USA. ik vind het zelf een kutland, maar zulks een mentaliteitquote:Op donderdag 28 februari 2008 14:31 schreef Lightning_NL het volgende:
Dat Nederlanders overall een ontzettende schijtmentaliteit hebben ben ik gauw genoeg achter gekomen in de USA.
Nog twee jaarquote:Op donderdag 28 februari 2008 14:35 schreef seto het volgende:
Zo eens.
Bereid je trouwens maar voor op de "dan ga je toch weg"-reacties
Mag van mij ook meer aandacht aan worden besteed. Maar wat bedoel je met 'wat wij als volk hebben gedaan'?quote:op basis- en middelbare school wordt er vrijwel geen aandacht aan Nederlandse geschiedenis besteed. Nederlandse helden (ik noem een Piet Heijn, Michiel de Ruijter, Ir. Leeghwater) worden vrijwel overgeslagen, waardoor geen Nederlander nog enig idee heeft wat wij als volk hebben gedaan.
Nee hoor, hij heeft in verschillende landen gewoont en gewerkt. Australie vond ie b.v. het einde, mensen zijn recht voor z,n raap.quote:Op donderdag 28 februari 2008 14:35 schreef Lightning_NL het volgende:
En waarom hekelt hij de Amerikaanse mentaliteit???
Omdat het anders is dan de Nederlandse en daarom per definitie fout?
Zoals in de Geschiedenis? Handel drijven met verre volkeren (Japan wilt met niemand handel drijven? Blijven zeurenquote:Op donderdag 28 februari 2008 14:38 schreef Aurelianus het volgende:
[..]
Mag van mij ook meer aandacht aan worden besteed. Maar wat bedoel je met 'wat wij als volk hebben gedaan'?
Landen als Australie en Denemarken etc zijn zeeeeer vergelijkbaar met Nederland qua cultuur en mentaliteit.quote:Op donderdag 28 februari 2008 14:39 schreef Feitosa het volgende:
[..]
Nee hoor, hij heeft in verschillende landen gewoont en gewerkt. Australie vond ie b.v. het einde, mensen zijn recht voor z,n raap.
In Amerika kan iemand enthousiast doen en je uitnodigen, maar als je daadwerkelijk op de stoep staat staan ze kennelijk raar te kijken. Althans zo heeft hij ervaren.
Dat waren afzonderlijke individuen en groeperingen. Die kun je niet gelijkschakelen met een abstract iets als 'het Nederlandse volk' dat nog niet eens bestond in de tijd van de Gouden Eeuw. Neemt niet weg dat het mooi is dat dergelijke initiatieven zijn ondernomen vanaf onze modderige bodem.quote:Op donderdag 28 februari 2008 14:40 schreef Trannellius het volgende:
[..]
Zoals in de Geschiedenis? Handel drijven met verre volkeren (Japan wilt met niemand handel drijven? Blijven zeuren), doorzettingsvermogen tonen (weten we de weg naar India via Afrika niet? Oh, dan gaan we maar via de Noordpool
), water overwinnen. Zo zijn er vast nog wel meer voorbeelden.
Typisch Nederlandse reactie van je pa danquote:Op donderdag 28 februari 2008 14:39 schreef Feitosa het volgende:
Ze vinden kennelijk alles al snel : wow en great!
Misschien wel. Maar zoals ik al zei, ieder volk heeft wel wat.quote:Op donderdag 28 februari 2008 14:45 schreef Lightning_NL het volgende:
[..]
Typisch Nederlandse reactie van je pa dan
Enquote:Op donderdag 28 februari 2008 14:28 schreef Trannellius het volgende:
- op basis- en middelbare school wordt er vrijwel geen aandacht aan Nederlandse geschiedenis besteed. Nederlandse helden (ik noem een Piet Heijn, Michiel de Ruijter, Ir. Leeghwater) worden vrijwel overgeslagen, waardoor geen Nederlander nog enig idee heeft wat wij als volk hebben gedaan.
Valt niet te combineren. Of moeten we liegen in het geschiedsonderwijs? Alleen maar om mensen (blijkbaar onterecht) trots te maken?quote:- elk jaar staan wij nog wel stil bij de slavernij en onze rol daarin. Het is ruim 300 jaar geleden, get over it.
Nu hoor ik jullie denken: "Ja, allemaal leuk een aardig, maar we moeten dus de goede dingen onthouden en de zwarte pagina's vergeten?". Neen, ik wil eerder zeggen dat we meer nadruk moeten leggen op de goede punten.
Een Leeghwater heeft het principe van het leegpompen van een polder niet geheel zelf bedacht, en zeker niet geheel zelf uitgevoerd. Het leegpompen van bijvoorbeeld de Haarlemmermeer heeft toch wel een paar duizend mensen aan werk gekost (schat ik zo, was er zelf niet bijquote:Op donderdag 28 februari 2008 14:43 schreef Aurelianus het volgende:
[..]
Dat waren afzonderlijke individuen en groeperingen. Die kun je niet gelijkschakelen met een abstract iets als 'het Nederlandse volk' dat nog niet eens bestond in de tijd van de Gouden Eeuw. Neemt niet weg dat het mooi is dat dergelijke initiatieven zijn ondernomen vanaf onze modderige bodem.
Nederlanders zijn er trots op dat ze niet irrationeel trots op Nederland zijn.quote:Op donderdag 28 februari 2008 14:48 schreef NaZa het volgende:
Misschien zijn wij ook wel uniek. Je zou het ook van de postitieve kant kunnen bekijken. Trots kennen wij niet. Trots op Nederland probeert hier een balletje op te gooien, maar stel je eens de vraag: Waar kunnen wij als Nederlanders trots op zijn.
En dat doen ze dan weer net niet he...quote:Op donderdag 28 februari 2008 14:32 schreef Trannellius het volgende:
USA. ik vind het zelf een kutland, maar zulks een mentaliteit. Gewoonweg de sterkste/beste ergens in willen zijn, op zo'n manier kun je ten minste als volk vooruit komen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |