abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 29 april 2008 @ 11:19:41 #1
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_58376794
In de supermartkt verkopen ze soms plastic bakjes met rode shoarmasaus. Heerlijk vind ik die! De bakjes staan dan gewoon bij het vlees en zijn niet van een bepaald merk. Zowel de AH als de Super verkoopt het. Maar zoals gezegd: lang niet altijd.
Inmiddels heb ik alle mogelijke rode sauzen uitgeprobeerd, maar geen eentje matched. Wie weet wat voor saus het is en waar hij regulier te koop is?
Snobs have more fun!
KLIK!
  Moderator dinsdag 29 april 2008 @ 11:26:15 #2
9859 crew  Karina
Woman
pi_58376923
Goeie vraag! Bij mijn AH verkopen ze namelijk wel shoarma en broodjes en knoflooksaus, maar geen rode shoarmasaus, dus ik weet nooit welke ik dan in de plaats kan nemen.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  dinsdag 29 april 2008 @ 11:32:45 #3
98593 KlappernootatWork
Tot mijn strot in het genot..
pi_58377054
Ik maak die saus meestal zelf, maar toegegeven, die saus is berelekker..


**&%#$!!!!! nu MOET ik weer naar de snackbar zometeen..
Shit! werken zuigt...
Op donderdag 22 november 2007 @ 12:42 schreef Neelis het volgende: Rabbelneuteaantwaark ?
  dinsdag 29 april 2008 @ 12:29:15 #4
24492 Flurry
Het was een mooie tijd
pi_58378131
bedoel je die sambal-achtige of die met uitjes?
We cross our bridges when we come to them and burn them behind us, with nothing to show for our progress except a memory of the smell of smoke, and a presumption that once our eyes watered.
  dinsdag 29 april 2008 @ 13:01:57 #5
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_58378711
quote:
Op dinsdag 29 april 2008 12:29 schreef Flurry het volgende:
bedoel je die sambal-achtige of die met uitjes?
Geen van beide. Het is rode saus zonder 'stukjes' .
Het lijkt uiterlijk wel op bijv. curry-saus.
Snobs have more fun!
KLIK!
  Moderator dinsdag 29 april 2008 @ 13:31:18 #6
9859 crew  Karina
Woman
pi_58379371
quote:
Op dinsdag 29 april 2008 13:01 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Geen van beide. Het is rode saus zonder 'stukjes' .
Het lijkt uiterlijk wel op bijv. curry-saus.
Die gelei-achtige bedoel je toch (dat is die, die ik ook zoek)?
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  dinsdag 29 april 2008 @ 13:35:35 #7
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_58379455
quote:
Op dinsdag 29 april 2008 13:31 schreef Karina het volgende:

[..]

Die gelei-achtige bedoel je toch (dat is die, die ik ook zoek)?
Gelei-achtig... daar kan ik me niet zo snel iets bij voorstellen. Glazige rode saus, zonder stukjes, beetje pittig/zurig.
Snobs have more fun!
KLIK!
  Moderator dinsdag 29 april 2008 @ 14:24:03 #8
9859 crew  Karina
Woman
pi_58380380
quote:
Op dinsdag 29 april 2008 13:35 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Gelei-achtig... daar kan ik me niet zo snel iets bij voorstellen. Glazige rode saus, zonder stukjes, beetje pittig/zurig.
Ja die bedoel ik ook inderdaad.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
pi_58380514
quote:
Een pittige, licht zoete chillisaus (zonder knoflook) met een structuur van een fijne saus zonder grove peperpitjes. Kan over de maaltijd gebruikt worden, maar smaakt ook uitstekend bij borrelhapjes als loempia's en kipnuggets. Kan zowel als tafelsaus als als kooksaus gebruikt worden. Verpakt in een gebruiksvriendelijke knijpfles.


Deze ook al eens geprobeerd?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_58380593
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_58380972
quote:
Op dinsdag 29 april 2008 14:30 schreef Oblivion het volgende:
[ afbeelding ]
[..]



Deze ook al eens geprobeerd?
Dat is dezelfde 'zoete saus' die je bij loempia-kraampjes kan kiezen voor over je loempia's.. verrukkelijke saus
  dinsdag 29 april 2008 @ 15:38:03 #12
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_58381797
Beide nog niet geprobeerd Obli!

Iemand anders misschien? Is het één van beide?
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_58382340
Smaken die van de AH hetzelfde als die je bji een grillroom haalt?
Ik bedoel die naar uien smaakt!

Heb het wel 's zelf geprobeerd te maken, maar dat werd niets..
Heb 'm wel bewaard als pittige saus bij oosterse gerechten
Sweet and innocent...
  dinsdag 29 april 2008 @ 16:05:59 #14
47295 Angel_of_Dth
Enjoy the silence
pi_58382421
Hier hebben ze die altijd in overvloed in de supermarkt (Vomar) staan. Bij de knoflooksaus, pitabroodjes en het shoarmavlees. Lekkere saus inderdaad.
Vows are spoken to be broken
Feelings are intense, words are trivial
Pleasures remain, so does the pain
Words are meaningless and forgettable
  dinsdag 29 april 2008 @ 17:41:36 #15
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_58384291
Ik weet welke je bedoelt, je kan het zelf maken, het komt goed in de richting met het volgende recept, nou ja recept.

1 eetlepel sambal
2 eetlepels schenkstroop
ketchup

Bereidingswijze:
Sambal en stroop door elkaar mengen. Ketchup toevoegen totdat het lekker tomaterig is, maar nog wel heet van de sambal en zoet van de stroop. Een handig trucje is om het schaaltje waarin je de ingredienten mengt in warm water te leggen, zodat de stroop wat dunner wordt en dus beter oplost.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  dinsdag 29 april 2008 @ 17:49:42 #16
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_58384432
quote:
Op dinsdag 29 april 2008 16:02 schreef Innocence het volgende:
Smaken die van de AH hetzelfde als die je bji een grillroom haalt?
Ik bedoel die naar uien smaakt!

Heb het wel 's zelf geprobeerd te maken, maar dat werd niets..
Heb 'm wel bewaard als pittige saus bij oosterse gerechten
Nee, het is niet die uiensaus. Lijkt er niet op!

(Die is ook lekker trouwens!)
Snobs have more fun!
KLIK!
  dinsdag 29 april 2008 @ 17:50:33 #17
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_58384450
quote:
Op dinsdag 29 april 2008 17:41 schreef Curiosity het volgende:
Ik weet welke je bedoelt, je kan het zelf maken, het komt goed in de richting met het volgende recept, nou ja recept.

1 eetlepel sambal
2 eetlepels schenkstroop
ketchup

Bereidingswijze:
Sambal en stroop door elkaar mengen. Ketchup toevoegen totdat het lekker tomaterig is, maar nog wel heet van de sambal en zoet van de stroop. Een handig trucje is om het schaaltje waarin je de ingredienten mengt in warm water te leggen, zodat de stroop wat dunner wordt en dus beter oplost.
Ga ik proberen!!

Hoe kom je er zo bij?
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_58384609
Is meestal toch gewoon chilisaus wat je er bij kan krijgen? Daarvan zijn er veel verschillende van zoet tot heel pittig (meestal pittig bij die turkententen). Bijvoorbeeld eentje met knoflook die ik erg lekker vind. Bij een chinese winkel in Den Haag (Wagenstraat).
  dinsdag 29 april 2008 @ 18:02:57 #19
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_58384678
quote:
Op dinsdag 29 april 2008 17:50 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Ga ik proberen!!

Hoe kom je er zo bij?
Die shoarmasaus is niet overal te krijgen, ik zelf vind het lekkerder, dus ik dacht, dat moet zelf te maken zijn.
Ik ben toen gaan googlen en kwam dit tegen, het schijnt uit het studencircuit te komen.
Niet zo lekker als de originele, maar bij gebrek aan, een goed alternatief.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  dinsdag 29 april 2008 @ 18:10:15 #20
154676 AcidBurner
Beyond the Sun
pi_58384779
kon ik jullie niet onthouden ;-)

met mijn tomahawkie in de hete saus!

pi_58384807
Dude: Neem dan de sambal van de Turk, daar zitten geen zaden en vellen in...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_58386438
De Salsa saus komt naar mijn mening nog wel het meest in de buurt van de rode shoarmasaus.
  dinsdag 29 april 2008 @ 19:42:36 #23
158452 IQM
I am the one
pi_58386492
Belangrijker: saus erop of ernaast?
Scio Melius
Op zaterdag 6 juni 2009 15:53 schreef Emimich het volgende:
Gelul.
  dinsdag 29 april 2008 @ 19:58:39 #24
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_58386794
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_58400108
Rode saus die lekker is bij shoarma: Shaslicksaus
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')