Niet te geloven, maar ik heb de foto's uit m'n tetefoon gekregen!quote:Op zondag 16 maart 2008 18:35 schreef piepster het volgende:
Ik ben al een week bezig om m'n foto's uit m'n telefoon te krijgen, vandaar mijn late reactie.
Alle kipkluifjes waren een groot suces! Ik vond zelf met name de kluifjes naar SHE's recept erg lekker. Alle kluifjes gingen ongeveer gelijk op, dus ik denk dat ze over het algemeen genomen even lekker waren.
Dank allemaal!
Hieronder nog de recepten zoals ik ze uiteindelijk gemaakt heb:
1. Ketjap, sambal, djahe, knoflook en chilisaus door elkaar mengen. Over de kipkluifjes doen en een nacht laten marineren.
2. Kipkluifjes insmeren met paprikapoeder, tot ze helemaal rood zijn, Daarna een heleboel chilisaus erover doen en en nacht laten marineren.
3. Een pakje roomboter smelten en er met de keukenmachine een zooi rozemarijn, knoflook peper en zout doorheen doen. Over de kip gooien en een nacht laten marineren.
4. Mosterd, honing, gemalen mierikswortelpasta, knoflook en rozemarijn door elkaar blenderen, over de kip doen en een nacht laten marineren.
De kipvleugeltjes naast elkaar op zilverfolie leggen (maak een beetje een opstaande rand, zodat de marinade er niet af loopt). In de oven op 225 graden afbakken in ongeveer een uur tijd.
ja die is echt heerlijkquote:Op vrijdag 7 maart 2008 15:15 schreef jpg97 het volgende:
Koop bij de toko zo'n zakje Kentucky Fried Chicken kruiden + meel
Kost maar 1.75 ofzo
Ook als je de kip en het meel in een zak doet en flink schudt?quote:Op woensdag 9 april 2008 13:40 schreef littledrummergirl het volgende:
[..]
even een beetje een gedoe om het meel erop te krijgen
weet niet of het dan goed verdeeld? Zou dan niet alle meel door samen met het vocht vd kip tegen de binnenkant van de zak gaan zitten?quote:Op woensdag 9 april 2008 14:53 schreef The_stranger het volgende:
[..]
Ook als je de kip en het meel in een zak doet en flink schudt?
Mag ik je er ook mee lastigvallen?quote:Op woensdag 9 april 2008 13:46 schreef littledrummergirl het volgende:
ahhad niet helemaal doorgescrold naar beneden.
maar je moet deze kruiden alsnog een keer proberenecht lekker spul
( als je het bij jou in de buurt niet kan halen, geef maar een gil, ik woon in toko city, kan zo een doosje opsturen)
Tip van flip:quote:Op woensdag 9 april 2008 16:52 schreef littledrummergirl het volgende:
[..]
weet niet of het dan goed verdeeld? Zou dan niet alle meel door samen met het vocht vd kip tegen de binnenkant van de zak gaan zitten?
surequote:Op woensdag 9 april 2008 16:56 schreef SHE het volgende:
[..]
Mag ik je er ook mee lastigvallen?
Ik kan het nergens vinden in Utrecht en mijn vent is een KFC adapt, dus ik zou hem er zoooo'n plezier mee doen.
De pikante en normale zoek ik
Als tegenprestatie kan ik je een dvd zwartboek of alles is liefde sturen of iets anders filmerigs.
Ik doe het wel vaker, ook met gewone kipkruiden en ander soort, en het werkt altijd prima, maar mijn kip is ook niet dermate vochtig dat er vocht van af spatquote:Op woensdag 9 april 2008 16:52 schreef littledrummergirl het volgende:
[..]
weet niet of het dan goed verdeeld? Zou dan niet alle meel door samen met het vocht vd kip tegen de binnenkant van de zak gaan zitten?
JA die bedoel ik!!quote:Op woensdag 9 april 2008 13:40 schreef littledrummergirl het volgende:
[..]
ja die is echt heerlijkeven een beetje een gedoe om het meel erop te krijgen, maar zeker de moeite waard! Bijna iedere toko/ turkse supermarkt verkoopt het hier wel
[ afbeelding ]
zo ziet de verpakking eruitben er hier 85 cent voor kwijt
ow en de hete variant is iddeehm vrij heet
Hoelang wil je ze dan wel niet bakken? En hoe lang denk je dan bezig te zijn voordat je zeker weet dat ze gaar zijn?:)quote:Op donderdag 10 april 2008 20:24 schreef Wooldoor het volgende:
Vooral niet in de oven want daar worden ze niet lekkerder op. Gewoon in een wok met olie frituren dan krijgen ze ook een lekker krokant korstje en zijn het vlees is dan ook lekker. Gewoon een bak met zoete chili saus ernaast zitten om te dippen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |