quote:
Op vrijdag 29 februari 2008 17:30 schreef SeaOfLove het volgende:Ben weer aan het experimenteren, vanavond wordt het ossenhaas in kokos, met zoetzure komkommesalade en lontong-rijst.
Ossenhaas in kokos, ingredientenlijst is op basis van 4 personen:
-500 gr ossenhaas
-2 tenen knog geperst
-2 tl geraspte citroenschil
-1 tl verse gemberwortel geraspt
-2tl gemalen koriander
-halve tl kurkuma
-2tl geraspte palmsuiker of bruine suiker
-3 el arachide-olie
-50 gr gemalen kokos
-3 lente-uitjes, in dunne ringen
-125ml kokosmelk
Alles klaarzetten:
![]()
Ossenhaas in reepjes snijden en de knof, citroenschil, gember, koriander, kurkuma, suiker en 2 el olie mengen:
![]()
Het vleesch door de marinade scheppen en dit een uur in de koelkast laten marineren:
![]()
Ondertussen de rijst opgezet, de uitjes in ringen gesneden en komkommer in zoetzuur klaargemaakt
![]()
ossenhaas snel dichtschroeien en uit de pan halen
![]()
De uitjes en kokos een minuutje roerbakken, dan het vlees toevoegen en de kokosmelk
![]()
![]()
![]()
Het geheel door en door warm laten worden en dan serveren met lontong-rijst en komkommertjes in zoetzuur:
![]()
Het smaakte weer verrukkelijk, de ossenhaas was ook rose van binnen en smolt op de tong