abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_57693698
quote:
Op zaterdag 29 maart 2008 11:59 schreef The_stranger het volgende:

[..]

Kroontjes lijkt me duidelijk, zag me echter geen hele tomaten gaan stapelen

Morgen maar eens aan de slag dan, so much to cook, so little time..
Met plaatjes.

Wel met gehakt en hele tomaten!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  Moderator / Miss SHO zaterdag 29 maart 2008 @ 12:20:20 #52
22592 crew  Ole
pi_57693732
quote:
Op zaterdag 29 maart 2008 12:18 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Met plaatjes.

Wel met gehakt en hele tomaten!
Wat een goede plaatjes!
Kan het nóg duidelijker
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_57693792
Heb ik uit een ander topic gejat...
Van Underdoggie...

Maar volgens mij hoeft de saus zonder gehakt niet zo lang op te staan, want dat lang op het vuur staan heeft volgens mij te maken met het vet dat opgenomen moet worden door de tomaten.
Geen gehakt dan ook geen vet.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57694591


Mijn nieuwe aanwinst, om de zelfgemaakte sauzen en dressing in te doen!
En die wittige met rode dop is speciaal voor poffertjes, nu alleen nog poffertjes proberen te maken waar hij wel van houdt...
En een nieuwe rasp!
Killer ding, heerlijk!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57697135
TVP. Ik zal binnenkort eens wat recepten voor je uittikken! Nu even druk met afstuderen.
pi_57698513
Net sojamelk, aardbeien, halve banaan, dixap en ijsklontjes.
Was iets teveel van het goede...
Staat nu buiten fanatiek te trefballen.

Maar er is wel wat mee te doen. En lekker gezond!

Vanavond:

Melanzane:

Blikken tomaat op sap.
Aubergines, knoflook, uien, basilicum, parmazaanse kaas (wel uit pakje en ook met stoffen, dus uitproberen), ei en krulpeterselie.
Zout en peper.

Van de tomaten (en niet al het sap) met knoflook uien en basilicum maak je de basissaus.
In olijfolie.
Afmaken met zout en peper naar smaak.

Dan bak je de gesneden aubergines ook in olijfolie een beetje bruin.
Parmazaanse kaas mengen met 1 ei en fijne peterselie erin. Peperen en zouten.
Dit prutje doe je tussen de aubergine, als een hamburger tussen brood.
En dan doe je aubergine onderdompelen in de saus en laat je het een paar uurtjes pruttelen.
Enzovoort...

Dan krijg je dit:









Is toch wel zooooo lekker!
Maar eens actief gaan zoeken naar verse parmazaanse kaas zonder toevoegingen, als die er überhaupt is...

[ Bericht 1% gewijzigd door Muck op 10-04-2008 09:49:02 ]
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57699405
Boekje is ook binnen, vanavond gelijk even doorsnuffelen.

Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57702381
quote:
Op zaterdag 29 maart 2008 17:15 schreef Oblivion het volgende:
Net sojamelk, aardbeien, halve banaan, dixap en ijsklontjes.

Maar eens actief gaan zoeken naar verse parmazaanse kaas zonder toevoegingen, als die er überhaupt is...
sojamelk is al vrij zoet van zichzelf (al neem ik aan dat je de versie zonder zout en suiker gebruikt) dus misschien kun je ook zonder diksap proberen.
rijstemelk kan ook nog, smaakt ook weer anders.

parmazaanse kaas aan 1 stuk is als het goed is zonder toevoegingen. Kun je mooi raspen met je nieuwe rasp
pi_57702678
quote:
Op zaterdag 29 maart 2008 20:18 schreef p_iglet het volgende:

[..]

sojamelk is al vrij zoet van zichzelf (al neem ik aan dat je de versie zonder zout en suiker gebruikt) dus misschien kun je ook zonder diksap proberen.
rijstemelk kan ook nog, smaakt ook weer anders.

Hmmm, daar werd anders over gedacht hier in huis...Allemaal zure gezichtjes.
Ik heb die van Zonnatura meegenomen, is dat misschien een verschil?
quote:

parmazaanse kaas aan 1 stuk is als het goed is zonder toevoegingen. Kun je mooi raspen met je nieuwe rasp
Ah cool, zat daar vanmiddag al te denken!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57703137
quote:
Op zaterdag 29 maart 2008 20:30 schreef Oblivion het volgende:

Hmmm, daar werd anders over gedacht hier in huis...Allemaal zure gezichtjes.
Ik heb die van Zonnatura meegenomen, is dat misschien een verschil?
[..]

Ah cool, zat daar vanmiddag al te denken!
geen idee, vind die van zonnatura te duur... die is duurder als die van alpro.. dus gebruik die van alpro, die vind ik zelfs de zonder suiker variant iets zoetig.
pi_57703226
quote:
Op zaterdag 29 maart 2008 20:45 schreef p_iglet het volgende:

[..]

geen idee, vind die van zonnatura te duur... die is duurder als die van alpro.. dus gebruik die van alpro, die vind ik zelfs de zonder suiker variant iets zoetig.
En alpro koop je waar...?
Zitten verder geen rare dingen in?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57703437
quote:
Op zaterdag 29 maart 2008 20:47 schreef Oblivion het volgende:

[..]

En alpro koop je waar...?
Zitten verder geen rare dingen in?
Ik zie regelmatig alpro spul in de supermarkt... Van yoghurt tot melkspul...
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_57703510
quote:
Op zaterdag 29 maart 2008 20:53 schreef The_stranger het volgende:

[..]

Ik zie regelmatig alpro spul in de supermarkt... Van yoghurt tot melkspul...
Ja, maar welke supermarkt?

Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57703826
alle supermarkten, de jumbo heeft het iig goedkoop...ze hebben rode pakken zonder suiker en zout toegevoegd, en blauwe pakken met suiker. Het staat bij de houdbare melk
pi_57703882
quote:
Op zaterdag 29 maart 2008 21:08 schreef p_iglet het volgende:
alle supermarkten, de jumbo heeft het iig goedkoop...ze hebben rode pakken zonder suiker en zout toegevoegd, en blauwe pakken met suiker. Het staat bij de houdbare melk
Okay, thanks voor de tip!
Wilde al groot gaan inslaan, maar kan dan beter even naar de Jumbo!
Even uitproberen...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57703983
wat is trouwens de reden om voor sojamelk te kiezen?
ik lees nergens dat hij geen melk mag, waarom dan soja ipv gewoon halfvolle melk?
pi_57704483
quote:
Op zaterdag 29 maart 2008 21:13 schreef p_iglet het volgende:
wat is trouwens de reden om voor sojamelk te kiezen?
ik lees nergens dat hij geen melk mag, waarom dan soja ipv gewoon halfvolle melk?
Ik drink al sinds mijn zwangerschap geen melk meer, kocht het wel altijd.
Maar Zoonlief wil het niet meer, hij wordt er ook slijmerig van en niet zo'n beetje ook.

Maar ja, hij vind shakes en zo wel lekker.
Dan is dit een mooi alternatief.

Ben er niet rouwig om, melk heeft mij nooit goed gedaan.
Oh, even toevoeging: Voor de hele familie heeft het nooit wat gedaan, dus zal wel aan het gestel liggen.
Nou ja dat is dan zo...als je lichaam gaat protesteren dan kan je het beter niet eten of drinken, toch?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57705967
ow zeker!!
hier ook nauwelijks koemelk, zelf een koemelkallergie.
Gebruik wel met mate geitenzuivel en kaas.
Maar was gewoon nieuwsgierig.
pi_57716003
quote:
Op zaterdag 29 maart 2008 17:15 schreef Oblivion het volgende:
Is toch wel zooooo lekker!
Maar eens actief gaan zoeken naar verse parmazaanse kaas zonder toevoegingen, als die er überhaupt is...
Dat moest ik ook maar eens maken

En Parmigiano Reggiano.
Oh, and that's a bad miss!
pi_57716487
Echt, hij was lekker gisteren! Damn!
quote:
De kaas die in de regio geproduceerd wordt had al in 1200-1300 de vorm die zij nu nog steeds heeft. In de Decamerone is al een verwijzing naar de kaas te vinden. De zuivelverwerking in die streek moet al een veel langere geschiedenis hebben, wil er dan al zo’n kaas ontstaan zijn. De kaas wordt nog steeds gemaakt volgens het oude recept, met alleen de melk uit de streek, stremsel, vuur en de kunst van het kaasmaken. Andere toevoegingen aan de kaas zijn absoluut niet toegestaan.

Dat is heel mooi!
P_iglet zat goed!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57720452
Vandaag de pastasaus gemaakt, afgezien van kleine hapjes nog niet gegeten. Denk dat ik iets meer ui had moeten gebruiken, maar het resultaat mag er toch wel zijn. Een simpele, maar toch smaakvolle saus...
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_57721099
quote:
Op zondag 30 maart 2008 19:25 schreef The_stranger het volgende:
Vandaag de pastasaus gemaakt, afgezien van kleine hapjes nog niet gegeten. Denk dat ik iets meer ui had moeten gebruiken, maar het resultaat mag er toch wel zijn. Een simpele, maar toch smaakvolle saus...
Leuk dat je 'm gemaakt hebt en dat het bevalt, is ook heel makkelijk in te vriezen, zodat je niet mis grijpt als je 's avonds laat thuis komt.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57722576
Als je veel sojamelk gebruikt, kan je overwegen om een sojamelkmaker aan te schaffen.
Ze zijn vrij prijzig, maar mijn broertje heeft er een bij de kringloop weten te vinden voor ¤ 5,00.
Daar staan ook regelmatig yoghurtmakers trouwens, dat is misschien ook een idee.

Toetjes zelf maken is sowieso wel leuk.
Griesmeelpudding met bessensapsaus bijvoorbeeld.
Of zelfgemaakt ijs uit de ijsmachine (ook regelmatig te vinden bij de kringloop).

Ik heb niet veel verstand van vlees, maar was het niet zo dat aan gehakt van de supermarkt kleurstoffen waren toegevoegd?
Vroeger toen ik nog vlees at, was gehakt namelijk grijs en tegenwoordig rood.
Ook biefstuk en kip zag er toen heel anders uit.
Misschien een idee om daar ook op te letten en je vlees bij een bio- of keurslager te halen?
pi_57722754
Over suikervervangers, veel daarvan zijn idd ook synthetisch enzo. Maar bij sommige biologische winkels kun je ook 'stevia' kopen, das een vloeibare zoetstof uit een of andere plant uit zuid amerika. In nederland mag je het officieel (vanwege idiote europese regels) niet in je eten doen, daarom staat er op de potjes "voor uitwendig gebruik". In zowat de hele wereld wordt dit spul als zoetstof gebruikt..
Maar goed, misschien kan het eens handig zijn!
(:
pi_57722875
quote:
Op zondag 30 maart 2008 20:56 schreef vergeetmewelletje het volgende:
Als je veel sojamelk gebruikt, kan je overwegen om een sojamelkmaker aan te schaffen.
Ze zijn vrij prijzig, maar mijn broertje heeft er een bij de kringloop weten te vinden voor ¤ 5,00.
Daar staan ook regelmatig yoghurtmakers trouwens, dat is misschien ook een idee.

Dat is inderdaad iets om te onthouden mocht het uit de klauwen hier lopen met de sojamelk...
quote:
Toetjes zelf maken is sowieso wel leuk.
Griesmeelpudding met bessensapsaus bijvoorbeeld.
Of zelfgemaakt ijs uit de ijsmachine (ook regelmatig te vinden bij de kringloop).

Heb hier op fok een bal gezien waar je en mee kan over ballen en ijs kan maken...
Denk dat die het wordt!
quote:

Ik heb niet veel verstand van vlees, maar was het niet zo dat aan gehakt van de supermarkt kleurstoffen waren toegevoegd?
Vroeger toen ik nog vlees at, was gehakt namelijk grijs en tegenwoordig rood.
Ook biefstuk en kip zag er toen heel anders uit.
Misschien een idee om daar ook op te letten en je vlees bij een bio- of keurslager te halen?
Dat doe ik inderdaad al, juist omdat het vlees me veel te rood is. (Dacht zelf ook dat het zo hoorde)
Klopt gewoon niet, maar ja een ontwetend mens eet het gewoon.
Ik koop bij vlees bij de Turk, wordt ter plekke gehakt van gemaakt, weet ik ook gelijk wat voor soort vlees erin gaat.
En ben inderdaad vrijdag bij een scharrelslager geweest, bevalt prima!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')