ik heb gisteren 6 witten bollen van 1.60 euro gekochtquote:Op donderdag 24 januari 2008 11:42 schreef Sjowhan het volgende:
[..]
Vind de warme bakker te duur, en brood voor 0,89 is goed te eten(toch wel 1,80 in guldens hè)
Nou ja, als je het dan gewoon op het aanrecht laat liggen, is het al zacht geworden.quote:Op donderdag 24 januari 2008 11:53 schreef OA het volgende:
[..]
De bakker gaat pas om 9 uur open...![]()
Vers, vers.. wanneer is het nog vers?
Ik haal altijd rond 18 uur brood. In de Bas vd Heijden zit een bakker. Rond 18 uur hebben zij altijd vers gebakken brood.
M'n ouders wel, maar daar komen echt van die harde vierkante blokken gehard deeg uitquote:
Gewoon deeg zelf kneden en in de oven mieterenquote:
ik ook nietquote:
Dat dusquote:Op donderdag 24 januari 2008 11:56 schreef MPG het volgende:
[..]
Gewoon deeg zelf kneden en in de oven mieteren
Jeetje.quote:Op donderdag 24 januari 2008 11:55 schreef eer-ik het volgende:
Nou ja, als je het dan gewoon op het aanrecht laat liggen, is het al zacht geworden.
Dan moet ik het niet meer
Ik haalde eerst altijd ciabatta's, krozanten, kaiserbroodjes en bagels elke dagquote:Op donderdag 24 januari 2008 11:55 schreef murp het volgende:
[..]
ik heb gisteren 6 witten bollen van 1.60 euro gekocht
Vriezer FTWquote:Op donderdag 24 januari 2008 11:57 schreef Kuukske het volgende:
[..]
Jeetje.. Hoe doe je dat met de feestdagen dan? Als alles dicht is??
Ja, duh. Maar hij zegt net dat 'ie dat niet lust? Toch. Ofzo?quote:Op donderdag 24 januari 2008 11:57 schreef MPG het volgende:
Vriezer FTW
het brood heeft een rare vorm, is binnen een dag niet lekker meer en heeft een gat onderinquote:
Ik gooi het in de vriezer, dan blijven de korsten etc gewoon fatsoenlijkquote:Op donderdag 24 januari 2008 11:57 schreef Kuukske het volgende:
[..]
Jeetje.. Hoe doe je dat met de feestdagen dan? Als alles dicht is??
Oud brood is trouwens niet zacht, maar harder dan normaal.
Ah oké. Ik wou je al bijna uitmaken voor freak.quote:Op donderdag 24 januari 2008 11:58 schreef eer-ik het volgende:
Ik gooi het in de vriezer, dan blijven de korsten etc gewoon fatsoenlijk
Maar brood in een broodbak of gewoon elders in huis neertyven vind ik zonde van brood, het droogt uit, wordt zacht, en tegelijkertijd hard
Vind dat echt smerig.
Ik vind brood wat je buiten de vriezer bewaaart echt al na 1 dag oud, en voor de vogels.
Gat onderin?quote:Op donderdag 24 januari 2008 11:58 schreef Muck het volgende:
[..]
het brood heeft een rare vorm, is binnen een dag niet lekker meer en heeft een gat onderin
jaquote:Op donderdag 24 januari 2008 11:56 schreef MPG het volgende:
[..]
Gewoon deeg zelf kneden en in de oven mieteren
verwend nestquote:Op donderdag 24 januari 2008 11:58 schreef Kuukske het volgende:
[..]
Ja, duh. Maar hij zegt net dat 'ie dat niet lust? Toch. Ofzo?
quote:Op donderdag 24 januari 2008 11:57 schreef eer-ik het volgende:
[..]
Ik haalde eerst altijd ciabatta's, krozanten, kaiserbroodjes en bagels elke dag [afbeelding]
Dat kost ook een hoop [afbeelding]
nou.quote:
komt misschien door de mesjien van mijn moederquote:Op donderdag 24 januari 2008 11:59 schreef eer-ik het volgende:
[..]
Gat onderin?
Dat heb ik nog nooit gezien, terwijl ik al heel wat zelfgemaakte broden gezien heb
daaromquote:Maar binnen dag niet mee rlekker klopt, maar je doet er doorgaans ook geen conserveringszooi in.
Ja, van dat dingetje dat voor het mengen van het deeg zorgt. Maar wtf maakt dat uitquote:Op donderdag 24 januari 2008 11:59 schreef eer-ik het volgende:
[..]
Gat onderin?
Dat heb ik nog nooit gezien, terwijl ik al heel wat zelfgemaakte broden gezien heb
Maar binnen dag niet mee rlekker klopt, maar je doet er doorgaans ook geen conserveringszooi in.
Vandaar ook dat ie altijd een halve maand over had aan het eind van zn geldquote:
Als ik het op het aanrecht laat liggen, hebben de katten het grotendeels opgevreten...quote:Op donderdag 24 januari 2008 11:55 schreef eer-ik het volgende:
[..]
Nou ja, als je het dan gewoon op het aanrecht laat liggen, is het al zacht geworden.
Dan moet ik het niet meer
Klopt, maar niet voor brood.quote:
Check, check, check...quote:Op donderdag 24 januari 2008 11:58 schreef Muck het volgende:
[..]
het brood heeft een rare vorm, is binnen een dag niet lekker meer en heeft een gat onderin
's avonds halen, niet de zak openen, 's ochtends in een plastic zakje doen, op het werk pas smeren.quote:Op donderdag 24 januari 2008 11:58 schreef eer-ik het volgende:
[..]
Ik gooi het in de vriezer, dan blijven de korsten etc gewoon fatsoenlijk
Maar brood in een broodbak of gewoon elders in huis neertyven vind ik zonde van brood, het droogt uit, wordt zacht, en tegelijkertijd hard
Vind dat echt smerig.
Ik vind brood wat je buiten de vriezer bewaaart echt al na 1 dag oud, en voor de vogels.
Onderin zit een roer/mengding, moet je er wel uithalen hé...quote:Op donderdag 24 januari 2008 11:59 schreef eer-ik het volgende:
[..]
Gat onderin?
Dat heb ik nog nooit gezien, terwijl ik al heel wat zelfgemaakte broden gezien heb
Maar binnen dag niet mee rlekker klopt, maar je doet er doorgaans ook geen conserveringszooi in.
Ja, ben daar goed van aangekomen ookquote:
Koop een grotere trommelquote:Op donderdag 24 januari 2008 12:05 schreef Muck het volgende:
[..]
komt misschien door de mesjien van mijn moeder
[..]
daarom
en omdat het van die grote lappen brood zijn, kan het niet lekker in mijn trommel
ah ja, maar ik las je antwoord op kuuk pas nadat ik gepost hadquote:Op donderdag 24 januari 2008 12:05 schreef eer-ik het volgende:
[..]
nou.
zou erg is het ook weer niet hoor.
Ik koop gewoon een heel brood van een euro en tyf het in de vriezer.
Zo verwend is dat toch niet?
Ik doe dat alleen voor eigen bestwil, omdat ik m'n brood lekkerder vind uit de vriezer, dan droog.
Niet gek toch?
Als je dan brood uit de vriezer haalt en je vergeet het, is het wel binnen een half uur hard aan het worden, door het verdampende vocht...quote:Op donderdag 24 januari 2008 12:05 schreef eer-ik het volgende:
[..]
nou.
zou erg is het ook weer niet hoor.
Ik koop gewoon een heel brood van een euro en tyf het in de vriezer.
Zo verwend is dat toch niet?
Ik doe dat alleen voor eigen bestwil, omdat ik m'n brood lekkerder vind uit de vriezer, dan droog.
Niet gek toch?
Koop geen trommel....quote:
Whehe, okquote:Op donderdag 24 januari 2008 12:08 schreef Muck het volgende:
[..]
ah ja, maar ik las je antwoord op kuuk pas nadat ik gepost had
Daar heb ik niet echt last van?quote:Op donderdag 24 januari 2008 12:08 schreef OA het volgende:
[..]
Als je dan brood uit de vriezer haalt en je vergeet het, is het wel binnen een half uur hard aan het worden, door het verdampende vocht...
Dat wilde ik nog net niet suggereren.quote:Op donderdag 24 januari 2008 12:07 schreef eer-ik het volgende:
[..]
Ja, ben daar goed van aangekomen ook [afbeelding]
dat dusquote:Op donderdag 24 januari 2008 12:06 schreef crossover het volgende:
[..]
Ja, van dat dingetje dat voor het mengen van het deeg zorgt. Maar wtf maakt dat uitIn kaas zitten toch ook gaten?
het is iets psychisch denk ikquote:Op donderdag 24 januari 2008 12:06 schreef OA het volgende:
Dat gat en de vorm interesseert me niets... beïnvloedt de smaak ook niet.
ik ben helemaal alleen, dus ik doe veel te lang met zo'n broodquote:Verder is het brood binnen een dag op.
quote:'s avonds halen, niet de zak openen, 's ochtends in een plastic zakje doen, op het werk pas smeren.
Heb je gewoon lekker brood hoor.![]()
je kunt bij de machine van mijn moeder tussen het mengen en bakken niet dat ding eruit halen, dus dat moet je er later uitslopenquote:Onderin zit een roer/mengding, moet je er wel uithalen hé...
Doe es de avond ervoor brood uithalen, en in een broodzak doen. Volgende ochtend 'heerlijk' vers brood, en geen probleem van het uitdrogen (wat ik wel heb als ik 't niet in de magnetron ontdooi, maar gewoon via de 'normale' lucht.quote:Op donderdag 24 januari 2008 12:08 schreef OA het volgende:
[..]
Als je dan brood uit de vriezer haalt en je vergeet het, is het wel binnen een half uur hard aan het worden, door het verdampende vocht... [afbeelding]
neequote:
ik bewaar het in de kast, maar naar school neem ik brood mee in een trommetjequote:Op donderdag 24 januari 2008 12:08 schreef OA het volgende:
[..]
Koop geen trommel....
Ik bewaar het brood meestal in de oven zelf...
ik ook, want mijn stufi is binnenquote:
Ik had het ook over de lunchbox.quote:Op donderdag 24 januari 2008 12:12 schreef Muck het volgende:
[..]
nee
[..]
ik bewaar het in de kast, maar naar school neem ik brood mee in een trommetje
ik neem normaal maar 2 sneetjes brood mee, soms 3quote:
quote:Op donderdag 24 januari 2008 12:20 schreef JortK het volgende:
Brood halen en daarna een sproetje in Rotterdam![]()
2?quote:Op donderdag 24 januari 2008 12:20 schreef Muck het volgende:
[..]
ik neem normaal maar 2 sneetjes brood mee, soms 3
daar ga ik geen grotere trommel voor aanschaffen hoor
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |