abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 8 januari 2008 @ 21:57:17 #101
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_55884407
Ziet er uit als een slap compromis.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  dinsdag 8 januari 2008 @ 21:59:02 #102
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_55884458
Overigens zie ik nu op Canvas dat ze daar ook In Europa uit zenden. Valt me vies tegen dat ze dat 'dubben' (of nasynchroniseren). Is hij nou echt zo moeilijk te verstaan? En je kunt het toch ook gewoon ondertitelen?
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_55886153
quote:
Op dinsdag 8 januari 2008 21:59 schreef Klopkoek het volgende:
Overigens zie ik nu op Canvas dat ze daar ook In Europa uit zenden. Valt me vies tegen dat ze dat 'dubben' (of nasynchroniseren). Is hij nou echt zo moeilijk te verstaan? En je kunt het toch ook gewoon ondertitelen?
Hmmm, ik ben helaas wat achter met die reeks. Ik vind het raar dat zoiets (net als die documentaires over Stalingrad) met een week verschil op Ned2 en Canvas uitgezonden moeten worden, terwijl beide zenders aan beide kanten van de Cadzand-Vaals-linie op de kabel zitten.
Maar aan dat "dubben" moet je je niet teveel ergeren, dat is gewoon deel van de "herwerking", zoals ze ook doen bij reportages van de BBC bijvoorbeeld.
Andere reportages (zoals die van die Nederlandse vrouw over plastische chirurgie, waarbij ze haar eigen lichaam ook laat evalueren) worden onaangepast uitgezonden bij ons.
  dinsdag 8 januari 2008 @ 23:32:22 #104
37676 freako
Onverbeterlijke optimist
pi_55887426
quote:
Op maandag 7 januari 2008 09:42 schreef Klopkoek het volgende:

Hoe moet je dat voor politieke partijen zien?

Volgens mij is/was het zo:
Synodalen: --> ARP, CDA
Vrijgemaakten: --> RPF, GPV, ChristenUnie (die vrijgemaakten die ik ken stemden iig op de GPV).
Bevindelijken: --> SGP.

Of is dat te simpel?
Klopt heel aardig. Vrijgemaakten stemden voorheen in principe GPV, het was exclusief een partij voor Vrijgemaakten. Daarom is de partij ook opgezet, na de Vrijmaking van 1944 wilde men een eigen zuil(tje) opzetten. Naast allerlei verenigingen en scholen hoorde daar ook een partij bij.

ARP-stemmers zijn echter niet 1-op-1 overgegaan naar het CDA. Vanuit de ARP is ook de RPF afgesplitst. Niet elke ARP'er kon het samengaan met een katholieke partij waarderen, ook vond men het CDA niet christelijk genoeg. Vaak waren het synodalen, of bijvoorbeeld christelijk gereformeerden of Nederlands gereformeerden. Vergelijkbaar met Vrijgemaakten qua rechtheid in de leer. Daarnaast zaten er ook christenen uit de categorie "anders" bij. Evangelische christenen bijvoorbeeld. Ze wilden zich eigenlijk aansluiten bij het GPV, maar dat mocht niet van het GPV. Ze waren immers niet Vrijgemaakt. Dus is er uiteindelijk maar een eigen partij opgericht, de RPF. Na 25 jaar is dit uiteindelijk toch 1 partij geworden -> de ChristenUnie.

Het is overigens lastig om aan de hand van het kerkgenootschap aan te geven op welke partij gestemd wordt. Er zijn CDA'ers die christelijk gereformeerd zijn (De Geus), CU'ers (Rouvoet), en in het verleden heeft de SGP ook christelijk gereformeerde senatoren gehad.
pi_55890336
quote:
Op dinsdag 8 januari 2008 21:57 schreef Klopkoek het volgende:
Ziet er uit als een slap compromis.
Het gaat eigenlijk vrij ver hoor... Het is niet toevallig dat het niet zozeer de Vlamingen, maar wel de Waalse partijen zijn die mopperen over die nota.

Als CD&V dit toetst aan zijn "goed bestuur" - criteria, zullen ze vast tevreden zijn.

Maar als de N-VA het toetst aan zijn onafhankelijkheids - critieria, niet natuurlijk... De vraag is welke weg CD&V wil volgen.

Het is vooral zaak de PS te overtuigen volgens mij...
pi_55961602
Het is hier zo stil? .

Iig zondagavond een interessante docu op Canvas: achter de schermen van de formatie.
quote:
Het beste moet nog komen: de kroniek van zes maanden formatiebesprekingen.

“De doelstelling van CDH was om de besprekingen te doen mislukken en de PS aan boord te hijsen. Ik had gedacht dat het mogelijk voor mevrouw Milquet om ja te zeggen maar door haar kartel met de PS was dat onmogelijk.”

Vicepremier Didier Reynders (MR) maakt zijn slotanalyse van een half jaar regeringsonderhandelingen. Oranje-blauw had het moeten worden, met stemmentrekker Yves Leterme (CD&V) aan het hoofd, en het liefst zo snel mogelijk na de zomervakantie. Het eindigde met de PS aan boord in een asymmetrisch kabinet en na marathongesprekken. Of er in dat half jaar geen tijd verloren is? Reynders : “Misschien niet voor de PS, maar voor het land : ja.”

Wetstraatjournalist Ivan De Vadder waagt zich met Het beste moet nog komen aan een ambitieus project : de reportage is het verhaal van de langste en moeizaamste regeringsvorming uit de Belgische politieke geschiedenis. Toen hij kort na de verkiezingen van juni vorig jaar aan het project begon, kon hij niet vermoeden welke omvang het zou aannemen.

De Vadder zou uiteindelijk meer dan dertig lange gesprekken voeren met vier belangrijke spelers. Yves Leterme was als winnaar van de verkiezingen en gedoodverfd premier een keuze die voor de hand lag. Didier Reynders, die de historische kans zag om de PS te wippen op federaal niveau, was dat ook.

Bart De Wever was interessant omdat hij zich als vertegenwoordiger van een kleine kartelpartner met een Vlaams programma plots en zonder enige ervaring aan de nationale onderhandelingstafel zat. VLD–routinier Karel De Gucht vervolledigde de rij. Ivan De Vadder praatte voorts nog met Jean-Luc Dehaene, Herman Van Rompuy en Guy Verhofstadt.

Waarom slaagden Leterme en Reynders er niet in een duidelijke verkiezingsoverwinning te verzilveren? Waarom haakte Dehaene zo snel af en wat waren de gevolgen van het openbaar maken van de nota waarmee hij gefotografeerd werd ? Ivan De Vadder : “Het uitlekken van die zogenaamde schootnota was een cruciaal moment. Het leek erop dat sommige gesprekspartners van dan af aanstuurden op een stemming over Brussel-Halle-Vilvoorde in de commissie binnenlandse zaken.” Achteraf bleek zelfs die stemming maar één van de vele incidenten op het parcours van de onderhandelingen. Hoogtepunt in de reeks onverwachte wendingen was uiteindelijk de terugkeer van Guy Verhofstadt als deus ex machina en ten slotte als nieuwe premier.

Het beste moet nog komen is te zien in Panorama op zondag 13 januari 2008. Canvas, 20.10u.
  vrijdag 11 januari 2008 @ 23:32:20 #107
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_55963267
Zouden wij niet eens wat oud-ministers van jullie kunnen lenen? Ik heb me echt weer doodgeergerd aan Dries van Agt die zat te pochen met zijn 'Roomsheid' (voelt ie zich ondergewaardeerd ofzo? dat hij dat zo breed moet uit meten) en hoe verschrikkelijk Joden wel niet zijn.
Laat Vlaanderen maar gauw aansluiten, misschien verleren die Katholiekjes hier ooit nog eens hun calimerogedrag. Het zijn soms net moslims. Staan ook zo te dringen voor de camera alsof ze als het ware zich tekortgedaan voelen (zoals Neama Tahir deze week, hoe vaak is ze wel niet op TV geweest om beklag te doen).

Soms heb ik wel eens het idee dat mensen maar beter trots kunnen zijn op het land waartoe ze behoren of op zichzelf, dan trots te zijn op de subgroep waaruit men ontsproten is. Helaas zit je vandaag de dag weer met het probleem dat landen zolangzamerhand zélf een subgroep worden met idem dito calimerogevoelens, zonder enige trotsgevoelens voor het overstijgende (de VN of EU). Meneer Korthals Altes had misschien wel gelijk: over 4 jaar is Nederland géén nieuw Libanon en géén nieuwe Weimarrepubliek, maar -als het tegen zit- net zo onbestuurbaar als België, daar ben ik echt zeer bang voor. Daarom kijk ik echt met grote belangstelling naar hoe de Belgen hun zooi op lossen
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  zaterdag 12 januari 2008 @ 11:10:10 #108
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_55968902
quote:
za 12/01/08 - PS-voorzitter Elio Di Rupo wil een talentelling in Brussel en de gemeenten rond de hoofdstad.

Hij doet zijn voorstel enkele dagen voor de start van het Octopusoverleg. Dat moet een staatshervorming voorbereiden.

De Franstaligen zullen daarbij geen eigen nota op tafel leggen, zegt Di Rupo. Maar ze zullen wel een gemeenschappelijke houding aannemen tegen elke Vlaamse eis.

Di Rupo vindt dat elke nieuwe stap in de staatshervorming voordelig moet zijn voor de hele bevolking, Vlamingen én Franstaligen.

Hij verzet zich ook tegen een overheveling van bevoegdheden zonder bijkomende middelen. In zijn nota over de staatshervorming had Guy Verhofstadt gezegd dat de gewesten eventueel meer bevoegdheden zouden kunnen krijgen, maar dan zonder extra geld.

Een splitsing van het kiesarondissement Brussel-Halle-Vilvoorde kan voor Di Rupo niet, omdat dat aan de rechten van de Franstaligen raakt.


De PS-voorzitter doet een tegenvoorstel: hij pleit voor een talentelling en een volksraadpleging in Brussel en de rand om de mensen te vragen waar ze willen bijhoren.

Na het Octopusoverleg moet het in ieder geval voor de volgende 30 jaar gedaan zijn met communautaire kwesties, zegt hij nog.
Die talentellingen liggen toch ongelooflijk gevoelig? Gaat nog leuk worden, je moet nog maar zien of er met Pasen een stabiele regering is
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_55995103
Ik geloof nog lang niet in een nieuwe verrijzenis, van wie dan ook.
En de PS probeert weer 'de' echte Waalse partij te worden door met een stemmentelling Brussel uit te breiden. Hopelijk telt men dan dieper de Waalse ardennen in, en maakt men daar stukjes Vlaanderen (er wonen in sommige streken opvallend veel Nederlanders)
Het antwoord m'n vriend, is blowen in de wind.
pi_55995911
quote:
Op zondag 13 januari 2008 12:59 schreef Het-Gele-Teken het volgende:
Ik geloof nog lang niet in een nieuwe verrijzenis, van wie dan ook.
En de PS probeert weer 'de' echte Waalse partij te worden door met een stemmentelling Brussel uit te breiden. Hopelijk telt men dan dieper de Waalse ardennen in, en maakt men daar stukjes Vlaanderen (er wonen in sommige streken opvallend veel Nederlanders)
Het is een goeie vraag : mogen niet-Belgen ook meetellen? In Brussel is een kwart vreemdeling, dus dat heeft wel een grote invloed.
Maar maak je geen illusies, de "vernederlandsing" van Wallonië is totaal niet vergelijkbaar met de verfransing van de Rand rond Brussel. Nederlandstaligen zitten daar meer verspreid en passen zich veel braver aan. Het zou me verbazen als je daar een gemeente zou vinden met meer Nederlandstaligen dan Franstaligen (Nederlanders meegeteld zelfs)
pi_55995922
quote:
Op zondag 13 januari 2008 13:26 schreef zuiderbuur het volgende:

[..]

Het is een goeie vraag : mogen niet-Belgen ook meegeteld worden? In Brussel is een kwart vreemdeling, dus dat heeft wel een grote invloed.
Maar maak je geen illusies, de "vernederlandsing" van Wallonië is totaal niet vergelijkbaar met de verfransing van de Rand rond Brussel. Nederlandstaligen zitten daar meer verspreid en passen zich veel braver aan. Het zou me verbazen als je daar een gemeente zou vinden met meer Nederlandstaligen dan Franstaligen (Nederlanders meegeteld zelfs)
  zondag 13 januari 2008 @ 18:35:21 #112
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_56004474
Nog een TV Tip : straks om 20h in Panorama op Canvas de langverwachte docu van Ivan De Vadder die de formatievorming/crisis achter de schermen met de camera mocht volgen !
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_56007556
Net gedaan, hoe ontluisterend eigenlijk als je het zo allemaal op een rijtje ziet. En diezelfde mensen moeten nu op 70 dagen een oplossing zoeken. .
  zondag 13 januari 2008 @ 21:06:51 #114
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_56007736
quote:
Op zondag 13 januari 2008 20:58 schreef Heero87 het volgende:
Net gedaan, hoe ontluisterend eigenlijk als je het zo allemaal op een rijtje ziet. En diezelfde mensen moeten nu op 70 dagen een oplossing zoeken. .
Niemand die daarin geloofd toch ? Ze liggen nu al bij de eerste kabinetsvergadering van de interim-regering op een hoopje én vanuit Wallonië klonk al dat de nota over de communautaire problemen van Guy Verhofstadt net zo goed door de N-VA had geschreven kunnen zijn. Als zelfs Guy Verhofstadt al te Vlaams wordt voor de Walen , waar gaan we dan naartoe ?
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  zondag 13 januari 2008 @ 21:15:39 #115
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_56007964
Gewoon er een einde aan maken. Ik vond De Wever een goede indruk maken, Leterme was helaas weer een beetje hautain (is dat z'n standaardstiel?). Reynders leek erg sluw, maar dat zei de programmamaker zelf ook al Echt zo'n machtspoliticus.

We sturen de Oranjes wel cadeau wanneer de Vlamingen hun 'house warming party' organiseren.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  zondag 13 januari 2008 @ 21:25:48 #116
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_56008240
quote:
Op zondag 13 januari 2008 21:15 schreef Klopkoek het volgende:


We sturen de Oranjes wel cadeau wanneer de Vlamingen hun 'house warming party' organiseren.
Dat die Duitsers maar blijven waar ze zitten. En de rest van de Hollanders ook boven de rivieren houden ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_56008251
quote:
Op zondag 13 januari 2008 21:15 schreef Klopkoek het volgende:
Gewoon er een einde aan maken.
Ja, want onderhandelen over de splitsing van het land, dat zal wél lukken. .

Maar stel dat het faliekant afloopt en er binnen pakweg een half jaar nog geen uitzicht is op een staatshervorming, dan moeten we misschien maar een alternatieve weg overwegen: die waarbij het Vlaams parlement zichzelf bepaalde bevoegdheden toeëigent.
  zondag 13 januari 2008 @ 21:33:13 #118
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_56008398
Zou Verhofstadt niet gewoon blijven zitten tot BHV gesplitst geraakt en dan verkiezingen uitroepen ?
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  zondag 13 januari 2008 @ 21:43:49 #119
66825 Reya
Fier Wallon
pi_56008672
quote:
Op zondag 13 januari 2008 21:33 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
Zou Verhofstadt niet gewoon blijven zitten tot BHV gesplitst geraakt en dan verkiezingen uitroepen ?
Dan rijst de vraag weer: wat na de verkiezingen? Het is weinig waarschijnlijk dat er dan plots wel bereidheid tot cooperatie is.
  zondag 13 januari 2008 @ 21:49:50 #120
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_56008828
quote:
Op zondag 13 januari 2008 21:25 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Dat die Duitsers maar blijven waar ze zitten. En de rest van de Hollanders ook boven de rivieren houden ...
Daar moet maar eens een goede studie naar worden gedaan: hoe Vlamingen zo'n hekel aan Hollanders hebben gekregen terwijl ooit zij goed waren voor 30-40% van de Randstedelijke bevolking.


Het meest om te gillen vind ik trouwens dat Vlaamse en Waalse partijen onderling elkaar de tent uit vechten (De Gucht versus De Wever, om maar wat te noemen). Zou je België dus imaginair splitsen, dan nog komt men er niet uit

Het is toch Zuid-Europa niet hè
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  zondag 13 januari 2008 @ 21:53:36 #121
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_56008928
quote:
Op zondag 13 januari 2008 21:49 schreef Klopkoek het volgende:


Het meest om te gillen vind ik trouwens dat Vlaamse en Waalse partijen onderling elkaar de tent uit vechten (De Gucht versus De Wever, om maar wat te noemen). Zou je België dus imaginair splitsen, dan nog komt men er niet uit
Je hebt in een democratie ALTIJD oppositie en beleidsvoerders hé. Het voordeel van opsplitsen is dat men ten minste wel altijd met genoeg partijen een akkoord zal kunnen bereiken om een meerderheid te vormen ...

En overigens, dat is net een van de grootste tegenstellingen tussen Belgen (waaronder de Vlamingen) en Nederlanders (en vooral Hollanders) : in België heb je net die Zuiderse mentaliteit die je in Nederland niet meer vindt wél ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  zondag 13 januari 2008 @ 21:56:46 #122
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_56009008
quote:
Op zondag 13 januari 2008 21:53 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Je hebt in een democratie ALTIJD oppositie en beleidsvoerders hé. Het voordeel van opsplitsen is dat men ten minste wel altijd met genoeg partijen een akkoord zal kunnen bereiken om een meerderheid te vormen ...
Natuurlijk is er altijd een oppositie maar in de docu leek het Zuid-Europa wel, en dat bedoel ik dit keer niet positief

Die verdeeldheid speelt bovendien de Walen in de kaart, dat is het zure ervan.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  zondag 13 januari 2008 @ 21:59:09 #123
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_56009083
quote:
Op zondag 13 januari 2008 21:56 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Natuurlijk is er altijd een oppositie maar in de docu leek het Zuid-Europa wel, en dat bedoel ik dit keer niet positief

Die verdeeldheid speelt bovendien de Walen in de kaart, dat is het zure ervan.
Het is hier ook zowat Zuid-Europa qua levenswijze en cultuur hé :p Of waarom dacht je dat zoveel Italiaanse immigranten het hier zo goed kunnen aarden ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  zondag 13 januari 2008 @ 22:04:05 #124
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_56009222
Oké, als jij Vlaanderen al tot Zuid-Europa rekent wie ben ik om dat in twijfel te trekken
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  zondag 13 januari 2008 @ 22:10:20 #125
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_56009387
quote:
Op zondag 13 januari 2008 22:04 schreef Klopkoek het volgende:
Oké, als jij Vlaanderen al tot Zuid-Europa rekent wie ben ik om dat in twijfel te trekken
Hier ligt die grens hoor. Vanaf Vlaanderen begint de Bourgondische levensstijl en de 'laissez-faire" mentaliteit van het zuiden. Vanaf Nederland de strikte 'calvinistische' levenswijze van het Noorden ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_56009393
quote:
Op zondag 13 januari 2008 21:56 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Natuurlijk is er altijd een oppositie maar in de docu leek het Zuid-Europa wel, en dat bedoel ik dit keer niet positief

Die verdeeldheid speelt bovendien de Walen in de kaart, dat is het zure ervan.
Onder de Walen is er net zo goed verdeeldheid, op dit moment wellicht zelfs meer dan onder de Vlamingen. Di Rupo en Reynders kunnen elkaar niet horen of zien.

Met verdeeldheid op zich is er niets mis. Zelfs binnen het kartel CD&V - N-VA heb je verdeeldheid over de staatshervorming.
  zondag 13 januari 2008 @ 22:11:25 #127
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_56009418
quote:
Op zondag 13 januari 2008 22:10 schreef Heero87 het volgende:

[..]

Onder de Walen is er net zo goed verdeeldheid, op dit moment wellicht zelfs meer dan onder de Vlamingen. Di Rupo en Reynders kunnen elkaar niet horen of zien.

Met verdeeldheid op zich is er niets mis. Zelfs binnen het kartel CD&V - N-VA heb je verdeeldheid over de staatshervorming.
Zelfs binnen de VLD zelf heb je die verdeeldheid ook hoor.
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_56009470
quote:
Op zondag 13 januari 2008 22:11 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Zelfs binnen de VLD zelf heb je die verdeeldheid ook hoor.
Tuurlijk, maar anderzijds is het wel niet de verdeeldheid binnen de Open VLD die (mee) een hypotheek legt op de onderhandelingen, wel die binnen het kartel.
  zondag 13 januari 2008 @ 22:17:52 #129
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_56009629
quote:
Op zondag 13 januari 2008 22:13 schreef Heero87 het volgende:

[..]

Tuurlijk, maar anderzijds is het wel niet de verdeeldheid binnen de Open VLD die (mee) een hypotheek legt op de onderhandelingen, wel die binnen het kartel.
Natuurlijk niet , maar bij de VLD zijn ze er ook niet op gerust om in een erg Belgicistische regering te stappen hoor. Ze lopen nog altijd het risico dat hun hele "Vlaamse vleugel" die er nog zit naar Dedecker gaat lopen ...

Het viel trouwens op tijdens de onderhandelingen hoe erg uitgesproken Pro-Vlaams bv Bart Somers zich gedroeg hé ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  zondag 13 januari 2008 @ 22:21:13 #130
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_56009738
Wat mij trouwens ook opviel in die hele docu is dat we géén woord van Bart Somers, Joelle Milcquet en Herman Van Rompuy hoorden. Zelfs geen reactie ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_56009835
quote:
Op zondag 13 januari 2008 22:10 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Hier ligt die grens hoor. Vanaf Vlaanderen begint de Bourgondische levensstijl en de 'laissez-faire" mentaliteit van het zuiden. Vanaf Nederland de strikte 'calvinistische' levenswijze van het Noorden ...
*kuch*
Slechts gedeeltelijk akkoord! Vlaanderen is misschien een overgangszone, net zoals misschien het zuiden van Nederland. Om nu te zeggen dat Vlaanderen helemaal Zuid-Europees is en Nederland helemaal Noord-Europees....
Ik voelde me in elk geval meer thuis in Zweden dan in Parijs.

Als je in Zuid-Frankrijk rondwandelt, dan zijn verloederde gevels een typisch beeld, vergelijk dat eens met de Vlaming die bij warm weer z'n laddertje opkruipt om de boel een beurt te geven.


quote:
Op zondag 13 januari 2008 21:25 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Dat die Duitsers maar blijven waar ze zitten. En de rest van de Hollanders ook boven de rivieren houden ...
Duitsers? Tja, wat zijn "de onze" dan niet?
  zondag 13 januari 2008 @ 22:25:59 #132
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_56009917
quote:
Op zondag 13 januari 2008 22:23 schreef zuiderbuur het volgende:

Als je in Zuid-Frankrijk rondwandelt, dan zijn verloederde gevels een typisch beeld, vergelijk dat eens met de Vlaming die bij warm weer z'n laddertje opkruipt om de boel een beurt te geven.
Heb jij ooit wel eens een trein genomen door Vlaanderen ? Bij ons staat die verloedering doodgewoon in de 'koterijen' van de achtertuin ...

En jij bent echt wel een uitzondering hoor. Wanneer ga jij eigenlijk eens inzien dat jij slechts deel uitmaakt van een marginaal kleine minderheid in Vlaanderen die nog bij Nederland wil aansluiten ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  zondag 13 januari 2008 @ 22:26:11 #133
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_56009928
quote:
Op zondag 13 januari 2008 22:10 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Hier ligt die grens hoor. Vanaf Vlaanderen begint de Bourgondische levensstijl en de 'laissez-faire" mentaliteit van het zuiden. Vanaf Nederland de strikte 'calvinistische' levenswijze van het Noorden ...
Ja blijf het maar vaak genoeg herhalen en het wordt nog waar ook. Zal ik ook nog wat vooroordelen gaan spuien over die wegen van jullie en die roekeloze autobestuurders?

En welk land had eigenlijk eerder euthanasie, drugs, homohuwelijk enzo toegestaan?

Stap eens over die vooroordelen heen. De officieuze staatskerk bijvoorbeeld hangt al vanaf 1806 een Verlichte visie aan... De meeste Hollanders (ja die verfoeide Ollanders) zijn niet eens meer gelovig, de diehard gelovigen zaten altijd al in Zeeland... En Katholieken kunnen tegenwoordig gewoon met calvinisten trouwen... Geen probleem meer.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_56009982
quote:
Op zondag 13 januari 2008 22:17 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Natuurlijk niet , maar bij de VLD zijn ze er ook niet op gerust om in een erg Belgicistische regering te stappen hoor. Ze lopen nog altijd het risico dat hun hele "Vlaamse vleugel" die er nog zit naar Dedecker gaat lopen ...

Het viel trouwens op tijdens de onderhandelingen hoe erg uitgesproken Pro-Vlaams bv Bart Somers zich gedroeg hé ...
Welja, maar ik denk niet dat er binnen de VLD aan gedacht wordt om in een Belgicistische regering te stappen (met wie trouwens?). Dat zou zoals je zegt politieke zelfmoord zijn.
  zondag 13 januari 2008 @ 22:27:52 #135
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_56009988
quote:
Op zondag 13 januari 2008 22:23 schreef zuiderbuur het volgende:

[..]

*kuch*
Slechts gedeeltelijk akkoord! Vlaanderen is misschien een overgangszone, net zoals misschien het zuiden van Nederland. Om nu te zeggen dat Vlaanderen helemaal Zuid-Europees is en Nederland helemaal Noord-Europees....
Ik voelde me in elk geval meer thuis in Zweden dan in Parijs.

Als je in Zuid-Frankrijk rondwandelt, dan zijn verloederde gevels een typisch beeld, vergelijk dat eens met de Vlaming die bij warm weer z'n laddertje opkruipt om de boel een beurt te geven.



[..]

Duitsers? Tja, wat zijn "de onze" dan niet?
Ben je op vakantie in Zweden geweest? Is heel mooi daar ja, maar ook daar heb je minder mooie gebieden hoor, maar die zie je als toerist niet

En parijs is m'n lievelingsstad eigenlijk
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  zondag 13 januari 2008 @ 22:30:59 #136
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_56010083
quote:
Op zondag 13 januari 2008 22:26 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Ja blijf het maar vaak genoeg herhalen en het wordt nog waar ook. Zal ik ook nog wat vooroordelen gaan spuien over die wegen van jullie en die roekeloze autobestuurders?

En welk land had eigenlijk eerder euthanasie, drugs, homohuwelijk enzo toegestaan?

Stap eens over die vooroordelen heen. De officieuze staatskerk bijvoorbeeld hangt al vanaf 1806 een Verlichte visie aan... De meeste Hollanders (ja die verfoeide Ollanders) zijn niet eens meer gelovig, de diehard gelovigen zaten altijd al in Zeeland... En Katholieken kunnen tegenwoordig gewoon met calvinisten trouwen... Geen probleem meer.
Eerlijk gezegd, ik heb het totaal niet over geloof bij die opmerking hoor. Alleen over de levenswijze. En dat over die wegen dat vinden wij zelf ook hoor. Natuurlijk liggen onze wegen er véél slechter bij dan bij jullie. We hebben alleen het geld er niet voor over om daar wat aan te doen. Naar onze mening liggen ze goed genoeg ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_56010209
quote:
En welk land had eigenlijk eerder euthanasie, drugs, homohuwelijk enzo toegestaan?
Maar is dat niet eerder het gevolg van de religieuze verschillen, waardoor Nederland toch wat opener staat tegenover zulke dingen (al hoe wel de verschillen wat euthanasie en homohuwelijk betreft miniem zijn trouwens)?


Ik heb trouwens drie jaar in Zweden gewoond. .
  zondag 13 januari 2008 @ 22:35:46 #138
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_56010228
quote:
Op zondag 13 januari 2008 22:30 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Eerlijk gezegd, ik heb het totaal niet over geloof bij die opmerking hoor. Alleen over de levenswijze. En dat over die wegen dat vinden wij zelf ook hoor. Natuurlijk liggen onze wegen er véél slechter bij dan bij jullie. We hebben alleen het geld er niet voor over om daar wat aan te doen. Naar onze mening liggen ze goed genoeg ...
Tsja, je zult het niet geloven maar veel Nederlanders vinden boerenkool nog lekker ook (ik hoor daar niet bij). Je ovderdrijft zeer de vercshillen. Als jullie echt Zuid-Europees waren dan zaten jullie niet zo hard te werken en hielden jullie om een uur of 12 een siesta of andersoortige achterlijke rust van een paar uur (dat is in Italïe enzo gebruikelijk).
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  zondag 13 januari 2008 @ 22:37:12 #139
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_56010268
quote:
Op zondag 13 januari 2008 22:35 schreef Heero87 het volgende:

[..]

Maar is dat niet eerder het gevolg van de religieuze verschillen, waardoor Nederland toch wat opener staat tegenover zulke dingen (al hoe wel de verschillen wat euthanasie en homohuwelijk betreft miniem zijn trouwens)?
Het is het gevolg van dat men toen het arrogante CDA beu was, zowel kiezers als de overige partijen.
quote:
Ik heb trouwens drie jaar in Zweden gewoond. .
Voor studie? Of werk? Is dat wel gunstig daar om als buitenlander te werken met al die hoge lasten daar terwijl je er niet zelf van profiteert?
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_56010366
quote:
Voor studie? Of werk? Is dat wel gunstig daar om als buitenlander te werken met al die hoge lasten daar terwijl je er niet zelf van profiteert?
Voor werk... van mijn vader. Ik zelf was maar 2 jaar toen we vertrokken. Veel kan ik je er dus niet over vertellen. .
  zondag 13 januari 2008 @ 22:43:51 #141
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_56010453
quote:
Op zondag 13 januari 2008 22:35 schreef Heero87 het volgende:

[..]

Maar is dat niet eerder het gevolg van de religieuze verschillen, waardoor Nederland toch wat opener staat tegenover zulke dingen (al hoe wel de verschillen wat euthanasie en homohuwelijk betreft miniem zijn trouwens)?
In België spelen dat soort dingen trouwens gewoonweg al veel minder omdat euthanasie en abortus toch al gebeurden voor die wetten er kwamen. Maar dan in het geniep.
Een groot contrast tussen België en Nederland dat ik altijd merk , is dat in Nederland een wet bepaalt wat je iets niet mag doen. En in België bepaalt een wet wat de overheid niet mag te weten komen dat je het doet ...

Mijn grootvader zei trouwens al dat toen hij een tiener was er ook gewoon dokters waren die 'een meisje dat zwanger was geworden "hielpen" ' of die zijn grootvader 'uit z'n lijden kwam verlossen' ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_56010521
quote:
Op zondag 13 januari 2008 22:25 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Heb jij ooit wel eens een trein genomen door Vlaanderen ? Bij ons staat die verloedering doodgewoon in de 'koterijen' van de achtertuin ...
Ik zei dat ik bereid was om toe te geven dat Vlaanderen een overgangszone is, maar niet dat het echt zo is dat de grens tussen Nederland en Vlaanderen de strikte grens tussen twee werelden is.

En ja, ik neem bijna dagelijks de trein in Vlaanderen, ik zie ook hoe rommelig het soms kan zijn, dat vind ik jammer trouwens, maar het is niet zoals het "echte" Zuid-Europa.
quote:
En jij bent echt wel een uitzondering hoor. Wanneer ga jij eigenlijk eens inzien dat jij slechts deel uitmaakt van een marginaal kleine minderheid in Vlaanderen die nog bij Nederland wil aansluiten ...
Op dit moment ja, dat zie ik in. Mag je niet op het forum posten als je niet de steun hebt van de meerderheid of zo?
  zondag 13 januari 2008 @ 22:45:46 #143
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_56010527
quote:
Op zondag 13 januari 2008 22:35 schreef Klopkoek het volgende:

[..]
Als jullie echt Zuid-Europees waren dan zaten jullie niet zo hard te werken
Hier zoek je dan gewoon werk bij een overheidsinstelling/bedrijf naar keuze ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  zondag 13 januari 2008 @ 22:47:25 #144
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_56010588
quote:
Op zondag 13 januari 2008 22:45 schreef zuiderbuur het volgende:

[..]

Ik zei dat ik bereid was om toe te geven dat Vlaanderen een overgangszone, maar niet dat het echt zo is dat de grens tussen Nederland de strikte grens tussen twee werelden is.

En ja, ik neem bijna dagelijks de trein in Vlaanderen, ik zie ook hoe rommelig het soms kan zijn, dat vind ik jammer trouwens, maar het is niet zoals het "echte" Zuid-Europa.
[..]

Op dit moment ja, dat zie ik in. Mag je niet op het forum posten als je niet de steun hebt van de meerderheid of zo?
Ik zeg toch ook dat Vlaanderen het begin van Zuid-Europa is ? Hoe verder je opschuift hoe sterker die verschillen worden. Zie al bij ons met Wallonië. Zie zelfs het verschil tussen Noord en Zuid-Italië. In Noord-Italië claimen ze zelfs dat vanaf Rome Afrika al begint hé ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  zondag 13 januari 2008 @ 22:47:47 #145
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_56010598
Trouwens: men zegt vaak de Hollanders zo arrogant en luidruchtig zijn. Maar heeft dat niet met gewoon de stedelijkheid te maken? Dat men daar extraverter en luidruchtiger is dan mensen op het platteland?

In Vlaanderen bestaat dacht ik toch ook zo'n mythe dat Antwerpenaren zo arrogant zijn? 'Dikke kinnen' ofzo noemen ze dat dacht ik.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_56010637
quote:
Op zondag 13 januari 2008 22:27 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Ben je op vakantie in Zweden geweest? Is heel mooi daar ja, maar ook daar heb je minder mooie gebieden hoor, maar die zie je als toerist niet

En parijs is m'n lievelingsstad eigenlijk
Jep, in Zweden, toeval wil dat er net een topic over is in Klaagbaak
  zondag 13 januari 2008 @ 22:49:04 #147
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_56010642
quote:
Op zondag 13 januari 2008 22:43 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

In België spelen dat soort dingen trouwens gewoonweg al veel minder omdat euthanasie en abortus toch al gebeurden voor die wetten er kwamen. Maar dan in het geniep.
Een groot contrast tussen België en Nederland dat ik altijd merk , is dat in Nederland een wet bepaalt wat je iets niet mag doen. En in België bepaalt een wet wat de overheid niet mag te weten komen dat je het doet ...

Mijn grootvader zei trouwens al dat toen hij een tiener was er ook gewoon dokters waren die 'een meisje dat zwanger was geworden "hielpen" ' of die zijn grootvader 'uit z'n lijden kwam verlossen' ...
En dat het stiekem gebeurde was juist hier een reden om het te legaliseren. Zodat je er als overheid greep en zicht op hebt.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_56010657
quote:
Op zondag 13 januari 2008 22:47 schreef Klopkoek het volgende:
Trouwens: men zegt vaak de Hollanders zo arrogant en luidruchtig zijn. Maar heeft dat niet met gewoon de stedelijkheid te maken? Dat men daar extraverter en luidruchtiger is dan mensen op het platteland?

In Vlaanderen bestaat dacht ik toch ook zo'n mythe dat Antwerpenaren zo arrogant zijn? 'Dikke kinnen' ofzo noemen ze dat dacht ik.
Dikke nekken. .
  zondag 13 januari 2008 @ 22:50:00 #149
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_56010674
quote:
Op zondag 13 januari 2008 22:47 schreef Klopkoek het volgende:
Trouwens: men zegt vaak de Hollanders zo arrogant en luidruchtig zijn. Maar heeft dat niet met gewoon de stedelijkheid te maken? Dat men daar extraverter en luidruchtiger is dan mensen op het platteland?

In Vlaanderen bestaat dacht ik toch ook zo'n mythe dat Antwerpenaren zo arrogant zijn? 'Dikke kinnen' ofzo noemen ze dat dacht ik.
Zelfs in Antwerpen vinden ze Hollanders al arrogant en luidruchtig hoor ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_56010708
quote:
Op zondag 13 januari 2008 22:47 schreef Klopkoek het volgende:
Trouwens: men zegt vaak de Hollanders zo arrogant en luidruchtig zijn. Maar heeft dat niet met gewoon de stedelijkheid te maken? Dat men daar extraverter en luidruchtiger is dan mensen op het platteland?

In Vlaanderen bestaat dacht ik toch ook zo'n mythe dat Antwerpenaren zo arrogant zijn? 'Dikke kinnen' ofzo noemen ze dat dacht ik.
Neen, "nekken".
En eh, dat is misschien ook gewoon waar. Antwerpen is de enige Vlaamse stad die " 't Stad" is.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')