abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  Moderator / Miss SHO vrijdag 28 maart 2008 @ 17:13:26 #26
22592 crew  Ole
pi_57676721
Heb toevallig net zelf ijsjes gemaakt, met vormpjes van de Action.
Lekker hoor, en nog goedkoop ook!
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_57676798
Bouillon trekken:

Schenkel en mergpijp lang in de oven op hoog graden stand flink bruin laten worden.
Boter in de pan, dan uien, knolselderij, halve knoflookbol door midden, ansjovis, prei, wortel, laurierbladen goed laten stoven, dan het vlees en mergpijp erbij... Litertje water erbij... flesje rode wijn erbij...

Staat al lekker te pruttelen.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57676869
quote:
Op vrijdag 28 maart 2008 17:13 schreef Ole het volgende:
Heb toevallig net zelf ijsjes gemaakt, met vormpjes van de Action.
Lekker hoor, en nog goedkoop ook!
Uiteindelijk zullen deze vormpjes zichzelf terug betalen...
Zoonlief is in de hemel...dat is het belangrijkste!

Dus als mensen nog een leuk recept hebben met als ingrediėnt: dixap...
Zou dat kunnen met yoghurt? Krijg je toch een soort van roomijs?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57680581
Nog een idee uitgewerkt:

Soja melk, zit dus niks in en scheutje dixap!
En je hebt: milkshake!

Zonder rotzooi erin, wel natuurlijke suikers maar dat geeft niet zo heel veel...

Hallo CULLERS waar blijven jullie met die overheerlijke recepten???
Kan me niet voorstellen dat er niet from scratch gekookt wordt hier binnen CUL.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57681490
geen idee of het kan ivm het fruit, maar wel lekker en zonder suiker of zooi

fruitcakejes... (zonder toegevoegd vet of suiker)

200gr bloem (ik heb laatst half gewoon, half volkoren gebruikt)
2tl bakpoeder
3 eieren
3 bananen
100gr rozijntjes (ik gebruik meestal blanke rozijnen)
1 appel in kleine stukjes

bananen pureren en met de eieren luchtig kloppen.
bloem en bakpoeder er zo luchtig mogelijk doorroeren.
rozijntjes en appel erbij...
in kleine cakevormpjes doen en bakken op 160 graden, na 45 minuten waren ze hier gaar (originele recept zei 60min)
pi_57681918
Leuk, leuk, leuk en lekker!!!
Bedankt!

Deze gaat het woensdag middag worden, kan hij ze zelf mee maken.

Ik weet ook niet of hij erop reageert, het enige wat ik kan doen is het uitproberen, laten eten en dan afwachten, maar als het een prima recept is gaat ie zo de map in!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  vrijdag 28 maart 2008 @ 21:43:36 #32
140414 Vandaag...
overwegend zonnig
pi_57683018
quote:
Op vrijdag 28 maart 2008 20:22 schreef Oblivion het volgende:
Nog een idee uitgewerkt:

Soja melk, zit dus niks in en scheutje dixap!
En je hebt: milkshake!

Zonder rotzooi erin, wel natuurlijke suikers maar dat geeft niet zo heel veel...

Hallo CULLERS waar blijven jullie met die overheerlijke recepten???
Kan me niet voorstellen dat er niet from scratch gekookt wordt hier binnen CUL.
bananen blenderen met ijsblokjes en een scheutje sojamelk is ook

En misschien kan je zelf cruesli maken voor het ontbijt?
  Moderator / Miss SHO vrijdag 28 maart 2008 @ 21:44:32 #33
22592 crew  Ole
pi_57683051
Je kunt de gepelde, in stukjes gesneden banaan dan ook eerst ff invriezen
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_57683189
quote:
Op vrijdag 28 maart 2008 21:43 schreef Vandaag... het volgende:

[..]

bananen blenderen met ijsblokjes en een scheutje sojamelk is ook

En misschien kan je zelf cruesli maken voor het ontbijt?
Oh, bananen shake? Hmmm, dit opent perspectief...
Aardbeien en bosbessen en en en en en en en en.....
Even goed uitzoeken welke de drukte makers zijn, want dan maakt het niet uit voor hem!

Ik heb eigenlijk nooit naar sojamelk gekeken, vind het een vieze naam...
Maar ben wel mega blij dat het er nu is!

Cruesli? Is toch bijna hetzelfde als muesli?
Want die heb ik van zonnatura, puur natuur, geen troep erin.

Troep= kleur, smaak, conserveermiddel etc etc...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57683330
quote:
Op vrijdag 28 maart 2008 21:44 schreef Ole het volgende:
Je kunt de gepelde, in stukjes gesneden banaan dan ook eerst ff invriezen
Letterlijk en figuurlijk, cool!


Weet je wat ik heb gevonden?
Bananen in de vorm van chips, een beetje zoutig...
Wederom zonder troep! En is best te naggelen.

(Weten jullie ook gelijk dat pa en ma ook meedoen! Geen snoep meer... )
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  vrijdag 28 maart 2008 @ 21:55:02 #36
140414 Vandaag...
overwegend zonnig
pi_57683384
quote:
Op vrijdag 28 maart 2008 21:49 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Cruesli? Is toch bijna hetzelfde als muesli?
Want die heb ik van zonnatura, puur natuur, geen troep erin.

Troep= kleur, smaak, conserveermiddel etc etc...
Ja, is bijna hetzelfde alleen dan krokant gebakken (vaak met honing).
Maar als je al muesli zonder troep hebt hoef je het niet zelf te maken, dat scheelt weer.
pi_57683762
quote:
Op vrijdag 28 maart 2008 21:55 schreef Vandaag... het volgende:

Ja, is bijna hetzelfde alleen dan krokant gebakken (vaak met honing).
Maar als je al muesli zonder troep hebt hoef je het niet zelf te maken, dat scheelt weer.
Maar als ik het zelf zou willen maken, hoe doe ik dat dan?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  vrijdag 28 maart 2008 @ 22:12:16 #38
140414 Vandaag...
overwegend zonnig
pi_57683868
quote:
Op vrijdag 28 maart 2008 22:07 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Maar als ik het zelf zou willen maken, hoe doe ik dat dan?
Ik heb een recept van smulweb geplukt, ik weet niet hoe die uitpakt want mijn oma maakte het zelf, ik niet (lui ). Maar volgens mij zijn die recepten allemaal ongeveer hetzelfde.

Ingrediėnten:

Voor 1 pot van ongeveer 7.5 dl.

- 100 gram havervlokken;

- 100 gram havermout;

- 75 gram grofgehakte pacannoten;

- 50 gram geroosterd sesamzaad;

- 75 gram blanke rozijnen;

- 100 gram heel fijn gesneden gedroogde abrikozen;

- 1/2 dl. walnootolie;

- 1 dl. ahornsiroop (maple sirup)of vloeibare honing;

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 120 graden C.

Bereidingswijze:

- Meng de havervlokken, havermout, pecannoten, sesamzaad, blanke rozijnen en de abrikozen door elkaar en roer er de walnootolie door.

- Spatel de stroop of honing erbij totdat er een kruimelig, kleverig mengsel ontstaat.

- Verdeel dit mengsel over een licht ingevette bakplaat. Laat de cruesli in het midden van de oven in 1.5 uur drogen. Schep het elke 15 minuten om zodat het gelijkmatig lichtbruin en krokant wordt.
pi_57683965
Thank U very much!

Dat ziet er lekker uit!
Ga ik gewoon een keer doen!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zaterdag 29 maart 2008 @ 00:48:01 #40
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_57688141
Ik zou het sesamzaad skippen want dat geeft nogal een overheersende smaak en dat vinden veel kids niet lekker (idee van vogelvoer eten, zo noemden wij die sesamcrisps altijd).
In plaats daarvan amandelschaafsel erdoor (grote zak bij de Makro/Sligro/Turkse supermarkt).
Verder is het handig om ongezwavelde abrikozen te gebruiken, hebben ze bij biologische- of natuurvoedingswinkels en bij De Tuinen.
Je kunt de cruesli ook veranderen in meeneembare snackrepen door de cruesli aan elkaar te plakken. Dit kan met chocolade (zit even te denken hoe dit kan zonder suiker of zoetstoffen...), honing of iets anders wat het bindt met elkaar.
Nigella Lwason heeft ook veel recepten trouwens waarin ze heel puur kookt, dus gewoon echte roomboter, stukken vlees met vet en volle granen, misschien eens checken?
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_57688346
Kippie! Alles goed met je?

Snackrepen, hmmmm
Naha, geen chocolade meer... Duurt 3/4 dagen voordat dat uit zijn systeem is.
Ook de biologische, ook die met vanille gezoet, ook die, ook die....helaas...

Nigella...oh ja, goede tip!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zaterdag 29 maart 2008 @ 01:15:08 #42
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_57688841
Alles zeker prima met kip En met jou?

I.p.v. chocolade kun je ook carobe (lijkt een beetje op chocolade qua smaak) gebruiken, is even wennen maar ik moet zeggen dat ik het op zijn tijd wel erg lekker vind.

Geraffineerde suikers mogen niet begrijp ik, maar suikers uit groenten en (matig uit) fruit wel toch?
Waarom mogen natuurlijke smaak-, kleur- en conserveermiddelen niet eigenlijk? Denk aan kleur door bietensap, smaak door gedroogde tomaatjes, conservering door pekelen, in zuur leggen en andere betere voorbeelden.
Ik ga er even over nadenken wat leuke receptjes zijn.
Heb morgen de hele dag een congres over niet aangeboren hersenletsel dus als er saaie lezingen zijn heb ik in ieder geval wat te doen
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_57689162
Ja met mij gaat het ook goed!

Carobe....heb ik een pot van staan, is gezoet met vanille, en gaat totaal niet.
1 Broodje is genoeg voor een hele middag zwaar klote gedrag.

Omdat natuurlijke kleur-, smaak- en conserveringsmiddelen (sommige dan) ook drukte en agressie opwekken.
Dat is wat er nu uitgezocht moet worden. Alles proberen en maar kijken naar de reactie.
Drukte is wel okay in het weekend, maar niet op school.
Godzijdank ziet hij het zelf wel als je hem erop wijst, het probleem is dat hij het niet zelf kan stoppen. .
Kom maar op met die recepten, want het klinkt zo gek nog niet...

Pasta saus en bouillon zijn klaar voor de vriezer!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57692250
Even een kort vraagje over de pasta saus in de OP. Als je het zonder gehakt wilt maken, verder wel precies zo maken als beschreven? En met tomaten stapelen, bedoel je (SHE) daarmee echt de bodem bedekken met hele tomaten, en eventueel de rest er gewoon bovenop (soort van piramide), of moet je nog wat met de tomaten doen? (snijden, ontvellen etc)
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_57692402
Appelmoes kan je natuurlijk ook zelf maken.
Gewoon goudreinetten met een beetje water opzetten en zacht laten worden.
Daarna in de keukenmachine en je hebt een heerlijke appelmoes.
Helemaal niet nodig om daar suiker in te doen, kaneel kan eventueel wel.

Heerlijk en gezond met rode kool, of een jacht- of bonenschotel.

Je weet al hoe je zelf frietjes moet maken?
klik (sorry voor de Comic Sans)
pi_57692438
Op Odin kan je ook veel recepten from scratch vinden.
pi_57693084
quote:
Op zaterdag 29 maart 2008 10:53 schreef The_stranger het volgende:
Even een kort vraagje over de pasta saus in de OP. Als je het zonder gehakt wilt maken, verder wel precies zo maken als beschreven? En met tomaten stapelen, bedoel je (SHE) daarmee echt de bodem bedekken met hele tomaten, en eventueel de rest er gewoon bovenop (soort van piramide), of moet je nog wat met de tomaten doen? (snijden, ontvellen etc)
Ik ontdoe ze wel van het kroontje, dan maak je een v'tje.
Gewoon erop leggen en dan als je gaat kijken na een paar uur, dan de velletjes weg halen...

Velletjes...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57693108
quote:
Op zaterdag 29 maart 2008 11:03 schreef vergeetmewelletje het volgende:
Appelmoes kan je natuurlijk ook zelf maken.
Gewoon goudreinetten met een beetje water opzetten en zacht laten worden.
Daarna in de keukenmachine en je hebt een heerlijke appelmoes.
Helemaal niet nodig om daar suiker in te doen, kaneel kan eventueel wel.

Heerlijk en gezond met rode kool, of een jacht- of bonenschotel.

Je weet al hoe je zelf frietjes moet maken?
klik (sorry voor de Comic Sans)


Dat doe ik allemaal ook al!
Erg lekker!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57693151
quote:
Op zaterdag 29 maart 2008 11:06 schreef vergeetmewelletje het volgende:
Op Odin kan je ook veel recepten from scratch vinden.
Gebookmarked!
Mooie overzichtelijke site!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57693344
quote:
Op zaterdag 29 maart 2008 11:46 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Ik ontdoe ze wel van het kroontje, dan maak je een v'tje.
Gewoon erop leggen en dan als je gaat kijken na een paar uur, dan de velletjes weg halen...

Velletjes...
Kroontjes lijkt me duidelijk, zag me echter geen hele tomaten gaan stapelen

Morgen maar eens aan de slag dan, so much to cook, so little time..
quote:
Op zaterdag 29 maart 2008 11:03 schreef vergeetmewelletje het volgende:
Appelmoes kan je natuurlijk ook zelf maken.
Gewoon goudreinetten met een beetje water opzetten en zacht laten worden.
Daarna in de keukenmachine en je hebt een heerlijke appelmoes.
Helemaal niet nodig om daar suiker in te doen, kaneel kan eventueel wel.

Heerlijk en gezond met rode kool, of een jacht- of bonenschotel.
Sweet memories.. mijn moeder naar de lokale boer een flinke zak appels halen, flink koken en na een tijdje mocht een kleine the_stranger de brij door een soort van draaizeef halen voor de lekkerste appelmoes ooit
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')