Leve het kapitalistische systeem van de VS!quote:Op vrijdag 14 maart 2008 20:51 schreef SeLang het volgende:
Schandalig die bailout van Bear Stearns vandaag.
Bear Stearns had vandaag gewoon failliet moeten gaan.
Nu loopt de FED (=belastingbetaler) het risico van die troep van Bear Stearns.
Als die "AAA" assets van Bear zo goed zijn, waarom neemt JPM die dan niet over op zijn balance sheet?
Het is geen kapitalistisch systeem.quote:Op vrijdag 14 maart 2008 21:37 schreef pberends het volgende:
[..]
Leve het kapitalistische systeem van de VS!
Yep,quote:Op vrijdag 14 maart 2008 21:42 schreef SeLang het volgende:
[..]
Het is geen kapitalistisch systeem.
Er zit daar een linkse elite die alles bepaalt.
Als een stelletje communisten anderen voor alle shit laten opdraaien in plaats van de verantwoordelijken hun eigen shit laten dragen.
Bronquote:Congress created Fannie Mae and Freddie Mac to
increase mortgage financing by buying loans from
lenders. The publicly traded companies profit by
holding mortgages and mortgage bonds as investments
and by charging a fee to guarantee and package loans
as securities. They record losses when defaults rise.
Toch wel geniaal hoe Goldman Sachs het allemaal gepareerd heeftquote:Op vrijdag 14 maart 2008 21:42 schreef SeLang het volgende:
[..]
Het is geen kapitalistisch systeem.
Er zit daar een linkse elite die alles bepaalt.
Als een stelletje communisten anderen voor alle shit laten opdraaien in plaats van de verantwoordelijken hun eigen shit laten dragen.
Nog genialer is dat de P/E van BSC nog steeds 50 is. Voor een failliet bedrijf. Nice!quote:Op vrijdag 14 maart 2008 23:44 schreef Richie_Rich het volgende:
[..]
Toch wel geniaal hoe Goldman Sachs het allemaal gepareerd heeft
Dat kan toch? Als ze vandaag ook 47% aan inkomsten mis gaan lopen voor de rest van het jaar, dan kan dat kloppen.quote:Op vrijdag 14 maart 2008 23:48 schreef tony_clifton- het volgende:
[..]
Nog genialer is dat de P/E van BSC nog steeds 50 is. Voor een failliet bedrijf. Nice!
Nu nog wel ja...quote:Op vrijdag 14 maart 2008 23:44 schreef Richie_Rich het volgende:
[..]
Toch wel geniaal hoe Goldman Sachs het allemaal gepareerd heeft
De koersval van 47% betekende toch dat het bedrijf nu nog maar de helft waard is van wat het gisteren was? Ik vind het gewoon sterk dat ze 50x zoveel betalen als het bedrijf winst maakt voor de aandelen, terwijl het in feite ten dode opgeschreven is.quote:Op vrijdag 14 maart 2008 23:57 schreef en_door_slecht het volgende:
[..]
Dat kan toch? Als ze vandaag ook 47% aan inkomsten mis gaan lopen voor de rest van het jaar, dan kan dat kloppen.
Tussen corporatisme en communisme zit toch echt een wereld van verschil. Een staat die van boven af door een sterke top geleid wordt, of een staat die geleid wordt door de bullshit die de markt verkondigd.quote:Op vrijdag 14 maart 2008 22:00 schreef digitaLL het volgende:
[..]
Yep,
Wie denkt dat de vrije markt de hypotheek derivaten heeft ontwikkelt heeft het mis.
Het is corporatisme van de bovenste plank.
]
Ik heb meer het idee dat men nu pas in de zogenaamde vrije markt probeert in te grijpen. in deze zogenaamde vrije markt zou het kapitaal vrij moeten kunnen rondwaren over de aarde. Ook vreemde financiele constructies werden de kapitalisten met open armen ontvangen omdat hiermee meer winsten zonder meer productie gedraaid worden. In normale mensen taal worden dat luchtkastelen genoemd.quote:Op zaterdag 15 maart 2008 10:43 schreef SeLang het volgende:
In de USA wordt de economie door de staat geleid, zoals nu weer duidelijk blijkt.
Een soort van planeconomie. Alleen lukt dat plan niet altijd
Vertel mij wat.quote:Op vrijdag 14 maart 2008 21:42 schreef SeLang het volgende:
[..]
Het is geen kapitalistisch systeem.
Er zit daar een linkse elite die alles bepaalt.
Als een stelletje communisten anderen voor alle shit laten opdraaien in plaats van de verantwoordelijken hun eigen shit laten dragen.
Je gaat nu wel erg serieus in op mijn niet echt serieus bedoelde postquote:Op zaterdag 15 maart 2008 11:11 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Ik heb meer het idee dat men nu pas in de zogenaamde vrije markt probeert in te grijpen. in deze zogenaamde vrije markt zou het kapitaal vrij moeten kunnen rondwaren over de aarde. Ook vreemde financiele constructies werden de kapitalisten met open armen ontvangen omdat hiermee meer winsten zonder meer productie gedraaid worden. In normale mensen taal worden dat luchtkastelen genoemd.
Wat zich hier aan het ontvouwen is zie ik eerder als het sprookje van de koning zonder kleren. De geheel financiele wereld bleef maar die paar top economen (chicago boys/ friedman) geloven. Terwijl er een grote groep was die maar zei dat er wat meer echte producten in de handel moeten zitten ipv van geld meer geld maken zonder werkelijke waarde toe te voegen. Maar door niet mee te doen aan het bouwen van die luchtkastelen sneedt je jezelf natuurlijk wel in de vingers omdat er toch meer luchtwinsten behaald werden dan in reele producten.
Als het goed gaat is in de VS geen planeconomie alleen als het mis gaat grijpt men in, dat is totaal wat anders als het altijd maar plannen zoals echte communisten doen.
De FED is geen eigendom van de overheid, maar een private instelling.quote:Op zaterdag 15 maart 2008 10:43 schreef SeLang het volgende:
In de USA wordt de economie door de staat geleid, zoals nu weer duidelijk blijkt.
Een soort van planeconomie. Alleen lukt dat plan niet altijd
Mooi, maar in geval van amerikaans vastgoed, is dat dan de prijs van vastgoed anno 2001, of van vorig jaar? Kortom, wat is de 'juiste' prijs?quote:Een centrale bank moet zorgen voor prijsstabiliteit
Tja, er zijn natuurlijk steeds meer mensen die zich realiseren dat de situatie in het VK eigenlijk nog een beetje erger is dan in de VS.quote:Op vrijdag 14 maart 2008 21:24 schreef SeLang het volgende:
£/ € = 1.2896
Ik ga denk ik maar stoppen met werken want het levert bijna niks meer op.
Ja, maar loopt wel aan de leiband van de politiekquote:Op zaterdag 15 maart 2008 11:48 schreef freud het volgende:
[..]
De FED is geen eigendom van de overheid, maar een private instelling.
Niet alleen in Nederland maar eigenlijk overal.quote:Wat me best opvalt, is dat de gemiddelde nederlander echt geen idee heeft van wat er speelt. Soort van een tsunami die er aan komt en men ligt lekker te zonnen met de voetjes naar de zee, en vertellend hoe rustig het is. Werk zelf bij een importeur van twee automerken, en daar beseft men echt niet dat er zwaar weer aankomt door die geintjes in de VS. Gelukkig ben ik er over 2 maandjes weg.
Wanneer de fed een private instelling is, dan zouden hun in theorie toch ook falliet kunnen gaan.quote:Op zaterdag 15 maart 2008 11:48 schreef freud het volgende:
De FED is geen eigendom van de overheid, maar een private instelling.
Ik bedoel natuurlijk de waarde van het geld. Inflatie in het algemeen.quote:Op zaterdag 15 maart 2008 11:49 schreef gronk het volgende:
[..]
Mooi, maar in geval van amerikaans vastgoed, is dat dan de prijs van vastgoed anno 2001, of van vorig jaar? Kortom, wat is de 'juiste' prijs?
Per hoofd van de bevolking heeft de UK ook een groter handelstekort dan de USA.quote:Op zaterdag 15 maart 2008 11:53 schreef HiZ het volgende:
[..]
Tja, er zijn natuurlijk steeds meer mensen die zich realiseren dat de situatie in het VK eigenlijk nog een beetje erger is dan in de VS.
Die discussie komt wel weer als de £/€ 1:1 is. Dan heb je overigens ook weer ongeveer gezelfde verhoudingen kwa prijspeil.quote:Ik weet dat het een tijdje heeft geduurd, maar ik roep al 9 jaar dat er een dag komt dat de Britten betreuren dat ze niet in de veilige omgeving van de eurozone zijn gestapt. Ik denk dat die dag met rasse schreden dichterbij komt.
Ja, echt enorm kortzichtig. Ik denk dat ook wel meespeelt dat men geen paniek wil zaaien, maar dat is iets anders als iet volledig negeren...quote:Op zaterdag 15 maart 2008 11:55 schreef SeLang het volgende:
[..]
Niet alleen in Nederland maar eigenlijk overal.
Ik verbaas me zelfs over de lichtvoetigheid waarmee er in de financiėle pers over wordt gepraat. Er wordt wel geschreven dat het allemaal heel erg is maar een paar regels verder beginnen ze dan weer over bijkopen want het is een goed instapmoment... Dat geeft mij de indruk dat we de bodem nog lang niet hebben gezien.
Overheidquote:Btw: waar ga je heen?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |