abonnement Unibet Coolblue
pi_57608406
Heeft iemand een recept voor smaakvolle knapperige groente. Ik eet nu nauwelijk groente op aardappelen na en wil daar verandering in brengen.

Ik heb een enorme hekel aan zachte groente, nu heb ik een keer een aantal recepten gekregen maar ik ben ze kwijtgeraakt. Het mag dus niet *squish* doen wanneer ik er een hap in zet. Ja ik ben een zeurpiet.

In ruil voor wat goede recepten heb ik ook een recept in de aanbieding voor Skillingsboller.
I killed. But I didn't just kill fifty, I didn't kill a hundred. I killed TEN thousand! And I was good at it. It wasn't for vengeance, it wasn't for greed. It was because...I liked it
Let us leave, no trace of tears upon our dead faces
  dinsdag 25 maart 2008 @ 21:08:00 #2
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_57608456
Even wokken of anders grillen.
Stomen kan ook.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_57608571
Oh ja, kleine aanvulling. Mag absoluut niets met uien te maken hebben of kaas. Voor de rest ben ik heel makkelijk...........

Stomen is niet echt een optie, maar grillen wel.
I killed. But I didn't just kill fifty, I didn't kill a hundred. I killed TEN thousand! And I was good at it. It wasn't for vengeance, it wasn't for greed. It was because...I liked it
Let us leave, no trace of tears upon our dead faces
pi_57608573
Pak een pan, doe er een laagje water in 0.5 - 1 cm en doe daar je groente in. Deksel erop (snelkookpan is beter) en dan even laten staan. Na korte tijd laten stomen is het klaar en knapperig.
pi_57608637
Je kunt sperziebonen kort koken zodat ze nog wel knapperig zijn, een lapje ontbijtspek eromheen en nog even aanbakken.. dan doet het niet squish
The rock candy's melted, only diamonds now remain
  dinsdag 25 maart 2008 @ 21:15:37 #6
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_57608690
Bevroren groenten?
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_57608750
Stamppot met rauwe andijvie, witlof en boontjes kun je beetgaar eten, rauwkost is natuurlijk nooit zacht, en taugé knappert altijd lekker (en ís lekker).

Edit: ik vergeet verse mais, zo lekker he, een hele maiskolf afkluiven...
Sanity is (not) statistical
pi_57609172
Maar paprika en tomaat grillen dat is geen enkel probleem, die gaan zomers ook op de bbq (ja ik ben dol op de bbq) maar ik zou weinig andere groentes kunnen bedenken die je kan grillen.

Ik ben dus ook niet zo thuis in de groenten (hadden jullie natuurlijk al begrepen), ik ben een echte vleeseter en heb daar dan ook enorm veel recepten voor.
I killed. But I didn't just kill fifty, I didn't kill a hundred. I killed TEN thousand! And I was good at it. It wasn't for vengeance, it wasn't for greed. It was because...I liked it
Let us leave, no trace of tears upon our dead faces
pi_57609318
Aubergine kan je grillen.
En die ander groene lange, geen komkommer, maar kom niet op de naam, kan je grillen..
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57609422
Groenten roosteren in de oven is wel lekker.
Van alles wat (paprika, courgette, wortel), scheutje olijfolie er overheen en in een hete oven zetten.
Zo af en toe even omdraaien is geen slecht idee.

Bonen kun je ook zelf weken en koken, dan kan je ze wat harder houden.
Lekker met hazelnoten ofzo.

Verse tuinbonen kunnen goddelijk zijn als je ze een bite laat houden. Zeker met een scheutje room en wat verse kruiden.

Roerbakken kan prima met brocoli of bloemkool.
pi_57609448
Roerbakken werkt goed.

Maar je kunt natuurlijk ook gewoon de groenten wat minder lang laten koken, is het nog sneller klaar ook!
  dinsdag 25 maart 2008 @ 22:06:47 #12
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_57610009
quote:
Op dinsdag 25 maart 2008 21:39 schreef Oblivion het volgende:
Aubergine kan je grillen.
En die ander groene lange, geen komkommer, maar kom niet op de naam, kan je grillen..
Courgette bedoel je?

Trouwens groene asperges zijn ook heerlijk om te grillen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_57612123
quote:
Op dinsdag 25 maart 2008 21:12 schreef ArcticBlizzard het volgende:
Oh ja, kleine aanvulling. Mag absoluut niets met uien te maken hebben of kaas. Voor de rest ben ik heel makkelijk...........

Stomen is niet echt een optie, maar grillen wel.
waarom is stomen geen optie?
als ik vragen mag
Thank Drunk I'm a Goddess!
pi_57615161
quote:
Op dinsdag 25 maart 2008 22:06 schreef golfer het volgende:

[..]

Courgette bedoel je?

Trouwens groene asperges zijn ook heerlijk om te grillen.
en
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  woensdag 26 maart 2008 @ 09:59:46 #15
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_57616510
peultjes roerbakken in wat olie met knoflook.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_57619450
broccoli en sperzieboontjes met wat champignons in een ChowMein sausje wokken
Ja doei.
pi_57619941
Sugarsnaps wokken in wat wokolie!
  woensdag 26 maart 2008 @ 12:47:36 #18
140414 Vandaag...
overwegend zonnig
pi_57620318
Rauwkost
pi_57620331
Maak een salade met gegrilde groentes. Een receptje:

Op een platte schaal rucola (als je die te 'pittig' vindt kun je ook Romeinse sla nemen) uitspreiden.
Een dressing maken van olijfolie en balsamico azijn (verhouding 3:1) en eventueel een snufje suiker erbij en dat over de sla sprenkelen.
Groentes grillen, wat je maar lekker vindt. Ik pak meestal courgette, rode paprika en champigons.
De nog warme groentes over de sla doen.
Ricotta kaas (shit dat mag je niet hebben, nou ja, weglaten dus) er over kwakken.
Geroosterde pijnboompitten er over.
Om het af te maken nog wat verse basilicum en nog wat druppels dressing.

Jummie!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  woensdag 26 maart 2008 @ 21:57:58 #20
94617 Ps2K
And his space hamster Skeletor
pi_57633742
brocoli! 3-4 min gekookt zodat het echt net gaar is (kleine stronkjes)
http://www.last.fm/user/psych02k
Yes, it is perfectly reasonable that Kirk had the know-how to make the gunpowder and put together the bazooka to defeat the Gorn. That\'s why he\'s the goddamn Captain.
  woensdag 26 maart 2008 @ 22:21:23 #21
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_57634627
Raapstelen!
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
  woensdag 26 maart 2008 @ 22:26:33 #22
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_57634854
quote:
Op woensdag 26 maart 2008 12:31 schreef _Arual_ het volgende:
Sugarsnaps wokken in wat wokolie!
Dat is een goeie. En ken je rettich. Dat is een groente met een heel aparte, frisse en knapperige structuur. Alleen eet je dat wel rauw. Je kunt ook rauwe witlof pakken, dit in stukjes hakken en husselen met wat cocktailsaus en stukjes appel. Een eenvoudige en gezonde salade naast je stukje vlees. Je kunt ook voor de afwisseling eens tempura maken.
pi_57635337
Kijk dat zijn allemaal goede tips, er zitten volgens mij wel lekkere tussen.
quote:
Op dinsdag 25 maart 2008 23:30 schreef prupke het volgende:

[..]

waarom is stomen geen optie?
als ik vragen mag
Natuurlijk mag je dat vragen. De keren dat ik eten gegeten heb wat dmv stomen was gemaakt smaakte echt afschuwelijk. Dat zal ongetwijfeld aan de onkunde van de kok hebben gelegen maar dan ben ik altijd meteen even genezen. Heb ik ook bij verkurkte bananen, zit er eentje tussen die verkurkt is dan gooi ik meteen de hele tros weg en eet ik 3 weken geen bananen.

Overigens stoomde mijn moeder de aardappels altijd en die zijn wel lekker. Misschien stomen dan toch een optie.

@ Tezz, dat klink echt ontzettend lekker.

Nooit gehoord van rettisch. Zal het eens even opzoeken.

Het enige wat ik nu wel eens doe is rode en groene paprika grillen op de BBQ, niet echt smakelijk want ik heb gewoon geen flauw idee hoe je groenten lekker kunt laten smaken. Geef me een stuk vlees en ik maak iets heerlijks maar groenten hebben nooit echt prioriteit gehad. Nu heb ik een meerjaren plan om gezonder te gaan eten en ben nu aan beland bij het hoofdstuk groenten. Kon geen lekkere/makkelijk en snel uitvoerbare recepten vinden.

Kort koken is misschien ook wel een optie al lijkt grillen me dan wel lekkerder, ben nog steeds bang voor het *squish* effect.

Heb vorig jaar wel wat lekkere recepten gevonden in een kookboek, heb alleen dat kookboek cadeau gedaan aan een vriend................
I killed. But I didn't just kill fifty, I didn't kill a hundred. I killed TEN thousand! And I was good at it. It wasn't for vengeance, it wasn't for greed. It was because...I liked it
Let us leave, no trace of tears upon our dead faces
pi_57635809
Ik kookte altijd mijn groenten , maar sinds ik een stoomnetje heb aangeschaft vind ik de groente lekkerder.
Door het stomen blijven er meer vitaminen in de groente en de smaak ook.
En ik ben ook zo iemand die moet kunnen bijten in groeten zodat ik weet wat ik eet.

Wat heel lekker is : je pakt gerookte spekreepjes die bak je , daar doe je wat aardappel blokjes bij (van die voorgekookte dingen) vervolgens stoom je voor een minuut of 15 spruiten en daar gooi je dan wat nootmuskaat overheen en die bak je dan weer samen met de spekjes en de aardappelen

Voor stomen is het voor jezelf even een kwestie van er bij blijven en mee en dan een keer in de groeten prikken tot het voor jezelf de juiste gaarheid heeft
Thank Drunk I'm a Goddess!
pi_57640627
quote:
Op woensdag 26 maart 2008 22:38 schreef ArcticBlizzard het volgende:

@ Tezz, dat klink echt ontzettend lekker.
Is het ook, hihi! Stukje kip erbij en voila: maaltijd!

Brengt me meteen op mijn volgende tip: maaltijdsalades! Als je niet van gekookte/gestoomde groentes houdt, waarom eet je dan niet gewoon rauwe groentes?? Zeker in de zomer is het heerlijk om gewoon een maaltijdsalade te maken.
Als basis gebruik je lekkere sla (rucola, romeinse, ijsberg, noem maar op!) en daar voeg je vlees of vis bij. (bijvoorbeeld gerookte kipfilet, vis in allerlei soorten of bijvoorbeeld lauwwarme biefsukreepjes). En daar gooi je dan een stapel groentes bij (wortel, komkommer, cherrytomaatjes, augurk etc. etc. etc.). Eindeloos varieren mogelijk! Bijvoorbeeld met fruit er door, of noten.............

En om het een volwaardige maaltijd te maken voeg je stukjes gekookte aardappel of pasta toe.
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_57640670
quote:
Op woensdag 26 maart 2008 12:48 schreef Tezz het volgende:
Maak een salade met gegrilde groentes. Een receptje:

Op een platte schaal rucola (als je die te 'pittig' vindt kun je ook Romeinse sla nemen) uitspreiden.
Een dressing maken van olijfolie en balsamico azijn (verhouding 3:1) en eventueel een snufje suiker erbij en dat over de sla sprenkelen.
Groentes grillen, wat je maar lekker vindt. Ik pak meestal courgette, rode paprika en champigons.
De nog warme groentes over de sla doen.
Ricotta kaas (shit dat mag je niet hebben, nou ja, weglaten dus) er over kwakken.
Geroosterde pijnboompitten er over.
Om het af te maken nog wat verse basilicum en nog wat druppels dressing.

Jummie!
mm dat klinkt goed

als in: even onthouden voor morgen... met een flinke biefstuk erbij voor manlief (echte vleeseter, die vind mijn vleesloze fratsen maar even leuk en dat is vanavond al )
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  zaterdag 21 maart 2009 @ 21:30:09 #27
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_67278410
Ik werk in de buurt van Amsterdam Centraal. Omdat ik ook vaak 's avonds of tot een uur of 6 werk heb ik niet altijd tijd om als ik thuiskom verse groenten te halen. Nou kan ik in mijn pauze naar de Appie gaan, maar die standaard groente daar wordt je ook niet altijd even vrolijk van.

Iemand die een goede groenteboer weet (met niet alleen het standaard groente en fruit) in de buurt van Centraal/Nieuwendijk?
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  zondag 22 maart 2009 @ 10:33:13 #28
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_67287138
Tip: Snij courgette aan plakken. Sla een eitje los met wat zout peper en gewone rode sambal (ja, sambal) of chilipoeder.
Haal de plakken courgette door het ei en dan door de bloem.
Bakken in ruim olie (neem een neutrale olie zoals maisolie of arachide olie) tot goudbruin.
Smullen, daar krijg je de grootste groentenmuffel mee om
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 22 maart 2009 @ 10:33:36 #29
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_67287143
Ook te doen met aubergine overginds
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 22 maart 2009 @ 11:50:47 #30
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_67288665
quote:
Op zaterdag 21 maart 2009 21:30 schreef The_Hives het volgende:
Ik werk in de buurt van Amsterdam Centraal. Omdat ik ook vaak 's avonds of tot een uur of 6 werk heb ik niet altijd tijd om als ik thuiskom verse groenten te halen. Nou kan ik in mijn pauze naar de Appie gaan, maar die standaard groente daar wordt je ook niet altijd even vrolijk van.

Iemand die een goede groenteboer weet (met niet alleen het standaard groente en fruit) in de buurt van Centraal/Nieuwendijk?

Of de ah op de dam, heeft redelijk veel,
Anders is er een groenteboer in de warmoedstraat
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
pi_67300174
quote:
Op woensdag 26 maart 2008 22:38 schreef ArcticBlizzard het volgende:

[..]

Natuurlijk mag je dat vragen. De keren dat ik eten gegeten heb wat dmv stomen was gemaakt smaakte echt afschuwelijk. Dat zal ongetwijfeld aan de onkunde van de kok hebben gelegen maar dan ben ik altijd meteen even genezen.

Ja het zal aan de kok gelegen hebben .. aangezien jij zoveel groente eet ligt het zeker niet aan jou smaak
  zondag 22 maart 2009 @ 18:22:00 #32
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_67300337
quote:
Op zondag 22 maart 2009 11:50 schreef Erosjuhhh het volgende:

[..]


Of de ah op de dam, heeft redelijk veel,
Die Apie bedoel ik inderdaad. Valt me vaak tegen daar
quote:
Anders is er een groenteboer in de warmoedstraat
zal eens die kant op wandelen
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  zondag 22 maart 2009 @ 18:35:43 #33
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_67300766
quote:
Op zondag 22 maart 2009 11:50 schreef Erosjuhhh het volgende:

warmoedstraat
Warmoes, das een soort snijbiet (bietenloof), een erg lekkere bladgroente.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 22 maart 2009 @ 18:38:41 #34
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_67300876
quote:
Op zondag 22 maart 2009 10:33 schreef Pietverdriet het volgende:
Ook te doen met aubergine overginds
Als je dan toch aan het verbeteren slaat, Piet: het is overigens.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 22 maart 2009 @ 18:40:19 #35
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_67300926
quote:
Op zondag 22 maart 2009 18:38 schreef golfer het volgende:

[..]

Als je dan toch aan het verbeteren slaat, Piet: het is overigens.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')