abonnement bol.com Unibet Coolblue
  dinsdag 11 december 2007 @ 00:12:41 #1
52164 pfaf
pfief, pfaf, pfoef!
pi_55182548
In navolging van Jaarlijstjes 2004 Jaarlijstjes 2005! en Jaarlijstjes 2006!
quote:
Op maandag 13 december 2004 15:18 schreef pfaf het volgende:
Het is al weer 2 weekjes december en iedere muziek-site, forum en muziekblad staat vol met jaarlijstjes. Fok kan uiteraard niet achterblijven, dus post hier je favoriete albums van het afgelopen jaar.
  dinsdag 11 december 2007 @ 00:13:03 #2
52164 pfaf
pfief, pfaf, pfoef!
pi_55182556
TS eerst! Ik heb geen muziek kunnne luisteren sinds eind Augustus. Dus dit jaar geen top 50, maar een top 25. Wellicht dat ik in februari een nieuwe, volledige lijst maak, er ligt hier in ieder geval nog een lijst van minimaal 50 nog-te-beluisteren albums klaar.

Enfin:

* tromgeroffel.....

1. Elliott Smith - New Moon [Kill Rock Stars]
Beste album ooit.
Punt.2. Tin Hat - The Sad Machinery of Spring [Hannibal]
Geen Tin Hat Trio meer, want we zijn inmiddels met 4 leden. De klassieke, bluessjazz is er echter niet minder op geworden. Stuk voor stuk intieme pareltjes die je hart kunnen maken en breken. Op enkele nummers pakt Carla de microfoon erbij voor wat begeleidende zang, en ook dat is 100% raak, zie het prachtige Daisy Bells. Zet Sad Machinery op en laat je meevoeren door de dromenwereld van Tin Hat.

3. Battles - Mirrored [Warp]
Vaak onterecht afgedaan als een project van drummer John Stanier. Hoewel de drums de ruggegraat vormen, kan Mirrored niet zonder de electronische omlijsting. De gitaren en synthesizers ( en electronische robotzang op sommige nummers )geven de strakke drums een drone-achtige flow mee die je beet grijpt en verbaasd houdt tot de laatste toon.

4. Do Make Say Think - You, you're a History in Rust [Constellation]
Na het ongekend goede Winter Hymn, Country Hymn, Secret Hymn zou je zeggen dat het niet meer beter kon. Hoewel de tijd moet uitwijzen welke van de 2 de geschiedenis in gaat als het op een na beste postrock album ooit, is het de mannen van Do Make Say Think in ieder geval gelukt om het vorige album te benaderen. En alleen dat verdiend al een pluim van jewelste. De opbouw van de nummers blijft ( in tegenstelling tot de meeste GYBE! nummers ) verrassend en de experimenten met zang, folk en jazz zijn gelukt. Een nieuwe must-have aan het postrock canon toegevoegd!

5. Pink Reason - Cleaning the Mirror [Siltbreeze]
De verrassing van dit jaar! Lo-Fi electronische indierock komt misschien nog het meest in de buurt als omschrijving, maar eigenlijk moet je het zelf belusiteren, beleven en ( mits volume hoog genoeg ) voelen. Een voor in het rijtje 'sterkste debuuplaten ooit'

6. In the Country - Losing Stones, Collecting Bones [Rune, 2006]
The bluesy, jazzy versie van Ben Folds zou een aardige - wellicht ietwat simplistische - omschrijving van dit album zijn. Aanstekelijke melodien, met piano als hoofdinstrument, maar dan wat onconventioneler als Ben. Hoewel van december 2006 is het album zo goed dat ik 'm stiekem in deze jaarlijst heb gestopt.

7. Deerhoof - Friend Opportunity [Kill Rock Stars]
Een korte deze keer en daarom misschien wel de beste! Ik heb altijd was moeite gehad de chaotische indie rock van Deerhoof volledig te behappen, maar deze gaat er in als pepernoten. Wellicht ook omdat naast de lengte de boel wat meer structuur lijkt te hebben. Structuur in het Deerhoof universum natuurlijk, want het knalt en vliegt weer alle kanten op!

8. Voxtrot - Voxtrot [Playlouder]
Na 823 EP's dan eindelijk de langspeler! En het lange wachten was het dubbel en dwars waard, de pop met een twist is aanstelijk, vrolijk en hyperactief. Zoals we gewend waren dus, maar nu eindelijk om het echie...

9. Rob Crow - Living Well [Temporary Residence]
Geheel in de lijn van z'n Pinback werk, is Living Well weer doordrengt van aanstekelijk baslijntjes en gitaarloopjes. Hoewel het na de geniale albumopener Bam Bam niet meer beter wordt en de sleur er wat inkomt, doet Living Well niet onder voor het Pinback werk.

10. Spoon - Ga Ga Ga Ga Ga [Merge]
Een plaat even geniaal als z'n titel. Na Gimme Fiction schreef ik dat Spoon nu definitief tot de groten der Aarde behoort en zoals het cliche luidt is aan de top blijven moeilijker dan er geraken. Toch is het de mannen van Spoon gelukt weer een kwaliteitsproduct af te leveren. Misschien is dat het enige minpunt: het album is weinig verrassend ten opzichte van de vorige.

11. Okkervil River - The Stage Names [Jagjaguwar]
De helden van Okkervil River blijven topplaten maken, maar het blijft stiekem wachten op de ultieme magnus epos van het stel. Ook Stage Names is evenals BSB goed, maar de magie van de eerste lanbgspelers is er wat af en misschien is het tijd voor wat extra kwantiteit in plaats van kwaliteit. Neemt niet weg dat ook Stage Names weer heerlijke vuige alt country bevat met schreeuwerige neurotische zang van Sheff en dus per definitie al een goed album is.

12. Blitzen Trapper - Wild Mountain Nation [Lidkercow]
Als ik niet beter zou weten zou ik zeggen dat deze plaat van het Jagjaguwar label komt. ( En dat is een groot compliment ). Zoals vele bands op het Jagjaguar label maakt BT rommelige altcountry herrie op een aantrekkelijk, aanstekelijk manier. het album vliegt in een sneltreinvaart door amricana-indierock stijlen, waardoor je geen tijd ( en zin ) hebt om een ander album op te zetten. Hulde

13. Alex Delivery - Star Destroyer [Jagjaguwar]
Jagjaguwar! En zoals eerder gezegd weet je dan wat voor vlees je in de kuip hebt: herrie en toch melodie, chaos en toch structuur, lange postrockachtige nummers afgewisseld met korte punknummers. Kortom: Star Destroyer is een geweldig spannende en creatieve plaat geworden die blijft boeien!

14. The Field - From Here We Go Sublime [Kompact]
Misschien wel het best te omschrijven als zomerse techno. Een erg diverse, lichte electronische plaat die zowel in haar eenvoud als complexiteit geniaal is. Erg boeiend!


15. Richmond Fontaine - Thirteen Cities [Decor]
Een mix tussen de vorige twee albums. Af en toe een stevige countryrocker als op Post to Wire, dan weer een intiem schilderachige collage van acoustische singer songwriterpop zoals op The Fitzgerald. Door deze mix is het album niet zo ontroerend mooi als Fitzgerald, en niet zo catchy als PtW. Misschien tijd om te gaan kiezen, want de kwaliteit om klassiekers te maken hebben ze albewezen te bezitten, maar dit is er geen.

16. Dungen - Tio Bitar [Subliminal Sounds]
Scandinavische psychedelische indierock. Erg vernieuwend, interessant en creatief. Niet geheel constant over de hele plaat gezien, maar de topnummers maken het tot een erg spannende en geslaagde plaat.

17. Caribou - Andorra [Merge]
Liever en aanstekelijker komen ze haast niet. De electronische indiepop van Caribou luistert weer weg als een Disneyfilm. Het prachtige Sandy is nog wel het beste voorbeeld van hoe mooi muziek kan zijn. Niet overal is Caribou zo aanstekelijk en fijn, maar toch een fijne, lieve, zachte plaat...

18. Low - Drums and Guns [Sub Pop]
Hoewel ze op hun kwaliteit dit jaar door andere bands als Pink Reason voorbij zijn gestreeft is D'nG weer een erg sterk slowcorelofialbum geworden. De verrassende zang van Mimi is dan ook nog eens een unieke feature die de andere bands niet hebben. Niets mis met Low dus.

19. Modest Mouse - We Were Dead Before the Shipe Even Sank [Epic]

Vergeleken met hun klassiekers wellicht wat wisselvalliger, maar nog steeds vol ijzersterke indierock. Hoewel de mannen helemaal geen indie meer zijn, maar dat doet niets af aan deze wederom puike plaat. Met eervolle vermelding van de albumopener March into the Sea..

20. Islaja - Ulual Yyy [Fonal]
Een mix van Joanne Newsom, Sigur Ros en CocoRosie? Islaja's prachtig gezongen Suomi ( sowieso natuurlijk de mooiste taal op Aarde ) over freakfolk achtige instrumentatie. Het is niet allemaal even licht en makkelijk, maar als je het lef hebt om even flink door te bijten ontdek je de ware schoonheid van het lege en verlaten Finse land.

21. Grails - Burning of Impurities [Temporary Residence]
Ongekend creatieve en diverse postrock. Tot dit album onbekend bij mij en ik moet zeggen tot grote schaamte. Net als Do Make Say Think proberen ze bij Grails alle hoeken van het muziek universum aan te doen en ook Grails is het gelukt dit als 1 geheel te laten klinken.

22. The Shins - Wincing the Night Away [Sub Pop]
Chutes was niet te overtreffen, maar deze is zelfs licht teleurstellend. Uiteraard een paar popparels, maar de echte lofi Shins/Flukes-sound is verdwenen. De hele plaat voelt wat ronder en minder helder aan, verder is het aantal topnummers lager dan op de vorige 2. Desalniettemin een uitstekende plaat natuurlijk. Maar van the Shins verwacht ik nu eenmaal net wat meer.

23. Papercuts - Can't Go Back [Gnomonsong]
Het simpele, recht-toe-recht-aan pop album van deze jaarlijst. Ze moeten er immers ieder jaar tussen staan, de melodieuze indiepop bandjes. Dit jaar de eer aan Papercuts, goed voor enkele maanden vermaak, daarna ga ik weer wat meer spanning eisen.

24. The Besnard Lakes - The Besnard Lakes are the Dark Horse [Jagjaguwar]
Jagjaguwar! Jullie kennen het riedeltje nu wel, veel stijlen, variatie, iets minder hyperactief en wat meer gelikt dan de meeste labelgenoten, maar ondanks de verschrikkelijk lelijke albumhoes weer een nieuwe topper aan het label toegevoegd!

25. Arcade Fire - Neon Bible [Merge]
Geen schokgolf van verbazing over de hele Wereld deze keer, maar een bevestiging van klasse. De bijna magische, spirituele muziek ( hence the title ) vol bombast en klasse is onveranderd ten opzicht van het album wat de indierock wereld deed schudden op haar grondvesten. Daardoor ook niet zo schokkend meer dus, alleen nog maar erg goed.
  dinsdag 11 december 2007 @ 00:26:58 #3
117680 JelleS
film- en muziekreviewer
pi_55182839
Jeej! New Moon is natuurlijk absoluut niet het beste album ooit, dat blijft XO, maar het is je vergeven. Opvallend Battles zo hoog. Goede plaat, maar luister het eigenlijk haast nooit. Wel alvast een mooie lijstje om weer wat albums van op te zoeken, want ik ken er maar een stuk of 5 van.
  dinsdag 11 december 2007 @ 08:27:58 #4
52164 pfaf
pfief, pfaf, pfoef!
pi_55184821
New Moon als beste ooit is natuurlijk een running gag van me geworden. Over 5 jaar weet ik pas echt waar ik 'm kan plaatsen. Battles is zo hypnotiserend sterk! De ritme's, de electronica, super! Al helpt de ervaring van het Lowlands optreden ook wel wat mee in het opkrikken van de waardering.
pi_55185795
tvp
Kwalitatief hoogstaande flauwekul voor de intelligente onbenul!
pi_55198416
Cool! Ik doe weer mee, rond de kerst mijn top 60 nog wat van al de door mij aangeschafte platen uit 2007.

We gaan er 5 dubbelen dan pfaf, toch wel weinig.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_55213533
Ik ga me er binnenkort ook eens op gooien.
  woensdag 12 december 2007 @ 22:35:30 #8
13973 ranja
image means nothing
pi_55230758
Binnenkort ook eens mijn lijst definitief maken, maar ik weet wel al dat ik (weinig verrassend) 0 ga dubbelen met Pfaf
pi_55271564
Veel dames weer Ranja?

Ik krijg trouwens een top 66, best een leuk aantal.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_55272862
Mijn 10 favorieten van 2007.

1. *shels - Sea of the dying dhow
2. Devotchka - How it ends
3. Omega Massif - Geisterstadt
4. Apparat - Walls
5. Burial - Untrue
6. Seether - Finding beauty in negative spaces
7. Three - The end is begun
8. Machine Head - The Blackening
9. The Birthday Massacre - Walking with strangers
10.Thirteen Senses - Contact
pi_55272992
Albums
1. Bjrk - Volta
2. Justice - †
3. The Chemical Brothers - We Are The Night
4. Kanye West - Graduation
5. The Clipse - Hell Hath No Fury
6. Risn Murphy - Overpowered
7. M.I.A. - Kala
8. Timbaland Presents Shock Value
9. Common - Finding Forever
10. Dizzee Rascal - Maths & English
(11. Duvel Duvel - Puur Kultuur)

Nummers
1. Bjrk - Declare Independence
2. Justice - Stress
3. Kanye West ft. Dwelle - Flashing Lights
4. Risn Murphy - Primitive
5. The Chemical Brothers - Do It Again
6. Radiohead - All I Need
7. Mr. Oizo - Patrick 122
8. Timbaland ft. Amar & Jim Beanz - Bombay
9. Yelle - A Cause Des Garons (Tepr Remix)
10. The Clipse - Ain't 'Cha
(11. Simian Mobile Disco - It's The Beat)

  vrijdag 14 december 2007 @ 16:54:01 #12
13973 ranja
image means nothing
pi_55273170
quote:
Op vrijdag 14 december 2007 15:46 schreef methodmich het volgende:
Veel dames weer Ranja?
Altijd. Wel wat meer singer/songwriters dan normaal. En misschien zelfs 2 excelsior albums in de top 25 (verder ga ik sowieso niet, 25 is genoeg)

[ Bericht 7% gewijzigd door ranja op 14-12-2007 17:28:51 ]
  vrijdag 14 december 2007 @ 17:24:44 #13
30919 mitt
Michael Corleone
pi_55273777
Ik ga Tin Hat proberen, pfaf

Op dinsdag 9 september 2003 13:57 schreef Dr.Daggla het volgende:
[13:57:43] <@Daggla> ik weet ei'k ook niet wie corleone is.. Uit ER ofzo?
  vrijdag 14 december 2007 @ 17:45:39 #14
28030 Grobbel
In Toffee We Crust!
pi_55274134
Tin Hat is tof! Ik ga 'm zo nog maar weer eens opzetten.

De enige reden dat ik ze ken is via pfaf, overigens. Dus nog bedankt voor de tip toentertijd.
  zaterdag 15 december 2007 @ 14:18:23 #15
52164 pfaf
pfief, pfaf, pfoef!
pi_55290737
quote:
Op woensdag 12 december 2007 22:35 schreef ranja het volgende:
Binnenkort ook eens mijn lijst definitief maken, maar ik weet wel al dat ik (weinig verrassend) 0 ga dubbelen met Pfaf
Ik beschouw dit als een compliment...
quote:
Op vrijdag 14 december 2007 17:24 schreef mitt het volgende:
Ik ga Tin Hat proberen, pfafDoen! Ik had 'm zelfs even boven het beste album aller tijden in de lijst staan, zo goed is 'tie zelfs.
  zaterdag 15 december 2007 @ 17:23:05 #16
158997 Corsnor
Heeft geen Snor
pi_55293720
1. Porcupine Tree - Fear of a Blank Planet
2. Oceansize - Frames
3. Blackfield - Blackfield II
4. Battles - Mirrored
5. Radiohead - In Rainbows
6. Machine Head - The Blackening
7. The Whitest Boy Alive - Dreams
8. Aqualung - Memory Man
9. The Good the Bad and the Queen - The Good the Bad and the Queen
10. Dream Theatre - Systematic Chaos
11. Riverside - Rapid Eye Movement
12. Roisin Murphy - Overpowered
13. Reverend and the Makers - The State of Things
14. Parts & Labor - Mapmaker
15. Nine Inch Nails - Year Zero
pi_55299033
Ik ben nooit zo van de nieuwe releases, de meeste albums van 2007 zal ik in 2008 wel ontdekken, maar hier mijn top 10:

1. The Clientele - God Save the Clientele
2. Polly Paulusma - Fingers & Thumbs
3. Tocotronic - Kapitulation
4. Vic Chesnutt - North Star Deserter
5. Les Ogres de Barback - Du simple au nant
6. Thee Stranded Horse - Churning Strides
7. Modest Mouse - We Were Dead Before the Ship Even Sank
8. Richard Thompson - Sweet Warrior
9. Meesters in Chaos - MiC
10.Amy Macdonald - This Is The Life

[ Bericht 3% gewijzigd door cafca op 15-12-2007 21:10:14 ]
So it goes
  zaterdag 15 december 2007 @ 21:28:32 #18
42816 peaceman
Peace Man! ofzo...
pi_55299923
Ik zal ook weer een lijstje proberen te maken, maar het moet gezegd dat ik afgelopen jaar minder tijd heb gehad dan de afgelopen jaren om nieuw werk te beluisteren. Wellicht dus dat sommige albums het met slechts enkele luisterbeurten hoog of juist laag zullen scoren.
Cafca's nummer 1 is overigens wel te verwachten in mijn lijstje
DJ Peaceman op radio49
I love music |Ajax forever
http://frontpage.fok.nl/c(...)-feest-of-farce.html
  zondag 16 december 2007 @ 11:54:31 #19
169377 Syb-rund.
Music connects us all
pi_55309809
tvp
fire, fire, your thieving spark stopped this fire.
pi_55314899
Tja, was ik net met mijn top 66 tot nummer 17 (van onderaf), loopt mijn computer vast en wil Word het bestand niet meer openen.... Alles weg, de korte beschrijvingen e.d.

Dus misschien maar op een andere manier posten dit jaar.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_55343072
Voorlopig staat het zo even vast. Over een weekje of 2 nog eens naar kijken, ben nog het n en ander aan het luisteren...

Top 10 van 2007:
01. Matchbox Twenty - Exile On Mainstream
02. Editors - An End Has A Start
03. Foo Fighters - Echoes, Silence, Patience & Grace
04. Arctic Monkeys - Favourite Worst Nightmare
05. Daft Punk - Alive
06. Stereophonics - Pull The Pin
07. Kaiser Chiefs - Yours Truly Angry Mob
08. Velvet Revolver - Libertad
09. Manic Street Preachers - Send Away The Tigers
10. Fiction Plane - Left Side Of The Brain

En net buiten de top 10 (op alfabetische volgorde):
The Hives - The Black And White Album, Kings Of Leon - Because Of The Times, Peter Pan Speedrock - Pursuit Until Capture, The Pigeon Detectives - Wait For Me, Prince - Planet Earth, Queens Of The Stone Age - Era Vulgaris, Reverend & The Makers - The State Of Things
pi_55354759


01. Porcupine Tree - Fear of a blank planet (incl. Nil Recurring)
02. Radiohead - In Rainbows
03. The Good, the Bad and the Queen - The Good, the Bad and the Queen
04. Klaxons - Myths of the Near Future
05. Arcade Fire - Neon Bible
06. Maxmo Park - Our Earthly Pleasures
07. Editors - An End Has a Start
08. The Chemical Brothers - We Are the Night
09. Smashing Pumpkins - Zeitgeist
10. Van Dik Hout - Alles Waar Ik Nooit aan Begon
Kwalitatief hoogstaande flauwekul voor de intelligente onbenul!
  dinsdag 18 december 2007 @ 16:08:47 #23
69957 Lonewolf2003
Cool. Cool, cool, cool
pi_55363707
Altijd leuk zo'n topic om wat inspiratie op te doen. Ga zelf ook maar eens nadenken.
pi_55371300
Mooie #1 cafca! En ook een wonderschone #3 natuurlijk. Mijn lijst volgt nog.
Aldus.
  dinsdag 18 december 2007 @ 21:10:21 #25
28030 Grobbel
In Toffee We Crust!
pi_55371532
quote:
Op zondag 16 december 2007 16:32 schreef methodmich het volgende:
Tja, was ik net met mijn top 66 tot nummer 17 (van onderaf), loopt mijn computer vast en wil Word het bestand niet meer openen.... Alles weg, de korte beschrijvingen e.d.

Dus misschien maar op een andere manier posten dit jaar.
Word heeft toch een auto-herstelfunctie ingebouwd? Als Word ooit bij mij crasht, kan ie bij het herstarten meestal het gecrashte bestand - opgeslagen of niet - nog redelijk goed herstellen. Misschien dat de laatst getikte regel ontbreekt of zo, maar die functie heeft me toch vaak een hoop frustraties gescheeld.
pi_55371871
En de Papercuts zijn inderdaad erg leuk Pfaf. Alhoewel ik Can't Go Back een stuk minder vind dan Mockingbird.
Aldus.
  dinsdag 18 december 2007 @ 22:26:54 #27
28030 Grobbel
In Toffee We Crust!
pi_55373756
Mijn albumlijst laat nog wel een tijdje op zich wachten, zal januari worden vrees ik. Mijn singleslijst hoop ik binnen pakweg anderhalve week af te hebben.
pi_55376938
1. The National - Boxer

2. Panda Bear - Person Pitch

3. Beirut - The Flying Club Cup

4. Seabear - The Ghost That Carried Us Away

5. Iron & Wine - The Shepherd's Dog

6. Radiohead - In Rainbows

7. Jens Lekman - Night Falls Over Kortedala

8. Susanna and the Magical Orchestra - Melody Mountain

9. Feist - The Reminder

10. Wilco - Sky Blue Sky
pi_55377247
Copypaste van dat andere topic:

1. Beirut - The Flying Club Cup. Zo'n perfecte album en nog zo jong.
2. Elliott Smith - New Moon. Z'n laatste. Net niet z'n mooiste, wel schitterend.
3. Spoon - Ga Ga Ga Ga Ga. Perfecte popplaat.
4. Radiohead - In Rainbows. Hij's toch wel weer erg fijn.
5. Animal Collective - Strawberry Jam. Gave gekte.
6. The Arcade Fire - Neon Bible. Niet zo goed als Funeral (duh), maar nog steeds erg mooi.
7. Okkervil River - The Stage Names. Toch wel beter dan ik gedacht had. Plus Ones.
8. Feist - The Reminder. Komt toch vooral door m'n vriendin dat ik hier veel naar geluisterd heb.
9. The White Stripes - Icky Thump. Weer een erg gaaf album van het duo.
10. Modest Mouse - We Were Dead Before The Ship Even Sank. Enkele weken niets anders op m'n ZEN geluisterd.

Miss pleur ik Person Pitch van Panda Bear er nog in, daar ben ik nog niet uit.
pi_55389573
Nou, hij is af! Alle gekochte platen uit 2007 op een rij!

66 O’DEATH – Head Home
Een soort folkpunk die een aardige adrenalinestoot geeft. Doet denken aan The Pogues, een krankzinnige Tom Waits en soms zang van de Pixies. Op den duur wel iets teveel van hetzelfde.

65 GREEN PITCH – Ace Of Hearts
Zweedse band die onbezorgde popnummers maakt waar de synthesizer een rol op speelt. Met zowel mannelijke als vrouwelijke vocalen. Uiteindelijk iets te weinig diepgang en pure klasse voor een topnotering.

64 ROCK PLAZA CENTRAL – Are We Not Horses
Naar country neigende indierock met geladen zang. Deze Canadese band doet wat denken aan Okkervil River qua stijl, maar is nog lang niet zo goed, al staan er enkele topsongs op deze plaat.

63 A HAWK AND A HACKSAW AND THE HUN HANGAR ENSEMBLE – Self Titled
Voormalig bandlid van Neutral Milk Hotel maakt met een bevriende celliste / violiste een instrumentale soundtrack voor een zwoele Balkannacht. Het Hongaars ensemble helpt vrolijk mee. De songs nodigen uit tot dansen, drinken of mijmeren. Jammer dat er geen zang is.

62 ENDRICK BROTHERS – Attraction Versus Love
Ryan Adams gaf zijn zegen aan deze alt. country band. Hij doet mee op de opener, gelijk de sterkste song van deze plaat. Deze Schotten maken een sympathieke plaat, waar liefhebbers van R.E.M., The Jayhawks en Ryan Adams best plezier aan kunnen beleven.

61 AU REVOIR SIMONE – The Bird Of Music
Drie lieftallige dames die meerstemmige droompop maken. Af en toe klinkt het een beetje als Azure Ray. Best leuk, maar als geheel toch nog iets te oppervlakkig om lang te kunnen bekoren.

60 KING ME – Guide Down
Denk Sparklehorse, Radiohead en een beetje Pavement en je hebt King Me. De band rond Michael Milo maakt fijne indiepop, maar voorganger Happy Happy was wat mij betreft toch beter. Al met al een band waar we trots op mogen zijn.

59 ANNUALS – Be He Me
Eclectisch, zo kun je dit schijfje noemen. De jonge band rond Adam Baker vliegt alle kanten op, van psychedelica tot melodieuze pop. Ze zijn zeer talentvol en ooit gaat dat meesterwerk vast komen. Dit is alvast een mooi voorproefje.

58 RIO EN MEDIO – The Bride Of Dynamite
Rio En Medio is Danielle Stech-Homsy. Zij is een Amerikaanse die ukelele speelt. Te plaatsen in het hoekje freefolk, ook al doordat Devendra Banhart haar ontdekte. Mist echter de pure klasse van een Joanna Newsom of een Jana Hunter om echt tot de hoogvliegers te behoren. Desondanks een aangenaam werkje.

57 KRAKOW – As The Heart Is
Ook Belgen kunnen slowcore maken. Met dames en heren achter de microfoon is dit op zijn best heerlijk majestueus voortschrijdende muziek. Uiteindelijk iets te veel van hetzelfde, maar Low krijgt concurrentie uit Belgi!

56 BARR – Summary
Brendan Fowler maakt veel ellende mee. Daarover praat hij op deze plaat, want het is geen zingen wat hij doet over de begeleiding van piano, drum en bas. Denk Xiu Xiu en Casiotone For The Painfully Alone, maar dan van iets minder niveau. Wel een opmerkelijke release.

55 SIGUR RS – Hvarf / Heim
Een dubbelaar, met oud werk en een liveschijfje. We weten wat we krijgen bij Sigur Rs en dat is nog altijd heerlijk om bij weg te dromen. Helaas kennen we alles al en dat is toch een minpuntje.

54 THE TWILIGHT SAD – Fourteen Autumns & Fifteen Winters
James Graham is de zanger van deze band en met zijn Schotse accent bezingt hij zijn treurnis. Zie hier, een waardig opvolger voor het ter ziele gegane Arab Strap. Muzikaal veel rijker dan het spaarzaam begeleide Schotse duo, maar niet alle songs zijn even sterk. Maar toch fijn dat mensen in het gat dat Aidan Moffat en Malcolm Middleton achterlieten zijn gedoken!

53 BRYAN FERRY – Dylanesque
De oude held van Roxy Music eert in elf covers een andere oude held. Ferry doet songs van Bob Dylan. In de beste gevallen zet hij ze zeer succesvol naar zijn eigen hand, in minder geslaagde pogingen voegt hij niets toe aan het origineel. Een mooi eerbetoon is het wel.

52 MICHAEL J. SHEEHY – Ghosts On The Motorway
Engels singer / songwriter. Referenties als Leonard Cohen en Paul Simon zijn nimmer ver weg, maar is eigenzinnig genoeg om een Tom Waits-achtige song over een wild avondje stappen in New Orleans op plaat te zetten. Verdient meer luisteraars!

51 POX – On Your House
Belgen zijn geen Belgen als ze niet avontuurlijk zijn en niet met iedereen samenwerken. Zo duiken o.a. Craig Ward (inmiddels Belg qua muziekhart) en Rudy Trouv op om toetsenist Koen Van de Camp en gitarist / zanger Mark Meyers te ondersteunen op dit album vol verrassende en experimentele songs. Soms iets te veel van een jamsessie, maar goed voor genoeg hoogtepunten.

50 THE RUDY TROUV SEPTET – Songs And Stuff Recorded Between 2003 And 2007 Part One
Zelf kan Trouv het natuurlijk ook. Met zijn septet pakt hij op met 25 miniatuurtjes, varirend van fijne lo-fi pop tot jazzy instrumentaaltjes en kleine aanzetjes. Niet alles is even geslaagd, maar de liefhebber weet genoeg.

49 WINDMILL – Puddle City Racing Lights
De getalenteerde Matthew Thomas Dillon maakt een plaat vol pakkende songs, met fijne refreinen en verrassende wendingen. Af en toe lekker kierewiet, zoals The Flaming Lips op hun beste werk. Breekpunt is de stem, die op de lange termijn toch kan gaan irriteren. Genieten, maar met mate.

48 PATTI SMITH – Twelve
De heldin van de punk doet twaalf covers van eigen muzikale helden. Soms verrassend, soms ook te dicht bij het origineel. Toch blijft het apart om Smith songs van Nirvana, The Beatles, Jimi Hendrix of Paul Simon te horen zingen. Een mooie ode aan de muziek.

47 JAAP BOOTS – Afkuil
Fraaie scheidingsplaat van eigen bodem. Boots verwerkt zijn stukgelopen huwelijk en doet dat met passende emoties. Beurtelings is hij begripvol, (zelf)verwijtend, verdrietig, vergevingsgezind of gewoon woest. Uit ellende komt vaak mooie muziek voort. De plaat van Boots is daarop geen uitzondering.

46 SEABEAR – The Ghost That Carried Us Away
Sufjan Stevens en Elliott Smith hebben overal bewonderaars. Ook in IJsland, zo blijkt. Sindri Mr Sigfsson neemt namelijk een plaat op die refereert aan het werk van eerder genoemde grootheden. Dat hij zelf nog niet van dat niveau is mag duidelijk zijn, maar hij komt af en toe al aardig in de buurt.

45 RICHMOND FONTAINE – Thirteen Cities
Nieuwe plaat van het collectief rond rasverteller Willy Vlautin. Wederom vol verhalende teksten over mensen die op de n of andere manier even niet zo vrolijk in het leven staan of de zelfkant van de samenleving leren kennen. Qua geluid wat meer opschuivend richting Calexico deze keer. Wel minder dan de vorige twee, wat mij betreft.

44 ANDREW BIRD – Armchair Apocrypha
De violist en kunstfluiter is terug met een album vol doordachte indiepop. Wederom vol schitterende zang en boordevol met erudiete woorden, zoals in de titel. Op de beste momenten van grote schoonheid, maar soms iets te eenvormig.

43 MICHAEL CASHMORE – The Snow Abides
Een mini-album met vijf songs, die de kunst benaderen. Antony verzorgt in drie nummers de hemelse vocalen. Wie dit niet mooi vindt, heeft geen gevoel. Helaas veel te kort gezien de kwaliteit van het gebodene.

42 PJ HARVEY – White Chalk
PJ gaat gothic, ben je geneigd te denken als je haar met een hoge stem hoort kwelen. Veelal begeleid van achter de piano brengt ze een collectie nummers die zowel sprookjesachtig als angstaanjagend klinken. Weer een nieuwe stap, maar haar beste werk uit de jaren negentig benadert ze helaas niet.

41 MALCOLM MIDDLETON – A Brighter Beat
Muzikaal wat breder omlijst dan op zijn vorige platen brengt Malcolm Middleton een album volgens beproefd recept. Treurige teksten, al gloort er her en der zowaar wat hoop. Misschien dat de plaat daarom uiteindelijk minder kan overtuigen dan die vorige twee.

40 THE BEES – Octopus
Wederom een fijne plaat van dit collectief, dat de sixties doet herleven. Toch jammer dat ze de plaat niet in de zomer hebben uitgebracht, want dat is toch het perfecte seizoen voor de muziek van de heren.

39 PIEN FEITH – The Wilderness Sound
Mini-album, waarop de Utrechtse haar talent laat horen. Samen met haar band klinkt ze als een eigentijdse Bettie Serveert, met een snufje Cat Power of PJ Harvey. Volgende keer mogen er best nog wat van die klassesongs bij!

38 COPARCK – The 3rd Album
Een simpele titel voor een band die zelden simpele muziek maakt. Ook nu klinken de melodieuze nummers van Coparck weer ingenieus. De getergde zang van Odilo Girod maakt het plaatje af. Helaas toch niet zo overtuigend als voorganger Few Chances Come Once In A Lifetime.

37 WILCO – Sky Blue Sky
De band rond Jeff Tweedy laat het experiment van de vorige twee platen een beetje los. Wel nemen ze alle bagage uit die periode mee op dit album. Het levert weer enkele sterke songs op, maar toch is de betovering een beetje weg. Wilco is nu gewoon goed, in plaats van extreem goed.

36 BLITZEN TRAPPER – Wild Mountain Nation
Stelletje vlegels dat muzikaal alle kanten op schiet. Beatles, Pavement, Pink Floyd, vroege folk, alles komt langs op dit zeer uiteenlopende schijfje. Niet altijd even geslaagd, maar wel gedurfd en een goede opmaat voor meer in de toekomst.

35 THE SHINS – Wincing The Night Away
De druk was ook wel erg groot. The Shins maken met deze plaat de hooggespannen verwachtingen dan ook niet helemaal waar, naar mijn smaak. Wel staan er weer enkele zeer fraaie indiepareltjes op. Neem alleen al een onweerstaanbaar nummer als Australia. Goed album, maar niet wereldschokkend.

34 MERRY PIERCE – The Warm Aquarium
Nederlandse band met een Vlaamse sound. Kortom, vol experiment en diverse wendingen. Jarno Volman serveert weer enkele fraaie songs, beter dan de tennisdame de laatste jaren deed. Met mooie rol voor Anneke van Giersbergen in het slotnummer.

33 SPINVIS – Goochelaars & Geesten
Geen regulier album van Erik de Jong, maar een verzameling singles en ander speciaal vervaardigd materiaal. Stiekem staan er enkele van de beste songs uit zijn oeuvre op, zoals Wespen Op De Appeltaart. Alleen daarom al een goede notering waard.

32 PATRICK WATSON – Close To Paradise
Voldoet misschien niet helemaal aan de verwachtingen die de grote verhalen wekten. Wel is Watson gewoon een prima zanger, die goede songs schrijft en daar een prima album mee vult. Al het andere lijkt wat overdreven.

31 PATTY GRIFFIN – Children Running Through
De dame met de fantastische stem is weer terug en tovert in diverse nummers weer kippenvel op de armen. Niet elke song is even goed, maar Patty Griffin verzorgt wederom n van de beste albums binnen het genre van de alt. country.

30 EILEN JEWELL – Letters From Sinners & Strangers
Het beste alt. country album is namelijk gemaakt door deze 27-jarige dame. Met een stem die lijkt op die van Lucinda Williams brengt ze pure pozie over reizen, drank en de liefde.

29 MURDER – Stockholm Syndrome
Twee Denen die grotendeels akoestische songs maken met een donkere sound. Denk aan Tindersticks, maar ook aan Johnny Cash of David Bowie. Opvallende plaat die per draaibeurt beter wordt.

28 DEVENDRA BANHART – Smokey Rolls Down Thunder Canyon
Een typische Banhart-plaat. Ofwel heel lang, vol folksongs en Spaanstalige vrolijke nummertjes. Eveneens nog altijd varirend in kwaliteit. Zijn beste plaat zal vast nog komen, tot die tijd is deze weer erg welkom.

27 THE TELLERS – Hand Full Of Ink
Jarenlang bepaalde Vlaanderen het Belgische muziekklimaat. The Tellers vonden het hoog tijd dat de Walen eens in beeld zouden komen en zie daar, hun poging dit te bewerkstelligen is geslaagd. Heerlijke popsongs die in een rechtvaardige wereld dagelijks op de radio zouden zijn. Neem alleen al Second Category!

26 JENS LEKMAN – Night Falls Over Kortedala
Lekman gaat voor de nachtclubs. Compleet met strijkers gaat de Zweedse indieheld op de bombastische toer, maar stiekem valt er in elk nummer wel weer iets geniaals of verrassends te ontdekken. Zonde dat Yab Yum dicht is…

25 THE FIERY FURNACES – Widow City
Wederom een plaat volgens beproefd recept. Matt & Eleanor Friedberger stoppen hun songs weer vol bizarre en abrupte wendingen, verhalende teksten, vreemde bijgeluiden en aparte zanglijnen. Een gewone plaat kunnen ze gewoon niet maken. Dat is niet erg, bewijst ook Widow City.

24 THE WHITE STRIPES – Icky Thump
Jack & Meg rocken weer de pan uit. Dit levert een plaat op die af en toe door je speakers scheurt op een manier waar de buren niet blij van worden. Niet zo goed als ze ooit deden, maar een song als A Martyr For My Love For You vergoedt in dat opzicht veel!

23 DO THE UNDO – Self Titled
Anne Soldaat laat horen dat hij misschien wel onderschat werd als schrijver bij Daryll-Ann. Dit debuut mag er wezen, vol vrolijke en springerige pop. Minder zwaar op de hand dan de wellicht beste band die Nederland ooit had, maar Soldaat toont aan dat er leven is na Daryll-Ann.

22 GRINDERMAN – Self Titled
Na al die fraaie melodieuze platen van de laatste jaren had Nick Cave zin weer eens ouderwets los te gaan. Hij liet zijn snor staan, verzamelde enkele vrienden en knalde met hen deze plaat op band. Grinderman rockt en beukt, maar trapt ook op de juiste momenten op de rem. Mooie wedergeboorte!

21 OF MONTREAL – Hissing Fauna, Are You The Destroyer?
Kevin Barnes had het een tijdje moeilijk en verwerkt dat op deze plaat. Somber qua teksten, maar de energieke sound stemt eerder vrolijk dan treurig. Sixties, psychedelica, funk en new wave vechten om een plaatsje. Het wordt tijd dat deze onderschatte band eens wat zieltjes wint.

20 SPOON – Ga Ga Ga Ga Ga
Weer een proeve van bekwaamheid van de band rond Britt Daniel. De basis is indie, maar moeiteloos trekt hij ook diverse andere invloeden de sound van dit album binnen. Bevat de nodige songs die zich snel onder de huid nestelen.

19 JOHN CARRIE AND MOOR GREEN – Folk Is Not Happy
Deze Ier vestigde zich in Nederland en maakte deze plaat vol emotioneel geladen melodieuze pracht. Denk The Prayer Boat, Ben Christophers en Tom McRae. Wellicht de fijnste onbekend gebleven release van 2007.

18 ELLIOTT SMITH – New Moon
Verzameling ouder en onuitgebracht werk van de veel te vroeg overleden singer / songwriter. Luisteren is genieten en opnieuw overtuigd raken van zijn talent. Helaas is het altijd de vraag of de songs zo zijn aangeleverd als hij zelf wilde en zijn niet alle songs op de dubbelaar even sterk voor een topnotering.

17 FUCK THE WRITER – Keeping The Aspidistra Flying
Fuck The Writer is Emil van Steenwijk. Deze vanuit Rotterdam opererende singer / songwriter weet op deze plaat een onderhuidse spanning op te bouwen en laat zich door veel stijlen benvloeden. Je zou hem best de Nederlandse Beck kunnen noemen, maar dat is eigenlijk te weinig eer voor dit volstrekt unieke talent.

16 BRIGHT EYES – Cassadaga
Op wat zonder twijfel zijn netste plaat is laat Conor Oberst toch horen nog altijd een bijzonder getalenteerd songschrijver te zijn. Weliswaar wat minder door merg en been gaand dan voorheen, maar wel in het bezit van enkele van zijn beste nummers ooit. Vooral als er een countrytintje aan zit, zoals in Four Winds.

15 DAVIE LAWSON – Konichiwa?
Elk jaar moet er wel n tussen zitten, een plaat van een zanger met een gitaar die verstilde liedjes maakt. Niets vernieuwends aan, maar wel uitermate fijn om te beluisteren. Deze jonge Welshman nam zijn plaat in Nederland op en doet denken aan Neil Young en Bob Dylan. Of wat moderner, Stephen Fretwell en Fionn Regan, de man van wie hij het stokje overneemt als leverancier van de beste plaat in het genre.

14 RYAN ADAMS – Easy Tiger
Staalkaart van alles wat Adams al eens gedaan heeft in zijn loopbaan, maar dan wel in een collectie nieuwe songs. Er is geen ruimte voor overdaad op dit album. Niet zijn beste plaat ooit, maar toch weer van een bijzonder hoog niveau.

13 FIXKES – Self Titled
Lekkere luisterliedjes uit Belgi. Fixkes heeft in Sam Valkenborg een goede zanger en songschrijver in huis, met zijn teksten over alledaagse dingen en hang naar het verleden. Bovendien overwegend prima te verstaan voor ons Nederlanders.

12 MOSS – The Long Way Back
De band rond Marien Dorleijn komt met een uiterst volwassen plaat, waarop de bekende invloeden voor Excelsior-bands doorklinken. Ook groots in de klein gehouden liedjes. Moss bewijst een waardige aanvulling te vormen op de toch al rijke catalogus van het label.

11 THE GOOD, THE BAD & THE QUEEN – Self Titled
Eenmalig (?) project van een door Damon Albarn geformeerde superband. Met stuk voor stuk spannende songs, waar zijn nonchalante zang perfect bij past. Albarn en de mannen schetsen een doembeeld van Engeland anno 2007, maar doen dat op buitengewoon knappe wijze.

10 THE MADD – Ongeneeslijk Beat
Genezen is inderdaad niet mogelijk als je eenmaal verslingerd bent geraakt aan de beatmuziek van deze Rotterdammers. Ze hebben alles wat de sixties zo leuk maakte, van de pakken tot de songs. Een adrenalinestoot met een psychedelisch randje van nog geen half uur.

9 BEIRUT – The Flying Club Cup
Zach Condon is terug met een album vol invloeden uit de wereldmuziek, vermengd met eigentijdse effecten. Het Franse chanson is op dit album meermaals een referentiepunt en dat levert een fraaie, stemmige herfstplaat op.

8 FLIP KOWLIER – De Man Van 31
Kowlier is weer wat jaartjes ouder en dat hoor je terug. Meer singer / songwriter dan ooit laat hij horen dat hij steeds meer gaat genieten van de kleine dingen in het leven. Bevat weer enkele songs die zo tot het Vlaams erfgoed kunnen gaan horen. Hij benadert zijn magistrale Ocharme Ik dan ook zeker!

7 ALELA DIANE – The Pirate’s Gospel
Folky zangeres uit de kringen van Joanna Newsom en Devendra Banhart. Deze plaat is al enkele jaren oud, maar heeft nu de rest van de wereld alsnog gevonden. Dat is volledig terecht, want de nummers zitten stuk voor stuk knap in elkaar en de zang van Diane is ook zeer aangenaam. De freefolk blijft maar nieuwe en goede muzikanten opleveren!

6 THE NEW PORNOGRAPHERS – Challengers
Misschien minder direct pakkend als voorgaande platen, maar juist daarom extra fijn. Een groeiplaat pur sang, waarop toch ook weer alles aanwezig is wat de band rond Carl Newman zo leuk maakt: de riffjes, de refreintjes, de koortjes, de licht gestoorde bijdragen van Dan Bejar en de geniale nachtegaal Neko Case.

5 FEIST – The Reminder
Leslie Feist doet wat ze het beste kan, namelijk mooie liedjes zingen. Haar warme stem past perfect in de afwisselend lome en opzwepende muzikale omlijsting. Een zangeres die makkelijk een breed publiek zou kunnen aanspreken, maar dat gek genoeg nog niet lijkt te doen. Tot die tijd moeten de “kenners” maar van haar genieten.

4 ZITA SWOON – Big City
Stef Kamil Carlens heeft weer een heerlijke verzameling songs aangeleverd. Op de wat mindere cover van Bob Dylan na zijn er weer hoogtepunten te over. De dames van Radio Candip zingen mee, Carlens toont zich regelmatig een chansonnier in zijn Franstalige werken en gaat op diverse momenten weer heerlijk emotioneel op in de muziek. Beschaafder dan in de begindagen, maar daarom niet minder sterk.

3 COCOROSIE – The Adventures Of Ghosthorse And Stillborn
De zusjes slaan op diverse songs aan het rappen. Dat levert weer de nodige betoverende momenten op, vooral als de raps vermengd worden met heerlijk gezongen refreinen zoals in Werewolf. Al het goede is behouden, er zijn weer wat extra elementen aan toegevoegd en dus flikken de dames van CocoRosie het opnieuw. Je zou zulke zusjes hebben!

2 CHRIS CHAMELEON – Ek Vir Jou
Zuid-Afrikaans singer / songwriter met een paar zeer soepele stembanden. Kan alles aan, van rustige liefdesliedjes tot springerige nummers. Het Afrikaans geeft het geheel iets geheimzinnigs mee, hoewel grotendeels prima te begrijpen. Chameleon is de melodieuze opvolger van Gert Vlok Nel en misschien wel d verrassing van 2007.

1 DEZ MONA – Moments Of Dejection Or Despondency
Vlaanderen boven! Dez Mona, de band rond superzanger Gregory Frateur, maakt kunst. Precies muziek die je zou verwachten bij een Belgische band: gedurfd, inventief en van grote klasse. Natuurlijk is het ook een pretentieus werkstuk dat evengoed kan irriteren als tot tranen toe kan roeren. Maar dan is daar altijd die stem van Frateur, die voor dikke lagen kippenvel zorgt en dagen door je hoofd blijft spoken. De Antony van Vlaanderen? Wellicht, maar dan wel n die met zijn band een al even memorabele plaat heeft gemaakt als de excentrieke Amerikaan dat twee jaar terug deed.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_55389737
Verdorrie ben ik Zita Swoon vergeten
Kwalitatief hoogstaande flauwekul voor de intelligente onbenul!
  woensdag 19 december 2007 @ 15:55:18 #32
28030 Grobbel
In Toffee We Crust!
pi_55389871
quote:
Op woensdag 19 december 2007 15:42 schreef methodmich het volgende:

32 PATRICK WATSON – Close To Paradise
Voldoet misschien niet helemaal aan de verwachtingen die de grote verhalen wekten. Wel is Watson gewoon een prima zanger, die goede songs schrijft en daar een prima album mee vult. Al het andere lijkt wat overdreven.
Die hype is ook alleen te begrijpen als je hem een keer live hebt gezien. Op plaat is ie beduidend minder sterk dan tijdens concerten...
  woensdag 19 december 2007 @ 16:12:20 #33
71333 BUG80
Stop making sense
pi_55390305
quote:
Op woensdag 19 december 2007 15:55 schreef Grobbel het volgende:

[..]

Die hype is ook alleen te begrijpen als je hem een keer live hebt gezien. Op plaat is ie beduidend minder sterk dan tijdens concerten...
Deels mee eens. Ik ben de plaat wel beter gaan begrijpen nadat ik hem live had gezien.

Mooie lijst trouwens MM!

Leuke verrassing dat Seabear erin staat, dat is een van mijn ontdekkingen dit jaar. De Singing Arc EP kun je trouwens in zijn geheel gratis downloaden en die is ook zeer de moeite waard.

Wel mis ik Interpol!! Erg goede plaat weer!

[ Bericht 20% gewijzigd door BUG80 op 19-12-2007 16:18:05 ]
pi_55390964
Je mist Okkervil River, MM.
pi_55391058
Whehehe
Aldus.
pi_55391581
quote:
Op woensdag 19 december 2007 16:34 schreef -Dries- het volgende:
Je mist Okkervil River, MM.
Niet echt hoor. Jij mist Okkervil River.

En BUG, Interpol, kom op.... Die hadden zich na plaat n moeten opheffen.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_55391847
quote:
Op woensdag 19 december 2007 16:56 schreef methodmich het volgende:
En BUG, Interpol, kom op.... Die hadden zich na plaat n moeten opheffen.
foei
  woensdag 19 december 2007 @ 17:53:11 #38
69957 Lonewolf2003
Cool. Cool, cool, cool
pi_55393302
Doe eens niet, MM. Mijn HD is al zo vol en portomonee zo leeg. En nu zie ik tussen jou beschrijvingen weer een dozijn platen staan, die me interessant lijken.
pi_55393472
Welke zoal? Ben benieuwd.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
  woensdag 19 december 2007 @ 18:09:23 #40
117680 JelleS
film- en muziekreviewer
pi_55393649
Verrassend Chris Kameleon op 2. Want niemand die echt enthousiast reageerde toen ik erover poste in het indietopic. Op nummer 2 gaat die niet komen, maar vast wel hoog. Zie ook weer veel dat ik nog moet luisteren: Dez Mona, Cocorosie (ik durfde niet door al die negatieve reacties) ZITA en vooral Alele DianaE die ik nog steeds niet helemaal heb gehoord.
pi_55394424
quote:
Op woensdag 19 december 2007 18:09 schreef JelleS het volgende:
vooral Alele DianaE die ik nog steeds niet helemaal heb gehoord.
Merkwaardige spelling doe je.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_55400876
Album van het jaar: Nicole Atkins & The Sea - Neptune City

Wat een stem! Wat een lichaam! Wat een performance!
En die plaat, het ene na het andere opzwepende nummer, prachtig.

http://www.youtube.com/watch?v=j9niPWhNmKw

Voor de rest een beetje het jaar van de tegenvallende albums. En tegenvallende jaarlijstjes. Panda Bear op 1? (Pitchfork). Daar kan ik echt helemaal niks mee.
Ik ben hier niet om vrienden te maken
  woensdag 19 december 2007 @ 22:17:36 #43
62129 De-oneven-2
Wir sind so leicht...
pi_55401368
Echt bizar dat LCD Soundsystem nog niet genoemd is, hier.
...dass wir fliegen.
  woensdag 19 december 2007 @ 22:21:22 #44
62129 De-oneven-2
Wir sind so leicht...
pi_55401507
Gaat u allen diep schamen.
...dass wir fliegen.
pi_55401943
quote:
Op woensdag 19 december 2007 22:17 schreef De-oneven-2 het volgende:
Echt bizar dat LCD Soundsystem nog niet genoemd is, hier.
Ik ga hem nog noemen hoor.
Aldus.
  woensdag 19 december 2007 @ 22:40:02 #46
62129 De-oneven-2
Wir sind so leicht...
pi_55402195
Op jou kan ik altijd bouwen, Z.
...dass wir fliegen.
  woensdag 19 december 2007 @ 23:17:10 #47
28030 Grobbel
In Toffee We Crust!
pi_55403744
quote:
Op woensdag 19 december 2007 22:33 schreef Z het volgende:

[..]

Ik ga hem nog noemen hoor.
En ik ook nog wel.
Al dat saaie singersongwritergepiel is aan mij verder ook niet bepaald besteed.
  donderdag 20 december 2007 @ 01:20:26 #48
117680 JelleS
film- en muziekreviewer
pi_55407011
En ik ga hem ook wel hoog in de lijst zetten. Met fijne saaie singersongwritergepielalbums er omheen.
  donderdag 20 december 2007 @ 08:23:57 #49
52164 pfaf
pfief, pfaf, pfoef!
pi_55408731
1.Calabrese - The Traveling Vampire Show
2. Foo Fighters - Echoes, Silence, Patience & Grace
3. Volbeat - Rock the Rebel/Metal the Devil
4. The Unseen - Internal Salvation
5. Comeback Kid - Broadcasting
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')