abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_58387485
Heb je wel eens risotto gemaakt?
Zag wat lekkere recepten voorbij komen in het Risotto topic

Je kunt de wijn weglaten (laat de Italianen dit maar niet horen) en eventueel de kaas ook als hij daar niet tegen kan. De bouillon is zelf te maken. De rest zijn allemaal eerlijke ingredienten.

Je kunt natuurlijk ook de Spaanse versie maken of te wel Paella.
  dinsdag 29 april 2008 @ 20:41:14 #77
131983 debuurvrouw
The girl nextdoor
pi_58387704
gewoon te koop op Marktplaats!

Anders even in de bieb kijken? heb het recept van kerrie-eieren wel. Gierstsoufflé eet ik bij mams. (mijn kindjes vinden het op hun beurt ook weer vies )

Kerrie eieren
8 hardgekookte eieren
2 eetlepels margarine 3 eetlepels bloem
1 eetlepel kerrie (of naar smaak)
(1/4 kop sherry) dit gebruik ik zelf nooit
2 koppen melk
zout en peper
2 ons geraspte kaas (Gruyère) maar gewoon goudse is ook heerlijk
(peterselie)

Smelt de margarine op laag vuur. Roer er de bloem en de kerriepoeder door (evt. Sherry) Voeg langzaam, steeds roerend de melk toe. Dan zout en peper
Kook de suas al roerend 5 minuten (deze lijkt nu te dun maar wordt dikker in de oven)
Doe de gehalveerde eieren in een ingevette vuurvaste schaal. Bedek ze met de kerriesaus. Strooi er de kaas over. Zet de schaal 20 minuten in een matig warme oven. Lekker op toast of met rijst. Bestrooi met gesnipperde peterselie.
Het maakt ook niet uit of je koopt, kraakt of huurt, buurvrouw is steeds in de buurt.
pi_58388252
quote:
Op dinsdag 29 april 2008 20:30 schreef Oceanonix het volgende:
Heb je wel eens risotto gemaakt?
Zag wat lekkere recepten voorbij komen in het Risotto topic

Je kunt de wijn weglaten (laat de Italianen dit maar niet horen) en eventueel de kaas ook als hij daar niet tegen kan. De bouillon is zelf te maken. De rest zijn allemaal eerlijke ingredienten.

Je kunt natuurlijk ook de Spaanse versie maken of te wel Paella.
Yep, dat maak ik wel eens...
Gewoon met wijn trouwens.
En vegetarische kaas, zit geen rommel in.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_58388319
quote:
Op dinsdag 29 april 2008 20:41 schreef debuurvrouw het volgende:
gewoon te koop op Marktplaats!

Anders even in de bieb kijken? heb het recept van kerrie-eieren wel. Gierstsoufflé eet ik bij mams. (mijn kindjes vinden het op hun beurt ook weer vies )

Kerrie eieren
8 hardgekookte eieren
2 eetlepels margarine 3 eetlepels bloem
1 eetlepel kerrie (of naar smaak)
(1/4 kop sherry) dit gebruik ik zelf nooit
2 koppen melk
zout en peper
2 ons geraspte kaas (Gruyère) maar gewoon goudse is ook heerlijk
(peterselie)

Smelt de margarine op laag vuur. Roer er de bloem en de kerriepoeder door (evt. Sherry) Voeg langzaam, steeds roerend de melk toe. Dan zout en peper
Kook de suas al roerend 5 minuten (deze lijkt nu te dun maar wordt dikker in de oven)
Doe de gehalveerde eieren in een ingevette vuurvaste schaal. Bedek ze met de kerriesaus. Strooi er de kaas over. Zet de schaal 20 minuten in een matig warme oven. Lekker op toast of met rijst. Bestrooi met gesnipperde peterselie.
Hmmm, ik ga het dan alleen wel met echte boter doen.
Ik koop geen margarine...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  dinsdag 29 april 2008 @ 21:23:07 #80
131983 debuurvrouw
The girl nextdoor
pi_58388511
quote:
Op dinsdag 29 april 2008 21:12 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Hmmm, ik ga het dan alleen wel met echte boter doen.
Ik koop geen margarine...
Dan is het toch ook veel lekkerder?!
Dit is het recept zoals voorgeschreven door de macro-chaotische kookbijbel. Ik varieer er ook mee. Echt lekker bij Broccoli dit trouwens

En de knoflookkip was ook errug lekker trouwens. Volgens het recept moet je de tenen van twee bollen knoflook opzetten met koud water en 10 minuten laten koken. Ze zijn dan zacht. Beetje uit laten lekken en uit de velletjes drukken. In een foodprocessor fijn maken. 4 dl olie erbij en tot een melkachtige substantie draaien. Sap van 2 citroenen erbij. Kip in een ovenschaal. knoflookprut over de kip gieten en 36 uur afgedekt in de koelkast laten intrekken (dit laatste gedeelte heb ik niet gedaan). Dan over in een braadslee en onder af en toe bedruipen 45 minuten op ongeveer 220 graden gaar bakken. Wel lekker dus....

[ Bericht 0% gewijzigd door debuurvrouw op 30-04-2008 08:19:20 ]
Het maakt ook niet uit of je koopt, kraakt of huurt, buurvrouw is steeds in de buurt.
pi_58388568
4 dl neem ik aan?

Klinkt ook erg lekker die knoflookkip!
Gaat ook in de map!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_58391842
quote:
Op vrijdag 25 april 2008 17:11 schreef Oblivion het volgende:
Hij is binnen!
Heb 'm snel weer dicht geslagen, wat een info...

Zal vanavond een foto maken.
Staan wel zeer interessante dingen in en erg leuk om te weten.

Bedankt voor de tip!
Mooi he
Ik lees iedere keer een stukje, prachtig boek. Echt geweldig. En juist omdat het allemaal zo diepgravend is, leek het me in jullie situatie erg handig.
"De dwaling is de moeder van het inzicht."
"Intelligentie gaat niet om wat je weet maar om wat je doet met wat je weet."
"If you think education is expensive, try ignorance"
LinkedIn profiel
  woensdag 30 april 2008 @ 08:19:42 #83
131983 debuurvrouw
The girl nextdoor
pi_58394494
quote:
Op dinsdag 29 april 2008 21:25 schreef Oblivion het volgende:
4 dl neem ik aan?

Klinkt ook erg lekker die knoflookkip!
Gaat ook in de map!
Mijn hoofdletter 4 doet raar!
Het maakt ook niet uit of je koopt, kraakt of huurt, buurvrouw is steeds in de buurt.
pi_58423363


Zo vandaag voor het eerst pasta gemaakt!
En het is gelukt! Was heerlijk!

Had harde durum meel gekocht bij een biologische winkel, 5 eieren erbij en een snufje zout.
En kneden maar! Krijg je spierballen van!
Ook nog brood gemaakt en was alweer een stuk beter dan de vorige keer.

We komen er wel!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_58458070
OMG..ik ben nu toch lekkere chips aan het eten..
keek ik eens op de website, blijkt dat er echt helemaal niets aan conserveringsmiddelen of wat dan ook inzitten:

http://www.hoekschechips.nl/

Ik heb t bij super de boer gekocht.

edit: het ligt bij de super de boer bij de uien op de groenteafdeling
(:
pi_58458626
Weet je wat misschien ook wel iets voor jou is? Koop een spatzle zeef! Het gerecht Spatzle komt uit Duitsland (volgens mij). Tupperware heeft er een zeer handige zeef voor, maar in een goede kookwinkel hebben ze er vast ook en ook op marktplaats word je er mee doodgegooid.

Spatzle is een soort pasta/ mie/knoedels hoe je het ook wilt noemen. Je hebt diverse varianten in het beslag, maar het basisbeslag is tarwebloem, eieren, water en zout. (je kunt varieeren met bijvoorbeeld kwark, melk, aardappels, kruiden etc. etc.).

Je maakt het beslag en duwt dan met een spatel het deeg door een zeef. De 'wormpjes' die dan uit de zeef komen laat je vallen in een pan kokend water, een paar minuten koken en voila: spatzle! Het 'geknoei' valt reuze mee en het is verrassend lekker.

Ik heb het tot nu toe tweemaal gemaakt: eenmaal in een ovenschotel met gebakken uien, spek en kaas (echt op z'n Duits dus) en 1 keer in een wokgerecht met zoete paprika, uien en kipfilet.
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_58459627
quote:
Op zaterdag 3 mei 2008 19:02 schreef nein het volgende:
OMG..ik ben nu toch lekkere chips aan het eten..
keek ik eens op de website, blijkt dat er echt helemaal niets aan conserveringsmiddelen of wat dan ook inzitten:

http://www.hoekschechips.nl/

Ik heb t bij super de boer gekocht.

edit: het ligt bij de super de boer bij de uien op de groenteafdeling
Die ken ik al...
Ziet er alleen niet zo appetijtelijk uit in de doorzichtige zak, maar is inderdaad vrij van zooi.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_58459638
@Tezz kan je er ook aardappelpuree maken met dat ding?
Want die heb ik al...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_58459807
quote:
Op zaterdag 3 mei 2008 20:29 schreef Oblivion het volgende:
@Tezz kan je er ook aardappelpuree maken met dat ding?
Want die heb ik al...
Nee, het is een heel specifiek gevalletje, meer zoiets.
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_58459856
pompidompidom.

[ Bericht 94% gewijzigd door Tezz op 03-05-2008 20:52:27 (laat maar) ]
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_58459991
quote:
Op zaterdag 3 mei 2008 20:38 schreef Tezz het volgende:

[..]

Nee, het is een heel specifiek gevalletje, meer zoiets.
AH, maar op die pagina staat dat het met zo'n aardappel ding ook gaat!
Moet ik maar een keer prutsen, alhoewel de naam me vreselijk tegen staat...
Gek hè?

Lijkt op spachtelputz...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_58460044
quote:
Op zaterdag 3 mei 2008 20:46 schreef Oblivion het volgende:

[..]

AH, maar op die pagina staat dat het met zo'n aardappel ding ook gaat!
Moet ik maar een keer prutsen, alhoewel de naam me vreselijk tegen staat...
Gek hè?

Lijkt op spachtelputz...
Ja, ik denk dat het in een aardappelknijper wel kan, maar dan worden de wormpjes zo dun.......
Het ziet er trouwens precies uit zoals het klinkt, haha! Maar geloof me, het is echt heel lekker! En buiten dat je kunt varieeren met het beslag, kun je ook eindeloos combineren!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_58460062
Hier een lurker die ook graag zonder pakjes en troep kookt. Ik heb even zitten denken en een paar ideetjes voor je. Verdraagt hij risotto? Daar kun je eindeloos mee variëren en voor kinderen lekker vanwege de zachte smaak en dito substantie Bijvoorbeeld met doperwtjes, rauwe ham (?) en lekkere kaas, of limoenrisotto met gegrilde groenten. Pizza is ook doodeenvoudig zelf te maken, zeker als je de goede tomatensaus al onder de knie hebt. Verder is falafel lekker, leuke burgertjes, met dipsausjes als tahin of babaganoush (auberginepuree). Roep maar als je recepten wilt, dan post ik ze even.

Edit: heb niet alle posts doorgelezen, dus als ik iets overbodigs zeg; sorry

[ Bericht 11% gewijzigd door Clubsoda op 03-05-2008 21:03:54 ]
I'm not troubled or sad, I'm just ready for bed.
pi_58460072
Ik zal mijn ogen open houden bij zo'n leuke keuken/kook winkel...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_58461716
Nog even wat gedachtenspinseltjes: zelfgemaakte pesto is erg lekker, op een stokbroodje bijvoorbeeld met mozzarella en tomaat (uit de oven) of door pasta. Gnocchi zijn ook erg lekker en je hoeft ze maar een paar minuten te koken. In de kant-en-klare zit vast ook zooi, maar je kunt ze ook zelf maken: receptje. Het is wel even een klus, maar je kan veel maken en invriezen.
I'm not troubled or sad, I'm just ready for bed.
pi_58462519
Oh ja, dat heb ik wel eens voorbij zien komen... Gnocchi...
*Recept opslaat!

Bedankt!

Pesto heb ik reeds onder de knie...
Duurde even, maar we zijn er...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_58476703
Ik had nóg weer wat ideetjes Misschien leuk om mee te nemen naar school of een dagje weg en weer eens wat anders dan brood; hartige muffins. Zijn natuurlijk ook met andere ingrediënten te verzinnen. Of anders kleine quiches? Hartige taartdeeg kun je ook vrij eenvoudig zelfmaken, het is minder bewerkelijk dan bladerdeeg en veel minder vet.
Verder vind ik dit een lekkere zomerse salade. Alleen die kant-en-klaar gerookte kip vind ik rare, vieze gummiezooi, ik marineer zelf een (bio)kipfiletje, even in de grillpan en door de salade. Voor de wraps moet je wsl iets anders bedenken, (volkoren) pannekoekje of brood misschien.
Met couscous (AH verkoopt biologische) kun je ook eindeloos variëren, salade bijvoorbeeld met boontjes, feta, (zongedroogde) tomaten en olijven. Is dacht ik ook een recept van de AH.
I'm not troubled or sad, I'm just ready for bed.
pi_58476867
Die hartige muffins ga ik zeker een keer proberen!
De rest klinkt ook lekker!

Ik doe het allemaal in zijn map!
Dank je wel!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_58477140
Serieus Oblivion, als je map straks dikker en dikker wordt..moet je het gewoon uitwerken in een mooi boekje, en verkopen.
(:
pi_58477195


Zulke boeken zullen toch wel bestaan?
Ik laat er in ieder geval een boekje van maken, voor als hij op zichzelf gaat wonen.
Duurt nog wel even...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_58480004
quote:
Op zondag 4 mei 2008 19:47 schreef Oblivion het volgende:


Zulke boeken zullen toch wel bestaan?
Ik laat er in ieder geval een boekje van maken, voor als hij op zichzelf gaat wonen.
Duurt nog wel even...
Ik zou het kopen
Er is volgens mij een internetuitgever waar iedereen zijn boek kan publiceren.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_58480357
quote:
Op zondag 4 mei 2008 21:40 schreef MinderMutsig het volgende:
Er is volgens mij een internetuitgever waar iedereen zijn boek kan publiceren.
http://www.lulu.com ?
pi_58481049
quote:
Op zondag 4 mei 2008 21:55 schreef Trusten het volgende:

[..]

http://www.lulu.com ?
There is no love sincerer than the love of food.
pi_58481196
*bookmarked!

You never know!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zondag 4 mei 2008 @ 22:39:11 #105
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_58481312
* ook bookmarked
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_58626942
Heb vandaag zelf bladerdeeg gemaakt.
Dat is nog best moeilijk...

Recept:

250 gram gezeefde meel.
250 gram boter...
5 gram zout
75 gram water.

En maar rollen...
In de koelkast leggen half uur, weer rollen, opvouwen, uitrollen.
Dan weer in de koelkast en dan weer rollen etc, etc...



Vanavond gelijk mijn nieuwe pan voor moederdag uitproberen, met een tarte tatin.
Met mango....

Zoonlief zal wel flippen, maar dat heb ik er dan voor over.
Hij doet redelijk zijn best "goede" dingen te eten.
De boog kan niet altijd gespannen staan.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_58629315
Ik weet niet precies wat wel en niet kan, maar misschien een idee?

Cordon bleu
1 haasfiletlapje
1 plakje ham
1 plakje kaas
losgeklopt ei of wat koffiemelk
paneermeel
zout, peper en nootmuskaat

Snijd het lapje in met een scherp mes zodat je een envelopje krijgt. Vul het met ham en kaas. Maak het dicht met een prikker en haal door het ei of de koffiemelk. Haal het dan door het paneermeel en bestrooi met zout, peper en nootmuskaat. Bakken tot het gaar is. (Sorry, ik weet dat nooit, ligt ook een beetje aan de dikte )

Een ribkarbonade op dezelfde manier vullen kan ook, dan heet het een cotelet suisse.

Variatie: neem salami ipv ham.

Een schnitzel kan je op dezelfde manier paneren, gebruik dan alleen zout en evt wat peper.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_58630490
Met dit warme weer kan je misschien een keer gado-gado maken?

Ik wilde een recept voor perkedel djagoeng (maiskoekjes) neerzetten, omdat dat ook misschien lekker is als lunch. Maar ik heb geen precies recept.
Het idee is iig een blikje mais voor de helft fijnprakken. Alle mais mengen met een ei en wat bloem. Gesnipperde ui en knoflook en verse selderie erdoor met kruiden. Bakken in wat olie.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_58631077
Thanks, Krakje!

Gaat in zijn mapje!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_58631238
YW en wat goed dat hij z'n best doet! Het zal voor hem best moeilijk zijn.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  maandag 12 mei 2008 @ 19:57:20 #111
111260 Charmian
a little joy
pi_58631933
quote:
Op maandag 12 mei 2008 18:43 schreef krakkemieke het volgende:


Ik wilde een recept voor perkedel djagoeng (maiskoekjes) neerzetten, omdat dat ook misschien lekker is als lunch. Maar ik heb geen precies recept.
Het idee is iig een blikje mais voor de helft fijnprakken. Alle mais mengen met een ei en wat bloem. Gesnipperde ui en knoflook en verse selderie erdoor met kruiden. Bakken in wat olie.
Veel meer is het inderdaad niet, ik zou alleen twee eieren nemen ipv één.
The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
pi_58636755
Ik kon niet slapen en ik dacht aan:
Schotse eieren
ong. 200 gram gekruid gehakt
1 hardgekookt ei
paneermeel
olie

Klei het gehakt om het ei en rol door het paneermeel. Bak in de olie.
Omdat je dit koud kunt eten, is het misschien een idee voor op brood.

Aangezien je nu bladerdeeg kan maken:

Steak Wellington

Plakje bladerdeeg
gekruid tartaartje.

Vouw het bladerdeeg om het tartaartje en bak het ong 20 minuten in de oven. Lekker met kruidenboter.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_58638900
Hmmm, dat klinkt ook lekker!

Ja! Dat eten we vanavond....
De Wellington!
En veel, heel veel broccoli!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_58659339
Hallo,

krijgt hij ook last van vlees of kan dat wel?
Got a sky that looks like heaven
Got an earth that looks like shit
And its getting hard to tell where
What I am ends
pi_58659391
quote:
Op woensdag 14 mei 2008 09:18 schreef hhhpsycho het volgende:
Hallo,

krijgt hij ook last van vlees of kan dat wel?
Varkensvlees is het enige waar hij op reageert.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_58659465
Heb laatst voor vegetarische vrienden linzenburgers gemaakt.

Gedroogde linzen met een uitje, knoflook en laurier en wat zout gekookt.
na 30 a 40 minuten, als de linzen gaar zijn afgieten en goed laten afkoelen.

vervolgens naar smaak kruiden toevoegen, ik heb nog extra knoflook, paprikapoeder peper & zout toegevoegd.

ook kan je verse paprika (fijngesneden) en ui toevoegen.

ei toevoegen en goed gaan mengen, het mengsel is ws te nat, je kan dan paneermeel toevoegen todat je balletjes of burgers kan maken. (Als paneermeel een probleem is kan je ook beschuit of oud brood gebruiken)

Je kan bijv eerst een klein stukje bakken en even proeven en dan even proeven of je genoeg kruiden hebt gebruikt.

Ik weet niet of het goed in te vriezen is maar volgens mij moet dit goed kunnen.

P.s Mijn ervaring is dat als kinderen helpen bij het koken veel meer eten, omdat ze het zelf hebben klaargemaakt of geholpen hebben. Ik weet niet of dat ook een probleem is maar mocht dit het geval zijn dan helpt het altijd.

Ik hoop dat je er wat aan hebt.
Got a sky that looks like heaven
Got an earth that looks like shit
And its getting hard to tell where
What I am ends
pi_58659533
Hmm, maar eens proberen!

Dank je wel!

En ja hij helpt wel eens mee in de keuken, als hij maar met een mes aan de slag mag...
En de mixer en roeren.
Maar over het algemeen eet hij best goed.
Sommige dingen die hij niet zo lekker vind, eet hij toch op.
En echt dwingen doe ik niet.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_58659619
en alterntief voor bladerdeeg kun je ook dit proberen, voor beef wellington wil het ws niet zo goed maar voor hartige taarten etc is het zeker goed te gebruiken en zeker minder werk.

175 gram (volkoren)bloem
75 gram boter
3 el water

goed kneden en klaar.

Je kan naar smaak en afhankelijk van het gerecht kruiden toevoegen.

Ik maak zelf ook veel klaar, eet zelf ook bijna geen suikers en kleurstoffen en ik merk bij veel kant en klaar producten dat ik hier toch niet heel gelukkig van wordt.
Got a sky that looks like heaven
Got an earth that looks like shit
And its getting hard to tell where
What I am ends
pi_58659703
Oh, dat recept is veul makkelijker!
Mooi! Naar zoiets was ik nog naar op zoek!

Nee, ik zie het om me heen dan mensen niet gelukkig worden van de rotzooi in de half fabricaten.
Maar ja, is toch iets om zelf achter te komen.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_58659809
Ik werd heel druk en agressief van zoet en kleurstoffen als kind, toen ik daar mee stopte zat ik veel lekkerder in mijn vel, sinds een jaar of vijftien eet ik bijna geen zoete dingen meer en gebruik ik zelf bijna geen suikers meer in mijn koken. En ik moet zeggen je smaak past zich aan en ik mis het helemaal niet meer.

wat ik wel kan hebben is honing, ik weet niet of je dat al geprobeerd hebt maar als je toch een keer wat zoets wil maken kan honing eventueel als vervanger dienen.
Got a sky that looks like heaven
Got an earth that looks like shit
And its getting hard to tell where
What I am ends
pi_58659932
Fijn dat je er achter bent gekomen en dan je er naar gehandeld hebt!

Nee, honing, vanille, pure chocolade...
Het is allemaal niks... Helaas!

Hij kan wel tegen stevia.
Maar ik gebruik gewoon alles mondjes maat.
Hij kan bijvoorbeeld ook tegen de chips van lays, naturel en light, maar ook niet teveel.
Teveel van iets gaat ook bijna nooit goed.

We zitten in de fase dat hij nu weer eens wat anders wil eten... (zoet dus... )
Dat is altijd even doorbijten.
En vakantie helpt ook niet mee.
1 Raketje gaat wel, maar omdat hij dat mag denken de mensen die hier om ons heen wonen dat hij er gelijk 3 mag...
Dan gaat het dak eraf.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_58660198
Zoet wordt dan lastig,
je kan zelf een soort ketchup maken, door eerst uien goed te laten smoren, en er daarna tomatenpuree of tomatenblokjes toe te voegen. Stevia ken ik niet maar als het als zoetstof werkt kan je dit toevoegen.

Je kan zelf ook ijs gaan maken vers fruit koken, stevia toevoegen en er een soort siroop van maken. pureren zou ik zeggen dat het echt goed sterk wordt, water toevoegen en ja kan het met die mooie vormpjes invriezen.

Zelf roomijsmaken met room en vanille en evt stevia.

Het is idd lastig als iedereen (andere kinderen) in zijn omgeveving wel alles eten. feestjes en snoep op school zijn dan heel lastig, zie dat maar eens aan andere ouders uit te leggen.
Op mijn eerste basisschool mochten snoep en chips niet als traktaties. Dus mijn moeder maakte bootjes met appel en kaas en rozijnen. Wij verhuizen nieuwe school, na dan was je echt een loser als je niet met snoepzakjes danwel chips aankwam. voor kind erg vervelend en voor ouders frusterend.
Got a sky that looks like heaven
Got an earth that looks like shit
And its getting hard to tell where
What I am ends
pi_58660381
Ja, nu zit hij op een speciale school, wat denk je?
Ze geven snoepjes omdat de kinderen dan beter presteren...
Nu vraag ik je...
En het maar raar vinden dat de helft van de klas uit zijn/haar pannetje gaat.

In deel 1 staan tips voor ijs en ketchup!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_58660444
sorry nog niet gelezen.

hou het topic in de gaten en als ik wat bedenk zal ik het posten. Het is wel een hele uitdaging in onze half fabrikaat wereld van tegenwoordig. veel succes ermee. en top dat je er zo voor inzet.
Got a sky that looks like heaven
Got an earth that looks like shit
And its getting hard to tell where
What I am ends
pi_58660516
Geeft niks!

Dank je wel.
En graag, post wanneer je wilt.
Voorlopig heb ik al lekkere recepten van je gekregen!
Linzenburgers....je kan het zelf niet verzinnen.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_58670835
Champignonburgers?
Maak een dikke champignonragout zoals voor kroketten, paneren en bakken.
Die linzenburgers lijken me ook lekker. Volgens mij leek het recept van notenburgers (wat ik ooit had) daar een beetje op. Maar dan met gehakte noten ipv linzen.
Ik had ooit een mapje met uitgeknipte recepten, volgens mij is dat vanuit de la achter het beschot van de keuken gevallen.......
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_58729116
Hoi! Ik lees al een tijdje mee, en ik vroeg me af of je Dr Gillian Mckeith kende?
Zij gebruikt alleen macro-biotische spullen en zonder suiker!
Volgens mij staan er op haar (engelse) site veel recepten, en ik wil ook nog wel wat uit het nederlandse boek overtypen als je daar behoefte aan hebt.

[ Bericht 1% gewijzigd door PluisigNijntje op 17-05-2008 17:46:16 ]
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_58729253
Ik heb hier een voorbeeldje voor als je de hele dag in de keuken wilt staan, want er gaat me toch een lading ingredienten in! Maar het resultaat mag er vast zijn.

Sweet Potato Shepherds Pie Weight Loss Recipe (niet naar het 'weight loss' kijken )

Ingredients:
2 tsp virgin olive oil
1 garlic clove, peeled and crushed
1 onion, peeled and sliced
2 sticks celery, washed and sliced
1 small butternut squash, peeled, halved, de-seeded and cut into small pieces
450ml vegetable stock (made with 1 vegetable cube or your own stock)
420g can 'no added salt' red kidney beans, rinsed in a colander under cold running water and drained
4 tomatoes washed and sliced in half
2 red or yellow peppers, washed, de-seeded and sliced
2 medium courgettes, sliced
2tbsp finely chopped fresh parsley
1tsp arrowroot (optional)
3 carrots washed and chopped into small pieces (optional)
1 head of broccoli chopped into small pieces (optional
4 sweet potatoes, steamed for 15 mins until soft, then mashed.

Method:
Heat a little water and the olive oil in a large saucepan. Add the garlic, onion celery and then simmer for approx 3 mins.
Add the squash and heat for a further 3 mins, stirring. At this point you can also add in the optional vegetables (carrots & broccoli) if you have chosen to use them.
Pour in the stock and bring to a boil over a medium heat.
Simmer gently for ten mins, stirring occasionally.
Add the kidney beans, peppers, tomatoes, and courgettes.
Simmer for a further 5 mins until the squash is just tender. Stir in the parsley. Add a little arrowroot to thicken, (though this is optional, you may not need it).
Transfer into baking dish/pan, add the sweet potato mash as a topping and bake for 15 mins at 200°c / 400of / gas 6. Just enough to set.
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_58730794
Jeutje wat een recept!

Maar eerst even vertalen, klinkt verder wel lekker!
En kan in mijn nieuwe pan!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_58769632
De vakantie is aanstaande dus Provencaalse inspiratie:
Aioli!

Niet alleen de mayonaise, maar ook een gerecht.

Serveer op een bord gekookte aardappels, gekookt ei,stevige gekookte vis en leuke kleuren gekookte groente (warm).
Geef er aioli bij en dip naar hartelust!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_58772506
Aioli:
quote:
* 4 teentjes knoflook
* 1 eierdooier
* 2,5 dl olijfolie
* zout
* enkele druppels citroensap

Bereidingswijze

De knoflookteentjes uitpersen of fijnmaken, de eierdooier toevoegen met een snuf zout. Al klutsend met een garde of een vork druppelsgewijs de olijfolie toevoegen met een paar druppels citroensap naar smaak.



Klinkt lekker, alleen laat ik de aardappels dan weg...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  dinsdag 20 mei 2008 @ 21:28:50 #132
11803 Vivi
Computer off. Life on.
pi_58789229
Tovertruffels

3 koppen zachte, ontpitte en fijngehakte dadels
½ kop gehakte pecanoten
1 ½ rice crispies
½ tl kaneel
gedroogde kokos
gemalen amandelen
sesamzaadjes

kneed dadels, pecanoten, rice crispies en kaneelpoeder tot een stevig mengsel. Rol er balletjes van ter grootte van een walnoot. Verdeel ze over drie potjes. Rol de ene door de gedroogde kokos, de andere door de gemalen amandelen en de derde door sesamzaadjes.

Ik adem in en kalmeer. Ik adem uit en glimlach.
pi_58792905
Hmmm, kaneel moet ik vervangen met iets anders.
Misschien speculaaskruiden.

Voor de rest is het een erg leuk recept, bedankt Vief!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_58792969
quote:
Op dinsdag 20 mei 2008 23:43 schreef Oblivion het volgende:
Hmmm, kaneel moet ik vervangen met iets anders.
Misschien speculaaskruiden.

Voor de rest is het een erg leuk recept, bedankt Vief!
In speculaaskruiden zit meestal ook kaneel.
En volgens mij nootmuskaat, en kruidnagel en nog wat specerijen die ik zo niet weet.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_58793152
Oh shit...niet aan gedacht...
Waar zou je het dan me kunnen vervangen?
Gewoon stevia? 1 of 2 druppeltjes?

Zal het gewoon moeten proberen.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_58793299
quote:
Op dinsdag 20 mei 2008 23:58 schreef Oblivion het volgende:
Oh shit...niet aan gedacht...
Waar zou je het dan me kunnen vervangen?
Gewoon stevia? 1 of 2 druppeltjes?

Zal het gewoon moeten proberen.
Ik zou om het 'pittige' van de kaneel te vervangen in ieder geval ook een beetje nootmuskaat en/of gemalen kruidnagel erdoor doen.

Gaat alles met kaneel eigenlijk mis? Dus niet alleen gemalen kaneel maar ook kaneelstokjes? Ik meen me te herinneren dat ik eens ergens gelezen heb dat in die potjes gemalen kaneel vaak ook iets anders zit. Je zou misschien eens kunnen proberen of een goede kwaliteit kaneelstokjes dezelfde uitwerking hebben?
Tenzij hij helemaal uit zijn plaat gaat van kaneel, dan zou ik het er niet op gokken denk ik.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_58793443
Ja, dingen zoals vanille, kaneel, eigenlijk al die lekkere zoete smaakmakers gaat ie wel van uit zijn pan.
Jammer hoor.

Blijf het knap vinden, hij snoept niet meer.
En dat voor een manneke van 7! Oh, bijna 8...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_58793600
quote:
Op woensdag 21 mei 2008 00:18 schreef Oblivion het volgende:
Ja, dingen zoals vanille, kaneel, eigenlijk al die lekkere zoete smaakmakers gaat ie wel van uit zijn pan.
Jammer hoor.

Blijf het knap vinden, hij snoept niet meer.
En dat voor een manneke van 7! Oh, bijna 8...
Dus ook als je ze 'vers' gebruikt? Jammer.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_58793716
quote:
Op woensdag 21 mei 2008 00:28 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Dus ook als je ze 'vers' gebruikt? Jammer.
Ja, zeker jammer maar het is niet anders.
Gelukkig wordt het met de jaren minder.
Dan blijf ik 'm maar vertellen, anders is het helemaal zo uitzichtloos.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  woensdag 21 mei 2008 @ 10:08:22 #140
131983 debuurvrouw
The girl nextdoor
pi_58797099
Heb net even boven mijn potjes met specerijen gehangen met mijn neus. Misschien is kardemom, kurkuma gember(wortel) en/of kruidnagel een vervanger?

Deze zitten vaak in een mix met kaneel viel mij op. (Behalve de kurkuma, maar dat vind ik zelf zo heerlijk!)

Misschien kan je dan toch een wat zoete kruidige smaak namaken. Of heeft hij van al deze toevoegingen last?
Het maakt ook niet uit of je koopt, kraakt of huurt, buurvrouw is steeds in de buurt.
pi_58797477
quote:
Op woensdag 21 mei 2008 10:08 schreef debuurvrouw het volgende:
Heb net even boven mijn potjes met specerijen gehangen met mijn neus. Misschien is kardemom, kurkuma gember(wortel) en/of kruidnagel een vervanger?

Deze zitten vaak in een mix met kaneel viel mij op. (Behalve de kurkuma, maar dat vind ik zelf zo heerlijk!)

Misschien kan je dan toch een wat zoete kruidige smaak namaken. Of heeft hij van al deze toevoegingen last?
Misschien als ik ze allemaal gemalen door de stevia doe?
Ik zal het moeten proberen.
Maar ben vandaag aan de grote schoonmaak!
Even niet in de keuken...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_58799427
Dat klinkt inderdaad als een goede combi.
There is no love sincerer than the love of food.
  woensdag 21 mei 2008 @ 13:33:07 #143
211040 Uccie
The bells...the bells....
pi_58801301
Hey oblivion, heb een tijdje niet meer gelezen, maar hoe gaat het met je knulletje. Ik vind het fantastisch dat het het m lukt om niet te snoepen.
Ook bekend als Leo (58), Vrachtwagenchauffeur uit Zaltbommel
Do nothing.....and apply!
pi_58801537
quote:
Op woensdag 21 mei 2008 13:33 schreef Uccie het volgende:
Hey oblivion, heb een tijdje niet meer gelezen, maar hoe gaat het met je knulletje. Ik vind het fantastisch dat het het m lukt om niet te snoepen.
Hoi Uccie!
Het ging downhill, maar dat is okay, dan valt hij dus terug in oud gedrag en ziet dat zelf ook.
Maar nu weer uphill!!
Al weer anderhalve week "goed" voer gehad en dan is hij erg aanspreekbaar.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_58839046
@ Charmian: Bedankt voor de tip van extra ei!

1 blikje mais van plm 250 gram
2 eieren
3 eetlepels bloem
halve gesnipperde ui
geperste teen knoflook
1 theelepel ketoembar
1 eetlepel fijngesneden selderie
peper en zout

Prak de helft van de mais fijn. Meng alles door elkaar tot een soort beslag. Verhit wat olie in een koekepan en doe per koekje een flinke eetlepel beslag in de pan. Bak goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier.
Lekker als bijgerecht of als snack. (Werd ook bv bij de thee gegeten)

Ik had het jaren niet gemaakt en was weer aangenaam verrast. De gasten wilden ook het recept trouwens....
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_58839449
Leuk, een snack!

Morgen toch een kookdag, dus die kan er wel bij!
Bedankt, krakje.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_58840183
Graag gedaan Obli.
Weet je, ooit maakte ik een afspraak met een vriend en hij was vegetarisch geworden. Lees: macrobiotische vriendin. Hij vond het lastig maar ik zei: geen probleem, het is een creatieve uitdaging. Hij heeft zich rond gegeten aan indische gerechten en hij wist niet dat vegetarisch ook lekker kon zijn. De vriendin had dus geen fantasie.
Toen kreeg m'n vader een darmziekte en vond hij het een bezwaar als ik zou koken want dat zou moeilijk zijn. Ik heb een heerlijk diner gemaakt zonder vet, vezels of scherpe kruiden. Zelfde antwoord: het doet een beroep op m'n creativiteit.

Daarom lever ik graag een bijdrage. Ik vind het leuk en ik besef maar al te goed hoe moeilijk het is om elke dag met zo'n beperking rekening te houden.
Na 12 jaar kookt mijn moeder nog automatisch zonder ui, knoflook en vet........

Nogmaals een dik compliment aan je zoon en ik blijf brainstormen!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_58843808
Kom je ook een keer als we een kookdag hebben?
We zouden je graag erbij hebben!

Je zit dat wel tussen veel kinderen...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_58843895
Ik ben dol op kinderen, als ze niet bij mij blijven slapen
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_58886113
Tegenwoordig vind ik dit geweldig als snack:
Meng mayonaise en dikke yoghurt naar smaak. Voor 1 dessertschaaltje saus, doe er 1 teen geperste knoflook en zout naar smaak bij. Serveer met plakjes komkommer of toast.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')