Probeer eerst de helft zonder ijs en de andere helft eventueel met minimaal ijs.quote:Op vrijdag 25 april 2008 11:47 schreef MissyMirjaM het volgende:
ik heb een mini flesje red label johhny walker gekocht, om uit te proberen
hoe drinkt ik dat het beste, gewoon on the rocks?
De beste manier: Ogen dicht, neus dicht, en zo snel naar binnen gieten dat je er hopelijk niets van proeft....quote:Op vrijdag 25 april 2008 11:47 schreef MissyMirjaM het volgende:
ik heb een mini flesje red label johhny walker gekocht, om uit te proberen
hoe drinkt ik dat het beste, gewoon on the rocks?
Sorry....quote:
Klopt. Een studievriendin van mij beweerde ook niet van whisky te houden. Bleek alleen de standaard blends geproefd te hebben. Totdat ze een goede Speyside proefde: vond ze heerlijk!quote:Op vrijdag 25 april 2008 16:48 schreef pavv het volgende:
[..]
Sorry....![]()
Niet de bedoeling om je te ontmoedigen hoor....Maar meer om je te behoeden voor het idee van "is dit het nu? mwoah" om vervolgens het fenomeen whisky links te laten liggen. Dat zou jammer zijn want er zijn echt heerlijke varianten van te krijgen.
quote:Op vrijdag 25 april 2008 14:52 schreef pavv het volgende:
[..]
De beste manier: Ogen dicht, neus dicht, en zo snel naar binnen gieten dat je er hopelijk niets van proeft....
(het is namelijk een tamelijk slechte whisky (IMNSVHO) die wat mij betreft eigenlijk niets met lekkere whisky te maken heeft).
(als de JWR dan tóch op moet...dan maar met ijs, dan proef je er minder van)
en smerig dat het wasquote:Op vrijdag 25 april 2008 11:47 schreef MissyMirjaM het volgende:
ik heb een mini flesje red label johhny walker gekocht, om uit te proberen
hoe drinkt ik dat het beste, gewoon on the rocks?
Granny's wel lekker vindt. Maargoed als MissyMirjam er echt achter wil komen is er maar een manier en dat is een andere whisky proevenquote:en smerig dat het was
zelfs met cola was het niet weg te hachelen
quote:Op zaterdag 26 april 2008 15:26 schreef Helly het volgende:
Dan houd je ook niet van andere whisky's denk ik. De kenners kunnen wel beweren dat er een wereld van verschil in zit en dat klopt natuurlijk ook, maar het blijft wel whisky.
Die onderste ken ik niet.quote:Op maandag 28 april 2008 18:10 schreef Tinuva het volgende:
Afgelopen weekeinde nog twee flesjes op de kop getikt..
[ afbeelding ]
Nog nooit gezien, ben wel benieuwd!
En uiteraard iets heerlijks!
[ afbeelding ]
{batch 20)
Zie hier: [Centraal] Whisky /Whiskey Topic #11 Whisky a Go Goquote:Op woensdag 7 mei 2008 11:42 schreef makkie88 het volgende:
hey, ik ben een beginnende wiskey drinker, ik heb momenteel en flesje Jim bean (de witte fles)...wat vinden jullie van deze wiskey..?.
JB is naar horen zeggen wel een aardge bourbon, maar ik zou het niet kunnen bevestigen of ontkennen omdat ik net als MadMaster geen liefhebber van bourbons ben.quote:Op woensdag 7 mei 2008 11:42 schreef makkie88 het volgende:
hey, ik ben een beginnende wiskey drinker, ik heb momenteel en flesje Jim bean (de witte fles)...wat vinden jullie van deze wiskey..?.
Zo voelde ik me ook toen ik 'm meenam ja..quote:Op maandag 28 april 2008 21:43 schreef pavv het volgende:
Oe oe...Aberlour a'Bunadh .... Batch #20 nog wel
Het is ook maar een beetje hoe het binnenkomt. Ik maak geen notities, maar Lagavulin komt vrij zacht binnen om dan langzaam allerlei aardse smaken te ontvouwen, terwijl andere Islays erin knallen met die jodium.quote:Op maandag 19 mei 2008 16:18 schreef MadMaster het volgende:
Ik heb de Coal Ila Distillers Edition 1993 in huis en ook dat is een behoorlijke jodiumbom vergeleken met de reguliere Coal Ila. Wel is de smaak iets fijner (heb hier mijn smaaknotities niet liggen, dus kan momenteel niet veel meer detail geven...), maar het blijft een echte Coal Ila.
Wel grappig dat je de Lagavulin zegt te waarderen, die toch ook een behoorlijke portie jodium bevat...
en die bowmore was ook nog niet zekern, ik kijk zowiezo even rustig rondquote:Tasting Notes from Jim Murray’s Whiskey Bible 2006
Provided by the Cooley Distilery.
Nose – Soft, sweet corn, delicious hints of bourbon
Taste – Rich, soft oils, melt-in-the-mouth grain and just a hint of barley for good measure
Finish – Crisps up as the oak returns
Awards
The distinctive and exceptional quality of Greenore Single Grain has been recognised over the past few years by the International Wine and Spirits Competition where it won a gold medal in 2004 and a Silver and “Best in Category” in 2005.
Endorsements
“Just a lovely grain whiskey from one of the worlds finest grain distilleries.” Jim Murray
quote:Kleur: vol goud. Neus: Breed uitwaaierend, rijk, boterig, rokerig met kruidige tonen (peper - nootmuskaat), aroma's ontwikkelen zich op het turf en mooie plantaardige tonen (gentiaan), tonen van noten, tropisch fruit en bloemen. Smaak: vol en vettig, eerst tonen van honing en fruit (pruimen, rijpe appels), daarna overheersen de moutige, turfachtige en ziltige tonen. De finale is lang en fris, terugkerende kruidige en fruitige (kokosnoot en passievrucht) aroma's met tonen van as van een sigaar.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |