abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_58474179
Lastig, kan niet kiezen tussen risotto met champignons of met geitenkaas en spinazie. Al heb ik geen lekkere kaas voor de eerste...

Allebei maken lijkt me ook weer zo overdreven
Sweet and innocent...
pi_58474621
Ik had vandaag eigenlijk duif met een champignon en spekjesrisotto en asperges willen maken maar mijn vond dat allemaal wat teveel van het goede en ik moest het verdelen over een paar dagen.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_58475349
Mijn is er niet. Dus nu lekker toch champignonrisotto met veel te veel rode wijn aan het maken.

[update] Was ontzettend lekker! De structuur niet perfect, maar de smaak maakte het goed.

Naar het idee van iemand in dit topic die risotto geserveerd in een pecorino-kaas had gegeten, een dikke gorgonzola-saus gemaakt en die aan de buitenrand gedaan.
Wilde het er namelijk niet doorheen doen, was een goede keuze

Trots op m'n eigen kookkunsten

[ Bericht 78% gewijzigd door Innocence op 04-05-2008 19:51:53 ]
Sweet and innocent...
pi_58560258


Vandaag gemaakt: uitje, bleekselderij fijn gesneden, witte wijn, arboriorijst, groentenbouillon, 1/4 theelepeltje korianderzaad, zacht gebakken shitakes/oesterzwammen en kastanje champignons, parmezaanse kaas erover en een beetje bieslook...



[ Bericht 3% gewijzigd door DarkElf op 08-05-2008 19:57:44 ]
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_58560866
Risottodag hier of zo Heeeerlijk hoor

Ik dacht dat ik in wat eten we vandaag zat
pi_58638956
Ik heb laatst brandnetelrisotto gemaakt van brandnetels uit eigen tuin

Was echt heerlijk.. de kinderen smulden er ook van... heb ze maar niet van tevoren gezegd wat "dat groene" was
pi_58639871
quote:
Op dinsdag 13 mei 2008 08:43 schreef Sorbootje het volgende:
Ik heb laatst brandnetelrisotto gemaakt van brandnetels uit eigen tuin

Was echt heerlijk.. de kinderen smulden er ook van... heb ze maar niet van tevoren gezegd wat "dat groene" was
Doe eens receptje posten
pi_58640207
Van de week ga ik de risotto die ik 8 mei maakte ook eens voor Mr DE (en mezelf ) maken
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_58640266
Ik heb laatst brandnetelrisotto gemaakt van brandnetels uit eigen tuin

Was echt heerlijk.. de kinderen smulden er ook van... heb ze maar niet van tevoren gezegd wat "dat groene" was
  dinsdag 13 mei 2008 @ 11:03:59 #260
81882 Lips
Een vrouwtje
pi_58640837
quote:
Op dinsdag 13 mei 2008 10:26 schreef Sorbootje het volgende:
Ik heb laatst brandnetelrisotto gemaakt van brandnetels uit eigen tuin

Was echt heerlijk.. de kinderen smulden er ook van... heb ze maar niet van tevoren gezegd wat "dat groene" was
Dat zei je dus al
Miauw
Op dinsdag 21 juni 2011 21:42 schreef Jajong het volgende: I stand corrected; ik zou nooit vreemdgaan, behalve als mijn vriendin zo dom zou zijn als Lips.
pi_58642287
Ik vrijdag weer risotto met raapsteeltjes!
Sweet and innocent...
pi_58647345
Yep, hier vandaag ook weer risotto, wat is dat spul toch goddelijk! Ik heb vandaag een vrij standaard risotto, met bospaddestoelen, ui, knof, kaas en bospaddestoelenbouillon.

De lekkerste risotto die ik gemaakt heb tot nu toe is toch wel de Jamie-Oliver blanke risotto met daarna (aan tafel dus) zelfgemaakte PESTO er overheen........

[ Bericht 1% gewijzigd door Tezz op 14-05-2008 00:02:30 (pffffff ik was moe) ]
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_58647575
Al lange tijd op dit forum aan het meelezen maar eigenlijk nooit de moeite genomen om iets te posten. Maar doordat ik toch wel echt een risottofan ben zal ik mijn eerste post hierover schrijven.

Ik maak vanavond risotto met prosecco en cantharellen. Simpel en erg lekker.
  dinsdag 13 mei 2008 @ 17:27:24 #264
71166 AKnynke
is lang niet gek
pi_58648040
quote:
Op dinsdag 13 mei 2008 16:50 schreef Tezz het volgende:
Yep, hier vandaag ook weer risotto, wat is dat spul toch goddelijk! Ik heb vandaag een vrij standaard risotto, met bospaddestoelen, ui, knof, kaas en bospaddestoelenbouillon.

De lekkerste risotto die ik gemaakt heb tot nu toe is toch wel de Jamie-Oliver blanke risotto met daarna (aan tafel dus) zelfgemaakte risotto er overheen........
risotto met risotto erover heen?
Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!
  dinsdag 13 mei 2008 @ 18:06:04 #265
3869 David
Drum the drums
pi_58648931
met een beetje risottosaus natuurlijk
  dinsdag 13 mei 2008 @ 19:21:59 #266
71166 AKnynke
is lang niet gek
pi_58650652
quote:
Op dinsdag 13 mei 2008 18:06 schreef David het volgende:
met een beetje risottosaus natuurlijk
wtf is risottosaus dan?
Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!
  dinsdag 13 mei 2008 @ 22:26:20 #267
101884 PeRi
Allons-y!
pi_58654259
Vanavond een simpele en lichte safraanrisotto gemaakt, met grote garnalen en wat courgette. .
Whatever I want.
pi_58656329
Excuses excuses. Ik bedoelde natuurlijk zelfgemaakte PESTO.............
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  woensdag 14 mei 2008 @ 00:04:04 #269
71166 AKnynke
is lang niet gek
pi_58656354
quote:
Op woensdag 14 mei 2008 00:03 schreef Tezz het volgende:
Excuses excuses. Ik bedoelde natuurlijk zelfgemaakte PESTO.............
Aha! Je bent ook veel te druk Tezz!
Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!
pi_60277850
Ik heb vandaag Coldfeets bietjesrisotto gemaakt. Hij was echt erg, erg lekker.
There is no love sincerer than the love of food.
  maandag 1 september 2008 @ 16:06:38 #271
3878 Vork
Manisch creatief
pi_61294495
Goed, speciaal voor Lein en eventuele andere geinteresseerden zou ik nog een recept posten voor een Tomaten limoenrisotto met mascarpone. Moddervat en uberromig.

Daarvoor heb je dus nodig het volgende:
Risottorijst (duh ) voor het gemak een pak van 400 g;
Een ui of 2 a 3 sjalotjes;
Bouillon (ik gebruik daar groentebouillon voor uiteraard) (volg voor de hoeveelheid gewoon de aanwijzingen op het pak. Bij 400 g risotto is dat ongeveer 1 a 1,2 liter bouillon);
2 a 3 teentjes knoflook;
Olijfolie;
4 tot 6 tomaten (mijn voorkeur gaat uit naar romatomaten, maar ieder andere tomaat voldoet ook);
Mascarpone (2 a 3flinke scheppen of ongeveer 150 g);
2 limoenen;
Beetje peper.

En doe er vervolgens dit mee:
- Maak bouillon.
- Snipper de ui en fruit het samen met de risottorijst en een bescheiden beetje olie in de pan. Wees niet te royaal met de olie, want dat maakt de risotto uiteindelijk wel erg vet. Als de bende glazig is gooi je de gesnipperde knoflook er nog eventjes bij en vervolgens kun je op de risotto manier, beetje bij beetje de bouillon toevoegen en door de rijst op namen nemen.
- Snijd de tomaten in blokjes en voeg die na een minuut of 10 toe.
- Als alle bouillon is opgenomen door de rijst, dan kan de mascarpone er bij. Laat het vervolgens nog een paar minuten pruttelen om het geheel weer wat vaster te krijgen. Vergeet niet om er nog een beetje gemalen peper (zwart) bij te doen voor de smaak.
- Pas op het aller laatste moment gaat het sap van de limoenen er bij. Roer het en de intussen moddervette, maar overheerlijke risotto is klaar om te verdwijnen.

Met een beetje frisse salade er bij is dit wel voldoende voor een persoon of 4.

Zo, iedereen weer blij?
  maandag 1 september 2008 @ 16:35:56 #272
3869 David
Drum the drums
pi_61295359
quote:
Op dinsdag 13 mei 2008 19:21 schreef AKnynke het volgende:

[..]

wtf is risottosaus dan?
pi_61297665
quote:
Op maandag 1 september 2008 16:06 schreef Vork het volgende:
Goed, speciaal voor Lein en eventuele andere geinteresseerden zou ik nog een recept posten voor een Tomaten limoenrisotto met mascarpone. Moddervat en uberromig.

Daarvoor heb je dus nodig het volgende:
Risottorijst (duh ) voor het gemak een pak van 400 g;
Een ui of 2 a 3 sjalotjes;
Bouillon (ik gebruik daar groentebouillon voor uiteraard) (volg voor de hoeveelheid gewoon de aanwijzingen op het pak. Bij 400 g risotto is dat ongeveer 1 a 1,2 liter bouillon);
2 a 3 teentjes knoflook;
Olijfolie;
4 tot 6 tomaten (mijn voorkeur gaat uit naar romatomaten, maar ieder andere tomaat voldoet ook);
Mascarpone (2 a 3flinke scheppen of ongeveer 150 g);
2 limoenen;
Beetje peper.

En doe er vervolgens dit mee:
- Maak bouillon.
- Snipper de ui en fruit het samen met de risottorijst en een bescheiden beetje olie in de pan. Wees niet te royaal met de olie, want dat maakt de risotto uiteindelijk wel erg vet. Als de bende glazig is gooi je de gesnipperde knoflook er nog eventjes bij en vervolgens kun je op de risotto manier, beetje bij beetje de bouillon toevoegen en door de rijst op namen nemen.
- Snijd de tomaten in blokjes en voeg die na een minuut of 10 toe.
- Als alle bouillon is opgenomen door de rijst, dan kan de mascarpone er bij. Laat het vervolgens nog een paar minuten pruttelen om het geheel weer wat vaster te krijgen. Vergeet niet om er nog een beetje gemalen peper (zwart) bij te doen voor de smaak.
- Pas op het aller laatste moment gaat het sap van de limoenen er bij. Roer het en de intussen moddervette, maar overheerlijke risotto is klaar om te verdwijnen.

Met een beetje frisse salade er bij is dit wel voldoende voor een persoon of 4.

Zo, iedereen weer blij?
pi_61319207
Vrok! Dat klinkt goddelijk!

Zodra ik mn smaak weer terug heb ga ik die eens maken
Ja doei.
pi_61319299
heeft iemand een receppie voor risotto met paddestoelen en truffelolie?

(kan wel iets op internet vinden maar misschien hebben jullie een al geprobeerd recept)
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')