Kwaliteit is belangrijk, maar gastvrijheid is een even belangrijk uitgangspunt. De klant moet zich op zijn plek voelen Bij Jansen. Bij Jansen is een huiskamer voor wie dat wil, een werkplek voor wie dat nodig heeft en de klant krijgt altijd een ontvangst met zorg en aandacht. Gezinnen kunnen er ook prima terecht; er is een speciale kinderhoek zodat de ouders ongestoord kunnen dineren. Op de kaart staan biologisch verantwoorde producten.
Bart-WillemLeeftijd: 38 jaar
Geboren in: Almelo
Sportief: squash en zeilen
Vrije tijd: Uit eten
Horeca ervaringBart-Willem is een echte horecatijger. Hij heeft al meer dan 20 jaar werkervaring. Bovendien is het horecabestaan onlosmakelijk met zijn privéleven verbonden: hij heeft zijn vrouw Sandra er leren kennen.
Bart-Willem in het kortHij heeft rechten gestudeerd aan de Universiteit in Groningen, maar maakt deze studie nooit af. Het werken in de horeca is te leuk.
Bart-Willem in een paar woorden“Ik kan goed leidinggeven, logisch denken en relativeren. Enkele karaktereigenschappen van mij zijn: eerlijk, ruimdenkend, recht voor zee, Bourgondisch, humoristisch en ondernemend.”
SandraLeeftijd: 36 jaar
Geboren in: Groningen
Vrije tijd: Theater
Horeca ervaringNet als Bart-Willem heeft Sandra al 20 jaar ervaring in de horeca. Ze heeft zo ongeveer alle klusjes al geklaard: van bediening tot keukenpersoneel, van administratie tot inkoop.
Sandra in het kortOok Sandra heeft haar studie niet afgemaakt. Ze heeft geleerd voor sociaal pedagogische hulpverlening, maar ook hier lonkte het horecavak.
Sandra in een paar woorden“Ik ben creatief en kan goed begeleiden, organiseren, uitvoeren en leidinggeven. Verder ben ik flexibel, geduldig, gestructureerd, zorgzaam, zelfstandig, initiatiefrijk en enthousiast.”
Bart-Willem en Sandra hebben twee kinderen van 1 en 4 jaar: Juul en Marie
Sandra liep ooit rond in een rood pakje voor een luchtvaartmaatschappij
Bart-Willem treedt in december wel eens op als hulp-Sinterklaas
Bij Jansen is gevestigd in een monumentaal pand
De vrienden van Bart-Willem en Sandra dachten dat hun relatie na enkele maanden zou stranden, wegens de totaal verschillende karakters
![]()
Jasper en René denken met Flinstering een gat in de Bredase horecamarkt te hebben gevonden: kwalitatief en lekker eten voor een 30+publiek. Klanten kunnen er terecht voor lunch, diner of borrel. De keuken is Italiaans-Mediterraans georiënteerd. Belangrijk onderdeel van Flinstering is het licht; dat verandert telkens waardoor er steeds een andere sfeer ontstaat. De rode draad van Flinstering is kwaliteit en service.
Jasper
Leeftijd: 31 jaar
Geboren in: Eindhoven
Sportief: Wielrennen
Vrije tijd: Uit eten, fotografie en films
Horeca ervaring
Werkt al vanaf zijn studententijd in de horeca. Laatst opgedane ervaring: gastheer in een goedlopend Utrechts restaurant.
Jasper in het kort
Jasper heeft al heel wat uren gemaakt in de horeca, maar is eigenlijk opgeleid tot journalist. Hij heeft zelfs zijn eigen schrijfbureau, maar het horecabloed kruipt waar het niet gaan kan.
Jasper in een paar woorden
“Ik ben een enthousiaste jongen met humor. Ondernemend, gedreven en avontuurlijk. Ik ga voor uitstekend gastheerschap: geen stress, creatief zijn en goed luisteren.”
René
Leeftijd: 32 jaar
Geboren in: Woerden
Sportief: Wielrennen
Vrije tijd: Uit eten
Horeca ervaring
Hij begint als afwasser, maar werkt ook vier jaar in een hotel in Griekenland. Bij terugkomst in Nederland werkt hij nog in vier andere horecazaken. Sinds 2006 is hij freelance kok.
René in het kort
Horecaman in hart en nieren. Al zijn opgedane ervaring wil hij nu verwezenlijken in een eigen onderneming. Of zelfs een aantal ondernemingen.
René in een paar woorden
“Ik heb veel inlevingsvermogen, ben stressbestendig en kan snel schakelen tussen wisselende situaties. Verder ben ik gedreven, enthousiast en open minded.”
Jasper en René leerden elkaar kennen tijdens het werk in een Utrechts restaurant
Flinstering is geen bestaand woord. Jasper heeft het van een dichter in Eindhoven, die hiermee de lichtval in iemands ogen beschrijft
René en Jasper willen dolgraag cocktailshaken in Flinstering
René verzamelt kookboeken
René heeft een vriendin (Marije); Jasper is single
Jasper en René willen de beste capuccino van Breda gaan server
![]()
Max en Gina willen de Caribische keuken naar Enschede brengen. Gina staat in een open keuken terwijl Max de entrepreneur is. De kaart bestaat uit een subtiele versmelting van klassiek-Franse gerechten en de exotische Latijns-Amerikaans Caribische keuken. In het weekend is er live muziek, want entertainment speelt een belangrijke rol.
Max
Leeftijd: 33 jaar
Geboren in: Amsterdam
Vrije tijd: Jazzmuziek, concepten creëren en uitwerken
Horeca ervaring
Is hoofd barman in een Amsterdams jazzcafé geweest en heeft samen met Gina een restaurant in de Dominicaanse Republiek gehad, waar hij de rol van entrepeneur op zich nam.
Max in het kort
Studeert marketing en rolt na zijn studie in de reclamewereld. Geeft in 2002 huis en haard op om een lange en verre reis te maken met Gina. Daar kopen ze een boot die ze opknappen: The Upper Deck. Eenmaal aangemeerd in de Dominicaanse Republiek wordt The Upper Deck een restaurant.
Max in een paar woorden
“Ik denk creatief en commercieel tegelijk. Ik kan heel goed prioriteiten stellen en denk op de lange termijn. Verder ben ik heel veelzijdig.”
Gina
Leeftijd: 31 jaar
Geboren in: Amsterdam
Vrije tijd: Koken voor anderen, unieke recepten verzamelen, styling
Horeca ervaring
Voor Mijn Tent is Top heeft ze een baan als chefkok in een bistro opgezegd. In het verleden heeft ze met Max vijf jaar lang een restaurant in de Dominicaanse Republiek gerund, waarbij zij in de keuken stond.
Gina in het kort
Ze studeert voor grafisch vormgever en krijgt een vaste aanstelling op haar stageplaats aangeboden. Daar werkt ze zich op tot bedrijfsleidster. Aan het begin van deze eeuw vertrekt ze met Max naar de andere kant van de oceaan voor een lange reis.
Gina in een paar woorden
“Ik heb een open visie en een wereldse instelling. Communicatief ben ik zeer sterk en ik ben ook erg motiverend.”
Gina heet eigenlijk Regina, maar werd tijdens haar reis zo vaak Gina genoemd, dat dit is gebleven
Leerden elkaar kennen tijdens hun studie en kwamen elkaar weer tegen bij Max’ tweede bedrijf
Mangú is gevestigd in een oud VVV-kantoor
Max’ opa was eigenaar van de Huishoudbeurs
![]()
Eerlijk, oorspronkelijk, passie en verrassend. Dat zijn de vier begrippen die Choix du Chef het beste omschrijven. De keuken is Frans/Mediterraans met een knipoog naar de Hollandse keuken. Dagelijks staan er zes nieuwe, seizoensgebonden gangen op het menu waar de klant uit kan kiezen. Hij staat in de keuken, zij is gastvrouw.
Stephan
Leeftijd: 30 jaar
Geboren in: Weert
Vrije tijd: Uit eten, wedstrijdkoken, vakantie (Italië), jam-sessies (onvoorbereid koken) en kookboeken.
Horeca ervaring
Stephan is souschef geweest bij verschillende restaurants. Ook heeft hij vier jaar lang gewerkt in Frankrijk op Michelin-niveau. De afgelopen drie jaar is hij chef-kok geweest bij de Tilburgse Auberge du Bonheur.
Stephan in het kort
Al op jonge leeftijd wordt Stephan culinair onderlegd. De geuren die hij ruikt in het restaurant waar zijn moeder werkt, inspireren hem om kok te worden. Die droom jaagt hij achterna.
Stephan in een paar woorden
“Ik ben een vakidioot. Noem een horecabeurs en ik ben er te vinden. Maar mijn gezin komt op de eerste plaats. Ik streef naar perfectie, ben recht door zee en neem geen blad voor de mond.”
Jacqueline
Leeftijd: 31 jaar
Geboren in: Vlaardingen
Vrije tijd: Uit eten, zingen
Horeca ervaring
Jacqueline is ooit als bedieningsmedewerker begonnen maar werkte zich op tot afdelingsmanager van een horecabedrijf. Ook is ze intercedente op een horeca-afdeling geweest, waarin ze heel Tilburg en omstreken van vakkundig personeel heeft voorzien.
Jacqueline in het kort
De liefde voor het vak is Jacqueline bijgebracht tijdens de opleiding Personeel en Arbeid. Niet alleen komt ze daar in aanraking met haar droombaan, ook loopt ze haar droomman tegen het lijf. De afgelopen jaren heeft ze zichzelf kennis bijgespijkerd. Nu vindt ze het tijd om met Stephan de krachten te bundelen.
Jacqueline in een paar woorden
“Ik ben vrolijk en tegelijkertijd perfectionistisch. Ik ben een ster in het organiseren en begeleiden. En ik heb een ruimhartige gastvrijheid.”
Jacqueline en Stephan hebben een dochter van 1 jaar oud: Eline
Stephan viel op Jacquelines slanke middeltje en lange wimpers
Hij won een Zilveren Champignon, een belangrijke culinaire prijs, maar greep naast een Zilveren Oester
Stephan paste zijn werkschema aan om samen met zijn dochter te kunnen eten
Hij kookte eens in het RTL 7-programma Business Class
Zij deed mee aan autoverbouwingsprogramma De Grote Beurt
Stephan en Jacqueline vinden het heerlijk om terug te gaan naar Den Haag. Ze hebben elkaar leren kennen in Zoetermeer maar hebben eigenlijk een geschiedenis in heel de regio.
Jacqueline zong in een rockband
Jacqueline en Stephan zijn niet met elkaar getrouwd
![]()
Cijfers:
![]()
![]()
Uitzendingen terugkijken:
Hier kun je alle uitzendingen terugkijken: http://www.rtl.nl/reality/mijntentistop2/gemist/
Mijn Tent is Top wordt elke dinsdag om 21:30 uur uitgezonden op RTL 4. De herhaling is elke zondag om 20:30 uur op RTL 7.
[ Bericht 0% gewijzigd door Svensational op 20-03-2008 11:20:15 ]