Om het lijstje af te maken:quote:Op woensdag 26 maart 2008 18:51 schreef michiel_merk het volgende:
Hout ,En op de koks opleiding hadden we verschilldende kleuren voor snijplanken.
Blauw voor vis , groen voor groente, en rood voor vlees
Slecht voor het keukenblad / mes?quote:Op woensdag 26 maart 2008 20:35 schreef De-oneven-2 het volgende:
Wat is er mis met het keukenblad?
Die gebruik ik thuis ook, heb een aardig assortiment (alleen groente doe ik op hout).quote:Op woensdag 26 maart 2008 18:51 schreef michiel_merk het volgende:
Hout ,En op de koks opleiding hadden we verschilldende kleuren voor snijplanken.
Blauw voor vis , groen voor groente, en rood voor vlees
http://www.devlamindepan.nl/kookwoordenboek/b/b021.htmquote:Op donderdag 27 maart 2008 22:59 schreef Sylvana het volgende:
Ik heb van alles wat, vlees snij ik eigenlijk altijd op glas, en groenten enzo op een plank van boemboe of op kunsstof. Gewoon gelijk schoonmaken en dan komt het wel goed
quote:Op donderdag 27 maart 2008 01:28 schreef Mark_Boelen het volgende:
Rood voor rauw vlees
Bruin voor bereid vlees
Geel voor kip en gevogelte
Blauw voor vis
Groen voor groente
Wit voor de rest ( kaas en brood bijvoorbeeld )
Die heb ik ook. Een rode voor kip, een blauwe voor vlees, en twee witte voor de rest. En verder een houten voor brood, gewoon omdat iedere keuken een houten plank hoort te hebben.quote:Op zondag 30 maart 2008 15:59 schreef zquing het volgende:
Verder gebruik ik die dunne snijplanken van de ikea
Ik snap niet dat mensen die glazen planken nog gebruiken......... Maar er bestaan dan ook mensen die vrijwel alles snijden met een aardappelschilmesje........quote:Op zondag 30 maart 2008 16:22 schreef MinderMutsig het volgende:
Glazen snijplanken zijn funest voor je messen dus die komen er hier niet in. Ik krijg ze wel eens van mijn schoonmoeder omdat zij vindt datg hout of plastic onhygiënisch is maar die verdwijnen direct in de glasbak hier. (Oeps, ik heb hem laten vallenmaar ik hoef geen nieuwe hoor want mijn messen gaan er stuk van dus ik gebruikte hem toch al niet
)
[..]
Die heb ik ook. Een rode voor kip, een blauwe voor vlees, en twee witte voor de rest. En verder een houten voor brood, gewoon omdat iedere keuken een houten plank hoort te hebben.
Dan zijn die dunne planken van de Ikea echt een aanrader. Groot snijoppervlak maar ze nemen toch heel weinig ruimte in.quote:Op zondag 30 maart 2008 16:21 schreef motorbloempje het volgende:
Verder zou ik graag wel wat meer en grotere snijplanken hebben, en van houtmaar door ruimtegebrek ( we hebben écht een kleine keuken) gaan we pas uitbreiden in keukengerei als we verhuisd zijn
Kip moet je toch echt wel apart snijden, ivm salmonella, overig vlees en vis is wat dat betreft wat minder kritisch, maar het is voor de zekerheid toch wel aan te bevelen om of eerst de groente te snijden en dan het vlees op dezelfde plank, of 2 aparte te gebruiken.quote:Op zondag 30 maart 2008 16:35 schreef zquing het volgende:
Ik lees dat iedereen verschillende planken gebruiken voor verschillende soorten eten. Is 't dan echt zo erg om een plank voor meerdere soorten dingen te gebruiken?
Ik gebruik altijd 1 plank per gerecht als ik ga koken, mischien 2 als ik veel vlees/groente gebruik zodat ik 't niet op 1 plank kan doen. Maar 't gebeurt vaak genoeg bij mij dat ik gewoon mn vlees naast mn groente aan 't snijden ben
Dat doet zij dus ook. Ze durft niet eens te snijden met mijn messen omdat ze zo vreselijk scherp zijnquote:Op zondag 30 maart 2008 16:28 schreef zquing het volgende:
[..]
Ik snap niet dat mensen die glazen planken nog gebruiken......... Maar er bestaan dan ook mensen die vrijwel alles snijden met een aardappelschilmesje........
Deeg maken, lekker rustiek je verse brood op snijden en verder heeft het vooral esthetische waarde. In een keuken hoort een houten snijplank, punt.quote:Maar waar kan je een houten snijplank voor gebruiken dan? Voor vlees/vis/kip vind ik 't niet echt hygienisch, heb altijd 't idee dat die sappen zich dan in de plank gaan nestellen. Die dunne planken van de ikea vind ik nu ook niet echt geweldig, ze zijn snel schoon te maken en supergoedkoop maar ze willen nooit echt goed op hun plaats blijven bij mij
Als het bij elkaar in de pan komt maak ik me er ook niet zo druk om maar anders gebruik ik aparte planken.quote:Op zondag 30 maart 2008 16:35 schreef zquing het volgende:
Ik lees dat iedereen verschillende planken gebruiken voor verschillende soorten eten. Is 't dan echt zo erg om een plank voor meerdere soorten dingen te gebruiken?
Ik gebruik altijd 1 plank per gerecht als ik ga koken, mischien 2 als ik veel vlees/groente gebruik zodat ik 't niet op 1 plank kan doen. Maar 't gebeurt vaak genoeg bij mij dat ik gewoon mn vlees naast mn groente aan 't snijden ben
Klinkt als m'n ex, die sneed vroeger ook alles met een simpel mesje, maar ondertussen heb ik 'r goed opgevoed.quote:Op zondag 30 maart 2008 16:40 schreef MinderMutsig het volgende:
[..]
Dat doet zij dus ook. Ze durft niet eens te snijden met mijn messen omdat ze zo vreselijk scherp zijn(haar woorden, ik vind het nogal tegenvallen en wil graag een goed setje nieuwe messen)
ja, doe ik opzich ook wel.quote:Op zondag 30 maart 2008 16:38 schreef SHE het volgende:
Joh; ik heb er ook een broertje dood aan. Ik heb 3 verschillende planken, maar het gebeurt me echt weleens dat ik aan het kruisbestuiven ben.
Maak maar eens een chili; dan gaat mijn rauwe vlees ook bji de groenten in de pan.
Waarom zou in het dan in godesnaam apart snijden?
Ik was mijn kipfilets en groeten netjes.
Ik ontsmet mijn planken elke week bij de keukenronde.
Boeien. Een beetje hygiene is prima, maar dat gefreak in de keuken kan mijn zin in koken behoorlijk verneuken.
En geel voor kip toch?quote:Op woensdag 26 maart 2008 18:51 schreef michiel_merk het volgende:
Hout ,En op de koks opleiding hadden we verschilldende kleuren voor snijplanken.
Blauw voor vis , groen voor groente, en rood voor vlees
quote:Op zondag 30 maart 2008 18:24 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Wat een onzin trouwens dat je messen bot zouden worden van glas![]()
Je gaat toch niet je snijplank in 2e snijden![]()
Gewoon stoppen als je je onderste laag "raakt".
Leeharvey heeft duidelijk nog nooit écht goede messen gehad..quote:Op zondag 30 maart 2008 19:49 schreef zquing het volgende:
[..]
als je net lekker een half uurtje je messen hebt staan slijpen en je ermee scheren kan dan wil je echt niet dat ze glas raken. Kan je weer meteen een kwartier gaan staan bijscherpen
ik snij niet op mn aanrecht omdat mn mes dan kapot gaat, ik snij niet op borden(met mn scherpe messen) omdat mn messen dan kapot gaan. Dat kleine beetje hygienische gewin kan me gestolen worden als mn messen maar scherp blijvenquote:Op zondag 30 maart 2008 22:26 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Die snijplank van een paar euro ligt er imho onder vanwege hygienische redenen. En niet om je mes ok te houden ..
En glas is daar gewoon iets geschikter voor
Daarom heb je ook meerdere snijplanken, zodat je je groenten en je vlees van elkaar gescheiden houdt.quote:Op zondag 30 maart 2008 22:26 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Die snijplank van een paar euro ligt er imho onder vanwege hygienische redenen. En niet om je mes ok te houden ..
En glas is daar gewoon iets geschikter voor
Ik snij niet op mn aanrecht omdat ik dan krassen krijg op mn aanrechtbladquote:Op zondag 30 maart 2008 22:30 schreef zquing het volgende:
[..]
ik snij niet op mn aanrecht omdat mn mes dan kapot gaat, ik snij niet op borden(met mn scherpe messen) omdat mn messen dan kapot gaan. Dat kleine beetje hygienische gewin kan me gestolen worden als mn messen maar scherp blijven
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |