, a historical monument in the city centre of Rotterdam.
Status: Competition 1st Prize
Realization: End 2012
<<<<
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			quote:Op dinsdag 17 juni 2008 09:14 schreef DutchTrain het volgende:
De Star Wars liefhebbers moeten naar Dubai voor de nieuwe Koolhaas aldaar
[ afbeelding ]
=> http://blogs.guardian.co.(...)es_death_star_a.html
Tunesië kan ook
=> http://lifewithoutbuildin(...)nd-sandcrawlers.html
			
			
			
			quote:Op dinsdag 17 juni 2008 14:47 schreef flipsen het volgende:
Lijkt me een waardeloze site, als ze ´strandreizen Brazilie´ op de argentine-pagina aanbieden. En verder veel verkeerde informatie. Prutsers.
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			Ik begrijp dat dat in Noorwegen niet echt leeftquote:
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			Veel plezierquote:Op woensdag 18 juni 2008 08:29 schreef Hik het volgende:
En nu dus op zoek naar een kroeg in New York (en met een beetje geluk ook in Toronto).
			
			
			
			dat vroeg ik me ook af zegquote:Op zaterdag 21 juni 2008 10:04 schreef DutchTrain het volgende:
Voor 280 euro retour naar MexicoMet FF miles / korting
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			Jaaaaa, dan komen jullie vast ff de markt verkennen hierquote:Op maandag 23 juni 2008 22:41 schreef flipsen het volgende:
Hm, ik geloof dat Buenos Aires - Cancun ook nog wel betaalbaar is, en dan na een weekje Cancun even naar Brussel vliegen. Tis een optie
			
			
			
			Die is daar zelfs nooit geweest.quote:
Yup.quote:Met een groepsreis mee hoop ik?
Da's inderdaad een van de interessante dingen.quote:Turkmenistan lijkt mij een heel bizar land trouwens, die hadden toch een dictator die zichzelf met Jezus vergeleek (vorig jaar overleden dacht ik)? Had het bijbelverhaal een beetje aangepast en hemzelf als middelpunt laten stralen.
Ah, dat wist ik niet.quote:En ze hebben daar als nationale feestdag de dag van de meloen
			
			
			
			
			
			
			
			Dat is natuurlijk ook een optie.quote:Op maandag 23 juni 2008 10:59 schreef Fogel het volgende:
Laat de dobbelsteen beslissen wanneer je gaat.
Het aantal ogen plus is het maandnummer. Als je 1 gooit, zal je dan dus toch in juli moeten vertrekken...
			
			
			
			Mijn idee was om van Montreal naar Miami te reizen, maar door naar Mexico wordt dan wel wat te ver inderdaad.quote:Op maandag 23 juni 2008 21:25 schreef Vogue het volgende:
De grens met de US ligt hier zo'n 4000 km vandaan.... lijkt me dus niet heel handig om dat te doen als je in Cancun bent. Vliegen naar Mexico City kan prima, er gaan 10 vluchten per dag ongeveer en je hebt een enkele reis voor zo'n 100 USD. Kan je gewoon tot een dag voor vertrek hier boeken in downtown, scheelt niets met internet.
Er zijn nu plotseling geen heenvluchten meer te boekenquote:Op maandag 23 juni 2008 18:50 schreef Vogue het volgende:
Als iemand nog interesse heeft om in de periode van 6 tot 27 september deze kant op te komen, de tarieven van 139 euro per enkele vlucht staan nog![]()
			
			
			
			"plus 6" had daar moeten staan natuurlijk...quote:
			
			
			
			Dat had ik ook al begrepen.quote:Op woensdag 25 juni 2008 23:57 schreef Fogel het volgende:
"plus 6" had daar moeten staan natuurlijk...
			
			
			
			Daar ging ik vanuit, maar toch nog maar even erbij gezet voor de compleetheid voor de minder intelligente mensenquote:
			
			
			
			En nu weer welquote:Op woensdag 25 juni 2008 23:06 schreef DutchTrain het volgende:
Er zijn nu plotseling geen heenvluchten meer te boeken
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			In september kan ik antwoord geven op deze vraagquote:Op donderdag 26 juni 2008 09:29 schreef UIO_AMS het volgende:
Ik vond Mexico eigenlijk helemaal niet zo geweldig. Nou ja, het zuidoostelijke gedeelte dan.
Ben ik de enige?
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			Ik vond Jurmala / Riga erg leuk om te zijn. Het binnenland schijnt niet echt bijzonder te zijn. Geen idee eigenlijk of het nog een beetje goedkoop is daar. Tallinn zou ik ook zeker naar toe gaan. Gezellig stadje met genoeg te zien en doen voor een dag of drie.quote:Op donderdag 26 juni 2008 21:48 schreef Douwe het volgende:
Zo, ik moet ook maar eens aan de vakantieplannen. Als student heb ik geen geld, dus het moet goedkoopIk zit te denken aan een rondje oostzee... wat kun je me aanraden DT?
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			Ik heb gisteren bitterballen gegetenquote:Op donderdag 26 juni 2008 23:07 schreef Fogel het volgende:
Ik ben er vandaag achtergekomen dat het om 10u 's ochtends niet mogelijk is om kroketten te bestellen op de foodcourt op Schiphol![]()
Whoppers geen probleem, maar kroketten, ho maar. En op de heenweg had ik geen tijd voor een kroket.
Ik wil een kroket, nu!
			
			
			
			Ik begrijp wat je bedoeld, het meest bijzondere is dat je het alleen in Nederland kan kopen (OK, en Piets snackhoek op Ibiza ofzo, maar daar kom ik nooit) en als je er zin in hebt wanner je niet in Nederland bent, heb je een probleem.quote:Op vrijdag 27 juni 2008 00:49 schreef Vogue het volgende:
[..]
Ik heb gisteren bitterballen gegetenVoor het eerst in anderhalf jaar
En ik dacht, hmmm, ja, lekker, maar heb ik dit nou zo gemist de laatste tijd? Zo bijzonder waren ze nou ook weer niet
			
			
			
			Waren maar 2 dagen. 1 dagje voor het centrum, ochtendje dierentuin en smiddags een beetje op het terras zittenquote:Op donderdag 26 juni 2008 20:09 schreef DutchTrain het volgende:
Wroclaw is zeker een leuk stadje.
Ook nog verder naar het zuiden geweest voor de kuuroorden of een stuk verder naar de mijnen of Krakow ?
			
			
			
			Bitterballen hebben altijd dezelfde vulling, kroketten kun je ook krijgen met saté, garnalen, kalfsvlees, groente etc.quote:Op vrijdag 27 juni 2008 19:07 schreef k_man het volgende:
Is er, behoudens de afmetingen, eigenlijk verschil tussen kroket en bitterbal?
			
			
			
