Als je je tassen niet van je fiets haalt, kan je beter gewoon die riempjes vastdoen...quote:Op donderdag 10 januari 2008 18:01 schreef mordradead het volgende:
Klote fietstassen, ik reed naar de post toe om m'n spul op te halen en ging met wind mee van de viaduct af... lekker snel, zit er ergens een losse stoeptegel flikkert die fietstas zo hoplakee van m'n fiets en ging toen ook tegen m'n fiets aan..... gevolg, aantal kapotte spaken en een slag in m'n wiel daar ben ik niet zo blij mee
Die kleren moet ik toch nog krijgen... maar ik dacht al dat het niet echt nuttig was inderdaad.quote:Op vrijdag 11 januari 2008 17:09 schreef Bartaz het volgende:
Daarmee kun je kleren bestellen en zoiets geloof ik... Ik werk er nu drie jaar en heb het nog nooit nodig gehad, dus wat dat betreft kun je best zonder.
En een TNT-mailadres is helaas alleen weggelegd voor het 'kader'...
Ik heb ook wel eens gehad dat het bevestigingspunt voor de bagagedrager was doorgeroest (zeg maar dat plaatje dat in het frame van je fiets verwerkt is). Tijdelijk gerepareerd met een touwtje en later Vervangen door een platgeslagen blikje... Werkte prima.quote:Op zaterdag 12 januari 2008 15:13 schreef mordradead het volgende:
Ik haal m'n fietstassen altijd van m'n fiets af dus daarom zitten ze niet vast, ik heb gisteren m'n postfiets dus even gebracht bij de fietsenmaker en ik krijg hem Dinsdag pas terug
Eergister dus even m'n stapfiets postklaar gemaakt en dat het een stapfiets is kan ik wel merken :") zojuist is namelijk het stuk waar de bagagedrager op het fram wordt vastgemaakt gebroken... lekker is dat, gelukkig hoef ik maandag niets te doen misschien kan ik wel de fiets van m'n zusje ofzo even lenen voor Dinsdag.
Donderdag/Vrijdag/Zaterdag moet ik trouwens iemand opleiden dus dat zal dan wel de vaste doordeweekse bezorger worden aangezien ik eigenlijk maar zaterdagbezorger ben
'k heb zelf een kronan... M'n tweede, inmiddels... Normale fietsen liggen na zo'n 8 maanden wel in puin met mijn stijl van fietsen en formaat bovenbenen, maar kronans houden het behoorlijk lang uit. Bij oudere fietsen heb ik zo'n beetje alle mankementen wel al gehad... Van doorgescheurde trapassen, en losgeschoten tandwielen tot totaal tot snot gereden versnellingen...quote:Op zaterdag 12 januari 2008 18:53 schreef PartyAnimal87 het volgende:
Anderhalf jaar geleden een spiksplinternieuwe Gazelle gekregen van mijn ouders, was de sterkste fiets van NL volgens de fabrikant. Hij was zo mooi, maar nu...
Ik heb even goed gekeken en ik kan deze fiets wel wegdoen volgens mijquote:Op zaterdag 12 januari 2008 18:36 schreef Jordy-B het volgende:
[..]
Ik heb ook wel eens gehad dat het bevestigingspunt voor de bagagedrager was doorgeroest (zeg maar dat plaatje dat in het frame van je fiets verwerkt is). Tijdelijk gerepareerd met een touwtje en later Vervangen door een platgeslagen blikje... Werkte prima.
Hebben wij hier ook staan, en wat een k*tdingen zijn dat. Precies wat je zegt: dat steigeren en voor iemand van mijn lengte (1.90) is het allesbehalve lekker fietsen op zo'n ding. Plus dat die standaard die er onder hangt 10x niks is. Valt altijd om op de een of andere manier.quote:Op zondag 13 januari 2008 12:03 schreef Kramerica-Industries het volgende:
Nu hebben we Delivery Bikes van Batavus als reservefiets. Die zijn een stuk degelijker, maar doordat er zoveel aluminium in verwerkt is zijn ze erg licht, wat betekend dat ze eerder wegglijden onder zware belasting, of gaan steigeren. Bovendien zit het zadel ronduit kut (vooral voor dames), en zit je in een gebogen houding vanwege dat stuur. Met name voor langere mensen is het een onding. De nieuwste generatie heeft bovendien een soort beschermkapje achter bij de kettingkast, waardoor de tassen niet goed meer op de fiets kunnen.
Herenfietsen zijn steviger door die extra stang. Overigens heb ik ook een damesfiets (oud beestje), maar die gebruik ik alleen maandag. Dan is een herenfiets minder practisch ivm veelvuldig op- en afstappen.quote:Op zondag 13 januari 2008 13:07 schreef Paran0id het volgende:
Waarom hebben jullie een herenfiets? Ik vind een vrouwenfiets veel gemakkelijker.. irritante stang.
Ja, maar bij bedrijfsfietsen denk iedereen "het is toch mijn fiets niet", en worden die dingen afgerauscht. Dat zie je nu al met de reservefietsen, en ook vroeger al met die semi-electronische bakfietsen, de Roadrunners. Die dingen waren peperduur, maar bestellers knalden en stoepranden mee op en af, ramden bakkenkarren, etc. Dus onze 3 exemplaren staan nu al tijdenlang kapot weg te rotten in het fietsenhok. Een karretje is practisch, want gaat niet zo makkelijk kapot, maar als je een wijk hebt die niet naast het bestelkantoor ligt en je werkt niet vanuit een depot dan duren die aan- en aflooptijden veel te lang. Het systeem met fietsvergoedingen werkt op zich prima, maar de bedragen mogen wel eens omhoog. Zeker zaterdagbestellers die regelmatig doordeweeks werken redden het echt niet met die schamele 4,54 per maandquote:Op zondag 13 januari 2008 17:28 schreef caferacer het volgende:
ze zouden allemaal bedrijfsfietsen moeten hebben zoals in mijn geval (PBZ) een karretje.
Belachelijk dat je je eigen fiets sloopt. He hoeft toch ook niet je eigen computer mee te nmen als je op kantoor werkt.
Dat geldt natuurlijk ook voor auto's die nog véél duurder zijn dan fietsen en die hoeven we toch echt niet zelf te betalenquote:Op zondag 13 januari 2008 18:20 schreef Kramerica-Industries het volgende:
[..]
Ja, maar bij bedrijfsfietsen denk iedereen "het is toch mijn fiets niet", en worden die dingen afgerauscht. Dat zie je nu al met de reservefietsen, en ook vroeger al met die semi-electronische bakfietsen, de Roadrunners. Die dingen waren peperduur, maar bestellers knalden en stoepranden mee op en af, ramden bakkenkarren, etc. Dus onze 3 exemplaren staan nu al tijdenlang kapot weg te rotten in het fietsenhok. Een karretje is practisch, want gaat niet zo makkelijk kapot, maar als je een wijk hebt die niet naast het bestelkantoor ligt en je werkt niet vanuit een depot dan duren die aan- en aflooptijden veel te lang. Het systeem met fietsvergoedingen werkt op zich prima, maar de bedragen mogen wel eens omhoog. Zeker zaterdagbestellers die regelmatig doordeweeks werken redden het echt niet met die schamele 4,54 per maand
Mensen willen graag een fiets die bij ze past. Dus goede framehoogte, wel/geen versnellingen, dames- of herenfiets, etc...quote:Op zondag 13 januari 2008 17:28 schreef caferacer het volgende:
ze zouden allemaal bedrijfsfietsen moeten hebben zoals in mijn geval (PBZ) een karretje.
Belachelijk dat je je eigen fiets sloopt. He hoeft toch ook niet je eigen computer mee te nmen als je op kantoor werkt.
quote:Op zondag 13 januari 2008 20:44 schreef Peterselieman het volgende:
In sommige gebieden hebben ze anders al een auto in moeten ruilen voor een brommer om kosten te besparen
Postbezorgers zijn volgens mij beter af, als jouw vestiging zich tenminste aan de landelijke afspraken houdt. Postbezorgers mogen gewoon hun reparatiebon van de fietsenmaker inleveren bij de postbodeplus of teamcoach, en ze krijgen dan het volledige bedrag vergoed. Dus dat is kostendekkend, itt onze miezerige vierenhalve euro!quote:Op maandag 14 januari 2008 16:45 schreef caferacer het volgende:
Weetje, jullie als zaterdagbesteller krijgen in ieder geval nog een fiets vergoeding.
Wij, de pbzers krijgen noppes nada nothing.
fietsen doe ik niet , we lopen de wijk anders blijven we te dik.
Nog meer pbzers/ zaterdagwerkers etc uit Noord Holland
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |