abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_62590457
quote:
Op woensdag 22 oktober 2008 18:16 schreef -Mellow- het volgende:
Oranjebloesemwater kun je trouwens bij de toko kopen en sommige turken verkopen het ook.
het is rozenwater geworden werkt vast ook wel en is vast ook zoetig
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  woensdag 22 oktober 2008 @ 19:22:27 #152
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_62590654
smaakt alleen wel heel anders
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  woensdag 22 oktober 2008 @ 19:26:53 #153
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_62590811
quote:
Op woensdag 22 oktober 2008 18:13 schreef Burdie het volgende:

[..]

Omdat inductie werkt met magnetische velden, en dat wat niet magnetisch is (lees: de tajine, want van aardewerk) wordt niet warm.
Maar een gietijzeren tajine kan wel
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_62591029
quote:
Op woensdag 22 oktober 2008 18:13 schreef Burdie het volgende:

[..]

Omdat inductie werkt met magnetische velden, en dat wat niet magnetisch is (lees: de tajine, want van aardewerk) wordt niet warm.
De Ikea verkoopt een tajine met een metalen onderpan.

Vanavond in de tajine:
600 gr. borstlap in stukken
4 tomaten
een gele paprika
1 blikje uitgelekte kikkererwten
1 dikke ui
3 tenen knoflook
250 gr. gedroogde abrikozen
klein stukje rode peper
bloem
bouillon

kruiden: gemalen korianderzaad, gemalen komijn, kaneel, kruizemunt, pittig paprikapoeder en vast nog wel iets wat ik nu niet meer weet.

Vlees in een schaal doen, flink kruiden, omscheppen en aanbraden in olijfolie, peper, ui en knof even meebakken, lepeltje bloem erbij en goed omscheppen, tomaat en paprika in stukken erbij en de bouillon erbij tot alles net onder staat. Pruttel, pruttel, pruttel, abrikozen erbij, pruttel, kikkererwten erbij een nog heel even pruttel en dan klaar.
En dat gaan we eten met couscous.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_62591340
quote:
Op woensdag 22 oktober 2008 18:12 schreef liquid-orange het volgende:
Oeh... klinkt allemaal erg lekker. TVP-tje.
Bij de Ikea is ie best wel duur: 50 euro.
Koop er gewoon een bij de lokale Noord-Afrikaan .
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_62592716
Ons recept (zoete met gedroogde vruchten) was gruwelijk lekker, maar geen typisch tajine-recept (hoewel het wel typisch Marokkaans is ).
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_62593542
het was inderdaad super lekker! het lamsvlees was lekker neutraal van smaak en werd wat zoetig ( niet te) door het siroopsausje. En het fruit erop, de abrikoosjes en dadels
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_62597581
Ik heb ontdekt dat ik ook geen fan ben van abrikozen in gedroogde vorm uit een tajine.
Verder was het erg lekker.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_62597738
quote:
Op woensdag 22 oktober 2008 22:29 schreef MinderMutsig het volgende:
Ik heb ontdekt dat ik ook geen fan ben van abrikozen in gedroogde vorm uit een tajine.
Verder was het erg lekker.
je hebt ze niet even laten wellen? ik lust ook geen gedroogd tutti frutti spul, maar onze gewelde fruitjes waren
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_62599310
quote:
Op woensdag 22 oktober 2008 22:34 schreef littledrummergirl het volgende:

[..]

je hebt ze niet even laten wellen? ik lust ook geen gedroogd tutti frutti spul, maar onze gewelde fruitjes waren
Jawel maar ik houd sowieso niet echt van abrikozen.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_62599381
quote:
Op woensdag 22 oktober 2008 23:18 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Jawel maar ik houd sowieso niet echt van abrikozen.
Doe je er toch ander fruit in







La derecha oprime, la izquierda libera
pi_62600032
Hoe zit het trouwens met het lood in de tajine? Dat was het eerste waar mijn man over begon dat je er loodvergiftiging van kunt krijgen.
En wat voor warmteverdeler moet je gebruiken? Ik heb nu een klein plaatje die wel open is, maar weet ook dat er dichte plaatjes bestaan die dubbelwandig zijn.
pi_62600138
dat met lood heeft geloof ik te maken met versierde tajines als er een opdruk of beschildering op zit kan daar lood in zitten. Als je gewoon een saaie bruine hebt als op de foto ergens hier boven is er geen probleem

wij gebruiken helemaal geen vlamverdeler. Zolang je de tajine rustig aan opwarmt en niet snel afkoelt is dat nergens voor nodig
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_62600305
quote:
Op woensdag 22 oktober 2008 23:48 schreef littledrummergirl het volgende:
dat met lood heeft geloof ik te maken met versierde tajines als er een opdruk of beschildering op zit kan daar lood in zitten. Als je gewoon een saaie bruine hebt als op de foto ergens hier boven is er geen probleem
Heb zelf ook begrepen dat de versierde alleen voor siergebruik is en niet is bedoeld om mee te koken.
Kon alleen iets vinden dat het lood in het glazuur verwerkt maar daar stond niks bij dat het om de versierde tajines zou gaan.
quote:
wij gebruiken helemaal geen vlamverdeler. Zolang je de tajine rustig aan opwarmt en niet snel afkoelt is dat nergens voor nodig
Ligt denk ik ook aan het type gasfornuis dat je hebt. Thuis hebben we een goed gasfornuis waar bv ons water snel kookt. Terwijl op vakantie we een gasfornuis hadden die voor mijn gevoel slechts een half hoge vlam had en waar alles een eeuwigheid duurde.
Persoonlijk zou ik liever wel een verdeler gebruiken, word tenslotte niet voor niets aangeraden.
pi_62600802
het zou inderdaad kunnen dat ons gasfornuis niet zo hard kan ( we zetten de tajine ook op de kleinste pit) maar dat zou ik eigenlijk niet weten hiervoor kookten we elektrisch
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_62603949
quote:
Op woensdag 22 oktober 2008 23:55 schreef zout-droppie het volgende:

[..]

Heb zelf ook begrepen dat de versierde alleen voor siergebruik is en niet is bedoeld om mee te koken.
Kon alleen iets vinden dat het lood in het glazuur verwerkt maar daar stond niks bij dat het om de versierde tajines zou gaan.
[..]

Ligt denk ik ook aan het type gasfornuis dat je hebt. Thuis hebben we een goed gasfornuis waar bv ons water snel kookt. Terwijl op vakantie we een gasfornuis hadden die voor mijn gevoel slechts een half hoge vlam had en waar alles een eeuwigheid duurde.
Persoonlijk zou ik liever wel een verdeler gebruiken, word tenslotte niet voor niets aangeraden.
Je kan je vlam dus ook omlaag draaien Issie ook halfhoog. Zowel hier als bij mn ouders zonder vlamverdeler gedaan. Mn oom had mét, maar toen vloog zn vlamverdeler in de fik
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_62604569
quote:
Op donderdag 23 oktober 2008 09:15 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Je kan je vlam dus ook omlaag draaien Issie ook halfhoog. Zowel hier als bij mn ouders zonder vlamverdeler gedaan. Mn oom had mét, maar toen vloog zn vlamverdeler in de fik
Op mijn gasfornuis is dat echt nog te hoog. Ik gebruik een vlamverdeler en een sudderplaatje samen als ik iets wil sudderen anders gaat het veel te hard.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_62605464
quote:
Op donderdag 23 oktober 2008 09:48 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Op mijn gasfornuis is dat echt nog te hoog. Ik gebruik een vlamverdeler en een sudderplaatje samen als ik iets wil sudderen anders gaat het veel te hard.
Je hebt gewoon net als ik een goed gasfornuis denk ik. Ik denk dat in ons vakantiehuisje waar we nu 2 maal geweest zijn de tajine best zonder sudderplaatje/vlamverdeler kan werken, maar hier thuis denk ik ook dat het te hoog zal zijn.

Verder ben ik nog steeds erg benieuwd hoe het zit met het lood in de tajine.
pi_62605601
Het ding is 40 jaar oud en nog van mijn oma geweest en werkt als een tierelier.
Ik kan zonder problemen een wok loeiheet stoken en hetzelfde voor mijn gietijzeren megabraadpan. Zo'n pan waarin je zonder problemen voor een gezin van zes personen chili kunt maken voor twee dagen. Ook van oma geweest. Die pan gaat regelmatig mee naar anderen maar dan is het altijd gezeik als je er vlees in wilt aanbraden.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_62606562
Ik moet altijd wennen aan andermans gasfornuis. En wokken Ik heb een 6 pits gasfornuis op dit moment met een wokbrander en ben er ook verslaafd aan. We wokken veel, sudderen af en toe en ik houd van uitproberen van nieuwe gerechten. Vandaar ook mijn interesse in de tajine. Zeker omdat we ook gek zijn op lamsvlees. Dat is over het algemeen dan wel weer lastiger te verkrijgen hier.
pi_62607107
quote:
Op donderdag 23 oktober 2008 10:35 schreef zout-droppie het volgende:

[..]

Je hebt gewoon net als ik een goed gasfornuis denk ik. Ik denk dat in ons vakantiehuisje waar we nu 2 maal geweest zijn de tajine best zonder sudderplaatje/vlamverdeler kan werken, maar hier thuis denk ik ook dat het te hoog zal zijn.

Verder ben ik nog steeds erg benieuwd hoe het zit met het lood in de tajine.
Een beetje goed 4, 5 of 6 pits gasfornuis heeft niet 2 grote pitten waarop je enkel oma kunt cremeren

Het gasfornuis van mn ouders heeft dus 1 sauspit die te zwak is voor de tajine, en een grote (wok) pit welke op zn zachtst kan en nog prima wokt Daar kies ik dus de 1 na kleinste pit voor de tajine, welke ik zachtjes aanzet.
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_62629358
De tajine staat in het water en morgen hoop ik mijn eerste gerecht erin klaar te maken.
pi_62629497


Ook belangrijk is om hem even een half uur flink op te stoken met alleen olie dr in
La derecha oprime, la izquierda libera
  vrijdag 24 oktober 2008 @ 01:00:47 #174
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_62629691
quote:
Op vrijdag 24 oktober 2008 00:42 schreef zout-droppie het volgende:
De tajine staat in het water en morgen hoop ik mijn eerste gerecht erin klaar te maken.
Ojee, dan heb je juist veel meer kans dat ie kapot knapt als je 'm op het vuur zet.
Tajine moet je niet weken in water. Tenminste, dat heb ik altijd zo begrepen, maar ik zie nu hier dat Dille & Kamille iets anders zegt. Ik weet het niet hoor. Misschien dat dat opgaat als je 'm in de oven gaat gebruiken? Ik kan me herinneren van aardewerken ovenschalen dat je die beter voor kunt weken, maar als je de tajine rechtstreeks op het vuur zet denk ik dat ie juist eerder kapot springt als ie vochtig is.

[ Bericht 28% gewijzigd door RobinOok op 24-10-2008 01:15:24 ]
pi_62630194
tvp
  vrijdag 24 oktober 2008 @ 02:12:46 #176
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_62630641
Zegt ze?
pi_62633533
quote:
Op vrijdag 24 oktober 2008 01:00 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ojee, dan heb je juist veel meer kans dat ie kapot knapt als je 'm op het vuur zet.
Tajine moet je niet weken in water. Tenminste, dat heb ik altijd zo begrepen, maar ik zie nu hier dat Dille & Kamille iets anders zegt. Ik weet het niet hoor. Misschien dat dat opgaat als je 'm in de oven gaat gebruiken? Ik kan me herinneren van aardewerken ovenschalen dat je die beter voor kunt weken, maar als je de tajine rechtstreeks op het vuur zet denk ik dat ie juist eerder kapot springt als ie vochtig is.
Het staat zelfs op de verpakking dat je hem voorgebruik eerst 24 uur moet weken in water en bij weinig gebruik ook altijd nog een uur voor gebruik. We zullen zien...
  vrijdag 24 oktober 2008 @ 10:30:01 #178
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_62635199
Nou, dan zal het wel goed gaan.
En het is gewoon zo'n aardewerken ding?
En je gaat 'm op het vuur zetten, niet in de oven?
pi_62635360
quote:
Op vrijdag 24 oktober 2008 01:00 schreef RobinOok het volgende:
Ojee, dan heb je juist veel meer kans dat ie kapot knapt als je 'm op het vuur zet.
Tajine moet je niet weken in water. Tenminste, dat heb ik altijd zo begrepen, maar ik zie nu hier dat Dille & Kamille iets anders zegt. Ik weet het niet hoor. Misschien dat dat opgaat als je 'm in de oven gaat gebruiken? Ik kan me herinneren van aardewerken ovenschalen dat je die beter voor kunt weken, maar als je de tajine rechtstreeks op het vuur zet denk ik dat ie juist eerder kapot springt als ie vochtig is.
Dat lijkt mij juist niet. Het werkt niet anders dan een caquelon. Deze is ook van aardewerk en moet verzadigd zijn met water om niet te knappen. Alleen het aardewerk zonder water isoleert namelijk te goed en zal daardoor te snel uitzetten aan de zijde van de vlam. Juist door het water kan de hitte zich gelijkmatig verdelen door de hele pot waardoor spanningsverschillen (i.e. knappen van de pot) worden voorkomen.
  vrijdag 24 oktober 2008 @ 10:45:26 #180
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_62635595
Ik vind het verwarrend, voor elke pot een andere instructie. Grrrr.
pi_62636262
quote:
Op vrijdag 24 oktober 2008 10:36 schreef TheSilverSpoon het volgende:

[..]

Dat lijkt mij juist niet. Het werkt niet anders dan een caquelon. Deze is ook van aardewerk en moet verzadigd zijn met water om niet te knappen. Alleen het aardewerk zonder water isoleert namelijk te goed en zal daardoor te snel uitzetten aan de zijde van de vlam. Juist door het water kan de hitte zich gelijkmatig verdelen door de hele pot waardoor spanningsverschillen (i.e. knappen van de pot) worden voorkomen.
Ik heb mijne ook bij Dille en Kamille gekocht, en op de site staat idd dat je hem moet weken in water, en op de verpakking ook nog. En die vrouw heeft het ook nog eens tegen me gezegd, dus neem aan dat het echt wel moet.
pi_62636476
Ik heb de mijne in Marokko gekocht, en ook daar zij de meneer dat 'ie netjes voorbehandeld moest worden met water (en daarna met olie).
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_62636920
quote:
Op vrijdag 24 oktober 2008 11:10 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Ik heb mijne ook bij Dille en Kamille gekocht, en op de site staat idd dat je hem moet weken in water, en op de verpakking ook nog. En die vrouw heeft het ook nog eens tegen me gezegd, dus neem aan dat het echt wel moet.
Ik bevestig het toch ook?
pi_62637206
quote:
Op vrijdag 24 oktober 2008 10:45 schreef RobinOok het volgende:
Ik vind het verwarrend, voor elke pot een andere instructie. Grrrr.
Juist niet toch? Gewoon atlijd weken

En daarna een flinke laag olie er in, en een uurtje op heel laag gas laten staan
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_62638700
Nou ik heb de mijne toen bij de Xenos gekocht en die heb ik niet voor laten weken met water en die heb ik welgeteld 1 keer kunnen gebruiken. Bij het afwassen zag ik dat er een barst van het midden helemaal naar de buitenkant van de pan liep.
En nu heb ik lekker nep die van de Ikea met een metalen pan. Daar kan ik weinig anders aan verkloten dan dat ik het deksel een keer zou laten vallen.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_62638777
Een niet-aardewerken tajine heeft ook wel wat, maar het wordt natuurlijk nooit een echte tajine met de unieke (voor iedere pot opnieuw unieke) tajinesmaak.

Waarom haal je niet gewoon een aardewerken tajine in de Folkingestraat, MM, in plaats van bij een goedkope rommelwinkel?
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  vrijdag 24 oktober 2008 @ 12:40:38 #187
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_62638854
Oh, ik heb ook die van de Xenos. Ook niet voorgeweekt en geen probleem. Sterker nog, ik heb er best wel hard mee staan bakken. Zag pas later in de gebruiksaanwijzing dat ze een zacht vuurtje aanbevelen. Ha.

Maar ik heb ook nog andere aardewerken potten, chinees, en die moeten ook niet voorgeweekt worden. Integendeel, dat raden ze af. Daarom zei ik al dat ik het nogal verwarrend begin te vinden. Straks nog maar weer eens opzoeken op google hoe het nu precies zit, wanneer wel en wanneer niet. En dan een aantekening maken, want ik vergeet het toch weer.
pi_62639305
Och, even voorweken is niet zo'n moeite toch?

Ik heb nu deze pan in de oven staan.

Die vergde pas inwijding!
quote:
Vor dem ersten Gebrauch Topf und Deckel beidseitig mit Öl oder Butter einreiben, mit lauwarmem Wasser füllen und in den kalten Ofen stellen. Den Ofen auf 200 °C heizen und den Topf 2 Stunden "backen", anschließend den Topf im geöffneten Ofen auf Raumtemperatur abkühlen lassen und dann den ganzen Vorgang – inklusive des Einölens – noch einmal wiederholen.
Viel nog mee dat er niet een vastgesteld aantal weesgegroetjes bij moesten, of rituele rondjes rond de oven .
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  vrijdag 24 oktober 2008 @ 13:03:47 #189
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_62639540
Oh, het gaat ook niet om de moeite!
  vrijdag 24 oktober 2008 @ 13:04:19 #190
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_62639562
Hier zat ooit een mediterrane winkel die ook tajines verkocht, maar die is weg
Nu weet ik niet meer waar ik 'm moet kopen
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_62639668
quote:
Op vrijdag 24 oktober 2008 13:04 schreef -Mellow- het volgende:
Hier zat ooit een mediterrane winkel die ook tajines verkocht, maar die is weg
Nu weet ik niet meer waar ik 'm moet kopen
ikea ( niet volledig van steen) dille en kamille of xenos hebben hem in ieder geval verder inderdaad de marokkaanse winkeltjes vast ook wel
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_62639682
quote:
Op vrijdag 24 oktober 2008 13:03 schreef RobinOok het volgende:
Oh, het gaat ook niet om de moeite!
Nee, jou niet . Ik ben het wel met je eens hoor; het is lastig, al die exotische kookpotten die elk hun eigen (voor)behandeling behoeven.

Meestal steekt het niet zo krek. Een niet-voorgeweekte tajine blijft meestal heel en een wel voorgeweekte wil best stuk. Die (prachtige) spekstenen pan van mij heb ik tot in de puntjes volgens de voorschriften ingewijd - en vervolgens heeft het stomme kreng een scheur opgeworpen. Gelukkig niet zo dat 'ie lek was, maar ik heb wel m'n geld teruggevraagd.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  vrijdag 24 oktober 2008 @ 13:09:54 #193
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_62639729
Die van de Xenos is in ieder geval het goedkoopst. (tientje) En dus leuk om eens uit te proberen. Als je het nou echt geweldig vindt en denkt het veel vaker te gaan gebruiken kun je altijd nog investeren in een dure.
  vrijdag 24 oktober 2008 @ 13:14:19 #194
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_62639866
Ja Xenos hoeft voor mij niet, dat is duidelijk butkwaliteit als ik dat bericht van MinderMutsig zo lees.

Ik wil meteen een goeie en ik ben ook nog eens kieskeurig. Ik wil per se een aardewerken want dat vind ik zo gezellig staan Dus die van Ikea valt ook af.
En dille & kamille? wel eens van gehoord, maar volgens mij zit dat niet in Nijmegen.
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_62640029
quote:
Op vrijdag 24 oktober 2008 13:14 schreef -Mellow- het volgende:
Ja Xenos hoeft voor mij niet, dat is duidelijk butkwaliteit als ik dat bericht van MinderMutsig zo lees.

Ik wil meteen een goeie en ik ben ook nog eens kieskeurig. Ik wil per se een aardewerken want dat vind ik zo gezellig staan Dus die van Ikea valt ook af.
En dille & kamille? wel eens van gehoord, maar volgens mij zit dat niet in Nijmegen.
Mindermutsig schrijft dat ze hem ongeweekt op het fornuis gezet heeft.

Wij hebben hele goede ervaringen met die van de Xenos Hij ging pas stuk toen vriendin-lief een chocopasta pot op de schaal liet vallen
La derecha oprime, la izquierda libera
  vrijdag 24 oktober 2008 @ 13:20:31 #196
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_62640075
Oja ok, dat las ik verkeerd.
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_62640751
quote:
Op vrijdag 24 oktober 2008 12:56 schreef sigme het volgende:
Och, even voorweken is niet zo'n moeite toch?

Ik heb nu deze pan in de oven staan.
[ afbeelding ]
Die vergde pas inwijding!
[..]

Viel nog mee dat er niet een vastgesteld aantal weesgegroetjes bij moesten, of rituele rondjes rond de oven .
Oh die is mooi!
Ik wil verdorie een grotere keuken. Ik heb nu al de tajine, een braadpannetje en mijn fonduestel op de keukenkastjes staan omdat er in de kastjes geen ruimte meer was. Ik heb geen plek voor nog meer pannen.
There is no love sincerer than the love of food.
  vrijdag 24 oktober 2008 @ 13:46:59 #198
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_62640871
Idem

Later, als ik groot en rijk ben...koop ik een heeeele grote keuken
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_62641687
quote:
Op vrijdag 24 oktober 2008 13:46 schreef -Mellow- het volgende:
Idem

Later, als ik groot en rijk ben...koop ik een heeeele grote keuken
Dat zeg ik ook altijd. Het kan me zelfs niet schelen wat voor huis er omheen zit. Als er maar een grote keuken is.
Nouja, op zich zou ik geen bezwaar hebben tegen een oud huis langs een brede sloot met een oprit met een bruggetje over het water, een torentje waar ik een leeskamer van kan maken, een open haard, ruimte voor de honden, een boomgaard en een paar beestjes maar die keuken is het belangrijkste.
There is no love sincerer than the love of food.
  vrijdag 24 oktober 2008 @ 14:16:24 #200
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_62641784
Idd.
Ik zou wel zo'n grote woonkeuken willen


Oja, sorry..het ging over tajines he.

Ik ga straks maar eens de stad in en op zoek.
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')