De les vermelden bij Evy lijkt me wat onpraktisch ... aangezien dat elke week weer verandertquote:Op dinsdag 22 januari 2008 18:38 schreef Principessa.Farfalla het volgende:
Evy lopers:
Miss_S
Principessa.Farfalla 5km, les 2
we hebben elke week een nieuw topic wel en je kan de OP gewoon wijzigen en zeggen hoeveel je nu bent en zie je in het nieuwe topicquote:Op dinsdag 22 januari 2008 18:50 schreef Chicolate het volgende:
[..]
De les vermelden bij Evy lijkt me wat onpraktisch ... aangezien dat elke week weer verandert![]()
Wil ook ananas en aardbeien
quote:Op dinsdag 22 januari 2008 18:35 schreef Miss_S het volgende:
Gaan we een lijstje voor Evy in de OP maken?
Evy lopers:
Miss_S
Varkenshaas, bak je dat gaar of rosé? Volgens mij heb ik het nog nooit gehadquote:Op dinsdag 22 januari 2008 18:53 schreef cinnamongirl het volgende:
Ik een lekker stuk varkenshaas (zitten verrassend weinig kcal in!), veel broccoli, gebakken champignons met peterselie en een sausje erbij van 8% kookroom, veel peper en peterselie. Maar 433 kcal! Scheelt zo als je een keer de aardappelen/pasta/rijst gedeelte weglaat.
Vind het zelf zonde om helemaal gaar te braden. Ik braad het zo'n 10-12 minuten in roomboter.quote:Op dinsdag 22 januari 2008 18:57 schreef freecell het volgende:
[..]
Varkenshaas, bak je dat gaar of rosé? Volgens mij heb ik het nog nooit gehad
Rosé, anders wordt het heel erg taai.quote:Op dinsdag 22 januari 2008 18:57 schreef freecell het volgende:
[..]
Varkenshaas, bak je dat gaar of rosé? Volgens mij heb ik het nog nooit gehad
En natuurlijk de op-eigen-muziek-en-op-eigen-houtje-lopersquote:Op dinsdag 22 januari 2008 18:56 schreef Viking84 het volgende:
[..].
Beetje de hardloopschema-lopers discrimineren hè!
Sorryquote:Op dinsdag 22 januari 2008 18:56 schreef Viking84 het volgende:
[..].
Beetje de hardloopschema-lopers discrimineren hè!
quote:Op dinsdag 22 januari 2008 19:00 schreef Razztwizzle het volgende:
[..]
Rosé, anders wordt het heel erg taai.
Dan krijg je vlees zoals m'n schoonmoeder dat maakt, die ons een keer begroette met "Kom binnen! De biefstukjes staan al lekker lang te sudderen".
Kan je dan niet een lijstje maken met hardlopers, met erachter met welk schema tussen haakjes oidquote:
Dat kan ook maar dan kan Renkse (en de andere) het lijstje dat er nu is quoten en zo ff aanpassenquote:Op dinsdag 22 januari 2008 19:07 schreef omearos het volgende:
[..]
Kan je dan niet een lijstje maken met hardlopers, met erachter met welk schema tussen haakjes oid
quote:Op dinsdag 22 januari 2008 19:00 schreef Razztwizzle het volgende:
Dan krijg je vlees zoals m'n schoonmoeder dat maakt, die ons een keer begroette met "Kom binnen! De biefstukjes staan al lekker lang te sudderen".
Nog nooit opquote:Op dinsdag 22 januari 2008 19:16 schreef cinnamongirl het volgende:
Lekker, draadjesvlees! En riblappen moeten ook heel lang! Stoofschotel is trouwens prima voor de lijn.
Het is elke keer weer magisch: je gooit riblappen, winterpeen, ui, wijn, bouillon, tomaat, selderij, laurier, knoflook, tijm en champignons bij elkaar en 6 uur later heb je een heerlijk geurende Boeuf Bourguignon met vlees dat uit elkaar valt
quote:Ingredienten voor 5 personen:
900 g riblappen (of runderlappen) -> Geen magere!
25 g boter
1/2 duobakje magere spekreepjes
1 runderschenkel met been (optioneel)
2 uien, in stukjes
1/2 fles volle rode wijn
1 winterpeen, in kleine blokjes
2 stengels selderij, in stukjes
2 eetlepels bloem
1/2 liter bouillon (ik maak 'm zelf met een blokje)
1 potje zilveruitjes
3 laurierblaadjes
3 theelepels gedroogde tijm (of 5 takjes verse tijm)
5 teentjes knoflook, gepeld en geplet
1-2 gedroogde chilipepertjes
1 bak champignons (250 gram)
1 a 2 ansjovis
paar cherrytomaatjes, of grote tomaat, of lepeltje tomatenpuree
Voorbereiden
(max. 1 dag tevoren): Runderlappen in dobbelstenen snijden. In grote
braadpan boter smelten en spekjes krokant bakken. Spekjes met
schuimspaan uit pan nemen en in bakvet blokjes rundvlees rondom
bruinbakken. Vlees uit pan nemen en in zelfde bakvet ui zachtjes
bakken. Bloem erover strooien en even meebakken. Wijn en bouillon
toevoegen en aan de kook brengen. Zilveruitjes in vergiet afspoelen
met water. Vleesblokjes, spekjes in pan terugdoen.
Zilveruitjes, de in stukjes gesneden winterpeen en selderijstengels
erdoor scheppen. Tomaat/miniblikje tomatenpuree toevoegen (Dit proef je niet, werkt als smaakversterker) Laurier en tijm met knoflook in
pan doen en chilipepertjes erboven verkruimelen. Pan op zeer laag vuur
zetten. Deksel erop leggen en nog minstens 3 uur laten sudderen. Af en
toe omscheppen.
Bereiden
Stoofpot eventueel opnieuw opwarmen. Laatste halfuur champignons
meestoven. Knoflook, laurier en kruidentakjes verwijderen.
nee maar aangezien ik het weekend vol slechte dingen heb (vrijdag uitgaan, zuipen, shoarma, zaterdag nootjes en zondag pizza ivm missende kerningredienten vd nasi en nu weer pizza) dus ik denkw el zwaarderquote:
quote:Op dinsdag 22 januari 2008 21:00 schreef Viking84 het volgende:
Zo, ik ben ook trots op mezelf. Net de les gelopen die gisteren niet wilde. Het was best zwaar, maar ik heb het toch volbracht en nog in een behoorlijk tempo ook. Wel opvallend: in het begin gaat het altijd wat moeizaam, maar hoe langer ik bezig ben, hoe beter het gaat. Moet ik aan het eind bijv nog 4 minuten, maar dan kan ik zó nóg wel 4 minuten erbij lopen.
Had allemaal rode vlekken over m'n hele lijf toen ik thuis kwam. Hebben jullie dat ook wel eens?
Net even gedoucht en nu heerlijk op bed tv kijken. Mark doucht nooit na het hardlopen. Bleh. Die blijft dus maar mooi op z'n eigen kamer zitten
.
Heb ook altijd vlekken na het hardlopen ja! In het begin had ik behoorlijk lang een rood hoofd erna nog, nu herstelt dat wat sneller (ik loop me minder 'dood' dan eerst denk ik, alhoewel ik vanochtend wel goed ging)quote:Op dinsdag 22 januari 2008 21:00 schreef Viking84 het volgende:
Zo, ik ben ook trots op mezelf. Net de les gelopen die gisteren niet wilde. Het was best zwaar, maar ik heb het toch volbracht en nog in een behoorlijk tempo ook. Wel opvallend: in het begin gaat het altijd wat moeizaam, maar hoe langer ik bezig ben, hoe beter het gaat. Moet ik aan het eind bijv nog 4 minuten, maar dan kan ik zó nóg wel 4 minuten erbij lopen.
Had allemaal rode vlekken over m'n hele lijf toen ik thuis kwam. Hebben jullie dat ook wel eens?
Net even gedoucht en nu heerlijk op bed tv kijken. Mark doucht nooit na het hardlopen. Bleh. Die blijft dus maar mooi op z'n eigen kamer zitten
.
quote:Op dinsdag 22 januari 2008 19:31 schreef cinnamongirl het volgende:
Moet je echt eens maken. Leuk voor in het weekend en het huis ruikt heerlijk! Recept:
[..]
Ik bedoelde eigenlijk: aan het begin van een lesquote:Op dinsdag 22 januari 2008 21:07 schreef Razztwizzle het volgende:
[..]
Wat goed! Volgens mij komt dat het later beter gaat doordat je dan endorfinen aanmaakt, die geven je een fijn gevoel (eigenlijk om de pijn van inspanning te verbloemen, maar goed, 't voelt altijd wel goed!). Ik merk dat bij de sportschool ook, daarom begin ik met het vervelendste apparaat (fietsen), tegen de tijd dat ik dat heb gedaan voel ik me zo lekker dat de rest van de apparaten nog leuker is.
En: niet douchen na sporten, ga hem slaan! Wat enorm vies!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |