Met plaatjes.quote:Op zaterdag 29 maart 2008 11:59 schreef The_stranger het volgende:
[..]
Kroontjes lijkt me duidelijk, zag me echter geen hele tomaten gaan stapelen
Morgen maar eens aan de slag dan, so much to cook, so little time..
Wat een goede plaatjes!quote:Op zaterdag 29 maart 2008 12:18 schreef Oblivion het volgende:
[..]
Met plaatjes.
Wel met gehakt en hele tomaten!
sojamelk is al vrij zoet van zichzelf (al neem ik aan dat je de versie zonder zout en suiker gebruikt) dus misschien kun je ook zonder diksap proberen.quote:Op zaterdag 29 maart 2008 17:15 schreef Oblivion het volgende:
Net sojamelk, aardbeien, halve banaan, dixap en ijsklontjes.
Maar eens actief gaan zoeken naar verse parmazaanse kaas zonder toevoegingen, als die er überhaupt is...
quote:Op zaterdag 29 maart 2008 20:18 schreef p_iglet het volgende:
[..]
sojamelk is al vrij zoet van zichzelf (al neem ik aan dat je de versie zonder zout en suiker gebruikt) dus misschien kun je ook zonder diksap proberen.
rijstemelk kan ook nog, smaakt ook weer anders.
Ah cool, zat daar vanmiddag al te denken!quote:
parmazaanse kaas aan 1 stuk is als het goed is zonder toevoegingen. Kun je mooi raspen met je nieuwe rasp
geen idee, vind die van zonnatura te duur... die is duurder als die van alpro.. dus gebruik die van alpro, die vind ik zelfs de zonder suiker variant iets zoetig.quote:Op zaterdag 29 maart 2008 20:30 schreef Oblivion het volgende:
Hmmm, daar werd anders over gedacht hier in huis...Allemaal zure gezichtjes.
Ik heb die van Zonnatura meegenomen, is dat misschien een verschil?
[..]
Ah cool, zat daar vanmiddag al te denken!
En alpro koop je waar...?quote:Op zaterdag 29 maart 2008 20:45 schreef p_iglet het volgende:
[..]
geen idee, vind die van zonnatura te duur... die is duurder als die van alpro.. dus gebruik die van alpro, die vind ik zelfs de zonder suiker variant iets zoetig.
Ik zie regelmatig alpro spul in de supermarkt... Van yoghurt tot melkspul...quote:Op zaterdag 29 maart 2008 20:47 schreef Oblivion het volgende:
[..]
En alpro koop je waar...?
Zitten verder geen rare dingen in?
Ja, maar welke supermarkt?quote:Op zaterdag 29 maart 2008 20:53 schreef The_stranger het volgende:
[..]
Ik zie regelmatig alpro spul in de supermarkt... Van yoghurt tot melkspul...
Okay, thanks voor de tip!quote:Op zaterdag 29 maart 2008 21:08 schreef p_iglet het volgende:
alle supermarkten, de jumbo heeft het iig goedkoop...ze hebben rode pakken zonder suiker en zout toegevoegd, en blauwe pakken met suiker. Het staat bij de houdbare melk
Ik drink al sinds mijn zwangerschap geen melk meer, kocht het wel altijd.quote:Op zaterdag 29 maart 2008 21:13 schreef p_iglet het volgende:
wat is trouwens de reden om voor sojamelk te kiezen?
ik lees nergens dat hij geen melk mag, waarom dan soja ipv gewoon halfvolle melk?
Dat moest ik ook maar eens makenquote:Op zaterdag 29 maart 2008 17:15 schreef Oblivion het volgende:
Is toch wel zooooo lekker!![]()
Maar eens actief gaan zoeken naar verse parmazaanse kaas zonder toevoegingen, als die er überhaupt is...
quote:De kaas die in de regio geproduceerd wordt had al in 1200-1300 de vorm die zij nu nog steeds heeft. In de Decamerone is al een verwijzing naar de kaas te vinden. De zuivelverwerking in die streek moet al een veel langere geschiedenis hebben, wil er dan al zo’n kaas ontstaan zijn. De kaas wordt nog steeds gemaakt volgens het oude recept, met alleen de melk uit de streek, stremsel, vuur en de kunst van het kaasmaken. Andere toevoegingen aan de kaas zijn absoluut niet toegestaan.
Leuk dat je 'm gemaakt hebt en dat het bevalt, is ook heel makkelijk in te vriezen, zodat je niet mis grijpt als je 's avonds laat thuis komt.quote:Op zondag 30 maart 2008 19:25 schreef The_stranger het volgende:
Vandaag de pastasaus gemaakt, afgezien van kleine hapjes nog niet gegeten. Denk dat ik iets meer ui had moeten gebruiken, maar het resultaat mag er toch wel zijn. Een simpele, maar toch smaakvolle saus...
quote:Op zondag 30 maart 2008 20:56 schreef vergeetmewelletje het volgende:
Als je veel sojamelk gebruikt, kan je overwegen om een sojamelkmaker aan te schaffen.
Ze zijn vrij prijzig, maar mijn broertje heeft er een bij de kringloop weten te vinden voor ¤ 5,00.
Daar staan ook regelmatig yoghurtmakers trouwens, dat is misschien ook een idee.
quote:Toetjes zelf maken is sowieso wel leuk.
Griesmeelpudding met bessensapsaus bijvoorbeeld.
Of zelfgemaakt ijs uit de ijsmachine (ook regelmatig te vinden bij de kringloop).
Dat doe ik inderdaad al, juist omdat het vlees me veel te rood is. (Dacht zelf ook dat het zo hoorde)quote:
Ik heb niet veel verstand van vlees, maar was het niet zo dat aan gehakt van de supermarkt kleurstoffen waren toegevoegd?
Vroeger toen ik nog vlees at, was gehakt namelijk grijs en tegenwoordig rood.
Ook biefstuk en kip zag er toen heel anders uit.
Misschien een idee om daar ook op te letten en je vlees bij een bio- of keurslager te halen?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |