abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 8 februari 2008 @ 17:00:35 #51
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_56605652
nog geen maand geleden is daar ook al een topic over geopend
Goed basis kookboek

ze zijn inmiddels gemerged

[ Bericht 25% gewijzigd door Muck op 08-02-2008 19:43:21 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_56615912
quote:
Op vrijdag 8 februari 2008 17:00 schreef Muck het volgende:
nog geen maand geleden is daar ook al een topic over geopend
Goed basis kookboek

ze zijn inmiddels gemerged
Danku, gezien

Heb even alle berichten voor "mijn" deel gelezen.
Daar komt de Waneé uit, zal volgende week op
kookboek-jacht gaan
pi_57128214
Ik ben op zoek naar niet zozeer een basis kookboek voor het leren koken, maar een klassiek kookboek. Vandaag bij de boekhandel geweest, maar ik zie door de bomen het bos niet meer en het was het allemaal net niet.

Liefst een boek met bijv verschillende soorten sauzen (warm/koud), deegrecepten en klassiekers zoals coq au vin, pasta vongole, ceasar salad, souffle, eggs benedict etc etc.
pi_57129417
Klassiek moet je Escoiffier hebben.
Een goed basiskookboek met duidelijke uitleg van veel technieken is 'Le Cordon Blue, Handboek kooktechnieken'.
anonieme razernist
pi_57584556
Ik ben al in het bezit van enkele kookboeken van Jamie Oliver en een paar wokkookboeken en een bqq boek.

Alleen wat ik nog mis is een makkelijk simpel kookboek waarin gerechten staan met ingredienten die je gewoon in de supermarkt kan halen. Elke keer als ik nu wat maak moet ik weer speciaal langs de toko of andere winkels om wat niet alledaagse ingredienten te halen die je niet gewoon in de supermarkt kan kopen.

Iemand suggesties voor kookboek met toch bijzondere gerechten maar makkelijk verkrijgbare ingredienten?
  maandag 24 maart 2008 @ 21:28:09 #56
12880 CraZaay
prettig gestoord
pi_57587379
Willekeurig één van de basiskookboeken in dit topic?
pi_57587620
quote:
Op maandag 24 maart 2008 21:28 schreef CraZaay het volgende:
Willekeurig één van de basiskookboeken in dit topic?
't Wannee boek bevalt erg goed en wordt veel uit gekookt.
  maandag 24 maart 2008 @ 21:55:40 #58
12880 CraZaay
prettig gestoord
pi_57588043
quote:
Op maandag 24 maart 2008 21:37 schreef SterkStaaltje het volgende:

[..]

't Wannee boek bevalt erg goed en wordt veel uit gekookt.
Ja, die heb ik ook! Klassieker
pi_57593042
Ik heb sindskort ook de Wannee en die bevalt idd erg goed
pi_57595787
quote:
Op maandag 3 maart 2008 15:39 schreef n0a het volgende:
Ik ben op zoek naar niet zozeer een basis kookboek voor het leren koken, maar een klassiek kookboek. Vandaag bij de boekhandel geweest, maar ik zie door de bomen het bos niet meer en het was het allemaal net niet.

Liefst een boek met bijv verschillende soorten sauzen (warm/koud), deegrecepten en klassiekers zoals coq au vin, pasta vongole, ceasar salad, souffle, eggs benedict etc etc.
Zoals gezegd is Escoffier gewoon HET boek op dat gebied. Maar die is wel lastig...
Wellicht ben je ook geholpen met De kunst van het koken van Julia Child.
Die heb ik zelf en het is een érg mooi kookboek voor de klassieke keuken. Echt super!
"De dwaling is de moeder van het inzicht."
"Intelligentie gaat niet om wat je weet maar om wat je doet met wat je weet."
"If you think education is expensive, try ignorance"
LinkedIn profiel
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')