quote:Echte basissaus voor je pasta, maar ook krankzinnig als ondergrond voor je pizza:
1 pond rundergehakt
2 uien ( gesnipperd )
2 chili pepers; snijden, ontlijsten
1 glas rode wijn
4 laurierblaadjes
2 theelepeltjes italiaanse kruiden of gedroogde basilicum
1 lepel zeezout
5 tenen knoflook
kilo tomaten ( ietsje meer is best )
pers de knof in een bakje, zout erbij en goed roeren/opwrijven
Doe olijfolie in de pan en laat heet worden; draai dan vuur laag en doe de uien erin
LAAT 30 MIN LANGZAAM FRUITEN
( ja echt? ja..echt )
Na die 30 minuten doe je de chili's erbij. Nu binden de capsiden van de pepers zich aan de uien en dat is een grappig en gezond chemisch proces. Je zult niets meer van de pepers voelen.
Na 10 minuutjes zachtjes bakken doe je het gehakt erbij; rullen
Als gehakt gaar is, mag de knof+zout erbij. Daarna de kruiden
Goed doorroeren en dan de tomaten stapelen. Let op; vuur moet op standje stoof blijven
Zorg voor een grote stoofpan!
Daartussen frummel je de laurier en je wacht tot de tomaten al iets zachter worden.
Dan gaat de wijn erbij
met rust laten en na een uur of 3 weer eens kijken.
Als het goed is zie je geen spoortje vet meer; door het stoofproces hebben de vetten zich aan de tomaten gebonden en dus heb je die voedzame en vitaminerijke saus.
Als er geen vet meer op de saus ligt en alle tomaten zijn verdwenen en de saus een mooie rode kleur heeft; is het klaar.
De saus kun je invriezen en weken bewaren,
Lekker over pasta; of als basis saus voor je pizza
Dan zou ik toch echt alle rotzooi uit het eten knallen...was het nu niet zo moeilijk geweest...quote:Op woensdag 26 maart 2008 23:02 schreef RemcoDelft het volgende:
To create a cake from scratch, you'll first have to create the universe...
Nou vertel dan maar eens.quote:Op donderdag 27 maart 2008 13:38 schreef vergeetmewelletje het volgende:
Mosterd kan je heel eenvoudig zelf maken, net als suikervrije jam.
dit boek omvat ( volgens bol danquote:Smikkelen & smullen Anne Marie Reuzenaar
kookboek voor kinderen met voedselallergieen
bol.com prijs: ¤ 16,50
2 werkdagen
Paperback | 160 Pagina's | Kosmos Uitgevers
ISBN10: 9021541866 | ISBN13: 9789021541860
quote:Op donderdag 27 maart 2008 13:47 schreef littledrummergirl het volgende:
misschien dat zoiets helpen?
dit boek omvat ( volgens bol dan) verschillende allergieën, voedselintolleranties en nog meer van dat soort dingen
quote:Bedankt voor uw bestelling.
haha dat is snelquote:Op donderdag 27 maart 2008 14:03 schreef Oblivion het volgende:
[..]
[..]
Die komt binnen 2 werkdagen binnen!
Bedankt voor de tip.
'kee.quote:
Ja hoor, hij mag aardappels...quote:Op donderdag 27 maart 2008 20:23 schreef Ole het volgende:
Mag hij wel aardappels?
of ms pannenkoeken met banaan/appel?
Uiteindelijk zullen deze vormpjes zichzelf terug betalen...quote:Op vrijdag 28 maart 2008 17:13 schreef Ole het volgende:
Heb toevallig net zelf ijsjes gemaakt, met vormpjes van de Action.
Lekker hoor, en nog goedkoop ook!
bananen blenderen met ijsblokjes en een scheutje sojamelk is ookquote:Op vrijdag 28 maart 2008 20:22 schreef Oblivion het volgende:
Nog een idee uitgewerkt:
Soja melk, zit dus niks in en scheutje dixap!
En je hebt: milkshake!![]()
Zonder rotzooi erin, wel natuurlijke suikers maar dat geeft niet zo heel veel...
Hallo CULLERS waar blijven jullie met die overheerlijke recepten???
Kan me niet voorstellen dat er niet from scratch gekookt wordt hier binnen CUL.
Oh, bananen shake? Hmmm, dit opent perspectief...quote:Op vrijdag 28 maart 2008 21:43 schreef Vandaag... het volgende:
[..]
bananen blenderen met ijsblokjes en een scheutje sojamelk is ook![]()
En misschien kan je zelf cruesli maken voor het ontbijt?
Letterlijk en figuurlijk, cool!quote:Op vrijdag 28 maart 2008 21:44 schreef Ole het volgende:
Je kunt de gepelde, in stukjes gesneden banaan dan ook eerst ff invriezen
Ja, is bijna hetzelfde alleen dan krokant gebakken (vaak met honing).quote:Op vrijdag 28 maart 2008 21:49 schreef Oblivion het volgende:
[..]
Cruesli? Is toch bijna hetzelfde als muesli?
Want die heb ik van zonnatura, puur natuur, geen troep erin.
Troep= kleur, smaak, conserveermiddel etc etc...
Maar als ik het zelf zou willen maken, hoe doe ik dat dan?quote:Op vrijdag 28 maart 2008 21:55 schreef Vandaag... het volgende:
Ja, is bijna hetzelfde alleen dan krokant gebakken (vaak met honing).
Maar als je al muesli zonder troep hebt hoef je het niet zelf te maken, dat scheelt weer.
Ik heb een recept van smulweb geplukt, ik weet niet hoe die uitpakt want mijn oma maakte het zelf, ik niet (luiquote:Op vrijdag 28 maart 2008 22:07 schreef Oblivion het volgende:
[..]
Maar als ik het zelf zou willen maken, hoe doe ik dat dan?
Ik ontdoe ze wel van het kroontje, dan maak je een v'tje.quote:Op zaterdag 29 maart 2008 10:53 schreef The_stranger het volgende:
Even een kort vraagje over de pasta saus in de OP. Als je het zonder gehakt wilt maken, verder wel precies zo maken als beschreven? En met tomaten stapelen, bedoel je (SHE) daarmee echt de bodem bedekken met hele tomaten, en eventueel de rest er gewoon bovenop (soort van piramide), of moet je nog wat met de tomaten doen? (snijden, ontvellen etc)
quote:Op zaterdag 29 maart 2008 11:03 schreef vergeetmewelletje het volgende:
Appelmoes kan je natuurlijk ook zelf maken.
Gewoon goudreinetten met een beetje water opzetten en zacht laten worden.
Daarna in de keukenmachine en je hebt een heerlijke appelmoes.
Helemaal niet nodig om daar suiker in te doen, kaneel kan eventueel wel.
Heerlijk en gezond met rode kool, of een jacht- of bonenschotel.
Je weet al hoe je zelf frietjes moet maken?
klik (sorry voor de Comic Sans)
Gebookmarked!quote:Op zaterdag 29 maart 2008 11:06 schreef vergeetmewelletje het volgende:
Op Odin kan je ook veel recepten from scratch vinden.
Kroontjes lijkt me duidelijk, zag me echter geen hele tomaten gaan stapelenquote:Op zaterdag 29 maart 2008 11:46 schreef Oblivion het volgende:
[..]
Ik ontdoe ze wel van het kroontje, dan maak je een v'tje.
Gewoon erop leggen en dan als je gaat kijken na een paar uur, dan de velletjes weg halen...
Velletjes...
Sweet memories.. mijn moeder naar de lokale boer een flinke zak appels halen, flink koken en na een tijdje mocht een kleine the_stranger de brij door een soort van draaizeef halen voor de lekkerste appelmoes ooitquote:Op zaterdag 29 maart 2008 11:03 schreef vergeetmewelletje het volgende:
Appelmoes kan je natuurlijk ook zelf maken.
Gewoon goudreinetten met een beetje water opzetten en zacht laten worden.
Daarna in de keukenmachine en je hebt een heerlijke appelmoes.
Helemaal niet nodig om daar suiker in te doen, kaneel kan eventueel wel.
Heerlijk en gezond met rode kool, of een jacht- of bonenschotel.
Met plaatjes.quote:Op zaterdag 29 maart 2008 11:59 schreef The_stranger het volgende:
[..]
Kroontjes lijkt me duidelijk, zag me echter geen hele tomaten gaan stapelen
Morgen maar eens aan de slag dan, so much to cook, so little time..
Wat een goede plaatjes!quote:Op zaterdag 29 maart 2008 12:18 schreef Oblivion het volgende:
[..]
Met plaatjes.
Wel met gehakt en hele tomaten!
sojamelk is al vrij zoet van zichzelf (al neem ik aan dat je de versie zonder zout en suiker gebruikt) dus misschien kun je ook zonder diksap proberen.quote:Op zaterdag 29 maart 2008 17:15 schreef Oblivion het volgende:
Net sojamelk, aardbeien, halve banaan, dixap en ijsklontjes.
Maar eens actief gaan zoeken naar verse parmazaanse kaas zonder toevoegingen, als die er überhaupt is...
quote:Op zaterdag 29 maart 2008 20:18 schreef p_iglet het volgende:
[..]
sojamelk is al vrij zoet van zichzelf (al neem ik aan dat je de versie zonder zout en suiker gebruikt) dus misschien kun je ook zonder diksap proberen.
rijstemelk kan ook nog, smaakt ook weer anders.
Ah cool, zat daar vanmiddag al te denken!quote:
parmazaanse kaas aan 1 stuk is als het goed is zonder toevoegingen. Kun je mooi raspen met je nieuwe rasp
geen idee, vind die van zonnatura te duur... die is duurder als die van alpro.. dus gebruik die van alpro, die vind ik zelfs de zonder suiker variant iets zoetig.quote:Op zaterdag 29 maart 2008 20:30 schreef Oblivion het volgende:
Hmmm, daar werd anders over gedacht hier in huis...Allemaal zure gezichtjes.
Ik heb die van Zonnatura meegenomen, is dat misschien een verschil?
[..]
Ah cool, zat daar vanmiddag al te denken!
En alpro koop je waar...?quote:Op zaterdag 29 maart 2008 20:45 schreef p_iglet het volgende:
[..]
geen idee, vind die van zonnatura te duur... die is duurder als die van alpro.. dus gebruik die van alpro, die vind ik zelfs de zonder suiker variant iets zoetig.
Ik zie regelmatig alpro spul in de supermarkt... Van yoghurt tot melkspul...quote:Op zaterdag 29 maart 2008 20:47 schreef Oblivion het volgende:
[..]
En alpro koop je waar...?
Zitten verder geen rare dingen in?
Ja, maar welke supermarkt?quote:Op zaterdag 29 maart 2008 20:53 schreef The_stranger het volgende:
[..]
Ik zie regelmatig alpro spul in de supermarkt... Van yoghurt tot melkspul...
Okay, thanks voor de tip!quote:Op zaterdag 29 maart 2008 21:08 schreef p_iglet het volgende:
alle supermarkten, de jumbo heeft het iig goedkoop...ze hebben rode pakken zonder suiker en zout toegevoegd, en blauwe pakken met suiker. Het staat bij de houdbare melk
Ik drink al sinds mijn zwangerschap geen melk meer, kocht het wel altijd.quote:Op zaterdag 29 maart 2008 21:13 schreef p_iglet het volgende:
wat is trouwens de reden om voor sojamelk te kiezen?
ik lees nergens dat hij geen melk mag, waarom dan soja ipv gewoon halfvolle melk?
Dat moest ik ook maar eens makenquote:Op zaterdag 29 maart 2008 17:15 schreef Oblivion het volgende:
Is toch wel zooooo lekker!![]()
Maar eens actief gaan zoeken naar verse parmazaanse kaas zonder toevoegingen, als die er überhaupt is...
quote:De kaas die in de regio geproduceerd wordt had al in 1200-1300 de vorm die zij nu nog steeds heeft. In de Decamerone is al een verwijzing naar de kaas te vinden. De zuivelverwerking in die streek moet al een veel langere geschiedenis hebben, wil er dan al zo’n kaas ontstaan zijn. De kaas wordt nog steeds gemaakt volgens het oude recept, met alleen de melk uit de streek, stremsel, vuur en de kunst van het kaasmaken. Andere toevoegingen aan de kaas zijn absoluut niet toegestaan.
Leuk dat je 'm gemaakt hebt en dat het bevalt, is ook heel makkelijk in te vriezen, zodat je niet mis grijpt als je 's avonds laat thuis komt.quote:Op zondag 30 maart 2008 19:25 schreef The_stranger het volgende:
Vandaag de pastasaus gemaakt, afgezien van kleine hapjes nog niet gegeten. Denk dat ik iets meer ui had moeten gebruiken, maar het resultaat mag er toch wel zijn. Een simpele, maar toch smaakvolle saus...
quote:Op zondag 30 maart 2008 20:56 schreef vergeetmewelletje het volgende:
Als je veel sojamelk gebruikt, kan je overwegen om een sojamelkmaker aan te schaffen.
Ze zijn vrij prijzig, maar mijn broertje heeft er een bij de kringloop weten te vinden voor ¤ 5,00.
Daar staan ook regelmatig yoghurtmakers trouwens, dat is misschien ook een idee.
quote:Toetjes zelf maken is sowieso wel leuk.
Griesmeelpudding met bessensapsaus bijvoorbeeld.
Of zelfgemaakt ijs uit de ijsmachine (ook regelmatig te vinden bij de kringloop).
Dat doe ik inderdaad al, juist omdat het vlees me veel te rood is. (Dacht zelf ook dat het zo hoorde)quote:
Ik heb niet veel verstand van vlees, maar was het niet zo dat aan gehakt van de supermarkt kleurstoffen waren toegevoegd?
Vroeger toen ik nog vlees at, was gehakt namelijk grijs en tegenwoordig rood.
Ook biefstuk en kip zag er toen heel anders uit.
Misschien een idee om daar ook op te letten en je vlees bij een bio- of keurslager te halen?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |