abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_58020157
quote:
Deze brief werd op 12 april door Scientology uitgedeeld in Amsterdam. In de brief staan meerdere verhalen over Anonymous, over onze protestacties, en over Karin Spaink. Voor de volledigheid wordt deze brief hier in zijn geheel openbaar gemaakt. Anonymous hoort open, doorzichtig en informatief te zijn, en om deze reden zullen wij deze flyer niet proberen te verbergen voor het publiek.

Het is niet ons doel om alle informatie in deze brief bij voorbaat te ontkrachten (of bevestigen). Wel wil Anonymous graag bekend maken dat wij op geen enkele manier in direct verband staan met de farmaceutische industrie, zoals hier door Scientology beweerd wordt. Wij worden niet voor onze acties betaald; niet door psychiaters, niet door de farmaceutische industrie, en niet door 'ronselaars'. Karin Spaink is geen 'exponent' van Anonymous, maar heeft zoals algemeen bekend een geschiedenis van jarenlange rechtzaken tegen zich en wordt dus soms aangehaald om e.e.a. in perspectief te plaatsen.


Informatiebrief

Het zal u niet ontgaan zijn dat er zich de laatste maanden enkele incidenten hebben voorgedaan met een groepje gemaskerde studenten, die zich Anonymous noemen.

Zij hebben het gemunt op de Scientology kerk, maar blijken bij discussie zo weinig van het onderwerp af te weten, dat zij de naam Scientology zelfs niet goed weten uit te spreken. Zo ook werd de Scientology kerk van gedwongen abortussen beschuldigd. Nu weet een ieder die ook maar iets van Dianetics of Scientology afweet dat in het belangrijkste boek- Dianetics, de leidraad voor het menselijk verstand- IEDERE abortus wordt afgewezen als zijnde een soort van moord (en alleen legitiem als het medisch noodzakelijk is). Van gefundeerde kritiek is dus geen sprake en tot een (ongemaskerde) discussie met hen hierover komt het dus helemaal niet.

De naam Karin Spaink duikt steeds vaker op in hun vlugschriftjes en daar komt de aap uit de mouw. Je hoeft de vuilnis van deze Karin op dinsdagmorgen niet te doorzoeken om erachter te komen wat deze Koningin van de Nacht voor kruisjes achter haar naam heeft. Op 17 februari werd zij in de respectabele Engelse krant de Daily Telegraph nog genoemd als de "Zelfmoordgoeroe van Europa". Spaink haar website (die ze onlangs onder grote druk heeft verwijderd) heeft tientallen, zoniet honderdtallen jongeren tot zelfmoord aangezet. Logisch dat ze een hekel aan scientology heeft, Scientology doet er alles aan om jongeren met problemen te helpen. Zo zij er bijvoorbeeld haar eigen cursussen, de stichting De Weg naar een Gelukkig Leven, het afkickcentrum Narconon, de stichting Jongeren voor Mensenrechten, etc.

Nu onze gemaskerde studentjes blijven volharden, komen er toch wel wat interessante feiten hierover aan het licht. In Australie werd ontdekt dat de studentjes geronseld werden op campussen. Een briefje op het prikbord van een Australische Universiteit vroeg studenten zich te melden bij een persoon waarbij ze voor een dag werken 50 dollar konden verdienen. Na onderzoek bleek deze ronselaar een medewerker van een PR bureau te zijn. Dit PR bureau had weer als grootste klant een farmaceutisch bedrijf. Daar komt de aap wederom uit de mouw, want Scientology is van oudsher een grote tegenstander geweest van de farmaceutische/psychiatrische industrie. Een industrie die over de ruggen van miljoenen mensen dure en levensgevaarlijke pillen slijt aan diegene die door de psychiatrie een vals label opgeplakt hebben gekregen van de een of andere onbegrijpelijke psychiatrische aandoening. Wist u dat 20% van de Nederlandse bevolking aan de psychiatrische pillen zit? Wist u dat er 50.000 kinderen in Nederland aan de Ritalin zijn gezet omdat ze "hyperactief" zijn? En dat terwijl Ritalin in Amerika al "Kiddie Cocaine" wordt genoemd vanwege haar verslavende bijwerkingen? Dit terwijl inmiddels bekend is dat kinderen die hyperactief zijn bijvoorbeeld een lichamelijk probleem kunnen hebben, of een voedselallergie en dus primair gebaat zijn bij een medisch onderzoek, of door scheidende ouders het niet meer zien zitten en emotioneel uit balans raken. Dit is wat de Scientology kerk en de aan haar gelieerde stichtingen in hun honderdduizenden brochures bekend maakt. Het levensgevaarlijke pharma/psycho conglomeraat dat over de ruggen van miljoenen slachtoffers per jaar alleen al een miljard dollar verdient aan een pil zoals Prozac heeft een tegenstander!

Dit is helaas de kar waar onze gemaskerde vrienden, de Anonymous, zich voor laten spannen en waarvan mevrouw Spaink (die ook Ritalin promoot op haar website) een exponent is.

Afdeling Externe Zaken Scientology kerk info@scientology-kerk.nl tel.: 6226215 www.scientology.nl

http://www.taartenlollies.nl/index.php?title=CoS_informatiebrief


ze komen met verdachtmakingen die totaal onzin zijn

[ Bericht 1% gewijzigd door Draca op 13-04-2008 14:21:02 ]
pi_58020347
hier de scan van de beruchte folder


  zondag 13 april 2008 @ 14:31:22 #203
172669 Papierversnipperaar
Cafe´ne is ook maar een drug.
pi_58020409
Wat een schattige flyer!

Mensen die af en toe de krant lezen trappen hier niet in, ik ben wel een beetje teleurgesteld in het niveau van de reactie
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  zondag 13 april 2008 @ 14:38:31 #204
145172 gronk
adulescentulus carnifex
pi_58020538
Klinkt bijna alsof ze een BNW-post op een flyer hebben gezet. Zouden we ze dan niet kunnen sue-en voor ongeautoriseerd kopieren?
I'm trying to make the 'net' a kinder, gentler place. One where you could bring the fuckin' children.
  PR/Manusje van alles zondag 13 april 2008 @ 14:44:00 #205
148800 crew  Surveillance-Fiets
Toezicht is gezond!
pi_58020628
20% van de nederlandse bevolking aan de psycho pillen ?
Ik denk meer dat je als nieuwsposter een geile egocentrische narcist moet zijn, die een flinke stijve krijgt van alle berichten die ie van zijn eigen hand ziet op de FP, zo! ęyvonne
Beste nieuwsbericht ooit op de FOK!frontpage!
pi_58024947
Als ik soms dingen lees van scientology zoals die flyer dan denk ik echt, hoeveel schizofrenen zou die kerk aantrekken? Spirituele dingetjes (Body Thetans) die je gedachten en emoties bepalen, gemene buitenaardse heersers, samenzweringen van psychiaters, pharmaceutica Duitsers, politici, media, belastingdienst en cyberterroristen die mogelijk van buitenaardse afkomst zijn om de enige waarheid dat Scientology heet te dwarsbomen, het ernstig ziek worden en zelfs doodgaan als je bepaalde scientology doctrine hoort voordat je er klaar voor bent, kritische mensen indelen in suppresive of potential trouble source en ze als zo'n bedreiging zien dat je interne mensen moet rehabiliteren en externe mensen 'fair gamen'. Ik lees daar echt allemaal schizofrene angsten in. Geen wonder dat ze zo tegen psychiaters zijn. Die zullen vast vaak concluderen dat ze mentale hulp nodig hebben, terwijl ze zich liever zien als mooie pure spirituele wezens met superkrachten die gehinderd worden door 75 miljoen jaar geleden gebombardeerde aliens
pi_58025088
Typische 'attack the attacker' reactie weer van de sekte. Iedere criticus proberen aan te vallen, hoe belachelijk het ook klinkt. Over abortussen binnen de sekte is genoeg te vinden op internet. Spaink heeft zelf op tv (ik dacht bij P&W) uitleg gegeven over het zelfmoordverhaal, er blijkt dus niks van te kloppen - en haar site is ook nog in de lucht. En als laatste natuurlijk weer de wanhopige complot theorieen richting de psychiatie en drugs industrie. En dit volk moet de planeet redden!
"Make money. Make more money. Make other people produce so as to make more money."
Hubbard Communications Office Policy Letter (9 March 1972)
  zondag 13 april 2008 @ 19:00:49 #208
147503 Iblis
aequat omnis cinis
pi_58025561
▄berhaupt was die hele zelfmoordgolf in feite geen golf. De getallen waren niet hoger dan normaal, de lijkschouwer zag geen typisch patroon, de jongeren woonden niet zo dicht bij elkaar als de media wilden doen geloven, et cetera. Ook een staaltje broddeljournalistiek, en vooral typisch dat dit kritiekloos overgenomen wordt.
Daher iſt die Aufgabe nicht ſowohl, zu ſehn was noch Keiner geſehn hat, als, bei Dem, was Jeder ſieht, zu denken was noch Keiner gedacht hat.
pi_58027112
Filmpje van gisteren in Amsterdam:
En hier wat verslagen en fotos:

http://forums.enturbulati(...)am-netherlands-8608/
pi_58029579
Gemaskerde demonstratie tegen Scientology(filmpje)

12-04-2008 at 16:07:44
DIGG THIS! De mysterieuze groep Anonymous demonstreert wereldwijd tegen Scientology. Volgens de aanhangers hiervan worden zij daarvoor betaald door de farmaceutische industrie, waar de kerk al jaren tegen strijdt.


http://www.campus.tv/index.php?action=showmovie&movieid=1188


Hoe paranoia kun je zijn zeg, hahaha
Echt gebrainwashed als ze hier in geloven
pi_58031342
OT phone home
More oneness, less categories
Open hearts, no strategies
Decisions based upon faith and not fear
People who live right now and right here
pi_58034496
"Je hoeft de vuilnis van deze Karin op dinsdagmorgen niet te doorzoeken om erachter te komen wat deze Koningin van de Nacht voor kruisjes achter haar naam heeft."

Wat een aparte zin trouwens. Verwijst men hier naar beschuldigingen dat ze vuilnis doorzoeken? Of noemen ze dat zomaar? Hmm.. ik heb even gegoogled en het verwijst denk ik naar uitspraken van Spaink zelf. Wel vreemd, aangezien een gemiddelde burger geen idee heeft over beschuldigingen van vuilnis doorzoeken:

"Als je de strijd aan gaat met Scientology legt dat een enorm beslag op je leven. Felipe Rodriquez van XS4ALL en ik zijn tijdenlang geschaduwd. Mijn vuilnis werd doorsnuffeld. Er zijn valse aangiftes tegen mij gedaan. Ik ben met mijn lief Zenon Panoussis aangehouden bij de douane, omdat ze twee tips hadden binnengekregen dat we coca´ne zouden smokkelen."

Dit vond ik dan ook wel weer grappig:

"Scientology verspreidde ook de meest vreselijke verhalen over mij. Ik zou de duivel in hoogsteigen persoon zijn. Leden van Scientology waren echt bang voor mij. Ze hielden hun kinderen voor me weg. Bij een demonstratie tegen Scientology kwam een lid op me af en vroeg: 'Wat is uw naam en wat zijn uw misdaden'. Toen ik zei dat ik Karin Spaink heette, trok ze wit weg en deinsde achteruit."
pi_58048572
quote:
I sat down and did a lengthy interview with Jason Beghe. He’s an actor with a long list of credits who spent twelve years inside of Scientology and wants to share his story.

Jason has a lot of important things to say and there are many inside the organization that will find his words compelling. I know I did.

You’ll see the full interview soon.

Daid Miscavige, you have to wait like the rest of us. Throwing a fit won’t speed up the process

http://xenutv.wordpress.com/2008/04/14/234/


Eindelijk spreekt een ex-scientology celebrity zich uit!!
Hopelijk komen er meer
pi_58051148
BTs2Free , een old guard ex-scientologist vertelt over Jason Beghe dit op Enturbulation.org:
quote:
Not only has he done V/Os for Scientology films and PR, he has also been in some of their Technical Training Films as the main actor. This means that David Miscavige will have to have those films yanked and put on the shelf or redone. Within Scientology, Jason Beghe played a MAJOR role as an opinion leader and role model. The fact that he is speaking out now and did a video interview is HUGE in getting to the peeps still stuck within the Cult as well as for others who want to know the truth. Jason was pretty much best friends with Jenna and Bodhi Elfman as well as other Scilon celebs. This is really gonna have a huge impact within the ranks. This is a HUGE MEGA FLAP for Davey Boy. I just can't imagine what Dave's reaction to this was or if anyone has even told him about it yet. I feel sorry for the person who has to relay the information. I can't wait to see the rest of the interview! Way to go Jason! Now let's get the rest of them out.

  maandag 14 april 2008 @ 21:52:17 #215
172669 Papierversnipperaar
Cafe´ne is ook maar een drug.
pi_58053556
quote:
Op maandag 14 april 2008 00:17 schreef Metallinos het volgende:
Bij een demonstratie tegen Scientology kwam een lid op me af en vroeg: 'Wat is uw naam en wat zijn uw misdaden'. Toen ik zei dat ik Karin Spaink heette, trok ze wit weg en deinsde achteruit."
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_58056600
Nou jah over een gedeelte heeft scientology toch wel gelijk. Namelijk dat niemand van jullie ooit een boek over de inhoud van scientology gelezen heeft noch met een kerklid gesproken heeft voor een half uur. Misschien toch niet onbelangrijk. Karin Spaink is een beetje typische vrouw maar lijkt me wel een interessant mens. Hebben jullie de online reactie van scientology ook gezien. De filmpjes van al hun dingen zijn nu netjes verzameld op het nieuwe videokanaal wat ze gelanceerd hebben. www.scientology.nl voor de nederlandse versies en www.scientology.org voor de Engelse versie. Vooral het stukje bij geloof en overtuigingen met de naam wat scientologen over scientology zeggen is interessant.

[ Bericht 9% gewijzigd door Esperantofreak op 14-04-2008 23:24:19 ]
Nederland 23ste in Europa op duurzaam/volhoudbaar energiegebied
  maandag 14 april 2008 @ 23:29:29 #217
147503 Iblis
aequat omnis cinis
pi_58056965
quote:
Op maandag 14 april 2008 23:16 schreef Esperantofreak het volgende:
Nou jah over een gedeelte heeft scientology toch wel gelijk. Namelijk dat niemand van jullie ooit een boek over de inhoud van scientology gelezen heeft noch met een kerklid gesproken heeft voor een half uur. Misschien toch niet onbelangrijk.
Genoeg plaatsen online waar je de Operating Tethan documenten kunt vinden. Of in ieder geval samenvattingen, zoals bij Spaink. Maar, om maar eens een foute vergelijking te maken, moet je per se met nazi’s spreken om te weten dat nazisme verwerpelijk is?
Daher iſt die Aufgabe nicht ſowohl, zu ſehn was noch Keiner geſehn hat, als, bei Dem, was Jeder ſieht, zu denken was noch Keiner gedacht hat.
pi_58057150
quote:
Op maandag 14 april 2008 23:29 schreef Iblis het volgende:

[..]

Genoeg plaatsen online waar je de Operating Tethan documenten kunt vinden. Of in ieder geval samenvattingen, zoals bij Spaink. Maar, om maar eens een foute vergelijking te maken, moet je per se met nazi’s spreken om te weten dat nazisme verwerpelijk is?
Wikileaks werd al eerder aangehaald in dit topic. Daarnaast spreken de kenmerkende intimidatie- en propaganda technieken voor dummies weer boekdelen. Bovendien is enige kennis van Hubbard en zijn matige SF romannetjes eigenlijk ook al wel voldoende om een beeld te krijgen over Scientology.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_58057153
quote:
Op zondag 13 april 2008 20:04 schreef Draca het volgende:
Filmpje van gisteren in Amsterdam:
En hier wat verslagen en fotos:

http://forums.enturbulati(...)am-netherlands-8608/
puik.

gogo de mei variant
pi_58061210
Nog een filmpje van de twaalfde in Amsterdam:

http://vimeo.com/897914
pi_58070905
quote:
Op maandag 14 april 2008 23:16 schreef Esperantofreak het volgende:
Nou jah over een gedeelte heeft scientology toch wel gelijk. Namelijk dat niemand van jullie ooit een boek over de inhoud van scientology gelezen heeft noch met een kerklid gesproken heeft voor een half uur. Misschien toch niet onbelangrijk. Karin Spaink is een beetje typische vrouw maar lijkt me wel een interessant mens. Hebben jullie de online reactie van scientology ook gezien. De filmpjes van al hun dingen zijn nu netjes verzameld op het nieuwe videokanaal wat ze gelanceerd hebben. www.scientology.nl voor de nederlandse versies en www.scientology.org voor de Engelse versie. Vooral het stukje bij geloof en overtuigingen met de naam wat scientologen over scientology zeggen is interessant.
Hoi Vero-Legata, vanwaar die nieuwe nick? (tenzij er twee scientology verdedigers zijn hier die iets met esperanto hebben). Dat argument dat we geen boeken hebben gelezen of scientologen hebben gesproken is eerder al naar voren gebracht en onderuit gehaald. Veel mensen zijn genoeg ge´nformeerd om kritiek op aspecten te hebben door informatie van critici en exscientologen, door filmpjes en documentaires en, jawel, door scientology materiaal zelf. (al dan niet openbaar of gelekt). Je hoeft dianetics niet gelezen te hebben om te kunnen oordelen dat bijvoorbeeld het in scene zetten van bommeldingen, het zwartmaken van critici of het weerhouden van medicijnen bij schizofrenen (met doden als gevolg) nogal dubieus is.

Daarnaast is het een erg hypocriet argument als scientologen zelf aan de media dingen zeggen als: " It's not OK that they get all of this attention. We refuse to interact with them." (http://www2.tbo.com/content/2008/apr/12/about-200-protest-scientology/) of soortgelijke dingen. Ik denk dat er meer interesse is vanuit Anonymous om met scientologen te praten dan andersom.

Ik heb trouwens enkele filmpjes gezien van die nieuwe scientology site. Veel vaag geblaat (het is zo mooi, het helpt, het maakt me een beter mens, studie van de geest enz..) zonder nou concreet in te gaan wat het nou echt is (daar moet je uiteraard voor betalen of voor werken) en verder zijn een aantal uitspraken heel hypocriet en tegenstrijdig met hoe de kerk in de praktijk zich uit. Nou ja, bij de grondbeginselen filmpjes zeggen ze eindelijk wat concrete dingetjes met geweldige argumenten als: 'Als u uw blinde darm laat weghalen, verandert uw persoonlijkheid dan? Natuurlijk niet!' Nou filosofen, hou maar op met filosoferen, scientology heeft hÚt bewijs dat de mens geen lichaam maar een ziel (thetan) is.
pi_58087321
Nieuwe Revu, 16 april 2008:
quote:
Anonymous gemaskerd tegen Scientology.

Tegenstanders van de Scientology Kerk werden in het verleden vaak lastiggevallen door aanhangers van deze 'kerk'. Daar werd een oplossing voor gevonden.
http://taartenlollies.nl/(...)vu_16_april_2008.jpg
pi_58091970
Zeer goed radioprogramma over Scientology uit Australie:
quote:
16 April 2008
Scientology, Hollywood and the path to Washington


In the wake of Andrew Morton's biography Hollywood actor Tom Cruise we look at how Scientology uses Hollywood celebrities to get what it wants in Washington. With leading sociologist of religious cults, Professor Stephen Kent of the university of Alberta in Canada.
http://www.abc.net.au/rn/religionreport/stories/2008/2218519.htm
pi_58115813
http://www.gallup.com/pol(...)ew-US-Catholics.aspx

Amerikanen zijn een stuk negatiever over scientologen dan over moslims, fundamentalistische christenen en athe´sten.
pi_58128668
Xenutv1 is van youtube gehaalt en nu is Anonymous youtube aan het flooden met klachten.
Het is belangrijk omdat het filmpje van Jason Beghe binnen twee dagen namelijk meer dan 500.000 views heeft gekregen:

http://en.wikinews.org/wi(...)7usage_violations%27

[ Bericht 0% gewijzigd door LotusFeet op 18-04-2008 22:16:48 ]
pi_58149669
Nu live Mark Bunker op de radio:
quote:
Mark Bunker said on ARS: "I'll be talking about the removal of my YouTube channel on the Eric Von Wade show at 2 pm California time -- less than two hours from now.

"I'll be naming the one person who can save my channel. "
http://forums.enturbulati(...)nt-listen-live-9968/
pi_58156919
Actualiteitenprogramma uit Australie met Jason Beghe:
Helaas heeft YouTube het account van Mark Bunker gecensureert, hier de reden waarom:
quote:
There seems to be discrepancy, and annoyance, in regards who to contact and why. Since Viacom's name has been involved now, and some are pissed and think that they are the only and correct target, and that time yesterday was wasted. As the person who has contacted them (more than WBM himself), let me say this:

For those that aren't here everyday, and haven't read through 50+ pages of threads, let me summarize, and direct.

YouTube Summary:
YouTube is responsible for their own Terms of Service violations. YouTube blames Viacom for the hang up with reinstated Mark Bunker's account. YouTube says that Viacom must first drop their DCMA complaint, then they can reinstate accounts.
Who I Have Contacted: The highest points of the Communications and Press departments.
Who To Contact: EVERYONE. Word at Google spreads like wildfire. I spoke with someone today who is in a separate department from the Boss I spoke with yesterday, and she KNEW MY NAME, and the whole situation.
TL;DR: Google Talks. Keep it up.
Angle Suggestions: State that you know that Google/Youtube is aware of this. State that Viacom is aware of this. State that this is a freedom of speech violation. Stress that there are TONS of other channels with Viacom/Colbert violations. State that is a weird coincidence.
And most importantly, STATE THAT THE MEDIA COUNTS ON YOUTUBE WORKING IN ORDER TO BE ABLE TO REPORT THE NEWS IN SOME CASES.

Viacom Summary:
Viacom owns the rights to the Colbert videos WBM had up on his FIRST profile.
Who I Have Contacted: The tippy top of Press and Legal.
Who To Contact: Communications and Legal
Angle Suggestions: It's important to note that there are two profiles in question, and that the violations occured on a PREVIOUSLY DELETED profile, and not on the current one that was taken down. Viacom scratched their heads at this when I spoke to them, and unofficially thought it was dumb that one was affecting the other. Stress the fact that first profile is no longer a problem. Stress the fact that YouTube is blaming this media fiasco on them. Stress the fact that if they can dig through records, and drop the first complaint, all this will be over.

An ADDENDUM: Those stating that Mark Bunker didn't break TOS rules will fall on deaf ears. According to YouTube, if you have ONE TOS violation that results in a channel takedown, you are not allowed to have another, ever. So from YouTube's point of view, they want to make sure Viacom isn't going to sue them. Point is, he DID have a TOS violation previously, and that is the main point of YouTube's stance. That is just more help for everyone.

ADDENDUM 2: After reading responses, I'll add this: YouTube is the bigger target, still. Viacom came up today only because Mark brought it up in his interview. I never names Viacom and I never named them on purpose, until after the fact. The problem is, some people very loudly (and some not so loudly) stated that all of yesterday was essentially a waste of time because the real target should be Viacom. While I had my own behind-the-scenes reasons for contacting Viacom, others should tread lighter. BOTH TARGETS ARE VALID.

VIACOM WILL BE PISSED at YouTube eventually for this, and that will work in our favor. I would never purport to INSTRUCT people who to contact, but obviously since both companies have been brought up, both companies, with my suggested avenues, are stated in this OP. (/End Addendum 2)
http://forums.enturbulati(...)tv1-megathread-9979/

Dit is heel vreemd omdat Xenutv1 al maanden bestaat en net de dag dat hij het hele Jason Beghe interview wil publiceren op youtube wordt zijn hele youtube account geband
  zaterdag 19 april 2008 @ 12:54:28 #228
172669 Papierversnipperaar
Cafe´ne is ook maar een drug.
pi_58157116
Hoe meer zaken als filmpjes e.d. worden tegengehouden, hoe sneller Scientology zal vallen. Snappen ze dat niet? De geest is uit de fles.

[ Bericht 1% gewijzigd door Papierversnipperaar op 19-04-2008 16:17:21 ]
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_58157647
En het thema voor de 10 mei protesten is FairGameStop, Anonymous wil een licht schijnen op de policy van Fair Game:
quote:
ENEMY — SP Order. Fair game. May be deprived of property or injured by any means by any Scientologist without any discipline of the Scientologist. May be tricked, sued or lied to or destroyed
http://en.wikipedia.org/wiki/Fair_Game_(Scientology)

Filmpje!!![ Bericht 0% gewijzigd door LotusFeet op 19-04-2008 13:40:20 ]
pi_58164611
19 april: Mini-Raid Amsterdam

Proloog

Woensdag werd er propaganda onderschept waarin alle Scientologyleden op de hoogte werden gesteld dat er op 19 en 20 april over de hele wereld boeken van Dianetics zouden worden verkocht. Anonymous moest binnen een paar dagen wereldwijd mensen bijeen kunnen schrapen. En zo werd het geregeld. Zes leden van Anonymous kwamen bijeen op de Nieuwezijds Voorburgwal om mensen te informeren over wat Scientology nu echt inhield, buiten gratis stresstestjes.

Lees hier verder
pi_58168722
Foto van de mini-raid:
pi_58170136
quote:
Anonymous Mini Raid Amsterdam on the 19th of April. Check it out, Anonymous taking stress test, but Scientology failing to move to the needle
pi_58200546
Het hele interview van Jason Beghe is nu net online gekomen:
quote:
Jason Beghe Interview
It was a great pleasure to meet Jason Beghe and his family a couple of weeks ago at their home in Malibu. Jason has a long list of acting credits in film and TV and has done extensive voice-over work through the years. His talents were also used in countless Scientology PR and training videos, including a recruitment video for Scientology’s Sea Org.

He is the first celebrity to leave Scientology and publicly discuss his involvement and then disillusionment with the group. He made it to OT V on Scientology’s “Bridge to Total Freedom” and discovered the best way to get free was to get up and walk out the door.

I think you’ll greatly enjoy this interview. That is, unless your name is David Miscavige.

http://xenutv.wordpress.com/2008/04/21/jason-beghe-interview/


Veel plezier
  maandag 21 april 2008 @ 12:47:12 #234
172669 Papierversnipperaar
Cafe´ne is ook maar een drug.
pi_58200808
quote:
He made it to OT V on Scientology’s “Bridge to Total Freedom” and discovered the best way to get free was to get up and walk out the door.
Dan zijn die cursussen dus toch nuttig?
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_58248849
Anonymous heeft afgelopen dagen mini-protesten gehouden in verschillende steden rond de wereld, hier een verslag van Amsterdam 22 April;
quote:
Dutchfags did a surprise mini-raid outside the Amsterdam org yesterday. It went extremely well - we pretty much enturbulated the fuck out of them.


8 anon handed out flyers from 2pm - 10pm. The general public was extremely nice. After just a few minutes, a few high-up Scilons came out to bullbait us (including Jan, the Dutch org leader, and Julia Rijnvis, Dutch head of OSA). Shortly after that, they sent out a young part-timer to counter-flyer, who got quickly sent back inside by the police (we had a permit; they did not). The part-timer stayed outside to watch us and we eventually managed to strike up conversation. Mostly he avoided everything we asked - but after a while, he realized we might actually know a bit more about Scientology's secrets than what people'd been telling him, and we kept him talking for over an hour. He learned about the RPF, about Lisa, about R2-45, OT3, Operation Snow White and Operation Freakout, Shawn Lonsdale, Flo Barnett, L. Ron's diaries and "nigger" quotes, and the Sara Hubbard trial in all its gory detail. He quite suddenly became a lot nicer after that.

We took a short break to chat with a journalist. At around half past seven anon returned to the org, to find plenty more Scilons willing to come out and play. Three of them (including an incredibly kind old lady) stayed outside to talk with us for two full hours. We didn't make quite the impact we'd had on the part-timer - but reciting the Sara Hubbard case worked every single time. They're going to need some serious repair auditing at the very least. Quite a few Scilons took (and read) our flyers, asked where they could find more information, and one even asked which words to search for on YouTube. Also, we intercepted some people who were just taking their first courses and convinced them to run away as fast as they could - they were completely shocked at everything CoS hadn't been telling them.


We did have three separate incidents with Scilons losing their TR-0 for a moment: one anon got his mask nearly pulled off, one got his arm twisted by an aggressive Scifag, and one got his camera broken when a Scilon tried to grab it. Luckily the Amsterdam org is literally right next to a police station, so overall we stayed pretty safe.


So, in summary: we finally got to have a serious, open discussion with some high-up Scilons, we've learned that CoS Amsterdam is willing to get violent at times, and we've pissed off an OSA babe.
http://forums.enturbulati(...)i-raid-4-22-a-10757/

Filmpje;Foto's:

http://s304.photobucket.c(...)niraid%2022%20April/

[ Bericht 4% gewijzigd door LotusFeet op 23-04-2008 11:31:14 ]
  woensdag 23 april 2008 @ 23:13:42 #236
798 voyeur
bemoeit zich
pi_58267555
quote:
Op zaterdag 19 april 2008 23:03 schreef LotusFeet het volgende:
Foto van de mini-raid:


[ afbeelding ]

Desperate is the word. Hoe dom kan je zijn dat je dit laat gebeuren als S$ientology kerk. De Anon is weliswaar onherkenbear, maar het moet ze toch opvallen dat hij een lid van Anon is. Ze kunnen duidelijk niet omgaan met deze nieuwe protesten en maken zichzelf belachelijk.
Here we are now, entertain us.
  donderdag 24 april 2008 @ 06:48:51 #237
20211 Da_Ripper
Follow your bliss
pi_58270472
tvp
Wat je vindt, ...
pi_58285552
Mooie folder die in Duitsland wordt uitgegeven over de 'kerk' van $cientology:

Engels:

http://www.stmi.bayern.de(...)y/system_so_engl.pdf

Duits;

http://www.stmi.bayern.de(...)stem_scientology.pdf

Video:

pi_58288243
Hans Beekmans schijnt de camera van een van de anons gesloopt te hebben.
quote:
Beste Anonymous,

De scientoloog die je camera vernielde is Hans Beekmans.

Beekmans is jarenlang de tandarts van de koninklijke familie geweest totdat dit vermeld werd in de nieuwsgroep nl.scientology; waarna onder meer Het Parool en 'de bladen' ('yellow press') het verhaal publiceerden. Googlen op "Hans Beekmans Scientology" (zonder aanhalingstekens) geeft je die verhalen.

Op de site van Beekmans, http://www.beekmanstandartsen.nl/ , staat z'n snuit.

Om het vergelijken gemakkelijk te maken heb ik de door jou genomen foto (tijdens de mini-raid van 22 april 2008) samen met die van Beekmans' site hieronder geplaatst:
http://www.xs4all.nl/~jeta/scn/beekmans/

Hier het filmpje van het slopen van de camera:

pi_58288819
wist niet dat anon vs scient nog doorging hoorde er maar niets over Oo
pi_58288975
quote:
Op donderdag 24 april 2008 22:02 schreef koffiegast het volgende:
wist niet dat anon vs scient nog doorging hoorde er maar niets over Oo

Er zijn afgelopen maanden al drie grote wereldwijde protesten geweest en tussendoor in verschillende plaatsen mini-protesten.
10 mei is er weer een wereldwijde protestdag:

http://www.taartenlollies(...)ation_Fair_Game_Stop
pi_58318364
Een groot TV station in de US heeft het nieuws opgepikt:


Deel 1


Deel 2
pi_58487854
Ik kwam vandaag wat interessante filmpjes tegen omdat ik op zoek ging naar het nieuwe interview van Tom Cruise met Oprah waarin hij het een en ander zou toelichten waaronder het bankspring incident. Echter toen kwam ik op wat heel anders terecht. Een scientoloog die het opneemt voor scientology. Ik vind dat hij hier een aantal heel heldere punten maakt. Als eerste laat hij zien hoe makkelijk het is een religie volledig uit zijn verband te trekken en belachelijk te maken iets wat hier met scientology wordt gedaan:

Daarna laat hij verder zien dat anonymous de feiten rond bijvoorbeeld Lisa Mc Pherson volledig heeft verdraaid en erg verouderde informatie gebruiken:

En als laatste de methode van anonymous die gebruikt wordt om mensen die het opnemen voor scientology te vernietigen. Iets wat mij hier ook overkwam aangezien ik opeens van alles zou zijn terwijl ik net als deze jongen gewoon een student ben die scientology interessant vind. Dit is zelfs zo ver gegaan dat mijn rechten om te reageren in dit topic volledig weggehaald zijn een tijd geleden. Ik heb onder de naam vero-legate niet meer de rechten te reageren op dit topic krijg ik telkens in beeld. Misschien bewust gedaan door een admin zonder mij te berichten of iemand heeft mijn account gehackt, misschien dat een admin dan mijn rechten zou kunnen herstellen onder die inlog. Vandaar nu deze naam. enfin hier het filmpje van deze jongen waar ik me zeer achter plaats:

En als allerlaatse een advies aan iedereen, onderzoek voor jezelf:
Nederland 23ste in Europa op duurzaam/volhoudbaar energiegebied
pi_58496500
Beste Esperanto, het interview van Oprah met Tom Cruise vind je hier :
http://www.redlasso.com/C(...)02-af6b-630c9787eac2
  maandag 5 mei 2008 @ 19:38:20 #245
172669 Papierversnipperaar
Cafe´ne is ook maar een drug.
pi_58496712
quote:
Op maandag 5 mei 2008 11:32 schreef Esperantofreak het volgende:


En als laatste de methode van anonymous die gebruikt wordt om mensen die het opnemen voor scientology te vernietigen. Iets wat mij hier ook overkwam aangezien ik opeens van alles zou zijn terwijl ik net als deze jongen gewoon een student ben die scientology interessant vind.
Een beetje vreemd statement terwijl je hebt toegegeven in SeaOrg werkzaam te zijn geweest.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  maandag 5 mei 2008 @ 21:04:46 #246
30910 Disorder
Disorder
pi_58498923
Er is er maar eentje, die onder meerdere klonen loopt te posten. Op die filmpjes zal ik reageren als ik ze bekeken heb.
"Make money. Make more money. Make other people produce so as to make more money."
Hubbard Communications Office Policy Letter (9 March 1972)
pi_58502373
quote:
Op maandag 5 mei 2008 11:32 schreef Esperantofreak het volgende:
Ik kwam vandaag wat interessante filmpjes tegen omdat ik op zoek ging naar het nieuwe interview van Tom Cruise met Oprah waarin hij het een en ander zou toelichten waaronder het bankspring incident. Echter toen kwam ik op wat heel anders terecht. Een scientoloog die het opneemt voor scientology. Ik vind dat hij hier een aantal heel heldere punten maakt. Als eerste laat hij zien hoe makkelijk het is een religie volledig uit zijn verband te trekken en belachelijk te maken iets wat hier met scientology wordt gedaan:
Ik vind dat de meeste andere religies ook belachelijke dogma's hebben. Hij laat mooi zien hoe belachelijk christendom is bijvoorbeeld. Maar het gaat bij de protesten tegen scientology dus niet voornamelijk om wat ze geloven, maar hoe ze als organisatie te werk gaan. Een bedrijf die uit is op winst door goedgelovige mensen op een effectieve wijze te hersenspoelen met methodes die als hypnose bestempeld kunnen worden, ze voor een hongerloontje hard werk te laten doen (al het geld gaat natuurlijk naar de top) en ze te 'beschermen' van elk negatief weergeluid en feiten doormiddel van censuur, bedreiging, strafkampen en 'disconnection' van familie en vrienden. Jij kan daar nota bene uit ervaring over meespreken! Het xenu verhaal is, naast dat het natuurlijk een belachelijke dogma is dat het verdient om belachelijk gemaakt te worden, ook een mooie manier om scientologen te laten twijfelen, te laten onderzoeken, beide kanten te laten kijken. Als je maar steeds te horen krijgt over xenu terwijl jouw kerk er niks over kwijt wil, dan raak je uiteindelijk benieuwd naar wat ze nou bedoelen (hoop ik tenminste). En hopelijk komen ze zo uit op sites en verhalen van mensen die een betere kijk hebben op scientology dan zijzelf. Ex ot's en clears die bevestigen dat het oplichterij is, dat ot's ook gewoon last hebben van bijvoorbeeld migraine en dat ze brillen dragen. Dit bespaart mensen duizenden euro's als ze de kans krijgen om dit te weten.
quote:
Daarna laat hij verder zien dat anonymous de feiten rond bijvoorbeeld Lisa Mc Pherson volledig heeft verdraaid en erg verouderde informatie gebruiken: [url=http://www.youtube.com/watch?v=XMMQ4b0Ju8I&feature=user
]http://www.youtube.com/watch?v=XMMQ4b0Ju8I&feature=user[/quote][/url]
Sommige flyers geven het verhaal misschien niet perfect weer, maar er is genoeg bewijs om te concluderen dat er serieuse nalatigheid was aan de scientology's kant. Het eerste autopsy rapport sprak o.a. over uitdroging en insectenbeten. De verdraaiing kwam pas toen scientology zelf pathologen inhuurden die een eigen verhaal hadden.
quote:
En als laatste de methode van anonymous die gebruikt wordt om mensen die het opnemen voor scientology te vernietigen. Iets wat mij hier ook overkwam aangezien ik opeens van alles zou zijn terwijl ik net als deze jongen gewoon een student ben die scientology interessant vind. Dit is zelfs zo ver gegaan dat mijn rechten om te reageren in dit topic volledig weggehaald zijn een tijd geleden. Ik heb onder de naam vero-legate niet meer de rechten te reageren op dit topic krijg ik telkens in beeld. Misschien bewust gedaan door een admin zonder mij te berichten of iemand heeft mijn account gehackt, misschien dat een admin dan mijn rechten zou kunnen herstellen onder die inlog. Vandaar nu deze naam. enfin hier het filmpje van deze jongen waar ik me zeer achter plaats:
Ik vind dat je het recht hebt om te posten in deze topics, maar het is wel zo dat je een aantal posts van je niet gebruikte om inhoudelijk te reageren, maar puur bedoeld waren ter promotie van scientology of aanverwante organisaties en hun websites. Dat is natuurlijk ook niet de bedoeling. Maar ik waardeer ook de andere kant en ik vind dat je een paar keer inhoudelijk bent ingegaan op een aantal vragen van mij over scientology.

Toch ben ik nog steeds niet helemaal overtuigd dat je 'gewoon een student bent die scientology interessant vindt'. In de zin dat een student die bijvoorbeeld 'gewoon katholicisme interessant vindt' niet naar Rome in een klooster gaat. Je bent in de Seo Org in Kopenhagen geweest. Dat is volgens mij het centrum van Scientology in Europa (tevens ook lokatie van een rpf) of, zoals je het zelf op je weblog typte: 'vaticaanstad van SCT'.

Maargoed, om nog inhoudelijke vragen te stellen; Heb je ooit dit, of een dergelijke contract ondertekend? http://file.sunshinepress(...)y-staff-contract.pdf

Wat vind je ervan dat een religieuse instantie hun volgelingen een dergelijk contract laat tekenen?

[ Bericht 2% gewijzigd door Metallinos op 05-05-2008 23:33:23 ]
pi_58503418
quote:
Jij kan daar nota bene uit ervaring over meespreken!
idd, ik kan daar over meespreken, en een van de dingen die jullie hier continu roepen is dat scientologie mensen hersenspoelt en dat ze de organisatie nooit kunnen verlaten. Ik heb bij de sea org gekeken, geconcludeert dat het op een dusdanig fanatieke manier gebeurt dat het niet voor mij is. En vervolgens ben ik zonder problemen er mee gestopt. Zo makkelijk is het, iedereen kan zelf aangeven in scientology hoe ver ze willen gaan. Datzelfde geld voor hoeveel geld ze erin willen steken.

Wat hier de hele tijd gedaan wordt is alsof scientologie een soort macht over mensen heeft en daar geloof ik niet in. Jullie laten zelf een filmpje zien waar het nichtje van de leider van de kerk eruit is gestapt. Geeft dit niet perfect aan dat iedereen er uit kan als ze niet langer zelf willen. Haar verhaal is lullig voor haar omdat haar ouders zo fanatiek zijn maar zij is eenmaal volwassen er uit eigen reden ook uitgestapt. Dus of wat jullie zeggen is simpelweg niet waar wat ik uit eigen ervaring kan aangeven op dit punt. Of jullie moeten toegeven dat scientology verdomt slecht kan hersenspoelen aangezien er regelmatig mensen uitstappen, en zelfs het nichtje van de leider die er vanaf de geboorte al bij zit.... in staat is ondanks haar oom en ondanks haar leven lang in scientology te zitten te besluiten dat ze dat niet langer in die vorm wil doen. Dus als eerste is het niet waar en ten tweede moet je eens praten met een ex moslim of een ex staphorst persoon of een ex jehova getuige. Ik denk dat het voor hun misschien nog wel moeilijker is om uit hun religie te stappen.
quote:
Maargoed, om nog inhoudelijke vragen te stellen; Heb je ooit dit, of een dergelijke contract ondertekend? http://file.sunshinepress(...)y-staff-contract.pdf
Ik heb nooit een stafcontract getekend, wel het 1 billion sea org member contract en daar heb ik mijn mening al over gegeven. Namelijk dat dat geen enkele rechtswaarde heeft. Wat dit stafcontract betrefd vind ik het niet heel raar. Als je namelijk op staff gaat bij scientology krijg je toegang tot veel cursussen en informatie, je wordt getraind voor een post, kortom de organisatie steekt geld, middelen en moeite in je. Het is niet zo vreemd dat je daar iets tegenoversteld. Al betwijfel ik of als je zo`n contract breekt dat scientology juridisch iets ermee kan. En ook andere religies sluiten dit soort dingen af, kijk eens naar wat je moet doen om een bewaker van vaticaanstad te worden... dus ook in dit verschilt scientology niet van andere religies.
quote:
Ik vind dat je het recht hebt om te posten in deze topics, maar het is wel zo dat je een aantal posts van je niet gebruikte om inhoudelijk te reageren, maar puur bedoeld waren ter promotie van scientology of aanverwante organisaties en hun websites.
Ik vind dat nog steeds een bullshit argument, als ik zie hoe weinig jullie weten wat scientology in de kern is, niet weten wat ze daarnaast voor andere sociale dingen doen dan lijkt mij dat een goed recht dat te posten. Op het moment dat jullie blijven doen alsof scientology over aliens gaat, mensen hersenspoelt en financieel uitkleed en dat dat de kern van de religie is en de modus operandii van de organisatie dan heb je zoals die jongen het in het filmpje zegt, duidelijk de feiten niet op een rijtje en scientology nooit goed onderzocht.

Als ik dan daartegenin ga met te laten zien wat scientology is vanuit mijn perspectief is het opeens promotie?... Dat is toch krom, jullie mogen alle negatieve zaken over scientology neerzetten, dat is geen enkel probleem maar ach en wee als ik iets positiefs over scientology post om te laten zien wat het echt is en waar ze echt voor staan..... en als dat eng wordt dan zeg je dat ik opeens van de kerk zou zijn want het zou toch wel heel raar zijn als een student in Groningen met een leven dat waarschijnlijk verdomt veel op dat van jullie lijkt, opeens opkomt voor datgene wat hij interessant vind. Jullie doen zelfs nu weer net alsof ik dan toch niet echt ben, net als hoe op deze jongen op internet gereageerd wordt. Is dat de code van anonymous, mensen die het opnemen voor hun religie afschilderen als gehersenspoelde sekteleden die je dus eigenlijk niet serieus hoeft te nemen? Of zelfs mag wegcensureren.....

Bijvoorbeeld flimpjes over anti-psychiatrie worden snoeihard geboycot... Misschien heb je de aflevering van TROS radar gezien afgelopen week die mooi laten zien hoe verrot en corrupt de medicijnwereld in elkaar zit: http://www.trosradar.nl/index.php?id=uitzending&itemUid=1237&autostart=true

Dat radar nu ook wakker wordt is fijn maar scientology roept dit over de pscychiatrische medicatie al vanaf de jaren 70 en er zitten vanuit die hoek echt wel belangen bij om scientology zwart te maken. Scientology leert mensen namelijk zelfstandig te zijn en controle te nemen over hun eigen toestand, ja en dat soort mensen verkoop je niet zo veel pillen....

Nou jah anyway ik ben blij dat ik nu in ieder geval weer een standpunt kan uitdragen. En voordat je verder tegen Scientology aan wilt schoppen zou ik echt eens een boek van ze lezen. Praat vervolgens eens met een scientoloog in real life en kijk dan of al de verhalen die jullie uitdragen de waarheid is of dat dat slechts de uitschotten zijn van een organisatie waar mensen werken. Zoals je ziet zijn scientologen ondanks alle protesten nog steeds bereid een stress test bij je af te nemen en uit te leggen wat ze zijn en waar ze voor staan. Maak gebruik van die open instelling van hun kant zou ik zo zeggen.

[ Bericht 1% gewijzigd door Esperantofreak op 06-05-2008 00:32:20 ]
Nederland 23ste in Europa op duurzaam/volhoudbaar energiegebied
pi_58516666
quote:
Op dinsdag 6 mei 2008 00:15 schreef Esperantofreak het volgende:
een van de dingen die jullie hier continu roepen is dat scientologie mensen hersenspoelt en dat ze de organisatie nooit kunnen verlaten.
Heeft iemand hier dat ooit gezegd? Dan was hij verkeerd. Natuurlijk kan men scientology verlaten. Je loopt dan wel de kans om achtervolgt te worden, lastig gevallen te worden en dat je alle banden moet verbreken met vrienden en familie die er nog inzitten, al helemaal als je het waagt om kritiek op ze te hebben.
quote:
iedereen kan zelf aangeven in scientology hoe ver ze willen gaan. Datzelfde geld voor hoeveel geld ze erin willen steken.
Dat wil ik ook nog best geloven, tot op zekere hoogte. Maar volgens mij wordt er flink gepushd om 'up the bridge' (gebruiken Nederlandse scientologen daar ook Nederlandse termen voor trouwens? ) te gaan. Er wordt gebruik gemaakt van emotionele chantage. 'Je wilt toch ook dat de wereld clear wordt?' Want dan zal er geen oorlog en ellende meer zijn en is iedereen blij. En dus werkt men uit de naad omdat ze denken dat ze de wereld aan het helpen zijn, terwijl ze eigenlijk een clubje aan geld helpen. En ook voor de minder altru´stische personen in scientologie is het vooruitzicht om de mogelijkheden te krijgen als je clear en hoger bent zo aanlokkelijk om er maar geld en tijd in te besteden. En als ze dan niet helemaal gelukkig zijn, dan ligt dat aan hun zelf of aan mensen in de omgeving en nooit aan de 'tech', want die is perfect. Veel mensen durven dan natuurlijk er niet voor uit te komen dat de 'tech' niet werkt voor hun, want dan moeten ze nog meer cursussen doen of banden breken met bepaalde mensen. En ze blijven er maar tijd en geld in steken in de hoop dat het ooit wel gaat werken.
quote:
Wat hier de hele tijd gedaan wordt is alsof scientologie een soort macht over mensen heeft en daar geloof ik niet in. Jullie laten zelf een filmpje zien waar het nichtje van de leider van de kerk eruit is gestapt. Geeft dit niet perfect aan dat iedereen er uit kan als ze niet langer zelf willen. Haar verhaal is lullig voor haar omdat haar ouders zo fanatiek zijn maar zij is eenmaal volwassen er uit eigen reden ook uitgestapt.
Wat bedoel je met dat haar ouders zo fanatiek zijn? Volgens mij waren haar ouders er veel eerder uitgestapt en mocht ze van de kerk geen contact meer hebben met hun als tiener. Daarnaast was het echt niet zo gemakkelijk uitstappen.
quote:
Dus of wat jullie zeggen is simpelweg niet waar wat ik uit eigen ervaring kan aangeven op dit punt. Of jullie moeten toegeven dat scientology verdomt slecht kan hersenspoelen aangezien er regelmatig mensen uitstappen, en zelfs het nichtje van de leider die er vanaf de geboorte al bij zit.... in staat is ondanks haar oom en ondanks haar leven lang in scientology te zitten te besluiten dat ze dat niet langer in die vorm wil doen. Dus als eerste is het niet waar en ten tweede moet je eens praten met een ex moslim of een ex staphorst persoon of een ex jehova getuige. Ik denk dat het voor hun misschien nog wel moeilijker is om uit hun religie te stappen.
Dat er nu meer mensen regelmatig uitstappen heeft denk ik o.a. te maken met de media en internet. Men heeft nu meer dan ooit de kans om alle kanten te bekijken. Dit was eerder veel moeilijker. Toen werkte de combinatie van hersenspoelen, censuur en bescherming veel beter. Daarnaast is hersenspoelen natuurlijk niet 100% effectief en je moet er ook geen tekenfilm karikatuur van maken dat men als een soort hersenloze zombie alles doen. Het gaat erom dat scientologie technieken gebruikt die kritisch denken tegenhoudt en mensen gewilliger maakt om de dingen te doen die de leiding wil. Dit gebeurt zoals ik eerder al zei ook doormiddel van emotionele chantage.

Luister naar dit bijvoorbeeld. Hier hoor je Hubbard zelf. Zie je niet in hoe dit overkomt als soort hypnose/brainwashing?


Of een filmpje van een voorbeeld Tr 0.
quote:
en als dat eng wordt dan zeg je dat ik opeens van de kerk zou zijn want het zou toch wel heel raar zijn als een student in Groningen met een leven dat waarschijnlijk verdomt veel op dat van jullie lijkt, opeens opkomt voor datgene wat hij interessant vind.
Ik geloof wel dat je geen staffmember bent en dat jouw verhaal wel klopt. Ik reageerde meer op dat je zei dat je het 'gewoon interessant' (of iets dergelijks) vindt. Dat vond ik niet overeenkomen met de realiteit. Als je lid wordt van de sea org en uitgebreid scientology verdedigt is dat voor mij een indicatie dat je er een sterkere band mee hebt dan alleen 'wel interessant' vinden. Hiermee impliceer ik niet dat je staff bent of een promotiemedewerker of zo.
quote:
Bijvoorbeeld flimpjes over anti-psychiatrie worden snoeihard geboycot... Misschien heb je de aflevering van TROS radar gezien afgelopen week die mooi laten zien hoe verrot en corrupt de medicijnwereld in elkaar zit: http://www.trosradar.nl/index.php?id=uitzending&itemUid=1237&autostart=true

Dat radar nu ook wakker wordt is fijn maar scientology roept dit over de pscychiatrische medicatie al vanaf de jaren 70 en er zitten vanuit die hoek echt wel belangen bij om scientology zwart te maken. Scientology leert mensen namelijk zelfstandig te zijn en controle te nemen over hun eigen toestand, ja en dat soort mensen verkoop je niet zo veel pillen....
Scientology gaat veel verder dan dat er problemen zijn in de medicijnwereld. Men suggereert dat psychiatrie de oorzaak is van de holocaust, 9/11, columbine en nog meer vreselijkheden en dat alle psychiatrie in al zijn vormen door en door slecht is. Dat is natuurlijk onzin. Psychiatrische medicijnen en therapieŰn hebben duidelijk bewezen te kunnen helpen bij vele aandoeningen. Sterker nog, het weerhouden van psychiatrische hulp vanwege scientologie gedachten heeft zelfs tot onnodige doden geleid.

Nog een paar vragen:

Ik heb enkele verhalen gelezen over dat scientologie epilepsie ziet als een geestelijke ziekte waar je geen reguliere medicijnen voor moet gebruiken. Klopt dit? Is het een aandoening waar, zover je weet, scientologie beweert dat je het kan genezen met scientologie zoals bij geestelijke afwijkingen waarvoor mensen naar een psychiater gaan?

Je hebt zelf ook wel eens kritische geluiden laten horen naar de organisatie zelf. Kun je duidelijk en concreet aangeven welke aspecten van de organisatie je zou willen veranderen en waar dus enkele problemen zitten volgens jou?

Wat doet een sea org lid nou eigenlijk precies? Wat zijn hun taken? (of om het persoonlijker te maken, wat waren jouw taken?) En misschien een stomme vraag, maar is men ook daadwerkelijk regelmatig aan het varen?

Wat vind je ervan dat scientologie doet alsof het gecombineerd met christendom kan en zelfs christelijke symboliek en termen gebruikt, terwijl men later erachter komt dat Hubbard zegt dat het idee van christendom en Christus een 'r6 implant' is? (brainwashing door Xenu 75 miljoen jaar geleden)
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')