Dat kan ook helemaal niet!!! Je kan maar op 1 arm tegelijk meten natuurlijk.....quote:Op zondag 6 januari 2008 17:46 schreef erikkll het volgende:
Mijn vader had er 2! die probeerde hij tegelijk op 2 verschillende armen.
Er kwam een TOTAAL verschillende uitslag uit beiden
Dat kan normaal zijn dus dat zegt helemaal niets.quote:Op zondag 6 januari 2008 17:46 schreef erikkll het volgende:
Mijn vader had er 2! die probeerde hij tegelijk op 2 verschillende armen.
Er kwam een TOTAAL verschillende uitslag uit beiden
eentje kopen? Heb thuis nog een littman classic II S.E. liggen, een enkele keer gebruiktquote:Op maandag 7 januari 2008 00:22 schreef Garbageman het volgende:
Op het werk hebben we eentje waarvan de manchet op de "ouderwetse" manier om de arm gaat.
Een Omron M5-1
[ afbeelding ]
Die schijnen nauwkeuriger te zijndan de pols bloeddrukmeters.
Thuis heb ik een zeer nauwkeurige kwikbloeddrukmeter(ik moet alleen nog effe een stethoscoop regelen)
[ afbeelding ]
Het belangrijkste lijkt mij toch dat je sterke fluctuaties kunt meten? Dat kan met een polsmeter ook, als je maar weet dat je die metingen verder niet te serieus moet nemen. (Of de afwijking to.v. die van de huisarts uitzoeken.)quote:Op maandag 7 januari 2008 00:58 schreef DDM het volgende:
T.S.,
Je moet een Omron nemen. Dat zijn de beste. Zoals de hier bovengenoemde M5-1.
Verder moet je altijd een armmanchet nemen en nooit een polsmeter. Een polsmeter meet altijd een hogere bloeddruk dan in werkelijkheid het geval is.
Er hoeft natuurlijk geen sprake te zijn van sterke fluctuaties. En als die er wel zijn is dat natuurlijk logisch dat het beter is dat deze wel worden gemeten. Maar dat doet een Omron ook. En de metingen van een Omron kan je wel degelijk serieus nemen. Verder zijn polsmeters niet goed. In het hele medische circuit wordt de bloeddruk aan de bovenarm bepaald. Dat is natuurlijk niet voor niets. Het gegeven normale vs hoge bloeddruk is afhankelijk van de waarde aan de bovenarm en niet aan de pols. Hoe verder van het hart gemeten wordt, des de hoger de gemeten bloeddruk. Je vergelijkt dan appels met peren.quote:Op maandag 7 januari 2008 01:44 schreef MinderMutsig het volgende:
[..]
Het belangrijkste lijkt mij toch dat je sterke fluctuaties kunt meten? Dat kan met een polsmeter ook, als je maar weet dat je die metingen verder niet te serieus moet nemen. (Of de afwijking to.v. die van de huisarts uitzoeken.)
Gast, wat zegt iedereen nou hier?quote:Op maandag 7 januari 2008 15:22 schreef F04 het volgende:
Ik ben al aardig op zoek geweest, maar ik zie weinig bloeddrukmeetrs die betrouwbaar zijn onder de ¤40.
Iemand een tip voor mij voor een goede bloeddrukmeter van onder de ¤30-40?
http://www.kijkshop.nl/pr(...)oeddrukmeter-bpm100/
Omdat ik geen high-end bloeddrukmeter kan betalen.quote:Op woensdag 9 januari 2008 20:36 schreef Netsplitter het volgende:
[..]
Gast, wat zegt iedereen nou hier?
Wanneer je eigenwijs gaat zitten doen, waarom vraag je het dan
Je zou haast denken dat je voor truehealthshop.nl werkt. Kijkshop verkoopt ook merken als Omron en Microlife, en ook prut. Kwestie van het juiste product kiezen.quote:Op zaterdag 12 januari 2008 13:07 schreef zoeperzazke het volgende:
ik denk niet dat je daar goedgekeurde bloeddrukmeters zult vinden
Omron weet ik niet, Microlife wordt voor zover ik weet hooguit bij enkele apotheken verkocht.quote:Op zaterdag 12 januari 2008 13:55 schreef mwuhaha het volgende:
Kijkshop verkoopt ook merken als Omron en Microlife, en ook prut. Kwestie van het juiste product kiezen.
Nogal logisch, in de linkerarm lopen de hogedruksaders (@1,5 Bar) vanaf het hart, rechterarm zit in de terugstroom, hier heerst dus een relatieve onderdruk.quote:Op zondag 6 januari 2008 17:46 schreef erikkll het volgende:
Mijn vader had er 2! die probeerde hij tegelijk op 2 verschillende armen.
Er kwam een TOTAAL verschillende uitslag uit beiden
direct 24u's meting laten uitvoeren met degelijk gerief (dus van de dokter/ziekenhuis). Het kan wel degelijk zijn dat je moeder stress heeft bij de dokter als die de meting uitvoert (klinkt mss onnozel, maar het is effectief zo) waardoor ze gewoon systematisch te hoog uitkomt, en het dus lijkt dat ze een te hoge bloeddrukt heeft terwijl dat in realiteit mss niet zo is.quote:Op zaterdag 12 januari 2008 16:03 schreef Fille.des.Fleurs het volgende:
Mijn moeder had er 1. Die had bij de huisarts een bloeddruk van 170 over 110 ofzo. Op dat ding had ze een prachtige 130 over 80. En dit iedere week. Nou, je gaat mij niet vertellen dat dat nervositeit is - ze is nu aan de pillen.
Polsmeters zijn dus niet aan te raden denk ik...
Hoge bloeddruk zit bij ons in de familie, en er is ook duidelijk verschil te zien in mijn moeders gedrag nu ze die bloeddrukverlagende pillen heeft - ze is minder gestresst, kan makkelijker even chillen op de bank, en heeft ook minder rode wangen. Ik denk dus dat ze daadwerkelijk een veel te hoge bloeddruk had en dat die meter die wij hier hadden kut was.quote:Op zaterdag 12 januari 2008 16:15 schreef Athmozz het volgende:
[..]
direct 24u's meting laten uitvoeren met degelijk gerief (dus van de dokter/ziekenhuis). Het kan wel degelijk zijn dat je moeder stress heeft bij de dokter als die de meting uitvoert (klinkt mss onnozel, maar het is effectief zo) waardoor ze gewoon systematisch te hoog uitkomt, en het dus lijkt dat ze een te hoge bloeddrukt heeft terwijl dat in realiteit mss niet zo is.
Ik ga zelf wekelijks (samen met een vriendin) naar het rode kruis voor een plasmagift, en zij komt bij de dokter ook altijd door de 150 en door de 120 uit, terwijl ze bij haar huisarts rond de 120 over 80 zit... Als je dan zo'n 24u's meting krijgt kunnen ze daar een reėel beeld over vormen.
Bloeddruk is zoiets gelijk je hartslag; dat kan gewoon van de ene moment naar de andere enorm veel schelen. Je moet maar eens een hartslagmeter in de gaten houden als je in het casino zit; ik haal daar probleemloos de 180 terwijl ik op een stoeltje zit
Waar heb je deze quasi-wijsheid vandaan?quote:Op zaterdag 12 januari 2008 15:59 schreef Impala-neuker het volgende:
[..]
Nogal logisch, in de linkerarm lopen de hogedruksaders (@1,5 Bar) vanaf het hart, rechterarm zit in de terugstroom, hier heerst dus een relatieve onderdruk.
Is dat zo?? Wat is je bron hierbij?? Zou ik erg graag willen bevestigd zien door een of ander wetenschappelijk onderzoek. Daar kan ik dan mijn moeder mee om haar oren slaan, die altijd en eeuwig een goedkoop ding van de kijkshop gebruikt voor meting oim de pols.quote:Op maandag 7 januari 2008 00:58 schreef DDM het volgende:
T.S.,
Een polsmeter meet altijd een hogere bloeddruk dan in werkelijkheid het geval is.
Ja, ik wil het wel voor je opzoeken hoor, maar het is gewoon een beetje natuurkunde en het heeft niet zo zeer met een bloeddukmeter te maken. Het is gewoon puur fysiologisch. Hoe verder je van het hart meet hoe hoger de bloeddruk. Dat is nou eenmaal zo.quote:Op zondag 13 januari 2008 23:24 schreef ElizabethR het volgende:
[..]
Is dat zo?? Wat is je bron hierbij?? Zou ik erg graag willen bevestigd zien door een of ander wetenschappelijk onderzoek. Daar kan ik dan mijn moeder mee om haar oren slaan, die altijd en eeuwig een goedkoop ding van de kijkshop gebruikt voor meting oim de pols.
Dat van de Omron klopt wel hoor, gewoon een manchet meter van Omron, beter kun je niet krijgen. Heeft mijn huisarts ook.
dit soort hallucinogene uitspraken lijken me een vrij logisch gevolg met een bloeddruk van 1.5 bar in zijn aderen (1 bar = plm 750 mmHg)quote:Op zondag 13 januari 2008 23:21 schreef DDM het volgende:
[..]
Waar heb je deze quasi-wijsheid vandaan?
lijkt me vreemd hoor, volgens mij ligt het ergens anders aan. Hoe verder je van de pomp van je installatie af meet, hoe lager je druk normaal gezien wordt vanwege verliezen (vb wrijving, vernauwingen...). Ik denk dat het eerder aan de andere manier van meten ligt dan puur aan de bloeddruk die op die plaats hoger zou zijn.quote:Op zondag 13 januari 2008 23:43 schreef DDM het volgende:
[..]
Ja, ik wil het wel voor je opzoeken hoor, maar het is gewoon een beetje natuurkunde en het heeft niet zo zeer met een bloeddukmeter te maken. Het is gewoon puur fysiologisch. Hoe verder je van het hart meet hoe hoger de bloeddruk. Dat is nou eenmaal zo.
Ik heb mijn polsmeter een keer meegenomen naar de huisarts om te vergelijken met de meter van haar, ik was nieuwsgierig of er veel afwijking tussen zou zitten. Volgens de arts heb ik dus last van de wittejassenzenuwen, bij haar wezen beiden meters uit dat mijn bloeddruk hoog was, thuis is het altijd netjes. Tsja het blijft altijd een momentopname.quote:Op zaterdag 12 januari 2008 16:03 schreef Fille.des.Fleurs het volgende:
Mijn moeder had er 1. Die had bij de huisarts een bloeddruk van 170 over 110 ofzo. Op dat ding had ze een prachtige 130 over 80. En dit iedere week. Nou, je gaat mij niet vertellen dat dat nervositeit is - ze is nu aan de pillen.
Polsmeters zijn dus niet aan te raden denk ik...
Uiteraard heb je verval van de druk. Maar ik heb het over de gemeten bloeddruk. De bloeddruk op een moment. Op het moment dat het hart pompt, loopt er een bloedgolf van het hart door de slagaders naar de periferie. Op een gegeven moment worden de slagaders zo klein (het perifere vaatbed, de ateriolen) dat de golf afketst en weer terugloopt naar het hart. Dit is een van de 2 factoren die de onderdruk bepaald en in stand houdt. Hoe dichter je bij de periferie zit hoe eerder deze golf gemeten kan worden. Als je dus meet aan de pols meet je dus de golf die van het hart naar de periferie loopt en de golf die terugloopt van de periferie naar het hart. Er vindt augmentatie plaats en de gemeten bloeddruk is hoger dan het in werkelijkheid is. Dit is ook aan de arm zo. Een mooie bloeddruk van 120/80 mmHg aan de bovenarm is ook niet helemaal correct. Want de bloeddruk in de aorta is zelf maar 100 mmHg. Dit komt ook, omdat de aorta een ander soort bloedvat is dan de perifere bloedvaten. Dit hele gegeven kan je mooi terugzien bij oudere mensen. Hoe ouder je wordt hoe stijver je bloedvaten en hoe hoger de systolische bloeddruk. Hoe stijver het bloedvat, hoe minder de compliantie, des te hoger de polsgolfsnelheid en des te sneller de afketsende golf weer terug is bij het hart.quote:Op maandag 14 januari 2008 08:25 schreef Athmozz het volgende:
[..]
lijkt me vreemd hoor, volgens mij ligt het ergens anders aan. Hoe verder je van de pomp van je installatie af meet, hoe lager je druk normaal gezien wordt vanwege verliezen (vb wrijving, vernauwingen...). Ik denk dat het eerder aan de andere manier van meten ligt dan puur aan de bloeddruk die op die plaats hoger zou zijn.
(ik kan er natuurlijk naast zitten als er door je aderen zelf ook nog "gepompt" wordt, maar als je het als een standaard gesloten hydraulische kring bekijkt zou je drukval moeten hebben. Waar komt anders de energie vandaan om de druk te doen stijgen? Een hogere bloeddruk ter hoogte van je arm zou betekenen dat je bloed namelijk ook terugstroomt naar je hart, aangezien de druk daar lager is.)
Bloeddrukmeters worden deels vergoed door de belastingdienst, met bijzondere medische uitgaves!quote:Op vrijdag 11 januari 2008 23:17 schreef Aventura het volgende:
Ik wil er ook wel een hebben. De laatste keer dat ik me er in heb verdiept, kwam ik erachter dat zo'n ding in ieder geval niet wordt vergoed. Erg jammer. Ik heb echt geen zin om er veel geld aan uit te geven. En een gemiste kans van de gezondheidszorg: nu ga ik naar de huisarts om mijn bloeddruk te laten meten. Ik weet niet hoeveel een consult kost maar het is op den duur vast duurder dan zo'n meter...
Tja.... ik kan niet op je bankrekening kijkenquote:Op dinsdag 15 januari 2008 20:21 schreef Aventura het volgende:
Ja maar de drempel is (voor mij) absurd hoog. Daar kom ik bij lange na niet overheen met een extra 100 euro.
Gewoon dat ding meenemen naar de huisarts en kijken of jouw meter veel afwijkt met die van je huisarts. Ik mag mijn eigen meter aanhouden van de huisarts en ze zal dat heus niet zeggen als ik echt een hoge bloeddruk zou hebben. (zie mijn reactie hierboven ergens)quote:Op dinsdag 15 januari 2008 21:36 schreef F04 het volgende:
De bloeddruk meter hoeft voor mij niet zo precies te zijn, als ik maar weet of ik een niet te hoge bloeddruk heb ben ik al blij genoeg.
Zonde dat je dan je eigen topic niet leestquote:Op dinsdag 15 januari 2008 21:36 schreef F04 het volgende:
De bloeddruk meter hoeft voor mij niet zo precies te zijn, als ik maar weet of ik een niet te hoge bloeddruk heb ben ik al blij genoeg.
Je bent ook helemaal niet eigenwijs hequote:Op dinsdag 15 januari 2008 21:36 schreef F04 het volgende:
De bloeddruk meter hoeft voor mij niet zo precies te zijn, als ik maar weet of ik een niet te hoge bloeddruk heb ben ik al blij genoeg.
Maar dat kan je niet weten met een bloeddrukmeter die onbetrouwbaar isquote:Op dinsdag 15 januari 2008 21:36 schreef F04 het volgende:
De bloeddruk meter hoeft voor mij niet zo precies te zijn, als ik maar weet of ik een niet te hoge bloeddruk heb ben ik al blij genoeg.
Jah, maar om voor meer dan ¤50 een bloeddrukmeter te kopen vind ik eigenlijk te duur, en als student zijnde heb ik 't al zo moeilijk qua financiėnquote:Op dinsdag 15 januari 2008 22:30 schreef DDM het volgende:
[..]
Maar dat kan je niet weten met een bloeddrukmeter die onbetrouwbaar isZinloos dus!
Tis anders een feit dat je met een goede bloeddrukmeter een beroertje of hartaanval bespaart kan blijvenquote:Op dinsdag 15 januari 2008 22:49 schreef Athmozz het volgende:
geldverspilling, zonder zo'n metertje weet je evenveel of met zo'n metertje...
Of nierschade...en geloof me, je hebt niets door. Ze noemen hoge bloeddruk niet voor niets een sluipmoordenaar. Het kan dus echt geen kwaad, ook als twintiger, om de bloeddruk af en toe te checken. Je hoeft niet meteen een meter te kopen maar vraag er eens naar bij de HA als je er toch bent.quote:Op woensdag 16 januari 2008 08:47 schreef zoeperzazke het volgende:
[..]
Tis anders een feit dat je met een goede bloeddrukmeter een beroertje of hartaanval bespaart kan blijvenVind ik toch wel aardig om te weten zelf.....
True.quote:Op woensdag 16 januari 2008 09:10 schreef Athmozz het volgende:
een goede wel, dan is het ook geen geldverspilling.
Ze heeft echter juist een cheapass modelletje gekocht dat een uitlezing geeft die naar alle waarschijnlijkheid volledig verkeerd is. Aangezien je niets kan afleiden uit een dergelijk resultaat is dat geldverspilling...
quote:- Er altijd op hartniveau gemeten moet worden (pols op hartlevel houden) dit gebeurd in de praktijk gewoon veel te weinig, afwijking in het meet resultaat kan hierdoor al oplopen tot 30 mm hg.
- Stil houden van de pols gedurende de meting.
- De aterie in de bovenarm zich bij de elleboog splits in 2 dunnere aders en naar de pols lopen, dan gaan we meten aan te dunne aders.
- Aterios Clerosis ontstaat eerder in dunne aders dan in dikke aders, dit gaat meestal op voor de oudere mens en minder bij de jongere.
Dit zijn ook de belangrijkste redenen waarom artsen en de hartstichting geen pols units gebruiken maar alleen bovenarm modellen.
Na een miskoop vraag ik het voortaan ook bij de HA, doen ze volstrekt niet moeilijk over. Ik was bezorgd voor mogelijke nierschade door medicijngebruik (lithiumquote:Op woensdag 16 januari 2008 09:52 schreef Aventura het volgende:
[..]
Of nierschade...en geloof me, je hebt niets door. Ze noemen hoge bloeddruk niet voor niets een sluipmoordenaar. Het kan dus echt geen kwaad, ook als twintiger, om de bloeddruk af en toe te checken. Je hoeft niet meteen een meter te kopen maar vraag er eens naar bij de HA als je er toch bent.
systolische druk / bovendrukquote:Op zondag 18 januari 2009 18:35 schreef theKiD het volgende:
Schopje...
Kan iemand mij de waardes uitleggen op zo'n electronische meter?
SYS mmHg
DIA mmHg
Pulse /min --> hartslag, dat snap ik nog, maar die bovenste 2.. wie kan me die uitleggen aub?
Gaat in dit geval om een microlife
Dus die waardes van bijvoorbeeld 120/80 Is bovendruk/ onderdruk?quote:Op zondag 18 januari 2009 18:37 schreef Meddo het volgende:
[..]
systolische druk / bovendruk
diastolische druk / onderdruk
een mm Hg is de eenheid, millimeter kwik
Waarom heeft de dokter je die meegegeven dan? Snap ook niet dat hij.zij niet even heeft uitgelegd hoe je het e.e.a. moet aflezen. Sws. moet je je niet zo druk maken (denk om je bloeddrukquote:Op zondag 18 januari 2009 22:30 schreef theKiD het volgende:
[..]
Dus die waardes van bijvoorbeeld 120/80 Is bovendruk/ onderdruk?
In dat geval ga ik zeer bang wordenDas niet heel erg goed bij mij... (Gemiddeld 165/90 bij 80 hartslagen/min
)
De meter heb ik van de dokter meegekregen en moet komende 2 weken dit 3x per dag meten en opschrijven.. Dan hoor ik dus over 2 weken hoe hij het verder wil gaan doen..
Het is een gemiddelde van al 3 dagen nu...quote:Op zondag 18 januari 2009 22:32 schreef Aventura het volgende:
[..]
Waarom heeft de dokter je die meegegeven dan? Snap ook niet dat hij.zij niet even heeft uitgelegd hoe je het e.e.a. moet aflezen. Sws. moet je je niet zo druk maken (denk om je bloeddruk). Die ene meting die je hebt gedaan is een momentopname. Ga er rustig voor zitten, arm op tafel leggen, rustig ademen.
Een huisarts kan geen bloeddrukmeters ijken, dat kan enkel de fabrikant....quote:Op zondag 18 januari 2009 22:18 schreef Aventura het volgende:
Mijn huisarts gaf laatst trouwens wel aan dat ik de Omron bij het volgende bezoek even mee moest brengen. Dan gaat-ie hem 'ijken'. Weet niet precies hoe hij dat gaat doen, maar het lijkt me geen slecht idee.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |