abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_57635132
Wij zijn er na jaren achter gekomen dat onze zoon (7) extreem reageert op kleurstoffen, suikers en conserveringsmiddelen.

Heel blij dat dit eindelijk een beetje rust geeft, maar....
Het eten wat hier nu gemaakt moet worden is from scratch, helemaal terug naar basic dus...
Dus vleeswaren er al uit gedaan, zijn pil kleurstof vrij te laten maken, reform pindakaas op zijn broodje te smeren en basic maaltijden aan te bieden.

Aangezien dat dit het dus gaat worden wilde ik vragen of jullie mee willen denken voor het ontbijt, lunch en diner recepten te verzinnen, te posten....alles wat maar in zijn straatje past.
Zolang het maar bijna vanaf de grondstof opgebouwd kan worden.
Krijg binnenkort een sapcentrifuge, dus die moet ook ingewijd worden.

Wat absoluut verboden is, suiker, chocolade, alles wat maar enigszins azo-kleurstoffen en conserveringsmiddelen, vanille, MSG, aroma's bevat....(ook de natuurlijke kleurstoffen gaan niet)
Zoetstoffen gaan ook helaas niet zo best.
Er zijn een aantal fruit en groenten soorten die ook drukte veroorzaken, maar dat is te overzien.

Het gaat een lange weg voor hem worden, maar kan het een beetje verzachten door hem veel verschillende dingen aan te bieden.
Elke dag pindakaas op zijn brood komt op een gegeven moment ook zijn strotje uit.

Tijd om creatief te worden...
En natuurlijk krijgen jullie te horen of het werkt of niet.

Van SHE:

Heb 'm alleen zonder gehakt gemaakt en dat werkte goed voor zoonlief.
quote:
Echte basissaus voor je pasta, maar ook krankzinnig als ondergrond voor je pizza:

1 pond rundergehakt
2 uien ( gesnipperd )
2 chili pepers; snijden, ontlijsten
1 glas rode wijn
4 laurierblaadjes
2 theelepeltjes italiaanse kruiden of gedroogde basilicum
1 lepel zeezout
5 tenen knoflook
kilo tomaten ( ietsje meer is best )

pers de knof in een bakje, zout erbij en goed roeren/opwrijven
Doe olijfolie in de pan en laat heet worden; draai dan vuur laag en doe de uien erin
LAAT 30 MIN LANGZAAM FRUITEN

( ja echt? ja..echt )


Na die 30 minuten doe je de chili's erbij. Nu binden de capsiden van de pepers zich aan de uien en dat is een grappig en gezond chemisch proces. Je zult niets meer van de pepers voelen.
Na 10 minuutjes zachtjes bakken doe je het gehakt erbij; rullen
Als gehakt gaar is, mag de knof+zout erbij. Daarna de kruiden

Goed doorroeren en dan de tomaten stapelen. Let op; vuur moet op standje stoof blijven
Zorg voor een grote stoofpan!
Daartussen frummel je de laurier en je wacht tot de tomaten al iets zachter worden.
Dan gaat de wijn erbij

met rust laten en na een uur of 3 weer eens kijken.
Als het goed is zie je geen spoortje vet meer; door het stoofproces hebben de vetten zich aan de tomaten gebonden en dus heb je die voedzame en vitaminerijke saus.


Als er geen vet meer op de saus ligt en alle tomaten zijn verdwenen en de saus een mooie rode kleur heeft; is het klaar.
De saus kun je invriezen en weken bewaren,

Lekker over pasta; of als basis saus voor je pizza
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  Boks-Chick woensdag 26 maart 2008 @ 22:45:02 #2
118131 BrandX
BoksChick & CoffeeAddict
pi_57635544
Als ik het goed lees mag hij wel ei? daar kan je een hoop mee doen?
wat simpele dingen waar je misschien zelf al aan gedacht hebt :

brood met gebakken of gekookt ei, varierend met komkommer of tomaat
je hebt in die reformshops ook van die jam zonder suiker en toegevoegde geur, kleur en smaakstoffen
rijstwafels ipv brood, met daarom plakjes appel/peer/banaan

als diner aardappel omelet, lekker op smaak gemaakt met specerijen
uberhaupt boerenomelet met diverse verse groenten

ben verder niet zo'n keukenwonder, maar goed, alle ideetjes helpen en zulks. Heel veel succes verder, lijkt me lastig
lolwut
pi_57635852
Dank je wel.
Alle beetjes helpen inderdaad, en eieren mag hij wel...
Moet alleen met sommige dingen rekening houden, zoals na 5 uur geen fruit meer enzo, maar daar komen we ook wel uit.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  woensdag 26 maart 2008 @ 23:02:22 #4
29444 RemcoDelft
4 8 15 16 23 42
pi_57636167
To create a cake from scratch, you'll first have to create the universe...
censuur :O
pi_57636283
quote:
Op woensdag 26 maart 2008 23:02 schreef RemcoDelft het volgende:
To create a cake from scratch, you'll first have to create the universe...
Dan zou ik toch echt alle rotzooi uit het eten knallen...was het nu niet zo moeilijk geweest...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57637796
Goede aanschaf die sapcentifuge, heb er sinds een aantal maanden 1 en ben er helemaal verzot op.
Je klem kopen op de markt aan groenten en fruit die je door het ding heen kan jetsen
Het laatste nieuwe wat ik erin heb gepropt was een watermeloen, dat sap is echt heerlijk en dorstlessend, niet te zoet en ook niet te waterig

Appelsap is ook verrukkelijk, ik verwijder alleen even het steeltje, voor de rest gaat het hele ding met schil, klokhuis en al door het apparaat

De groentesappen zoals bijv wortelsap, tomatensap vind ik persoonlijk alleen echt lekker met een scheutje wodka en wat tabasco, maar dat is dan weer niet zo geschikt voor een kind
pi_57640732
Ik zie er ook erg naar uit dat ding in mijn keuken te hebben staan.
Ben ook heel benieuwd wat ik er allemaal in kan doen...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57642282
From Scratch koken, dat is het echte werk, klasse.
Ook aan te bevelen als je niks mankeert en dat zo wilt houden. :-)

Maar daar helpen geen losse recepten aan.
Je zal gewoon moeten leren koken, te beginnen bij de basics.
Bouillon, omelet, sauzen, groentebereidingen, etc.
Alles kan je from scratch maken!
pi_57645246
Dat kan ik al, het ontbreek me alleen aan inspiratie. Lekkere recepten.
Ideeën, combinaties waar ik zelf gewoonweg niet op kom, omdat ik aan die basics blijf plakken...

Hmmm... :-) ?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57646228
Net zelf mayonaise gemaakt.

2 Dooiers.
Mosterd. (waar dan wel weer helaas een E nummer in verwerkt zit.. )
Limoensap. (of citroensap)
Door elkaar roeren.
En dan langzaamaan zonnebloemolie erbij gieten tot dat het een mooie substantie is.
Beetje zout erbij...

Jammie!

Staat al klaar voor vanavond!

Vragen: Waar zou je dan mosterd mee kunnen vervangen?
Kan dat uberhaupt?
Iemand suggesties?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57646471
Mosterd kan je heel eenvoudig zelf maken, net als suikervrije jam.
pi_57646569
quote:
Op donderdag 27 maart 2008 13:38 schreef vergeetmewelletje het volgende:
Mosterd kan je heel eenvoudig zelf maken, net als suikervrije jam.
Nou vertel dan maar eens.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57646670
misschien dat zoiets helpen?
quote:
Smikkelen & smullen Anne Marie Reuzenaar
kookboek voor kinderen met voedselallergieen


bol.com prijs: ¤ 16,50

2 werkdagen
Paperback | 160 Pagina's | Kosmos Uitgevers
ISBN10: 9021541866 | ISBN13: 9789021541860
dit boek omvat ( volgens bol dan ) verschillende allergieën, voedselintolleranties en nog meer van dat soort dingen
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_57646972
quote:
Op donderdag 27 maart 2008 13:47 schreef littledrummergirl het volgende:
misschien dat zoiets helpen?

dit boek omvat ( volgens bol dan ) verschillende allergieën, voedselintolleranties en nog meer van dat soort dingen
quote:
Bedankt voor uw bestelling.


Die komt binnen 2 werkdagen binnen!
Bedankt voor de tip.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57647086
quote:
Op donderdag 27 maart 2008 14:03 schreef Oblivion het volgende:

[..]


[..]



Die komt binnen 2 werkdagen binnen!
Bedankt voor de tip.
haha dat is snel succes ermee!
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_57647813
quote:
Op donderdag 27 maart 2008 13:42 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Nou vertel dan maar eens.
'kee.

mosterd
Je kan de zaden na het weken malen in een keukenmachine: hoe fijner hoe scherper.
Beter nog is om de zaden voor het weken te malen.
De scherpte wordt ook bepaald door de verhouding water / azijn: hoe meer water, hoe scherper.

Jam zonder suiker of geleermiddel (Marmello is pectine)
Er bestaat ook suikervrije geleersuiker.
Nadeel van het niet gebruiken van suikers is dat de jam minder lang houdbaar is.
pi_57648213
Okay, aan de mosterd kan ik alleen geen suiker toevoegen. Dus dat wordt putsen, maar dat geeft niet...
Gewoon uitproberen!
En wat is geleerpoeder? Verder dan dat het van dieren is gemaakt (wat niet erg is) kom ik niet...
Ah toch gevonden: http://nl.wikipedia.org/wiki/Pectine Dit is de plantaardige variant.
Hmm, is wel een E nummer, maar niet een verkeerde... (hopelijk)

Marmello heb ik gebookmarked!

Dank je wel.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57648457
You're welcome.
En er hoeft geen suiker in mosterd hoor, is een extraatje wat je voor de smaak in de mosterd kan doen.
Net als honing, mierikswortel of koriander.
pi_57652601
Zwarteoogbonensoep: (met dank aan mijn lieve, lieve buuf...)

Bonen weken (24 uur van te voren, maar dat hoeft bij deze niet, zijn vrij klein)
Bonen koken...

Echte boter in de pan, dan uitje gesnipperd erbij...
Knoflookje...
Dan een eetlepel tomatenpuree...
Goed laten bakken voor even.
Ondertussen je waterkoker aanzetten met liter water.
Komijnpoeder en korianderpoeder erbij in doen... (Het prutje)
Dan water erbij in.
Bonen en dan nog even flink doorkoken.
Zout en peper naar smaak erbij doen.

Platte peterselie fijnhakken en 5 minuten voor het vuur uitgaat erbij doen.
Vuur uit...
5 Minuten laten staan!

Klaar...

Dit kan ook klaargemaakt worden met draadjes vlees. Ook erg lekker!
Volgende keer maak ik 'm klaar met zelf getrokken runderbouillon.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  Moderator / Miss SHO donderdag 27 maart 2008 @ 20:23:19 #20
22592 crew  Ole
pi_57655849
Mag hij wel aardappels?
of ms pannenkoeken met banaan/appel?
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_57657201
quote:
Op donderdag 27 maart 2008 20:23 schreef Ole het volgende:
Mag hij wel aardappels?
of ms pannenkoeken met banaan/appel?
Ja hoor, hij mag aardappels...
We moeten alleen oppassen met teveel soorten fruit ineens, daar zitten salycilaten in die druk gedrag (en niet te stoppen) opwekken.

En oh, ik heb een kind wat dus niet houdt van pannekoeken en poffertjes.
Hij is wel gek op zalm, hollandse garnalen, bijna alle soorten vis.
Bijna alle soorten vlees, worst alleen ja die worden nog wel eens vol geduwd met rotzooi...
Dan maak ik een worst op een stokje...
Alleen draadjesvlees krijgt hij niet weg, nou dat hoeft dan toch niet...

Morgen ga ik runderbouillon maken zoals ik 'm van piet heb geleerd en dan invriezen, vast een voorraad aanleggen.
En die pasta-basis saus.
Zodat je met sommige recepten niet misgrijpt.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  Moderator / Miss SHO donderdag 27 maart 2008 @ 21:08:55 #22
22592 crew  Ole
pi_57657318
vind ik niet zo gek hoor, dat een kind van 7 geen draadjesvlees lust

bouillon en pastasaus is idd handig!
En garnalen, wokken met groenten en dan met rijst.. Alleen even kijken hoe je daar smaak aan geeft
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_57657785
Misschien met een lekkere eigen gemaakte visbouillon...
En wat andere kruiden, heb er genoeg in de la liggen!

Morgen dan ook maar gelijk maken....
Goed idee Ole! Rijst heeft ie wat moeite mee, maar dat krijg ik er meestal wel in...

Bedankt!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  Moderator / Miss SHO donderdag 27 maart 2008 @ 21:26:46 #24
22592 crew  Ole
pi_57657964
Anders wok je met beetje pasta of stukjes aardappel. Kan met garnalen of zalm allemaal
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_57676677


Voor zelfgemaakte ijsjes.... (van Lékué)
Kost wat, maar dan heb je ook wat, ze liggen al te chillen...

En vandaag kaas gescoord!
Zonder spul erin...
Geen reactie op gehad.

Ook een ambachtelijk gemaakte saucijzenbroodje, net gegeten en de ramen vliegen er hier bijna uit...
Maar gelukkig geen agressie...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  Moderator / Miss SHO vrijdag 28 maart 2008 @ 17:13:26 #26
22592 crew  Ole
pi_57676721
Heb toevallig net zelf ijsjes gemaakt, met vormpjes van de Action.
Lekker hoor, en nog goedkoop ook!
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_57676798
Bouillon trekken:

Schenkel en mergpijp lang in de oven op hoog graden stand flink bruin laten worden.
Boter in de pan, dan uien, knolselderij, halve knoflookbol door midden, ansjovis, prei, wortel, laurierbladen goed laten stoven, dan het vlees en mergpijp erbij... Litertje water erbij... flesje rode wijn erbij...

Staat al lekker te pruttelen.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57676869
quote:
Op vrijdag 28 maart 2008 17:13 schreef Ole het volgende:
Heb toevallig net zelf ijsjes gemaakt, met vormpjes van de Action.
Lekker hoor, en nog goedkoop ook!
Uiteindelijk zullen deze vormpjes zichzelf terug betalen...
Zoonlief is in de hemel...dat is het belangrijkste!

Dus als mensen nog een leuk recept hebben met als ingrediënt: dixap...
Zou dat kunnen met yoghurt? Krijg je toch een soort van roomijs?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57680581
Nog een idee uitgewerkt:

Soja melk, zit dus niks in en scheutje dixap!
En je hebt: milkshake!

Zonder rotzooi erin, wel natuurlijke suikers maar dat geeft niet zo heel veel...

Hallo CULLERS waar blijven jullie met die overheerlijke recepten???
Kan me niet voorstellen dat er niet from scratch gekookt wordt hier binnen CUL.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57681490
geen idee of het kan ivm het fruit, maar wel lekker en zonder suiker of zooi

fruitcakejes... (zonder toegevoegd vet of suiker)

200gr bloem (ik heb laatst half gewoon, half volkoren gebruikt)
2tl bakpoeder
3 eieren
3 bananen
100gr rozijntjes (ik gebruik meestal blanke rozijnen)
1 appel in kleine stukjes

bananen pureren en met de eieren luchtig kloppen.
bloem en bakpoeder er zo luchtig mogelijk doorroeren.
rozijntjes en appel erbij...
in kleine cakevormpjes doen en bakken op 160 graden, na 45 minuten waren ze hier gaar (originele recept zei 60min)
pi_57681918
Leuk, leuk, leuk en lekker!!!
Bedankt!

Deze gaat het woensdag middag worden, kan hij ze zelf mee maken.

Ik weet ook niet of hij erop reageert, het enige wat ik kan doen is het uitproberen, laten eten en dan afwachten, maar als het een prima recept is gaat ie zo de map in!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  vrijdag 28 maart 2008 @ 21:43:36 #32
140414 Vandaag...
overwegend zonnig
pi_57683018
quote:
Op vrijdag 28 maart 2008 20:22 schreef Oblivion het volgende:
Nog een idee uitgewerkt:

Soja melk, zit dus niks in en scheutje dixap!
En je hebt: milkshake!

Zonder rotzooi erin, wel natuurlijke suikers maar dat geeft niet zo heel veel...

Hallo CULLERS waar blijven jullie met die overheerlijke recepten???
Kan me niet voorstellen dat er niet from scratch gekookt wordt hier binnen CUL.
bananen blenderen met ijsblokjes en een scheutje sojamelk is ook

En misschien kan je zelf cruesli maken voor het ontbijt?
  Moderator / Miss SHO vrijdag 28 maart 2008 @ 21:44:32 #33
22592 crew  Ole
pi_57683051
Je kunt de gepelde, in stukjes gesneden banaan dan ook eerst ff invriezen
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_57683189
quote:
Op vrijdag 28 maart 2008 21:43 schreef Vandaag... het volgende:

[..]

bananen blenderen met ijsblokjes en een scheutje sojamelk is ook

En misschien kan je zelf cruesli maken voor het ontbijt?
Oh, bananen shake? Hmmm, dit opent perspectief...
Aardbeien en bosbessen en en en en en en en en.....
Even goed uitzoeken welke de drukte makers zijn, want dan maakt het niet uit voor hem!

Ik heb eigenlijk nooit naar sojamelk gekeken, vind het een vieze naam...
Maar ben wel mega blij dat het er nu is!

Cruesli? Is toch bijna hetzelfde als muesli?
Want die heb ik van zonnatura, puur natuur, geen troep erin.

Troep= kleur, smaak, conserveermiddel etc etc...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57683330
quote:
Op vrijdag 28 maart 2008 21:44 schreef Ole het volgende:
Je kunt de gepelde, in stukjes gesneden banaan dan ook eerst ff invriezen
Letterlijk en figuurlijk, cool!


Weet je wat ik heb gevonden?
Bananen in de vorm van chips, een beetje zoutig...
Wederom zonder troep! En is best te naggelen.

(Weten jullie ook gelijk dat pa en ma ook meedoen! Geen snoep meer... )
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  vrijdag 28 maart 2008 @ 21:55:02 #36
140414 Vandaag...
overwegend zonnig
pi_57683384
quote:
Op vrijdag 28 maart 2008 21:49 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Cruesli? Is toch bijna hetzelfde als muesli?
Want die heb ik van zonnatura, puur natuur, geen troep erin.

Troep= kleur, smaak, conserveermiddel etc etc...
Ja, is bijna hetzelfde alleen dan krokant gebakken (vaak met honing).
Maar als je al muesli zonder troep hebt hoef je het niet zelf te maken, dat scheelt weer.
pi_57683762
quote:
Op vrijdag 28 maart 2008 21:55 schreef Vandaag... het volgende:

Ja, is bijna hetzelfde alleen dan krokant gebakken (vaak met honing).
Maar als je al muesli zonder troep hebt hoef je het niet zelf te maken, dat scheelt weer.
Maar als ik het zelf zou willen maken, hoe doe ik dat dan?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  vrijdag 28 maart 2008 @ 22:12:16 #38
140414 Vandaag...
overwegend zonnig
pi_57683868
quote:
Op vrijdag 28 maart 2008 22:07 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Maar als ik het zelf zou willen maken, hoe doe ik dat dan?
Ik heb een recept van smulweb geplukt, ik weet niet hoe die uitpakt want mijn oma maakte het zelf, ik niet (lui ). Maar volgens mij zijn die recepten allemaal ongeveer hetzelfde.

Ingrediënten:

Voor 1 pot van ongeveer 7.5 dl.

- 100 gram havervlokken;

- 100 gram havermout;

- 75 gram grofgehakte pacannoten;

- 50 gram geroosterd sesamzaad;

- 75 gram blanke rozijnen;

- 100 gram heel fijn gesneden gedroogde abrikozen;

- 1/2 dl. walnootolie;

- 1 dl. ahornsiroop (maple sirup)of vloeibare honing;

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 120 graden C.

Bereidingswijze:

- Meng de havervlokken, havermout, pecannoten, sesamzaad, blanke rozijnen en de abrikozen door elkaar en roer er de walnootolie door.

- Spatel de stroop of honing erbij totdat er een kruimelig, kleverig mengsel ontstaat.

- Verdeel dit mengsel over een licht ingevette bakplaat. Laat de cruesli in het midden van de oven in 1.5 uur drogen. Schep het elke 15 minuten om zodat het gelijkmatig lichtbruin en krokant wordt.
pi_57683965
Thank U very much!

Dat ziet er lekker uit!
Ga ik gewoon een keer doen!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zaterdag 29 maart 2008 @ 00:48:01 #40
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_57688141
Ik zou het sesamzaad skippen want dat geeft nogal een overheersende smaak en dat vinden veel kids niet lekker (idee van vogelvoer eten, zo noemden wij die sesamcrisps altijd).
In plaats daarvan amandelschaafsel erdoor (grote zak bij de Makro/Sligro/Turkse supermarkt).
Verder is het handig om ongezwavelde abrikozen te gebruiken, hebben ze bij biologische- of natuurvoedingswinkels en bij De Tuinen.
Je kunt de cruesli ook veranderen in meeneembare snackrepen door de cruesli aan elkaar te plakken. Dit kan met chocolade (zit even te denken hoe dit kan zonder suiker of zoetstoffen...), honing of iets anders wat het bindt met elkaar.
Nigella Lwason heeft ook veel recepten trouwens waarin ze heel puur kookt, dus gewoon echte roomboter, stukken vlees met vet en volle granen, misschien eens checken?
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_57688346
Kippie! Alles goed met je?

Snackrepen, hmmmm
Naha, geen chocolade meer... Duurt 3/4 dagen voordat dat uit zijn systeem is.
Ook de biologische, ook die met vanille gezoet, ook die, ook die....helaas...

Nigella...oh ja, goede tip!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zaterdag 29 maart 2008 @ 01:15:08 #42
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_57688841
Alles zeker prima met kip En met jou?

I.p.v. chocolade kun je ook carobe (lijkt een beetje op chocolade qua smaak) gebruiken, is even wennen maar ik moet zeggen dat ik het op zijn tijd wel erg lekker vind.

Geraffineerde suikers mogen niet begrijp ik, maar suikers uit groenten en (matig uit) fruit wel toch?
Waarom mogen natuurlijke smaak-, kleur- en conserveermiddelen niet eigenlijk? Denk aan kleur door bietensap, smaak door gedroogde tomaatjes, conservering door pekelen, in zuur leggen en andere betere voorbeelden.
Ik ga er even over nadenken wat leuke receptjes zijn.
Heb morgen de hele dag een congres over niet aangeboren hersenletsel dus als er saaie lezingen zijn heb ik in ieder geval wat te doen
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_57689162
Ja met mij gaat het ook goed!

Carobe....heb ik een pot van staan, is gezoet met vanille, en gaat totaal niet.
1 Broodje is genoeg voor een hele middag zwaar klote gedrag.

Omdat natuurlijke kleur-, smaak- en conserveringsmiddelen (sommige dan) ook drukte en agressie opwekken.
Dat is wat er nu uitgezocht moet worden. Alles proberen en maar kijken naar de reactie.
Drukte is wel okay in het weekend, maar niet op school.
Godzijdank ziet hij het zelf wel als je hem erop wijst, het probleem is dat hij het niet zelf kan stoppen. .
Kom maar op met die recepten, want het klinkt zo gek nog niet...

Pasta saus en bouillon zijn klaar voor de vriezer!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57692250
Even een kort vraagje over de pasta saus in de OP. Als je het zonder gehakt wilt maken, verder wel precies zo maken als beschreven? En met tomaten stapelen, bedoel je (SHE) daarmee echt de bodem bedekken met hele tomaten, en eventueel de rest er gewoon bovenop (soort van piramide), of moet je nog wat met de tomaten doen? (snijden, ontvellen etc)
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_57692402
Appelmoes kan je natuurlijk ook zelf maken.
Gewoon goudreinetten met een beetje water opzetten en zacht laten worden.
Daarna in de keukenmachine en je hebt een heerlijke appelmoes.
Helemaal niet nodig om daar suiker in te doen, kaneel kan eventueel wel.

Heerlijk en gezond met rode kool, of een jacht- of bonenschotel.

Je weet al hoe je zelf frietjes moet maken?
klik (sorry voor de Comic Sans)
pi_57692438
Op Odin kan je ook veel recepten from scratch vinden.
pi_57693084
quote:
Op zaterdag 29 maart 2008 10:53 schreef The_stranger het volgende:
Even een kort vraagje over de pasta saus in de OP. Als je het zonder gehakt wilt maken, verder wel precies zo maken als beschreven? En met tomaten stapelen, bedoel je (SHE) daarmee echt de bodem bedekken met hele tomaten, en eventueel de rest er gewoon bovenop (soort van piramide), of moet je nog wat met de tomaten doen? (snijden, ontvellen etc)
Ik ontdoe ze wel van het kroontje, dan maak je een v'tje.
Gewoon erop leggen en dan als je gaat kijken na een paar uur, dan de velletjes weg halen...

Velletjes...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57693108
quote:
Op zaterdag 29 maart 2008 11:03 schreef vergeetmewelletje het volgende:
Appelmoes kan je natuurlijk ook zelf maken.
Gewoon goudreinetten met een beetje water opzetten en zacht laten worden.
Daarna in de keukenmachine en je hebt een heerlijke appelmoes.
Helemaal niet nodig om daar suiker in te doen, kaneel kan eventueel wel.

Heerlijk en gezond met rode kool, of een jacht- of bonenschotel.

Je weet al hoe je zelf frietjes moet maken?
klik (sorry voor de Comic Sans)


Dat doe ik allemaal ook al!
Erg lekker!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57693151
quote:
Op zaterdag 29 maart 2008 11:06 schreef vergeetmewelletje het volgende:
Op Odin kan je ook veel recepten from scratch vinden.
Gebookmarked!
Mooie overzichtelijke site!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57693344
quote:
Op zaterdag 29 maart 2008 11:46 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Ik ontdoe ze wel van het kroontje, dan maak je een v'tje.
Gewoon erop leggen en dan als je gaat kijken na een paar uur, dan de velletjes weg halen...

Velletjes...
Kroontjes lijkt me duidelijk, zag me echter geen hele tomaten gaan stapelen

Morgen maar eens aan de slag dan, so much to cook, so little time..
quote:
Op zaterdag 29 maart 2008 11:03 schreef vergeetmewelletje het volgende:
Appelmoes kan je natuurlijk ook zelf maken.
Gewoon goudreinetten met een beetje water opzetten en zacht laten worden.
Daarna in de keukenmachine en je hebt een heerlijke appelmoes.
Helemaal niet nodig om daar suiker in te doen, kaneel kan eventueel wel.

Heerlijk en gezond met rode kool, of een jacht- of bonenschotel.
Sweet memories.. mijn moeder naar de lokale boer een flinke zak appels halen, flink koken en na een tijdje mocht een kleine the_stranger de brij door een soort van draaizeef halen voor de lekkerste appelmoes ooit
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_57693698
quote:
Op zaterdag 29 maart 2008 11:59 schreef The_stranger het volgende:

[..]

Kroontjes lijkt me duidelijk, zag me echter geen hele tomaten gaan stapelen

Morgen maar eens aan de slag dan, so much to cook, so little time..
Met plaatjes.

Wel met gehakt en hele tomaten!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  Moderator / Miss SHO zaterdag 29 maart 2008 @ 12:20:20 #52
22592 crew  Ole
pi_57693732
quote:
Op zaterdag 29 maart 2008 12:18 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Met plaatjes.

Wel met gehakt en hele tomaten!
Wat een goede plaatjes!
Kan het nóg duidelijker
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_57693792
Heb ik uit een ander topic gejat...
Van Underdoggie...

Maar volgens mij hoeft de saus zonder gehakt niet zo lang op te staan, want dat lang op het vuur staan heeft volgens mij te maken met het vet dat opgenomen moet worden door de tomaten.
Geen gehakt dan ook geen vet.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57694591


Mijn nieuwe aanwinst, om de zelfgemaakte sauzen en dressing in te doen!
En die wittige met rode dop is speciaal voor poffertjes, nu alleen nog poffertjes proberen te maken waar hij wel van houdt...
En een nieuwe rasp!
Killer ding, heerlijk!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57697135
TVP. Ik zal binnenkort eens wat recepten voor je uittikken! Nu even druk met afstuderen.
pi_57698513
Net sojamelk, aardbeien, halve banaan, dixap en ijsklontjes.
Was iets teveel van het goede...
Staat nu buiten fanatiek te trefballen.

Maar er is wel wat mee te doen. En lekker gezond!

Vanavond:

Melanzane:

Blikken tomaat op sap.
Aubergines, knoflook, uien, basilicum, parmazaanse kaas (wel uit pakje en ook met stoffen, dus uitproberen), ei en krulpeterselie.
Zout en peper.

Van de tomaten (en niet al het sap) met knoflook uien en basilicum maak je de basissaus.
In olijfolie.
Afmaken met zout en peper naar smaak.

Dan bak je de gesneden aubergines ook in olijfolie een beetje bruin.
Parmazaanse kaas mengen met 1 ei en fijne peterselie erin. Peperen en zouten.
Dit prutje doe je tussen de aubergine, als een hamburger tussen brood.
En dan doe je aubergine onderdompelen in de saus en laat je het een paar uurtjes pruttelen.
Enzovoort...

Dan krijg je dit:









Is toch wel zooooo lekker!
Maar eens actief gaan zoeken naar verse parmazaanse kaas zonder toevoegingen, als die er überhaupt is...

[ Bericht 1% gewijzigd door Muck op 10-04-2008 09:49:02 ]
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57699405
Boekje is ook binnen, vanavond gelijk even doorsnuffelen.

Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57702381
quote:
Op zaterdag 29 maart 2008 17:15 schreef Oblivion het volgende:
Net sojamelk, aardbeien, halve banaan, dixap en ijsklontjes.

Maar eens actief gaan zoeken naar verse parmazaanse kaas zonder toevoegingen, als die er überhaupt is...
sojamelk is al vrij zoet van zichzelf (al neem ik aan dat je de versie zonder zout en suiker gebruikt) dus misschien kun je ook zonder diksap proberen.
rijstemelk kan ook nog, smaakt ook weer anders.

parmazaanse kaas aan 1 stuk is als het goed is zonder toevoegingen. Kun je mooi raspen met je nieuwe rasp
pi_57702678
quote:
Op zaterdag 29 maart 2008 20:18 schreef p_iglet het volgende:

[..]

sojamelk is al vrij zoet van zichzelf (al neem ik aan dat je de versie zonder zout en suiker gebruikt) dus misschien kun je ook zonder diksap proberen.
rijstemelk kan ook nog, smaakt ook weer anders.

Hmmm, daar werd anders over gedacht hier in huis...Allemaal zure gezichtjes.
Ik heb die van Zonnatura meegenomen, is dat misschien een verschil?
quote:

parmazaanse kaas aan 1 stuk is als het goed is zonder toevoegingen. Kun je mooi raspen met je nieuwe rasp
Ah cool, zat daar vanmiddag al te denken!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57703137
quote:
Op zaterdag 29 maart 2008 20:30 schreef Oblivion het volgende:

Hmmm, daar werd anders over gedacht hier in huis...Allemaal zure gezichtjes.
Ik heb die van Zonnatura meegenomen, is dat misschien een verschil?
[..]

Ah cool, zat daar vanmiddag al te denken!
geen idee, vind die van zonnatura te duur... die is duurder als die van alpro.. dus gebruik die van alpro, die vind ik zelfs de zonder suiker variant iets zoetig.
pi_57703226
quote:
Op zaterdag 29 maart 2008 20:45 schreef p_iglet het volgende:

[..]

geen idee, vind die van zonnatura te duur... die is duurder als die van alpro.. dus gebruik die van alpro, die vind ik zelfs de zonder suiker variant iets zoetig.
En alpro koop je waar...?
Zitten verder geen rare dingen in?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57703437
quote:
Op zaterdag 29 maart 2008 20:47 schreef Oblivion het volgende:

[..]

En alpro koop je waar...?
Zitten verder geen rare dingen in?
Ik zie regelmatig alpro spul in de supermarkt... Van yoghurt tot melkspul...
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_57703510
quote:
Op zaterdag 29 maart 2008 20:53 schreef The_stranger het volgende:

[..]

Ik zie regelmatig alpro spul in de supermarkt... Van yoghurt tot melkspul...
Ja, maar welke supermarkt?

Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57703826
alle supermarkten, de jumbo heeft het iig goedkoop...ze hebben rode pakken zonder suiker en zout toegevoegd, en blauwe pakken met suiker. Het staat bij de houdbare melk
pi_57703882
quote:
Op zaterdag 29 maart 2008 21:08 schreef p_iglet het volgende:
alle supermarkten, de jumbo heeft het iig goedkoop...ze hebben rode pakken zonder suiker en zout toegevoegd, en blauwe pakken met suiker. Het staat bij de houdbare melk
Okay, thanks voor de tip!
Wilde al groot gaan inslaan, maar kan dan beter even naar de Jumbo!
Even uitproberen...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57703983
wat is trouwens de reden om voor sojamelk te kiezen?
ik lees nergens dat hij geen melk mag, waarom dan soja ipv gewoon halfvolle melk?
pi_57704483
quote:
Op zaterdag 29 maart 2008 21:13 schreef p_iglet het volgende:
wat is trouwens de reden om voor sojamelk te kiezen?
ik lees nergens dat hij geen melk mag, waarom dan soja ipv gewoon halfvolle melk?
Ik drink al sinds mijn zwangerschap geen melk meer, kocht het wel altijd.
Maar Zoonlief wil het niet meer, hij wordt er ook slijmerig van en niet zo'n beetje ook.

Maar ja, hij vind shakes en zo wel lekker.
Dan is dit een mooi alternatief.

Ben er niet rouwig om, melk heeft mij nooit goed gedaan.
Oh, even toevoeging: Voor de hele familie heeft het nooit wat gedaan, dus zal wel aan het gestel liggen.
Nou ja dat is dan zo...als je lichaam gaat protesteren dan kan je het beter niet eten of drinken, toch?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57705967
ow zeker!!
hier ook nauwelijks koemelk, zelf een koemelkallergie.
Gebruik wel met mate geitenzuivel en kaas.
Maar was gewoon nieuwsgierig.
pi_57716003
quote:
Op zaterdag 29 maart 2008 17:15 schreef Oblivion het volgende:
Is toch wel zooooo lekker!
Maar eens actief gaan zoeken naar verse parmazaanse kaas zonder toevoegingen, als die er überhaupt is...
Dat moest ik ook maar eens maken

En Parmigiano Reggiano.
Oh, and that's a bad miss!
pi_57716487
Echt, hij was lekker gisteren! Damn!
quote:
De kaas die in de regio geproduceerd wordt had al in 1200-1300 de vorm die zij nu nog steeds heeft. In de Decamerone is al een verwijzing naar de kaas te vinden. De zuivelverwerking in die streek moet al een veel langere geschiedenis hebben, wil er dan al zo’n kaas ontstaan zijn. De kaas wordt nog steeds gemaakt volgens het oude recept, met alleen de melk uit de streek, stremsel, vuur en de kunst van het kaasmaken. Andere toevoegingen aan de kaas zijn absoluut niet toegestaan.

Dat is heel mooi!
P_iglet zat goed!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57720452
Vandaag de pastasaus gemaakt, afgezien van kleine hapjes nog niet gegeten. Denk dat ik iets meer ui had moeten gebruiken, maar het resultaat mag er toch wel zijn. Een simpele, maar toch smaakvolle saus...
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_57721099
quote:
Op zondag 30 maart 2008 19:25 schreef The_stranger het volgende:
Vandaag de pastasaus gemaakt, afgezien van kleine hapjes nog niet gegeten. Denk dat ik iets meer ui had moeten gebruiken, maar het resultaat mag er toch wel zijn. Een simpele, maar toch smaakvolle saus...
Leuk dat je 'm gemaakt hebt en dat het bevalt, is ook heel makkelijk in te vriezen, zodat je niet mis grijpt als je 's avonds laat thuis komt.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57722576
Als je veel sojamelk gebruikt, kan je overwegen om een sojamelkmaker aan te schaffen.
Ze zijn vrij prijzig, maar mijn broertje heeft er een bij de kringloop weten te vinden voor ¤ 5,00.
Daar staan ook regelmatig yoghurtmakers trouwens, dat is misschien ook een idee.

Toetjes zelf maken is sowieso wel leuk.
Griesmeelpudding met bessensapsaus bijvoorbeeld.
Of zelfgemaakt ijs uit de ijsmachine (ook regelmatig te vinden bij de kringloop).

Ik heb niet veel verstand van vlees, maar was het niet zo dat aan gehakt van de supermarkt kleurstoffen waren toegevoegd?
Vroeger toen ik nog vlees at, was gehakt namelijk grijs en tegenwoordig rood.
Ook biefstuk en kip zag er toen heel anders uit.
Misschien een idee om daar ook op te letten en je vlees bij een bio- of keurslager te halen?
pi_57722754
Over suikervervangers, veel daarvan zijn idd ook synthetisch enzo. Maar bij sommige biologische winkels kun je ook 'stevia' kopen, das een vloeibare zoetstof uit een of andere plant uit zuid amerika. In nederland mag je het officieel (vanwege idiote europese regels) niet in je eten doen, daarom staat er op de potjes "voor uitwendig gebruik". In zowat de hele wereld wordt dit spul als zoetstof gebruikt..
Maar goed, misschien kan het eens handig zijn!
(:
pi_57722875
quote:
Op zondag 30 maart 2008 20:56 schreef vergeetmewelletje het volgende:
Als je veel sojamelk gebruikt, kan je overwegen om een sojamelkmaker aan te schaffen.
Ze zijn vrij prijzig, maar mijn broertje heeft er een bij de kringloop weten te vinden voor ¤ 5,00.
Daar staan ook regelmatig yoghurtmakers trouwens, dat is misschien ook een idee.

Dat is inderdaad iets om te onthouden mocht het uit de klauwen hier lopen met de sojamelk...
quote:
Toetjes zelf maken is sowieso wel leuk.
Griesmeelpudding met bessensapsaus bijvoorbeeld.
Of zelfgemaakt ijs uit de ijsmachine (ook regelmatig te vinden bij de kringloop).

Heb hier op fok een bal gezien waar je en mee kan over ballen en ijs kan maken...
Denk dat die het wordt!
quote:

Ik heb niet veel verstand van vlees, maar was het niet zo dat aan gehakt van de supermarkt kleurstoffen waren toegevoegd?
Vroeger toen ik nog vlees at, was gehakt namelijk grijs en tegenwoordig rood.
Ook biefstuk en kip zag er toen heel anders uit.
Misschien een idee om daar ook op te letten en je vlees bij een bio- of keurslager te halen?
Dat doe ik inderdaad al, juist omdat het vlees me veel te rood is. (Dacht zelf ook dat het zo hoorde)
Klopt gewoon niet, maar ja een ontwetend mens eet het gewoon.
Ik koop bij vlees bij de Turk, wordt ter plekke gehakt van gemaakt, weet ik ook gelijk wat voor soort vlees erin gaat.
En ben inderdaad vrijdag bij een scharrelslager geweest, bevalt prima!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')