Courgette bedoel je?quote:Op dinsdag 25 maart 2008 21:39 schreef Oblivion het volgende:
Aubergine kan je grillen.
En die ander groene lange, geen komkommer, maar kom niet op de naam, kan je grillen..
waarom is stomen geen optie?quote:Op dinsdag 25 maart 2008 21:12 schreef ArcticBlizzard het volgende:
Oh ja, kleine aanvulling. Mag absoluut niets met uien te maken hebben of kaas. Voor de rest ben ik heel makkelijk...........
Stomen is niet echt een optie, maar grillen wel.
enquote:Op dinsdag 25 maart 2008 22:06 schreef golfer het volgende:
[..]
Courgette bedoel je?
Trouwens groene asperges zijn ook heerlijk om te grillen.
Dat is een goeie. En ken je rettich. Dat is een groente met een heel aparte, frisse en knapperige structuur. Alleen eet je dat wel rauw. Je kunt ook rauwe witlof pakken, dit in stukjes hakken en husselen met wat cocktailsaus en stukjes appel. Een eenvoudige en gezonde salade naast je stukje vlees. Je kunt ook voor de afwisseling eens tempura maken.quote:Op woensdag 26 maart 2008 12:31 schreef _Arual_ het volgende:
Sugarsnaps wokken in wat wokolie!
Natuurlijk mag je dat vragen. De keren dat ik eten gegeten heb wat dmv stomen was gemaakt smaakte echt afschuwelijk. Dat zal ongetwijfeld aan de onkunde van de kok hebben gelegen maar dan ben ik altijd meteen even genezen. Heb ik ook bij verkurkte bananen, zit er eentje tussen die verkurkt is dan gooi ik meteen de hele tros weg en eet ik 3 weken geen bananen.quote:Op dinsdag 25 maart 2008 23:30 schreef prupke het volgende:
[..]
waarom is stomen geen optie?
als ik vragen mag
Is het ook, hihi! Stukje kip erbij en voila: maaltijd!quote:Op woensdag 26 maart 2008 22:38 schreef ArcticBlizzard het volgende:
@ Tezz, dat klink echt ontzettend lekker.
mm dat klinkt goedquote:Op woensdag 26 maart 2008 12:48 schreef Tezz het volgende:
Maak een salade met gegrilde groentes. Een receptje:
Op een platte schaal rucola (als je die te 'pittig' vindt kun je ook Romeinse sla nemen) uitspreiden.
Een dressing maken van olijfolie en balsamico azijn (verhouding 3:1) en eventueel een snufje suiker erbij en dat over de sla sprenkelen.
Groentes grillen, wat je maar lekker vindt. Ik pak meestal courgette, rode paprika en champigons.
De nog warme groentes over de sla doen.
Ricotta kaas (shit dat mag je niet hebben, nou ja, weglaten dus) er over kwakken.
Geroosterde pijnboompitten er over.
Om het af te maken nog wat verse basilicum en nog wat druppels dressing.
Jummie!
quote:Op zaterdag 21 maart 2009 21:30 schreef The_Hives het volgende:
Ik werk in de buurt van Amsterdam Centraal. Omdat ik ook vaak 's avonds of tot een uur of 6 werk heb ik niet altijd tijd om als ik thuiskom verse groenten te halen. Nou kan ik in mijn pauze naar de Appie gaan, maar die standaard groente daar wordt je ook niet altijd even vrolijk van.
Iemand die een goede groenteboer weet (met niet alleen het standaard groente en fruit) in de buurt van Centraal/Nieuwendijk?
Ja het zal aan de kok gelegen hebben .. aangezien jij zoveel groente eet ligt het zeker niet aan jou smaakquote:Op woensdag 26 maart 2008 22:38 schreef ArcticBlizzard het volgende:
[..]
Natuurlijk mag je dat vragen. De keren dat ik eten gegeten heb wat dmv stomen was gemaakt smaakte echt afschuwelijk. Dat zal ongetwijfeld aan de onkunde van de kok hebben gelegen maar dan ben ik altijd meteen even genezen.
Die Apie bedoel ik inderdaad. Valt me vaak tegen daarquote:Op zondag 22 maart 2009 11:50 schreef Erosjuhhh het volgende:
[..]
Of de ah op de dam, heeft redelijk veel,
zal eens die kant op wandelenquote:Anders is er een groenteboer in de warmoedstraat
Warmoes, das een soort snijbiet (bietenloof), een erg lekkere bladgroente.quote:
Als je dan toch aan het verbeteren slaat, Piet: het is overigens.quote:
quote:Op zondag 22 maart 2009 18:38 schreef golfer het volgende:
[..]
Als je dan toch aan het verbeteren slaat, Piet: het is overigens.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |