Kan wel, maar de beurs loopt vooruit op wat die beslissingen zullen worden, dit is niet echt nieuws, iedereen wist het alquote:Op donderdag 10 april 2008 13:51 schreef gronk het volgende:
Mooie TT change trouwens, Italodancer. Ik vind (maar goed, da's mijn interesse) dat soort dingen een stuk interessanter dan wat de beurs nu weer heeft gedaan.
Jezus, welke mongolen maken die verwachtingen?quote:Op donderdag 10 april 2008 14:37 schreef ItaloDancer het volgende:
-
VS HANDELSTEKORT FEB USD 62,3 MRD; CONSENSUS USD 57,5 MRD
Ik vermoed dat-ie erop hoopt dat de eu-economie vanzelf in de versukkeling loopt, en dat dat de nodige ruimte geeft voor renteverlagingen. Als-ie nu gaat verhogen heb je kans dat-ie aan het einde van het jaar moet gaan verlagen, *en* dat ie dan nog 't gezeur over zich heen krijgt 'dat de ECB de economie de nek om heeft gedraaid'quote:Op donderdag 10 april 2008 14:44 schreef ItaloDancer het volgende:
Maar renteverhoging durft ie niet he
dat dus, een rente verhoging lag mijn inziens ook absoluut niet in de lijn van verwachting voor mij persoonlijk.quote:Op donderdag 10 april 2008 14:53 schreef gronk het volgende:
[..]
Ik vermoed dat-ie erop hoopt dat de eu-economie vanzelf in de versukkeling loopt, en dat dat de nodige ruimte geeft voor renteverlagingen. Als-ie nu gaat verhogen heb je kans dat-ie aan het einde van het jaar moet gaan verlagen, *en* dat ie dan nog 't gezeur over zich heen krijgt 'dat de ECB de economie de nek om heeft gedraaid'
Hij kan de rente gewoon niet verhogen omdat de Europese economie ineens kan inzakken. Maar het kan ook goed blijven gaan...quote:Op donderdag 10 april 2008 14:45 schreef ItaloDancer het volgende:
Geen slecht woord over Trichet trouwens hoor! Dat jullie dat niet denken
Pffrt, oude koeien opwarmen (wat-ie de vorige keer deed) lukt maar een keer.quote:Op donderdag 10 april 2008 17:00 schreef digitaLL het volgende:
Nieuwe versie van "De dag dat de dollar viel" in de maak.
Peter Schiff CEO van Europacific verteld in een radioprogramma dat de nederlandse omroep hem heeft geinterviewd vanwege een vervolg op "De dag dat de dollar viel". Ben nu al benieuwd wat het gaat worden![]()
Wallstreet unspun
De afgelopen keer had ik het idee dat het intitiatief van de vpro af kwam om de aflevering een beetje opgepoetst nogmaals te herhalen.quote:Op donderdag 10 april 2008 17:40 schreef gronk het volgende:
[..]
Pffrt, oude koeien opwarmen (wat-ie de vorige keer deed) lukt maar een keer.
Waarom hoor je nooit iets over de achtergronden van de inflatie en het mogelijke verschil reageren van de ECB daarop? Want er zijn meerdere redenen dat de inflatie oploopt. En ik blijf erbij: op speculatie moet je niet gaan verhogen, dat klapt vanzelf. Meestal stilletjes en zijn het subtiele speculatietjes , soms hard en groot. Maar omdat die rente-effecten wel een half jaar op zich kunnen laten wachten is dat niet een juist middel. Daarnaast is er de inflatie vanwege de tekorten. Dat is een terechte inflatie waar je ook niets moet tegen willen doen, het is een andere maar eerlijke prijs. Die maoet je dus ook niet willen aanpakken. En dan is er nog een derde reden voor inflatie en dat is de geldgroei. Daar zou je wel wat tegen moeten doen. En een goed middel daarvoor is de rente verhogen. Dan zou de ECB nu dus wel degelijk moeten verhogen, alleen niet vanwege de eerste twee redenen, maar vanwege de geldgroei (die w.s. ook wel op andere manieren te beteugelen is).quote:Op donderdag 10 april 2008 15:57 schreef ItaloDancer het volgende:
Nee nee nee, renteverhoging zou zeker niet slim zijn, ik vind het goed dat de ECB de rente onveranderd laat. Het is niet ideaal, maar de situatie is momenteel gewoon lastig.
"Renteverhoging durft ie niet he" was een een "grapje" omdat zijn uitleg bij het rentebesluit in principe niet strookt met het rentebesluit zelf (het onveranderd laten).
Een andere methode is zoals ze in China steeds doen de commerciele banken tot steeds hogere reserves verplichten oftewel de factor van fractional banking verkleinen. In de VS en de EU doet men echter het omgekeerde men maakt het lenen van de centrale bank bijv via Tafs makkelijker. De normale marktwerking dat men meer rentevergoeding wil hebben voor risico's tegenwerkend. Het stelsel van banken is dan ook een continu verstoren en "corrigeren" van de markt. Sinds men overgestapt is op fiat banking is het doel, het tegengaan van booms en busts dan ook alleen maar verergert. Overheden genereren zo eigen "werk" en "inkomsten".quote:Op donderdag 10 april 2008 19:12 schreef en_door_slecht het volgende:
En een goed middel daarvoor is de rente verhogen. Dan zou de ECB nu dus wel degelijk moeten verhogen, alleen niet vanwege de eerste twee redenen, maar vanwege de geldgroei (die w.s. ook wel op andere manieren te beteugelen is).
Eén van de redenen van de huidige bubble in commodities (en daarmee de inflatie) is natuurlijk wel de lage rente in de belangrijkste economieen.quote:Op donderdag 10 april 2008 19:12 schreef en_door_slecht het volgende:
[..]
Waarom hoor je nooit iets over de achtergronden van de inflatie en het mogelijke verschil reageren van de ECB daarop? Want er zijn meerdere redenen dat de inflatie oploopt. En ik blijf erbij: op speculatie moet je niet gaan verhogen, dat klapt vanzelf. Meestal stilletjes en zijn het subtiele speculatietjes , soms hard en groot. Maar omdat die rente-effecten wel een half jaar op zich kunnen laten wachten is dat niet een juist middel. Daarnaast is er de inflatie vanwege de tekorten. Dat is een terechte inflatie waar je ook niets moet tegen willen doen, het is een andere maar eerlijke prijs. Die maoet je dus ook niet willen aanpakken. En dan is er nog een derde reden voor inflatie en dat is de geldgroei. Daar zou je wel wat tegen moeten doen. En een goed middel daarvoor is de rente verhogen. Dan zou de ECB nu dus wel degelijk moeten verhogen, alleen niet vanwege de eerste twee redenen, maar vanwege de geldgroei (die w.s. ook wel op andere manieren te beteugelen is).
Yep, de geldgroei is veel groter dan de productie van commodities en dat geld voor alle grote valuta, dollar, euro, roebel, renminbi.quote:Op donderdag 10 april 2008 19:30 schreef SeLang het volgende:
[..]
Eén van de redenen van de huidige bubble in commodities (en daarmee de inflatie) is natuurlijk wel de lage rente in de belangrijkste economieen.
In de VS is de reeele rente negatief, in China zelfs sterk negatief.
Geen wonder dat iedereen commodities gaat hoarden.
quote:Full-year estimate of $410 billion. The Bush administration, when it sent its budget proposal to Congress in February, estimated that the deficit for the whole year will total $410 billion, putting it very close to the all-time high in dollar terms of $413 billion.
quote:The ECB faces a near impossible task squaring the needs of two camps pulling ever further apart. So far, it has bent to the will of its German governors, perhaps because its own credibility derives from the Bundesbank.
The euro was launched under an implicit contract with the German people that EMU would not lead to inflation, or to an easy-money bail-out for improvident Club Med debtors. Harsh realities of politics are likely to intrude before long.
Europe risks a replay of the ERM crisis in the early 1990s when Germany raised rates to fight inflation, causing mayhem in those parts of the ERM bloc that were already in a downturn - Britain, Italy, Sweden.
quote:Here is another look at yet more data suggesting that we are indeed entering a recession - just in case the most recent new claims report has you questioning whether that is the case or no - I welcome speculation on the explanatory side of this...
I got to fiddling around with data series from FRED, the St Louis Fed online data source and got curious about the spread between the CIVPART series, which is the labor participation rate, and the EMRATIO series, which is the employed as a percent of the population. I eyeballed the recession bands and layered them in, I need to learn how my infoporn hero CR does his recession bands... in any case, it seems whenever this spread is coming off of a local minima we are going into a recession, period. How much and how long... quien sabe?
quote:TOKYO (Thomson Financial) - Finance ministers and central bankers from the Group of Seven industrialised nations have invited the leaders of about 10 major global financial institutions, including Citigroup Inc. and Mizuho Corporate Bank, the unit of Mizuho Financial Group Inc. to the meeting in Washington, D.C., on Friday to discuss ways to avert a financial crisis, the Nikkei reported on Thursday, without citing sources.
Also participating in the talks -- to be held just after the end of the regular G7 meeting -- will include top executives at Lehman Brothers Holdings Inc., JP Morgan Chase & Co., Bank of America Corp. and Deutsche Bank AG., the business daily said.
Senior officials from major European and U.S. funds are also expected to attend, it said.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |