Het blijft een klein landje. We hebben niet betere banen dan de rest van de wereld. Tennis spelen ze overal op goede banen.quote:
Tong asjeblieft. Niet te dom proberen overkomenquote:Op woensdag 28 mei 2008 15:52 schreef tong80 het volgende:
Haase is 21 en komt net kijken.
Nadal is van dezelfde leeftijd en gaat Roland Garros voor de vierde keer winnen
Davydenko stond op dezelfde leeftijd nog in challengers te harkenquote:Op woensdag 28 mei 2008 15:52 schreef tong80 het volgende:
Haase is 21 en komt net kijken.
Nadal is van dezelfde leeftijd en gaat Roland Garros voor de vierde keer winnen
Gullit en van Basten drinken geen alcohol.quote:Op woensdag 28 mei 2008 17:37 schreef thloreg het volgende:
Wij zijn een land van knuffelen en gezellig en een on-Duitse(ervoor gaan) mentaliteit. Daarom is het altijd met onz kwakkelen.
Die hebben chauvinisme met Wimbledon, wat scheelt dan die wereldranglijst.quote:Op vrijdag 30 mei 2008 21:57 schreef qonmann het volgende:
De Englesen hebben toch ook niemand ondanks alle geld
De Engelsen kennen het hele systeem met clubs niet, zoals wij dat hier kennen. Daar ligt bij hun het probleem.quote:Op vrijdag 30 mei 2008 21:57 schreef qonmann het volgende:
De Englesen hebben toch ook niemand ondanks alle geld
Daar heb je wel een punt wat betreft die 24-7 .quote:Op vrijdag 30 mei 2008 22:41 schreef Tim86 het volgende:
klopt wel ja, de meeste van die Serven en Russen tennissen echt om aan armoede te ontsnappen en hun hele familie is daarvan afhankelijk en 24-7 mee bezig..
Dat van die clubs wist ik niet.quote:Op vrijdag 30 mei 2008 22:37 schreef erkel het volgende:
[..]
De Engelsen kennen het hele systeem met clubs niet, zoals wij dat hier kennen. Daar ligt bij hun het probleem.
Maar talent is hier genoeg, alleen de mentaliteit is er meestal niet. Bij de meisjes kun je er zo 5 opnoemen die de laatste jaren de topsport mentaliteit niet aankonden en kozen voor het veilige leven van school, vrienden/vriendinnen, uitgaan etc.
Die oostblokkers gaan vaak naar een academie in Spanje, Duitsland of de VS (of worden in eigen land super begeleid) op 10-12 jarige leeftijd en gaan dan vol voor het tennis, dat zie je in Nederland amper. Dat het met rijkdom niets te maken heeft is wel duidelijk. Het geld wat er in landen als Frankrijk en Engeland is zorgt er hooguit voor dat die jongens wat plekken hoger staan dan waar ze horen of dat er wat meer jongens in de marge meedraaien, de echte talenten komen ook zonder geld wel bovendrijven.quote:Op vrijdag 30 mei 2008 23:17 schreef Komakie het volgende:
In Nederland worden er te veel andere dingen omheen gepakt. De bond zorgt er voor dat je op school kunt blijven en ze zorgen voor ruimte voor andere dingen buiten het tennis, mocht het niets worden.
In Nederland wil iedereen veiligheid. Dus als je goed kunt tennissen, moet je iets anders ook achter de hand hebben, mocht het tennissen niet lukken.
Btw iedereen die zegt dat die oostblok mensen geen andere keuze hebben. De tennissers die daar vandaan komen, komen ook niet uit de armste gezinnen hoor....
Ik wil niet zeggen dat ze schatrijk zijn ofzo, maar als ze helemaal niets zouden hebben, dan zou dochter/zoonlief niet zo goed zijn geworden aangezien ze het dan niet zouden kunnen betalen.
Bij een sport als tennis niet zo snel.quote:Op vrijdag 30 mei 2008 23:29 schreef wimderon het volgende:
[..]
Die oostblokkers gaan vaak naar een academie in Spanje, Duitsland of de VS (of worden in eigen land super begeleid) op 10-12 jarige leeftijd en gaan dan vol voor het tennis, dat zie je in Nederland amper. Dat het met rijkdom niets te maken heeft is wel duidelijk. Het geld wat er in landen als Frankrijk en Engeland is zorgt er hooguit voor dat die jongens wat plekken hoger staan dan waar ze horen of dat er wat meer jongens in de marge meedraaien, de echte talenten komen ook zonder geld wel bovendrijven.
Je gaat aan m'n punt voorbij. Als iemand gaat tennissen en echt talent heeft (laten we zeggen top-20 niveau) kom je vanzelf bovendrijven. Die academies zorgen er enkel voor dat je de beschikking hebt over alle faciliteiten, waardoor je fincancieel geen zorgen hebt en je talent er vaak eerder uitkomt. Er zijn in het oostblok (of de VS) ook genoeg spelers die vanaf hun vroege jeugd klaargestoomd worden en het niet redden ondanks topfaciliteiten en dito begeleiding. Dan ligt het op een enkele uitzondering (mentaal) puur aan een gebrek aan talent. Jongens als Bolletieri of Pilic willen de kassa zien rinkelen en omdat ze niet het risico willen lopen om de nieuwe Nadal te hebben laten lopen zitten er ook genoeg missers bij, maar dus ook genoeg jongens die jarenlang in de marge meedraaien. Zoiets zie je in Nederland minder en dan kom je bij de redenen die jij aanvoert. Maar als je echt talent hebt kom je er heus wel, kijk maar naar Haase. Jongens in de marge als Huta Galung en Sijsling hebben duidelijk een gebrek aan talent en dat ze niet in de top-50 komen ligt echt niet bij het feit ze eerst hun Havo hebben afgemaakt. Het verschil met landen als VS/Frankrijk is dat er daar meer geld is voor goede begeleiding en die jongens tal van wildcards krijgen door het jaar heen, waardoor jongens met hetzelfde talent ietsje hoger staan, maar van een top-200 speler maak je geen vaste top-50 spelerquote:Op vrijdag 30 mei 2008 23:39 schreef Komakie het volgende:
[..]
Bij een sport als tennis niet zo snel.
Voetballen kan iedereen altijd. Geef ze een bal en ze gaan spelen. Voor tennis is een heleboel meer nodig. Er gaat ongelooflijk veel talent verloren in de tenniswereld, puur om het feit dat het niet voor iedereen is weg gelegd. Daarom is de KNLTB nu ook bezig om tennis steeds toegankelijker te maken voor kinderen. Zelfs voor kids die niet zo snel daar mee in aanraking zouden komen. Dat kan komen door een geldgebrek of door een ontbrekende interesse van familie of vrienden.
Laten we wel even eerlijk zijn. Er zijn een paar oostblokkers waarbij dat gelukt is, maar je wilt niet weten wat het percentage is van mislukte opleidingen.
Probleem in Nederland is dat er te veel de mentaliteit heerst dat je succesvol moet zijn. In vergelijking met een hele goede tennisser worden is het succesvol afronden van een opleiding en een goede baan vinden natuurlijk vrij simpel.
Het doen van een opleiding en het vinden van een goede baan wordt in Nederland zo ver gepushed dat er te weinig over blijft om vol voor het tennis te gaan.
Een paar spelers hebben het bijvoorbeeld wel gedaan en ik ken er ook een paar die het niet gedaan hebben. Die het niet gedaan hebben, en een opleiding zijn gaan doen naast het tennissen hebben nu een goede opleiding of zin er mee bezig, maar zijn nooit echt ver gekomen met tennissen.
Van een paar die het wel gedaan hebben, zijn er een aantal geslaagd, of bezig met slagen en er zijn er een aantal die het gewoon niet gehaald hebben en nu dus vrij weinig hebben.
Dan nog... als jij je HAVO afmaakt en daarna gaat tennissen. Op je 25ste blijkt dat je nooit goed genoeg zult zijn, dan is er nog tijd zat voor een opleiding. Maar dat zien veel mensen anders.
In elke sport bereiken maar zeer weinigen de top. Dat is bij tennis niet anders dan bij andere sporten.quote:Op vrijdag 30 mei 2008 23:39 schreef Komakie het volgende:
[..]
Laten we wel even eerlijk zijn. Er zijn een paar oostblokkers waarbij dat gelukt is, maar je wilt niet weten wat het percentage is van mislukte opleidingen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |