abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_56726630


Link naar vorige deel: [centraal] Cavia's met foto's deel 17

Nuttige cavialinks:

Informatie:
- http://www.knoevel.net
- http://www.degrotecavia.nl
- http://www.rexcavia.nl (vooral voor erkende kleurslagen en rassen)

Caviafora, voor wie hier niet genoeg heeft
- http://www.caviagids.nl:
- http://caviaforum.caviastalredlabel.nl
- http://www.knoevel.net/forum
- http://eccforum.europeancavieclub.nl
- http://www.caviaonline.nl
- http://www.caviapopcorner.nl

Caviashops:
- http://www.knoevelshop.nl
- http://www.knoevelshampoo.nl (hartstikke handig voor iedereen die ooit zijn cavia wil wassen!)
- http://www.akhila.nl
- http://www.huisdierendokter.nl (homeopatische medicatie)
- http://www.cafepress.com/cavycomic
- http://www.fretten.nl (let op, niet alles hier is geschikt voor cavia's, maar bv wel kooien en huisjes)
- http://www.caviakruiden.nl

Caviaopvang:
- www.kuufke.com
- www.knoevel.net
- www.stichtingcavia.nl
- http://www.asielgoofy.nl/index.htm

Aankomende evenementen!
- 29 maart 2008: ECC-show in het Wellant College te Dordrecht

Korte caviatips:

Huisvesting

- 1 cavia heeft een kooi van min 80x50 nodig. Twee cavia’s 100x50. Per cavia kun je ongeveer 20 cm in totaal erbij meten. Altijd geldt: hoe meer ruimte, hoe beter.
- Op de bodem moet een laag bodembedekking. Niet geschikt zijn kattengrind, stro en kranten. Wel geschikt zijn o.a. zaagsel, aubiose, beukensnippers, houtkorrels en hemparade.
- Het hok moet op een tochtvrije plaats in huis staan. Niet direct tegen een verwaming aan. Liefst op een verhoging, omdat anders álles wat beweegt direct boven de diertjes gebeurt. Omdat de grootste vijand van wilde cavia’s van boven komt (de roofvogel), worden cavia’s erg schrikachtig hierdoor.
- De meest geschikte en meest voorkomende kooien zijn dunabakken (met doorzichtige plastic bovenkap) en traliekooien (onder plastic, boven tralies). De ondergrond van het hok mag niet uit tralies bestaan, maar uit egaal materiaal (zoals kunststof of hout), omdat tralies de pootjes kunnen beschadigen.

Inrichting

- In het hok kan een nachthuisje staan. Het ligt helemaal aan het baasje of de cavia hier schuw van blijft. Als je ze er regelmatig uithaalt wennen ze vanzelf. Omdat cavia’s prooidieren zijn voelen ze zich veilig in een huisje.
- Een cavia heeft een zwaar etensbakje nodig wat niet om kan klappen.
- Een drinkflesje, liefst met een inhoud van 300 ml of groter.
- Hooi is een primaire levensbehoefte en moet altijd in het hok aanwezig zijn. Dit kan los op de bodem of bv in een hooibal.
- een knaagsteen hoort NIET in een caviakooi thuis. Deze levert verhoogde risico’s op blaasproblemen op. Om aan te knagen bieden takken van wilgenbomen of fruitbomen een uitkomst.
- Speelgoed is niet nodig. Cavia’s spelen niet graag, ze verwonden zich makkelijk aan klein speelgoed.

Eten en drinken

- Het hardvoer bestaat uit voer verrijkt met vitamine C. Bekende merken voor caviakorrel zijn Kasper Faunafoods, Garvo, Teurlings en Hope Farms (deze laatste is het meest verkrijgbaar in dierenwinkels en zeer geschikt). Gemengd voer is bijvoorbeeld van XtraVital, Gerty guinea pig of Evert.
- Aanvullend op het hardvoer heeft een cavia altijd hooi nodig: nooit mag dit ontbreken in de kooi. Vrijwel ieder verkrijgbaar hooi is geschikt. Er bestaat ook kruidenhooi dat gegeven kan worden. Let wel op dat als je terug wilt stappen op normaal (goedkoper) hooi, sommige cavia’s te verwend zijn en er minder van eten.
- Een cavia is gek op groenvoer en dient hier iedere dag wat van te krijgen. Vitamine C rijke groentes als witlof en paprika zijn geschikt. Andere groentes (slechts een greep uit de mogelijkheden) zijn andijvie, komkommer, winterpeen, bospeen (mét loof), spinazie, tomaat, suikermais en peterselie. Goedkoper (maar minder vitamine C rijk) zijn gras en paardenbloembladeren. Koolsoorten mogen wel, maar met mate, omdat hier snel gasvorming door ontstaat.
- Snoepjes (yoghurtdrops, knaagstengels…) zijn overbodig, maar moge met mate gegeven worden.
- Cavia’s drinken na hun eerste 4 weken moedermelk niets anders meer dan schoon water. Gooi hier geen vitamine C druppels in: de vitamine C vervliegt razendnsel en je houdt vies drinkwater over. Geef liever iedere dag een vitamine C tabletje, zoals Roter met citroensmaak en Kruidvat met sinaasappelsmaak (gewoon voor mensen).

Cavia’s

- Mannetjes heten beren, vrouwtjes heten zeugen.
- Een cavia kan tussen de 4 (gemiddeld) en 8 (hoogbejaard) jaar oud worden
- Een normaal gewicht voor een pasgeboren cavia licht tussen de 60 en de 130 gram. Een volwassen zeug weegt gemiddeld tussen de 900 en 1500 gram, een beer tussen de 1000 en 1600 gram. Dit varieert echt enorm per cavia: het gewicht moet gewoon bij het dier passen.
- Cavia’s zijn vanaf 4 weken vruchtbaar (zowel beren als zeugen). Zij zijn dan echter nog véél te jong om al in verwachting te raken. Zeugjes mogen pas gedekt worden rond de 5 maanden met een minimaal gewicht van ca. 800 gram. Ook moeten zij voor hun eerste jaar een nestje gehad hebben, in verband met het verharden van het bekken.
- Cavia’s leven graag in een groep. Wie cavia’s gaat aanschaffen, wordt dan ook geadviseerd altijd minimaal twéé dieren aan te schaffen.
- Een goede combinatie is twee zeugen, twee beren (óf allebei jong, óf één oud en één jong, maar zelden tot nooit twee oude beren die niet eerder samenzaten) of een gecastreerde beer bij een zeug. Meer beren bij 1 of meer zeugen gaat vrijwel altijd fout.

Geslachten

Een duidelijke site met veel voorbeeldfoto’s is http://cavyspirit.com/sexing.htm . Kijk daar als je twijfelt over het geslacht van je cavia.

Gedrag

- Cavia’s staan bekend om hun vrolijke geluid, dat ookwel whiepen genoemd wordt. Een duidelijke engelstalige site waar alle geluiden en betekenissen opstaan is http://www.treenspigs.com/fun/media.html .
- Cavia’s die net gekoppeld zijn vertonen vaak dominantiegedrag. Dit lijkt op het gedrag dat een beer naar een zeug vertoond wanneer hij haar wil berijden. Dit gedrag bestaat voornamelijk uit lange, lage ‘prrrrrrrrts’ laten horen, wiebelen met het achterwerk en het berijden van de andere cavia(‘s). Dit gedrag kan, als uiting van dominantie, óók bij zeugjes voorkomen.
- Zeker beertjes willen soms wel eens ruzie maken en mopperen op elkaar, vooral in het begin of als ze sterk zeugjes ruiken. Beren kun je altijd samen laten zitten totdat er bloed vloeit. Ze kunnen aardig wat verdragen, en een beetje happen is ook niet verkeerd als ze elkaar nog moeten leren kennen, maar als er wondjes ontstaan is het het teken dat dit duo niet samengaat.
- Cavia’s hebben vaak ‘de gekke vijf minuten’, wat ook wel popcornen wordt genoemd. Hierbij rennen ze door het dolle heel rondjes door het hok, waarbij het zaagsel alle kanten op vliegt. Dit is geen gek gedrag, dit is alleen maar een teken dat ze het naar hun zin hebben.
- Cavia’s eten hun eigen keutels. Dit is normaal: in de keutels blijven nuttige voedinsstoffen achter die pas bij een tweede keer opgenomen worden door het lichaam.

Wanneer naar de dierenarts?

Cavia’s zijn kampioen in pijn verbergen. Vaak merk je pas dat ze ziek zijn als ze écht al behoorlijk ziek zijn. Hou afwijkend gedrag nauwlettend in de gaten! Een zieke cavia kan de volgende symptonen hebben:

- Stil in een hoekje zitten, weinig geluid maken, slecht reageren op omgeving.
- De vacht staat omhoog
- Troebele oogjes, vieze neus (verkoudheid)
- Eén oogje vochtig met een blauw waasje (ontsteking, makkelijk te verhelpen met een zalfje)
- De cavia valt af. Altijd belangrijk om in de gaten te houden: afvallen gebeurt NOOIT zonder reden. Tot 20 gram is het niet zorgwekkend, gaat het harder en niet meer omhoog is er vaak een diepliggender probleem.
- De cavia eet niet meer of minder.
- De cavia heeft diarree, stinkende keutels of juist helemaal geen ontlasting meer.
- De cavia piept of kreunt bij het plassen, en/of heeft een rood gekleurd plasje (blaas of nierproblemen)
- De cavia heeft vreemde bultjes of bobbels.
- De huid is droog, schilferig en/of vertoond wondjes (schurft/schimmel)
- Er zitten witte of zwarte stippen in de vacht (luis)

Bij ieder gedrag dat je niet herkend van je cavia is contact met de DA voor ten minste telefonisch overleg geen overbodige luxe.

Een goede caviaDA?

Er zijn nog steeds lompe dierenartsen die cavia’s behandelenalsof het paarden zijn. Zorg dus dat je een DA treft die gespecialiseerd is in kleine dieren. Vertrouw je de beslissing van de DA niet, ga dan op zoek naar een ander voor een second opinion. Een selectie goede DA’s vind je op www.caviaopvangmuffin.nl . Let op: er zijn natuurlijk veel meer goede DA’s, maar hier staat slechts een lijst met mensen die hun ervaringen wilden delen.

Laatste posts
quote:
Op donderdag 14 februari 2008 11:19 schreef ivetje het volgende:
Hier is inmiddels cavia 3 gearriveerd Hij heet Elwood en is pikzwart. Het is een gladharige caaf van ongeveer 4 jaar, net als Tinus dus. Hij is gisteren gebracht door z'n baasje en hebben hem meteen bij Tinus en Sjlebby gezet. Alles is prima gegaan, geen ruzie alleen wat gebrom en geklappertand. Elwood zat onder de hangmat en Tinus ging even lekker in de hangmat springen De nacht zijn ze zonder kleerscheuren doorgekomen, dus het gaat perfect. Elwood eet al lekker uit de etensbak mee, moet alleen even goed in de gaten houden of hij ook drinkt. Ze zitten nu nog gezellig in de kooi die ik al had met z'n allen, maar vanavond gaan we even naar Hornbach voor een nieuwe kooi. Deze wordt het ws :

[ afbeelding ]

1.20 bij 60 cm ongeveer. Heb alleen nu mijn oude kooi weer over, dus als iemand hier nog een hok van 1 meter bij 53 cm zoekt voor een leuke prijs

Foto's van de nieuwe aanwinst komen nog. Heb nu even geen camera bij de hand en wil meteen de nieuwe kooi laten zien ook
quote:
Op donderdag 14 februari 2008 13:15 schreef frien het volgende:
Deze twee jonge caafjes komen waarschijnlijk binnenkort bij mij wonen:

Esmeralda:


Fieke:


Beide caafjes komen van Caviahuis Marpi: www.caviahuismarpi.tk
Zien ze er niet schattig uit?
I had a signature once. It was awful.
pi_56726743
Frien, met 5 weken oud nog niet zwaar genoeg om te verhuizen? Wat wegen ze dan, en hoe komt het dat ze nog zo licht zijn?
I had a signature once. It was awful.
pi_56727263
Eén van de cavia's is nu 4 weken oud. Die is (denk ik) wel 300g en klaar om te verhuizen. De ander is nog jonger (3 weken oud). Ik wil beide cavia's pas meenemen als ze beiden minimaal 4 weken zijn en op gewicht. Ik heb ergens gelezen dat 5 weken zelfs nog beter is. Ik heb de cavia's nog niet in levende lijve gezien, ik ga zondag pas kijken, dus dan zullen we zien...
  donderdag 14 februari 2008 @ 14:26:04 #4
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_56727281
Even een vraagje over Elwood z'n gewicht, Hij weegt 1225 gram. Is dit een goed gewicht voor een gladhaar beertje? Vind hem zo dikkig aanvoelen en weet nog dat Google iets minder woog toen die zo oud was.
To infinity…and beyond!
pi_56727878
quote:
Op donderdag 14 februari 2008 14:25 schreef frien het volgende:
Eén van de cavia's is nu 4 weken oud. Die is (denk ik) wel 300g en klaar om te verhuizen. De ander is nog jonger (3 weken oud). Ik wil beide cavia's pas meenemen als ze beiden minimaal 4 weken zijn en op gewicht. Ik heb ergens gelezen dat 5 weken zelfs nog beter is. Ik heb de cavia's nog niet in levende lijve gezien, ik ga zondag pas kijken, dus dan zullen we zien...
leeftijd doet er niet zo veel toe, hoewel 3 weken wel het absolute minimum is dat ze bij hun moeder moeten zijn. Echter, caafjes vanaf 300 gram mogen gewoon verzuizen. Ik heb mijn kleine Celebration meegenomen toen ze 300 gram precies woog, dat was een flinke rit vanuit Belgie (bijna 4 uur rijden). Ze woog de volgende dag dus nog maar 290 gram maar twee dagen later zat ze weer over de 300. Gewicht zegt veel meer dan leeftijd

Ivetje.... je kunt niet zeggen of een gewicht geod is voor een cavia of niet. Ik ben 1m60 en ik weeg 55 kilo, een mooi gewicht voor mijn lengte. Mijn vriend is echter 1.93 en als hij 55 kilo zou wegen was hij flinterdun geweest en hoogst ongezond waarschijnlijk. Met caafs is het net zo. De ene caaf is prima op gewicht als ie 900 gram weegt, de andere cavia heeft met zo'n gewicht zwaar ondergewicht omdat 1500 gram een veel beter gewicht is. Het is gewoon de conditie van de cavia die aangeeft of het goed is of niet.

En al is een cavia kwabbig *kijkt met schuin oog naar Jewel, mijn grootste kwab-cavia*, dan is er nog niet veel aan te doen. Een cavia kan niet op dieet omdat er geen overbodige etenswaren op de voedingslijst zitten. Je kunt niet schrappen qua snoepjes of dikmakers (ok, als je die wel geeft kun je schrappen, maar je kunt geen hardvoer, hooi en groenvoer van de lijst afhalen). Het enige wat je kunt doen is hardvoer beperken (klein handje per dag en leeg is leefg, de volgende dag krijgen ze pas weer) en genoeg ruimte geven, blijft een caaf te dik dan is dat nu eenmaal zo....
I had a signature once. It was awful.
  vrijdag 15 februari 2008 @ 16:31:45 #6
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_56752424
TerugVind Cavia
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
pi_56755205
De baby's van Loannis groeien goed, ze zijn nu echt ontploft, zo lijkt het wel. Zal morgen eens een groepsfoto maken, t is geen gezicht
pi_56767507
Hee, zijn we in een nieuw topic begonnen
  zaterdag 16 februari 2008 @ 11:44:32 #9
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_56767666
Hoeveel vitamine C moet een cavia per dag krijgen?
Ik geef ETOS vit. C tabletten van 60 mg per stuk; 1 per dag, per cavia.
Ze krijgen Gerty Cavia als voer, op dit moment. Is dat, naast groenten, voldoende per dag?
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
pi_56773297
quote:
Op zaterdag 16 februari 2008 11:44 schreef Oxymoron het volgende:
Hoeveel vitamine C moet een cavia per dag krijgen?
Ik geef ETOS vit. C tabletten van 60 mg per stuk; 1 per dag, per cavia.
Ze krijgen Gerty Cavia als voer, op dit moment. Is dat, naast groenten, voldoende per dag?
ja dat is ruim voldoende. Met gerty en voldoende groenvoer heb je het vaak al. Een cavia heeft ca. twintig mg per dag nodig.
I had a signature once. It was awful.
pi_56773374
Mag je cavia's een hele paprika geven, inclusief pitjes?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_56777708
jahoor, die van mij vinden dat zelfs bijna net zo lekker
pi_56779581
*Gooit hele paprika in het hok
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_56811613
quote:
Op zaterdag 16 februari 2008 21:47 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
*Gooit hele paprika in het hok
En, issie verslonden?
I had a signature once. It was awful.
pi_56817857
quote:
Op maandag 18 februari 2008 11:58 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

En, issie verslonden?
Helemaal, inclusief pitjes

Alleen witlof is populairder.

Ik heb overigens de supermarkt gevraagt om restjes groenvoer, maar ze hebben helaas niet zo veel, dus het had geen zin. Erg jammer.

Haalt iedereen zijn groenten /fruit voor de caafs in de supermarkt?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_56817980
quote:
Op maandag 18 februari 2008 17:08 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Haalt iedereen zijn groenten /fruit voor de caafs in de supermarkt?
Wij wel in ieder geval
pi_56819505
ik ook.
I had a signature once. It was awful.
pi_56820673
ik ook. In Barneveld krijg ik heel soms loof mee wat ze overhebben maar niet vaak
pi_56821101
Ik koop het ook meer in de supermarkt.

Soms neem ik ook groente mee van de markt, maar dat is maar heel sporadisch.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_56839847

Daar gaat zijn reputatie als stoere caaf
pi_56841850
pi_56842201
quote:
Op dinsdag 19 februari 2008 16:59 schreef miss-piggy het volgende:
[ afbeelding ]
Daar gaat zijn reputatie als stoere caaf
pi_56847012
quote:
Op dinsdag 19 februari 2008 16:59 schreef miss-piggy het volgende:
[ afbeelding ]
Daar gaat zijn reputatie als stoere caaf
Wat een leuke aftekening
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_56847430
En dat terwijl hij vroeger (lees: wel even 1,5 jaar terug) vrijwel volledig zwart was!

Nog een foto, in het gras
pi_56849863
quote:
Op dinsdag 19 februari 2008 22:05 schreef miss-piggy het volgende:
En dat terwijl hij vroeger (lees: wel even 1,5 jaar terug) vrijwel volledig zwart was!
Dan zal de tekening misschien minder opgevallen hebben, maar cavia's kunnen niet op die manier verkleuren hoor
I had a signature once. It was awful.
pi_56850152
quote:
Op dinsdag 19 februari 2008 23:19 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

Dan zal de tekening misschien minder opgevallen hebben, maar cavia's kunnen niet op die manier verkleuren hoor
Het lijkt ook onwaarschijnlijk. Maar mijn Kookai heeft nu ineens meer bruine plekken. Dus misschien viel het idd. minder op.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_56853445
quote:
Op dinsdag 19 februari 2008 23:28 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Het lijkt ook onwaarschijnlijk. Maar mijn Kookai heeft nu ineens meer bruine plekken. Dus misschien viel het idd. minder op.
Bepaalde verkleuringen zijn ook wel mogelijk, maar bij het dier hierboven praktisch niet. Rode vlekke ontstaan niet zomaar. Wat wel mogelijk is:

rood kan doorkleuren, waardoor de cavia een goudagouti-achtige kleur krijgt
choco kan verzilveren, waardoor het dier witte haren door de choco vacht krijgt
de rusaftekening is seizoensgebonden en in de winter veel intenser dan in de zomer
wit wordt een doodenkele keer wat lilac-achtig
I had a signature once. It was awful.
pi_56854636
Ik denk dat het misschien ook wel te maken heeft met het feit dat hij toen nog klein was, en nu een stuk groter (en dikker).
pi_56858310
quote:
Op woensdag 20 februari 2008 08:06 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

Bepaalde verkleuringen zijn ook wel mogelijk, maar bij het dier hierboven praktisch niet. Rode vlekke ontstaan niet zomaar. Wat wel mogelijk is:

rood kan doorkleuren, waardoor de cavia een goudagouti-achtige kleur krijgt
choco kan verzilveren, waardoor het dier witte haren door de choco vacht krijgt
de rusaftekening is seizoensgebonden en in de winter veel intenser dan in de zomer
wit wordt een doodenkele keer wat lilac-achtig
Kookai heeft een keer schurft met kale plekken gehad, kan dan een kleurverandering ook mogelijk zijn?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_56863888
quote:
Op woensdag 20 februari 2008 13:11 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Kookai heeft een keer schurft met kale plekken gehad, kan dan een kleurverandering ook mogelijk zijn?
nee, het pigment ligt namelijk vast. Wel komen nieuwe haren altijd aan de punt iets donkerder door, dus er kan bij het teruggroeien ietwat verkleuring zijn, maar de tekening kan niet veranderen.
I had a signature once. It was awful.
pi_57022209
Effe het topic een schop geven met mijn nieuwe caviababy's van Quartz, zondagochtend geboren! Het zijn 3 mooie meiden.

Queen of the Wind, het zwartbonte zeugje






Remember my Name, goudagoutibont zeugje, blijft






En Valerietje, een gabont zeugje


Samen met grote zus Lucy, uit het eerste nestje van Quartz, waar ze als twee druppels water op lijkt!




I had a signature once. It was awful.
pi_57022890
Schattig !
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_57138521
Haihai allemaal,
Ginger is vandaag bevallen van haar eerste en laatste nestje. Ik verwachtte haar pas over een dagje of 4, dus had haar al in het hok bij een lekker rustige castraat gezet. Daarnet kwam iemand diezelfde castraat ophalen, en toen ik naar boven liep was ze echt nét klaar, er lagen 3 prachtige beebjes onder haar!
Nadat castraatje en visite weg waren ben ik meteen terug naar boven gelopen om te checken.
Ginger zat in het hooi dus ik wilde haar terugsturen om te zien of zij ook oké was, lag er nóg eentje, een 4e dus! Dat had ik al helemaal niet verwacht, ze had een buik die links minder dik was dan rechts, dus we gingen voor de 3 stuks, maargoed, 4 dus
Ik moet alleen even in de gaten houden of ze wel snel gaat zogen, ze lijkt meer interesse in het hooi te hebben nu, we zullen eens zien..
Het zijn 3 beertjes en een zeugje geworden, ik ga zo proberen foto's te maken..

even later..
Gelukkig, ze lijkt de smaak nu goed te pakken te hebben gekregen, een pak van mijn hart
Foto's!
Wij stellen aan u voor:

Hodgins, een heel schattig beertje dat precies op papa Igor lijkt!


Temperance, het zeugje. Vergis je niet, ze heeft wat rood op haar buikje zitten, dus ze is niet geheel zwart :wink:


Seeley, onze stoere driekleur die als laatste geboren is en onder het hooi verstopt zat


En tot slot hebben we Zack, een leuk lief beertje met wat meer rood dan de rest

nou, om het af te leren...

wat kunnen ze mooi poseren, hahaha!
pi_57140413


Temperance !

Hebben hebben hebben

Dat oogje van Zack

[ Bericht 1% gewijzigd door 4EverBlackEyed op 04-03-2008 18:29:12 ]
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_57151650
Wat een prachtige schatjes! Gefeliciteerd
pi_57180196
hihihi jaaah ik vond Zack zooo onschuldig kijken op die foto, cute he
We hebben besloten dat Seeley hier blijft wonen, en Tempe is al gereserveerd, enkel nog Hodgins en Zack die gereserveerd kunnen worden,
pi_57338294
Oryx heeft een verticale streep over haar neus lopen.

Ze heeft er geen last van.

Ik heb er een foto van gemaakt:



Let niet op de kwaliteit, maar je ziet hier duidelijk een streep lopen.

Heeft iemand een idee wat het kan zijn?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_57344990
ja, dat heet een conditiestreepje, ook al slaat de term nergens op. De 'mythe' is dat het streepje ontstaat wanneer een cavia in uitstekende conditie is. Echter, er zijn ook verwaarloosde caafs met zo'n streepje en heel veel caafs in topconditie die het niet hebben. Maar het is sowieso niks ernstigs
I had a signature once. It was awful.
pi_57354702
Conditiestreepje

Tja, Oryx heeft het, Yanou had het.

Ik vond het een raar ding.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_57368432
Is het ook. Bij mij heeft alleen Owen het (die nu overigens ziek is, maar het streepje blijft gewoon staan), maar ik zie het sowieso veeeel minder bij peruufjes.....
I had a signature once. It was awful.
pi_57374105
Is Owen ernstig ziek?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_57374903
Nee niet echt, hij heeft twee grote schurftplekken en bumblefoot. Erg vervelend en pijnlijk, maar niet dodelijk gelukkig. Ben volop aan het behandelen maar beide problemen genezen traag.
I had a signature once. It was awful.
pi_57377772
Suc6 ermee !
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zaterdag 15 maart 2008 @ 02:00:10 #44
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_57389904
Oooh hier ben ik een tijd niet geweest.
De Baby's . mooie kleintjes hoor.

Tja en ik kan niet weg gaan zonder mijn mannen weer even neer te gooien he?

Bassie.
Altijd een gewillig model voor de camera. Bijna 4 en nog geen tekens van de satijnziekte.
]





Simply Red.
Mn oude knorrepot word dit jaar 5. Zn nieuwste hobby is mn vriend aanvallen.






En saampjes.
Het is toch gezelliger met zn 2en dan Simply eigenlijk dacht.

pi_57390074
Mijn caafs hangen precies zo uit hun kooi
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zaterdag 15 maart 2008 @ 13:10:29 #46
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_57393977
quote:
Op zaterdag 15 maart 2008 02:14 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Mijn caafs hangen precies zo uit hun kooi
Simply doet het niet zo vaak, maar als je de kooi open doet hangt Bas er buiten, en af en toe probeerd hij er uit te springen en moet je hem vangen. Hij snapt nog steeds niet dat de kooi net even wat te hoog is om uit te springen.
pi_57397120
Dergelijke springacties heb ik nog niet vernomen van mij cavia's.

Maar als ik het luikje open doe dan zitten ze alle drie te dringen voor de opening

Hier een sfeer impressie:


Kookai, aandachtshoer


De kleintjes zijn nog redelijk bescheiden.
Links Oryx, rechts Noa

[ Bericht 0% gewijzigd door 4EverBlackEyed op 15-03-2008 23:18:18 ]
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zaterdag 15 maart 2008 @ 19:39:34 #48
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_57399910
Wat een leukerds!
Ziet er gezellig uit in die kooi.
Mijn mannen zitten niet zo vaak lekker bij elkaar, en als ze het wel doen hollen ze snel elk een andere kant op als ze merken dat je het ziet.

Simply vind je hooguit zo uit zn hok, mits er iets erg lekkers inzit voor hem. Van hem hoeft al die drukte niet. Laat staan dat ie athletisch gaat doen.


Bas is dol op aandacht en doet graag gekke dingen om dat te krijgen. Dus even een poging doen uit het hok te springen hoort erbij.


"t vrouwtje vangt me toch wel. Toch?
  zaterdag 15 maart 2008 @ 20:01:42 #49
68591 twentemeisje
Onmeunig Twents
pi_57400308
Zoals jullie zien kunnen de heren het wel met elkaar vinden .


Hier ook een superschattige foto van het rusje van mijn zusje!
pi_57404542
quote:
Op zaterdag 15 maart 2008 19:39 schreef Queen_Minny het volgende:
Wat een leukerds!
Ziet er gezellig uit in die kooi.
Mijn mannen zitten niet zo vaak lekker bij elkaar, en als ze het wel doen hollen ze snel elk een andere kant op als ze merken dat je het ziet.

Simply vind je hooguit zo uit zn hok, mits er iets erg lekkers inzit voor hem. Van hem hoeft al die drukte niet. Laat staan dat ie athletisch gaat doen.
[ afbeelding ]

Bas is dol op aandacht en doet graag gekke dingen om dat te krijgen. Dus even een poging doen uit het hok te springen hoort erbij.

[ afbeelding ]
"t vrouwtje vangt me toch wel. Toch?
Lol @ die laatste foto

Voor borstels kunnen mijn dames het goed met elkaar vinden.

Af en toe is er wel eens een meningsverschilletje, maar ja dat hoort erbij
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_57404554
quote:
Op zaterdag 15 maart 2008 20:01 schreef twentemeisje het volgende:
Zoals jullie zien kunnen de heren het wel met elkaar vinden .
[ afbeelding ]
Toch wel een bewijs dat beren het ook goed met elkaar kunnen vinden.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_57404797
quote:
Op zaterdag 15 maart 2008 23:22 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Toch wel een bewijs dat beren het ook goed met elkaar kunnen vinden.
jup, en anders moest lyssa zich deze week maar weer eens melden met een nieuwe foto van loki en barbabob, die beren wonen ook alweer een ruime tijd gezellig samen!

(dus lyssa, als je dit leest..... )
I had a signature once. It was awful.
  zondag 16 maart 2008 @ 00:49:07 #53
68591 twentemeisje
Onmeunig Twents
pi_57406176
Ze kunnen af en toe erg ' druk' tegen elkaar doen (met name Jip blijft dan achter Joep aanvangen, met alle bijbehorende geluiden vandien), maar het gaat gewoon hardstikke goed. Was zo schattig toen ik ze op dit tafereeltje betrapte, Jip met zijn koppie op de kont van Joep, zo lief!

Ik heb de kooi altijd open staan, behalve dat Jip de halve dag over de rand staat te koekeloeren zijn ze er nog niet uitgesprongen. Hoewel, als ik er voor ga zitten met de bak met voer in mijn hand dan springen ze bij me op schoot om uit die bak te kunnen eten . Vanavond schrok Jip zo van het opstaan van mijn zwager, hij zat ineens beduusd naast de kooi te kijken, jammer dat ik de sprong zelf niet gezien heb . Heb hem maar even geknuffeld zodat ie van de schrik kon bekomen .

[ Bericht 19% gewijzigd door twentemeisje op 16-03-2008 00:55:36 ]
  zondag 16 maart 2008 @ 10:51:52 #54
52016 Lyssa
music <3
pi_57409432
Ik ben nu bij m'n ouders, vanmiddag weer bij mn mannen, zal eens kijken of ik leuke nieuwe foto's kan maken van de boefjes!
  zondag 16 maart 2008 @ 14:59:55 #55
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_57412925
quote:
Op zondag 16 maart 2008 00:49 schreef twentemeisje het volgende:
Ze kunnen af en toe erg ' druk' tegen elkaar doen (met name Jip blijft dan achter Joep aanvangen, met alle bijbehorende geluiden vandien), maar het gaat gewoon hardstikke goed. Was zo schattig toen ik ze op dit tafereeltje betrapte, Jip met zijn koppie op de kont van Joep, zo lief!

Ik heb de kooi altijd open staan, behalve dat Jip de halve dag over de rand staat te koekeloeren zijn ze er nog niet uitgesprongen. Hoewel, als ik er voor ga zitten met de bak met voer in mijn hand dan springen ze bij me op schoot om uit die bak te kunnen eten . Vanavond schrok Jip zo van het opstaan van mijn zwager, hij zat ineens beduusd naast de kooi te kijken, jammer dat ik de sprong zelf niet gezien heb . Heb hem maar even geknuffeld zodat ie van de schrik kon bekomen .
Ik ben dus niet de enige met een jumpvia .
Toch leuk als je caafjes zo lekker tegen elkaar aan kruipen. Dat is zo een lief gezicht.
  zondag 16 maart 2008 @ 16:45:51 #56
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_57415281
quote:
Op zaterdag 15 maart 2008 23:22 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Toch wel een bewijs dat beren het ook goed met elkaar kunnen vinden.
Ik snap niet dat veel mensen er problemen van ondervinden overigens Wij hebben eerst Google met Tinus gekoppeld, ging prima en hadden heel soms wat geruzie met elkaar maar nooit erg. Ze konden ook heel lief doen samen Toen Google dood ging hebben we Sjlebby gekoppeld aan Tinus. Daar is echt nooit iets tussen voorgevallen, die zijn gek op elkaar. En nu hebben we laatst Elwood erbij gezet. Gewoon met z'n 3en in het hok en klaar is kees. Geen gedoe of geruzie. Alles verloopt smooth
Overigens, is je hok niet wat klein voor 3 caafs? Of zijn ze allemaal niet zo groot Heb laatst ons hok maar even omgeruild voor 1 van 1.20 breed en 47 cm diep. Zo kan Sjlebby zich 's avonds toch nog uitleven tijdens z'n gekke 10 minuten

Heb trouwens dit hok in de verkoop :



Afmeting : 101.5 x 53 x 33.5cm
In prima staat. Op 2 plekken zit er wat aanslag van het plassen. Heb het goed schoongemaakt, maar krijg het er niet uit helaas. Het huisje en ruifje zit erbij, evenals een drinkfles (zelfde als op de foto). Geen rare luchtjes in het hok, ziet er gewoon goed uit. Af te halen in Vianen UT (brengen kan ook als het niet te ver is, kost iets meer).
Vraagprijs : 25 euro.
PM of mail me maar als je interesse hebt

Foto's van het hok kunnen gemaild worden, nu alleen even geen zin om ze te maken
To infinity…and beyond!
pi_57418979
Als je er echt vanaf wilt moet je het even op een caviaforum zetten, zoals www.caviagids.nl , want op 6 april is er een show in houten wat misschien een gezellig afspreekpunt is en waarje het hok gelijk kunt uitwisselen....
I had a signature once. It was awful.
pi_57419148
quote:
Op zondag 16 maart 2008 16:45 schreef ivetje het volgende:
Overigens, is je hok niet wat klein voor 3 caafs? Of zijn ze allemaal niet zo groot Heb laatst ons hok maar even omgeruild voor 1 van 1.20 breed en 47 cm diep.
Ja eigenlijk is het hok wel wat aan de kleine kant.
Het scheelt niet veel met jouw hok, denk ik.

Normaal gesproken zaten er ook 2 caafs in, maar aangezien Yanou overleden was heb ik de kleintjes bij Kookai gezet.

Het gaat eigenlijk wel heel goed: ieder heeft z'n prive plekje en meestal laat ik ze 's avonds nog even rennen.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_57419578
Kennen cavia's de emotie jaloers?

Of is dit een antromorfisme (toekennen van menselijke emoties aan dieren) en kan het op een heel andere manier uitgelegd worden?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zondag 16 maart 2008 @ 22:42:07 #60
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_57422077
quote:
Op zondag 16 maart 2008 20:10 schreef zoeperzazke het volgende:
Als je er echt vanaf wilt moet je het even op een caviaforum zetten, zoals www.caviagids.nl , want op 6 april is er een show in houten wat misschien een gezellig afspreekpunt is en waarje het hok gelijk kunt uitwisselen....
Heb me aangemeld daar. Kan alleen 6 april niet, BSB-concert En volgens mij is dat forum niks voor mij Heb het niet zo op caviashows en het gebruiken van je caaf als modepopje. Laat em lekker caaf zijn en rondrennen zonder wikkels aan z'n kont
To infinity…and beyond!
pi_57423232
quote:
Op zondag 16 maart 2008 20:39 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Kennen cavia's de emotie jaloers?

Of is dit een antromorfisme (toekennen van menselijke emoties aan dieren) en kan het op een heel andere manier uitgelegd worden?
van echte jaloezie is er zelden sprake. Ik ben diep aan het nadenken maar kan me zo niet echt iets voorstellen. Als ik bijvoorbeeld vitamientjes uitdeel 's ochtends heb ik een vaste volgorde en ik heb niet de indruk dat de ene caaf jaloers is op de ander omdat die eerder krijgt ofzo.... heb je een situatie waarin je jaloezie vermoedt?

@ivetje; wikkels hebben niks te maken met modepopjes. Van goede wikkels hebben cavia's absoluut geen last (als je me niet gelooft mag je gerust hier komen kijken, maar op de show zie het ook) en ze worden zo mooi





op 29 maart is er overigens ook een erg gezellige show in Dordrecht, maar dat is weer wat verder weg. Overigens zijn deze twee shows zeer geschikt voor de liefhebber hoor, met veel leuke standjes en informatie voor iedere caviagek, of je nou fokt of niet
I had a signature once. It was awful.
pi_57424600
quote:
Op zondag 16 maart 2008 23:23 schreef zoeperzazke het volgende:
van echte jaloezie is er zelden sprake. Ik ben diep aan het nadenken maar kan me zo niet echt iets voorstellen. Als ik bijvoorbeeld vitamientjes uitdeel 's ochtends heb ik een vaste volgorde en ik heb niet de indruk dat de ene caaf jaloers is op de ander omdat die eerder krijgt ofzo.... heb je een situatie waarin je jaloezie vermoedt?
Ja, vooral Kookai heeft er een handje van.

Voorbeeld 1. Als ik een van de andere aai, beukt ze iedereen aan de kant en bedeld ze om aandacht.

Voorbeeld 2. Als ik mijn cavia's aai, dan maken ze een "PRRRR" geluid. Dit geluid maakt Kookai ook als ze niet geaait wordt, maar merkt dat een van de andere geaait wordt.

Voorbeeld 3 Als ze zelf geaait wordt spurt ze naar een willekeurige caaf en duwt ze die aan de kant, of ze gaat er tegen aan liggen

Misschien zoek ik er wel meer achter dan er werkelijk is, hoor
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 17 maart 2008 @ 08:51:24 #63
68591 twentemeisje
Onmeunig Twents
pi_57426370
quote:
Op zondag 16 maart 2008 16:45 schreef ivetje het volgende:

[..]
Heb trouwens dit hok in de verkoop :

[ afbeelding ]

Afmeting : 101.5 x 53 x 33.5cm
Vraagprijs : 25 euro.
Dat is echt een koopje, ik vind het een superhok! Het is zo leuk omdat je er veel makkelijker dan bij bijvoorbeeld een Duna contact maakt met de cavia's. Ik ga er altijd voor zitten als ik ga voeren en dan kunnen ze bij me op schoot springen of gewoon op de rand gaan staan en 'naar buiten' kijken.
pi_57435348
zo, wat groeien ze snel op zeg, het laatste nestje alweer dus ik geniet er nog even extra goed van!
ALlereerst laat ik een foto zien van de baby toen deze net geboren was (3 maart) en daarna wat foto's van vandaag. Kijk en geniet mee van de ietwat overbelichte foto's


baby Zack


kleuter Zack, voor hem zoek ik 29 maart een Carpool naar België



baby Temperance


Kleuter Temperance, inclusief haar verborgen rood dat zichtbaar is


baby Seeley


Kleuter-ik-wil-liever-spelen Seeley


baby Hodgins


Kleuter Hodgins, is nog te reserveren!
  maandag 17 maart 2008 @ 18:16:55 #65
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_57435950
Wat word dat kleine grut toch snel groot.

*staart verliefd naar Hodgins* Die vlek op zn neus. Ik denk alleen dat mn vriend me vermoord als ik met nog een huisdier aan kom zetten. En ik heb zo t idee sat Simpel er ook niet al te wild van is.

Niet eerlijk.
pi_57438000
quote:
Op maandag 17 maart 2008 17:36 schreef RiesAmaris het volgende:
zo, wat groeien ze snel op zeg, het laatste nestje alweer dus ik geniet er nog even extra goed van!
ALlereerst laat ik een foto zien van de baby toen deze net geboren was (3 maart) en daarna wat foto's van vandaag. Kijk en geniet mee van de ietwat overbelichte foto's

[ afbeelding ]
baby Zack
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
kleuter Zack, voor hem zoek ik 29 maart een Carpool naar België


[ afbeelding ]

baby Temperance
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Kleuter Temperance, inclusief haar verborgen rood dat zichtbaar is

[ afbeelding ]
baby Seeley
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Kleuter-ik-wil-liever-spelen Seeley

[ afbeelding ]
baby Hodgins
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Kleuter Hodgins, is nog te reserveren!
*Kwijlt laptop onder
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_57439284
hahaha jaaah, ze zijn zo leuk he
  maandag 17 maart 2008 @ 21:10:11 #68
68591 twentemeisje
Onmeunig Twents
pi_57439527
!
  maandag 17 maart 2008 @ 21:13:21 #69
68591 twentemeisje
Onmeunig Twents
pi_57439597
quote:
Op maandag 17 maart 2008 18:16 schreef Queen_Minny het volgende:
Ik denk alleen dat mn vriend me vermoord als ik met nog een huisdier aan kom zetten.
Doe als mijn nichje vroeger, die kocht een dier in de dierenwinkel, ging ermee naar huis en zei dat ze het op straat had gevonden en het daar toch echt niet achter kon laten .
pi_57441249
quote:
Op maandag 17 maart 2008 20:57 schreef RiesAmaris het volgende:
hahaha jaaah, ze zijn zo leuk he
Ik zou zeker geen goede cavia fokker zijn: dan houd ik alle caafjes !
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_57447747
quote:
Op maandag 17 maart 2008 22:17 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ik zou zeker geen goede cavia fokker zijn: dan houd ik alle caafjes !
Hihihi jaah dat had ik op het begin ook, maar als ik dan die blije gezichten van de nieuwe baasjes zag, dan maakt dat héél veel goed moet ik zeggen
Uit dit laatste nestje houd ik er trouwens wel weer eentje aan, Seeley blijft lekker hier wonen en mag in de toekomst als castraat een eigen harempje krijgen
pi_57447785
oeh, even offtopic:
*ziet nog een House fan, yay!*

terug ontopic
  dinsdag 18 maart 2008 @ 11:23:37 #73
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_57449462
quote:
Op dinsdag 18 maart 2008 09:51 schreef RiesAmaris het volgende:

[..]

Hihihi jaah dat had ik op het begin ook, maar als ik dan die blije gezichten van de nieuwe baasjes zag, dan maakt dat héél veel goed moet ik zeggen
Uit dit laatste nestje houd ik er trouwens wel weer eentje aan, Seeley blijft lekker hier wonen en mag in de toekomst als castraat een eigen harempje krijgen
Blije mensen of niet... Ik had ze ook allemaal zelf gehouden. Die beestjes zijn veel te lief om aan een ander mee te geven!
*wilt ook een cavia legertje*
pi_57450021
haha een cavialegertje, klinkt wel cool ja zo
Wij hebben een legertje, een klein legertje, maar toch

http://www.sandyhasselt.nl/mijncavias.html

zie
pi_57451793
quote:
Op dinsdag 18 maart 2008 11:52 schreef RiesAmaris het volgende:
haha een cavialegertje, klinkt wel cool ja zo
Wij hebben een legertje, een klein legertje, maar toch
Eigenlijk moeten we eens proberen om al onze cavia's op 1 foto te krijgen. Gewoon omdat het zo'n onwijs gaaf gezicht is

Op een zwitserse site kwam ik toen zuuuulke gave groepsfoto's tegen, ik ben gek op groepsfoto's







I had a signature once. It was awful.
pi_57453183
Groepsfoto's

Wat ontzettend leuk, zo'n kudde cavia's.

Als ik van mijn 3 caafjes een foto wil maken, vliegen ze alle kanten op
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_57454163
@ Zoeper, DEAL! Wij gaan van de zomer al onze meiden + een castraat in t gras zetten en een foto maken, dat lijkt me nou echt lol!
pi_57455741
ik ben benieuwd voor welke castraat die gigantische droom uit mag gaan komen dan
I had a signature once. It was awful.
pi_57456373
hahah dan zullen we strootjes moeten maken, degene die t langste strootje eruitvist is de lucky bastard
offeuh, om beurten even hun droom uit laten komen
  dinsdag 18 maart 2008 @ 18:02:06 #80
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_57457562
quote:
Op dinsdag 18 maart 2008 13:17 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

Eigenlijk moeten we eens proberen om al onze cavia's op 1 foto te krijgen. Gewoon omdat het zo'n onwijs gaaf gezicht is

Op een zwitserse site kwam ik toen zuuuulke gave groepsfoto's tegen, ik ben gek op groepsfoto's
Dat is toch gaaf!
Wil ik ook, alleen moet ik dan verhuizen naar een grotere woning, mn vriend gaan vertellen dat ik 300 cavia's gekocht heb, mn mannen martelen met 300 vrouwen heel dichtbij maar toch heel ver weg, en nog eens plaats tijd en geld vinden voor mn honden en kat.
Ik zie het niet zo snel lukken.
pi_57457716
quote:
Op dinsdag 18 maart 2008 18:02 schreef Queen_Minny het volgende:
mn vriend gaan vertellen dat ik 300 cavia's gekocht heb
"Schat, ik moet wat vertellen... "

Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 18 maart 2008 @ 18:25:41 #82
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_57457942
quote:
Op dinsdag 18 maart 2008 15:12 schreef RiesAmaris het volgende:
@ Zoeper, DEAL! Wij gaan van de zomer al onze meiden + een castraat in t gras zetten en een foto maken, dat lijkt me nou echt lol!
Jammer dat mijn mannen dan niet mee kunnen doen Dan hebben we een heleboel fok!caafs ineens
To infinity…and beyond!
  dinsdag 18 maart 2008 @ 18:31:09 #83
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_57458080
quote:
Op maandag 17 maart 2008 08:51 schreef twentemeisje het volgende:

[..]

Dat is echt een koopje, ik vind het een superhok! Het is zo leuk omdat je er veel makkelijker dan bij bijvoorbeeld een Duna contact maakt met de cavia's. Ik ga er altijd voor zitten als ik ga voeren en dan kunnen ze bij me op schoot springen of gewoon op de rand gaan staan en 'naar buiten' kijken.
Dat deden wij hier ook altijd! Is een stuk gezelliger dan van bovenaf erin te moeten hangen ofzo. Tinus stond ook altijd met z'n pootjes op de rand rond te kijken. Lieten ook vaak het hok gewoon open staan, zodat ze mee konden kijken wat er in de wonkamer gebeurde

Heb nu trouwens deze kooi :



Beetje hetzelfde principe. Je kan de voorkant ook openzetten, deze is in 2 delen. Je kan hem dus helemaal open zetten of half. Vind hem erg handig en Tinus kan weer lekker op de rand staan We laten ook deze weer regelmatig open staan en tot nu toe zijn er nog gen zelfmoordpogingen ondernomen gelukkig
To infinity…and beyond!
pi_57459805
quote:
Op dinsdag 18 maart 2008 18:31 schreef ivetje het volgende:

Heb nu trouwens deze kooi :

[ afbeelding ]
Zit er bij jou een plastic huisje in?

Ben je niet bang dat ze dat kapot knagen?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_57460282
ik heb ook zo'n plastic huisje, dat is nog verbazend stevig
Ze knagen wel eens aan de rand van de ingang, daar is het een beetje beschadigd van het knagen, maar dat valt erg mee.... en dat na 1,25 jaar ongeveer :-)
pi_57462627
Dat is netjes.

Ik denk dat de mijne het hele huisje zouden opeten.

Het zijn werkelijk waar alles-eters.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  woensdag 19 maart 2008 @ 14:43:48 #87
68591 twentemeisje
Onmeunig Twents
pi_57476526


Helaas is het eindresultaat nogal donker (op mijn fotocamera leek het goed te gaan), maar vanochtend legde ik vast hoe Jip vanuit de kooi bij mij op schoot sprong om rechtstreeks uit het blik met droogvoer te kunnen eten, zie http://nz.youtube.com/watch?v=HnJCzdcZhck

[ Bericht 74% gewijzigd door twentemeisje op 19-03-2008 15:22:30 ]
  woensdag 19 maart 2008 @ 19:35:48 #88
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_57482958
quote:
Op dinsdag 18 maart 2008 19:46 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Zit er bij jou een plastic huisje in?

Ben je niet bang dat ze dat kapot knagen?
Ik heb het plastic huisje en een houten huisje erin. Alleen Sjlebby knaagt er soms aan, maar vind het houten huisje toch lekkerder
To infinity…and beyond!
pi_57488991
Hout smaakt toch lekkerder

Ik krijg regelmatig takken en die worden met bast en al verslonden.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  woensdag 19 maart 2008 @ 22:54:40 #90
68591 twentemeisje
Onmeunig Twents
pi_57489182
Ze hebben bij mij het plastic huisje ook half opgegeten. Misschien ben ik een teut, maar is dat niet heel slecht voor hun maag die plastic snippers? Ik heb het ding er voorlopig maar even uitgegooid.
pi_57489671
Je hebt er goed aan gedaan om het huisje te verwijderen.

Het is idd niet erg gezond.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  woensdag 19 maart 2008 @ 23:33:09 #92
68591 twentemeisje
Onmeunig Twents
pi_57490286
Dat idee had ik inderdaad ook, dus weg met dat ding.
pi_57490437
Mijn ene caaf was echt een schrok-op.

Die lustte gewoon ALLES.

Het folie wat om folders heen zat, vleeswaren, chocolade en zelfs dode muggen

(alles wat ze hier opat was in een onbewaakt ogenblik zo opgeschrokt).

Gelukkig had ik toen geen plastic huisje, die zou in zijn geheel geconsumeerd zijn.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  woensdag 19 maart 2008 @ 23:39:30 #94
68591 twentemeisje
Onmeunig Twents
pi_57490477
en dat terwijl ze zo zeikerig kunnen zijn met hun brokjes, ze laten hier altijd hetzelfde spul achter in het voerbakje.
  woensdag 19 maart 2008 @ 23:39:30 #95
68591 twentemeisje
Onmeunig Twents
pi_57490478
2x

[ Bericht 98% gewijzigd door twentemeisje op 19-03-2008 23:40:07 ]
  donderdag 20 maart 2008 @ 13:29:16 #96
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_57499293
Hier dan eindelijk pics van Elwood Een zwarte, gladhaar van ongeveer 4 jaar oud.





Er was zoals elke week sinds Elwood erbij is, geplast op de grond tijdens het verschonen van het hok. Vandaar het papiertje Wordt er echt gek van, elke week hetzelfde. En ik weet niet wie het is. Tinus en Sjlebby zijn beide zeiknat (letterlijk) en Elwood niet. Maar je zou toch denken dat hij het doet, aangezien het pas gebeurt sinds hij er is. Naja...

En het nieuwe hok!!





Ze zijn alleen niet meer zo gek op de hangmat Weet niet of deze te hoog hangt ofzo. Volgens mij hangt hij niet hoger dan eerst, en heb hem al verschillende keren verhangen zodat ie wat lager kwam. Denk ook dat hij teveel weibelt nu. Had vroeger die kettinkjes er niet tussen zitten en dat wiebelde dus minder. Wel jammer, want volgens mij vinden ze hem wel erg lekker liggen.

En als laatste nog een pic van de 3 mannen

To infinity…and beyond!
pi_57500264
ha, leuke foto's Ivetje! Mooi hok ook!
pi_57538056
Oh meeeeeeeeeeeeeeeennnnn

Mijn cavia heeft een enorme fobie om zijn nagels te laten knippen, dus zelf begin ik er never nooit meer aan (tenminste niet bij deze schijterd van een caaf )

Dus ik laat de nageltjes altijd knippen bij de dierenarts, maar had ik het afgelopen maanden erg druk en kon ik er niet heen. Ja, kon wel op woensdagochtenden, maar laat dan net de dierenarts elke woensdagochtend opereren

Dus nu heeft mijn cavia vet lang (en kromme ) nageltjes, en zag ik gister al dat 1 nagel al afgebroken was (heeft nu weer zown babycaafnageltje), en zonet zag ik dat nog een nagel is afgebroken!

Gelukkig heb ik volgende week paar dagen vrij, kan ik eindelijk met mijn arme schat naar de dierenarts

(btw, hij heeft er geen last van, gelukkig!)


Iemand ook zown nagelknipschijterdcavia?
pi_57540590
quote:
Op zaterdag 22 maart 2008 13:07 schreef miss-piggy het volgende:
Iemand ook zown nagelknipschijterdcavia?
Ja, alledrie

Kookai is nog de minst onhandelbare. Die zou nog in de nagelknipper bijten.

Bij wijlen Yanou was nagelsknippen een makkie, die legde ik op haar rug en dan kon ik zo de nageltjes knippen.

Belangrijk is dat je ze goed in de houdgreep hebt en zeker knipt.
Makkelijkste gaat met z'n 2-en.

Maar wat raar dat dan niet een dierenartsassistente je cavia kon knippen?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zaterdag 22 maart 2008 @ 16:04:09 #100
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_57540812
Sjlebby geeft gewoon z'n pootje om ze te laten knippen Tinus vind het steeds minder erg gelukkig ne Elwood heb ik nog niet gedaan. Ze moeten binnenkort weer!
To infinity…and beyond!
pi_57540895
quote:
Op zaterdag 22 maart 2008 16:04 schreef ivetje het volgende:
Sjlebby geeft gewoon z'n pootje om ze te laten knippen
Wat beleefd !

Dat zou ik mijn cavia's ook eens moeten leren
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zaterdag 22 maart 2008 @ 19:20:56 #102
68591 twentemeisje
Onmeunig Twents
pi_57544341
Verd_mme! Heb weer motjes in huis, nog geen motten-explosie maar elke dag mep ik er minstens 1 dood, zal wel weer wat in het voer hebben gezeten. Heb het gelijk allemaal weggegooid en een nieuwe zak Gerty gehaald. Ik word zo kriebelig van het idee dat die beestjes hier zitten, ieuw! Morgen maar eens de meubels van hun plekken halen en alles grondig afnemen om eitjes die eventueel gelegd zijn weg te halen. Nog tips? Ik heb het een keer eerder gehad, toen was het echt behoorlijk erg, krijg nog jeuk als ik er aan terugdenk. Ze zaten toen in de voorraadkast en heb toen heel veel eten weg moeten gooien. Dat moeten we nu echt niet weer hebben.
  zaterdag 22 maart 2008 @ 20:06:45 #103
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_57545403
Geen tips, maar heb hetzelfde gehad met voer van Hornbach zelf. Dat zit in open bakken en moet je scheppen. Heeft lang geduurt voor ik erachter was dat het daar vandaan kwam. Zag ineens bij de kooi een wit wormpje. Kwam die steeds vaker tegen en daarna in de kast waar het voer staat ook motjes. Heb daar toen mottenballen opgehangen en dat hielp wel. Heb het voer toen idd ook weggegooid en nooit meer dat voer gehaald. Ben daarna overgegaan op dichte zakken en heb daar nog nooit problemen mee gehad gelukkig
To infinity…and beyond!
  zaterdag 22 maart 2008 @ 20:48:06 #104
68591 twentemeisje
Onmeunig Twents
pi_57546252
Ik heb het al twee keer gehad van voer uit dichte zakken... Toch ook maar even wat mottenballen halen volgende, just to be sure. Er zat twee weken terug ook een klein raar wit wormpje op de bank, toen niet herkend als zijnde een larve van de mot... Ik ben echt een aanstellerd wat dat betreft maar ben er erg vies van .
pi_57604601
Heb mijn 2 cavia's nu ongeveer 2 maanden. Ze zijn beiden ongeveer 3-4 maanden oud. Beiden mannetjes. Ben er zeer tevreden mee, ze zijn zo onwijs schattig en heel nieuwsgierig. Ze proberen steeds mijn vinger te likken of zachtjes in te bijten :p Ze zijn alleen nog bang om opgepakt te worden en om geaait te worden in de kooi behalve als ze eten :p Hoe vaak moet je hun nagels knippen? Heb ze nu ongeveer 2 maanden maar de nagels zijn nog niet super lang ofzo
Rabbits, Cavia's, Dogs, Monkey's, People , What is the difference :)
  dinsdag 25 maart 2008 @ 19:56:32 #106
68591 twentemeisje
Onmeunig Twents
pi_57606595
quote:
Op dinsdag 25 maart 2008 18:33 schreef Seriefreaker het volgende:
Heb mijn 2 cavia's nu ongeveer 2 maanden. Ze zijn beiden ongeveer 3-4 maanden oud. Beiden mannetjes. Ben er zeer tevreden mee, ze zijn zo onwijs schattig en heel nieuwsgierig. Ze proberen steeds mijn vinger te likken of zachtjes in te bijten :p Ze zijn alleen nog bang om opgepakt te worden en om geaait te worden in de kooi behalve als ze eten :p Hoe vaak moet je hun nagels knippen? Heb ze nu ongeveer 2 maanden maar de nagels zijn nog niet super lang ofzo
Foto's?

Wat de nagels betreft: http://www.degrotecavia.nl/controle.html#nagels
pi_57606795
ik knip de nagels van mijn caafjes eens in de maand. Het is belangrijk om het goed bij te houden: door de nagels regelmatig te knippen blijven ze netjes kort en kun je krullen enigzins voorkomen (hoewel als dit aanleg is, je het nooit volledig voorkomt).
I had a signature once. It was awful.
pi_57607247
Hier zijn wat foto's

Dat is Wasbeertje, de rustige van de 2, hij is af en toe wel dreug , hij is heel nieuwsgierig en hij houd ervan om aan mijn neus te knagen :p proberen er bij te komen in ieder geval.





En hierboven een plaatje van beide cavias en eentje van Gizmo apart. Gizmo is de actiefste, maakt de raarste bewegingen ooit gemaakt, houd van piepen, is bang voor mijn handen maar houd van een spelletje, zo dicht mogelijk bij mijn vinger komen, waar Wasbeertje ook van houd. Gizmo grist ook altijd het paprika het hok in terwijl Wasbeertje rustig uit je hand eet. perfecte cavia's

[ Bericht 27% gewijzigd door Seriefreaker op 25-03-2008 20:36:15 ]
Rabbits, Cavia's, Dogs, Monkey's, People , What is the difference :)
pi_57607778
wel een beetje een klein hok voor 2 cavia's....
I had a signature once. It was awful.
pi_57608215
Mijn caaf heeft dus aanleg voor krulnagels Zo lang ik hem al heb (toen was ie 6 weekjes) heeft hij al 1 krulnagel. En nu heeft hij 8 krulnagels. Alleen de achterste 6 zijn recht.

Morgen gaan de lange nagels er eindelijk af

o shit we gingen vandaag lekker uiteten, en nu kom ik erachter dat Bruno nog helemaal geen eten heeft gehad

Kdacht dat ie doorhad dat hij naar de dierenarts moet morgen, maar nu weet ik, waarom hij mij zo chagerijnig aankeek


pi_57609807
hahaha toch maar leren om zelf nagels te knippen dan, als je het goed bijhoudt zijn ook krulnagels netjes te houden
I had a signature once. It was awful.
  woensdag 26 maart 2008 @ 12:43:40 #112
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_57620229
quote:
Op zaterdag 22 maart 2008 20:48 schreef twentemeisje het volgende:
Ik heb het al twee keer gehad van voer uit dichte zakken... Toch ook maar even wat mottenballen halen volgende, just to be sure. Er zat twee weken terug ook een klein raar wit wormpje op de bank, toen niet herkend als zijnde een larve van de mot... Ik ben echt een aanstellerd wat dat betreft maar ben er erg vies van .
walgelijk he die motten
Heb jij toevallig ook Gerty voer ? (sorry alsik er overheen gelezen heb) (In Charly Chinchilla en Russel Rabbit heb ik ze ook al een paar keer gehad)
Hier 1x zo walgelijk, ik knip een zak voer open, en echt als een horrorfilm honderden (!!!!) vliegen zo de zak uit in mn gezicht (uiteraard was het savonds laat zodat ik vooral moest proberen om niet als een klein meisje te gaan krijsen
Die beesten zitten trouwens standaard in het voer als 'proteine hapjes' (jaja) en alleen bij bepaalt soort weer komen die dingen dus uit (terwijl ik dit tiep vliegt er een langs me )
Overal gaan ze onder/in/tussen zitten, je komt er dus gewoon nooit meer vanaf

Mogen cavia's eigenlijk verse ananas ?
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_57620438
quote:
Op dinsdag 25 maart 2008 21:58 schreef zoeperzazke het volgende:
hahaha toch maar leren om zelf nagels te knippen dan, als je het goed bijhoudt zijn ook krulnagels netjes te houden
Help jij mijn cavia van zijn grootste angst af te komen? *Siamese rotkat van de buren vind hij zelfs minder eng*
Hij hoeft nagelknipper maar te zien of hij valt hem aan

Wordt zo dus weer erg leuk bij de dierenarts 1e keer begon hij de piepen, nog voordat de dierenarts hem had aangeraakt Je kon die dierenarts van de grond vegen, die lachte haar rot. Mijn stoere cavia is in het echt eigenlijk de grootste miet die er bestaat Maar lief is ie wel
pi_57622443
quote:
Op woensdag 26 maart 2008 12:43 schreef Nonneke het volgende:
Mogen cavia's eigenlijk verse ananas ?
Ja, de mijne vinden het niet zo lekker.

Maar retourneren jullie de zakken voer dan niet?

Of is er verder niets mis met het voer.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  woensdag 26 maart 2008 @ 14:38:15 #115
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_57622682
quote:
Op woensdag 26 maart 2008 14:29 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ja, de mijne vinden het niet zo lekker.

Maar retourneren jullie de zakken voer dan niet?

Of is er verder niets mis met het voer.
Ja hoor, alle zakken zijn toen terug gegaan, ook het voer wat al in tonnen zat (zelfs met schroefdop op het parkietenzaad) hebben we terug gebracht omdat ze daar de volgende dag (uiteraard) ook in zaten, ik flipte echt, het was voor bijna 60 euro aan voer wat zo weg kon met die horroractie.
Ik heb toen netjes alles vergoed gekregen, en we hebben aan de kassa eerst alle zakken open gemaakt om te kijken of ze schoon waren van motjes.
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_57622869
Gelukkig heb je je geld dan terug kunnen krijgen

In al die jaren dat ik cavia's heb (nu zo'n 18 jaar) heb ik eigenlijk nooit iets vreemds in het voer gehad.

Behalve distels in het hooi

Niet fijn als je daar vol in grijpt
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_57624059
quote:
Op woensdag 26 maart 2008 12:43 schreef Nonneke het volgende:

[..]

walgelijk he die motten
Heb jij toevallig ook Gerty voer ? (sorry alsik er overheen gelezen heb) (In Charly Chinchilla en Russel Rabbit heb ik ze ook al een paar keer gehad)
Hier 1x zo walgelijk, ik knip een zak voer open, en echt als een horrorfilm honderden (!!!!) vliegen zo de zak uit in mn gezicht (uiteraard was het savonds laat zodat ik vooral moest proberen om niet als een klein meisje te gaan krijsen
Die beesten zitten trouwens standaard in het voer als 'proteine hapjes' (jaja) en alleen bij bepaalt soort weer komen die dingen dus uit (terwijl ik dit tiep vliegt er een langs me )
Correctie: in Gerty zitten ABSOLUUT geen proteine-hapjes als larven ofzo!!! Dat er motten ingekomen zijn is omdat de zakken van Gerty (en vele andere merken) niet 100% luchtdicht zijn(behalve de 1kg) : er zitten miniscule gaatjes in zodat de zakken tijdens transport makkelijk kunnen stapelen, waardoor alle lucht eruit kan. Hierdoor kan er toch altijd iets miniscuuls in de zakken komen wat zich gaat voortplanten met dit als gevolg, maar dat komt gelukkig zelden voer. Het is géén eigenschap van het voer zelf, brrrr! Cavia's zijn planteneters en hebben dat ook niet nodig. Als je het in je zak aantreft kun je altijd contact opnemen met Supreme, ongetwijfeld dat je dan een nieuwe zak terugkrijgt. Zulke dingen zijn helaas voor geen enkel voermerk eigenlijk 100% te voorkomen, maar gelukkig is bij dichte zakken de kans wel héél erg klein.
I had a signature once. It was awful.
  woensdag 26 maart 2008 @ 15:56:42 #118
68591 twentemeisje
Onmeunig Twents
pi_57624275
quote:
Op woensdag 26 maart 2008 12:43 schreef Nonneke het volgende:

[..]

walgelijk he die motten
Heb jij toevallig ook Gerty voer ? (sorry alsik er overheen gelezen heb) (In Charly Chinchilla en Russel Rabbit heb ik ze ook al een paar keer gehad)
Hier 1x zo walgelijk, ik knip een zak voer open, en echt als een horrorfilm honderden (!!!!) vliegen zo de zak uit in mn gezicht (uiteraard was het savonds laat zodat ik vooral moest proberen om niet als een klein meisje te gaan krijsen
Die beesten zitten trouwens standaard in het voer als 'proteine hapjes' (jaja) en alleen bij bepaalt soort weer komen die dingen dus uit (terwijl ik dit tiep vliegt er een langs me )
Overal gaan ze onder/in/tussen zitten, je komt er dus gewoon nooit meer vanaf
Gisteren alles op de kop gezet thuis, ik werd echt kriebelig van die motjes, het waren er maar een paar per dag die ik zag maar voor je het weet heb je er een hele kolonie van in je huis rond vliegen. Ik heb mijn wollen kleed naar buiten gesode...gooid en de bank omgedraaid, en ja hoor, daar kwam ik ook een paar larven tegen en een paar motjes. Dat wollen kleed (lekker hoogpolig) was denk ik een fijn broedplaatsje voor dat ongedierte. Dus alles goed schoongemaakt en hopelijk ben ik er nu van verlost. Het kleed blijft nog maar eventjes buiten liggen, daar ga ik eerst nog even grondiger maatregelen voor verzinnen
  woensdag 26 maart 2008 @ 16:16:03 #119
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_57624678
quote:
Op woensdag 26 maart 2008 15:45 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

Correctie: in Gerty zitten ABSOLUUT geen proteine-hapjes als larven ofzo!!! Dat er motten ingekomen zijn is omdat de zakken van Gerty (en vele andere merken) niet 100% luchtdicht zijn(behalve de 1kg) : er zitten miniscule gaatjes in zodat de zakken tijdens transport makkelijk kunnen stapelen, waardoor alle lucht eruit kan. Hierdoor kan er toch altijd iets miniscuuls in de zakken komen wat zich gaat voortplanten met dit als gevolg, maar dat komt gelukkig zelden voer. Het is géén eigenschap van het voer zelf, brrrr! Cavia's zijn planteneters en hebben dat ook niet nodig. Als je het in je zak aantreft kun je altijd contact opnemen met Supreme, ongetwijfeld dat je dan een nieuwe zak terugkrijgt. Zulke dingen zijn helaas voor geen enkel voermerk eigenlijk 100% te voorkomen, maar gelukkig is bij dichte zakken de kans wel héél erg klein.
Nee dat was ook het verhaal wat ze me eerst zouden aansmeren bij de Welkoop. In vogelvoer kan ik me dat idd voorstellen, en er zitten ook idd een soort frutseltjes in wat harde larvjes zouden kunnen zijn, maar in voer voor Cavia's/Konijnen/Chinchilla's leek me dat erg sterk
Niet voereigen, maar als je in de fabriek een foute zak vogelvoer (b.v) hebt, en die vliegen in die andere zakken zakken, heb je toch echt wel een probleem met al je voer.
Het was ook na onwijs mooi, maar nat weer, dus dat gaat dan natuurlijk lekker liggen broeien in die vrachtwagens in de seal

(overigens heeft mn vriendin er ook veel last van gehad, bij verschillende welkoop'en, maar wel gerty/russel voer)
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  woensdag 26 maart 2008 @ 20:44:43 #120
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_57631286
Weet iemand, waar ik een t-shirt met cavia's kan kopen? Het liefst een donkere kleur shirt.
Zellfde vraag, voor grasparkieten en andere dieren.
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
  woensdag 26 maart 2008 @ 20:58:21 #121
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_57631699
Cavia T-shirts (onderste 2 tshirts zijn ook in navy=donkerblauw verkrijgbaar)
Cavia Truien

kleding met grasparkietjes kan ik zosnel niet vinden, hoop dat je wat aan de linkjes hebt
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_57637779
I had a signature once. It was awful.
  donderdag 27 maart 2008 @ 08:16:18 #123
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_57640749
Bedankt voor de links!
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
  donderdag 27 maart 2008 @ 11:38:22 #124
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_57643983
quote:
Op dinsdag 25 maart 2008 20:41 schreef zoeperzazke het volgende:
wel een beetje een klein hok voor 2 cavia's....
En stro als ik me niet vergis. Is toch niet zo geschikt voor caafs of wel? Heb gehoord dat het te scherp is voor de pootjes en dat het in de oogjes kan prikken enzo.

Heb met caviavoer van puik nooit problemen gehad overigens. Zitten ook geen gaatjes in die zakken, dus die zitten wel goed dicht. Gebruik zelf ook een tupperware-ton voor ze die luchtdicht zit. Vond het zo vies destijds, die larven op de muur enzo. Ben blij dat ik er nu vanaf ben
Nog een vraagje overigens, weet iemand waar ik deze drinkfles kan kopen met ook dat ophangsysteem erbij ?


Het is de ferplast Drinky Er zit bij het tuitje nl een rubberen ringetje waardoor hij niet lekt Heb hem hier bij de dierenwinkel zien liggen, alleen die had er zo'n ijzeren draadje bij om hem op de hangen. Dat wil ik dus niet. Ik wil echt dit ophangsysteem, want daar klikt hij makkelijk in en uit. Heb al bij hornbach gekeken, daar komt de kooi met die drinkfles die ik nu heb vandaan. Heb er nu dus 1 en een Sippy drinkfles die lekt. Wil er dus nog 1. Iemand enig idee waar te koop?

[ Bericht 1% gewijzigd door ivetje op 27-03-2008 11:48:39 ]
To infinity…and beyond!
pi_57644211
Stro kan ook belabberd hooi zijn, dat durf ik van die foto niet te zeggen

En sorry, geen idéé waar je die drinkflesjes kunt kopen....
I had a signature once. It was awful.
pi_57650289
In mijn drinkfles zit een veertje achter het bolletje, zodat hij niet lekt en minder lawaai maakt.

Maar toch die van mij kan een partij lawaai maken als hij drinkt


Maar drinkflesje is wel met metalen draadjes.

Heb hier nog wel een drinkfles (die lekt ) en waar mijn caaf totaal niet uit wil drinken liggen, met die ophangsysteem
pi_57841004
quote:
Op donderdag 27 maart 2008 11:38 schreef ivetje het volgende:

[..]

En stro als ik me niet vergis. Is toch niet zo geschikt voor caafs of wel? Heb gehoord dat het te scherp is voor de pootjes en dat het in de oogjes kan prikken enzo.

Heb met caviavoer van puik nooit problemen gehad overigens. Zitten ook geen gaatjes in die zakken, dus die zitten wel goed dicht. Gebruik zelf ook een tupperware-ton voor ze die luchtdicht zit. Vond het zo vies destijds, die larven op de muur enzo. Ben blij dat ik er nu vanaf ben
Nog een vraagje overigens, weet iemand waar ik deze drinkfles kan kopen met ook dat ophangsysteem erbij ?
[ afbeelding ]

Het is de ferplast Drinky Er zit bij het tuitje nl een rubberen ringetje waardoor hij niet lekt Heb hem hier bij de dierenwinkel zien liggen, alleen die had er zo'n ijzeren draadje bij om hem op de hangen. Dat wil ik dus niet. Ik wil echt dit ophangsysteem, want daar klikt hij makkelijk in en uit. Heb al bij hornbach gekeken, daar komt de kooi met die drinkfles die ik nu heb vandaan. Heb er nu dus 1 en een Sippy drinkfles die lekt. Wil er dus nog 1. Iemand enig idee waar te koop?
Die heb ik voor m'n hamster, vanwege die geweldige klem (geklooi ook altijd met die ijzerdraadjes). In Ede hebben ze hem nog denk ik . Ze zitten alleen niet in zo'n ferplastverpakking maar liggen gewoon los, ik weet dus ook niet of het echt Ferplast is.
Tap tap tap
  zaterdag 5 april 2008 @ 01:27:34 #128
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_57842988
quote:
Op zaterdag 22 maart 2008 16:04 schreef ivetje het volgende:
Sjlebby geeft gewoon z'n pootje om ze te laten knippen Tinus vind het steeds minder erg gelukkig ne Elwood heb ik nog niet gedaan. Ze moeten binnenkort weer!
Sjlebby moet dan maar eens een hartig woordje met Bassie spreken.
Bassie die worstelt en gilt alsof ie zwaar mishandeld word, ik heb altijd de grootste moeite om zn nageltjes te knippen.

Simply is gelukkig makkelijker, hij kijkt je alleen maar heel kwaad aan en zit boos te mopperen. Maar de wortel na de marteling maakt veel goed bij hem.
Bas laat dan ook rustig zn wortel liggen en laat zich de rest van de dag niet zien.

Motjes heb ik gelukkig nog nooit last van gehad met voer. Wel heb ik een keer paddestoelen in het hok gehad 2 dagen nadat ik het hok had verschoond.
Best raar, wakker worden, koffie zetten, veestapel voeren en je ziet paddestoelen in de caviakooi groeien.
Heb het hok gelijk maar weer even goed schoongemaakt.
pi_57850126
quote:
Op zaterdag 5 april 2008 01:27 schreef Queen_Minny het volgende:
Wel heb ik een keer paddestoelen in het hok gehad 2 dagen nadat ik het hok had verschoond.
Best raar, wakker worden, koffie zetten, veestapel voeren en je ziet paddestoelen in de caviakooi groeien.
Heb het hok gelijk maar weer even goed schoongemaakt.


Dat heb ik nog nooit gehad
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zaterdag 5 april 2008 @ 18:57:31 #130
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_57853649
Net even de mannen op de bank laten lopen. Natuurlijk moest de camera even flitsen he?
Bassie en Simply Red spam!


Kijk ze eens lief zijn samen.


Simply trekt ook eens een gek bekkie.


Ouwe brombeer


Tja...


Boos


En nog een om het af te leren dan.
pi_57856803
hee wat grappig, Bassie heeft een teen teveel aan zijn achterpoot Moeten er 3 zijn Ik heb ook 1 zeugje met aan iedere achterpoot 4 tenen. Kan geen kwaad hoor, schoonheidsfoutje. En Bassie hefet op die laatste foto ook een hele hoop mannelijkheid haha! Ze zijn lief!
I had a signature once. It was awful.
  zaterdag 5 april 2008 @ 21:51:27 #132
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_57857194
Vind de mannelijkheid bij gladharige caafs altijd al erg aanwezig Hier hetzelfde met Google en nu met Elwood hihi
To infinity…and beyond!
  zaterdag 5 april 2008 @ 22:05:27 #133
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_57857476
quote:
Op zaterdag 5 april 2008 21:33 schreef zoeperzazke het volgende:
hee wat grappig, Bassie heeft een teen teveel aan zijn achterpoot Moeten er 3 zijn Ik heb ook 1 zeugje met aan iedere achterpoot 4 tenen. Kan geen kwaad hoor, schoonheidsfoutje. En Bassie hefet op die laatste foto ook een hele hoop mannelijkheid haha! Ze zijn lief!
Ja ik weet het.
Toen ik hem kreeg en keek of het een complete cavia was stond ik ook even raar te kijken *telt teentjes aan achterpootjes* 6, 7, 8? Het vrouwtje waar ik hem van gehad heb noemt hem ook een cavia met reserve onderdelen. Zn vader heeft het ook, maar hij was de enige uit het nest met een teentje te veel. Best apart.

Ik vond die laatste foto zo leuk dat ik hem jullie niet wilde onthouden. Op en top kerel.
En die eerste moest er ook gewoon bij omdat nog geen jaar geleden Simply absoluut niks van een vriendje wilde weten, en kijk die brombeer nu eens blij zijn.
pi_57886150
quote:
Op donderdag 20 maart 2008 13:29 schreef ivetje het volgende:

En het nieuwe hok!!

[ afbeelding ]

[
Lol, ik dacht even dat ik mijn kooi zag! Ik heb dezelfde (is dit ook de 140cm versie?) en op precies dezelfde plek precies hetzelfde hangmatje, maar dan met luipaardprintje! En dat houten hok hebben ze ook maar die heb ik even voor een kartonnen doos omgeruild vanwege een poetsbeurt.
pi_57888080
Weer wat fotootjes:

Gone:




M'n liefste knuffel Iwi:






Halfponyïge Merci:


Ik weet ook niet van wie ze dat bekje heeft geerft




Quartz:










En kleine Remember My Name:






I had a signature once. It was awful.
  maandag 7 april 2008 @ 18:35:53 #136
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_57893758
quote:
Op maandag 7 april 2008 13:28 schreef zoeperzazke het volgende:
Weer wat fotootjes:


Wat een leukerds.
Iwi
  dinsdag 8 april 2008 @ 09:22:54 #137
51684 The_Tankgirl
Kate Bush is the best
pi_57904435
Ben gisteren samen met mijn moeder en haar cavia naar de Da geweest. Neeltje (zo heet de cavia) had weer een opgezette talgklier. Deze heeft de DA 2 jaar geleden ook al leeggehaald, maar dat is dus op dezelfde plek weer teruggekomen.

Ook heeft ze constant een soort haar rug, waar elke keer talg uitkomt. Ze heeft ook nog heel vaak last van schimmel rond datzelfde plekje op haar rug.

Bestaat er iets van een shampoo die de talgklieren kan behandelen? Zodat we dit kunnen voorkomen.
Alle benodigdheden voor cupcakes, taarten en andere lekkere dingen :-9 www.bakgoed.nl
pi_57904523
ja, dat bestaat er zeker. Voorkomen kan niet, alle caafs hebben e rlast van (de een meer dan de ander), maar schoonmaken wel. Paxcutol van Knoevel is uitstekend geschikt voor het schoonwrijven van de plakkerige haartjes rond de talgklier. Rond dat plekje zal er geen schimmel zijn denk ik, maar gewoon huidiritatie.

Paxcutol kun je bestellen via www.knoevelshop.nl . Hou er wel rekening mee dat paxcutol een sterke shampoo is en niet geschikt om een héle cavia mee te wassen.
I had a signature once. It was awful.
pi_57925865
Yanou had een keer een opengebarstte talgbult.

De opening was vrij groot

Uiteindelijk was de huid wel aan elkaar gegroeit, maar het zag er vrij raar uit: een cavia met een gat.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  woensdag 9 april 2008 @ 12:02:56 #140
112386 avotar
P0werd by Black Coffee
pi_57931268
Gisteren een nieuwe kooi voor m'n twee meiden gehaald..
Ik had de ferplast Rabbit 100.. nu de ferplats Caesta 120 ..
Leuk zo'n aanbieding..





Ze hebben alleen nog niet door dat ze echt op het huisje kunnen/moeten voor hun eten en drinken. In de oude bak had ik hem eruit gehaald om ze meer ruimte te geven.
"Arrogance has to be earned. Tell me what you've done to earn yours." - House MD
"Dear life, when I asked whether or not my day could get any worse, it was meant as a rethorical question, not a challenge!"
  woensdag 9 april 2008 @ 12:47:59 #141
150847 RiesAmaris
'Dracarys.'
pi_57932345
whaaah wat een leuke kooi zeg, schattig
pi_57932815
oja die zijn nieuw, ik zag ze laatst op hun website staan .
Tap tap tap
  woensdag 9 april 2008 @ 13:20:33 #143
112386 avotar
P0werd by Black Coffee
pi_57933061
quote:
Op woensdag 9 april 2008 13:11 schreef CherryLips het volgende:
oja die zijn nieuw, ik zag ze laatst op hun website staan .
Ja klopt en omdat we de oude kooi toch net wat de klein vonden voor onze 2 volwassen cavia's waren we al een tijdje op zoek naar wat groters.
En toen deze voorbij kwam was het niet moeilijk.
80 euro kostte die..
"Arrogance has to be earned. Tell me what you've done to earn yours." - House MD
"Dear life, when I asked whether or not my day could get any worse, it was meant as a rethorical question, not a challenge!"
  woensdag 9 april 2008 @ 23:10:18 #144
52493 Prowl
IMAGE GOES HERE
pi_57946212
[GEZ] Goed tehuis voor 2 cavia's [Gratis]

Wie heeft er een goed idee voor een ruim en onderhoudsvriendlijk hok?

De kooi waar ze nu inzitten is inmiddels al weer 15 jaar oud en het plastic begint te scheuren

De oudste caav is ondertussen alweer 5,5 jaar dus dus ze gaan niet meer weg alleen het onderhoud moet gemakkelijker en minder tijd in beslag gaan nemen
Vi är Borg. Motstånd är meningslöst. Ni kommer att bli assimilerade!!
pi_57950704
Je kunt eens op MP kijken of ze daar goede tweedehands kooien hebben?

Gister was echt zo'n prachtige dag dat ik de halve dag lekker in de tuin heb aangerommeld. Gegeven moment kwam ik erachter dat het loze stukje gras achter onze tuin al een eeuw niet gemaaid was, dus ik pakte meteen een doosje, liep om het huis heennaar het veldje en ben meteen flink gaan plukken. Een paar minuten later kwam er een meneertje van de gemeente en riep naar me: 'laat je nog wat voor mij over?' met een grote grijns op zijn gezicht. We hebben nog wat grapjes gemaakt over de cavia's: hij vond het ook wel een strak plan om een buizen systeempje vanuit het tuinhuis naar het veldje te maken, zodat de cavia's altijd bij het gras kunnen komen: scheelt de gemeente weer wat onderhoud
Terug thuis heb ik het doosje gras opgedeeld en dat was natuurlijk meteen flink feest! Hier een paar foto's die ik gister gemaakt heb
















Meneer Jansen, zo nieuwsgierig als dat hij is he :wink:
pi_57951867
quote:
Op woensdag 9 april 2008 23:10 schreef Prowl het volgende:
[GEZ] Goed tehuis voor 2 cavia's [Gratis]

Wie heeft er een goed idee voor een ruim en onderhoudsvriendlijk hok?
Ga eens naar de welkoop/boerenbod, zij verkopen 100x50 traliekooien voor 30 euro, als er een aanbieding is zijn ze zelfs iets minder dan 25. Daar heb je een keurig hok aan die je straks voor dezelfde nette prijs weerkunt verkopen, als je hem goed schoon houdt.
I had a signature once. It was awful.
  donderdag 10 april 2008 @ 12:11:41 #147
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_57954415
quote:
Op woensdag 9 april 2008 23:10 schreef Prowl het volgende:
[GEZ] Goed tehuis voor 2 cavia's [Gratis]

Wie heeft er een goed idee voor een ruim en onderhoudsvriendlijk hok?

De kooi waar ze nu inzitten is inmiddels al weer 15 jaar oud en het plastic begint te scheuren

De oudste caav is ondertussen alweer 5,5 jaar dus dus ze gaan niet meer weg alleen het onderhoud moet gemakkelijker en minder tijd in beslag gaan nemen
Ik heb een hok te koop voor 25 euro. Zie eerder in dit topic




Afmeting : 101.5 x 53 x 33.5cm
In prima staat. Op 2 plekken zit er wat aanslag van het plassen. Heb het schoongemaakt met water en azijn, maar krijg het er niet uit helaas. Misschien met iets anders wel hoor. Het huisje en ruifje zit erbij, evenals een drinkfles (zelfde als op de foto). Geen rare luchtjes in het hok, ziet er gewoon goed uit. Af te halen in Vianen UT (brengen kan ook als het niet te ver is, kost iets meer).
Vraagprijs : 25 euro.
PM of mail me maar als je interesse hebt

[ Bericht 14% gewijzigd door ivetje op 10-04-2008 12:18:43 ]
To infinity…and beyond!
  donderdag 10 april 2008 @ 12:14:46 #148
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_57954495
Heb trouwens een probleempje met Elwood. Denk dat Zoeper de oplossing wel weet Zag vanmorgen (zag...voelde eerder) dat Elwood op z'n buik een kale plek heeft. Ongeveer 1/1,5 cm in doorsnee. Helemaal geen haartjes meer en het schilfert een beetje. Kan zo geen foto maken, want ik ben alleen thuis. Hij lijkt er geen last van te hebben en zie hem ook niet abnormaal veel krabben eraan, maar het is niet goed lijkt me. Wat kan ik eraan doen??
To infinity…and beyond!
pi_57964627
do 10/04/08 - Bij een gehandicapte vrouw in Lierde heeft Vogelbescherming Vlaanderen zo'n 400 verwaarloosde cavia's gevonden.

De Dierenbescherming was naar het huis getrokken na klachten uit de buurt over verwaarloosde ganzen en eenden in de tuin van de vrouw.

Tot hun grote verbazing vonden ze daarnaast ook nog eens 400 verwaarloosde cavia's op een zolderverdieping.

70 cavia's waren er zo erg aan toe dat ze moesten worden afgemaakt. De andere dieren werden ondergebracht in het opvangcentrum in Geraardsbergen en in een asiel in Zwevegem, in West-Vlaanderen.

Naast de cavia's hield de vrouw ook nog eenden, ganzen, woestijnratten, vogels, honden en kippen.


filmpje: http://www.deredactie.be/cm/de.redactie/oostvlaanderen/080410_cavias_lierde

hoe heeft het zover kunnen komen dat niemand doorhad dat die gehandicapte vrouw zo ver ging met haar dieren...
pi_57966113
I had a signature once. It was awful.
pi_57970697
400 cavia's
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_57977469
ik heb het ook gezien.... Knoevel is nu bezig om te helpen, waarschijnlijk gaat Desiree zondag langs. Sowieso moeten de dieren nog gesekst worden, maar de vogelopvang en de helpende vee-arts hebben eigenlijk onvoldoende cavia-kennis.

Mochten er mensen interesse hebben om een of meerdere dieren (definitief) op te vangen, kun je me een pm'metje sturen. Wel is het handig als je zelf een mogelijheid hebt om de dieren in zuid-limburg op te halen....
I had a signature once. It was awful.
  vrijdag 11 april 2008 @ 14:52:55 #154
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_57982996
Arme dingetjes . (hebben!!!!)
Ik heb het oude hok van Bas nog staan waar makkelijk 2 in kunnen, en vriendje heeft een auto...
Vanavond even goed zeuren en mn puppy(of cavia)face opzetten... Waar 2 kunnen eten kunnen er ook 4 eten toch?

Of.. toch maar een boerderij kopen en ze allemaal meenemen. Heb ik toch mn cavialeger
  vrijdag 11 april 2008 @ 15:44:43 #155
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_57984175
"Kijk", zei mijn groepsleiding tegen mij, toen ik dat bericht liet lezen over de, 400 cavia's.
''Dat is nou precies waarom jij geen huisdieren méér mag" (dan 2 cavia's en een vogel). ''Omdat je er dan in door kunt slaan''. (ik heb autisme, voor de mensen die het nog niet, wisten).

Ik wil bijv. nog een Rus en een mooie Peruvaan en een cavia met een schildpad-tekening.. en een baardagame, daggekko's en ga zo maar door.
Omdat ik, helemaal verzot ben op dieren en dieren verzorgen. Maar ik kan 3 dieren al moeilijk aan. Vandaar, dat er, in mijn afspraken staat, dat dit echt de maximale hoeveelheid, dieren is voor mij.
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
  vrijdag 11 april 2008 @ 20:24:44 #156
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_57989725
quote:
Op donderdag 10 april 2008 12:14 schreef ivetje het volgende:
Heb trouwens een probleempje met Elwood. Denk dat Zoeper de oplossing wel weet Zag vanmorgen (zag...voelde eerder) dat Elwood op z'n buik een kale plek heeft. Ongeveer 1/1,5 cm in doorsnee. Helemaal geen haartjes meer en het schilfert een beetje. Kan zo geen foto maken, want ik ben alleen thuis. Hij lijkt er geen last van te hebben en zie hem ook niet abnormaal veel krabben eraan, maar het is niet goed lijkt me. Wat kan ik eraan doen??
Niemand??
To infinity…and beyond!
pi_57989954
Sorry, ivm die 400 cavia's heb ik je berichtje gemist....

Er zit niks onder van een bult?

Op dit moment heerst schimmel echt enorm. Hou dus goed in de gaten of er geen wondjes of schilfers ontstaan, je zou bij de apotheek een tubetje daktarin kunnen halen om uit voorzorg te smeren mocht het schimmel zijn.
I had a signature once. It was awful.
pi_57990563
Op Studio Brussel ging het eind van de middag de hele tijd over cavia's
  zaterdag 12 april 2008 @ 13:29:21 #159
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_58001776
Vriendje werkt niet mee.
Ik wil 2 van die zielige caafjes een thuis bieden en meneer vind dat er al genoeg vee rondloopt.
Jaren stonden er 2 hokken, en nu vind ie 2 te veel.

Dus nu is de vraag... regel ik een lift en haal er toch 2 op en riskeer een knallende ruzie (heb niet zo gek lang geleden zonder overleg al een rottweiler in huis genomen, wat ie uiteindelijk toch wel erg leuk vond )
Of... laat ik het er deze keer bij zitten? (wat niet in mn aard ligt... het is mijn huis....)

Een andere optie is... typen jullie hier eens een leuk stukje over die zielige beestjes die ik hem kan laten lezen.
Ik moet en zal 2 van die caafjes hebben dus alle hulp om hem over te halen is welkom.
En dan natuurlijk de laatste optie... vent dumpen een caafjes ophalen?

Ja ja... ik weet het, ben een sucker voor zielige beestjes, het liefst neem ik alles wat ziek en zielig is in huis. Gelukkig lukt dat niet, anders had ik ook 400 cavia's in mn schuur gehad.
pi_58002865
De cavia's zitten grotendeels opgevangen in een vogelopvang, in geïmproviseerde rennen en verblijven. Een klein deel is inmiddels al naar een andere opvang gebracht heb ik gelezen. Er zijn vandaag 2 mensen met veel caviakennis daarnaar toe gegaan om de dieren te seksen (mannetje of vrouwtje) en om de zieke en gewonde dieren te helpen en te verzorgen. Veel dieren zijn erg vermagerd en bijna alle vrouwtjes zullen ook nog eens zwanger zijn gemaakt. Een zwangerschap onder deze omstandigheden is echt niet tof en het is dan ook van belang dat ze ergens een rustig plekje vinden, net als de kleintjes die al geboren zijn en alle papa cavia's natuurlijk.
Als je echt een 'zielig opvangertje' in huis wilt, dan is dit echt dé kans, zeg dat maar tegen je vriend
Jij (en vriendlief) geven zo'n zielig hoopje caaf een welverdiende tweede kans, eentje die ze wel verdiend hebben na alle ellende die ze hebben meegemaakt
enne, laat hem deze plaatjes nog even goed zien:





tot zover mijn verkooppraatje
pi_58004771
No, QM, laat het maar even zitten.... Desiree is net terug maar het is echt een groot drama, een van de ergste dingen die ze ooit gezien heeft. Alles heeft schimmel en schurft, ligt te stuipen van de pijn, alle beren hebben een verstopte anaalzak, de zeugen bevallen van dode jonkies, alles heeft abcessen, er zijn dieren met nog maar 1 of geen ogen.... ik denk dat er binnenkort, als de rust ondom deze caafs is teruggekeerd, genoeg beroep kan worden gedaan op liefhebbers die er op willen vangen maar we zullen sowieso een maand verder zijn voor de meeste dieren genoeg terug in conditie zijn.....
I had a signature once. It was awful.
pi_58008485
het is dus nog veel en veel erger dan al gedacht was....wat een drama
pi_58010811
quote:
Op woensdag 9 april 2008 23:10 schreef Prowl het volgende:
[GEZ] Goed tehuis voor 2 cavia's [Gratis]

Wie heeft er een goed idee voor een ruim en onderhoudsvriendlijk hok?

De kooi waar ze nu inzitten is inmiddels al weer 15 jaar oud en het plastic begint te scheuren

De oudste caav is ondertussen alweer 5,5 jaar dus dus ze gaan niet meer weg alleen het onderhoud moet gemakkelijker en minder tijd in beslag gaan nemen
Heb eventueel een hok van 1 meter 20 cm voor je te koop (vraagprijs 35e) Mijn cavia's verplaatsen wegens omstandigheden naar een flat (ze gaan boven elkaar wonen )

Het hok is nog niet zo oud, weinig urinesteen e.d.. Indien je interesse hebt laat maar weten dan regel ik wat foto's e.d.

Hij lijkt sprekend op:


Mijn nieuwe kooi voor de vechtersbazen:


Echt toffe hokken maakt degene waar ik deze vandaan heb. En hij komt ze tegen benzineprijs nog uit Belgie brengen ook!

[ Bericht 2% gewijzigd door Trusten op 12-04-2008 21:44:41 ]
pi_58011132
heel tof maar heel dubieus. Allegria-flats hebben nogal wat bekende mankementen....
I had a signature once. It was awful.
pi_58011159
Wow Trusten, waar heb je die vandaan? Ik woon ook dichtbij de grens en hoe groter het hok... En hoe meer geintergreerd in practisch meubilair..! Ziet er netjes uit.
pi_58011171
quote:
Op zaterdag 12 april 2008 21:50 schreef zoeperzazke het volgende:
heel tof maar heel dubieus. Allegria-flats hebben nogal wat bekende mankementen....
Wat zijn die dan? Zijn ze van hout..?
pi_58011211
quote:
Op zaterdag 12 april 2008 21:50 schreef zoeperzazke het volgende:
heel tof maar heel dubieus. Allegria-flats hebben nogal wat bekende mankementen....
Zoals? Heb me deze keer juist goed georienteerd en bijna alleen maar goede dingen gelezen
Straks kan ik hem na een week weg doen

Heb by the way het plexiglas hoger laten maken (want ik heb katten en had gelezen dat sommige mensen de cavia's in de keuken tegen kwamen e.d.) en tja eventuele afwerkingsdingetjes (ook gelezen) kan ik zelf wel fixen

[ Bericht 21% gewijzigd door Trusten op 12-04-2008 22:12:32 ]
pi_58011229
quote:
Op zaterdag 12 april 2008 21:52 schreef ParanoidEv het volgende:
Wow Trusten, waar heb je die vandaan?
http://caviastal-allegria.biedmeer.nl/website/index.php
pi_58011297
quote:
Op zaterdag 12 april 2008 21:52 schreef ParanoidEv het volgende:
Zijn ze van hout..?
hardboardspaanplaat

Deze is trouwens ook mooi maar grenen past helaas niet bij ons

  zaterdag 12 april 2008 @ 22:24:48 #170
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_58011824
quote:
Op zaterdag 12 april 2008 16:07 schreef zoeperzazke het volgende:
No, QM, laat het maar even zitten.... Desiree is net terug maar het is echt een groot drama, een van de ergste dingen die ze ooit gezien heeft. Alles heeft schimmel en schurft, ligt te stuipen van de pijn, alle beren hebben een verstopte anaalzak, de zeugen bevallen van dode jonkies, alles heeft abcessen, er zijn dieren met nog maar 1 of geen ogen.... ik denk dat er binnenkort, als de rust ondom deze caafs is teruggekeerd, genoeg beroep kan worden gedaan op liefhebbers die er op willen vangen maar we zullen sowieso een maand verder zijn voor de meeste dieren genoeg terug in conditie zijn.....
Bedankt, vriendje geeft toe . Hij zegt dat als er over 2 maanden nog caafjes zijn die een nieuw thuis willen wij er wel 2 gaan ophalen. Toen ie dit las vond ie t wel erg zielig, en we hebben toch nog een prima kooi staan die anders zo zielig leeg is.

Ben geen cavia-expert maar een schoon hok, bakje eten en drinken en voldoende knuffels heb ik altijd voor die beestjes. Dus, fat chance dat mn veestapel weer word uitgebreid met 2 afdankertjes.
pi_58014884
Ik weet het, cavia's zijn geen fashion-item.... maar is het voor het beestje heel erg als hij een zwarte allegria-flat heeft?
pi_58016304
ik kan het lijstje met alle mankementen van een Allergia even niet terugvinden..... In ieder geval, toen een forumlid een keer een besmettelijke ziekte had besloot ze haar flat te slopen omdat ze bang was dat het in het hout was gaan zitten. Ze had de flat nog maar enkele weken maar het hout was van binnen totaal beschimmeld...

Een zwarte flat? In theorie is het niet erg, in de praktijk wel onpraktisch.... Een zwart hok oogt echt tig keer minder ruim dan een wit of licht hok
I had a signature once. It was awful.
pi_58016594
QM, hou het Knoevelforum in de gaten. Hier komen nog updates over de cavia's in de opvang, en ook tzt de herplaatsbare cavia's. Ook kun je Desiree zelf een mail sturen, want ik weet dat ook een vriendin, Eva, een aantal beren heeft meegenomen die eventueel te herplaatsen zijn. Deze beren wonen in omgeving Eindhoven. Ik heb alleen geen rechtstreeks mailadres van Eva.
I had a signature once. It was awful.
pi_58016792
quote:
Op zondag 13 april 2008 08:16 schreef zoeperzazke het volgende:
ik kan het lijstje met alle mankementen van een Allergia even niet terugvinden..... In ieder geval, toen een forumlid een keer een besmettelijke ziekte had besloot ze haar flat te slopen omdat ze bang was dat het in het hout was gaan zitten. Ze had de flat nog maar enkele weken maar het hout was van binnen totaal beschimmeld...
Klinkt niet zo best maar aan de andere kant heb ik als tegenhanger van dat verhaal ook al minimaal 50 goede verhalen gelezen...(op de afwerking na).

http://www.nhdp.nl/caviaforum3/showthread.php?t=102043&highlight=allegria

Wel super dat je me even waarschuwde btw

Probeerde me trouwens op het Knoevelforum in te schrijven:
Sorry, maar dit e-mailadres is verband.

Bij beide van mijn mailadressen! Ik ben daar van me leven nog nooit geweest
  zondag 13 april 2008 @ 13:50:10 #175
150847 RiesAmaris
'Dracarys.'
pi_58019901
heb je g-mail gebruikt? Veel forums bannen g-mail omdat die veel gebruikt wordt door spammers
pi_58020458
quote:
Op zondag 13 april 2008 13:50 schreef RiesAmaris het volgende:
heb je g-mail gebruikt? Veel forums bannen g-mail omdat die veel gebruikt wordt door spammers
ik heb zowel mijn hotmail als mijn zonnet.nl adres geprobeerd..
pi_58027511
Even een rare vraag;

het lijkt alsof Oryx ontstoken haarzakjes heeft, bij haar ogen.
Kan ik hier iets aan doen, of zou het iets anders kunnen zijn?

(Google geef niet echt oplossingen)
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_58028240
4ever: heb je foto?

Trusten: zonnet.nl zou hij gewoon moeten pakken. Gmail en Hotmail inderdaad niet.
I had a signature once. It was awful.
pi_58033883
quote:
Op zondag 13 april 2008 20:49 schreef zoeperzazke het volgende:
4ever: heb je foto?
Ik ga morgen even een foto maken, maar ik vrees dat het niet scherp wordt.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_58041540
quote:
Hm, wel leuk, maar ik vind de lengtes te kort bij allemaal... heb liever dat ze lekker lange laps kunnen rennen.
  maandag 14 april 2008 @ 14:01:37 #181
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_58042502
quote:
Op vrijdag 11 april 2008 20:35 schreef zoeperzazke het volgende:
Sorry, ivm die 400 cavia's heb ik je berichtje gemist....

Er zit niks onder van een bult?

Op dit moment heerst schimmel echt enorm. Hou dus goed in de gaten of er geen wondjes of schilfers ontstaan, je zou bij de apotheek een tubetje daktarin kunnen halen om uit voorzorg te smeren mocht het schimmel zijn.
Geeft niet Er zit geen bult onder nee. Zal daktarin meenemen, werk in een apotheek dus da's handig Het zijn ook geen wondjes, alleen schilfertjes. Eens kijken of die creme werkt.
To infinity…and beyond!
pi_58044607
quote:
Op maandag 14 april 2008 13:10 schreef ParanoidEv het volgende:
Hm, wel leuk, maar ik vind de lengtes te kort bij allemaal... heb liever dat ze lekker lange laps kunnen rennen.
Als je de ruimte hebt is dat ook veel leuker
  maandag 14 april 2008 @ 18:39:39 #183
150847 RiesAmaris
'Dracarys.'
pi_58047460
Onze dames zijn gearriveerd: 2 zitten er nog even bij Saskia, die gaan zoals het er nu uitziet bij haar (onze..) DA wonen, en de andere 2 wonen hier. Ze hebben jullie wat te vertellen

"Nou, nadat wij verschrikkelijk gewoond hebben in een vies vol huis propvol met soortgenoten besloten mensen in te grijpen. Met zijn allen zijn we naar een opvang gegaan en toen kwamen er ineens allemaal andere mensen. Onze soortgenoten en wij kregen medicijnen, prikjes en die vervelende berenmannen werden eindelijk van ons gescheiden
Nadat we dat alles verwerk hadden zijn we uit de drukte weggehaald en maakten we een hele wereldreis! We gingen met hele lieve mensen mee en er werd goed voor ons gezorgd onderweg!
Vandaag kwamen we bij ons nieuwe bazinnetje aan en werden we geknuffeld en in een heel groot verblijf gezet, wat een ruimte! Dat zijn we nog niet gewend, maar we vinden het stiekem heel leuk, dat lieten we duidelijk merken met een luide prrrrt en natuurlijk even overal aan ruiken en snuffelen. Nu liggen we heerlijk te genieten en bij te komen van een lange reis en een grote nachtmerrie. Hier is het schoon, gezellig en ons vrouwtje praat heel lief tegen ons.. wat zou ze nu toch bedoelen met 'namen bedenken'? We merken het vanzelf wel.
Hier kunnen we in ieder geval een caafwaardig bestaan leiden, onze wonden kunnen genezen en we hebben eindelijk lekker de ruimte, is het niet fantastisch?! Over een paar weken mogen we lekker bij een paar (geen 400!) andere cavia's wonen en kunnen we heerlijk lopen, eten spelen en een zorgeloos leventje tegemoet gaan, is het niet geweldig?
Ohja, die Nederlanders, die praten wel een beetje vreemd hoor, hihi"

In dit huis wonen we de komende paar weken, heel riant in vergelijking met voorheen!


Hmmzzz, wij gaan eventjes bijkomen van de lange lange reis!


Dikke knuffel van 2 Belgische nog naamloze dames
pi_58048314
quote:
Op zondag 13 april 2008 23:52 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ik ga morgen even een foto maken, maar ik vrees dat het niet scherp wordt.
Ja, wat ik dus al dacht: je kunt echt niets zien.

Je moet het je voorstellen als een klein bultje (lichter van kleur dan de vacht), waar dan een snorhaar / ooghaar uit groeit.
Het ziet er vaag uit, maar ik denk dat het bij Oryx hoort.

@ RiesAmaris, waarom heb je twee drinkflessen?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 14 april 2008 @ 19:49:17 #185
150847 RiesAmaris
'Dracarys.'
pi_58049044
Omdat ik niet zeker wist of de dames wel met elkaar overweg zouden kunnen, dan hoeven ze niet te ruzieën wie het eerste mag drinken...Gelukkig valt t reuze mee
pi_58051181


Nooit gedacht dat een mandje zo'n doorslaand suc6 zou worden.
Noa is niet weg te slaan.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_58051471
Das lief/leuk zeg! Had altijd verwacht dat cavia's dat niet echt gebruiken..

By the way..als mensen nog een kooi zoeken:

[TK] Cavia/konijnenkooi 120 cm
pi_58053413
Reken maar dat zuylke mandjes populair zijn!!!

Pipi (nu een engeltje):


Jewel:


Lucy:
I had a signature once. It was awful.
pi_58053516
Ze kunnen zo heerlijk lui liggen

Alsof ze een dag hard gewerkt hebben.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_58055212
quote:
Op maandag 14 april 2008 21:51 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Ze kunnen zo heerlijk lui liggen

Alsof ze een dag hard gewerkt hebben.
Keutelen is anders verdomde vermoeiend. Hoor.
I had a signature once. It was awful.
  dinsdag 15 april 2008 @ 08:04:16 #191
112386 avotar
P0werd by Black Coffee
pi_58059679
Hoe hou je die mandjes eigenlijk nog enigzins schoon?
"Arrogance has to be earned. Tell me what you've done to earn yours." - House MD
"Dear life, when I asked whether or not my day could get any worse, it was meant as a rethorical question, not a challenge!"
pi_58060072
quote:
Op dinsdag 15 april 2008 08:04 schreef avotar het volgende:
Hoe hou je die mandjes eigenlijk nog enigzins schoon?
Wasmachine!
  dinsdag 15 april 2008 @ 09:11:52 #193
112386 avotar
P0werd by Black Coffee
pi_58060456
quote:
Op dinsdag 15 april 2008 08:42 schreef ParanoidEv het volgende:

[..]

Wasmachine!
Dat is de manier waarop ik het nu ook doe idd
Je kan ze het niet aanleren zeker om er niet in te poepen en piesen.
"Arrogance has to be earned. Tell me what you've done to earn yours." - House MD
"Dear life, when I asked whether or not my day could get any worse, it was meant as a rethorical question, not a challenge!"
pi_58060721
neu, sommige caafs vinden het de meest ideale keutelplek. Soms best ranzig Maar de wasmachine doet zijn werk goed.
I had a signature once. It was awful.
pi_58065433
quote:
Op dinsdag 15 april 2008 08:04 schreef avotar het volgende:
Hoe hou je die mandjes eigenlijk nog enigzins schoon?
Ik leg er een klein handdoekje in, dan kan ik het mandje zeker 1 week schoonhouden (ik verwissel dan ook het handdoekje).

Maar desondanks plassen ze nog de rand vies.

Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 15 april 2008 @ 20:25:05 #196
150847 RiesAmaris
'Dracarys.'
pi_58073370
Net even snel wat plaatjes gemaakt van de nieuwe dametjes, ze laten zich nog ietwat angstig optillen maar op schoot, dat kunnen ze al heel goed, tijd voor wat verse plaatjes dus:



Amai toch hé




Alléz toch..!
pi_58077883


Schattig die voorpootjes van de "rus" cavia
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_58078388
Bleeegh, mijn belgische opvangzeugje Goedele is sowieso zwanger. Lieve is graatmager, daarvan durf ik nog niets met zekerheid te zeggen.

Goedele, beige/wit:








Lieve, zwart/wit:






I had a signature once. It was awful.
  woensdag 16 april 2008 @ 00:14:29 #199
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_58078945
!!!

Ik moet nog wachten
Maar ja, ik ben al lang blij dat ventje ja zei. Als ik nu ga zeuren houd het feest op denk ik.

Trouwens, waar kan je die mandjes kopen? Ik heb ze nog nooit gezien.
pi_58078992
quote:
Op woensdag 16 april 2008 00:14 schreef Queen_Minny het volgende:
Trouwens, waar kan je die mandjes kopen? Ik heb ze nog nooit gezien.
Ik heb mijn mandje bij de gewone dierenwinkel gekocht.

Maar ook via internet kun je ze kopen.

Moet wel bekennen dat die van internet leuker zijn.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  woensdag 16 april 2008 @ 00:30:07 #201
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_58079220
quote:
Op woensdag 16 april 2008 00:17 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ik heb mijn mandje bij de gewone dierenwinkel gekocht.

Maar ook via internet kun je ze kopen.

Moet wel bekennen dat die van internet leuker zijn.
Mijn dierenwinkel heeft ze niet.
Nou ja, het is een slap excuus voor een dierenwinkel, ze hebben het meeste wat met knaagdieren te maken heeft niet...
Zelfs de knagers zelf ontbreken (wat eigenlijk alleen een goed teken is ik weet het).

Dan maar even googlen
Knoevel heeft ze ook niet, maar zo een tunneltje lijkt me ook wel erg leuk.
Pfff, veel te veel leuke dingen om voor die beestjes te kopen... en dan vraag ik me wel eens af waarom ze zo verwend overkomen.
  woensdag 16 april 2008 @ 07:18:05 #202
112386 avotar
P0werd by Black Coffee
pi_58080568
Groenrijk heb ik de mijne gehaald..
Of beter.. heeft m'n vriendin hem gehaald
"Arrogance has to be earned. Tell me what you've done to earn yours." - House MD
"Dear life, when I asked whether or not my day could get any worse, it was meant as a rethorical question, not a challenge!"
  woensdag 16 april 2008 @ 19:56:48 #203
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_58094908
Zoeper, nog even wat vraagjes. Ben met de miconazol begonnen, maar zie nu steeds meer plekjes waar Elwood schilfers heeft. Het voelt ook heel hard aan zeg maar. Geen zachte huis met schilfertjes, maar echt een soort hard plakaat met schilferige huid. Hoe lang moet je die miconazol gebruiken voordat je resultaat ziet? Doe het nu 1x dgs, maar is dat genoeg?

Verder nog even het verhaal over Tinus. Zag gisterochtend ineens een hele dikke wang bij hem. Meteen de dierenarts gebeld en er 's avonds heen gegaan. Een abces in z'n wang Ze heeft het open gesneden en leeg laten lopen. Daarna goed gespoeld en Tinus was weer een beetje zichzelf Heb antibiotica en pijnstiller meegekregen die hij 2 keer per dag moet krijgen. Verder heb ik nu spoelvloeistof van het werk meegenomen en een spuitje met een langwerpig tuitje. Moet de wond nu 3 dagen open houden en veel spoelen. Vannacht was het alweer een beetje dicht gegaan en moet het dan weer open maken. Vreselijk om te doen, maar het werkt wel. Zag er nu al geen pus meer uit komen, dus dat is goed. Hij eet en drinkt verder prima en doet niet raar ofzo gelukkig. Over en dag of 9 moeten we weer even op controle met hem
To infinity…and beyond!
pi_58095698
de Daktarin kun je minimaal twee keer per dag doen. Als er echt korstjes en een bobbelige huid ontstaat, dan is de kans groter dat je met schurft te maken hebt ipv schimmel. tegen schurft helpt enkel een behandeling met ivomec, bv injecties, bij de dierenarts.

Abcessen moet je zo vaak mogelijk spoelen, mag ook gewoon met water. Niet tevaak met betadine, want dat wordt snel opgenomen in de bloedbaan en dat kan schadelijk zijn. Er staat geen richtlijn voor het aantal dagen!!! Ook na 3 dagen door blijven gaan, net zo lang tot het echt niet meer lukt. Je kunt je DA naar Dermiel zalf of een andere honingzalf vragen, deze zijn na het spoelen i-de-aal om de plek mee op te vullen. Desiree heeft al zo vaak grote en kleine abcessen met succes behandeld door het op te vullen met honingzalf iedere keer na het spoelen, en ook ik heb al 2 keer gemerkt wat een fijn spul het is.
Abcessen spoelen is een van de ergste dingen die er is maar je moet doorgaan, goed volhouden, ook na die 3 dagen dus. Abcessen in de kaak zijn heeeel gevaarlijk als ze niet snel genezen omdat het eetproblemen kan geven, en dan ben je nog verder van huis.
Eventueel kun je bij Knoevel ook de abcesformule bestellen, die pakt een abces van binnenuit aan. Geen vervanging van spoelen, maar een aanvulling om het nog effectiever te bestrijden.

Veel succes met je patiëntjes. Hou de andere caafs ook goed in de gaten voor wat betreft schimmelplekjes, want het is besmettelijk en het heerst echt enorm..... Bij deze nog een foto van Owens schimmelplek, ik was toen al een weekje aan het zalven. Je ziet dat de huid in het midden relatief rustig is, en aan de randen zitten korsten. Bij schurft is de huid veel bobbeliger....
I had a signature once. It was awful.
pi_58097752
Bij mijn caafs zag de schurft eruit als wondjes en ze hadden op sommige plekken hun haar kort gekrabt/gebeten, was over na 2 injecties ivomec
pi_58099897
officieel moet je drie injecties halen, aangezien de eitjes dan nog uit kunnen komen. 3 injecties met een week ertussen is de veiligste en snelste methode
I had a signature once. It was awful.
  donderdag 17 april 2008 @ 11:10:07 #207
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_58107261
Het lijkt bij Elwood inderdaad op die pic. Volgens mij is het geen schurft, want het is niet bobbelig. Gewoon glad (met schilfertjes) en een harde plek zeg maar.

Met Tinus was ik idd ook van plan om wat langer door te gaan. Maar ben zelf het weekend weg, dus mijn vriend zal het moeten doen Het gaat iig de goede kant op. Met het spuitje dat ik nu heb gaat het een stuk beter en hij vind het zelf ook niet meer zo erg. Het is alleen wel een heel gedoe elke keer zeg. Ben het nu al beu eigenlijk Maar we gaan stug door.
To infinity…and beyond!
pi_58107856
quote:
Op woensdag 16 april 2008 22:51 schreef zoeperzazke het volgende:
officieel moet je drie injecties halen, aangezien de eitjes dan nog uit kunnen komen. 3 injecties met een week ertussen is de veiligste en snelste methode
Volgens mijn DA zijn twee in de meeste gevallen voldoende...maar ik was er dan ook wel vrij vroeg bij...(de 2e cavia had nog nergens last van...)

Maar vriendin van me moeder (DA-assistente) zei dat drie ook beter is. Ze zei tevens ook dat zij Ivomec Dectomax gebruiken ipv ivomec. Ivomec schijnt nogal pijnlijk te zijn om in te spuiten...(die van mij gilden dan ook als speenvarkentjes)
pi_58113142
quote:
Op donderdag 17 april 2008 11:35 schreef Trusten het volgende:

[..]

Volgens mijn DA zijn twee in de meeste gevallen voldoende...maar ik was er dan ook wel vrij vroeg bij...(de 2e cavia had nog nergens last van...)

Maar vriendin van me moeder (DA-assistente) zei dat drie ook beter is. Ze zei tevens ook dat zij Ivomec Dectomax gebruiken ipv ivomec. Ivomec schijnt nogal pijnlijk te zijn om in te spuiten...(die van mij gilden dan ook als speenvarkentjes)
Toen mijn cavia's schurft hadden, vorig jaar, kregen ze ook 2 injecties.
Als het nog niet weg was, kon ik terug komen voor een 3e injectie.

Mijn caafs gillen altijd bij de dierenarts, ook al doet het geen pijn
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_58114355
Kookai heeft sinds een tijdje spekogen..
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_58131602
Vanochtend is Ruby bevallen van een schitterende vijfling. Het zijn 4 stevige goudagoutibonte knulletjes geworden en 1 klein, zwak zwartbont meisje. De beren zijn lekker stevig, of het zeugje het gaat redden weet ik echt niet, dat wacht ik nog even af....

Foto's zijn niet zo briljant, betere foto's volgen later, maar een geboorteberichtje zonder foto's is ze saai he

Beertje 1




Beertje 2






Beertje 3, deze blijft echt wel!




Beertje 4 met lieve kontstip:






En tot slot het kleine zeugje, dat slechts 63 gram weegt.... met een scheef koppie.... tis even kijken of zij zich erdoorheen zal slaan.


I had a signature once. It was awful.
pi_58133681
De beloofde betere foto's!

Bluf!








Great Gambler






Pokerface






Roulette




En Royal Flush






I had a signature once. It was awful.
  vrijdag 18 april 2008 @ 13:18:16 #213
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_58134915


Wat een schatjes!
Hoe is t met t zeugje?

*nota maakt volgende caaf bij zoeper te halen*
Je hebt er veel te veel die ik gewoon moet hebben
Maar om een 400 cavia drama te voorkomen doen we t maar niet. Maar ik sta een keer op je stoep
pi_58135396
Hopelijk haalt het zwakke zeugje het.

Hou je ons op de hoogte?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_58136286
jahoor ik maak me niet heel veel zorgen, ze komt aardig met de rest mee. Ik zet haar enkele keren per dag apart met haar moeder strakjes, zodta z eniet bij de tepel weggeduwd kan worden en dan komt het hopelijk verder goed.
I had a signature once. It was awful.
  zaterdag 19 april 2008 @ 10:53:44 #216
68591 twentemeisje
Onmeunig Twents
pi_58155251
Allemaal , maar Great Gambler is echt !
  maandag 21 april 2008 @ 09:00:12 #217
68591 twentemeisje
Onmeunig Twents
pi_58196515
Mijn heren hebben gisteren voor het eerst buiten gespeeld . Heb zo'n draadren gekocht en nadat de hele middag de zon op dit plekje had geschenen (de grond dus lekker warm en verder windstil) heb ik ze naar buiten gehaald. Dat was aanvallen geblazen op het gras!
pi_58198650
quote:
Op maandag 21 april 2008 09:00 schreef twentemeisje het volgende:
Mijn heren hebben gisteren voor het eerst buiten gespeeld . Heb zo'n draadren gekocht en nadat de hele middag de zon op dit plekje had geschenen (de grond dus lekker warm en verder windstil) heb ik ze naar buiten gehaald. Dat was aanvallen geblazen op het gras!
Kun je je voorstellen? Dat lijkt me net zoiets als op je buik op een 20 meter grote spek pannenkoek liggen
pi_58205097
quote:
Op maandag 21 april 2008 11:05 schreef winterapfel het volgende:

[..]

Kun je je voorstellen? Dat lijkt me net zoiets als op je buik op een 20 meter grote spek pannenkoek liggen
I had a signature once. It was awful.
pi_58233641
Aaaaahw wat een lieve babycaafjes

Mijn cavia heeft in het begin schurft gehad (vanuit de 'dierenwinkel'), waren kale plekken met kleine schilfertjes, en hij krabte zich een ongeluk. Heb nog nooit een beest zo hard horen gillen als hij zichzelf open krabtte (wondje openkrabben) . Ben toen naar een dierenwinkel gegaan waar ook een dierenarts in gevestigd zit, en die hebben mij spul gegeven tegen schurft. 2x behandelt en het was klaar. Hij heeft er gelukkig nooit meer last van gehad!

Oja, kheb mijn cavia gewoon uit de dierenwinkel, omdat ik die beestjes altijd zo zielig vindt in van die veul te kleine hokjes. Ik wil ze dan het liefst allemaal meenemen! (en mijn cavia had in zijn dierenwinkelhokje niet eens zaagsel en voer tot zijn beschikking , zo slecht, en dan ook nog schurft als kadootje krijgen, ben blij dat ik hem heb verlost en dat hij nu een goed plekje heeft)

Een mandje heb ik gewoon gehaald bij de dierenwinkel, een hele mooie, heeft mijn caaf 2 jaar terug gekregen voor kerst

Van het weekend zijn caviaparadijsje weer opbouwen! Zijn metalen ren buiten uitstallen en wat aankleden met grote stenen en hij kan weer lekker buiten dollen
  dinsdag 22 april 2008 @ 19:50:46 #221
52016 Lyssa
music <3
pi_58234096

Ik en Barbabob

Loki wou niet meedoen
pi_58235431
barbabob zo'n lieve foto!
I had a signature once. It was awful.
  donderdag 24 april 2008 @ 13:10:23 #223
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_58276867
Tinus is gisteren op controle geweest bij de DA. Kon zelf helaas niet mee, dus ben vergeten door te geven dat mijn vriend naar die zalf moest vragen. Kan ik die niet gewoon ergens kopen? Kreeg wel de complimenten van de DA voor mijn goede wondverzorging Heb het gewoon telkens gespoeld en nu nog steeds. Vanmorgen kwam er toch weer een beetje pus uit, maar het wordt steeds minder. Blijven spoelen dus maar.
Elwood is ook even bij de DA op bezoek geweest. Ze hebben zijn plekjes bekeken en wisten niet zeker of het een schimmel was of schurft. Kreeg wel weer de complimenten voor de miconazolcreme die ik al was gaan smeren Elwood heeft een spuit ivomec gehad en als het schurft is moeten we snel resultaat zien. Hij krabt alleen helemaal niet veel. Had gisteren wel dat ik weer een plekje voelde en even goed gekeken. Zat er een stukje los...schilfers die aan elkaar zaten leek het op. Heb dat weggehaald en creme op gesmeerd. Het lijkt niet alsof ie er pijn van heeft. Maar zag vanmorgen wel een plekje in z'n nek die wat open lijkt te zijn. Het bloedde niet echt, maar het zag er wel uit alsof het gebloed had. Hopelijk werkt die spuit. Meneer vond het niet echt heel leuk en heeft de hele tent bij elkaar geschreeuwt Zo heb je nooit wat met je caafs en zo zijn er 2 die wat hebben. Heb Sjlebby overigens weer eens kaal geknipt om hem te onderzoeken op plekjes, maar kan niets vinden. Ook Tinus heeft nog nergens last van gelukkig (behalve zijn wang dan). Nadeel is dat we komend weekend 4 dagen naar disneyland gaan en mijn schoonmoeder dus als zuster mag optreden
To infinity…and beyond!
  donderdag 24 april 2008 @ 13:15:35 #224
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_58276976
lees net dat die zalf alleen via de DA te krijgen is. Loop er zometeen wel even langs
To infinity…and beyond!
pi_58281081
awwwh mijn Belgische adoptantjes blijken alletwee zwanger te zijn, dus vanaf ca. 18 mei gaan we hier verrassings baby's krijgen
Wil één van jullie graag een leuk babycaafje overnemen of heb je interesse of vragen? neem dan even contact op:
mailmij[at]sandyhasselt[punt].nl
De baby's mogen, als het zover is, gratis verhuizen mits naar een goed thuis en waar níet met ze gefokt wordt

De aankomende mama caafjes:


  donderdag 24 april 2008 @ 21:28:18 #226
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_58287934
Ben even bij de DA geweest voor die zalf, maar het was beter om die niet te gebruiken. Het abces zt vrij dicht bij z'n oogje en die zalf is niet goed als dat in het oogje komt. Vandaar dus maar helemaal niets gebruiken en doorgaan met spoelen. Met Elwood lijkt het wel beter te gaan. De wondjes die hij had zijn inmiddels glad en minder schilferig, dus denk dat het spuitje geholpen heeft
To infinity…and beyond!
  vrijdag 25 april 2008 @ 09:56:25 #227
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_58296265
Lune is nu 2 dagen een beetje ziekjes, ze, had gisterenochtend een vies, kontje. Ik heb haar gewassen met lauw water om de keutels die vast zaten, weg, te halen.
Maar, ze bleef klonterige, en zachte ontlasting hebben.

Mijn groespsleiding heeft de DA gebeld (spreekuur knaagdieren), en die zeiden dat ze alleen maar hooi en water mocht krijgen. Verder was ze wel, goed actief en alert.
Nova heeft, logischerwijze nu ook geen brokjes meer, maar haar, voer ik apart groenten.

Overmorgen ga ik, met mijn ouders, naar Kroatië op vakantie. Mijn broertje, zal voor de cavia's gaan zorgen... Maar: ik, wil niet dat Lune sterft hierdoor, als ik, weg ben.
Daarom gaan we, als het vanavond slechter het Lune, gaat, naar de DA.

Wat kan ik nog meer doen?

P.S. ik keek net , en Lune had alweer donkerbruine ipv ''licht/mosterdgeel" kleurige keutels, maar nog wel als een balletje!
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
pi_58298722
het kan handig zijn om haar diastop of gastro te geven van Knoevel.... als je vandaag bestelt en betaalt en desnoods een mail stuurt dat het spoed is kun je het morgen misschien nog in huis hebben.
Verder WEL brok geven, brok veroorzaakt geen diarree!!! Zonder brok wordt een cavia enkel zwakker, ze hebben deze voedingsstoffen heel hard nodig!!! In alleen hooi zit bv al geen vitamine C, die ze zo hard nodig heeft om weerstand op te bouwen. Het enige dat je even niet moet geven is groenvoer.

Verder kun je even hooithee maken... laat water koken, gooi er een dot hooi in, zorg dat het water goed trekt, zeef het hooi eruit en doe het water (afgekoeld natuurlijk) in het flesje, hooithee brengt de buik wat meer tot rust.
I had a signature once. It was awful.
pi_58302714
Is Norit schadelijk voor cavia's?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_58302895
quote:
Op vrijdag 25 april 2008 14:17 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Is Norit schadelijk voor cavia's?
Ja en Nee. Ja, het helpt om diarree aan te pakken, maar Nee, het kan snel verkeerd gedoseerd worden en het blokkeert de darmen, wat voor een cavia gevaarlijk is. Tegen diarree kun je het best eveilig het dia-stop poeder gebruiken, dat stopt de darmen namelijk niet maar herstelt ze.
I had a signature once. It was awful.
  vrijdag 25 april 2008 @ 20:34:37 #231
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_58309506
Bas heeft een nieuwe hobby gevonden.
"mammie zo veel mogelijk werk bezorgen". Gisteren lekker de kooi verschoond voor de heren, en zodra Bassie er in zat begon hij alles uit de kooi te gooien. Voer, stro, hooi, zaagsel alles moest eruit.
En blijkbaar vind hij het best lollig dat ik loop de te mopperen en maar blijf zwabberen. Want hij blijft het doen.

Vanmorgen een flinke dot hooi in het hok, en het eerste wat ik zag toen ik van mn werk kwam was diezelfde dot hooi op de vloer. En Simply maar beteuterd kijken naar dat lekkere hooi waar hij niet bij komt.

Echt, soms plak ik dat beest het liefst achter het behang.

Simply heeft wederom bewezen dat hij denkt een gigantisch beest te zijn. Hij beet van de week mn rottweiler in zn neus. Mario wou weten wat dat oranje ding was wat die haarbal aan het eten was. Simply was het daar niet mee eens hap!. Resultaat.. Mario is nu als de dood voor de cavia's.

Is er geen gekkenhuis voor cavia's? Die 2 van mij zouden daar prima passen.
pi_58309694
Q_M, ik wil je grag even mailen over de belgische caafs, zie mijn berichtje in je fobo!
I had a signature once. It was awful.
pi_58310251
slik als een cavia van 8 al hoogbejaard is waren die van me meoder dan skeleten ( 9 +10) kheb zelf 5 cavias 2 vrouwen en 3 mannen 2 daarvan zijn eigen kweek met een hele evrhaal der achter :/ 1 rex ( erg iritant beest als ie aandacht wilt gaat ie aan ze hok kauwen :/ en loopt alle andere cavias te stangen als ze samen zitten ) 1 rex/ teselaar kruising achtig iets. 1 borstel/ langhaar zit samen met een rus konijn die ik van ze dood gered heb) de rest is een beetje normaal met lang haar plukkies. bij me ouders thusi zitten ook nog 2 cavias van mij mama en papa. papa wil me niet die is alleen maar op m emoeder in gesteld. ik zal wel eens een foto plaatsen als ik weet hoe het moet
  vrijdag 25 april 2008 @ 21:54:41 #234
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_58310666
* Queen_Minny Zeurt heel hard bij vriendje om de 2 mannetjes. Hebbuh
pi_58311385
hier zijn ze dan de fotos van me knaafs

black

mees

punky en vlek

rat (cavia) en pluis

banjer
pi_58317634
Aaaah
Ik had vroeger ook een cavia die Rat heette!
  zaterdag 26 april 2008 @ 11:44:13 #237
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_58317923
Lieve caafs alleen beetje klein hok van punky en vlek als ik zo naar de breedte kijk of niet?
To infinity…and beyond!
pi_58324377
klopt ivetje maar ze hebben er een ren aan vast en knijn mag vaak los rennen ik hou niet van opgesloten beesies duss genoeg ruimte voor ze
  zaterdag 26 april 2008 @ 21:31:50 #239
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_58327508
Update: Lune is weer, bijna, beter.
De keuteltjes zijn weer donker en minder zacht; zoeperzask": ik heb meteen na jouw antwoord, de brokjes weer teruggeplaatst!
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
pi_58329435
quote:
Op zaterdag 26 april 2008 21:31 schreef Oxymoron het volgende:
Update: Lune is weer, bijna, beter.
De keuteltjes zijn weer donker en minder zacht; zoeperzask": ik heb meteen na jouw antwoord, de brokjes weer teruggeplaatst!
Da's goed nieuws! De brokjes bevatten zoveel extra voedingsstoffen die een cavia hard nodig heeft om op gewicht te blijven of aan te komen als de cavia in de groei is, je kunt hooguit minderen (een handje per dag) wanneer een cavia erg dik dreigt te worden, maar ze van het voer afhalen is vrijwel onmogelijk. Ik ken enkele mensen die geen hardvoer geven, maar dan dient er de hele dag door heel veel compleet uitgebalanceerd groenvoer gegeven te worden om alle behoeftes te kunnen vervullen. Maar zoveel groenvoer is bij diarree weer niet zo heel handig, dus de caaf heeft gewoon zijn of haar brokjes altijd nodig

Veel plezier in Kroatië, hopelijk blijft alles goed gaan met Lune!
I had a signature once. It was awful.
pi_58362423
Heeft er hier iemand speelgoed in de kooi liggen?

Ik heb nu sinds kort een wc-rol met hooi in het hok gegooid en ik moet zeggen dat het een succes is. Ze zijn er erg druk mee.

Verder heb ik een hooibal (speelgoed), waar ik soms groente in doe, dan zijn ze wat langer bezig.

Sporadisch heb ik ook wat fruit/twijgen -takken.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 28 april 2008 @ 17:50:47 #242
150847 RiesAmaris
'Dracarys.'
pi_58362951
mijn schattepetatten hebben een paar balletjes, o.a. van de mc donalds gejatte ballenbakballen, een paar tunnels en mandjes om in te liggen.
  maandag 28 april 2008 @ 20:11:39 #243
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_58365895
hier een tunnel, een kattenballetje (met belletje erin) en een soort rolrammelaar (ook met belletje erin, zat ooit in een zak voer).
Wc rolletjes is hier altijd een groot succes
En zaterdag had ik zo'n wortelbroodje meegenomen, en dat vinden ze helemaal het einde, niet om op te eten je kan er heel leuk mee gooien !
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  maandag 28 april 2008 @ 22:13:28 #244
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_58368469
Mijn mannetjes hebben een hooibal. Zeer leuk als je er een flink stuk wortel in propt.
Snoepstaafjes, soms een wortel broodje. Maar de wcrollen blijven de favoriet.
  dinsdag 29 april 2008 @ 09:54:28 #245
112386 avotar
P0werd by Black Coffee
pi_58375382
Wc rollen...? Echt waar .. hmmm vanavond eens proberen...
"Arrogance has to be earned. Tell me what you've done to earn yours." - House MD
"Dear life, when I asked whether or not my day could get any worse, it was meant as a rethorical question, not a challenge!"
pi_58379070
quote:
Op dinsdag 29 april 2008 09:54 schreef avotar het volgende:
Wc rollen...? Echt waar .. hmmm vanavond eens proberen...
Als je er hooi in doet, is het nog interessanter
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_58379222
of gras!
I had a signature once. It was awful.
pi_58383264
Vrijdag even een afspraak gemaakt met de dierenarts voor Noa.

Ondanks dat ze goed eet, wil ze nog wel eens gekke bekken trekken.
En ze drinkt ook gelijk na het dagelijkse vitamine C pilletje (doet ze ook als ik het pilletje in tweeen deel).

Het is wel een stress-aangelegenheid (openbaar vervoer), aangezien Noa al zo'n stress-caaf is.
Ik denk dat ik dan Kookai maar meeneem, voor gezelschap.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 5 mei 2008 @ 11:56:13 #249
150847 RiesAmaris
'Dracarys.'
pi_58488285
4EverBlackEyed, al wat wijzer geworden bij je DA??

Zo, hier weer wat verse maai fotootjes: zaterdag mochten de dames weer buiten en kregen ze onze meloen schillen als toetje. Reken maar dat ze daar wel raad mee weten!


Goed op Chloë, de rechter cavia letten!


Ingezoomd, check die tong


Frankie maait er lustig op los


Voor Saskia, Giselle...!


Samen met zusje Ginger aan de meloen...


Quatta ligt het liefst tegen tante Zoës kont aan geparkeerd. Met letterlijke vuurogen, lijkt wel :wink:
pi_58491067
quote:
Op maandag 5 mei 2008 11:56 schreef RiesAmaris het volgende:
4EverBlackEyed, al wat wijzer geworden bij je DA??

[ afbeelding ]
Goed op Chloë, de rechter cavia letten!
Chloë
Dat oogje

Noa had zoals ik verwacht had eigenlijk niets. De da zei wel dat ze gekke bekken zou trekken, omdat ze te weinig speeksel zou kunnen hebben.

Nou ja goed, ik had er nog nooit over gehoord. Maar ze eet en drinkt verder goed.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 5 mei 2008 @ 18:20:31 #251
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_58495101
Gelukkig heeft ze niks
Beter een bezoekje voor niks, dan dat je over een paar dagen een doodzieke caaf hebt.

Vriendje houd stug vol dat hij nooit heeft gezegd dat ik die 2 kleine beertjes mocht hebben.
Ik heb deze keer verloren denk ik.



Very hoog knuffelgehalte
  dinsdag 6 mei 2008 @ 19:38:17 #252
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_58517692
Hier weer eens wat foto's van mijn caafjes...


Zeg, blijf je daar zo staan of krijgen we ook nog wat te knabbelen


Fijn een hapje hooi


De zusjes


-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_58523744
Jouw rex ( ? ) is leuk
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_58525252
Ja Asterix is een rex voor zover ik altijd begrepen heb Hij is inderdaad fantastisch leuk!

Overigens, ik probeer het ook nog maar even hier.... Ik heb al geprobeerd iets met Queen_Minny te regelen maar helaas, helaas ging dat niet door.

uit de grote zolder-affaire uit België (zie terug in dit topic) heb ik 2 kleine ventjes te koop. Het zijn weesjes, ze zijn opgegroeid metw aarschijnlijk slechts enkele dagen moedermelk. Maar ze doen het fantastisch! Ze zijn geheel zelfstandig en het zijn scheetjes. Ze kunnen allebei goed knuffelen, zijn fotogeniek en gewoon heel vertederend. omdat ze hooguit een week in de zolder hebben gezeten en daarna goed verzorgd zijn hebben ze niet erg veel te lijden gehad en het lijkt erop dat het sterke gezonde knulletjes zijn (hoewel je nooit zeker weet wat er in de genen zit, maar dat terzijde). De mannetjes wegen nog niet eens 300 gram, maar hebben geen moeder meer nodig en kunnen verhuizen. Ze zitten nu bij mij in Zeewolde, maar zijn gered door Knoevel. Iemand hier nog een knuffelduo beertjes?









I had a signature once. It was awful.
  woensdag 7 mei 2008 @ 09:50:28 #255
62419 CherryLips
chocoholic
pi_58526819
omg die bovenste met dat vlekje op z'n neus .
maar helaas .
Tap tap tap
  woensdag 7 mei 2008 @ 13:19:39 #256
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_58531247
Asterix is idd een rex

wat een schatjes zoeper ik hoop dat je een goed huisje voor ze vind !
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  donderdag 8 mei 2008 @ 23:18:15 #257
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_58564907
quote:
Op woensdag 7 mei 2008 09:50 schreef CherryLips het volgende:
omg die bovenste met dat vlekje op z'n neus .
maar helaas .
hehe Ik dacht hetzelfde. Ze zijn zooo .
Rotvent
pi_58605284
Gisteren rond deze tijd ( ! ) werd ik (weer) wakker gechirpt door waarschijnlijk Kookai.
Ook wel bekend als "een waker."

De eerste keer hoorde ik dit geluid toen Yanou nog leefde.
Kookai en Yanou zaten als een gek tegenover elkaar te chirpen.

En nu Yanou dood is blijft Kookai over, dus ik neem aan dat Kookai dit geluid maakt.

Voor degene die niet weten wat voor geluid dit is:
Waker geluid

Dit is niet Kookai, maar het geluid en de houding is exact hetzelfde

Ik hoop niet dat dit een gewoonte wordt.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_58605558
Heb je Kookai nu alleen zitten?

Ik heb hier slechts 2 keer een waker gehoord (terwijl ik 15 a 20 cavia's heb). De eerste keer was very obvious. Ik wilde kijke of ik Iwi aan de groep kon koppelen.... Iwi schoot compleet in de stress, dook in een hoekje en deed dus dit:



Bij Iwi was het duidelijk van de stress, toen ze weer op d'r gemakje was heeft ze het nooit meer gedaan. De tweedekeer dat er bij mij gewaakt werd was door Qwerty. Zomaar, ineens. M'n vriend en ik zaten te eten aan tafel, de caafs 'deden hun ding' (slapen, eten, jeweetz ) en Qwerty begon ineens te waken een paar minuten lang. Toen hield ze op en ging ze weer gewoon verder met de daily business.

Somskan het een duidelijke reden zijn, bij Kookai zou het te maken kunnen hebben met het gemis van Yanou bijvoorbeeld. Maar soms is er gewoon echt niks aan de hand en kun je geen oorzaak aanwijzen....
I had a signature once. It was awful.
  zondag 11 mei 2008 @ 10:03:35 #260
150847 RiesAmaris
'Dracarys.'
pi_58606048
lang, lang geleden (in 2004) toen ik nog maar 6 cavia's had in mijn studenten slaapkamertje had ik er ook een waker bij zitten. De eerste keer dat ik het hoorde werd ik bruut uit mijn slaap verstoord en ik keek al omhoog of ik ergens een kanarie zag. bleek het dus een cavia te zijn
  zondag 11 mei 2008 @ 15:05:35 #261
68591 twentemeisje
Onmeunig Twents
pi_58609913
Ik heb het bij Jip 1x gehoord! Ik dacht eerst dat er een vogel naar binnen was gevlogen . Maar het was dus exact het geluid dat een waker maakt, wist ik veel... Ik heb het hem daarna overigens nooit meer horen doen.
pi_58610218
quote:
Op zondag 11 mei 2008 08:32 schreef zoeperzazke het volgende:
Heb je Kookai nu alleen zitten?

Somskan het een duidelijke reden zijn, bij Kookai zou het te maken kunnen hebben met het gemis van Yanou bijvoorbeeld. Maar soms is er gewoon echt niks aan de hand en kun je geen oorzaak aanwijzen....
Kookai zit nu op dit moment met Noa en Oryx. Verder heb ik niet echt het idee dat er stress binnen de groep is. Ze kunnen het namelijk erg goed met elkaar vinden.

Wat "grappig" (nou ja, niet in dit geval dan) dat een cavia geheugen zo ver gaat, Yanou is al een paar maanden overleden. Mocht dat de reden zijn dan

Op andere caviafora's hebben ze het over dat cavia's meer tussen hemel en aarde kunnen zien en horen
Creepy.

En idd toen ik het voor het eerst hoorde, dachten we dat er een nest vogels in de dakgoot was beland.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zondag 11 mei 2008 @ 16:18:39 #263
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_58611014
Wat een grappig geluid. Net een vogel
Dat heb ik een cavia nog nooit horen doen, en ik heb er ook al aardig wat versleten.
  zondag 11 mei 2008 @ 20:21:02 #264
150847 RiesAmaris
'Dracarys.'
pi_58614765
Ik kon er nog even geen genoeg van krijgen dus heb nog wat foto's gemaakt:





ZzZzZz..



ennn eindelijk is het me gelukt om Zoë al slapend op de kiek te krijgen. Iedere keer als ik met de camera kwam aanzeilen ging ze snel recht zitten, maar nu is ze betrapt:
pi_58615511
quote:
Op zondag 11 mei 2008 15:25 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Op andere caviafora's hebben ze het over dat cavia's meer tussen hemel en aarde kunnen zien en horen
Creepy.
Nou, daar geloof ik echt niet in hoor Zó hoogsensitief zijn cavia's nou ook weer niet, zou zoiets eerder van een hond of kat aan durven nemen van een caaf
I had a signature once. It was awful.
  zondag 11 mei 2008 @ 22:45:31 #266
150847 RiesAmaris
'Dracarys.'
pi_58617637
quote:
Op zondag 11 mei 2008 21:02 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

Nou, daar geloof ik echt niet in hoor Zó hoogsensitief zijn cavia's nou ook weer niet, zou zoiets eerder van een hond of kat aan durven nemen van een caaf
hmm dat weet ik nog zo net niet. Stel dat dieren inderdaad meer kunnen waarnemen dan mensen, wat zou er voor zorgen dat een hond/kat wel 'dingen' waarneemt en een cavia of...koe bijvoorbeeld niet?
Ik weet niet of het klopt dat dieren (en kinderen schijnbaar ook) meer openstaan voor zo'n soort ervaring, maar ik sta nergens meer van te kijken
pi_58626033
Nieuwe hok (kleine telefoonfoto helaas)

pi_58676971
Als ik later op mezelf ga wonen (over ongeveer 1 - 2 jaar) dan wil ik ook zo'n hok hebben.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zondag 18 mei 2008 @ 12:06:32 #269
150847 RiesAmaris
'Dracarys.'
pi_58740372
Onze eerste Belgische schone, Alléz, is vannacht bevallen. Ik voelde gister met de ontsluiting check al dat de beebjes er dicht achter lagen te schoppen dus wist wel dat het niet lang meer zou duren. En voila, vanmorgen lagen ze er. Alles is goed gegaan, er ligt geen bloed meer, alle nageboortes opgegeten, Alléz een heel stuk dunner en 5 kleine schatjes liepen er door het hok, al babbelend achter mama aan

Onder voorbehoud zijn het geworden:

# 1 een verdunningskleur beertje, met volgns mij schimmel erin ook, heeft iets van sepia of choco weg? 88 gram
# 2 een spierwit r.o beertje. 73 gram
# 3 een verdunningskleuren zeugje met een witte linkerachterpoot/kont. 108 gram
# 4 een verdunningsbeertje met een stukje wit op de rug. 82 gram
# 5 een zwartbontje met wat wit in de nek, beertje van 77 gram

Foto's:

Baby 1, mijn favoriet. Als Amai niets geeft waar ik op verliefd wordt blijft ie hier


Baby 2, het witte beertje


Baby nummer 3 met een wit achterpootje (niet te zien hier)


Baby nummer 4


Baby 5, deze is wel zwartbont. Ik twijfelde eerst nog maar tis wel zwart.

Nu Alléz weer mooi afgeslankt is gaat ze heel af en toe op het hekje staan wat ik halverwege het hok heb gezet (Zodat amai niet van de nageboortes kan eten). Dan loert ze even over de rand om naar Amai te kijken, zo schattig
pi_58740854
quote:
Op zondag 18 mei 2008 12:06 schreef RiesAmaris het volgende:
knip
Lief zeg ze zijn allemaal mooi maar 2 & 5
  zondag 18 mei 2008 @ 16:21:03 #271
68591 twentemeisje
Onmeunig Twents
pi_58744565
Wat zijn die babietjes toch altijd weer vertederend!

(met toch een lichte voorkeur voor baby nummer 5 )
pi_58745810
Het lijkt wel alsof baby nr. 4 1 grote neus is

Baby nr. 5 is leuk
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zondag 18 mei 2008 @ 18:58:21 #273
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_58747756
Hebben julie ervaringen me t Russel Bedding?
Ik heb het vorige week gekocht bij de Welkoop. Vrijdag ochtend, ben ik op weekend gegaan en werd ik zaterdag ochtend door de, groepsleiding gebeld dat het niet goed was met Lune.

Toen zijn we, snel naar mijn groep gereden en hebben gekeken wat er aan de hand was.
Zowel Nova als Lune, was helemaal nat aan de buik en de kont. Lune is een albino, maar was pikzwart aan de onderkant. En drijfnat!

De Russel Bedding was door en door natgeplast en had nergens geabsorbeerd (wat de verpakking wél, beloofd!!)

Toen hebben we ze gewassen en apart van elkaar laten drogen, omdat ik bang was, dat Lune weer diaree zou, hebben. Maar dat had ze niet (ze had normale keutels).

Russel Bedding met restant (3/4 pak) in de container gegooid en noóóit meer te gebruiken natuurlijk.
Als laatste weer een lekkere laag zaagsel in de kooi; vandaag waren ze weer opgewekt en blij aan het brommen.

Tip van de Week: koop géén Russel Bedding want het is niet, wat het beloofd te zijn!

(En jullie ervaringen, wil ik, graag lezen.)
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
pi_58749051
quote:
Op zondag 18 mei 2008 18:58 schreef Oxymoron het volgende:
Hebben julie ervaringen me t Russel Bedding?
Nee, ik heb het nooit gekocht, omdat ik het te duur vond.

Heb je wel contact opgenomen met de fabrikant?

Wel raar
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zondag 18 mei 2008 @ 21:08:59 #275
52753 Sjowhan
ex-mod DIG. Watskebeurt?
pi_58749763
* Sjowhan meldt zich ook maar eens

Heb al een lange tijd (5 jaar ongeveer nu) een mannetjescavia, vandaag heb ik er 2 jonge broertjes (18feb geboren) uit eenzelfde nest bijgekregen aangezien de vorige eigenaar deze niet kon houden vanwege een allergie van haar dochter. Ze zijn nog wel heel schichtig, maar toch hier 2 kleine foto's helaas met flits.




[ Bericht 19% gewijzigd door Sjowhan op 18-05-2008 22:02:24 ]
  maandag 19 mei 2008 @ 11:26:01 #276
150847 RiesAmaris
'Dracarys.'
pi_58758358
ahhh wat een leukjes zeg, leuk dat je ze wilt opvangen


Zoooo wat een geluk hebben we hier zeg! Tijdens mijn fokperiode had ik meer dan eens een dood jong of andere bevallingsellende, en nu heb ik hier een hele stapel gezonde vrolijke babytjes rondwaggelen die uit 2 Belgische opvangmoedertjes komen, ik sta er versteld van
Amai is vandaag bevallen en alles is goed gegaan, er was zelfs nauwelijks bloed terug te vinden, enkel 3 vierze zaagseltjes :shock: Waar ik 4 kleintjes had verwacht (Amai is niet zo belachelijk groot) kwamen er.....5 uitrollen :shock:

Ik zal aan u voorstellen:

Nummer 1: een wit zeugje (kan rus worden??) met geboortegewicht van 74 gram.


Nummers 2 en : twee witte beertjes (kan rus worden??) met een geboortegewicht van 62 gram en 87 gram. Op de foto zie je de kleintste van de 2, ben de 3e witte vergeten


Nummer 4: Verbeter me als de kleur verkeerd is, maar ik gok lilac.wit/buff. Het is een zeugje van 70 gram geworden.



En nummer 5: Sjoerd! Hij blijft hier wonen, I'm in loooove
Sjoerd is een Creme of Buff met witte beer van 75 gram.





fotootje van het grut tezamen:


En nu de mama's beiden bevallen zijn mogen ze weer allemaal bij elkaar. Reden om dat te vieren: lekker samen aan de spinazie:



Alle 4 de andere kleintjes van Amai mogen gereserveerd worden, evenals de kleintjes van Alléz.
Ik ga er geen geld voor vragen, het zijn tenslotte opvang baby's.
Wel: een goed en liefdevol thuis waar niet met ze gefokt gaat worden. Ook zou ik het leuk vinden om af en toe eens een foto of berichtje te krijgen, hoe het met ze gaat :wink:
  maandag 19 mei 2008 @ 11:35:36 #277
62419 CherryLips
chocoholic
pi_58758515
Nummer 4 .
Die baby's zijn ook gewoon een en al neus . Vooral de eerste foto .
Tap tap tap
  maandag 19 mei 2008 @ 11:48:37 #278
52753 Sjowhan
ex-mod DIG. Watskebeurt?
pi_58758752
Wat een lieverd RiesAmaris! Dat je ze zo mooi op de foto kan krijgen .
  maandag 19 mei 2008 @ 12:27:34 #279
150847 RiesAmaris
'Dracarys.'
pi_58759460
quote:
Op maandag 19 mei 2008 11:48 schreef Sjowhan het volgende:
Wat een lieverd RiesAmaris! Dat je ze zo mooi op de foto kan krijgen .
haha nou het kostte me bij het eerste nestje, een stukje terug naar boven in dit topic wel wat moeite ja. Dat zijn érg drukke ukjes en dan moet je echt met 2 mensen werken: eentje die de fotos maakt en eentje die de ukjes in positie zet. Dit 2e nestje zijn heel beschaafde babytjes en ze bleven keurig zitten Dat kon ik dus wel alleen af

En idd, ze zijn meer neus(kop) dan lijf he
  maandag 19 mei 2008 @ 23:34:21 #280
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_58771322
quote:
Op zondag 18 mei 2008 18:58 schreef Oxymoron het volgende:
Hebben julie ervaringen me t Russel Bedding?
Ik heb het ooit een paar keer gebruikt. 1 Pak opgebruikt zeg maar. Maar ik was er ook niet echt over te spreken. Het nam ook hier niet echt veel vocht op en dat vind ik niet vreemd. Het is gewoon heel fijn stro, en stro neemt geen vocht op. Begrijp dus ook niet dat russl bedding dat wel zou moeten doen Maar goed, het begon erg snel te stinken en moest het na een halve week echt alweer verschonen. Met zaagsel doe ik het 1 keer per week. Ben dus weer snel op zaagsel over gegaan, dat bevalt tot nu toe nog het beste

En Sjoerd is een schatje zeg
To infinity…and beyond!
pi_58774233
Heb je deze nog niet eens laten zien Ries?


Russel Bedding is trouwens niet mijn ding maar voor cavia's die extra zachte bodembedekking nodig hebben zoals bumblefoot-patiëntjes is het wél ideaal.
I had a signature once. It was awful.
pi_58774234
quote:
Op maandag 19 mei 2008 23:34 schreef ivetje het volgende:
Het is gewoon heel fijn stro, en stro neemt geen vocht op. Begrijp dus ook niet dat russl bedding dat wel zou moeten doen
Russel Bedding is bewerkt waardoor het meer vocht opneemt dan gewoon stro.
I had a signature once. It was awful.
  dinsdag 20 mei 2008 @ 08:18:10 #283
52753 Sjowhan
ex-mod DIG. Watskebeurt?
pi_58774674
quote:
Op dinsdag 20 mei 200806:50 schreef zoeperzazke het volgende:
Heb je deze nog niet eens laten zien Ries? [afbeelding]
[afbeelding]

Russel Bedding is trouwens niet mijn ding maar voor cavia's die extra zachte bodembedekking nodig hebben zoals bumblefoot-patiëntjes is het wél ideaal.

Die zou ik wel het orgineel van willen hebben voor als achtergrond
  dinsdag 20 mei 2008 @ 10:02:57 #284
150847 RiesAmaris
'Dracarys.'
pi_58776074
Sjowhan, Waar kan ik m heenmailen?
  dinsdag 20 mei 2008 @ 10:07:36 #285
52753 Sjowhan
ex-mod DIG. Watskebeurt?
pi_58776141
quote:
Op dinsdag 20 mei 200810:02 schreef RiesAmaris het volgende:
Sjowhan, Waar kan ik m heenmailen? [afbeelding]
sjowhan (@) gmail.com
  dinsdag 20 mei 2008 @ 10:42:58 #286
150847 RiesAmaris
'Dracarys.'
pi_58776761
you've got mail
  dinsdag 20 mei 2008 @ 10:48:52 #287
105263 Litso
Interlectueel.
pi_58776895
quote:
Op dinsdag 20 mei 2008 06:50 schreef zoeperzazke het volgende:
Heb je deze nog niet eens laten zien Ries?
[ afbeelding ]

Russel Bedding is trouwens niet mijn ding maar voor cavia's die extra zachte bodembedekking nodig hebben zoals bumblefoot-patiëntjes is het wél ideaal.
Wat een geweldige foto
"Dat is echt ontzettend zielig" ©
pi_58776921
Als bodembedekking gebruik ik altijd een bodem van houtpellets (die je ook als kattenbakvulling kan gebruiken ja) met daarover een laagje zaagsel zodat ze lekker kunne lopen. De houtpellets zijn wel duur, en ik ben ongeveer een tientje per kooiverschoning kwijt, maar het blijft wel 2 weken lekker geurloos en schoon. Ideaal dus, vooral omdat mijn kooi niet makkelijk schoon te maken is. Ik kan hem niet optillen of verrijden.
pi_58777576
Die houtkorrels vind ik ook ideaal, ik gebruik ze ook als dun onderlaagje. Daarna een laag vlasvezel of aubiose erover en tadaa, de kooien kunnen er weer een week tegen.
I had a signature once. It was awful.
  dinsdag 20 mei 2008 @ 11:29:06 #290
52753 Sjowhan
ex-mod DIG. Watskebeurt?
pi_58777677
quote:
Op dinsdag 20 mei 200810:50 schreef ParanoidEv het volgende:
Als bodembedekking gebruik ik altijd een bodem van houtpellets (die je ook als kattenbakvulling kan gebruiken ja) met daarover een laagje zaagsel zodat ze lekker kunne lopen. De houtpellets zijn wel duur, en ik ben ongeveer een tientje per kooiverschoning kwijt, maar het blijft wel 2 weken lekker geurloos en schoon. Ideaal dus, vooral omdat mijn kooi niet makkelijk schoon te maken is. Ik kan hem niet optillen of verrijden.
Waar koop je de houtpelletjes dan? Als ik (na even gegooled te hebben) het goed heb zijn het van hout geperstte houtstaafjes toch? Ik heb deze week een nieuwe zak gehaald bij de Dirk, deze kostte voor een 20liter versie rond de 2,40.

Overigens doe ik het net zoals jij, eerst houtpellets, daarna een zooi zaagsel; gemiddeld doe ik met een groot pak zaagsel 3/4 keer. Verschoon de kooi 1x per week.
pi_58777899
Bij de Welkoop, eigen merk Kenner houtkorrels, iets van 6,50 voor 25 liter.
I had a signature once. It was awful.
pi_58778328
Dirk hebben we hier helaas niet. De enige zaken die houtkorrels verkopen zijn de Boerenbond en de Agriland. En de Discus, maar die heeft alleen hele kleine zakken.
  dinsdag 20 mei 2008 @ 14:11:57 #293
150847 RiesAmaris
'Dracarys.'
pi_58780768
Boerenbond = Welkoop
  dinsdag 20 mei 2008 @ 18:19:27 #294
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_58785380
Nood alarm! WHIEP!

Na een heftig vies weekend met de caafjes, ben ik vandaag met Lune naar de DA geweest.
Gisteren had ze weer diarree en plaste ze bloed.

Volgens de DA heeft ze één of meer blaassteentjes.

Nu moet ik, beslissen of ik Lune laat opereren. Ik heb, zelf niet het geld ervoor, maar daar kan ik, wel een oplossing voor vinden. Desnoods, maak ik mijn spaarrekening open. De DA, zei dat het rond de 150 euro , zou gaan kosten (incl. foto).

Aan de andere kant heb ik de twijfels staan: kan het nogmaals, terugkeren, die steentjes?
En wordt ze wel goed wakker uit de narcose?

Of kan ik haar, na 3,5 jaar goed leven, beter alle pijn besparen en in laten slapen?

Oxy, een beetje van slag
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
  dinsdag 20 mei 2008 @ 18:38:52 #295
150847 RiesAmaris
'Dracarys.'
pi_58785745
oei dat is een vervelende situatie Oxy! Zoeperzazke heeft bij haar schatje Iwi meermaals zo'n operatie laten uitvoeren dus zij kan hier het beste info over geven denk ik...
pi_58785833
Rustig, rustig!

Als er meerdere stenen of een grote steen zijn/is is een operatie zeker niet uitzichtloos! Als je dierenarts verstand heeft van zaken, ervaring heeft met zulke operaties en werkt met een gasnarcose dan is het voor Lune zeker de moeite. De RX moet wel eerst gemaakt worden voor ze aan de operatie beginnen (en na afloop weer om te kijken of alles ook echt weg is). Op de RX weet je nl zeker dat het om steentejs gaat. Ik zal na dit verhaal getypt te hebben even voorbeeldofot's van Iwi opzoeken, die twee keer zo'mn operatie heeft ondergaan.

Na de laatste operatie ging het erg slecht met haar, ze is zo ziek en zwak geweest, maar ze is teruggekomen! na de operatie bleek er toch nog een klein steentje te zitten, maar die heb ik alsnog weggekregen.

Het kost je wat tijd, maar wat je nu het beste kunt doen is bij de dierenarts spasmoglucinol tabletjes vragen. Deze helpen de blaas te ontspannen. Dosering is tweemaaldaags een halve tablet. De kans is erg groot dat je dierenarts er nooit van gehoord heeft bij cavia's (had de mijne ook niet) maar de resultaten waren bij mij erg goed.
Naast de spasmoglucinol kun je bij Knoevel op www.knoevelshop.nl de eurologist en de chanca piedra bestellen. Dee spasmo-tabletjes en eurologist-tabletjes plette ik met een pillensnijderdingetje, een beetje chanca piedra poeder erdoor. Mengsel in een spuitje, water erbij, en dit dus twee keer per dag in het bekje geven. De kruidenformules werken op de langere termijn maar ze werken wel!!! Bij Iwi is het tweede kleine steentje er mee verdwenen!!

Verder is het slim om nu te beginnen met antibiotica (enrofloxoral of sulfatrim bv) en uiteraard twee keer per dag pijnstilling (0,5ml carprofen). Als je slim bent bestel je bij Knoevel ook protexin mee, mocht ze last krijgan van haar darmen vanwege de antibiotica en de pijnstilling brengt protexin de darmflora terug in balans.

Tot slot: welk merk voer geef je nu?

Ik ga nu even foto's van iwi opzoeken voor je....

Dit is de steen die er bij de eerste operatie uitgehaald is:


Dit was de steen die er bij de tweede operatie uitgehaald is:


Rontgenfoto van de eerste steen, denk dat het wel duidelijk is:


Wond na de eerste operatie, met aluspray erover (houdt bacterieën tegen)


Vlak na de tweede operatie:


[ Bericht 8% gewijzigd door zoeperzazke op 20-05-2008 18:48:27 ]
I had a signature once. It was awful.
  dinsdag 20 mei 2008 @ 19:59:12 #297
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_58787335
Bedankt voor de foto's.
Het moest, allemaal wat snel gebeuren maar na, overleg van de DA en mijn begeleiding is -helaas- besloten dat morgen om 9.15 Lune deze planeet zal verlaten dmv een spuitje.
Ik heb zelf, ook mee mogen beslissen, en ik wil Lune geen extra pijn meer geven.

Ik wil gewoon, dat ze, geen pijn meer heeft en naar de Dierenhemel zal gaan. Vanwege mijn stoornis is het ook beter om geen extra pijn meer te geven, omdat ik dan ook verwarde gedachten, kan krijgen.

Hopelijk spreek ik jullie morgen nog hier.
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
  dinsdag 20 mei 2008 @ 20:01:13 #298
52753 Sjowhan
ex-mod DIG. Watskebeurt?
pi_58787388
Arme Lune
Hoop dat ze inde Dierenhemel een beter leventje nog zal hebben, maar wel kan terugkijken op de liefde die jij aan Lune gegeven hebt.
pi_58787679
Jammer, ik denk dat ze er echt van kan herstellen, als ik zie hoe Iwi door een hel is gegaan... Maar het is je eigen besluit en dat is dapper. Zeker als de financiele middelen lastiger worden is het nog moeilijker.... Ik wens je alvast héél veel sterkte!
I had a signature once. It was awful.
pi_58787728
ik post 'm even vol....
I had a signature once. It was awful.
pi_58787735
I had a signature once. It was awful.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')