			quote:De aantrekkingskracht van kroketten
Wat mist een Nederlander in den vreemde? In 90 procent van de antwoorden komt ‘de kroket' voor. Het lijkt wel alsof de grens oversteken samengaat met een onverklaarbaar verlangen naar deze snack. Evenementen van Hollandse Clubs gaan gepaard met schalen vol bitterballen en op feestdagen fungeert de kroket als hoogtepunt van het feestmaal. Wat hebben Nederlanders in het buitenland toch met deze vaderlandse snack?
Misschien een desillusie, maar de croquette is niet Nederlands. Helaas. Een kroket is namelijk niks meer dan een ragout, gefrituurd in een jasje van paneermeel. Dit principe is heel oud, want eeuwen geleden al wentelden huisvrouwen restjes voedsel door paneermeel, om ze vervolgens op te bakken. De bitterbal avant la lettre. De basis van de ragout kon en kan nog steeds naar smaak variëren. Zo zijn er garnalenkroketjes, kaaskroketten en, natuurlijk, de rundvleeskroket. Die is wél typisch Nederlands.
In Nederland worden per jaar ongeveer 580 miljoen frikadellen gegeten. Dat zijn er gemiddeld 36 per persoon. Voor kroketten geldt dat er per jaar ongeveer 300 miljoen over de toonbank gaan. Dat zijn er 18 per persoon. In dit getal zijn echter niet de kroketten verwerkt die thuis gefrituurd worden, dus de gemiddelde kroketconsumptie zal iets hoger liggen.
Gek genoeg spelen banketbakkers, en niet slagers, de grootste rol in de ontwikkeling van de rundvleeskroket. Het begon allemaal rond 1909, toen patissier Kwekkeboom op vakantie ging in Frankrijk. Tenminste, dat is een van de verhalen. "Wie precies de rundvleeskroket heeft uitgevonden, weet niemand", vertelt Arno van Pinxteren, marketing manager van snackfabrikant Cold Food. "Maar de grootvader van de huidige Kwekkeboom zag tijdens zijn verblijf in Frankrijk gepaneerde ragoutrolletjes. Hij is ze gaan namaken in zijn banketbakkerij en heeft ze vervolgens in Amsterdam geïntroduceerd. Dit werd door lokale bakkers overgenomen. Patisserie Kwekkeboom en eetsalon Van Dobben (tegenwoordig dé kroketnamen van Nederland) speelden zeker een grote rol in de ontwikkeling van de kroket, maar ook op andere plaatsen in Nederland werden natuurlijk ook kroketten gemaakt. In het midden van de 20e eeuw kwam echt de grote doorbraak. Toen werd de kroket mateloos populair."
Aan de buitenkant hard-krokant knapperig en van binnen zacht en smeuïg; de rundvleeskroket voldoet helemaal aan de kenmerken van de typisch Nederlandse snack, volgens Anne Scheepmaker, auteur van ´Het junkfood lees- en kookboek`. Helaas is dit ook precies de reden waarom kroketten niet te exporteren zijn.
"De kroket is een verschrikkelijk lokaal artikel", verzucht Van Pinxteren. "Buitenlanders moeten er niks van hebben. Met name de zachte ragoutvulling schrikt hen af. Ze vinden het een raar gevoel in de mond, iets wat ze niet verwachten en daardoor niet vertrouwen. Zelfs aan onze naaste buren kunnen we ze niet slijten. Duitsers vinden kroketten een raar slubberig ding. Het past niet in hun eetcultuur. Ze willen iets stevigs, zoals worst: knagen, kauwen en dooreten. De slappe substantie van een kroket past daar niet bij. België is veel culinairder dan Nederland. Zij prefereren de garnalenkroket boven de rundvleeskroket. Ook daar is het moeilijk om een markt op te bouwen. En ga je nog verder weg, dan kun je het helemaal schudden. De enige gebieden waar wij naartoe kunnen exporteren zijn de regio´s met een hoge concentratie Nederlandse toeristen, zoals de Spaanse Costa´s en tegenwoordig ook Turkije."
Slachtafval, varkensogen, koeienuiers, kippentenen; er doen allerlei jachtverhalen de ronde over de ingrediënten van de kroket. Toch weerhoudt dit niemand ervan regelmatig een kroketje te trekken. Struisvogelpolitiek of weet men wel beter? Waarschijnlijk het laatste, want volgens Van Pinxteren is het helemaal niet mogelijk te rommelen met ingrediënten van snacks. "De regelgeving is in Nederland zo streng, dat je niet eens afvalproducten in een kroket kúnt verwerken, als je dat al zou willen. Want wie wil nou het risico lopen uit de markt gehaald te worden? Dus alles wat in een kroket zit, voldoet aan de wetgeving. Als producent kun je echter wel kiezen uit de kwaliteit van de ingrediënten en bijvoorbeeld het goedkopere paardenvlees gebruiken in plaats van rund- of kalfsvlees."
Een kroket is dus veilig om te eten, maar wat zit er in? Arnolt van ´t End, manager Opleidingen van Cold Food, weet alles over het krokettenproductieproces. "Een kroket bestaat uit vlees, boter, bloem, bouillon, uien, kruiden en een beetje gelatine. In deze fabriek hebben we 28 verschillende recepten voor kroketten. Het verschil zit ´m vooral in de kruidenmelanges van de bouillon. Die bepalen de smaak." Allereerst wordt in de slagerij het vlees in kleine blokjes gesneden. Vervolgens weegt iemand de kruiden met de hand af. "Dat is echt een vak apart, hoor", weet Van ´t End. "In het begin is het wel wennen, al die kruiden in je neus." Van de kruiden wordt een bouillon getrokken. In de kokerij wordt een roux gemaakt van boter en bloem. Deze verdwijnt samen met de bouillon, het vlees en de gelatine in grote stoomketels en kookt daarin tot er een lekkere ragout ontstaat. Het mengsel koelt af tot een bepaalde temperatuur en op de lopende band krijgen kleine porties een laagje paneermeel en eiwit. De kroket wordt ingepakt in dozen, ingevroren en is klaar voor vertrek.
De ingrediënten van bitterbal en kroket zijn precies hetzelfde. Alleen de vorm en de hoeveelheid van de snack is anders. De kroket is ongeveer 100 gram en heeft een maaltijdfunctie. De bitterbal weegt 30 gram en is een tussendoortje of een borrelhapje.
"Het verbaast me wel dat Nederlanders in het buitenland verlangen naar de kroket en minder naar de frikadel", zegt Van Pinxteren. "De frikadel is in Nederland namelijk de absolute nummer 1 en wordt minstens twee keer zoveel gegeten als de kroket. Misschien omdat een alternatief voor de frikadel wel voor handen is, zoals een ‘bratwurst' of hotdog. Wat je niet kan krijgen, wil je hebben. Bovendien is de kroket een onmiskenbaar onderdeel van de Nederlandse eetcultuur. Het wordt je als het ware met de paplepel ingegoten. Als kind kreeg je op je verjaardag een kroket, omdat je ouders dachten dat je dat lekker vond."
"Ook worden kroketten en bitterballen, de kleine versie van de kroket, geassocieerd met ´mooie, gezellige momenten`. Een kroket heeft iets exclusiefs, want de gemiddelde huisvrouw of -man zet niet elke dag een kroket op het menu. Eens per twee weken staat er patat met een kroket op tafel, voor kinderen het hoogtepunt van de culinaire week. En wie kent niet de verjaardag, waarbij de gastvrouw binnenkomt met de schaal hapjes voor bij de borrel. ´Ha, lekker bitterballen´, roept iedereen dan. Zo verovert de kroket een warm plekje in je hart.
			
			
			
			Ook in bitterballen kan de vulling verschillend zijn, in sommige zit paardenvlees, in anderen uitsluitend kalfsvlees.quote:Op vrijdag 27 juni 2008 19:12 schreef DutchTrain het volgende:
[..]
Bitterballen hebben altijd dezelfde vulling, kroketten kun je ook krijgen met saté, garnalen, kalfsvlees, groente etc.
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			Ik heb inmiddels ook weer geboekt voor twee weken in de Britse hoofdstad.quote:Op donderdag 26 juni 2008 21:48 schreef Douwe het volgende:
Zo, ik moet ook maar eens aan de vakantieplannen. Als student heb ik geen geld, dus het moet goedkoopIk zit te denken aan een rondje oostzee... wat kun je me aanraden DT?
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			quote:Op zondag 29 juni 2008 19:06 schreef k_man het volgende:
Ja, nu doet de site van OHRA weer raar.
Premie van een inboedelverzekering berekenen lukt niet.
			
			
			
			
			
			
			
			quote:Op dinsdag 1 juli 2008 11:16 schreef Hik het volgende:
NY en Toronto waren super! Niet echt een bijkom-weekje-weg, maar heerlijk weer en veel gezien.
			
			
			
			Zeg, je bent een reis-foodie of niet natuurlijk....quote:Op dinsdag 1 juli 2008 11:22 schreef DutchTrain het volgende:
[..]
En ook nog goed gegeten in Toronto :q
			
			
			
			Tell me about it...quote:
			
			
			
			| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |