abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 30 maart 2008 @ 22:37:41 #51
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_57725450
quote:
Op zondag 30 maart 2008 22:32 schreef Fixers het volgende:
Ik kan je gerust stellen SigNe. Met 70 euro per mes zit je toch wel in de beste kwaliteit aan gangbare messen. Alleen als je heel speciefieke (meestal handgesmede) messen gaat kopen ga je over de 100 euro voor een koksmes.
Ja, maar die Japanse handgesmede messen zijn zo geil ¤350 per stuk ofzo, maar oh wat zien die er mooi uit
pi_57725476
quote:
Op zondag 30 maart 2008 22:32 schreef Fixers het volgende:
Een goede snijplank krast, glazen snijplanken bestaan niet. Die glasdingetjes die je van de keukenboer bij je keuken krijgt zijn onderzetters waar je pannen e.d. op moet zetten. Een verkoper die je een glazen snijplank weet aan te smeren is een gladde jongen zonder geweten en enige liefde voor zijn werk.
Het enige juiste antwoord van de man die er verstand van heeft
Jij werkte toch bij DOK?
pi_57725610
@SiGNe: Moet je Wa-Hoo nemen. Niet de mooiste in afwerking van de heften, maar de staalkwaliteit is subliem. En niet heel veel duuder dan de eveneens Japanse Globals. Een merk als Kai is geweldig en ook die zitten in de hoek van 150-200 euro per stuk. Minder duur als die 350 euro maar nog steeds iets wat je heel ver van glas wil houden.

@ColdFeet: Inderdaad, bedankt voor het compliment
We worden bekend zie ik, maar ik wil de spam er niet te dik bovenopleggen.
pi_57725696
quote:
Op zondag 30 maart 2008 22:43 schreef Fixers het volgende:
@ColdFeet: Inderdaad
We worden bekend zie ik, maar ik wil de spam er niet te dik bovenopleggen.
Ik kom er met enige regelmaat om kookspullen of kadootjes te kopen en vraag me altijd af we Fixers nou is Hoe oud ben je, hoe zie je eruit, en werk je op zaterdag?
  zondag 30 maart 2008 @ 22:54:24 #55
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_57725914
quote:
Op zondag 30 maart 2008 22:43 schreef Fixers het volgende:
Minder duur als die 350 euro maar nog steeds iets wat je heel ver van glas wil houden.

en van je vriendin die 'm rustig als schroevendraaier zou gebruiken (oude ex van me, gelukkig nog met simpele Blokker messen)

En eerst maar eens flink sparen voor ik een Japans mes koop..
pi_57726659
quote:
Op zondag 30 maart 2008 22:54 schreef SiGNe het volgende:

[..]

en van je vriendin die 'm rustig als schroevendraaier zou gebruiken (oude ex van me, gelukkig nog met simpele Blokker messen)
Ik doe dat ook wel eens met goedkope schilmesjes van de Xenos maar dat zou ik dus never nooit met mijn 'echte' messen doen.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_57726676
Ik gebruik het liefst hout. Als het niet anders kan, dan kunststof. Maar onder geen enkel beding worden mijn messen op glas gebruikt!
Het fijnste vind ik een kops verlijmde beukenhouten plank. Maar ja... kost een klein kapitaal, wil je een goede hebben.
"De dwaling is de moeder van het inzicht."
"Intelligentie gaat niet om wat je weet maar om wat je doet met wat je weet."
"If you think education is expensive, try ignorance"
LinkedIn profiel
pi_57726735
quote:
Op zondag 30 maart 2008 22:54 schreef SiGNe het volgende: en van je vriendin die 'm rustig als schroevendraaier zou gebruiken (oude ex van me, gelukkig nog met simpele Blokker messen)
Daar heb ik dan gelukkig geen last van, nog afgezien van het feit dat ze veilig in een speciale roltas zitten opgeborgen, weet mijn vriendin dan mijn messen bijna nog heiliger zijn dan zijzelf is voor mij
"De dwaling is de moeder van het inzicht."
"Intelligentie gaat niet om wat je weet maar om wat je doet met wat je weet."
"If you think education is expensive, try ignorance"
LinkedIn profiel
pi_57726761
wij krijgen een nieuwe keuken, een snijplank keukenblad lijkt me wel wat. ik lees mee

[ Bericht 62% gewijzigd door Killer_Mom op 30-03-2008 23:29:31 ]
De Puta Madre
pi_57727162
quote:
Op zondag 30 maart 2008 18:24 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Wat een onzin trouwens dat je messen bot zouden worden van glas

Je gaat toch niet je snijplank in 2e snijden

Gewoon stoppen als je je onderste laag "raakt".
Ik denk dat mijn messen niet alleen bot worden van snijden op glas (dat is wel heel evident), maar dat ze zelfs kunnen beschadigen op glas. Mijn messen hebben een vrij hoge hardheid (paar graden Rockwell meer dan reguliere goede messen en 0,7% carbon ipv de gebruikelijke 0,4% of 0,5%) en dat maakt ze relatief kwetsbaar. Wat je dan krijgt is ongeveer hetzelfde effect als wanneer je met een normaal koksmes op een stuk bot zou gaan staan inhakken. Dan kan er zomaar ineens een stukje metaal afspringen.
"De dwaling is de moeder van het inzicht."
"Intelligentie gaat niet om wat je weet maar om wat je doet met wat je weet."
"If you think education is expensive, try ignorance"
LinkedIn profiel
pi_57727237
quote:
Op zondag 30 maart 2008 23:21 schreef Killer_Mom het volgende:
wij krijgen een nieuwe keuken, een snijplank keukenblad lijkt me wel wat. ik lees mee
Hoe bedoel je een snijplank keukenblad?
Mijn advies zou zijn (is het eigenlijk altijd), regel twee of drie goede houten snijplanken of regel bij de Makro of Sligro een compleet setje kunststof snijplanken met de standaard kleurindeling.
Als je geen last wilt hebben van het verschuiven van die planken: pak een vaatdoek of zo, maak die goed vochtig en leg daar je plank op. Einde schuiven.
"De dwaling is de moeder van het inzicht."
"Intelligentie gaat niet om wat je weet maar om wat je doet met wat je weet."
"If you think education is expensive, try ignorance"
LinkedIn profiel
pi_57727378
mensen die glaplaten als snijplank gebruikern zijn misdadig.
hout, liefst kopst hout, een sierraad in mijn keuken, ook beter vooor mijn messen.
De Puta Madre
pi_57727609
quote:
Op zondag 30 maart 2008 23:21 schreef Killer_Mom het volgende:
wij krijgen een nieuwe keuken, een snijplank keukenblad lijkt me wel wat. ik lees mee
Niet doen. Je zit dan voor de rest van de levensduur van je keuken met een keukenblad vol diepe sneden en krassen, dat je ook nog eens heel moeilijk schoonmaakt. Je moet dan eigenlijk dagelijks in de weer met sterke antiseptische schoonmaakmiddelen. Dettol, of iets op chloorbasis bijvoorbeeld. Het staat leuk in een kookstudio en op TV in de praktijk is het net niks voor thuis.

Als je echt op een werkblad wilt snijden, dan kan je het beste een los hakblok kopen. Die kunnen dan nog van tijd tot tijd opnieuw vlak geschuurd/geschaafd. Daarom zijn ze nieuw ook zo dik, een centimeter of 30. Als gewoon aanrechtblad is dat niet praktisch
pi_57727792
quote:
Op zondag 30 maart 2008 23:50 schreef Fixers het volgende:
Als je echt op een werkblad wilt snijden, dan kan je het beste een los hakblok kopen.
Dat werkt ook gewoon het allerfijnste. Zelf drie jaar met een (kunststof, dat wel) hakblok mogen werken in een slagerij. Fantastisch. Ga dan maar eens terug naar een gewone snijplank... daarom gebruik ook het liefst een zo groot mogelijke snijplank. Maar ja, die zijn niet echt handelbaar... das dan weer het (enige) nadeel.
"De dwaling is de moeder van het inzicht."
"Intelligentie gaat niet om wat je weet maar om wat je doet met wat je weet."
"If you think education is expensive, try ignorance"
LinkedIn profiel
pi_57727986
Je moet een goed compromis vinden. Neem een niet te lichte/kleine snijplank, maar eentje die je nog wel makkelijk kan schoonmaken. Als je daar dan een simpel siliconen antislipmatje onder legt is gaat dat prima. Een aanslagrand aan je plank is ook heel fijn, maar dan moet je oppassen dat je niet in de knoei komt met de waterkering van het aanrecht.
pi_57728300
Ik snij niet op glas, zonde van m'n messen. Verder vind ik het ook onzin dat sommige mensen (vooral huisgenoten) zo panisch doen over kip, en dan met name de groente snijden op de plank waar net de kip op heeft gelegen. Dat gaat 2 minuten later in de zelfde pan!

Doe mij maar een goede houten plank, snijdt het fijnst, en ben ik nog nooit ziek van geworden in al die jaren (vroeger thuis ook altijd alles op een houten plank)
pi_57728574
quote:
Op maandag 31 maart 2008 00:16 schreef kingjotte het volgende:
Ik snij niet op glas, zonde van m'n messen. Verder vind ik het ook onzin dat sommige mensen (vooral huisgenoten) zo panisch doen over kip, en dan met name de groente snijden op de plank waar net de kip op heeft gelegen. Dat gaat 2 minuten later in de zelfde pan!

Doe mij maar een goede houten plank, snijdt het fijnst, en ben ik nog nooit ziek van geworden in al die jaren (vroeger thuis ook altijd alles op een houten plank)
Dat klopt in het geval van kip en paprika samen bakken, maar als je een keer besluit salade met repen gegrilde kip te gaan eten, kun je daar toch echt wel ziek van worden

Je moet ook niet uitgaan van jezelf (gezonde, enigszins volwassen vent, naar ik raad) maar met mensen die kwetsbaarder zijn voor dat soort dingen dan jij
Je hoeft t niet tot in het extreme door te voeren, maar doe ook weer niet al te laconiek over voedselhygiene.
  maandag 31 maart 2008 @ 01:02:48 #68
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_57729092
quote:
Op zondag 30 maart 2008 23:42 schreef Killer_Mom het volgende:
mensen die glaplaten als snijplank gebruikern zijn misdadig.
hout, liefst kopst hout, een sierraad in mijn keuken, ook beter vooor mijn messen.
Die van mij komt bij de Ikea vandaan, ook kops.

Best groot ook, 37x37x4.
pi_57729807
Vroeger sneed ik het liefste op hout, was het ook gewend geraakt. Maar na een aantal jaren heb ik toch liever kunststof, das omdat onze houten snijplank aan het uithollen is. Dat betekent dat ik soms mijn groenten niet volledig snij en ze nog aan elkaar hangen...
Ooit maar eens een nieuwe kopen denk ik
  maandag 31 maart 2008 @ 02:13:18 #70
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_57729821
Of opschuren..
pi_57750805
quote:
Op maandag 31 maart 2008 02:13 schreef SiGNe het volgende:
Of opschuren..
schoonmaken met een halve cetroen, en keukenzout. erna een beetje olie met keukenpapier. zo behandel je een houten snijplank.
ik zie ook af van een keukenblad- snijplank, dat is een ramp na een paar maanden, inderdaad.
De Puta Madre
pi_57751326
Ik zou al die hout fetisjisten die roepen dat hout bacteriedodend eens willen verzoeken een kip te snijden, een dag de plank zn "zelf dodend effect" toe laten passen, en de dag erna een kweekje te nemen

Ik weet niet meer welk tv programma dat (lang geleden..) was, maar dat was toch best wel vies hoor (Geloof het meest gore in huis na deurklinken en geld. Meest schone testoppervlak was de WC bril ).
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_57751524
quote:
Op dinsdag 1 april 2008 00:17 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Ik zou al die hout fetisjisten die roepen dat hout bacteriedodend eens willen verzoeken een kip te snijden, een dag de plank zn "zelf dodend effect" toe laten passen, en de dag erna een kweekje te nemen

Ik weet niet meer welk tv programma dat (lang geleden..) was, maar dat was toch best wel vies hoor (Geloof het meest gore in huis na deurklinken en geld. Meest schone testoppervlak was de WC bril ).
onzin, in huis werk je met een snijplank, die was je heet af onder de kraan. dat hout bacteriedodend is lees je hier nergens, hout is beter voor je messen.
De Puta Madre
pi_57757252
quote:
Op dinsdag 1 april 2008 00:26 schreef Killer_Mom het volgende:

[..]

onzin, in huis werk je met een snijplank, die was je heet af onder de kraan. dat hout bacteriedodend is lees je hier nergens, hout is beter voor je messen.
quote:
Op zondag 30 maart 2008 22:32 schreef Fixers het volgende:
In de nederlandse horeca zijn is de kleurcodering verplicht. Maar daar zijn de gebruikers het niet unaniem mee eens. Volgens sommigen tieren juist in die plasticplanken de bacterieën welig terwijl de juiste houtsoort zelfreinigend (bacterieën zouden maar enkele minuten kunnen overleven) zou zijn.
quote:
Op zondag 30 maart 2008 22:36 schreef SiGNe het volgende:

[..]


en ik blijf erbij, glas is ongeschikt als snijplank.
In professionele keukens gebruiken ze ook houten snijplanken voor het vlees omdat het antibacteriële eigenschappen heeft.

quote:
Op donderdag 27 maart 2008 12:46 schreef fruityloop het volgende:
Hout, volgens de VWA moest mijn neef (die slager is red.) eerst over op een kunststof hakblok, maar later kwamen ze daar op terug, en moest het toch hout blijven, aangezien dat een "zelfreinigend vermogen" bezit, dit itt tot kunststof. Dit beteken overigens niet dat het in 5 minuten alle salmonella om zeep helpt oid, goed schoonmaken blijft uiteraard ook erg belangrijk. Persoonlijk vindt ik hout ook het lekkerste snijden.
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_57757264
Mooie is dat iemand zelfs durft te beweren dat in een kunstof bacterien vrij spel hebben
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_57757290
Maar goed, conclusie is dus dat voor mes fetisjisten plastic de goede keuze is, anders glas (als weinig onderhoud belangrijker is dan je messenset van 10 euro), want hout is een bacteriespons en gaat stuk?
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_57757600
quote:
Op dinsdag 1 april 2008 11:34 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Mooie is dat iemand zelfs durft te beweren dat in een kunstof bacterien vrij spel hebben
Dat valt toch wel wat onder de noemer selectief quoten naar mijn idee. Een zin verder schreef ik immers :
quote:
Dit beteken overigens niet dat het in 5 minuten alle salmonella om zeep helpt oid, goed schoonmaken blijft uiteraard ook erg belangrijk.
Zoals ik daarvoor ook al aangaf kwam dit van de VWA, een club die toch voorzien is van jarenlang opgebouwde kennis op dit vlak, moderne laboratoria ed, iets wat mij toch wat meer overtuigd dan de, overigens goed bedoelde, adviezen alhier.

En als men een kunststofplank een poosje gebruikt, zullen ook daarin uiteindelijk snij-voren komen lijkt me, alwaar bacteriën zich prima in kunnen nestelen, dus daar zit wel enige waarheid in. Feit is gewoon dat je alle soorten snijplanken goed schoon moet maken na gebruik.
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
  dinsdag 1 april 2008 @ 14:00:42 #78
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_57760112
http://www.hollandseslijp(...)=0dc419794e201ee7e93

Deze mensen zijn professionele messenslijpers, die weten écht waarover ze praten.

En plastic is juist minder goed dan hout omdat de groeven die je in het blad maakt met je mes (door normaal dagelijks gebruik) niet dicht kunnen trekken zoals dat bij hout wel het geval is.

Maar ik heb het idee dat wij wel met 100 feiten aan kunnen komen maar dat LHO niet te overtuigen is.
(Overigens heeft ie ook nog geen antwoord gegeven op mijn vraag wat voor messen hij heeft)
pi_57762384
Dat heb ik wel, een messenset van hooguit een euro of 10, waarbij het mij niet boeit of ze 4 maanden of 4 jaar mee gaan, zijn ze stuk haal ik nieuwe

Ik zou zeggen, giet eens een heel klein beetje water op je houten snijplank. En kijk na een uurtje of er nog een plasje op ligt, of dat het water weg is, danwel een vochtige plek achterlaat.

Inderdaad, groeven krijg je bij plastic ook. Maar die spoel je (heet) af en dat is weer redelijk schoon. Glas geeft geen groeven en is dus nog veel schoner. Hout absorbeert. Geimpregneerd hout minder, maar nog steeds. Dan heeft even spoelen met heet water dus geen zin, en moet je ze dus inderdaad op een heet programma in een vaatwasser plaatsen.

Leuke is dat wat toffere houtensnijplanken lang niet altijd in de vaatwasser kunnen. Zo hadden mn ouders laatst 1 snijplank er in gedaan, en kregen ze 4 snijplanken uit de vaatwasser
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_57762691
Houten planken moet je sowieso nooit in de vaatwasser doen.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_57762749
En dan kom je terug bij het te maken punt, hoe de bacterieen op een houte kweekschaal snijplank te doden?

De reden dat die snijplank in stukken sprong was de hoge temperatuur, uitzetting, verschillende gespiegelde houtlagen, krom trekken, stuk.

Dat heb je dus ook met kokend water buiten de vaatwasser..
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_57764624
quote:
Op dinsdag 1 april 2008 16:40 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
En dan kom je terug bij het te maken punt, hoe de bacterieen op een houte kweekschaal snijplank te doden?

De reden dat die snijplank in stukken sprong was de hoge temperatuur, uitzetting, verschillende gespiegelde houtlagen, krom trekken, stuk.

Dat heb je dus ook met kokend water buiten de vaatwasser..
Veel minder dan met een half uur tot anderhalf uur in de vaatwasser.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_57766099
Door de TS werd gevvraagd welke snijplanken voor welk voedsel het meest geschikt zijn. Mensen als MinderMutsig en SiGNe en ik gaan ervan uit dat je langer wil doen met je messen dan een week.

Als je een houten snijplank goed onderhoud, dus regelmatig inoliet. Dan zal een dun plasje inderdaad verdwenen zijn. Door verdamping, niet door absorptie van het hout. Als een plank zich gedraagd als een spons dan verdien je gewoon die voedselvergiftiging. Een kind weet tegenwoordig dat gewoon hout absoluut niet in de vaatwasser mag.

Om dan even de mistiek van hout op te helderen: bacterien die diep in het hout terecht komen worden ingekapseld en sterven naar verloop van tijd. Beetje onderhoud, goed wassen en wat ordinair keukenzout zorgt voor een compleet veilige houten snijplank. Juist in plasticplanken blijven bacterien welig teren. De enige remedie daarvoor is de vaatwasser. Plastic trekt niet dicht en geeft bacterien voldoende lucht en gelegenheid te groeien.

Als je lui bent moet je geen houten planken nemen. Dan koop je lekker een kunstof plank die je in de vaatwasser kan gooien, met het risico op kromme planken. Of je gaat over op een papier-composiet als epicurean. Onderhoudsvrij en vaatwasbestendig zónder kromtrekken.

Glasplaten zijn onderzetters, Marmer is voor deeg en Staal is voor vis. Voor al het gewone snijwerk moet je een zachte ondergrond nemen.
pi_57771184
quote:
Op dinsdag 1 april 2008 20:13 schreef Fixers het volgende:
Door de TS werd gevvraagd welke snijplanken voor welk voedsel het meest geschikt zijn. Mensen als MinderMutsig en SiGNe en ik gaan ervan uit dat je langer wil doen met je messen dan een week.

Als je een houten snijplank goed onderhoud, dus regelmatig inoliet. Dan zal een dun plasje inderdaad verdwenen zijn. Door verdamping, niet door absorptie van het hout. Als een plank zich gedraagd als een spons dan verdien je gewoon die voedselvergiftiging. Een kind weet tegenwoordig dat gewoon hout absoluut niet in de vaatwasser mag.

Om dan even de mistiek van hout op te helderen: bacterien die diep in het hout terecht komen worden ingekapseld en sterven naar verloop van tijd. Beetje onderhoud, goed wassen en wat ordinair keukenzout zorgt voor een compleet veilige houten snijplank. Juist in plasticplanken blijven bacterien welig teren. De enige remedie daarvoor is de vaatwasser. Plastic trekt niet dicht en geeft bacterien voldoende lucht en gelegenheid te groeien.

Als je lui bent moet je geen houten planken nemen. Dan koop je lekker een kunstof plank die je in de vaatwasser kan gooien, met het risico op kromme planken. Of je gaat over op een papier-composiet als epicurean. Onderhoudsvrij en vaatwasbestendig zónder kromtrekken.

Glasplaten zijn onderzetters, Marmer is voor deeg en Staal is voor vis. Voor al het gewone snijwerk moet je een zachte ondergrond nemen.
Helder uitgelegd als LHO het nu nog niet begrijpt

Gebruik zelf meestal kunstof, alle kleurtjes heb ik in de kast staan.

*SOL is sinds kort te trotse eigenaresse van een Sabatier
Maar ook mijn eerdere goedkopere messen wilde ik niet verkloten op een glazen snijplank, en dat wil ik nog steeds niet
  woensdag 2 april 2008 @ 01:04:21 #85
195404 cul_non_kul
koken? wat is dat?
pi_57772048
geef mij maar een houten blok....snijdt toch het prettigst...

maar kunststof is hygienischer....
Alea jacta est
pi_57773746
quote:
Op woensdag 2 april 2008 00:17 schreef SeaOfLove het volgende:
*SOL is sinds kort te trotse eigenaresse van een Sabatier
Zijn die goed? Viel mij op dat de bij de Marskramer ook Sabatier verkopen...of bestaan er daar ook weer verschillende soorten in:P



[ Bericht 9% gewijzigd door Trusten op 02-04-2008 08:56:18 ]
pi_57774117
Sabatier is een ruim begrip. Er zijn tientallen fabrieken die een sabatierstempetje op hun mes drukken. Het grootste deel ervan is absolute rotzooi uit china en india.

Er is inderdaad echter één sabatier merk dat origineel zegt te zijn. En die messen zijn ook van goede kwaliteit. Voor de rest wordt sabatier gebruikt als benaming van de vorm of als misleiding van de consument.
pi_57774177
@ Trusten en Fixers, de sabatier die ik heb is er 1 in een speciaalzaak gekocht en heeft bijna 100 euro gekost.
pi_57774287
Ok duidelijk
pi_57776317
quote:
Op woensdag 2 april 2008 00:17 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

Helder uitgelegd als LHO het nu nog niet begrijpt

Hout kapselt geen bacterien in

Als proef om aan te tonen dat het geen verdamping is kan je uiteraard een zelfde beetje water op een schoteltje er naast leggen

Overigens kunnen alleen planken die uit meer dan 1 stuk bestaan niet in de vaatwasser. Als je een massief houten blok hebt dan zal deze niet springen...
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_57779583
Heb onlangs een glazen snijplan gekocht, maar dat maakt een rotgeluid zeg! Zag er zo lekker fris uit...

Ik doe trouwens alles op dezelfde snijplank, alleen tussendoor even afwassen. Nog nooit ziek van geworden, is dat echt zo gevaarlijk?
Sweet and innocent...
  woensdag 2 april 2008 @ 14:32:34 #92
6644 ElizabethR
Bangers & Mash
pi_57779893
quote:
Op woensdag 26 maart 2008 17:01 schreef Vandaag... het volgende:
op glas vind ik het persoonlijk erg kut snijden. Ik gebruk gewoon plastic (van die dunne van de Ikea) en dan een aparte voor vlees. Gewoon goed afwassen en af en toe vervangen. Ben er nog nooit ziek van geworden.
Vind ik ook!!

Die onzin altijd van mensen die overhygienisch tekeer gaan in hun keuken en al zeuren als ze vermoeden dat er ergens een bacterietje rondzwerft! Pfffff, en maar klagen dat ze zo vaak verkouden zijn omdat ze totaal geen weerstand meer opbouwen vanwege hun panisch gebruik van Dettol in de keuken en badkamer.

Ik heb een plan van hout, daar snij ik bijvoorbeeld kip op, dan draai ik hem om, en dan snij ik op de achterkant de paprika die samen met de kip gebakken gaat worden.......... Uiteraard maak ik die plank gewoon schoon na gebruik met zeer heet water en afwasmiddel, waarna ik hem aan de lucht laat drogen.
Ik heb ook nog een plastic exemplaar, maar vind die houten plank het meest handig.
Remember all, if you don't sin, then Jesus died for nothing.
Samenzweringstheorieën behoren tot de wetenschap van onwetenden
pi_57780031
quote:
Op woensdag 2 april 2008 14:18 schreef Innocence het volgende:
Heb onlangs een glazen snijplan gekocht, maar dat maakt een rotgeluid zeg! Zag er zo lekker fris uit...

Ik doe trouwens alles op dezelfde snijplank, alleen tussendoor even afwassen. Nog nooit ziek van geworden, is dat echt zo gevaarlijk?
Meestal heeft men het over salmonella, en de effecten van een besmetting daarmee kunnen variëren van even een keer overgeven, een paar dagen misselijk & koorts tot worst case een sterfgeval. Dit wordt bepaald door de initiële zwaarte van de blootstelling (letterlijk het aantal bacteriën die je inneemt), de weerstand van het slachtoffer, de leeftijd, eventueel zwanger etc etc. Het geval wat in mijn microbiologie boek stond ging over besmette ganzelever paté op een feestje in Engeland, 30 gasten hadden niks, 7 waren een dagje misselijk, 2 een paar dagen goed ziek, en 1 gast stierf uiteindelijk aan de gevolgen.

Het grappige is dat veel van die ziekmakers (bijvoorbeeld fecale streptokokken na het niet goed handen wassen na toiletgebruik) oa op je huid leven, pas in je lichaam kunnen ze kwaad doen, maar daar zijn dus veel variabelen voor, en dat maakt dat je dan maar beter het zekere voor het onzekere kan nemen.
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_57780566
quote:
Op woensdag 2 april 2008 14:32 schreef ElizabethR het volgende:

[..]

Vind ik ook!!

Die onzin altijd van mensen die overhygienisch tekeer gaan in hun keuken en al zeuren als ze vermoeden dat er ergens een bacterietje rondzwerft! Pfffff, en maar klagen dat ze zo vaak verkouden zijn omdat ze totaal geen weerstand meer opbouwen vanwege hun panisch gebruik van Dettol in de keuken en badkamer.

Ik heb een plan van hout, daar snij ik bijvoorbeeld kip op, dan draai ik hem om, en dan snij ik op de achterkant de paprika die samen met de kip gebakken gaat worden.......... Uiteraard maak ik die plank gewoon schoon na gebruik met zeer heet water en afwasmiddel, waarna ik hem aan de lucht laat drogen.
Ik heb ook nog een plastic exemplaar, maar vind die houten plank het meest handig.
Je weerstand wordt echt geen fuck hoger van het innemen van salmonella hoor Weerstand wordt wel beter van het op jonge leeftijd niet compleet geisolleerd leven; dus bijv. naar kinderdagverblijf gaan, en daar lekker griep inhalleren

Jou methode werkt inderdaad prima voor dingen die samen in 1 pan gaan, maar ik zou daarna op het aanrechtblad waar jou snijplank heeft gelegen of op die kant van de snijplank niet even snel een appeltje in 2e snijden

Of bijv. een biefstuk, of ander "rauw achtig" vlees.
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_57783655
quote:
Op zondag 30 maart 2008 22:26 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Die snijplank van een paar euro ligt er imho onder vanwege hygienische redenen. En niet om je mes ok te houden ..

En glas is daar gewoon iets geschikter voor
Je bent gewoon te pauper om fatsoenlijke messen te kopen.
  woensdag 2 april 2008 @ 18:09:42 #96
6644 ElizabethR
Bangers & Mash
pi_57784484
quote:
Op woensdag 2 april 2008 15:02 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Je weerstand wordt echt geen fuck hoger van het innemen van salmonella hoor Weerstand wordt wel beter van het op jonge leeftijd niet compleet geisolleerd leven; dus bijv. naar kinderdagverblijf gaan, en daar lekker griep inhalleren
Juist, en die op jonge leeftijd opgedane weerstand wordt tegenwoordig weer compleet teniet gedaan door het overfanatieke gebruik van allerlei ontsmettende schoonmaakmiddelen, niet in het minst gestimuleerd door de achterlijke hoeveelheid reclames die hier tegenwoordig over gaan.
quote:
Jou methode werkt inderdaad prima voor dingen die samen in 1 pan gaan, maar ik zou daarna op het aanrechtblad waar jou snijplank heeft gelegen of op die kant van de snijplank niet even snel een appeltje in 2e snijden

Of bijv. een biefstuk, of ander "rauw achtig" vlees.
Waar staat dat ik dat doe? Ik snij sowieso al nooit iets op het aanrechtblad. En zoals ik al zei, ik maak het snijplankje na gebruik keurig schoon. En je moet echt beter lezen, ik snij groenten op de ene kant van de plank en vlees op de andere kant van de plank, er is dus never nooit sprake van kruisbesmetting. Ik ben niet gek hoor, weet echt wel hoe het werkt, zet alleen mijn vraagtekens bij het overbodige overhygienische gedrag van heel veel mensen tegenwoordig.

[ Bericht 0% gewijzigd door ElizabethR op 02-04-2008 21:24:06 ]
Remember all, if you don't sin, then Jesus died for nothing.
Samenzweringstheorieën behoren tot de wetenschap van onwetenden
  woensdag 2 april 2008 @ 20:30:22 #97
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_57787987
Kunststof en voor vlees en groenten een andere
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_57801502
quote:
Op woensdag 2 april 2008 11:37 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Hout kapselt geen bacterien in

Als proef om aan te tonen dat het geen verdamping is kan je uiteraard een zelfde beetje water op een schoteltje er naast leggen

Overigens kunnen alleen planken die uit meer dan 1 stuk bestaan niet in de vaatwasser. Als je een massief houten blok hebt dan zal deze niet springen...
Ik houd er zelf maar over op. Als dit het niet voldoene uitlegd. dan weet ik het ook niet meer.
  donderdag 3 april 2008 @ 12:33:26 #99
122997 zquing
Drama Junk
pi_57802152
zo'n composiet plankje is wel interessant, alleen ze zien er zo lelijk uit........
"Those unforgettable days, for them I live"
pi_57814581
Hout (met een zooi olie erin) voor groente/fruit/brood/kaas/kruiden
Plastic voor vlees
En glas heb ik ook nog, maar gebruik ik nooit. Het geluid alleen al, brrr.

Al dat overdreven hygienische gedoe hier...Als je nou stukjes rauwe kip in de pan gooit en bakt, en je roert de boel met een houten pollepel, neem je dan ook een andere lepel als de kip gaar is? Of wordt de lepel dan meegebakken
In the end, all you can hope for is for the love you’ve felt to equal the pain you’ve gone through.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')