Inderdaad: het standaardwerkquote:Op woensdag 16 januari 2008 18:52 schreef Mejoon het volgende:
http://www.gottmer.nl/becht/9023010736.htm
Deze is echt ideaal.
Da's geen basiskookboekquote:Op woensdag 16 januari 2008 19:22 schreef dopa het volgende:
Larousse Gastronomique (beter bestaat niet)
De zilveren lepel (pas sinds vorig jaar vertaald in het Nederlands maar zeer goed en helder boek)
Ik zou wat meer basic beginnen... Geldt ook voor degene die het Jamie-boek noemde.quote:Op woensdag 16 januari 2008 19:22 schreef dopa het volgende:
Larousse Gastronomique (beter bestaat niet)
De zilveren lepel (pas sinds vorig jaar vertaald in het Nederlands maar zeer goed en helder boek)
Maar het is wel een super goed basis boek waarin van alles wordt uitgelegd en waar echt van alles in staatquote:Op woensdag 16 januari 2008 23:41 schreef motorbloempje het volgende:
margriet>40 jaar oude vrouwen (mijn moeder heeftem, vandaar)
ik zou eens bij de Slegte gaan neuzelen![]()
daar hebben ze vaak ook goede/leuke boeken staan
Eensch is!!quote:Op woensdag 16 januari 2008 23:43 schreef Sylvana het volgende:
[..]
Maar het is wel een super goed basis boek waarin van alles wordt uitgelegd en waar echt van alles in staat
Ik vind de Zilveren Lepel nu niet direct voor die hards. Tenminste, ik heb het boek en zie mezelf niet direct als een die hard. Natuurlijk zijn niet alle gerechten even gemakken, aan een hoop zal ik mij niet wagen. Maar ook een heleboel eenvoudige recepten. Zo staat er keurig uitgelegd hoe je een Italiaans verantwoord zacht (3-4 m), halfzacht (5 m) en hard (8 m) eitje kookt.quote:Op donderdag 17 januari 2008 23:15 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Eensch is!!
Het heeft weinig zin om te smalen over 'truttige' boeken en te schermen met extreem hippe (Jamie) of boeken voor echte die-hards (Larousse, Zilveren Lepel).
Iemand die niet kan koken, moet de Wannee, of de Margriet, of de Blue Band of Albert-heijn beginnersboeken hebben. Daaruit kun je gewoon ordinair leren koken, de rest komt later wel!
Heb je wel een klein beetje gelijk in, hoor. Het bevat idd veel basisrecepten. Maar ook best wat lastige.quote:Op vrijdag 18 januari 2008 18:45 schreef Gimmick het volgende:
[..]
Ik vind de Zilveren Lepel nu niet direct voor die hards. Tenminste, ik heb het boek en zie mezelf niet direct als een die hard. Natuurlijk zijn niet alle gerechten even gemakken, aan een hoop zal ik mij niet wagen. Maar ook een heleboel eenvoudige recepten. Zo staat er keurig uitgelegd hoe je een Italiaans verantwoord zacht (3-4 m), halfzacht (5 m) en hard (8 m) eitje kookt.
*mee eens.quote:Op vrijdag 18 januari 2008 11:05 schreef CraZaay het volgende:
Albert Heijn Basiskookboek is een goede vind ik.
mijn tip culinairs/delicious. Zitten ook allemaal gele papiertjes in.quote:Op woensdag 16 januari 2008 18:44 schreef SterkStaaltje het volgende:
Ik ben voor een cadeautje op zoek naar een goed basis kookboek. Een boek waarin je alle basis dingen kan vinden, van sausjes tot aardappels koken tot pasta maken etc. Je kent het wel, dat dikke vergeelde boek van je moeder wat aan alle kanten uit elkaar valt met overal papiertjes ingestoken. Maar waar ze toch nog even regelmatig in kijkt.
Wie weet een goede titel?
Het is de Wannee geworden! Vanmiddag het cadeautje geven. Ze zal er vast blij mee zijn! bedankt voor alle reacties!quote:Op vrijdag 18 januari 2008 19:35 schreef Wakey het volgende:
Ik zou ook voor Wannee gaan. Goed basiskookboek, tegenwoordig ook wat meer 'moderne' recepten, en heeft een minder truttig imago dan de margriet-boeken (die overigens ook prima zijn). Prijs ligt geloof ik rond de 25 euro
Die blueband boekjes vind ik echt té simpel, en ook niet echt leuk als kado. De Wannee, daar heb je de rest van je leven wat aan.
Naar de AHquote:Op vrijdag 8 februari 2008 16:34 schreef Matje-1989 het volgende:
Ik woon sinds ongeveer 4 maanden op kamers, en ik
kan me zeer goed redden met eten koken. Tenminste, met
eten klaarmaken. Koken doe ik echter niet echt, ik bedoel dus dat
ik wel elke dag dingen klaarmaak uit pakjes/zakjes/pakken/etc maar dat
ik zelf niet dingen bedenk om erin te gooien omdat ik het lekker vind
Nou, een simpele vraag: Wie kent een kookboek ( niet al te duur ) met veel
simpele of moeilijker gerechten erin, om meer afwisseling te krijgen.
Want bakken/braden/ovenschotels maken/pasta maken/etc, kan ik wel maar
ik wil meer kunnen in de keuken.
Ja, verdorie!! Daar kom ik net vandaan!quote:Op vrijdag 8 februari 2008 16:35 schreef SpotlessMind00 het volgende:
[..]
Naar de AHdaar ligt momenteel voor 15 euro een heel mooi basiskookboek!
Het heeft spaghetti op de voorkant zo uit mijn hoofd gezegd.quote:Op vrijdag 8 februari 2008 16:37 schreef Matje-1989 het volgende:
[..]
Ja, verdorie!! Daar kom ik net vandaan!![]()
Zal dinsdag wel even kijken
En daar staan verschillende soorten recepten in?quote:Op vrijdag 8 februari 2008 16:39 schreef SpotlessMind00 het volgende:
[..]
Het heeft spaghetti op de voorkant zo uit mijn hoofd gezegd.
Ja het gaat op alfabet. Er staan ook allerlei kookmethoden in. Het is redelijk basic maar je gaat wel van biefstuk met stroganoffsaus van hutspot en appeltaart naar pannenkoeken.quote:Op vrijdag 8 februari 2008 16:43 schreef Matje-1989 het volgende:
[..]
En daar staan verschillende soorten recepten in?
Dus pasta's / schotels/ etc?
Danku, gezienquote:Op vrijdag 8 februari 2008 17:00 schreef Muck het volgende:
nog geen maand geleden is daar ook al een topic over geopend
Goed basis kookboek
ze zijn inmiddels gemerged
't Wannee boek bevalt erg goed en wordt veel uit gekookt.quote:Op maandag 24 maart 2008 21:28 schreef CraZaay het volgende:
Willekeurig één van de basiskookboeken in dit topic?
Ja, die heb ik ook! Klassiekerquote:Op maandag 24 maart 2008 21:37 schreef SterkStaaltje het volgende:
[..]
't Wannee boek bevalt erg goed en wordt veel uit gekookt.
Zoals gezegd is Escoffier gewoon HET boek op dat gebied. Maar die is wel lastig...quote:Op maandag 3 maart 2008 15:39 schreef n0a het volgende:
Ik ben op zoek naar niet zozeer een basis kookboek voor het leren koken, maar een klassiek kookboek. Vandaag bij de boekhandel geweest, maar ik zie door de bomen het bos niet meer en het was het allemaal net niet.
Liefst een boek met bijv verschillende soorten sauzen (warm/koud), deegrecepten en klassiekers zoals coq au vin, pasta vongole, ceasar salad, souffle, eggs benedict etc etc.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |